| |
forum.labradory.org
|
 |
Pielęgnacja i akcesoria - Preparaty na linienie
RudaPinda - 16-06-2010, 21:16 Temat postu: Preparaty na linienie ostatnio kupiłam w sklepie z artykułami dla psów BIOTYNĘ. Jest to "środek" zmniejszający linienie psa. Jest w tym wiele witamin. Można go zakupić w postaci proszku, płynu lub tabletek. Ja osobiście używam proszku, dosypując go do karmy. Muszę przyznać , że u nas efekt jest powalający. Wcześniej Luna liniała, że aż strach. można jej było garściami sierść wyrywać, nie wspomnie ile sierści zostawało na szczotce przy czesaniu ;p teraz Luna gubi sierść w naprawdę małych ilościach. Jestem bardzo zadowolona, polecam wszystkim. A koszt takiego cuda wynosi ok 15 zł. Pozdrawiam!
[ Dodano: Sro 16 Cze, 2010 ]
http://www.krakvet.pl/dol...tab-p-1965.html
oto link do dokładnego opisu
Ania Z - 17-06-2010, 09:02
RudaPinda, dzięki za info bardzo nam się przyda. Tora leni się tak strasznie, że moge każdego dnia na poduszke uzbierać
benia - 17-06-2010, 09:07
O ja też lecę kupić!!!!!
inkapek - 17-06-2010, 11:31
Neris zjada już drugie opakowanie na przemian z wiesiołkiem i też jest ogromna poprawa. Sierść błyszcząca i nie lata po mieszkaniu w takich ilościach jak wcześniej, Nesulec niestety nie chce ich jeść (Neris sam się dopomina i zjada jak smaczka) i po tygodniu wpychania jej na siłę tych tabletek stwierdziałam że nie będę jej tak męczyć i podaję tran do karmy. Sierść może być ale rewelacji nie ma tak jak widać to u Nerisa po biotynie no ale mała się nie denerwuje przed każdym podaniem tabletek.
SzySzka - 17-06-2010, 14:27
A można to stosować równocześnie z karmą dobrą, która już zawiera podobne składniki, z Arthrofos (1x dziennie profilaktycznie) i z wit C (2x dziennie też profilaktycznie)?
Arthrofos mam tej samej firmy co w/w biotyna. czyli Dolfosa.
kathleenbrick - 31-07-2010, 16:10
Ja również podaję mojemu biotynę. Stan sierści bardzo się poprawił. Jak tylko go wzięliśmy do domu (miał 12 tygodni) to strasznie gubił sierść. Cała podłoga była usłana włosami. Odkąd podajemy tabletki (dodaję do porcji karmy - obecnie 6 na dobę) jest naprawdę dużo lepiej. Włos miękki, błyszczący i nie wypada.
Marmelada - 11-08-2010, 11:23
Dzięki za poinformowanie Napewno sie przyda
czarnulka - 11-08-2010, 23:54
Jejku,jak dobrze wiedzieć,że w końcu odkurzacz nie będzie codziennie hulał w domu
luidezerter - 18-08-2010, 16:45
biotyna może być z apteki? kiedyś stosowałam na włosy, w ampułkach. ok 15zł. jak długo trwa kuracja?
agus - 18-08-2010, 22:38
A my wyczesujemy sie codziennie i nie potrzebujemy zadnych tabletek i innych cudow natury...
Muszol - 18-08-2010, 22:40
u nas działa rewelacyjnie furminator
agus - 19-08-2010, 09:14
My tez uzywamy furminatora i klaczkow fruwa mniej w mieszkaniu
papisia - 19-08-2010, 11:26
Temat o furminatorach i czesaniu jest w inny miejscu...
kijana - 20-08-2010, 09:13
A po jakim czasie widać efekty kuracji biotynowej?? Sierść jest lśniąca ale wypada jak wypadała.A biotyne daję już ok miesiąca
Pozdrawiam
agatac - 03-10-2010, 00:59
Dekster też zajada Dolfos-biotyna i Efaderm - E na zmianę obie witaminki, sa na skórę i wypadającą sierść kurację zaczelismy od Efaderm -E a efekt był widoczny po 3 dniach!! a jak sie skończyło to przeskoczyłam na dolfos - biotyna i wszystko nadal jest ok. Weterynarz polecil mi jeszcze 3 łyzki dziennie do karmy oleju z pestek winogron ale jeszcze nie próbowaliśmy. Dodam że witaminki zajada ze smakiem szczególnie Efaderm bo mamy w kapsułkach i uwielbia je rzuć:)
[ Dodano: Nie 03 Paź, 2010 ]
Witaminki pomogły nam na prawde szybko psiak gubił siersc tak intensywnie ze odkurzałam 2 razy dziennie zawsze po pracy widziałam gdzie leżał bo było tam nasypane jak piachem.... krótko mówiąc mogłabym uszyc codziennie jeden spory dywan z jego sierści ale Efaderm - E pomogło (gadam jak w reklamie) ale taka prawda polecam - cena ok 15 zł za 30 kaps skład to głownie omega6/3
anna3678 - 03-10-2010, 07:49
My mielismy tez okropne problemy z siersciuchem, cioteczka Marzenka polecila nam kropelki Efa oile
http://www.krakvet.pl/oli...ml-p-5089.html, poprawa byla prawie ze natychmiastowa!!! W domu prawie wcale siersc nie frufa a Luska mieciutka jak kaczuszka Furminatora wcale juz nie uzywamy, z reszta ona go nie cierpi, przepoleruje tylko raz dziennie futrzaka gumowa szczota z Konga i kest super
http://www.krakvet.pl/oli...0ml-p-5089.html
kathleenbrick - 03-10-2010, 12:55
My z biotyny w tabletkach przezuciliśmy się na tran w kapsułkach. Dostaje jedną kapsułkę dziennie i jest dużo lepiej niż po biotynie. Poza tym sierść jest mięciutka i błyszcząca. Co do Efa oile to kiedyś stosowałam je na problemy z sierścią mojego kota, i nie bardzo pomogły ale skoro anna 3678 pisze, że warto poza tym mój weterynarz też o nich wspominał to następnym razem spróbujemy.
ZBIAL - 02-11-2010, 19:20
Hm,
Ja stosuje biotyne + olej lniany.
Ewelina - 02-11-2010, 19:21
Olej z wiesiołka, tuńczyk w sosie własnym, olej z pestek winogron
kathleenbrick - 02-11-2010, 20:10
Nadal jesteśmy przy kapsułakch z tranem, dodatkowo otrzymuje do każdej porcji jedzenia łyżeczkę tuńczyka w sosie własnym. Sierś już tak nie wypada, nie wyłazi przy głaskaniu i jest mięciutka i błyszcząca.
mibec - 02-11-2010, 22:22
A my od dwóch tygodni dodajemy do karmy olej z pestek winogron i jest duuuzo lepiej - tylko nie wiem czy olej dziala czy juz zrzucil co mial zrzucic
spaulinka - 10-12-2010, 19:35 Temat postu: Re: Polecam na linienie!
| RudaPinda napisał/a: | ostatnio kupiłam w sklepie z artykułami dla psów BIOTYNĘ. Jest to "środek" zmniejszający linienie psa. Jest w tym wiele witamin. Można go zakupić w postaci proszku, płynu lub tabletek. Ja osobiście używam proszku, dosypując go do karmy. Muszę przyznać , że u nas efekt jest powalający. Wcześniej Luna liniała, że aż strach. można jej było garściami sierść wyrywać, nie wspomnie ile sierści zostawało na szczotce przy czesaniu ;p teraz Luna gubi sierść w naprawdę małych ilościach. Jestem bardzo zadowolona, polecam wszystkim. A koszt takiego cuda wynosi ok 15 zł. Pozdrawiam!
[ Dodano: Sro 16 Cze, 2010 ]
http://www.krakvet.pl/dol...tab-p-1965.html
oto link do dokładnego opisu | ja również podaję mojemu Santkowi biotynę już od 3 miesięcy i powiem że efekt jest zadziwiający!!!jak zawsze na podłodze bywały kłęby sierśći<jak na dzikim zachodzie:)) tak teraz mało co zbieram.myślę że jest 80% mniej sierści:)
sierści:)
anna3678 - 11-12-2010, 22:35
| mibec napisał/a: | tylko nie wiem czy olej dziala czy juz zrzucil co mial zrzucic | tez sie zastanawiam bo od wrzesnia Luska dostaje Viacutan, siersc ma ladna teraz ale obawiam sie ze to co mialo byc zrzucone to sie zrzucilo i na zime zaopatrzyla sie w pieknego siersciucha, modle sie zeby tak zostalo
karmellina - 15-12-2010, 17:15
Również stosowałam biotynę! Ale najlepszym sposobem na linienie moim zdaniem jest czeste czesanie psa
Fafluchtacz - 15-12-2010, 23:17
| karmellina napisał/a: | Również stosowałam biotynę! Ale najlepszym sposobem na linienie moim zdaniem jest czeste czesanie psa |
A ja mam wrażenie, że jak czeszę swoją Herkę, to że jeszcze więcej włosów jej wyłazi Garść za garścią i końca nie widać, mogłabym ją tak cały dzień głaskać szczotką i dalej kłęby sierści.
AnIeLa - 15-12-2010, 23:42
Fafluchtacz, a czym czeszesz?
Fafluchtacz - 15-12-2010, 23:45
Mam taka rękawicę na rękę z gumowymi wypustkami. Dość delikatna.
AnIeLa - 15-12-2010, 23:57
Fafluchtacz, to ja polecam furminator. Pięknie wyczesuje :
Polecam na prawdę.. To były najlepiej wydane pieniądze. No i nie trzeba czesać co dziennie
ps. żeby było wszystko jasne, but ze zdjęcia ma numer 40
Fafluchtacz - 16-12-2010, 11:16
No wow, poszukam tego w zoologicznym, mam nadzieję, że mają w Czechach, bo z allegro nie chcą mi przysyłać.
AnIeLa - 16-12-2010, 15:55
Fafluchtacz, zobacz tu:
http://allegro.pl/furmina...1369647995.html
sprzedawca zgadza się na wysyłkę za granicę
Fafluchtacz - 16-12-2010, 17:04
Ehh zanim przeczytałam pojechałam dzisiaj do centrum i kupiłam coś takiego: http://www.zoologiczny.sk..._100_115___7542 Powiem szczerze, że też nieźle wyczesuje włosy i ma łatwy sposób ich usuwania. Od razu sierść mojej Herki wygląda ładniej. Po prostu jakby mój facet teraz usłyszał, że chce jej kupić jeszcze jedną szczotkę to stwierdziłby, że jestem walnięta Hehe
mibec - 16-12-2010, 17:08
Fafluchtacz, mam taka szczotke - dosc dokladnie wyczesuje, chociaz w okresie najwiekszego linienia nie do konca zdawala egzamin i myslalam o furminatorze. Pewnie do tematu powroce wiosna przy nastepnym intensywnym sypanku
Paulcia - 09-02-2011, 15:09
Amiemu biotyna pomaga zrzuca mniej sierści a na dodatek dolewany jest olej do karmy
GIZELKA - 19-03-2011, 15:11
Oh, co za szczęście że jest ta BIOTYNA. U Astra sierść leci niemiłosiernie...Dotknie się go, i cała ręka w sierści.
U was też już linieją?
Jak sobie przypomnę tamten rok(właściwiej wakacje) to mnie skręca... Garść sierści wyjęłam z lodówki... Tylko jak ona się tam znalazła jeśli Astro do niej nie dosięga?
oleska2803 - 19-03-2011, 15:19
u nas pomaga olej lniany+ roboran i sierści wypada mniej
Chelsea - 20-03-2011, 09:53
Moja Chelsea dostaje Omegan sierść super się lśni ale wypada, że głowa boli. Jak skończymy buteleczkę to również kupimy Biotynkę i zobaczymy efekty. Póki co 3 razy dziennie odkurzamy mieszkanie, nie wspomnę o myciu podłóg ok 7 razy i oczywiście czesanko
|
|