| |
forum.labradory.org
|
 |
Hodowle - Hodowla Róża Pustyni
grajan1 - 26-06-2010, 20:21 Temat postu: Hodowla Róża Pustyni Witam.Zamierzam kupić w tej hodowli suczkę labradora ale już 6 miesięczną proszę bardzo o opinie i dobre rady czy ten hodowca jest godny zaufania i czy warto zakupić psa z jego hodowli.Mnie tylko zastanawia fakt że ma chyba problem żeby sprzedać pieski...Proszę o opinie.Pozdrawiam
http://www.rozapustyni.com/
psiara2101 - 26-06-2010, 22:51
Hodowli nie znam, natomiast to, co nie podoba mi się po oglądnięciu strony:
- polecanie metod siłowych w szkoleniu i teorii dominacji,
- szczeniaki na sprzedaż jako oferta, bardzo kojarzy mi się to z samym handlem, a nie dbaniem o dobro psów,
- brakuje mi też informacji o psach znajdujących się w hodowli, danych o miocie itp.
Ale to są tylko moje spostrzeżenia po obejrzeniu strony, być może hodowcy mają inne podejście do psów i hodowli.
cainees - 26-06-2010, 23:03
Strona jakoś na mnie wrażenia nie zrobiła, wiadomo, nie każdy jest jakimś niewiadomo jakim informatykiem jednakże mogliby chociaż trochę napisać o rodzicach szczeniaków, nawet nie ma tam słówka o jakichkolwiek ich wynikach badań. Ja bym się raczej wstrzymała i kupiła malucha od bardziej sprawdzonej hodowli.
Joanna K. - 27-06-2010, 01:12
Witaj
Hodowla mało znana...ale chyba mamy podobny temat na labradory.info...
Mam nadzieję że dokonasz słusznego wyboru..
grajan1 - 27-06-2010, 10:45
Dziękuje wam wszystkim za odpowiedź.Moją uwagę zwróciła ta hodowla ze względu że szukam psa odchowanego już trochę ułożonego a tu się taka trafiła "okazja" i nawet blisko bo około 200km mógłbym zobaczyć warunki trzymania piesków rodziców wszystkie dokumenty itd.Znalazłem też aukcje na allegro tego hodowcy,przeszukałem cały internet i mało jest informacji o tej hodowli.Dzięki za rady i odpowiedź mnie też to zdziwiło że na stronie nie pisze po jakim ojcu i matce są szczenięta i jakie rodzice mają osiągnięcia na wystawach i jakie mają badania.Zadzwonię do hodowcy i wszystko opiszę,Pozdrawiam
http://www.allegro.pl/ite..._labradory.html
psiara2101 - 27-06-2010, 12:07
"Hodowlą Labradorów zajmujemy się od blisko 8 lat" (cytat ze strony)
"labradory hoduję od 10 lat" (allegro)
To ile w końcu?
"Pieski regularnie wyprowadzane na podwórko, nie sikają w domu", no normalnie sukces u 6-miesięcznego psa
grajan1, jak chcesz fajnego szczeniaka to mogę ci polecić hodowlę pod Zieloną Górą, tylko akurat w tym momencie nie mają szczeniąt. A jak chcesz starszego psiaka to może zaadoptuj?
papisia - 27-06-2010, 22:27
| grajan1 napisał/a: | | szukam psa odchowanego już trochę ułożonego a tu się taka trafiła "okazja" |
Nie skreślam hodowcy bo go nie znam i chyba nawet nie miałam okazji spotkać psów z tym przydomkiem... ale jeśli decydujesz się na starszego psa to szukaj hodowli gdzie hodowca dba o prawidłową socjalizację szczeniąt i ma na to czas i chęci ku temu... Bo to, że starszy to wcale nie znaczy, że od razu prawidłowo zsocjalizowany i "trochę ułożony"... Zanim się zdecydujesz ostatecznie to najpierw jedź to wszystko obejrzeć.
dzionga - 27-06-2010, 22:33
Zgadzam się się z przedmówcami
Mam koleżankę,która kupowała co prawda nie labradora,ale Buldoga francuskiego hmm niby z dobrej hodowli. Pies miał prawie rok i wydawało by się że dobrze z socjalizowany,ale ta moja koleżanka miała go nie cały miesiąc,dlatego że był agresywny.. Musiała go oddać Pani Hodowczyni
Bora - 27-06-2010, 23:29
Czy to jest zarejestrowana hodowla ?? Śmiem wątpić.
psiara2101 - 28-06-2010, 10:44
Bora, sprawdziłam, jest w ZKwP, bynajmniej widnieje w spisie przydomków
tenshii - 28-06-2010, 12:32
Nie skreślajcie galerii powołując się jedynie na opis strony.
Najlepiej zadziała niezapowiedziana wizyta i grad pytań.
Bora - 28-06-2010, 13:46
| psiara2101 napisał/a: | | Bora, sprawdziłam, jest w ZKwP, bynajmniej widnieje w spisie przydomków |
I tak kardynalne błędy jak "lablador retriver" ?
tenshii - 28-06-2010, 15:38
| Bora napisał/a: | | psiara2101 napisał/a: | | Bora, sprawdziłam, jest w ZKwP, bynajmniej widnieje w spisie przydomków |
I tak kardynalne błędy jak "lablador retriver" ?
|
Kiedyś już o tym pisałam na info.
Wyobraźmy sobie kogoś, kto ma doskonałe warunki i otwarte serce na posiadanie labradora. Nie wie jednak, że labrador to labRador a nie labLador, albo mu się myli (ja np bardzo długo mówiłam kodrła a nie kołdra choć wiedziałam co to jest i do czego słuzy). Ten ktoś chciałby psa z rodowodem, ale wpisuje w allegro labLador. Wyskakują mu ogłoszenia jedynie pseudo, bo każdy hodowca ZK wpisuje nazwę poprawnie. W końcu ktoś rezygnuje z poszukiwań i kupuje w pseudo, bo jakiś cwany pseudo wciska mu dużo bajek...
Wolę hodowcę, który wpisze w aukcji rózne niepoprawne nazwy aby nakierować na swoją aukcję, ALE jak już ktoś się do niego odezwie w sprawie zakupu to go skrupulatnie sprawdzi zanim wyda mu szczeniaka.
orlosia - 28-06-2010, 22:05
psiara2101, jAka hodowla jest pod zielona?
psiara2101 - 28-06-2010, 22:16
Dolbia
Darius18 - 02-08-2012, 18:34
Ja mam pieska z tej hodowli , bardzo mili starsi ludzie.Najpierw sprawdziłem w związku kyn. Łódź dostałem bardzo pozytywną opinię o szczeniakach z tej hodowli.Telefonicznie można uzyskać wszelkich informacji u właścicieli.Strona nie zachwyca bo oni sami nie znają się na tych rzeczach i prowadzi to ktoś z zewnątrz.
|
|