| |
forum.labradory.org
|
 |
Hyde Park - Szkoła...
ziutka:) - 25-03-2008, 21:58
a ja lubię swoja szkołe ( wiem głupia jestem ) szczególnie Panią od sztuki która zwalnia nas z lekcji by robić jakieś pierdoły i jest fajnie zamiarzam tutaj do liceum chodzic
Lorena - 25-03-2008, 22:01
Ja od dziecka nie lubiłam szkoły oby jak najszybciej ją skończyć
Jagnes093 - 25-03-2008, 22:05
| Cytat: | Ja od dziecka nie lubiłam szkoły oby jak najszybciej ją skończyć |
Ja tak samo ogólnie mi w ogóle klasa moja nie pasi jacyś tacy ci ludzie inni Ja do liceum lub techniku wybieram się do innego miasta (30 km dalej) bo chce się wyrwać z tego pipiduwa.
Lorena - 25-03-2008, 22:06
ja do mojej klasy całkowice nie pasowałam heh dlatego było mi ciężko ...
Jagnes093 - 25-03-2008, 22:09
| Cytat: | | ja do mojej klasy całkowice nie pasowałam heh dlatego było mi ciężko ... |
Dokładnie u mnie jest to samo i dlatego ide do Kalisza do szkoły bo jak pójde do Pleszewa to spotakm te same (za przeproszeniem) przygnębiające mordy A tak w nowym mieście nowe konto
Lorena - 25-03-2008, 22:11
nom to w zasadzie dobry pomysł a jaką chcesz potem szkołe ?? jakiś określony profil?
Jagnes093 - 25-03-2008, 22:12
| Lorena napisał/a: | | jakiś określony profil? |
Hmmm tak sobie myśle, że na profil humanistyczny lub społeczno-prawny, a jeśli chodzi o technikum to do gastronomicznego tez nawet fajny profil
Lorena - 25-03-2008, 22:13
ja chciałam iść do gastronoma ale tak jakoś poszło że skończyłam na progilu lingwistycznym
Jagnes093 - 25-03-2008, 22:15
| Lorena napisał/a: | | że skończyłam na progilu lingwistycznym |
Mnie jakoś to nie interesuje, za to moja siostra to ma jakiś talent do jężyków obcych nie to co ja
Lorena - 25-03-2008, 22:16
haha ja myślałam, że mam i że niemiecki to super język po pierwszym roku stwoerdziłąm że mi się on wcale nie podoba. Za to bardzo chciałabym sięnauczyć espaniola:D
ziutka:) - 25-03-2008, 22:16
A ja do liceum ( o ile sie dostane ) to profil biologiczno-chemiczny No.. juz niedlugo sie okaze.. egzamin w kwietniu
Lorena - 25-03-2008, 22:18
oj na bilogiczno-chemicznym to ja niedałabym rady nie znoszę chemii, ja tylko biole lubię i to tylko i wyłąćznie tą o człowieku
Salerno - 25-03-2008, 22:19
Ja jestem w 2 klasie LO i jakoś moje poglądy się co do szkoły nie zmieniły chociaż wiem, że w zyciu człowiek jest ona bardzo potrzebna ... Ja jestem na mat-inf-niem w 2 klasie już z rozszerzonym polskim i fizyką ... bleeeh.
Jagnes093 - 25-03-2008, 22:22
Ja języka niemieckiego nie cierpie eh ten ich akcent Dobrze, że mam w gimnazjum j. angielski
| ziutka:) napisał/a: | No.. juz niedlugo sie okaze.. egzamin w kwietniu |
Ja też będę miała egzamin, ale prubny Bo w 2 kl gim. to robią takie testy próbne (przynajmniej u mnie tak jest). I do tego będą zadania z anglika Będę pierwszym rocznikiem, który będzie miał na egzaminie zad. z angola Normalnie jak króliki doświadczalne
Lorena - 25-03-2008, 22:23
Przeraża mnie strasznie to twierdzenie ludzi, że szkoła jest w życiu najważniejsza. Bardzo mnie drażni jak ludzie oceniają innych po tym jakie ukończyli szkoły, uczelnie i jakie mają tytuły. Dla mnie jest to żenujące ... przecież to, że ktoś nie ukończył jakiejś dobrej uczelni czy też nie zdał matury wcale nie świadczy o tym, że jest się gorszym człowiekiem! Być może taka osoba miała jakieś przykre doświadczenia, które uniemożliwiły jej kształcenie się...
Niestety coraz wiecej ludzi tak sądzi, coraz wiecej ludzi ocenia innych po tym jakie mają oceny, jakie mają wykształcenie. A tak być nie powinno gdyż jest to krzywdzące dla innych . Wiem, że może się wydać dziwne to co napisałam, ale takie jest moje przekonanie i w ciągu wielu lat dochodziłam do takiego wniosku, teraz już wiem, że ni emożna oceniać ludzi po ocenach bo one nie czynią nas lepszymi.
Jagnes093 - 25-03-2008, 22:27
Lorena świetnie to ujełaś. Ja się wcale dobrze nie ucze, ale to nie świadczy o mnie źle. Ja bardzo bym chciała np. zmienić klase, ale czy ja wiem czy mi się opłaca. Do tej klasy do której chciałam się przepisać (w 1 gim.) to tam sa naprawde fajni ludzi, których znam od dawna i żałuje, że się nie przepisałam bo w tej klasie w której jestem jest okropnie
Salerno - 25-03-2008, 22:29
Nie jest to dziwne co napisałaś i mam nadzieje, że nie było to w jakiś szczególny sposób skierowane do mnie.
Fakt, jest taki, że jeżeli chce się osiągnąc 'coś wiecej' w życiu to szkoła jest ważna w tych czasach co za tym idzie wykształcenie oczywiście. Ja orłem w szkole nie jestem bo jestem leniwa i często sobie powtarzam ''żeby mi sie chciało tak jak mi się nie chce...''.
Ja nigdy nie oceniałam ludzi bo ich wykształceniu czy ocenach. Bo niby dlaczego? Człowiek jak człowiek niekiedy ten bez ukonczonej szkoły jest bardziej inteligentny od tego z ukonczonymi. Szkoła nie jest najważniejsza ale bardzo ważna dla lepszej pracy i lepszych zarobków w przyszłości.
I takze uważam ocenianie ludzi przez pryzmat wykształcenia za katasrofę. Bo własnie nie oceny w szkole czy wykształcenie czynia nas lepszymi a nasz charakter, szacunek do ludzi i postępowanie w życiu.
Lorena - 25-03-2008, 22:29
Jagnes093, myślę, że wiem co czujesz ... całą podstawówkę i gimnazjum wspominam bardzo źle, tam tylko wyrosły moje kłopoty z którymi nie łatwo sobie poradzić, ale dzięki temu myślę nauczyłam się pewnego rodzaju wrażliwości i zrozumienia dla innych, co jest rzeczą cenną. Hmm nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło- każde doświadczenia nas w pewien sposób wzbogaca .
[ Dodano: Wto 25 Mar, 2008 ]
Patrycja, całkowicie się zgadzam z tym co napisałaś
P:S post nie był skierowany wcale do Ciebie.
Salerno - 25-03-2008, 22:33
Moim zdaniem w tej całej nasze drodze edukacji gimnazjum jest największą pomyłką jaką zrobili...
Jagnes093 - 25-03-2008, 22:34
| Lorena napisał/a: | | Jagnes093, myślę, że wiem co czujesz ... całą podstawówkę i gimnazjum wspominam bardzo źle |
Ja cały czas męczę się z klasą, którą obecnie mam. W podst. było bardzo fajnie i atmosfera była bardzo miła. Moja klasa była bardzo zgrana i ludzie mnie szanowali i iałam przyjaciół, a kiedy skończyłam podst. to roździelili moją klase kompletnie i pomieszali wszystkich, większość osób trafiło do zupełnie innej klasy.
Salerno - 25-03-2008, 22:35
Poczekaj do liceum i nie przejmuj się. Mimo tego co niektórzy mówią o młodziezy w Liceum są wspaniali i dojrzali ludzie. Fakt zdarzają się 'wyjątki' ale uwierz są ogromna rzadkością
AnTrOpKa - 26-03-2008, 00:12
| Patrycja napisał/a: | | Mimo tego co niektórzy mówią o młodziezy w Liceum są wspaniali i dojrzali ludzie. Fakt zdarzają się 'wyjątki' . |
Niestety 90% mojej licealnej klasy było takim wyjątkiem
Sami ludzie, ktorzy zachowywali sie jak dzieci z zerówki... ganiali sie na przerwach... dziewczyny spiewały piosenki z 1 klasy podstawówki i grały w łapki (dobrze, ze nie przynosily gumy i w nią nie grały ) . Klasę w liceum miałam naprawdę tragiczną... Nawet nie nie potrafilismy sie zebrac i zrobic ładnego przedstawienia na studniówkę, choc bylismy klasa humanistyczno-artystyczna... ehh... Natomiast klasa "A" była zawsze naj i najfajniejsi ludzie tam chodzili.
W podstawówce i w gimnazjum miałam super klasy w gimnazjum bylismy najlepszą i bezkonkurencyjna dla wszystkich innych (oczywiscnie nie pod wzgledem nauki tylko 'fajnosci' )
A teraz.. moja grupa na studiach to kolejny niewypał.. nawet nie da sie z nimi umowic nigdzie na balet... takie zamuły
Na szczęście w LO kiedy nie mialam zgranej klasy, to miałam poza szkołą paczke, składajaca sie z ok 15-20 osób. Coraz wiecej z nich konczy licea i zaraz pojawia sie w Szczecinie Wtedy, mam nadzieje, wroca dobre czasy i imprezy
Ola - 26-03-2008, 07:19
Hmmm trochę temat sie rozjechał... ale dopowiem swoje trzy grosze
Zgadzam sie z Wami że ocenianie ludzi po wykształceniu jest błędem... losy niektórych są tak zwiłe, że róznie to bywa.
Ja na swoim przykładzie wiem że do wielu spraw sie dorasta.
Podstawówka... super wspominam ją zawsze z uśmiechem na ustach, dostałam sie bez żadnych problemów do wymarzonego przeze mnie liceum Ekonomicznego, które w rzeczywistości okazało sie totalną pomyłka, szkołą nie dla mnie.
W II klasie Liceum zmarł nagle moj Tato... dramat, bunt nastolatki i efekt taki ze matury nie zdałam...
Później dorosłam emocjonalnie i maturę zdałam po 4 latach, później studia, politologia która okazała sie strzałem w 10.
Dzis wiem ze LE to był bład bo jestem typowym humanistą... także ludzieska kochane głowa do góry, zawsze powtarzam że jestem dobrym przykładem na to że do wszystkiego sie dorasta, docenia i nie ma tego złego;-)))
labi - 26-03-2008, 07:25
| Ola napisał/a: | | także ludzieska kochane głowa do góry, zawsze powtarzam że jestem dobrym przykładem na to że do wszystkiego sie dorasta, |
Tak, a zobacz, że skończyłaś na forum
iness8@o2.pl - 26-03-2008, 08:23
| AnTrOpKa napisał/a: | Niestety 90% mojej licealnej klasy było takim wyjątkiem |
A ja mam teraz takie 90% klasy
Po prostu z nimi nie da się wytrzymać. To jest oczywiście część męska klasy. Są obrzydliwi idąc do tablicy specjalnie opuszczają spodnie żebyśmy patrzyły (ochyda), nie zainwestują w chusteczki tylko zamiast nich używają zwykłych kartek, probują jak mogą aby pokazać nam całe swoje owłosienie i mają te swoje durne teksty...boże po prostu dzieci. Jak na swój wiek powinni być już dojrzalsi ale widać że im to chyba nigdy nie przejdzie. Ostatnio jeden z nich przyniósł toster do szkoły i na przerwie podłączył do kontaktu żeby tosty sobie zrobić Jak pomyślę o nich to aż mi się niedobrze robi. Dobrze że to moje ostatnie trzy miesiące z nimi .
Dziewczyny są na szczęście normalne
Salerno - 26-03-2008, 08:56
| AnTrOpKa napisał/a: |
Niestety 90% mojej licealnej klasy było takim wyjątkiem |
Współczucia, u mnie właśnie jest inaczej i pod tym względem uważam, że moja szkoła jest jak najbardziej udana
Lorena - 26-03-2008, 09:05
Patrycja, muszę przyznać, że miałaś dużo szczęścia
Ja tak do końca też nie mogę narzekać na moją teraźniejszą klasę, choć jest parę wyjatków które doprowadzają mnie do desperacji
Salerno - 26-03-2008, 09:19
Lorena chyba tak ale ja myślałam, że w LO to raczej wszędzie tak jest
U mnie też są 'dziewczynki', które śpiewaja i uważają się za 'co to nie one' ale kto powiedział, że ja sie muszę z nimi integrować
Lorena - 26-03-2008, 09:23
u mnie za to są takie, które non stop się malują. na lekcjach wyciągają całe swoje wuposażenie( czyt kosmetyczki i akcesoria do makijażu ) i zaczynają sie na całego malować żenada
Salerno - 26-03-2008, 09:24
U mnie kumpela na polskim zawsze wyciaga swój aortyment lakierów do paznokci i sobie maluje Nie komentuje takich zachowań...
Lorena - 26-03-2008, 09:58
Wiesz ja poprostu już tego nie zauważam, ale na początku streasznie mnie to denerwowało
Jagnes093 - 26-03-2008, 17:00
Ja to tak zazdroszcze ludzą tutaj zgromadzonych którym udało się uwolnic od klasy szajbusów,dzikusów,paniusi itp itd. Ja normalnie chyba nie wytrzymam, takie downy! Nie da się z nimi gadać bo zaraz będą cię obgadywać.
Lorena - 26-03-2008, 19:10
Jagnes093, musisz się trzymać napewno poradzisz sobie tylko bądź twarda na wszelkie ich uwagi. Ja w gimnazjum zastosowałam metodę autsajdera
iness8@o2.pl - 26-03-2008, 19:30
To u mojej koleżanki z klasy kosmetyczka zajmuje najwięcej miejsca w plecaku
ziutka:) - 26-03-2008, 21:13
są ludzie i taborety...
labi - 26-03-2008, 22:58
Wy, młodzieży miła, interesujcie się czym tam chcecie, grunt, abyście w przyszłości składki ZUS odprowadzali, bo ktoś na moją emeryturkę zapracować musi
ziutka:) - 26-03-2008, 23:21
hehe... bardzo smieszne ojj Labi Labi..
iness8@o2.pl - 27-03-2008, 06:47
Jola - 27-03-2008, 22:31
Labi nie bądź egoistą!! A na moją to nie?! Ja wiem, że normalni ludzie tyle nie żyją i dla tej młodzieży to my już starcy-pajęczarze jesteśmy ale przynajmniej trzymajmy się razem to nas nie zagdaczą
Tomi - 28-03-2008, 01:10
| Jola napisał/a: | | starcy-pajęczarze |
Jolu , tak po młodzieżowemu to teraz mówi się chyba 'wapniaki' , zresztą ... któż nadązy za nieustannie zmieniającym sie trendem
labi - 28-03-2008, 08:51
| Tomi napisał/a: | | tak po młodzieżowemu to teraz mówi się chyba 'wapniaki' | Bazując na wiedzy, że wszeteczna młodzież przejawia wyraźne tendencje do skrótów, twierdzę, że pewnie mówiliby "wap"
Jolu, my matuzalemy, damy radę. Twierdzę, że ja twardszego wyjmuję, niż nastolatek wkłada
Jola - 28-03-2008, 10:00
Labi Nie wypada mi poddawać pod wątpliwość więc wierzę na słowo - co by Twoja wypowiedź nie znaczyła
inkapek - 29-03-2008, 18:03
ania660 - 07-04-2008, 14:29
a propo szkoły, jutro będę pisała test szóstoklasisty. mam do Was forumowiczów ogromną proźbę. jak byście mogli jutro o gzodzinie 9 potrzymać za mnie kciuki. chociaż przez chwilę. byłabym naprwade bardzo wdzięczna
iness8@o2.pl - 07-04-2008, 14:42
ania660, będę trzymać kciuki
My z Ziutką mamy test gimnazjalny za 15 dni
[ Dodano: Pon 07 Kwi, 2008 ]
ania660, i się nie denerwuj tym testem...ja też go kiedyś pisałam...w prawdzie to było dawno temu ale był łatwy sprawdziany w szkole nie są takie łatwe jak ten test
ania660 - 07-04-2008, 14:47
iness8@o2.pl, bardzo ci dziękuje.
oby był łatwy. Próbnym testem się nie denerwowałam, no ale to już jest test właściwy.
ja już sobie wyobrażam jak będę się denerwować przed testem gimnazjalnym
No ale trudno mam jeszcze dużo czasu
iness8@o2.pl - 07-04-2008, 15:01
ania660, nie ma za co
| ania660 napisał/a: | | oby był łatwy. Próbnym testem się nie denerwowałam, no ale to już jest test właściwy. |
próbne testy są zawsze trudniejsze, a tym się nie denerwuj...
| ania660 napisał/a: | ja już sobie wyobrażam jak będę się denerwować przed testem gimnazjalnym |
ja się bardzo denerwuję a szczególnie częścią matematyczno-przyrodniczą, część humanistyczną napiszę dobrze boję się tylko rozprawki czy tam nie wiem co będzie ale nic trzeba będzie napisać...
ania660 - 07-04-2008, 15:03
iness8@o2.pl, dzień przed testami napisz na forum. to ja z checią potrzymam za ciebie kciuki.
ziutka:) - 07-04-2008, 15:04
Ja tez iness8@o2.pl, najlepsze jest to ze ja ni hu hu hu matematyki umiem ( i wszystko co z tym zwiazane) humanistyczną napisze dobrze.. oby no a ania660, nie przejmuj sie tym testem !! ja z probnych mialam od 23-27 punktow i bylam zalamana... a glowny poszedl mi jak z platka dostalam 37
iness8@o2.pl - 07-04-2008, 15:07
ania660, napiszę
| ziutka:) napisał/a: | a tez iness8@o2.pl, najlepsze jest to ze ja ni hu hu hu matematyki umiem ( i wszystko co z tym zwiazane) |
ja też....
| ziutka:) napisał/a: | dostalam 37 |
to ja byłam lepsza bo miałam 38 na 40
ale kiedy to było.....
ania660 - 07-04-2008, 15:11
| ziutka:) napisał/a: | | z probnych mialam od 23-27 punktow i bylam zalamana... a glowny poszedl mi jak z platka dostalam 37 |
to fajnie, może teraz będę miała 40 bo z próbnych miałam 34.
Jagnes093 - 07-04-2008, 15:14
nia660 będzie ok! Ja to nawet nie pamiętam ile miałam pkt (no cóż skleroza nie boli). A te testy szóstoklasisty są tylko po to, aby uczniowie wiedzieli jak się zachować na testach w gimnazjum. Przynajmniej u mnie tak było bo i tak ilości pkt nie brali pod uwagę. Ja będę pisać też test gim. ale próbny (nie mam pojęcia dlaczego w 2 gim), a na przyszły rok test ostateczny.
Pozdr Jagoda.
iness8@o2.pl - 07-04-2008, 15:14
| ania660 napisał/a: | to fajnie, może teraz będę miała 40 bo z próbnych miałam 34. |
może trzymamy kciuki
[ Dodano: Pon 07 Kwi, 2008 ]
| Jagnes093 napisał/a: | | a na przyszły rok test ostateczny |
no właśnie i od tego zależy do jakiej szkoły się pójdzie...a jak będą jakieś dzikie pytania
ania660 - 07-04-2008, 15:20
dziekuje wszystkim za miłe słowa. poprawiłyście mi humor . dzięki wielkie.(OGROMNE)
Jagnes093 - 07-04-2008, 15:47
| Cytat: | :( i od tego zależy do jakiej szkoły się pójdzie...a jak będą jakieś dzikie pytania |
Ja napewno polegne z części matematyczno-przyrodniczej, a human to prościzna. Napweno nie rozwiąże żadnego zadania z fizyki z chemi coś może tam napisze taka samo z matmy też coś zrobie, ale pewnie same głupoty popisze.
ania660 - 07-04-2008, 15:50
Jagnes093, nie martw się jeszcze masz troche czasu. a to wystarczy żeby w tym czasie troche się podszkolić
Jagnes093 - 07-04-2008, 15:52
| Cytat: | Jagnes093, nie martw się jeszcze masz troche czasu. a to wystarczy żeby w tym czasie troche się podszkolić |
Wątpię czas leci nieubłaganie, a podszkolić się nie da bo jeśli bym nawet chciała to nie dam rady sobie powtórzyc całego materiału z 3 lat.
Salerno - 07-04-2008, 16:41
Też go kiedyś pisałam
AnTrOpKa - 07-04-2008, 21:58
A ja nie pisałam w podstawówce, za to w gimnazjum tak
Jola - 07-04-2008, 23:06
Dziewczyny świetnie Was rozumiem - moja córka też snuje takie wątki ( kończy gimnazjum) i mam to na porządku dziennym. Przeżyjecie!! A my będziemy mocno ściskać za Was kciuki!!
ziutka:) - 07-04-2008, 23:09
Czyli Twoja córcia Jolu, jest w moim i iness wieku? pozdrów koniecznie
Jagnes093 - 07-04-2008, 23:13
Najgorsze jest to, że mojej mamie nie za bardzo podoba się to, że chce iść do szkoły do Kalisza (30km autobusem) i mówi mi, że to nie jest dobry pomysł, ale ja chce iśc bo wiem, że ja tam sobie poradze moja siostra tam chodzi do Kalisza i jakoś zyje. I przynajmniej poznam nowe towarzystwo, a nie non stop ci pleszewianie. Ja po prostu nie chce się ograniczać.
ziutka:) - 07-04-2008, 23:38
heh.. no troche daleko.. nawet powiedziałabym ze baaaaaaardzo daleko. Ale jezeli juz sie zastanowilas i wybralas ktora chcesz szkole to czemu nie mnie np. nie chcialoby sie wstawac wczesnie a tym bardziej tam dojezdzac
iness8@o2.pl - 08-04-2008, 07:04
Trochę daleko ale jeszcze nie tak bardzo Moja przyjaciółka mieszka w Górze Kalwarii i codziennie dojeżdża do szkoły do Warszawy. Jakby tego było mało jedzie na drugi koniec bo tam jest nasza szkoła
ania660 - 08-04-2008, 13:27
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Moja przyjaciółka mieszka w Górze Kalwarii i codziennie dojeżdża do szkoły do Warszawy. |
jak daleko od Warszawy jest ta mejscowość?
Jagnes093 - 08-04-2008, 16:03
| Cytat: | heh.. no troche daleko.. nawet powiedziałabym ze baaaaaaardzo daleko. Ale jezeli juz sie zastanowilas i wybralas ktora chcesz szkole to czemu nie mnie np. nie chcialoby sie wstawac wczesnie a tym bardziej tam dojezdzac |
To się tylko wydaję, że jest daleko, ale bez przesady A bardzoooo dużo ludzi z Pleszewa jeździ do Kalisza do szkoły, a do tej szkoły do której chce iść jest duże prawdopodobieństwo, że będę chodziła na 12:00 do szkoły.
ania660 - 08-04-2008, 16:21
| Jagnes093 napisał/a: | | jest duże prawdopodobieństwo, że będę chodziła na 12:00 do szkoły. | a o której bedziesz wracać? jeśli będziesz miała średnio 7 lekcji to o 19 wyjdziesz ze szkoły + godzina na dojazd do domu to o 20 dopiero będziesz na miejscu, póżniej jakaś godzina na odpoczynek i jakąś kolację... masakra, lekcje, kąpiel, na to z jakieś dwie godziny, do spania, rano wstajesz gdzieś o 9 uszykujesz się i co? Praktycznie zero wolnego czasu, a jak dadzą ci jakąś prace w grupach, jakieś prezentacje czy cuś?
Jagnes093 - 08-04-2008, 16:25
Wszystko co napisałaś to ja to dokładnie wiem i zdaje siobie z tego sprawe.
| ania660 napisał/a: | praktycznie zero wolnego czasu. a jak dadzą ci jakąś prace w grupach, jakieś prezętacje czy cuś?
_________________ |
No wątpię w technikum raczej prac grupowych nie dają o ile mi wiadomo. A wolny czas.... Zawsze się znajdzie i ja się tym specjalnie nie martwię.
ania660 - 08-04-2008, 16:27
Jagnes093, ja tak tylko stwierdziłam. A tak wogóle to jet tylko twoja decyzja i tylko od ciebie to zalezy. Zrobisz jak tylko bedziesz chciała. Po prostu tak głośno podsumowałam
Jagnes093 - 08-04-2008, 16:37
| ania660 napisał/a: | Jagnes093, ja tak tylko stwierdziłam. A tak wogóle to jet tylko twoja decyzja i tylko od ciebie to zalezy. Zrobisz jak tylko bedziesz chciała. Po prostu tak głośno podsumowałam |
Mam nadzieję, że nie odebrałaś mojej wypowiedzi jako "atak" lub coś w tym stylu. W moej wypowiedzi nie chodziło mi o to.
Pozr Jagoda.
ania660 - 08-04-2008, 16:39
| Jagnes093 napisał/a: | | Mam nadzieję, że nie odebrałaś mojej wypowiedzi jako "atak" lub coś w tym stylu |
Nie, ależ z kąd
iness8@o2.pl - 08-04-2008, 18:15
ania660, bardzo daleko...50 km chyba
A jak Tobie dzisiaj poszło ?
ania660 - 08-04-2008, 18:52
| iness8@o2.pl napisał/a: | | bardzo daleko...50 km chyba |
uuu... to faktycznie daleko.
| iness8@o2.pl napisał/a: | | A jak Tobie dzisiaj poszło ? |
mam nadzieję że dobrze.
iness8@o2.pl - 08-04-2008, 18:56
ania660, ale z tego co słyszałam mieliście łatwy test i wypracowanie łatwe...jak ja pisałam ten test to miałam opisać rozwój żeglugi
ania660 - 08-04-2008, 19:01
iness8@o2.pl, test był o Słońcu, było dużo zadań z przyrody (moja mocna strona ) dawa zadania otwarte z matmy (wyjątkowo łatwe) a z polskiego to w zasadzie tylko 1, bo było też takie zadanie, że mieliśmy mape Polski i mieliśmy napisać prognoze pogody na jutrzejszy dzień. Więc to tak bardziej z przyrody bo kierunki itp. a w ostatnim zadaniu musieliśmy opisać "jedyne miejsce pod Słońcem", ktore jest naszym ulubionym zakątkiem na Ziemi.
iness8@o2.pl - 09-04-2008, 18:12
Ale chyba dobrze ci poszło ?
Jola - 09-04-2008, 18:46
| ziutka:) napisał/a: | Czyli Twoja córcia Jolu, jest w moim i iness wieku? pozdrów koniecznie | Zrobione!! Dziękujemy
ania660 - 09-04-2008, 18:55
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Ale chyba dobrze ci poszło ? |
tak. poszło dobrze.
Salerno - 09-04-2008, 19:00
Ooo ! Ja doradzam wyprawę do Technikum w celu daleszgo edukowania ... Ja jestem teraz w Liceum i strasznie żałuje, że nie ma mnie w moim wymarzonym Technikum Hodowli Koni ... Spełniajcie swoje marzenia dziewczyny bo warto !
labradorka - 09-04-2008, 19:25
| Patrycja napisał/a: | | Technikum Hodowli Koni | a tak z ciekawości...Gdzie to? a jest takie coś jak technikum hodowli psów?
ziutka:) - 09-04-2008, 20:30
Moja koleżanka z klasy chce iść do Technikum Hodowli Koni ona od dziecka jeździ na koniach i wszystko co z nimi związane To ona "zaraziła" mnie miłością do tych zwierząt Podobno tam bardzo fajnie jest..miałam również tam iśc ale jednak mam inne plany i wyższe cele
Salerno - 09-04-2008, 20:37
| labradorka napisał/a: | | Patrycja napisał/a: | | Technikum Hodowli Koni | a tak z ciekawości...Gdzie to? a jest takie coś jak technikum hodowli psów? |
Nie, nie ma. Bynajmniej tak mi się wydaje i jeszcze o takim nie słyszałam. Ja chciałam jechać do Białego Boru. Niestety w Bydgoszczy takiego nie ma ...
| Cytat: | Moja koleżanka z klasy chce iść do Technikum Hodowli Koni ona od dziecka jeździ na koniach i wszystko co z nimi związane To ona "zaraziła" mnie miłością do tych zwierząt Podobno tam bardzo fajnie jest..miałam również tam iśc ale jednak mam inne plany i wyższe cele |
Też jeźdze od dziecka i mimo wszystko nadal to robię. Ja się od nikogo nie zaraziłam ja to już miałam ''we krwi'', ja się z tą miłością urodziłam.
A uważasz, że Technikum Hodowli Koni nie jest wysokim celem ?
ziutka:) - 09-04-2008, 20:40
Nie powiedziałam że nie jest. Konie mnie także bardzo interesują jednakże mam inne plany na przyszłość. Nie powiedziane jest że nie będzie to związane z końmi. Teraz mam zamiar iśc do liceum ale napewno nie zrezygnuje z jazdy konnej.
Jagnes093 - 09-04-2008, 21:42
Ja jestem pewna, że pójdę do technikum. Jakoś liceum mi nie leży. Jestem ciekawa kiedy będą te testy próbne...
iness8@o2.pl - 09-04-2008, 22:21
A ja nie mogę się zdecydować a za miesiąc się już loguję jak na razie dostałam od rodzinki propozycję że będę u nich mieszkać w tygodniu a na weekendy wpadać do domu bo musiałabym wcześniej wstawać żeby dojechać do jednej ze szkół którą miałam na oku ale to odpada bo ja bez suniek nie wytrzymam
[ Dodano: Sro 09 Kwi, 2008 ]
Co do technikum to połowa mojej obecnej klasy chce iść na hotelarstwo albo gastronomie ale techników jest mało a ja chcę poznać innych ludzi
ziutka:) - 09-04-2008, 22:23
Ojej.. to faktycznie masz ciężki wybór.. Ja do szkoły mam nie daleko (liceum) więc nie mam problemu...
iness8@o2.pl - 09-04-2008, 22:36
Dlatego ja chcę sobie wybrać szkołę gdzieś blisko a tamta odpada bo ja bez nich po prostu nie wytrzymam.Wybrałam już dwie szkoły są to licea ale nie mam jeszcze szkoły drugiego wyboru...nie wiem czy to ma być technikum czy liceum. Ciężki wybór...ale na 70% pewnie też liceum Jak na razie martwię się egzaminem który jest za 13 dni
Salerno - 09-04-2008, 23:06
iness8@o2.pl, będzie dobrze ! Dasz radę !
Ja już się martwię maturą za rok
labradorka - 10-04-2008, 15:14
Ja jestem w LO... i to w takiej nietypowej klasie dwujęzycznej czteroletniej...W tym roku 18 godzin francuskiego w tygodniu... Przez następne trzy lata po chyba 6 czy 8 godzin... No i maturka dwujęzyczna ciężko jest...Ale nie załuję, zależy mi, żeby biegle znać francuski a po tych 4 latach będę na poziomie mojej nauczycieli od franca
Salerno - 10-04-2008, 17:48
labradorka, do jakiego LO chodzisz ?
labradorka - 10-04-2008, 20:42
Patrycja, do dwójki;-)
a Ty?
Salerno - 10-04-2008, 21:03
XII LO.
iness8@o2.pl - 10-04-2008, 21:08
| Patrycja napisał/a: | iness8@o2.pl, będzie dobrze ! Dasz radę ! |
Mam nadzieję ale stres mnie zżera
ania660 - 10-04-2008, 21:11
iness8@o2.pl, nie stresuj się, wszystko będzie dobrze. Jeszcze niedawno sama mnie pocieszałaś. Napewno dasz sobie radę . Stres w niczym nie pomaga
iness8@o2.pl - 10-04-2008, 21:14
ania660, dzięki
Twój test nie liczy się do szkoły bo ja za ten mam punkty.
Dzisiaj na korepetycjach pani przypominała mi wszystko to co może znaleźć się na tym teście czyli rozprawka, ogłoszenie, zaproszenie, notatka, przemówienie itp.itd i miałam kilka zadań z Twojego testu np to z opisem pogody
ania660 - 10-04-2008, 21:18
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Twój test nie liczy się do szkoły bo ja za ten mam punkty. | wiem o ty, ale stresowało mnie dzień wcześniej to że z tych zadań co były na teście nauczyciele będą nam wstawiać oceny tak jak za zwykły sprawdzian. Już takich mam dziwnych nauczycieli w tej szkole, no ale cóż. Za próbny takze wstawiali nam oceny.
Jagnes093 - 10-04-2008, 21:22
| Cytat: | wiem o ty, ale stresowało mnie dzień wcześniej to że z tych zadań co były na teście nauczyciele będą nam wstawiać oceny tak jak za zwykły sprawdzian. Już takich mam dziwnych nauczycieli w tej szkole, no ale cóż. Za próbny takze wstawiali nam oceny. |
Coooo ale chamstwo i drobnomieszczaństwo Całe szczęście, że u mnie takiego czegoś nie było i nie ma.
ania660 - 10-04-2008, 21:24
Właściwie to sama nie wiem z jakiej racji dają nam za te testy oceny. Ale my uczniowie nie mamy nic do powiedzenia, a jak by ktoś się odezwał to zaraz na dywanik do dyrka i klęczonko na grochu
iness8@o2.pl - 10-04-2008, 21:28
ania660, oni nie mają prawa wystawiać wam z testu ocen. Takie są przepisy. Wiem coś o tym bo nam babka od geografii tez chciała wystawić z tego testu co będziemy pisać ale nasza wychowawczyni powiedziała właśnie to. Poza tym wyniki przyjdą kiedy oceny będa już wystawione
Oceny mogą wystawiać tylko z próbnych
Jagnes093 - 10-04-2008, 21:29
| ania660 napisał/a: | Właściwie to sama nie wiem z jakiej racji dają nam za te testy oceny. Ale my uczniowie nie mamy nic do powiedzenia, a jak by ktoś się odezwał to zaraz na dywanik do dyrka i klęczonko na grochu |
Dokładnie. Ja na szczęście cały tydzień nie będę ćwiczyła na wf-ie bo pewnie znowu baba nas wywali na dwór żebyśmy biegały... No chyba, że będzie na prawdę fatalna pogoda.
ania660 - 10-04-2008, 21:33
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Poza tym wyniki przyjdą kiedy oceny będa już wystawione | wyniki będą w maju, a oceny mamy wystawiane dopiero w czerwcu. chyba że faktycznie nie zrobią nam powtórki z rozrywki, z tymi ocenami z tesów. Oby tak było jak mówisz iness8@o2.pl,
iness8@o2.pl - 10-04-2008, 21:34
U nas wyniki przyjdą w połowie czerwca
tak jest i możesz im to powiedzieć
ania660 - 10-04-2008, 21:37
iness8@o2.pl, my właśnie mówiliśmy nauczycielom, że tak być niepowinno, a każdy nauczyciel z osobna tłumaczył się gadką, że to nie od nich zależy tlko od dyrektorki, a że dyrektorkę mamy jaką mamy to już nasz problem
iness8@o2.pl - 10-04-2008, 21:40
Nie mogą Wam wystawić z tego ocen, teraz zapytałam się również o to mojej mamy i też mi to powiedziała
Jagnes093 - 10-04-2008, 21:41
Ja to mam takiego dyra że kazał nam łazić do szkoły w rekolekcje! stupid jeden.
Jeszcze trochę, a będzie trzeba chodzić we ferie zimowe do szkoły
iness8@o2.pl - 10-04-2008, 21:43
Jagnes093, ja mam taką dyrektorkę normalnie żadna godzina nam przepaść nie może ja mam już dość tej szkoły...dobrze że jeszcze tylko kwiecień, maj i 3 tygodnie czerwca
ania660 - 10-04-2008, 21:47
iness8@o2.pl, jutro pójdę i się dowiem. Jeszcze teraz przypomniałam sobie jedną żecz a propo naszej dyrektorki. Teraz przed zakończeniem roku szkolnego nasz rocznik ma być rozdzielany, a nasza "kochana" pani dyrektor powiedziała rodzicom na zebraniu, ktłóre było przed testami, że będziemy losować kartki do jakiej klasy mamy trafić. I pani dyrektor po losowaniu nie chce widzieć u siebie ani jednego rodzica, który przychodzi w sprawie przepisania dziecka do innej klasy, I jednocześnie stwierdziła, że szkoła nie jest po to żeby się przyjaźnić, ale że w szkole chodzi o rywalizację i zdowbywanie jak najleprzych stopni.
Jagnes093 - 10-04-2008, 21:48
Kamila w takim razie witaj w klubie. Kurna zawsze do szkoły mamy chodzić i gapić się w tablice i do tego jacy dyrektorzy/dyrektorki masakra im w głowach tylko : nauka, nauka, nauka i te mundurki eh.
iness8@o2.pl - 10-04-2008, 22:24
Jagnes093, a ja nie mam mundurka
Jagnes093 - 11-04-2008, 14:33
| iness8@o2.pl napisał/a: | Jagnes093, a ja nie mam mundurka |
To się ciesz. U mnie jak ktoś przyjdzie na matme bez mundurka to jest pytany albo zaczynają się groźby
iness8@o2.pl - 11-04-2008, 14:35
Jagnes093, u mnie nie ma mundurków bo firma nie wywiązała się z umowy i całe szczęście bo po co mieliśmy kupować na ostatni rok . Przez jakiś czas musieliśmy chodzić tylko na granatowo ale nikt się do tego nie stosował i tyle
Lorena - 11-04-2008, 14:43
iness8@o2.pl, hehe mundurki są fajne, ale nie takie jak teraz sobie wymyślili że jakaś kamizelka dżinsowa czy coś, mnie się podobają mundurki takie jak często widać na filmach amerykańskich, cały komplet czarno biały
iness8@o2.pl - 11-04-2008, 14:46
| Cytat: | | ale nie takie jak teraz sobie wymyślili że jakaś kamizelka dżinsowa |
ze złotymi guzikami
ja i tak bym w tym nie chodziła
Lorena - 11-04-2008, 14:48
iness8@o2.pl, haha złote guziki?
Jagnes093 - 11-04-2008, 14:52
| Cytat: | iness8@o2.pl, hehe mundurki są fajne, ale nie takie jak teraz sobie wymyślili że jakaś kamizelka dżinsowa czy coś, mnie się podobają mundurki takie jak często widać na filmach amerykańskich, cały komplet czarno biały |
To ja już wole taką szajską kamizelkę niż ten komplet masakra chyba bym się załamała jakbym miała w czymś takim chodzić do szkoły
iness8@o2.pl - 11-04-2008, 14:53
| Lorena napisał/a: | | iness8@o2.pl, haha złote guziki? |
takie miały być
Lorena - 11-04-2008, 14:54
Jagnes093, a czemu? ja natomiast nie wyobrażałąbym sobie nosić jakiejś dziwnej kamizelki dobrze, że mojego roczniak to nie obowiązywało
Jagnes093 - 11-04-2008, 14:57
| Lorena napisał/a: | agnes093, a czemu? ja natomiast nie wyobrażałąbym sobie nosić jakiejś dziwnej kamizelki |
Ponieważ jak ma się kamizelkę (ja mam polarową) to w każdej chwile można sobie ją zdjąć, a jak masz taki komplet to niestety nie i musisz być skazana na noszenie tego 5 razy w tygodniu i zapewne jeszcze spódniczki A co jak ja bym jeździła rowerem do szkoły bo niektóre dziewczyny jeżdżą bo mają kawał do szkoły.
ania660 - 11-04-2008, 20:46
Jagnes093, ja też wolę mundurki które są w mojej szkole niż te całe kompleciki, ale każdy ma swoje zdanie. Mi zostały niecałe 3 miesiące i pozbęde sie szmacianej bluzy polarowej i bluzki na krótki rękaw(a ta blska to szmata na maksa). Jak bede juz w gim to juz tylko kamizelka.
Lorena, mundurki o któruch mówisz ładnie wyglądaja, ale sama nie wiem czy chciałabym chodzić dzień w dzień w tej samaj bluzce, spudniczce itp. To troche niechigieniczne chodzić przez 5 dni w tych samych rzeczach. A kamizelke wsadzisz do pralki, chwila na kaloryferku i na następny dzień swierza . Ale żeby nie było uważm że każdy może mieć na ten temat własne zdanie
Jagnes093 - 11-04-2008, 21:38
| ania660 napisał/a: | | le sama nie wiem czy chciałabym chodzić dzień w dzień w tej samaj bluzce, spudniczce itp |
Ale mi się wydaję, że oni tam posiadają kilka sztuk tych spódniczek, bluzek itp itd.
A te wszystkie kamizeli to totalny chłam ale da się przeżyć. Najgorzej jak wrócisz ze szkoły a tu wyskoczy na ciebie twój pupil i ci ten mundurek ubrudzi albo coś w tym stylu....
ziutka:) - 11-04-2008, 21:43
U mnie gimnazjum likwidują (ono jest razem z liceum 1 do ktorej chce isc ) i zostało nas tylko 2 klasy trzecie.. noo dlatego kazali nam nosic jako mundurki bałe bluzki (zakupione we wlasnym zakresie-do wyboru do koloru) no wiec mialam to coś na sobie z 2 razy?? I nikt tego nie nosi bo nikt nie sprawdza ^^ lipa ale my mamy radoche
Jagnes093 - 11-04-2008, 21:45
ziutka to ale masz super. U nas sprawdzają I jak ktoś nie ma to do dyrka
Lorena - 11-04-2008, 21:46
ktoś z forumowiczów jest może tegorocznym maturzystą???
Adamek - 11-04-2008, 21:48
watpię ja za roczek mam <sciana>, w tym roku moja sis zdaje
iness8@o2.pl - 11-04-2008, 21:49
| Lorena napisał/a: | | ktoś z forumowiczów jest może tegorocznym maturzystą??? |
Anieńka jest tegoroczną maturzystką
Lorena - 11-04-2008, 21:50
Adamek, i jak tam wrażenie siostry??
AnTrOpKa - 11-04-2008, 23:19
Lorena, moj brat tez jest maturzystą, ale w jego przypadku to raczej "maturzysta"
Adamek - 12-04-2008, 11:26
Lorena, moja siostra po maturze wyjeżdża na 99,99% do Lille, jeśli coś jej tam nie wyjdzie to jako 3 miejsce na olimpiadzie z francuza ma zagwarantowane studia na romanistyce Moja siostra się matury nie boi, ja sobie mojej matury nie wyobrażam
iness8@o2.pl - 21-04-2008, 09:07
No i jutro egzamin boże teraz muszę testy robić aby go dobrze napisać, chociaż część z matmy nie wiem czy tak dobrze mi pójdzie
Lorena - 21-04-2008, 09:30
iness8@o2.pl, głowa do góry i przede wszystkim się nie stresuj! bo stres potrafi człowieka "zjeść". Ja mam maturę za 2 tygodnie...
iness8@o2.pl - 21-04-2008, 10:00
Lorena, ale to nie jest łatwe
| Cytat: | | a mam maturę za 2 tygodnie... |
jak bym była na Twoim miejscu to by mnie już nerwy zjadały , powodzenia
Lorena - 21-04-2008, 10:01
iness8@o2.pl, heh staram się opanować i nabrać dystansu do całej sytuacji nie zamierzam brać udziału w wyściugu pt. Kto będzie najlepszy i komu pójdzie lepiej.
ziutka:) - 21-04-2008, 13:20
zgadza się Loreno, Ja natomiast boje się tylko częsci matematycznej... humanistycznej..hmm raczej nie Oby te testy nie były jakieś z kosmosu wzięte Bo już takie rozwiązywałam że głowa boli....
Powodzenia iness na jutrzejszym egzamku trzymam za Ciebie kciuki a Ty rzecz jasna 3m za mnie No... nie tylko Ty... Oby poszło nam dobrze
Uwaga! Zaczynam się uczyć....
iness8@o2.pl - 21-04-2008, 16:26
ziutka:), też się boje części matematycznej
| ziutka:) napisał/a: | Oby te testy nie były jakieś z kosmosu wzięte |
znając życie takie będą
| ziutka:) napisał/a: |
Powodzenia iness na jutrzejszym egzamku |
nie dziękuję
| ziutka:) napisał/a: | | rzymam za Ciebie kciuki a Ty rzecz jasna 3m za mnie |
oczywiście, w jednej ręce będę miała długopis a w drugiej zaciśnięty kciuk
| ziutka:) napisał/a: | Oby poszło nam dobrze |
musi
| ziutka:) napisał/a: | Uwaga! Zaczynam się uczyć.... |
taaa, jasne
Ja jeszcze dzisiaj ide na korki
ziutka:) - 21-04-2008, 20:30
ojj iness iness
ania660 - 21-04-2008, 20:34
powodzenia dziewczyny. Napewno sobie poradzicie. Bedę trzymać kciuki. Nawet dwa
Jeden za ziutke, a drugi za iness8@o2.pl.
ziutka:) - 21-04-2008, 20:35
(nie) dziękujemy
Jagnes093 - 21-04-2008, 20:39
Na pewno pójdzie wam super nie ma się czym stresować.:) A ja przez te testy mam 2 dni wolne jupiii. Ale w przyszłym roku będe przeżywała to samo, ale myślę że nie będzie tak źle.
ziutka:) - 21-04-2008, 20:42
My tez mamy taką nadzieje
iness8@o2.pl - 21-04-2008, 21:01
Ja całą noc się dzisiaj uczę
AniaCz. - 21-04-2008, 21:34
Ja tez trzymam kciuki
Adamek - 21-04-2008, 22:12
Powodzonka!
iness8@o2.pl - 21-04-2008, 22:14
AniaCz., Adamek, (nie) dziękujemy
labradorka - 21-04-2008, 22:19
iness8@o2.pl, chyba żartujesz nie ucz się już dziewczyno, choćbyś nie wiem jak sie starała, nie powtórzysz materiału z trzech lat! I jak znam zycie to nie będzie nic z tego, z czego się uczysz dzień przez testem. Daj spokój, wyśpij się porządnie, rano zjedz pożywne śniadanko i uśmiechnięta, pełna optymizmu przeciwstaw się stresowi!!!!
Wszystkim życzę powodzenia i trzymam kciuki
iness8@o2.pl - 21-04-2008, 22:21
labradorka, ja od 2 tygodni się uczyłam i troszeczkę wiem
labradorka - 21-04-2008, 22:23
ale ja pisałam o tym, żebyś dzisiaj nocy nie zarywała.
Nie ma sensu.
Wyśpij się porządnie, bo inaczej jutro będziesz mieć naprawdę pustkę w głowie
iness8@o2.pl - 21-04-2008, 22:25
| labradorka napisał/a: | | ale ja pisałam o tym, żebyś dzisiaj nocy nie zarywała |
nie no kuć nie będę...i tak już nie zmienię tego co ma być po prostu sobie przypomnę
labradorka, również (nie) dziękuję
Jola - 21-04-2008, 22:27
A ja muszę jeszcze palce u nóg uruchomić - bo obydwa kciuki ściskam za Was dziewczyny a jeszcze muszę trzymać za córę, która też jutro walczy!
iness8@o2.pl - 21-04-2008, 22:28
Jola, życzę powodzenia Twojej córce
Jola - 21-04-2008, 22:29
Iness - nie - dziękuję!! I trzymam kciuki za Was baby jedne!!
iness8@o2.pl - 21-04-2008, 22:30
Jola, (nie) dziękuję
AnTrOpKa - 21-04-2008, 23:26
Ja też będę 3mać i nie stresujcie się, naprawdę nie ma czym!
iness8@o2.pl - 22-04-2008, 06:37
jeszcze raz (nie) dziękuję
idę się już szykować bo za dwie i pół godziny egzamin....
ziutka:) - 22-04-2008, 12:09
Heh.. naszczescie juz po... jakoś żyje... stresu w ogóle nie miałam. Pomińmy to że rano wstałam zamiast jak sobie nastawiałam budzik 6.30 to jak zwykle moje: "jeszcze 5 min-prosze" i takie 5 min ze wstałam o 7.10!! Po czym wczortaj kręciłam na sreberka loki zeby byly.. rano wstałam i.. MASKARA wyglądałam jak jakis pudel... babcia klozetowa??? :O wiec prostownica i pół godzinne prostowanie kłaków.. wyleciałam z domu jak oparzona... biegłam w tych obcasach ze omal co sie nie wyglebałam[!!] Sam test nie był trudny jak sie zdawało. Temat dotyczył dorastania... Wiec nie było jako takich problemów. Miejmy nadzieje ze wszystko poszło dobrze. Dziękujemy tym którzy trzymali za nas kciuki,oby pomogły
Iness jak Ci poszło?
iness8@o2.pl - 22-04-2008, 12:10
Test nie był taki trudny tylko te pytania z wiersza mnie dobiły....
Rano całą klasą zebraliśmy się godzinę przed testem no i niektórzy kupili red bula ...podobno odświeża umysł ja odpuściłam go sobie...
Myślałam że ze stresu umrę ale jak pisałam to się nie denerwowałam tylko uważnie czytałam no denerwowałam się tylko jak się głodna zrobiłam
[ Dodano: Wto 22 Kwi, 2008 ]
ziutka:), co napisałaś o tym obrazie ?
[ Dodano: Wto 22 Kwi, 2008 ]
ziutka:), a wiesz co było jeszcze najlepsze wczoraj na korkach pytam się babki jak myśli czy będzie charakterystyka bo dawno na testach jej nie było a ona mówi że nie na pewno będzie rozprawka. Patrze na teście a tam charakterystyka i to jeszcze postaci z lektury której nie przeczytałam bo mi się nie chciało dobrze że kamienie na szaniec jeszcze były bo miałabym 16 pkt do tyłu
ziutka:) - 22-04-2008, 12:30
A wiesz co sie okazało?! że to ostatnie zadanie miało byc w formie :CHARAKTERYSTYKA W ROZPRAWCE Wiec lipa... Sadze ze nikt tak tego nie napisał...bo to trzeba było sie DOMYŚLEĆ !! super nie?
W obrazie napisalam jakis statyczny,cos tam o horyzoncie i symetrii ^^
Nie wiem czy to dobrze ale zmyślałam szczerze mówiąc
iness8@o2.pl - 22-04-2008, 17:20
ziutka:), jak to? Weź mnie nie strasz no nie mów....przecież miała to być tylko charakterystyja...nie bylo nic o argumentach tylko ''wyeksponuj'' Boże ale mnie przestraszyłaś
Salerno - 22-04-2008, 17:37
A nie ma w necie jeszcze odp. ? Sprawdzcie i nie martwcie!
iness8@o2.pl - 22-04-2008, 17:41
No właśnie jest tutaj http://slimak.onet.pl/_m/...prawdzano_a.pdf i nie ma nic o rozprawce....Patrycja, przeczytaj proszę i mi powiedz...bo może źle widzę
ziutka:) - 22-04-2008, 18:01
No bo tam nie ma nic o rozprawce... ale tak gadali nauczyciele... sądze ze chodzilo im o niektóre wyznaczniki z rozprawki. Czyli: akapity, argumetny... itp. A jak tak to mam dobrze............ chyba
AnTrOpKa - 22-04-2008, 18:12
Gratuluję dzieffcynki DODO mi napisał, że wszystkie zamknięte ma dobrze
iness8@o2.pl - 22-04-2008, 21:01
| AnTrOpKa napisał/a: | DODO mi napisał, że wszystkie zamknięte ma dobrze |
a ja 2 źle
Salerno - 22-04-2008, 21:13
iness8@o2.pl, 2 źle to jeszcze nie taka tragedia!
iness8@o2.pl - 23-04-2008, 06:23
Patrycja, no niby nie ale jeszcze wiersz zawaliłam A dzisiaj matematyczna część ,boże jak ja się boję
ziutka:) - 23-04-2008, 07:43
Ja jestem noga z matmy ale jakos stresu nie mam... co bardzo dziwne bo na próbnych trzęsłam się jak galaretka O_o
Ja nie miałam problemem z wierszem bo my go na lekcji omawialiśmy sądze że aż tak źle nie będzie Powodzenia !
iness8@o2.pl - 23-04-2008, 07:57
ziutka:), poczekaj aż dadzą ci go do ręki ja teraz też się nie stresuje i nie będę się denerwować już w trakcie pisania bo śniadanie zjem w domu i nie będę głodna o!
powodzenia
[ Dodano: Sro 23 Kwi, 2008 ]
Ja już po egzaminie. Dlaczego ja zawsze zaznaczam inaczej niż myślę ?
ziutka:) - 23-04-2008, 21:29
Nie martw sie ja tez...
W ogóle sie nie bałam bo wiedziałam że nic nie umiem...
Albo nie przeczytalam pytania do konca... takie blache błędy ze żal....
Jak z 20 pkt bedzie to super....
iness8@o2.pl - 23-04-2008, 21:32
weź a ja jakie błędy zrobiłam wypadnę gorzej od brata ale nie o to chodzi...nie będę mogła iść do tej szkoły co chciałam
ziutka:), ciesz się że wzory jakimi trzeba było obliczać podali bo nigdy tego nie robili
Salerno - 23-04-2008, 21:48
iness8@o2.pl, kochanie. Ja miałam z humana więcej pkt niż z mat, składając papiery chciałam iść do klasy z humana i co ? Znalazłam sie na mat-infie gdzie brakowało mi kilku pkt do tej klasy. Moim zdaniem te egzaminy za wiele nie dają przy tym dostawaniu się do szkół. Najlepiej jak masz znajomości .... Bedzie dobrze, dziewczyny
iness8@o2.pl - 23-04-2008, 22:44
| Patrycja napisał/a: | Bedzie dobrze, dziewczyny |
Patrycja, dzi8ęki za wsparcie
ziutka:) - 23-04-2008, 23:01
dziękujemy Patrycja ehh oby nie było tak źle jak się zapowiada
iness8@o2.pl - 23-04-2008, 23:04
ziutka:), a sprawdzałaś odpowiedzi ?
ziutka:) - 23-04-2008, 23:15
Sprawdzałam.. ale nie liczyłam pkt bo sie załamałam Ale wiem ,że strasznie mi poszedł...
iness8@o2.pl - 23-04-2008, 23:17
To nie jesteś sama jak było to pytanie z tymi energiami to wiedziałam że mam napisać jako pierwszą energię potencjalna a potem kinetyczną ale oczywiście zrobiłam na odwrót mało tego w ostatnim zadaniu dobrze wpisałam te kąty a potem skreśliłam na 30 i 60
ziutka:) - 23-04-2008, 23:18
akurat to co napisałaś mam dobrze.. ale reszta... porażka!!
iness8@o2.pl - 23-04-2008, 23:19
ziutka:), a ja głupia zapomniałam kątomierza a było pytanie
[ Dodano: Czw 24 Kwi, 2008 ]
ziutka:), przeczytaj sobie
http://www.serwer.kgb.pl/...12467812,1.html
ziutka:) - 24-04-2008, 20:22
aha... super ja nie mam zamiaru nic ponownie pisać!!! I znowu ten stres... o nie... ja bym mogla tylko powtorzyc matematyczny...
iness8@o2.pl - 24-04-2008, 20:50
ja też nie chcę pisać ale wydaje mi się że nie będziemy...w zeszłym roku tez mieli pisać bo była gorsza sytuacja..wyniki były dzień wcześniej w internecie (a kto mówi że w tym roku tak nie było z humanistycznym ) i nie pisali
ziutka:) - 24-04-2008, 20:54
Oby.. bo ja nie mam zamiaru sie po raz kolejny stresować... teraz coś gadają o tych egzaminach na tvp info... (dawniej tvp3) ehh...
[ Dodano: Czw 24 Kwi, 2008 ]
iness8@o2.pl, Pociesze Cie...
Ta strona to jedna wielka ściema.. :
1. Brak reklam.
2. Zła kategoria newsa - wiadomości ze świata
3. KGB.pl nie ma serwisu w o2.
Komuś się nudziło i wrzucił na neta.
labradorka - 10-06-2008, 21:24
ale zamulenie!!!!
ruszmy troszku temat..
to ja Wam cus napisze o mojej kochanej szkole
uczę się pilnie w II LO w Bydgoszczy... I chodzę sobie do takiej nietypowej dwujęzycznej czteroletniej klasy jej nietypowość polega na tym, że pierwszy rok jest..zerowy tzn w tym roku mamy 18 godzin francuskiego w tygodniu..nie mamy w ogóle fizyki, chemii, biologii, geografii, mamy tylko po 2 godziny tygodniowo matematyki i polskiego... No i wf religia technologia i te bzdury;) no i rok ten ma na celu nauczyć nas francuskiego do tego stopnia, iż w klasie pierwszej (powinnam być w drugiej, ale że teraz trwa mój rok zerowy to będę w pierwszej za rok;) ) będziem mieli dwa przedmioty nauczane po francusku i po polsku (historia i geografia). Wiem, że to trochę nietypowe...Wszyscy się dziwią, jak wytrzymuję 18 francow/tydzien ale powiem Wam, że NAPRAWDĘ dużo się przez ten 'zerowy' rok nauczyłam... Mieliśmy mnóstwo egzaminów ustnych i pisemnych... I to w ogóle fajna sprawa, mimo, iż w pewnym sensie 'tracę' rok, tak naprawdę wiele zyskuję, bo w żadnej innej klasie z rozszerzonym francem nie nauczę się tyle, co tutaj... No i maturkę będziemy mieli dwujęzyczną co daje nam wielkie fory na różnych uczelniach (również stoją przede mną otworem drzwi na studia do Francji ). Klas dwujęzycznych jest na ogół niewiele, w B-szczy są dwie: jedna jest ta moja z francuskim, druga w innej szkole na tej samej zasadzie tyle, że z hiszpańskim...Osobiście BARDZO polecam każdemu wybierającemu klasę ponadgimnazjalną... Bo to świetny sposób na opanowanie języka do perfekcji:) no i ta matura dwujęzyczna daje wiele możliwości.
Do klasy trafiłam przypadkowo...Ale ogromnie się cieszę z tego przypadku:) ludzie boją się klas dwujęzycznych na wyżej opisanej zasadzie...'bo cztery lata w liceum' itp..Ale nie ma czego! Ja jestem ogromnie zadowolona... i bardzo polecam!
Już pomijając fakt, że w klasie ludzie naprawdę świetni:-)
a trzeciogimnazjaliści gdzie podanka złożyli? Chyba niedługo wyniki z testu co? piszcie!
swoją drogą trochę się naprodukowałam o mojej superfrancuskiejklasie
ziutka:) - 10-06-2008, 21:31
Jej.. podziwiam Cie kobieto! Ja się będę uczyła francuskiego w LO (o ile sie tam dostane) Jak juz pisałam złożylam podanie do klasy biol-chem bo tylko z tych przedmiotow czuje sie pewnie Gorzej poszło mi z testem matematycznym a ten sie tu najbardziej liczy. Nie wiem jak to będzie ale już sie przekonamy w czwartek- wyniki z testów. Zeby sie dostac do tej szkoly i klasy musze miec minimum 58 pkt ^^ a troche mi do nich brakuje. Strasznie mi zaniży ten exzam. Trzymajcie kciuki by wyniki byly ZADOWALAJĄCE XD
Goha_lab - 10-06-2008, 22:13
No to i ja cosik napiszę. Chodzę sobie do Publicznego Gimnazjum numer 3 imienia Orląt Lwowskich w Brzegu. Z nauką nie jest tak źle najlepiej to mi idzie z matmy gorzej z Polskiego - mam dwóję Biologia, chemia, geografia to tak średnio, W-f będzie pitka albo szóstka bo startowałam w zawodach piłki nożnej dziewczyn (mój ulubiony sport). W klasie fajni ludzie i wogóle jest OK ale cieszę się że to już koniec roku. Będzie można i rankiem na forum posiedzieć
Jagnes093 - 10-06-2008, 23:16
Słyszałam właśnie niedawno od kuzynki o tej szkole, ale szczerze to myślalam, że to zupelnie inaczej wygląda. Ja niestety do takiej szkoły się nie nadaję bo nie mam talentu do języków obcych (3 z j.ang. lool ) i ogólnie moje miasto to porażka,klasa tak samo,szkoły w moim mieście jeszcze gorsze ogólnie dno. Więc na przyszły rok składam podanie do Kalisza (30 km od mojej miejscowości, tak jak pisałam w którymś poście).
iness8@o2.pl - 10-06-2008, 23:16
Madziu ja również Cię podziwiam Ja złożyłam podanie do Lo do klasy pol-his-wos-wok gdyż ten profil najlepiej mi odpowiada Potrzebuję ok 120 pkt...na razie czekam na wyniki potem najwyżej się prze loguję do jakiejś innej szkoły o takim samym profilu W Lo zacznę uczyć się rosyjskiego albo niemieckiego. Na razie to uczę się angielskiego którego nie nawiedzę, uczyłam się prywatnie hiszpańskiego ale od jakiegoś czasu przestałam gdyż nie miałam na to czasu. Strasznie chcę już iść do tego Lo mam nadzieję że będzie fajnie.
Teraz wiem że jeśli chodzi o studia to pójdę na dziennikarstwo albo na medycynę Mam jeszcze 3 lata to się zastanowię Chciałam iść na prawo ale nie dam rady się tego wszystkiego nauczyć Jeśli chodzi o medycynę to mam takie postanowienie od ok 2 mies
AnTrOpKa - 11-06-2008, 00:44
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Potrzebuję ok 120 pkt.. |
To na ile pkt były testy ? za moich czasów max to 100 (50 humanist i 50 matemat)
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Na razie to uczę się angielskiego którego nie nawiedzę, |
Serio nienawidzisz anglika? Ja nienawidzę niemieckiego
iness8@o2.pl - 11-06-2008, 15:27
AnTrOpKa napisał/a:
To na ile pkt były testy ? za moich czasów max to 100 (50 humanist i 50 matemat)
teraz też tak jest ale liczą się również oceny z przedmiotów punktowanych np za 4 masz 10 pkt itd.....
AnTrOpKa napisał/a:
Serio nienawidzisz anglika? Ja nienawidzę niemieckiego
Nienawidzę angielskiego bo nie potrafię się go nauczyć, uczę się go już 6 lat i nic. Miałam do tej pory takich nauczycieli którzy chyba sami nie wiedzą czy powinni uczyć tego przedmiotu. W podstawówce na angielskim śpiewaliśmy piosnki a teraz w gimnazjum musimy pisać sprawdziany z czegoś czego nie rozumiemy bo nam nie wytłumaczyli Mam nadzieję że teraz to się zmieni....
Co do niemieckiego to słyszałam że nie jest taki fajny dlatego na pierwszym miejscu wybrałam język rosyjski a dopiero na drugim język niemiecki
Nie żałuję że poszłam dzisiaj do szkoły...co się okazało? Że oceny mam super
Liczyłam sobie dzisiaj punkty i mam tak
polski 4 czyli 10 pkt
historia 4 czyli 10 pkt
wos 5 czyli 14 pkt
angielski 3 czyli 6 pkt
+ zachowanie wzorowe czyli 6 pkt
+ średnia czyli 4 pkt z jakimś kawałkiem
no to w sumie 50 pkt
Teraz czekam jeszcze na wyniki z egzaminu i będę wiedziała czy mam te 120 pkt ciesze się bo dostane się tam gdzie chciałam
ziutka:) - 11-06-2008, 15:41
Zazdrosze... Ja nie wiem czy sie dostane tam gdzie chce. Chociaz bede walila drzwiami i oknami az mnie przyjma
iness8@o2.pl - 11-06-2008, 15:48
ziutka:), nie martw się na pewno będzie dobrze
ziutka:) - 11-06-2008, 15:52
Dziękuje... mi sie śniło dzisiaj że z hum- 42 a z matmy -28 (!!!-chcialabym miec tyle :O ) eeee ogólnie lipa. Jutro dzień ostateczny.. wszystko się okaże...
iness8@o2.pl - 11-06-2008, 15:56
Masz super sny nie mów że lipa może na prawdę będziesz tyle miała przecież z matmy nawet za głupie wypisanie danych dostaniesz jakieś punkty Z polskiego też nigdy nic nie wiadomo Będzie dobrze...mówię Ci
labradorka - 11-06-2008, 16:02
dziewczyny trzymam kciuki jutro;) będzie dobrze!! w zeszłym roku przeżywałam to samo... Ale szczerze to cieszę się, że mam to wszystko już za sobą i jestem w nowej klasie i w ogóle zanim się obejrzycie też Wam szybko rok minie w nowych szkołach (tych wymarzonych!!) i wszystko będzie super
ziutka:) - 11-06-2008, 16:03
labradorka, dziękujemy Ehh... Powiem Wam ze na testach sie nie stresowałam.. a teraz? Trzese sie jak galaretka!!
iness8@o2.pl - 11-06-2008, 16:05
labradorka, dziękujemy
| Cytat: | Ehh... Powiem Wam ze na testach sie nie stresowałam.. a teraz? Trzese sie jak galaretka!! |
a ja się denerwowałam i na testach i denerwuję się teraz ale wierzę że będzie dobrze
labradorka - 11-06-2008, 16:07
ja na testach byłam w miarę spokojna... A jak wychowawca przyniósł wyniki to myślałam, że zemdleję na miejscu szczerze mówiąc w ogóle nie zadowolił mnie mój wynik... Ale dostałam się do wymarzonej szkoły mimo wszystko;))
iness8@o2.pl - 11-06-2008, 16:09
Magda a ile miałaś pkt z testów jeśli można wiedzieć ?
| labradorka napisał/a: | ja na testach byłam w miarę spokojna... A jak wychowawca przyniósł wyniki to myślałam, że zemdleję na miejscu |
ja zemdleję jak je rodzice przyniosą do domu bo nam ich nie dadzą
labradorka - 11-06-2008, 16:13
iness8@o2.pl, miałam 62 pkt bodajże... albo 64 jakoś tak z tym, że świadectwo miałam niezłe i razem uzbierało mi się 125 i wyżej w zależności od klasy punktów... A że do mojej dwujęzycznej klasy było mało chętnych, to automatycznie i próg punktowy był niziutki i łatwo było się dostać... A szkoła jest świetna;)
iness8@o2.pl - 11-06-2008, 16:15
labradorka, zazdroszczę ! Oby u mnie tak było...nie no wchodzę na stronkę i sprawdzę ile jest chętnych
[ Dodano: Sro 11 Cze, 2008 ]
o matko 409 chętnych
labradorka - 11-06-2008, 16:21
iness8@o2.pl, ale do szkoły czy co klasy tych 409 chętnych?
iness8@o2.pl - 11-06-2008, 19:30
do klasy...szok normalnie
ziutka:) - 11-06-2008, 19:32
:O :O :O :O o Boze... u Was to Warszawa.. i ponad 400.. To co bedzie w takim Wrocławiu?!! O nie... to ja już żadnych szans nie mam
labradorka - 11-06-2008, 19:34
iness8@o2.pl, ojaaaa! to nieźle...
iness8@o2.pl - 11-06-2008, 19:36
W innych szkołach do których si ę zalogowałam wcale nie mniej osób
| ziutka:) napisał/a: | O nie... to ja już żadnych szans nie mam |
Edyta nie zapeszaj !
Sprawdź sobie na stronie ile osób jest chętnych do tej klasy gdzie do której ty też chcesz iść
[ Dodano: Sro 11 Cze, 2008 ]
| labradorka napisał/a: | iness8@o2.pl, ojaaaa! to nieźle... |
bardzo nieźle kurczę muszę zmienić preferencje żebym miała pierwszeństwo
ziutka:) - 11-06-2008, 19:42
iness8@o2.pl, a jak sie to sprawdza?
iness8@o2.pl - 11-06-2008, 19:43
wchodzisz na tą strronę gdzie się logujesz i wchodzisz w statystyki
ziutka:) - 11-06-2008, 20:51
aha... ale ja sie boje.. nie zajrze ^^ jeszcze sie bardziej podłamie
Jagnes093 - 11-06-2008, 21:10
Dziewczyny nie martwcie się wszycho bedzie dobrze Mnie za rok to czeka. Szczerze to bym wolała być w waszym wieku A mnie już zaczynają oprowadzać po szkołach kumpele i kuzynka tak więc poznam parę szkół no i miasto do którego będę dojeżdżać za rok (może jeśli się dostane).
labradorka - 12-06-2008, 15:05
no i JAK gimnazjalistki????
ziutka:) - 12-06-2008, 15:24
No ja swoich wyników nie poznałam... Bo dyrektorka stwierdzila ze nie moze nam dzisiaj wydrukowac, i zrobi to jutro (13 piątek) na 3 lekcji No nie... to bedzie masakra
AniaCz. - 12-06-2008, 15:50
ziutka:), bedzie dobrze.Zobaczysz
ziutka:) - 12-06-2008, 16:02
AniaCz., labradorka, dziękuje za wsparcie EEhhh... ja jutro padne chyba.... naprawde... Stres mnie zeżre.. i albo się popłacze ze szcześcia ( w co szczerze wątpie) albo z ROZPACZY...
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 16:06
ziutka:), nie martw się
Ja swoje wyniki poznam dzisiaj o 17
ziutka:) - 12-06-2008, 16:09
Aha... Boze juz chce miec to za sobą... naprawde to czekanie jest najgorsze
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 16:13
| ziutka:) napisał/a: | Aha... Boze juz chce miec to za sobą... naprawde to czekanie jest najgorsze |
no właśnie ,najgorsze ja tutaj już z nerwów paznokcie zjadam
ziutka:) - 12-06-2008, 16:19
Ty wiesz co to bedzie jutroi w szkole? Szczegolnie na polskim?! Ja tam na serio zemdleje... Jak co roku bedzie dziki kwik i płacz... Jejku,ta niepewność Moja kumpela jst załamana po swoich wynikach- a uczy sie b.dobrze Do swojej szkoly sie nie dostanie..
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 16:22
ziutka:), ja trzymam za Ciebie kciuki za siebie też bo nie wiem jak to będzie ale muszę wierzyć że dobrze ja tutaj nerwicy dostaję za 39 min wyniki
labradorka - 12-06-2008, 16:25
iness8@o2.pl, to punkt 17 przesle Ci dobre fluidy trzymam kciuki!!
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 16:28
labradorka, dziękuję matko ale stres od tego zależy moja przyszłość
ziutka:) - 12-06-2008, 16:29
iness8@o2.pl, ja też trzymam za Ciebie kciuki Bedzie dobrze! Musi byc! Za mnie prosze jutro mocno trzymac kolo godziny 10.30
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 16:30
ziutka:), dziękuję będę trzymać kciuki za Ciebie będę mdleć za Ciebie...wychodzi mi to świetnie
ziutka:) - 12-06-2008, 16:36
| iness8@o2.pl napisał/a: | będę mdleć za Ciebie...wychodzi mi to świetnie |
Kamilaaaa No nie wątpie !!
Goha_lab - 12-06-2008, 16:52
No i jak poszło?
ziutka:) - 12-06-2008, 16:53
Ja dowiem się dopiero jutro a Iness poszła odebrać wyniki.... Trzymajcie kciuki by wszystko posżło dobrze!!!
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 18:21
| ziutka:) napisał/a: | | iness8@o2.pl napisał/a: | będę mdleć za Ciebie...wychodzi mi to świetnie |
Kamilaaaa No nie wątpie !! |
w przeciągu miesiąca zrobiłam to 7 razy więc wiesz
No i wszystko jasne. Szczerze mówiąc to nie jestem zadowolona 3 punktów mi zabrakło do tej szkoły co chciałam iść...ehhh będę musiała się przelogować
ziutka:) - 12-06-2008, 18:31
iness8@o2.pl, nie bedziesz musiala!! Popatrz: łatwiej sie jest dostac w 2 naborze, a po drugie jak test poszedl (a poszedł !!!!!) źle to muszą w szkołach punkty obniżyć bo w takim razie nikt sie nie dostanie
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 18:33
ziutka:), będę musiała zobaczysz
ziutka:) - 12-06-2008, 18:35
iness8@o2.pl, ale naprawde... po prostu najwyzej dopisz sobie jeszcze inne klasy (z mniejszą ilośćią pkt w razie czego). Bedzie dobrze!! Nie martw sie Ja bede miała jeszcze gorzej..
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 18:36
Do każdej klasy trzeba mieć tyle samo pkt
| ziutka:) napisał/a: | Ja bede miała jeszcze gorzej.. |
na pewno nie
labradorka - 12-06-2008, 19:00
iness8@o2.pl, to ileś w koncu miała tych punktow?
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 19:12
niestety bardzo mało...61
labradorka - 12-06-2008, 19:16
iness8@o2.pl, e no co Ty nie jest tak źle
dasz rade!! ile za świadectwo?
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 19:20
jest
średnia 4.02
ziutka:) - 12-06-2008, 19:34
u mnie za świadectwo bedzie tylko 20pkt. a średnia 4.4
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 19:38
| ziutka:) napisał/a: | u mnie za świadectwo bedzie tylko 20pkt. |
a o co chodzi z tymi pkt za świadectwo ?
labradorka - 12-06-2008, 19:54
iness8@o2.pl, no to sa te punkty o których pisalas na 10 stronie;) za kazda ocene za zachowanie itp troche sie tego zawsze uzbiera;) ja mialam dodatkowe za wolontariat.
iness8@o2.pl - 12-06-2008, 19:54
Tak właśnie myślałam
[ Dodano: Czw 12 Cze, 2008 ]
a co do testu to naprawdę myślałam że lepiej wypadnę chyba zażądam aby pokazali mi jak mnie oceniali bo w domu jak sprawdzałam wyniki to wychodziło mi więcej...
ziutka:) - 13-06-2008, 15:35
No i liipaaa... wielka lipa!!! Nie dostane sie tam gdzie chciałam... Zawaliłam ten test strasznie... 38-humanistyczny i 26-matematyczny Brakuje mi 5 pkt by sie dostac.. moge siem pozeganc ze wszystkim
labradorka - 13-06-2008, 18:54
| ziutka:) napisał/a: | | Brakuje mi 5 pkt by sie dostac | nikt nigdy nie jest w stanie przewidzieć, jaki będzie próg punktowy w każdej szkole i klasie-więc tylko orientacyjnie możesz myśleć, że brakuje Ci 5-ciu pktów, a w rzeczywistości może być całkiem inaczej. Wszystko wyjdzie w praniu, jest 2-gi etap rekrutacji a jak się nie dostaniesz to PISZ ODWOŁANIE-najczęściej ludzie się z odwołań dostają... a wynik niezły... Warto próbować powodzenia;)
iness8@o2.pl - 13-06-2008, 18:59
ziutka:),Jesteś o 3 pkt lepsza ode mnie Nie martw się Ty się dostaniesz, to ja się nie dostanę chociaż myślałam że mi się uda. Sama mówiłaś że przy 2 naborze łatwiej jest się dostać więc na pewno Ci się uda
ziutka:) - 13-06-2008, 22:09
labradorka, iness8@o2.pl, dzięki Niby łatwiej... zobaczymy
AnTrOpKa - 14-06-2008, 22:21
Dziewczyny! Nie macie się co martwić! Zobaczycie, że pójdziecie tak gdzie będziecie chciały Ja Wam tylko powiem, że ciocia Antropka miała z testów 72
ziutka:) - 14-06-2008, 22:22
wow.. o 20 więcej niż ja Ojjj chciabym mieć tyle
AnTrOpKa - 14-06-2008, 22:28
NIe o 20 tylko o niecałe 10 !!
ziutka:) - 14-06-2008, 22:33
Aha.. bo mi chodziło jak już całe pkt rekrutacyjne zliczyłam... to mi wyszlo tylko 52
iness8@o2.pl - 14-06-2008, 22:53
AnTrOpKa, ja chciałabym mieć tyle co Ty a nie głupie 61 pkt....strasznie zawaliłam to już mój brat miał 79 za świadectwo będę miała 50 pkt....co mi to da Nie wiedziałam że będzie aż tak źle Normalnie chodzę dobita
[ Dodano: Sob 14 Cze, 2008 ]
| ziutka:) napisał/a: | to mi wyszlo tylko 52 |
a bo u Was się dzieli...u nas nie. Będzie dobrze nie martw się, to ja się nie dostanę... Ty chodziłaś tam do gimnazjum to pewnie i na to spojrzą
labradorka - 15-06-2008, 12:08
ziutka:), no dokładnie, jak chodziłaś do tej szkoły do gimnazjum to masz pierwszeństwo-przynajmniej u nas tak jest...
ziutka:) - 15-06-2008, 14:04
labradorka, hmmm sama nie wiem. Ale nie zaszkodzi złożyc tego podania tam. Trudno... najwyżej będe szukała coś razem z kumpela bo ona tez ma tylko pkt co ja
labradorka - 15-06-2008, 20:40
tymczasem ja się z wami na troszke żegnam i jadę się wycieczkować na klasową wycieczkę..a właściwie obóz a jeszcze właściwiej obóz przetrwania;) i jak tu trzy dni wytrzymać bez Moluni??
Goha_lab - 15-06-2008, 20:43
labradorka, będziesz miała inne Mole takie w szafie
labradorka - 15-06-2008, 20:58
Goha_lab, buuu ale ja takich nie chce!! ja chce moją Molisławę
Goha_lab - 15-06-2008, 21:28
Łii trzy dni to nic takiego Patrycja nie będzie widziała Bazyla przez półtora miesiąca!
labradorka - 15-06-2008, 21:31
szczerze..to sobie tego nie wyobrażam! może dlatego, że Molka jest do mnie ogromnie przywiązana..a ja do niej! ja bym się bała, że ona popadnie w depresję:) jak wracam czasem późnym wieczorem to siedzi przy mnie cały czas i prosi o mizianie..potem ze mną śpi, jakby chciała, bym jej zrekompensowała to, że cały dzień mnie nie było:-) to jest taka przylepa kochana
karol_m - 18-06-2008, 22:34
sie zarejestrowalem z Merliniastym ale mnie przeraza opcja siedzenia na 2 forach i w ogole bez sensu
AnTrOpKa - 18-06-2008, 22:37
karol_m, czas odkryć swoją podwójną osobowość
labradorka - 18-06-2008, 22:38
no patrz! sami znajomi witamy Karolu.
iness8@o2.pl - 19-06-2008, 19:42
Co do tych punktów to właśnie sie okazało że nie wliczają do tego zachowania kurczę o 6 pkt mniej
Od jutra wakacje...cieszycie się ?
labradorka - 19-06-2008, 19:47
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Od jutra wakacje...cieszycie się ? | wcale!!
ziutka:) - 19-06-2008, 19:51
Ja sie wcale nie ciesze... Chce do szkoły!!!!
iness8@o2.pl - 19-06-2008, 20:10
labradorka, ziutka:), no co Wy
Ja tam się cieszę chociaż wakacje mam już od dawna
Tylko dzisiaj jak zrobiliśmy sobie z klasą pożegnalną imprezę to zrobiło mi się trochę szkoda ale tylko troszeczkę
ziutka:) - 19-06-2008, 20:20
iness8@o2.pl, u nas totalnie nic na pożegnanie!! NIC!! Miała być wycieczka, ognisko, impreza,bal, mieliśmy płynąc statkiem... z pizza i co? i Jak zwykle nie wypaliło.. bo? Bo mamy posraną szkołe...
Bede strasznie tęsknić za moją klasą.. ojj bardzo. Jutro bede chyba jak bóbr ryczec... Szególnie za jedną, bardzo ważna osobą dla mnie ehh.. W tym gimnazjum przezylam najlepsze chwile swojego zycia, poznajac wspanialych ludzi
iness8@o2.pl - 19-06-2008, 20:29
Nam się udało to jakoś zorganizować , fajnie było
Ale co do klasy to nie będę za nią jakoś szczególnie tęsknić Nie będę również jutro ryczała Ja już nie mogę się doczekać swojej nowej klasy w Lo
ziutka:) - 19-06-2008, 20:36
iness8@o2.pl, ehh to mieliście fajnie My nie mielismy takiego szczescia... jak zwykle. Ehh... teraz sobie chcemy sami zorganizowac na wyspie.. oblewając rok szkolny Pewnie i to nie wypali !
iness8@o2.pl - 19-06-2008, 20:38
No fajnie było, fajnie a ile zapłaciliśmy za to
Może Wam się uda
labradorka - 19-06-2008, 20:40
ziutka:), ale ty przeciez zostajesz w swojej szkole;) nie ma co przeżywać ja od 1 klasy podstawowki do 3 gimnazjum bylam w tej samej szkole z ta sama klasa... troszke osob oczywiscie odeszło/doszło przez te 9 lat, ale ogolnie rzecz biorąc tyle lat z tymi samymi ludzmi sprawiło, ze wszyscy mielismy siebie totalnie dość teraz sobie utrzymuje kontakt z osobami, z ktorymi chce... i jest dobrze swoja nowa szkole i klase wole o wieele bardziej niż poprzednia
ziutka:) - 19-06-2008, 20:42
labradorka, no właśnie nie wiem czy zostaje... Bo sie nie dostane
A nawet gdyby zdarzyl sie cud i bym sie jednak dostała to i tak mało osob idzie do tego LO.. a przynajmniej nie Ci których bym chciała
labradorka - 19-06-2008, 20:48
Edytka dostaaaniesz się a tak btw to masz super imie-ja od zawsze chce miec tak na imie a moje jest bebe.
iness8@o2.pl - 19-06-2008, 20:50
Oj Edyta ja się nie dostane ,a Ty się nie przejmuj
moje też zresztą drugie tak samo dobrze że trzecie imię sobie sama wybiorę
ziutka:) - 19-06-2008, 20:53
MagdaKamila !!!! Co Wy za bzdury gadacie!??!?!
Ja bym z chęcieą zmieniła swoje imię na któreś z Waszych.. mojego wrecz nie cierpie.. Zawsze mi sie glupio kojarzy.. i takie twarde jakieś
iness8@o2.pl - 19-06-2008, 20:55
| ziutka:) napisał/a: | | Zawsze mi sie glupio kojarzy.. |
mi moje tak samo a poza tym niektórzy nie potrafią go odmienić
Jagnes093 - 19-06-2008, 21:23
He he a ja się ciesze, że od jutra będą wakacje Spokój, cisza nikt już przez 2 miesiące nie bedzie mi truł Zamknę się w pokoju, włączę kompa i nikogo nie będę wpuszczać A co NAJWAżNIEJSZE dwa miechy wole og nmauki i mojej klasy .
AnTrOpKa - 19-06-2008, 21:45
| ziutka:) napisał/a: | | ehh.. W tym gimnazjum przezylam najlepsze chwile swojego zycia, poznajac wspanialych ludzi |
Ja też.... To były czasy 3 gimnazjum - 1-2 liceum...
ziutka:) - 19-06-2008, 22:04
Tego sie nie zapomni... ehh ile ja bym dała by kolejne 3 lata z tymi samymi osobami spędzic w liceum.. No ale coz.. ZYCIE..
Adamek - 20-06-2008, 11:44
e tam narazie najlepszy był ten rok pod każdym względem...
ziutka:) - 20-06-2008, 12:44
Adamek, dla Ciebie może i owszem.. Ty jeszcze ze swoją klasą spedzisz rok.. ja juz nie
iness8@o2.pl - 20-06-2008, 13:34
Ja dopiero dzisiaj zauważyłam jak mi mojej klasy będzie brakować no ale przecież spotkamy się razem jeszcze nie raz.
Na zakończaniu było super a najlepiej już po jak poszliśmy sie pożegnać...pieniędzy klasowych zostało 160 zł więc wykorzystaliśmy je bardzo dobrze
labradorka - 20-06-2008, 13:58
u nas było płaczliwe zakończenie. żegnaliśmy jedną koleżankę
ziutka:) - 20-06-2008, 14:06
ehh.. u nas kazdy starał sie jakos wytrzymac w szkole. dopiero po wyjsciu zaczely sie płacze i krzyki... o sobie to nawet nie wspomne.. nie wobrazam sobie ze we wrzesniu nie bede juz z nimi w klasie! Najdluzej, i najpłaczliwiej sie rozstawałam z jedną, najwspanialszą osobą.. To takie niesprawiedliwe!
iness8@o2.pl - 20-06-2008, 17:02
My nie ryczeliśmy tylko było nam szkoda , dopiero dzisiaj wyszło jak bardzo byliśmy ze sobą zżyci chociaż nie zauważaliśmy tego
ziutka:), będzie wszystko dobrze, zobaczysz spotkacie się jeszcze nie raz nie przejmuj się
AnTrOpKa - 21-06-2008, 15:03
A ja dzisiaj zdałam egzamin zawodowy i jestem oficjalnie wykwalifikowanym Pielęgniarzem Zwierząt Domowych! Wylosowałam najgorsze pytania jakie tylko były możliwe, ale jakoś dałam radę W komisji był nawet dr Winiarczyk z Krajowej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej Teorię zdałam na 5, a praktykę na 4,5 (bo musiałam kotce zabandażować łapy i straaasznie się wierciła).
Kurs się skończył i jest mi teraz bardzo smutno i przykro. Było tak fajnie... ten kurs, praktyki, to była dla mnie taka odskocznia od codzienności... Poznałam takich wspaniałych ludzi, świetnych lekarzy.... Ja nie chcę, żeby to był już koniec
Dlaczego zawsze co dobre, szybko się kończy ?
ziutka:) - 21-06-2008, 15:09
| AnTrOpKa napisał/a: | | Dlaczego zawsze co dobre, szybko się kończy ? |
Tez tego nie rozumiem..
Jest mi cholernie przykro i smutno... Nie cieszę się w ogóle z wakacji. Jestem dobita, i nic mi się nie chce. Tylko bym ryczała.
Ehh.. nic nie idzie po mojej myśli.
Goha_lab - 21-06-2008, 16:44
AnTrOpKa, gratulacje to może kolejny kurs (pielęgniarz zwierząt gospodarskich)?
iness8@o2.pl - 21-06-2008, 18:27
Karolina gratulacje
AnTrOpKa - 21-06-2008, 20:15
Goha_lab być może w przyszłym roku szkolnym będą specjalizacje : chirurgiczna, administracyjna, kosmetyczna...itp Na pewno się wybiorę
Adamek - 21-06-2008, 22:10
No brawo jak nie dostane sie na weterynarie to też coś takiego zaliczę Gratki jeszcze raz
inkapek - 22-06-2008, 04:08
Gratulacje moja droga , to może niech cię do pracy na weekendy zatrudnią
labi - 22-06-2008, 11:22
| inkapek napisał/a: | | to może niech cię do pracy na weekendy zatrudnią |
No co Ty, Paulinko Karolinka do wyższych celów stworzona
A tak na poważnie, gratulujemy Ci Antropko
Adamek - 22-06-2008, 11:23
Już widzę jak Karola idzie do pracy
labi - 22-06-2008, 11:29
Żadna praca nie hańbi a każda męczy
Adamek - 22-06-2008, 13:20
Dokładnie Złożyłem ostatnio cv i list motywacyjny do Obi na posadę "przyjęcie towaru"
AnTrOpKa - 22-06-2008, 15:45
| inkapek napisał/a: | to może niech cię do pracy na weekendy zatrudnią |
Zamierzam dalej tam chodzić, z tym że niestety nieodpłatnie... ale tam mi się tam podoba, że cóż.. będę jako wolontariat
A tak ogólnie to dzisiaj wpadłam na pomysł żeby porzucić studia, które i tak kompletnie mnie nie interesują, iść tam do pracy na rok, napisać w przyszłym roku mqaturę z biologii i chemii i startować na weterynarię Co o tym myślita?
Adamek - 22-06-2008, 17:47
A wiesz w jakich miastach jest weterynaria? Możesz tak robić będę miał motywację żeby się też dostać
Salerno - 22-06-2008, 18:37
| Adamek napisał/a: | | A wiesz w jakich miastach jest weterynaria? |
W Olsztynie.
AnTrOpKa, moim zdaniem w życiu jest najważniejsze aby robić to co się naprawdę kocha. I współczuję tym, którym sie nie udało ... Jeśli masz możliwości i chęci to dlaczego nie.
Adamek - 22-06-2008, 18:43
| Patrycja napisał/a: | | W Olsztynie. |
no na przykład za rok o tej porze...
labi - 23-06-2008, 14:15
| AnTrOpKa napisał/a: | | i startować na weterynarię |
A ja to już nawet mam praktykę, bo w piątek asystowałem przy cesarce pudelki
iness8@o2.pl - 23-06-2008, 14:15
Pojechałam zawieźć dzisiaj kopie świadectwa i wynik egzaminu. Teraz czekam do piątku i wszystko się okaże
[ Dodano: Pon 23 Cze, 2008 ]
| labi napisał/a: | A ja to już nawet mam praktykę, bo w piątek asystowałem przy cesarce pudelki |
o kurczę...ja bym tam już dawno na podłodze nieprzytomna leżała gdybym coś takiego zobaczyła
AnTrOpKa - 23-06-2008, 22:19
labi, a pobudzałeś do życia maleństwa po wyjęciu z brzucha??
labi - 23-06-2008, 22:55
| AnTrOpKa napisał/a: | | a pobudzałeś do życia maleństwa po wyjęciu z brzucha?? |
Niestety, właściele zadzwonili do wetów z pytaniem, czy przywieźć sukę, która urodziła 6 martwych szczeniąt i je zagryzła Na miejscu okazało się, że w brzuchu są jeszcze dwa martwe płody I właśnie je wyciągaliśmy
labradorka - 24-06-2008, 14:22
labi, jenyy ja bym tam mdlała na miejscu odważniak jestes
Bora - 24-06-2008, 14:49
| AnTrOpKa napisał/a: | | inkapek napisał/a: | to może niech cię do pracy na weekendy zatrudnią |
Zamierzam dalej tam chodzić, z tym że niestety nieodpłatnie... ale tam mi się tam podoba, że cóż.. będę jako wolontariat
A tak ogólnie to dzisiaj wpadłam na pomysł żeby porzucić studia, które i tak kompletnie mnie nie interesują, iść tam do pracy na rok, napisać w przyszłym roku mqaturę z biologii i chemii i startować na weterynarię Co o tym myślita? |
Do dzieła! Ja żałuję, że nie zrobiłam tak po 1 roku chemii. Teraz już za późno. Ale jeśli wiesz co kochasz to działaj.!!! Powodzenia
iness8@o2.pl - 27-06-2008, 13:07
Słuchajcie !!! Bóg mnie chyba znowu kocha dostałam się ale się cieszę...jak dziecko z zabawki
ziutka:) - 27-06-2008, 13:17
iness8@o2.pl, szczerze gratuluje Widzisz... a mówiłaś ze napewno sie nie dostaniesz, a tu prosze! jeszcze raz gratki
Adamek - 27-06-2008, 15:29
jak ja sie dostawałem to nawet nie wiedzialem kiedy jest rekrutacja, bo bylem spokojny o to dowiedziałem się od siostry
iness8@o2.pl - 27-06-2008, 16:50
ziutka, dziękuję Myślałam że na pewno się niedostane
ziutka:) - 27-06-2008, 17:03
iness8@o2.pl, nie ma za co A jednak sie dostałaś! Trzeba wierzyc w siebie!
Hehehe... i kto to mówi
iness8@o2.pl - 27-06-2008, 17:06
| ziutka:) napisał/a: | Hehehe... i kto to mówi |
no właśnie
ziutka:) - 27-06-2008, 17:21
U mnie wyniki rekrutacji są dopiero 30-tego Wtedy sie wszystko okaże...
iness8@o2.pl - 27-06-2008, 19:01
ziutka:), będzie dobrze
ziutka:) - 28-06-2008, 10:31
I nie będzie dobrze, bo nie jest dobrze... jest BEZNADZIEJNIE.. PORAŻKA I MASAKRA Nie dostałam się do wymarzonej szkoły... Teraz bede jeździła na Biskupin.. =O =O Nie wyobrazam sobie tego... 2 tramwajami.. wstawanie przed 6.. TRAGEDIA... Ja nie chce....!!!!
iness8@o2.pl - 28-06-2008, 12:25
ziutka:), ojej napisz odwołanie, na pewno wtedy Ci sie uda
AnTrOpKa - 29-06-2008, 02:40
ziutka:), spokojnie!!! Przeciez to pierwszy nabór! Jeśli ludziki poskładały podania w 3 miejsca to przeciez moze sie teraz połowa osób wykruszyć Poza tym zawsze mozesz sie przeniesc po miesiacu od rozpoczęcia roku szkolnego
Lorena - 29-06-2008, 10:46
ziutka:), głowa do góry pamiętaj, że jeszcze ktoś może odpaść, jeżeli dostał sie do szkoły która go bardziej interesuje. Nie ma co się od razu łamać. Głowa do góry, jestrśmy z Tobą.
Ehhh a ja jutro mam rozdanie swiadectw maturalnych.... oj co to będzie
iness8@o2.pl - 19-07-2008, 16:16
Klaudia47126, ja też teraz będę miała rozszerzone takie przedmioty jak Wos i historia no i Polski...tylko że ja z tego nie cierpię historii
Klaudia47126 - 19-07-2008, 17:18
| iness8@o2.pl napisał/a: | Klaudia47126, ja też teraz będę miała rozszerzone takie przedmioty jak Wos i historia no i Polski...tylko że ja z tego nie cierpię historii |
Hehe... Ja lubię historię, bo czasem przyprawia o dreszczyk emocji i tak jakoś porządkuje to, co działo się na świecie, albo jakie miało skutki. Aczkolwiek jestem trochę przerażona, bo zobaczyłam, że książka do historii na rozszerzeniu ma 5 tomów.
Natomiast jeżeli chodzi o język polski, to nienawidzę rzeczy związanych z gramatyką i interpretacją wierszy. Nie znoszę pytań z cyklu: co poeta miał na myśli? Ale wszelkie książki i lektury, nawet te pisane wierszem, wprost uwielbiam, w ogólę lubię czytać.
iness8@o2.pl - 19-07-2008, 19:08
| Klaudia47126 napisał/a: | | Natomiast jeżeli chodzi o język polski, to nienawidzę rzeczy związanych z gramatyką i interpretacją wierszy. Nie znoszę pytań z cyklu: co poeta miał na myśli? |
o ja też tego nie lubię hm...a na sprawdzianach ściągi, ściągi i jeszcze raz ściągi i nie koniecznie tylko na Polskim
AnTrOpKa - 19-07-2008, 21:52
| iness8@o2.pl napisał/a: | | a na sprawdzianach ściągi, ściągi i jeszcze raz ściągi |
Iness! Grzesznico! hihi
Klaudia47126, helloł
Klaudia47126 - 19-07-2008, 22:32
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Klaudia47126 napisał/a: | | Natomiast jeżeli chodzi o język polski, to nienawidzę rzeczy związanych z gramatyką i interpretacją wierszy. Nie znoszę pytań z cyklu: co poeta miał na myśli? |
o ja też tego nie lubię hm...a na sprawdzianach ściągi, ściągi i jeszcze raz ściągi i nie koniecznie tylko na Polskim |
Ja nie ściągam, bo nie umiem, ale mimo to radzę sobie jakoś. Mimo wszystko uważam, że jakoś sobie trzeba pomagać, bo ucząc się kilkunastu przedmiotów nie da się wszystkigo dokładnie spamiętać, co nauczycielom nie wydaje się takie oczywiste... A szkoda...
zaradna - 19-07-2008, 22:36
haha ja to chyba nieznam osoby, która by nieściągała. Ja to chyba sie urodziłam z ściagą w kieszeni haha
iness8@o2.pl - 19-07-2008, 23:10
| zaradna napisał/a: | Ja to chyba sie urodziłam z ściagą w kieszeni haha |
haha
| AnTrOpKa napisał/a: | Iness! Grzesznico! hihi |
trzeba radzić sobie w życiu
| Klaudia47126 napisał/a: | | Ja nie ściągam, bo nie umiem, |
no to musisz się nauczyć mi to wychodzi świetnie...jeszcze nigdy mnie nie złapali
Klaudia47126 - 20-07-2008, 11:22
Hehehe...
No skoro tak mówicie, to chyba będę musiała potrenować...
zaradna - 20-07-2008, 13:15
No ja szkołe juz skończyłam ale puki sie uczyłam to też jeszcze nikt mnie nieprzyłapał, a miałam nauczanie indywidualne i to jest dopiero dać rade ściagać gdy w pomieszczeniu jesteś tylko Ty i nauczyciel
Klaudia47126 - 20-07-2008, 13:40
No to faktycznie podziwiam...
Ja będe musiała trochę potrenować ściąganie, bo przede mną ciężkie czasy...
annap - 20-07-2008, 15:16
Boże chyba mi słabo że też moje NAUCZYCIELSKIE oczy muszą czytać coś takiego a tak serio to wcale wam się nie dziwię z tymi ściągami, a dlaczego to już nie powiem ... ja tam czasem (!!) uczniom pozwalam ściągać na sprawdzianach ... jak sobie myslę ile się napracowali przy napisaniu (albo skserowaniu) ściągi to aż mi żal że tyle pracy się zmarnuje ... no i te ich miny zadowolone jak się uda nauczyciela przechytrzyć ... ehhhh
Klaudia47126 - 20-07-2008, 15:57
Upsss....
Dziewczyny, ale wtopa...
ziutka:) - 20-07-2008, 17:46
| annap napisał/a: | | Boże chyba mi słabo |
| annap napisał/a: | ja tam czasem (!!) uczniom pozwalam ściągać na sprawdzianach ... jak sobie myslę ile się napracowali przy napisaniu (albo skserowaniu) ściągi to aż mi żal że tyle pracy się zmarnuje ... no i te ich miny zadowolone jak się uda nauczyciela przechytrzyć ... ehhhh
|
Dobra kobieta z Ciebie! Ojj ile ja bym dała za taką Panią
| zaradna napisał/a: | | Ja to chyba sie urodziłam z ściagą w kieszeni haha |
No ja chyba tez Ściągam na każdym przedmiocie prawie Zawsze mi to łatwo przychodzi Na historii to nawet wyciągałam ściage formatu A4 No to się nawywa spryt
| Klaudia47126 napisał/a: | | Ja nie ściągam, bo nie umiem |
No nie...! Popieram Iness! Koniecznie się naucz Musisz ćwiczyć, a jak coś to wal śmiało do nas Nauczymy Cie
Goha_lab - 20-07-2008, 17:48
Ja trzymam ściągi w długopisach I później na sprawdzianie taki text: pani profesor muszę zmienić wkład w długopisie bo mi się skończył A pani na to: zmieniaj sobie dziecko, zmieniaj
iness8@o2.pl - 20-07-2008, 17:50
| ziutka:) napisał/a: | Musisz ćwiczyć, a jak coś to wal śmiało do nas Nauczymy Cie |
no właśnie
Ja czasami zeszyt mam na nogach a jak idzie nauczyciel to nogi przyciskam do ławki i po kłopocie ale co tam...są lepsze sposoby z których korzystam częściej
ziutka:) - 20-07-2008, 17:50
| Goha_lab napisał/a: | | Ja trzymam ściągi w długopisach(...) ...zmieniaj sobie dziecko, zmieniaj |
Powalający text
iness8@o2.pl - 20-07-2008, 17:50
Goha_lab, u mnie by to nie przeszło
ziutka:) - 20-07-2008, 17:54
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Goha_lab, u mnie by to nie przeszło |
Ha u mnie tez nie !
Ejj dziewuchy.. nie sądzicie że te rozmówki powinny być w temacie "Szkoła.." ?
Zaraz bedzie jakiś opieprz!
Ja to często chowam ściagi w piórniku, w rękawach, na krzesłach innych, ściany.. w skarpetce , przyklejam do ręki.. itp.
iness8@o2.pl - 20-07-2008, 17:56
No to rozmawiajmy dalej w odpowiednim temacie
Ja tak jak Edyta chowam ściągi gdzie popadnie trzeba sobie jakoś radzić
ziutka:) - 20-07-2008, 18:29
No jakos trzeba Teraz nie wiem jak to bedzie w nowej szkole.. hm. Mam nadzieje ze trafie na ślepych i głuchysz nauczycieli
Klaudia47126 - 20-07-2008, 19:58
Oki!!! Dzięki dziewczyny!!!
To jak nie pójdzie mi na pierwszym spradzianie, to się do was zgłoszę na korepetycję...
Także jak coś to jesteśmy w kontakcie...
iness8@o2.pl - 20-07-2008, 20:05
ziutka:), mnie będą uczyć niektórzy Ci sami ale mam nadzieje że ogólnie nie będzie tak źle
zaradna - 20-07-2008, 20:35
Ok jak coś to dawaj do expertów.
Ja też zawsze ściagi w piórnik kładłam.
A najlepiej to kłaść spódnice i na nogi sobie przyklejac ściągi. Ja tak na maturze robiłam :D:D a pod kiece nikt Ci niezajrzy wiec można jechac równo haha
labradorka - 20-07-2008, 20:48
ziutka:), a Ty się dostałaś w końcu do tego LO gdzie teraz do gim chodzilas?? gdzie w ogóle dziewczyny sie podostawałyście?? bo taka cisza tu od dawna a ja nic nie wiem! pisac!!
Goha_lab - 20-07-2008, 20:52
| zaradna napisał/a: | | na nogi sobie przyklejac ściągi |
Moja siostra tak robiła na maturze Szkoda że przykleiła sobie butaprenem Miala problem jak do domu wróciła
zaradna - 20-07-2008, 22:03
ahaha no niegadaj? ja tam na taśme miałam sklejone i ściagi na oby dwuch nogach i jeszcze kieszonki w żakiecie miałam i w każdej ściagi 3 metrowe a na rosyjskim słownik jeszcze, byłam zaopatrz ona jak na wojne haha
Klaudia47126 - 20-07-2008, 22:04
Hehe... No ładnie, ładnie... Jakie metody ja tu poznaje...
W takim razie od dzisiaj na wszystkie klasówki chodzę w spódniczkach hehehe...
A i muszę się zaopatrzyć w jakiś bodry klej...
ziutka:) - 20-07-2008, 22:07
Pisałam że się nie dostałam.. Ale złożyłam tam podanie. Zobaczymy jak to będzie pod koniec sierpnia.
zaradna - 20-07-2008, 22:12
Klej ci nic nieda najlepiej przezroczysta taśma. Dołozyć ściąge do nogi i obklejac wokoło ze 3 razy Tylko troche sztywno sie chodzi mnie się pytaja na maturze co Ci się w noge stało? a ja, że kostke zwichnełam haha
Salerno - 20-07-2008, 22:58
zaradna, i jak Ty z tego ściągałaś ?
iness8@o2.pl - 20-07-2008, 23:18
Magda ja dostałam się tam gdzie chciałam nie wiem jakim cudem mi się udało bo brakowało mi 5 pkt ale dobra
ziutka:), kiedy będziesz wiedziała ?
ziutka:) - 20-07-2008, 23:22
iness8@o2.pl, Napisałam ze pod koniec sierpnia. Dokladnej daty nie znam.
iness8@o2.pl - 20-07-2008, 23:39
ziutka:), sorry przeoczyłam to w każdym razie czekamy na wyniki
labradorka - 21-07-2008, 08:43
to tak długo musicie czekać na wyniki u mnie wszystko sie konczylo ktoregostam lipca
Klaudia47126 - 21-07-2008, 09:10
Hehe...
Dobry, bardzo dobry pomysł...
Od dzisiaj - taśma klejąca - mój wybawiciel...
iness8@o2.pl - 21-07-2008, 11:29
U mnie tak samo
ziutka:) - 21-07-2008, 14:46
A u mnie nie.Powiedziała mi że dowiem się czy sie dostałam pod koniec sierpnia. Bylam i jestem w szoku no ale coz... Teraz pozostaje tylko 3mać kciuki.
ziutka:) - 21-07-2008, 14:50
Dziewuchy! Marsz do tematu "Szkoła..." !!
zaradna - 21-07-2008, 17:59
| Patrycja napisał/a: | | zaradna, i jak Ty z tego ściągałaś ? |
Ale z czego ze ściąg na nodze czy z tych charmonijek?
Jak nan odze to łatwo tylko sie kiece podwineło i jechało a jak ktoś podchodził to kieca w dół. Troche gorzej było z tymi z charmonijką
Klaudia47126 - 21-07-2008, 21:15
Hehe...
Powinnyście napisać jakiś poradnik dla uczniów i studentów...
Zarobiłybyście fortunę...
AnTrOpKa - 22-07-2008, 00:40
Mój rekord to 14 długopisów na egzamin z prawa
Klaudia47126 - 22-07-2008, 10:08
| AnTrOpKa napisał/a: | Mój rekord to 14 długopisów na egzamin z prawa |
WOW
zaradna - 22-07-2008, 14:26
haha to ostro nieźle kurde
iness8@o2.pl - 22-08-2008, 12:03
Już prawie za tydzień znowu do szkoły Cieszycie się ? Szczerze mówiąc ja nie. Mało tego ja się boję Idę do nowej szkoły , nikogo nie znam..no może 3 osoby ale nie wiadomo czy będziemy razem w klasie bo nas jeszcze nie podzielili
Edyta i wiesz już czy się dostałaś ?
ziutka:) - 22-08-2008, 13:25
Kamila.. wez mi nic nie mow o NOWEJ szkole... Ja jeszcze nic nie wiem! Nie dzwonią, nie piszą.. pojechałamtam to powiedzieli ze jeszcze nic nie wiedza.. O.o a czas leci!!! Matko jak ja sie boje O.o
zaradna - 22-08-2008, 14:05
Dziewczyny niemartwcie, się na począrku będzie ciężko, ale się szybko przyzwyczaicie
iness8@o2.pl - 22-08-2008, 14:12
ziutka:), mam nadzieję że będzie dobrze
| zaradna napisał/a: | | na począrku będzie ciężko |
dzięki
| zaradna napisał/a: | ale się szybko przyzwyczaicie |
oby tak się stresuje teraz że szok
zaradna - 22-08-2008, 14:15
ja to też przeżywałam ale najgorszybył okres przedmaturalny haha
iness8@o2.pl - 22-08-2008, 14:16
| zaradna napisał/a: | | najgorszybył okres przedmaturalny |
jeszcze trzy lata ale zlecą bardzo szybko pewnie tez się będę bała...jak ja się bałam egzaminu gimnazjalnego to co to będzie przed maturą
Salerno - 22-08-2008, 15:59
Ja się nie wypowiadam ... klasa maturalna
Adamek - 22-08-2008, 16:38
| Patrycja napisał/a: | klasa maturalna |
mam to samo no stress
AnTrOpKa - 22-08-2008, 17:15
i ja
iness8@o2.pl - 22-08-2008, 17:17
AnTrOpKa, to jednak rzucasz studia i zdajesz znowu maturę ?
AnTrOpKa - 22-08-2008, 17:21
Ano... zdaję
iness8@o2.pl - 22-08-2008, 17:24
No to będziemy trzymać kciuki
labradorka - 24-08-2008, 15:44
no to tydzien nam został.... trza to wykorzystac
ziutka:) - 24-08-2008, 15:51
labradorka, ojj trzeba trzeba Ja juz wczoraj zaczelam ...
labradorka - 24-08-2008, 15:57
| ziutka:) napisał/a: | | Ja juz wczoraj zaczelam ... | ojjjj niedobra Tyyy! niech ten czas wolniej leci
iness8@o2.pl - 24-08-2008, 16:50
| labradorka napisał/a: | niech ten czas wolniej leci |
fajnie by było ale niestety....
Ja też teraz wykorzystuje
ziutka:) - 24-08-2008, 18:57
labradorka, oj tam nie dobra
Jak szaleć to szaleć na calego Szczególnie kiedy rodzinki w domu nie ma na 3 dni xD I cały domek wolny Się dzieje..
Goha_lab - 24-08-2008, 18:59
Lech będzie się działo
labradorka - 24-08-2008, 19:04
ziutka:), szczesciaaara a moi nie chca wyjechac nigdzie na dluzej... yy... no w sumie pewnie sie boja ze by z domu nic nie zostalo...
ziutka:) - 24-08-2008, 19:15
No u mnie bylo wczoraj podobojowisko O.o Aż sąsiad przyszedl
Goha_lab, ja Cie prosze... Nie mow o Lechu ..
iness8@o2.pl - 24-08-2008, 20:38
| ziutka:) napisał/a: | Nie mow o Lechu .. |
Co Królewskie lepsze
| labradorka napisał/a: | | ze by z domu nic nie zostalo... |
dokładnie u mnie byłoby to samo
ziutka:) - 25-08-2008, 00:54
| iness8@o2.pl napisał/a: | ziutka:) napisał/a:
Nie mow o Lechu ..
Co Królewskie lepsze |
Ja bym Ci powiedziala co lepsze.. ale niewypada
iness8@o2.pl - 28-08-2008, 23:40
ziutka:), i co masz jakieś wiadomości z tamtej szkoły ? Dostałaś się ?
zaradna - 29-08-2008, 20:57
A ja Wam zazdroszcze jak nic, że wracacie do szkoły, tez bym chciała, ale niestety.
Antropka, a czemu znów zdajesz maturke??
iness8@o2.pl - 29-08-2008, 21:00
Strasznie się dzisiaj wkurzyłam razem z przyjaciółką poszłyśmy do tej samej szkoły na ten sam profil , pisałyśmy podania żeby być razem w klasie ,a tutaj idę dzisiaj sprawdzić listy ,a my w osobnych klasach jesteśmy normalnie nogi zrobiły mi się jak z waty gdy to przeczytałam jesteśmy załamane
ziutka:) - 29-08-2008, 23:49
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DOSTAŁAM
SIEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! huuuuuuuuuuuuuuuuuura!!!!!!!!!!!!!
Kamila nie martw sie.. Moja kumpela sie przepisała dzisiaj do tej klasy co ja, wiec Wy tez mozecie Nie martw sie! Wszystko da sie zrobic! Teaz juz to wiem
AnTrOpKa - 30-08-2008, 00:14
| zaradna napisał/a: | | Antropka, a czemu znów zdajesz maturke?? |
Chce zdawać biologię i chemię i próbować się dostać na weterynarię (bo zdany mam polski angielski matme i wos)
Salerno - 30-08-2008, 00:33
AnTrOpKa, czyli chciałabys pisac maturę z moim rocznikiem czy ok pozniej ? Fajnie, ze jestes ambitna
AnTrOpKa - 30-08-2008, 00:37
Patrycja, teraz w maju czyli z Twoim Muszę znaleźć kogoś kto mnie chemii nauczy
iness8@o2.pl - 30-08-2008, 09:22
ziutka:), gratulacje mówiłam że tak będzie
Nie da rady się przepisać ,próbowałyśmy kurcze a w klasie A jest najlepsze towarzystwo...
ziutka:) - 30-08-2008, 12:23
iness8@o2.pl, Dzięki Kurcze... szkoda Eh..
AnTrOpKa, Z tego co wiemy to Magda jest w dobra..
iness8@o2.pl - 30-08-2008, 12:24
| ziutka:) napisał/a: | Kurcze... szkoda Eh.. |
Ale będziemy próbować Póki co poznaję swoją klasę przez gg, hm...nie wiem jak oni mnie znaleźli
zaradna - 30-08-2008, 20:04
Antropka to ja Cie podziwiam, że dążysz do celu
Matura nic strasznego ja też z chęcią bym ją jeszcze raz powturzyła
Salerno - 31-08-2008, 10:41
AnTrOpKa jeszcze raz, pełen podziw a ja się pierwszej boje
AnTrOpKa - 31-08-2008, 11:04
Patrycja, nie ma czego a jakie przedmioty zdajesz?
Salerno - 31-08-2008, 13:04
Polski, angielski, bilogia - chyba.
iness8@o2.pl - 01-09-2008, 18:46
ziutka:), i jak pierwszy dzień w nowej szkole ?
ziutka:) - 03-09-2008, 17:53
To nie jest nowa szkoła! Znam ją od najmniejszego szczególu
Ogólnie dobrze. Nauczyciele spoko(na pierwszy rzut oka), Wesoło i polewczo. Gorzej z "wypindrzonymi" laskami ktore uwarzają ze wszystko wiedza i są śliczne jak róze. Ale zycze im powodenia w daljesz karierze. Po calej szkole w innych klasach porozrzucani sa moi znajomi (w klaise jestem z 3 osobami z GIM) i naprawde jest super. Przerwy do nas naleza. Obeznane we wszystkim co trzeba. Niestety juz mam zadane 6 zadan z polaka... O.o Zabieram sie do roboty
labradorka - 03-09-2008, 18:58
Mam zajeeeee plan.
2x kończę o 17, 2x o 16:10 i raz o 15:20.
heloooooooooooł?
41 godzin tygodniowo.
Goha_lab - 03-09-2008, 20:37
| ziutka;) napisał/a: | Gorzej z "wypindrzonymi" laskami ktore uwarzają ze wszystko wiedza i są śliczne jak róze. |
Skąd ja to znam
My na razie mamy mały luz bo choć to ta sama szkoła to połowy nauczycieli nie ma większość w ciąży (wiatropylni chyba) i mamy nowych a wiadomo że nowy nauczyciel najpierw musi się poznać i tak dalej.
Ale oczywiście nie ma to jak zadanko z polskiego: Namaluj obraz na podstawie wiersza
Salerno - 03-09-2008, 20:38
| Cytat: | | 41 godzin tygodniowo. |
Ja mam 28. Za to ogólnie masakra... rozłożyć ręcę i płakać nad swoim losem -_-
iness8@o2.pl - 04-09-2008, 12:48
A ja mam super klasę Tylko wychowawczyni jest jakaś psychiczna, nigdy nie widziałam tak wrednego nauczyciela. Żeby własną klasę tak gnębić ?! Prawdopodobnie zmienię klasę na tą z tym superowym towarzystwem
Tygodniowo mam 36 godzin najwcześniej kończę o 14:25 Nie wiek jak ja to wytrzymam.
ziutka:) - 04-09-2008, 16:43
Błagam Cie.. nie narzekaj. Ja koncze 3 razy o 15.20 a raz o 14.25..
Masakra. Klasa również do dupy.Porażka jak sie patrzy,
Eh. ale jakoś to musi byc.
iness8@o2.pl - 04-09-2008, 16:52
Ja ogólnie chcę zmienić klasę bo nie wytrzymam z tą wychowawczynią Wszyscy po kolei się przepisują bo mają jej dość. Czepia się o wszystko, wczoraj się z nią kłóciłam bo się do mnie przyczepiła o głupią legitymację Jeżeli nie uda nam się przepisać to piszemy podanie do dyrekcji o zmianę wychowawcy. Wszystkim karze chodzić na Religię bo jesteśmy w klasie humanistycznej Ale wczoraj się z nią o to kłóciliśmy, no przepraszam bardzo nasze rozszerzone przedmioty to tylko polski, wos i historia Rodzice nie mogą zwolnić nas z kilku lekcji jak mamy umówioną wizytę u dentysty bo frekwencja ma być jak najlepsza Ratunku ja tu nie wytrzymam, i nie mam zamiary widywać jej 6 razy w tygodniu...
Aaa....i dzisiaj dostałam uwagę pomimo że nie było mnie w szkole
labradorka - 04-09-2008, 17:07
| iness8@o2.pl napisał/a: | | najwcześniej kończę o 14:25 | oO weez nie narzekaj jak ja bym chciala chociaz raz konczyc o takiej porze buu.
iness8@o2.pl - 04-09-2008, 17:29
| labradorka napisał/a: | iness8@o2.pl napisał/a:
najwcześniej kończę o 14:25
oO weez nie narzekaj jak ja bym chciala chociaz raz konczyc o takiej porze buu. |
Wiesz dla mnie to jest straszne jak zazwyczaj kończyłam o 13:35 albo o 12:25
Goha_lab - 04-09-2008, 17:53
| iness8@o2.pl napisał/a: | | 13:35 albo o 12:25 |
No co ty?? Wcześnie bardzo. Ja teraz najwcześniej kończę o 14:35 a najpóźniej o 15:30. I mam 30 godzin w tygodniu
iness8@o2.pl - 04-09-2008, 19:25
| Goha_lab napisał/a: | Ja teraz najwcześniej kończę o 14:35 a najpóźniej o 15:30. I mam 30 godzin w tygodniu |
tak tylko ja jestem w liceum a Ty w gimnazjum ,jak byłam w gimnazjum też miałam 30 godzin
Goha_lab - 04-09-2008, 19:35
iness8@o2.pl, wiem tylko dziwiłam się że tak wcześnie ze szkoły wracałaś w tamtym roku w końcu to 3 gim była.
iness8@o2.pl - 04-09-2008, 21:03
No bo lekcje na 7:15
Goha_lab - 04-09-2008, 21:09
iness8@o2.pl, to wszystko wyjaśnia
szrekus - 04-09-2008, 21:38
Dziewczyny nie narzekajcie na swoje szkoły Ja z miłą chęcią bym się cofnęła do liceum Co prawda musiałam dojeżdżać co dzień autobusem 10km a potem jeszcze promem płynąć, ale było fajnie jak sobie wspomnę te czasy:) Dopiero na studiach zatęskniłam za tamtym życiem.... Teraz siedzę od rana do wieczora na uczelni, na zajęciach lub w labie a jak wracam wieczorem do domu, to jeszcze trzeba sobie ugotować , poprać i wogóle nie to co w domku ...
Goha_lab - 04-09-2008, 21:50
szrekus, gdybym w szkole miała tylko te przedmioty które lubię to chodziłabym z ochotą. A studia wybierasz takie jakie chcesz. Ważne żeby w życiu robić to co się kocha.
szrekus - 05-09-2008, 09:57
Goha_lab, I tu się niestety mylisz W Polsce na większości studiów oprócz przedmiotów związanych z kierunkiem jest masa innych, które wogóle nas nie interesują i są nieprzydatne w przyszłości... Daj Boże kiedyś to się zmieni
Jagnes093 - 05-09-2008, 19:30
Ja najwcześniej kończe o 11:25, a naj później o 14:15. Ale już mnie normalnie tak denerwuje ta głupia gadka o tych egzaminach, że tego znieść się nie da. Cały czas straszą i myślą, że uczniowie się będą bać Ja mam 24 godziny w tygodniu.
iness8@o2.pl - 05-09-2008, 23:59
| Jagnes093 napisał/a: | | Ja mam 24 godziny w tygodniu. |
Jak ja bym tyle miała to by było super
| Jagnes093 napisał/a: | | Ale już mnie normalnie tak denerwuje ta głupia gadka o tych egzaminach, że tego znieść się nie da. Cały czas straszą i myślą, że uczniowie się będą bać |
No niestety tak już jest, jak byłam w gimnazjum miałam to samo. Gdybym w tym roku pisała to najbardziej bałabym się części z angielskiego bo nie wiele umiem i zadań z matmy bo jestem ciemna
ziutka:) - 06-09-2008, 11:52
taaa Ja mam 38 godzin w tygodniu, i narazie jestem happy bo za rok bede miała po 44 O.o .. Wiec dziewoje.. prosze Was.. nienarzekajcie. ! Kamila.. no niestety. To juz jest liceum a nie podstawówka. Wkońci szkoła średnia która sama wybierałaś.
iness8@o2.pl - 06-09-2008, 11:54
| ziutka:) napisał/a: | Kamila.. no niestety. To juz jest liceum a nie podstawówka. Wkońci szkoła średnia która sama wybierałaś. |
a czy ja narzekam muszę się dostosować i tyle
ziutka:) - 06-09-2008, 11:59
| iness8@o2.pl napisał/a: | | labradorka napisał/a: | iness8@o2.pl napisał/a:
najwcześniej kończę o 14:25
oO weez nie narzekaj jak ja bym chciala chociaz raz konczyc o takiej porze buu. |
Wiesz dla mnie to jest straszne jak zazwyczaj kończyłam o 13:35 albo o 12:25 |
Tak pisałaś. Że nie wiesz jak to wytrzymasz. Zresztą nie ważne. Ja bym sie cieszyla będąc na Waszym miejscu.
iness8@o2.pl - 06-09-2008, 12:29
Po po prostu napisałam że to jest straszne i tyle
ziutka:) - 06-09-2008, 12:32
Ehh dobra każy niech sobie tlumaczy to jak chce. Nie chce sie tu wykłocac i Ty Kamila wiesz dlaczego. A nie jestem dzis w humorze i nie chce nikogo urazic. Tyle..
iness8@o2.pl - 06-09-2008, 12:35
ziutka:), ja też nie chce się wykłócać Humoru tez nie mam najlepszego i doskonale Cię rozumiem...
Adamek - 06-09-2008, 19:23
Śmieszy mnie Wasze gadanie Ja w pierwszej i drugiej klasie cieszyłem się jak byłem w domu przed 17, a zajęcia zaczynałem tak ~8, dochodzi do tego dojazd 40 minut jak nie ma korków no takie jest liceum i nic nie poradzicie. to samo na skład klasy, a co można w ogóle powiedzieć o kimś po tygodniu? TO wyjdzie po jakiś 3 miesiącach kto jaki jest
koniec kazania
ziutka:) - 07-09-2008, 02:31
I wypowiedział się doświadczony licealista-maturzysta.
Salerno - 10-09-2008, 20:50
Ja właśnie dostałam tematy na mature ustna z polskiego i normalnie cała chodze !
Adamek - 11-09-2008, 19:23
Ja na 99% wybieram "Kobieta fatalna"
Salerno - 11-09-2008, 19:31
A ja: "Samobójstwo jako motyw literacki. Omów na wybranych przykładach różnych epok" <-- prawdopodobnie, może być ciekawe =P
Adamek z czego jeszcze zdajesz ?
Adamek - 11-09-2008, 20:22
biola i chemia
ziutka:) - 12-09-2008, 22:26
Dooooobry wybór
Salerno - 12-09-2008, 22:40
A ja zdaje: polaka, angola i biole (:
iness8@o2.pl - 13-09-2008, 10:42
No no nieźle
A czy angielski jest obowiązkowy ?
labradorka - 13-09-2008, 11:58
| iness8@o2.pl napisał/a: | | A czy angielski jest obowiązkowy ? | z tego co wiem, obowiązkowo trzeba zdawać język obcy a jaki to już Twoja sprawa;))
no i Twoj rocznik bedzie miał matematyke na maturze obowiazkowa
Salerno - 13-09-2008, 13:49
| iness8@o2.pl napisał/a: | | A czy angielski jest obowiązkowy ? |
Nie, język angielski nie jest językiem obowiązkowym. Mój rocznik obowiązkowo musi zdawać: polski+język oobcy (i tu masz od wyboru do koloru)+jeszcze jeden przedmiot. Możesz sobie wybrać czy chcesz zdawać na podstawie czy rozszerzeniu. Czyli obowiązkowo piszesz z 3 przedmiotów, każdy kolejny to rozszerzenie. Mój rocznik jest ostatnim rocznikiem, który nie pisze obowiązkowej matematyki.
| labradorka napisał/a: | | Twoj rocznik bedzie miał matematyke na maturze obowiazkowa |
A Twój nie ?
iness8@o2.pl - 13-09-2008, 14:45
| labradorka napisał/a: | Twoj rocznik bedzie miał matematyke na maturze obowiazkowa |
Hahaha bardzo śmieszne ( ), mi się wydaje że Ty też będziesz mieć matmę na maturze bo z tego co słyszałam rocznik 91 też zdaje
| Patrycja napisał/a: | | Nie, język angielski nie jest językiem obowiązkowym |
od razu lepiej
labradorka - 13-09-2008, 15:00
No ja tez oczywiscie bede miala matme obowiazkowa szczegolnie, ze jestem w klasie czteroletniej i teraz jakby nie patrzec-w pierwszej;)) w zeszlym bylam w zerowej. czyli mature bede zdawac w 2011
[ Dodano: Sob 13 Wrz, 2008 ]
aa, bo pierwsza matura obowiązkowa z maty jest w 2010, więc mooże wyniki beda tak beznadziejne, ze w 2011 juz zlikwiduja obowiazkowa..
iness8@o2.pl - 13-09-2008, 15:18
| labradorka napisał/a: | aa, bo pierwsza matura obowiązkowa z maty jest w 2010, więc mooże wyniki beda tak beznadziejne, ze w 2011 juz zlikwiduja obowiazkowa.. |
mam taką nadzieję
Salerno - 13-09-2008, 15:32
Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa, że sie nie załapałam ^^
iness8@o2.pl - 13-09-2008, 15:36
| Patrycja napisał/a: | | Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa, że sie nie załapałam ^^ |
Patrycja, domyślam się
Ja zwykłej implikacji nie mogę pojąć to jak mam maturę zdać ? korki będą potrzebne
zaradna - 28-09-2008, 14:42
hehe Mi jak by przyszło mature z matmy pisac to juz bym nie zdała.
Ale matura już za mną choicaż była super i z chęcią raz jeszcze bym ja napisała hehe
Tęskni mi się za tym
iness8@o2.pl - 08-10-2008, 23:37
Temat coś ucichł...
Jak Wam idzie ?
AnTrOpKa - 11-10-2008, 22:56
| Patrycja napisał/a: | | Nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa, że sie nie załapałam ^^ |
a ja sie nie załapałam, ale i tak matme zdawałam hehehe
iness8@o2.pl - 11-10-2008, 22:59
| AnTrOpKa napisał/a: | | a ja sie nie załapałam, ale i tak matme zdawałam |
no to szacuneczek dla Ciebie ja z własnej woli matmy nigdy bym nie zdawała
Ja będę zdawać matmę, polski, wos i angielski chyba bo jeśli nie będzie przymusowy to chyba nie
zaradna - 11-10-2008, 23:11
Musisz napewno język obcy jakis zdawać na maturze, a czy to bedzie angielski czy jakis inny to zalezy od Ciebie, Twój wybór Ja zdawałam rosyjski i teraz żałuje, że jednak nie wybrałam angielskego.
iness8@o2.pl - 11-10-2008, 23:13
| zaradna napisał/a: | | Musisz napewno język obcy jakis zdawać na maturze |
no to fajnie...
| zaradna napisał/a: | | Ja zdawałam rosyjski i teraz żałuje, że jednak nie wybrałam angielskego |
dlaczego?
zaradna - 11-10-2008, 23:25
| iness8@o2.pl napisał/a: | zaradna napisał/a:
Ja zdawałam rosyjski i teraz żałuje, że jednak nie wybrałam angielskego
dlaczego? |
dlatego, że zdawając rosyjski nie pomyslałam, że jednak z angielskim, będzie mi łatwiej znaleźć jakieś zajęcie.
Wystrachałam się, że z angielskim sobie nie poradze i niezdam. I teraz się zastanawiam czy na przyszły rok nie zdawać jeszcze angielskiego, chociaż nie wiem jak to będzie jak matma wejdzie obowiązkowa czy tez bym musiała ją dozdać czy tylko anglika
labradorka - 12-10-2008, 11:22
Żal z tego, co wprowadzili-każdy dodatkowy przedmiot TRZEBA zdawać na rozszerzeniu... ii w dodatku jest tak, że trzy podstawy zdajemy: polski, matma, język, a jak ktoś chce sobie zdawać np. polski na rozszerzeniu to musi wziąć ten rozszerzony polski jako dodatkowy... Czyli jak chce się wszystkie obowiązkowe zdawać na rozszerzeniu to nie da się wziąć żadnego dodatkowego gdyż dodatkowe mogą być 3 oO
Już w oooogóle nie wspominając o tym, że na dzień dzisiejszy zlikwidowali dwujęzyczne matury !! ja jestem w dwujęzycznej klasie właśnie po to, by zdać dwujęzyczną maturę... szkoooda gadać mam nadzieje, że do czasu, kiedy ja będę pisać maturę to będzie inaczej...oO
AnTrOpKa - 12-10-2008, 12:24
labradorka, faktycznie bezsensu!!! Powinni to zmienić jak najszybciej. Ja chcę w tym roku 'dozdać' biole chemie i geografię, a wcześniej zdałam polski,angielski, matmę i wos i teraz nie wiem... w sumie mialabym 7 przedmiotów!
zaradna - 12-10-2008, 12:48
AnTrOpKa i te przedmioty które dozdajesz musisz na rozszezonym? i jak sama sie poduczasz czy ktoś Ci pomaga? To gegra jest obowiązkowa do studiów weterynaryjnych?
AnTrOpKa - 12-10-2008, 22:56
| zaradna napisał/a: | | przedmioty które dozdajesz musisz na rozszezonym? |
Tak ,wszystkie na rozszerzonym.
| zaradna napisał/a: | | i jak sama sie poduczasz czy ktoś Ci pomaga? |
Jeszcze nie wiem... nawet jeszcze deklaracji nie złożyłam
| zaradna napisał/a: | | To gegra jest obowiązkowa do studiów weterynaryjnych? |
Gegra nie ale tak sobie ostatnio o turystyce myślę (Turystyka i rekreacja)
zaradna - 12-10-2008, 23:31
| AnTrOpKa napisał/a: | | Jeszcze nie wiem... nawet jeszcze deklaracji nie złożyłam | A deklaracji nie trzeba czasem do końca października złożyć? Bynajmiej rok temu jak ja zdawałam tak było.
Goha_lab - 13-10-2008, 11:03
zaradna, ale AnTrOpKa planuje studia za jakieś 5 lat Więc za 10 lat będziemy mogli zgłaszać się do niej z pieskami A za 15 lat zrobi specjalizację i będzie grubą kasę na nas trzepać. Za to po 20 latach otworzy prywatną klinikę w Berlinie AnTrOpKa, jak Ci się podoba taki rozwój wydarzeń?
Salerno - 13-10-2008, 11:05
labradorka, dziwne to co napisałaś, ja maturę zdaję inaczej.
zaradna - 13-10-2008, 12:30
Goha_lab hahahaha dobre. To Antropka za lat 15 będziemy się zgłaszać z piesiami haha
AnTrOpKa - 13-10-2008, 12:52
| zaradna napisał/a: | | A deklaracji nie trzeba czasem do końca października złożyć? Bynajmiej rok temu jak ja zdawałam tak było. |
Ja, jako osoba któa maturę ma już zdaną mam czas do końca lutego
Goha_lab, tylko nie klinika w BERLINIE, nie lubię niemieczech i interesu tam nie zwącham!
Goha_lab - 13-10-2008, 13:24
AnTrOpKa, no dobra może być w Perth. Pasuje? Wtedy forumowe psiaki będziesz przez internet leczyć bo tam to nikt nie dotrze
iness8@o2.pl - 13-10-2008, 13:56
| Goha_lab napisał/a: | | Wtedy forumowe psiaki będziesz przez internet leczyć bo tam to nikt nie dotrze |
ja do szczecina bym nie pojechała bo szkoda mi czasu jak tutaj wszystko mam pod nosem
zaradna - 13-10-2008, 14:45
To ja proponuje w moim mieście, przydała by się tu jakaś porządna klinika weterynaryjna
labradorka - 13-10-2008, 15:43
| Patrycja napisał/a: | | labradorka, dziwne to co napisałaś, ja maturę zdaję inaczej. | w sensie ze jak?
Salerno - 13-10-2008, 17:30
W nowej maturze każdy dodatkowy przedmiot trzeba zdawac na poziomie rozszerzonym.Trzy obowiązkowe przedmioty to: język polski + język obcy + język wybrany i nie może być to kolejny język obcy. Każdy z tych przedmiotów zdawać możesz na rozszerzeniu ofc robisz to na własną odpowiedzialność xD W ogóle język polski nie może być przedmiotem dodatkowym. Tak zdaje maturę mój rocznik tj 90ty. Rozumiem, że Ty zdajesz już obowiązkową matematykę dlatego mnie tak zdziwiło. Zeby przez dodanie matematyki wprowadzali ZNOWU tyle zmian. Jest to kompletnie bezsensu. Musze się zapytać kogoś bo jestem w szoku, język polski jako dodatkowy toć to niedopuszczale i jeszcze żeby nie było 2-języcznych matur. Teraz mżna pisać.
zaradna - 13-10-2008, 20:47
to jest nie możliwe, że Polski dodatkowy, napewno nie
labradorka - 13-10-2008, 20:56
Polski rozszerzony trzeba zdawać jako dodatkowy. Podstawowy ma sie w podstawowych tak samo z każdym innym przedmiotem z podstawowych-jeśli chcesz rozszerzony, trzeba zdawac drugi raz jako dodatkowe.
Tak nas poinformowała wychowawczyni.
Salerno - 13-10-2008, 22:10
W takim razie u nas jest inaczej, a Wy macie coś dziwnego ^^ Bo polski rozszerzony nie mże byc zedmiotem dodatkowym.
zaradna - 13-10-2008, 23:21
| Patrycja napisał/a: | | W takim razie u nas jest inaczej |
Przecież w całej Polsce jest tak samo.
Ktoś coś pokickał chyba
Salerno - 14-10-2008, 14:46
zaradna, własnie. Dlatego ja sie będę trzymać swojego ^^ Matura w całej Polsce jest pisana na takich samych zasadach dla wszystkich. Jednak bierzmy pod uwage, że ja piszę maturę w roku 2009 a labradorka później gdzie wprowadzone zostać mogą zmiany, które wprowadzone już zostały czyt. obowiązkowa matematyka. Cały czas męczy mnie ten polski, jako nasz język ojczysty nie mże być przedmiotem dodatkowym tylko dlatego, że ktoś chce pisać go na poziomie rozszerzonym.
Oświeć nas ktoś ^^
zaradna - 14-10-2008, 16:59
Ale dla mnie to jest bez sensu i niemozliwe, żeby polski wprowadzili dodatkowy.
Najpierw matma przed kilkoma laty, a teraz polski? niemozliwe to. Przeciez polski jest pisemny i ustny!!!
napewno wszystko zostanie po staremu poza obowiązkowa matematyką. Jestem pewna, że to jedyna zmiana na teraz.
zaradna - 08-11-2008, 23:52
| Goha_lab napisał/a: | W szkole nauczyciele są już przyzwyczajeni do moich braków zadań domowych |
Jak tak można haha ja tam zawsze byłam prymuska, tylko zmatmynie odrabiałam bo miałam starego dziada, którego bez problemu dało się wkręcić hahaha
Goha_lab - 09-11-2008, 00:08
zaradna, ja byłam prymuską.... w podstawówce Same czerwone paski były. A teraz lipa. Najlepsze oceny mam z biologii Bo nauczycielka nie zadaje zadań a jak robi kartkówkę to podaje pytania i idzie na kawę A my się konsultujemy z pomocą podręczników (i notatek pani)
zaradna - 09-11-2008, 00:21
Goha_lab, to macie fajna babke hihihi
andzia - 09-11-2008, 09:57
Heheh u mnie jest identycznie z biollogi też mamy babke ostatnio cały spr. sciągnełam z kartki od zeszytu a ta sie nie zkapła ,a na kartkówka jest identycznie kozrzystamy z podręczników i zeszytów
zaradna - 09-11-2008, 12:42
haha ja bedąc w liceum przez całe 3 lata biologie miałam może ze 30 razy albo i mniej
andzia - 09-11-2008, 14:43
hehehe to fajnie miałaś
iness8@o2.pl - 09-11-2008, 19:17
Gdyby u mnie dało sie tak ściągać to by było fajnie ale..nie ma trzeba sie uczyć
Jak sie da to ściągam ale niestety nie zawsze sie da
Ja jak na razie4 najlepsze oceny to mam z PO, woku i wosu ale nigdy nie miałam takich ocen 2 za 2 albo gorzej.
A powiedzcie jak tam Wasi wychowawcy bo moja jest nienormalna urodzona humanistka takim jeżykiem do nas mówi ze nie wiele z tego rozumiemy
np ostatnio.... rozumiem ze niektórzy są ekstrawertyczni lub introwertyczni ale nie można cały czas żyć w abnegacji albo mówi ze mamy respektować jej zasady i mamy z nią nie konfabulować bo przeprowadzi restrykcje
Dobre jest tez to jak mówi tymi swoimi porównaniami np dotyka ziemi w kwiatkach i mówi ze ta ziemia jest jak piasek pustyni
andzia - 09-11-2008, 19:32
iness8@o2.pl, Nic z tych słów nie zrozumiałam
A ja mam wychowawce jest okropny wogule nie ma do nas podejscia nie dość że ma szczenke jakby mu ktoś dał w ryj brzydko mówiąc to chodzi na pietach a nie na palcach
zaradna - 09-11-2008, 19:32
| iness8@o2.pl napisał/a: | np ostatnio.... rozumiem ze niektórzy są ekstrawertyczni lub introwertyczni ale nie można cały czas żyć w abnegacji albo mówi ze mamy respektować jej zasady i mamy z nią nie konfabulować bo przeprowadzi restrykcje |
hahahha
ja ze swoja to na Ty waliłam prawie więc współczuje Tobie haha
Goha_lab - 09-11-2008, 20:04
Moja wychowawczyni to w deche babka. Uczy historii ale jest świetna. Jakby to powiedzieć bardzo "kontaktowa". Za to pani z polaka to porażka. Dyktuje tak szybko że nie nadążamy z pisaniem, sama nie pamięta co przed chwilą powiedziała i uważa że jest piękna jak kleopatra Z klasą uszyliśmy nawet laleczkę woodoo na którą nakleiliśmy jej zdjęcie
zaradna - 09-11-2008, 20:59
| Goha_lab napisał/a: | klasą uszyliśmy nawet laleczkę woodoo na którą nakleiliśmy jej zdjęcie |
i jak podziałała ?
iness8@o2.pl - 09-11-2008, 23:13
My naszej nienawidzimy Zawsze miałam fajnych wychowawców ,a teraz ? Z moja wychowawczynią kloce sie jak najęta, rozumiem ze do nauczyciela trzeba mieć szacunek no ale ona przesadza. Mojej mamy nie było na zebraniu i już w szkole ochrzan dostałam ze jej to nie obchodzi ze moja mama pracuje ze ma przychodzić itd bo jak jej syn ma zebranie to ona potrafi przyjść. No to jej powiedziałam ze nie wiem czy pamięta ale moja mama pisała w dzienniczku prośbę aby babka sie z nią umówiła i napisała kiedy ma przyjść no ale niestety nie dostała odpowiedzi. Powiedziałam również ze moja mama spóźniła sie na zebranie i inny nauczyciel jej pokazał oceny to zaczęła sie wydzierać ze nie ma prawa ,jak jej powiedziałam ze ma to myślałam ze zaraz mnie w twarz strzeli
zaradna - 09-11-2008, 23:17
hahaha
Ja tam ze swoimi nauczycielami żyłam racej w zgodzie chociaż było paru takich, którzy się odwarzyli mi podpaśc haha
iness8@o2.pl - 09-11-2008, 23:23
zaradna, ja z reszta nauczycieli tez żyje w zgodzie Tym bardziej ze chodziłam tez tam do gimnazjum I tej mojej wychowawczyni to po prostu nie wieżą mówią ze coś kreci, ja przecież wzorowe miałam
Goha_lab - 09-11-2008, 23:35
zaradna, niestety nie Choć wszyscy życzą jej szybkiej i bolesnej śmierci to jednak nie działa.
iness8@o2.pl - 10-11-2008, 11:19
| Goha_lab napisał/a: | | Choć wszyscy życzą jej szybkiej i bolesnej śmierci to jednak nie działa. |
No to bardzo mili jestescie
Jagnes093 - 10-11-2008, 12:22
Eh co do wychowawcy to powiem jedno ta baba jest okropna. Nie dość, że nie umie byc wychowawczynią to jeszcze nie potrafi matmy uczyć Mam jej dość jaśli przyjdziesz do niej z jakimś problemem ona albo cie ochrzani, albo zignoruje Nie cierpię jej. Ale jeszcze tylko ten rok z nia wytrzymam i sayoonara!
Goha_lab - 10-11-2008, 13:10
iness8@o2.pl, wet za wet.
zaradna - 10-11-2008, 13:21
| iness8@o2.pl napisał/a: | Choć wszyscy życzą jej szybkiej i bolesnej śmierci to jednak nie działa.
No to bardzo mili jestescie |
hahahahahaha trzeba prubować wszystkiego aż do skutku haha
andzia - 10-11-2008, 13:47
HEheh.
To wiecie w tamtym roku były takie jaja na angliku kolezanka mi mówiła.
W jednej klasie zapsuli krzesło i nie powiedzieli pani od anglika pani siada i buch na ziemie cała klasa w smiech
Jagnes093, my tez mamy okropna babke od matmy wogóle nie umie tłumaczyc
iness8@o2.pl - 10-11-2008, 20:15
A ja mam fajnego faceta od matmy (-wychowawca mojego brata), mam takie luzy poprawiam kiedy chce, kiedy sie nauczę a nie w określonym terminie, nie muszę odrabiać prac domowych, jak ide do tablicy to mi zawsze pomaga ,a nie wrzeszczy jak inni nauczyciele
Salerno - 24-11-2008, 12:20
A ja mam w tym tygodniu próbne matury.
Sroda - polski, czwartek - angielski, piatek - biologia. Czuję, że polegne xD
Proszę trzymac kciuki chociaż to próbna i tak się stresuje.
Adamek a jak u Ciebie?
zaradna - 24-11-2008, 13:23
Patrycja, nie stresuj sie prubna to nic wielkiego.
Ale trzymam kciuki i napisz co było
iness8@o2.pl - 24-11-2008, 16:18
Patrycja, nie przejmuj sie to tylko próbna matura
labradorciaaa - 24-11-2008, 16:25
Też trzymam kciuki! Napewno wszystko się uda!!
Goha_lab - 24-11-2008, 16:51
Trzymam kciuki Ja dzisiaj ze sprawdzianu z niemieckiego dostałam całe 4 punkty na 40. Niemiecki nie jest moją mocną stroną
Adamek - 24-11-2008, 18:22
u mnie dopsz, oceny mam zenujaco niskie, bo do nauki sie zabralem 3 tyg temu probna mature bedzie w styczniu, ale no stress 3mam kciuki
iness8@o2.pl - 24-11-2008, 20:13
Patrycja, również trzymam kciuki
| Goha_lab napisał/a: | | Ja dzisiaj ze sprawdzianu z niemieckiego dostałam całe 4 punkty na 40. |
A ja ostatnio 10,5 pkt na 32 Myślałam ze mnie dzisiaj zapyta ale na szczęście dzisiaj pytał tych co niemieckiego uczyli sie w gimnazjum.
andzia - 11-12-2008, 15:53
A ja dziś sobie paluszka wybiłam
Ale boli
Jagnes093 - 11-12-2008, 16:01
andzia, współczuje wiem co to za bol przeżyłam to dwa razy. Jak to się stalo?
andzia - 11-12-2008, 16:08
Oczywiście na wf-ie mieliśmy zaliczenia na żuty piłką do siatki a ja tak odbiłam że trzska prosto mi na palca piłka poleciała
labradorciaaa - 14-12-2008, 22:20
oj współczuje a ja jutro poprawiam geografie mam TYLKO 5 jedynek xDDDD
Z ostatniego spr 10,5 na 30 pkt czyli znowu 1 xDD
[ Dodano: Nie 14 Gru, 2008 ]
i jutro 3 sprawdziany
Jagnes093 - 15-12-2008, 12:01
Dasz radę. Ja mam gorzej bo z matmy mam 8 szmat (nigdy nie byłam geniuszem matematycznym) a tak w ogóle to nie chce mi się uczyć Dzisiaj w szkole nie byłam bo mi się nie opłacało pójść do szkoły na 3 lekcje (polski, i x2 wf-y) więc sobie odpuściłam i poszłam na zakupy. W tym tygodniu raczej chyba nic nie mam do nauki poza wierszem na polaka Nie chce mi się tego gó**a uczyć
andzia - 15-12-2008, 16:06
A ja jutro mam kartkówke z fizyki spr. z polaka w środe mam spr. z chemi kartkówke z histori Oj ciężko będzie
Ja dziś pisałm z geografii wszystko prawie ściągnełam
Ale za to będą długieee Święta Jupi!!!
AnTrOpKa - 17-12-2008, 03:15
O A ja zaliczyłam dwa kolokwia !! z rachunkowości finansowej i finansów publicznych A w czwartek mam koło z ekonometrii....
Ps. Oczywiście te 2 zaliczone kolokwia to na wałku
gwiazdka - 17-12-2008, 06:42
jak dobrze ,że mam już szkole za soba.... ... znaczy zalezy..bo pamieta sie tez te fajne lata i chwile... tutaj chodze t
do collegu...ale jak narazie studiuje tylko jezyk ..pozniej ide dalej ...to nie jest to samo
ale zawsze cos hehehe
zaradna - 17-12-2008, 12:43
AnTrOpKa, no to gratki
gwiazdka - 17-12-2008, 14:59
Antropka tylko udaje ,ze taka pilna z niej uczennica pewnie wszystko zgapila hehehe GRATULACJE KAROLA
andzia - 17-12-2008, 15:06
Gratki Gratki!!!
novati - 17-12-2008, 16:09
a ja sobie studiuje zaocznie i właśnie muszę się zabrać do pisania pracy magisterskiej jest to dla mnie zmora całych 5 lat na studiach i właśnie się zaczęła
AnTrOpKa - 17-12-2008, 16:20
| gwiazdka napisał/a: | pewnie wszystko zgapila |
Dokładnie tak jak piszesz! Ja nie lubie swojego kierunku i robię wszystko by tylko się prześliznąć No i udało się tym razem 'zgapić'
iness8@o2.pl - 17-12-2008, 19:09
labradorciaaa, nie przejmuj sie Ja w tym roku szkole zawaliłam centralnie (nie z mojej winy) nie wiem jak sie z tego wszystkiego wygrzebie
gwiazdka - 17-12-2008, 19:20
| AnTrOpKa napisał/a: | | gwiazdka napisał/a: | pewnie wszystko zgapila |
Dokładnie tak jak piszesz! Ja nie lubie swojego kierunku i robię wszystko by tylko się prześliznąć No i udało się tym razem 'zgapić' |
haaaa i tu Cię mam widzisz jak Ja Cię znam ajjjjj
Jagnes093 - 17-12-2008, 19:57
ines ja już od początku nie specjalnie się przykładałam do nauki, ale zawsze jakoś udalo mi się wygrzebać
iness8@o2.pl - 18-12-2008, 12:50
| Jagnes093 napisał/a: | | ines ja już od początku nie specjalnie się przykładałam do nauki, ale zawsze jakoś udalo mi się wygrzebać |
szkoda ze mi sie nie uda nie ma szans
Jagnes093 - 18-12-2008, 13:02
iness8@o2.pl, moja kuzynka też tak samo mówiła i do tego wpadła w depreche i ryczała po nocach, a przez co? Przez głupią matme i głupią przemądrzałą jędzę, która uczy w jej LO matmy. I jak się okazało kuzynka zdała i mówilam zawsze jej, że nerwy nic tu nie dadzą i nie warto się poddawać.
labradorka - 18-12-2008, 22:36
iness8@o2.pl, ale co zagrozona jestes? z ilu przedmiotow? zagrozenia to nie koniec swiata, to takie ostrzezenie, ze jak sie za siebie nie wezmiesz to bedzie nieciekawie, poki co masz jeszcze troche czasu w swieta sie przylozyc, prawda?;) trzymam kciuki!
iness8@o2.pl - 18-12-2008, 23:50
| labradorka napisał/a: | | ale co zagrozona jestes? z ilu przedmiotow? |
ehh...szkoda wymieniać
| labradorka napisał/a: | | zagrozenia to nie koniec swiata, to takie ostrzezenie, ze jak sie za siebie nie wezmiesz to bedzie nieciekawie, poki co masz jeszcze troche czasu w swieta sie przylozyc, prawda?;) |
Nie da rady już sie poprawić, można było do piątku zeszłego tygodnia ,a teraz lipa
| labradorka napisał/a: | | trzymam kciuki! |
dziękuję
andzia - 19-12-2008, 12:23
iness8@o2.pl, nie martw się napewno wszystko będzie dobrze!!
Też trzymam kciuki!!
labradorka - 19-12-2008, 15:38
iness8@o2.pl, no dobra, to nawet jesli bedziesz miała te gole na semestr, to jeszze nic wielkiego, zawsze trzeba potem ten semestr zaliczyc-no to sie wezmiesz i zaliczysz, w 1 klasie nie ma jakis mega trudnych rzeczy zeby nie mozna sie bylo tego nauczyc;) a na koniec roku bedziesz juz miala pozytywne ocenki, zobaczysz;)
iness8@o2.pl - 20-12-2008, 11:40
labradorka, pewnie masz racje ale to zależy jeszcze od nauczycieli których się ma
Prawdopodobnie od drugiego semestru zmieniam szkole i pójdę na całkiem inny profil. Wychowawczyni mi bagno zrobila
labradorciaaa - 20-12-2008, 16:37
yeahh yeahh yeahh!!! poprawiłam 1 z pał z geografi na 4
andzia - 20-12-2008, 16:41
labradorciaaa, gratulacje
labradorciaaa - 20-12-2008, 16:58
dzięki
iness8@o2.pl - 21-12-2008, 05:33
labradorciaaa, ekstra ciekawe kiedy ja wszystko poprawie
andzia - 21-12-2008, 10:44
iness8@o2.pl, niemartw się napewno zdąrzysz
iness8@o2.pl - 21-12-2008, 12:53
andzia, nie wiem. W moim województwie to już koniec semestru
Jagnes093 - 21-12-2008, 12:58
iness8@o2.pl, u mojej kuzynki w LO (Kalisz) już lada chwila będzie to wystawianie ocen.
iness8@o2.pl - 21-12-2008, 13:01
Jagnes093, u mnie już są wystawione
Jagnes093 - 21-12-2008, 13:05
A w LO można poprawiać jedynki za semestr? Bo właśnie tego nie wiem. Jak dobrze, że nie planuje pójść do LO bo tam słyszałam sporo nauki jest, a ja nie należe do tej grupy która uczy się pilnie
iness8@o2.pl - 21-12-2008, 13:09
| Jagnes093 napisał/a: | | A w LO można poprawiać jedynki za semestr? |
Mozna ale ma sie na to tylko 2 tygodnie.
| Jagnes093 napisał/a: | | Jak dobrze, że nie planuje pójść do LO bo tam słyszałam sporo nauki jest, a ja nie należe do tej grupy która uczy się pilnie |
Nauki jest więcej niż w gimnazjum to na pewno, praktycznie na każdą lekcje trzeba być przygotowanym...nie ma tak jak w gimnazjum ze można sobie olać i sie nie nauczyć.
Zawsze miałam dobre oceny ale w tym roku zbyt dużo sie dzieje i już nie wyrabiam.
Jak najszybciej chce sie przepisac do innej szkoly, na ta patrzec nie moge, jak pomysle ze mam do niej isc to az mna rzuca
labradorciaaa - 21-12-2008, 13:47
| iness8@o2.pl napisał/a: | | gimnazjum ze można sobie olać i sie nie nauczyć |
no może tak jest w innych gimnazjach... ale nie w moim katolu | iness8@o2.pl napisał/a: | | praktycznie na każdą lekcje trzeba być przygotowanym |
u mnie na każdą, a nie praktycznie na każdą. Często są niezapowiedziane kartkówki. Na każdej lekcji parę osób jest pytanych i to nie wiadomo kiedy będe ja. Np z geografii mam 2 oceny z odp, a niektóre osoby nie mają
| iness8@o2.pl napisał/a: | ciekawe kiedy ja wszystko poprawie |
mi zostały już "tylko" 4 jedynki z geografi 2 dwóje z fizyki 3 z angielskiego 1 z histori......... itd
iness8@o2.pl - 21-12-2008, 13:49
| labradorciaaa napisał/a: | | no może tak jest w innych gimnazjach... ale nie w moim katolu |
nie bralam tutaj pod uwage katoli
| labradorciaaa napisał/a: | iness8@o2.pl napisał/a:
praktycznie na każdą lekcje trzeba być przygotowanym
u mnie na każdą, a nie praktycznie na każdą. |
pisalam o Lo
karol_m - 29-12-2008, 16:22
ja nie wiem do jakich szkol wy chodzicie na poprawe semestru mam czas do konca marca oceny mam juz wystawione bo klasa maturalna, a tak to nic nie robie...
andzia - 29-12-2008, 16:38
karol_m, ale masz dobrze!
zaradna - 29-12-2008, 21:53
bo to tak jest że klasa maturalnai jeden wielki luz haha
Salerno - 30-12-2008, 19:03
| zaradna napisał/a: | | bo to tak jest że klasa maturalnai jeden wielki luz haha |
Jaja sobie robisz, pierwsze słysze^^
zaradna - 01-01-2009, 16:41
| Cytat: | | Jaja sobie robisz, pierwsze słysze^^ |
haha kochana e klasie maturalnej najwiecej sie wagaruje ja sie wogule nie uczylam do ksiazek zasiadlam 2 dni przed matura i zdałam całkiem nieźle
Pavvel - 02-01-2009, 00:40
No widzę , że macie dziewczyny problem z ocenami ... Ej nie załamujcie sie to nie koniec świata cały semestr przed Tobą iness8@o2.pl, jeszcze jak mówisz zmieniasz profil . Trochę sie przyłozysz teraz , a potem 2 miesiace obijania
Ja mam lepszy problem tylko mnei nei wysmiejcie Jak w zeszłym roku ( 6 klasa - wiemw iem gówniarz jesczze , ale zreszta nie o to chodzi ) i wszystko pieknie ocenki wymarzone srednia 5.0 teoretycznie bez żadnych skrupułów można zaczynać wakacje , ale zachowanie : poprawne i nici z paska teraz an semstr I gimnazjum powtarza sie znowu to samo oceny ok ( tylko ta głupai Chemia - jedyna 3 ) a zachowanie standartowo poprawne
A jeśli chodiz o przygotowanie to u mnei anjlepsza jazda na polskim , jak pani wstawia czasem niektórym po 3 pały an lekcji ( Masz parce domową ? - nie , pała . Chodż do odpowiedzi - nic nie wiem - pała , nie uważasz an lekcji - 3 minus za aktywnosć = pała i w taki oto sposób wychodzisz z głowa w dół po 45 min. męczarni
Salerno - 02-01-2009, 00:41
| zaradna napisał/a: | haha kochana e klasie maturalnej najwiecej sie wagaruje ja sie wogule nie uczylam do ksiazek zasiadlam 2 dni przed matura i zdałam całkiem nieźle |
oO
nie wiem czy jest w tym jakikolwiek powód do chwały. za wagary nauczyciel może Ci wstawić nkl z przedmiotu i wtedy po maturze. ostatni rok warto wziąć się do pracy i przeboleć te kilka miesięcy, mieć dobrze zdana maturę i spełniać marzenia dostając się na wymarzone studia.
zaradna - 02-01-2009, 10:49
| Patrycja napisał/a: | | nie wiem czy jest w tym jakikolwiek powód do chwały. za wagary nauczyciel może Ci wstawić nkl z przedmiotu i wtedy po maturze. |
Ale u mnie to nauczyciele wagarowali hehe. Bo jak wiadomo uczyłam się w domu i to oni olewali i nieprzychodzili, a najwiecej właśnie Ci, którzy uczyli przedmiotów które pisałam na maturze.
Ale zdałam i to chyba dość dobrze bo byłam w czołówce tych co najlepiej zdali w szkole hehe
labradorka - 02-01-2009, 11:54
zaradna, bo jestes zdolne dziecko po prostu;d
labi - 02-01-2009, 12:24
No, kałamarze, głowy do góry. W poniedziałek znów dzwoneczek się odezwie i pobiegniecie do szkółki. Mam nadzieję, że nie macie pod górkę
Jagnes093 - 02-01-2009, 12:24
Ja za rok do nowej szkoły, a mam takie 'genialne' oceny, że szkoda gadać. U mnie najgorzej z przedmiotami ścisłymi W ogóle babka z matmy nic ci nie wytłumaczy nawet jak prosisz o pomoc to cię lekko mówiąc 'oleje'. A jak ja mam poprawić te xxxxxxxx szmat jak ja nic z tego nie czaje.
Kazik - 02-01-2009, 12:29
no, a nam dzwoneczek codziennie drynda i nie ma zmiłuj, na wagary nie pójdziem bo do gara nie będzie co włożyć.
Zatem kto ma szkółkę niech nie narzeka, bo co dobre szybko się kończy. No chyba że ktoś wieczny studentem chce zostać i pieniążki u mamuni trzymać, bo konta bankowego nie będzie umiał założyć.
labi - 02-01-2009, 12:33
Mądrze Kazik prawi. Uczta się dziatki drogie, bo w przeciwnym razie politykami zostaniecie
labradorciaaa - 02-01-2009, 12:51
Kazik, zawsze można do gara labiszona włożyć te soczyste udka i wykwintne uszy... achhh
andzia - 02-01-2009, 12:53
A ja nie chce do szkoły!!!
U mnie najgożej idzie fizyka nie tylko mi ale całej klasie Naprawde najwyższa ocena to chyba 3 jak nie mniejsza!
Kazik - 02-01-2009, 12:54
mój labiszon kościsty to nie nada
labradorciaaa - 02-01-2009, 12:54
andzia, moje oceny z fizyki: 2,2,3 więc pewnie masz lepiej
labradorka - 02-01-2009, 13:10
| labi napisał/a: | Mam nadzieję, że nie macie pod górkę | no ja mam;d moja szkoła jest na gorce i musze jakies 200 schodkow pokonac, zeby sie do niej dostac;) ale wiecie jaka kondycja;))
andzia - 02-01-2009, 13:12
labradorciaaa, żebyś wiedziała że gorsze:1,1,2,3
U nas cała klasa kuleje nad fizą!
Jagnes093 - 02-01-2009, 13:50
E u mnie z fizą nie tak źle bo można bez problemu ściągać U mnie gorzej z matmą,chemią i tą durną historią
Pavvel - 02-01-2009, 13:56
| Cytat: | | i tą durną historią |
Historia to taki żal , komu to sie przyda . W pzryszłości jak bedziemy to i tak bedzie inna Historia Nie będzie np. Hitlera tylko będzie Binladen ;p
zaradna - 02-01-2009, 15:07
| Pavvel napisał/a: |
Historia to taki żal , komu to sie przyda . W pzryszłości jak bedziemy to i tak bedzie inna Historia Nie będzie np. Hitlera tylko będzie Binladen ;p |
Mój drogi Ty mi tu nie grzesz takimi słowami.
Zbulwersowałam się.
Historia jest po to, aby nie powtarzać błędów przeszłości, aby pamiętać.
To tak samo jak byś mówił, że Ciebie by mogło nie być na świecie
Pavvel - 02-01-2009, 15:47
Zaradna , przepraszam , ale bez przesady . teoria , teoria , ale po co komu te wszystkie daty znać jak teorie znamy a n-ciel i tak wystawi 3 i zepsuta średnia rozumiesz ?
zaradna - 02-01-2009, 20:13
Pavvel, to trza sie uczyć, a nie leniuchować
iness8@o2.pl - 02-01-2009, 21:06
| labradorciaaa napisał/a: | andzia, moje oceny z fizyki: 2,2,3 więc pewnie masz lepiej |
a moje 2,1!,5,1 i co z tego wynika jest jedynaczka na semestr zresztą nie tylko z tego
W poniedziałek jest rada klasyfikacyjna i będę musiała cale semestry zaliczać masakra i do tego mam również zaległe sprawdziany
| labi napisał/a: | | W poniedziałek znów dzwoneczek się odezwie i pobiegniecie do szkółki. Mam nadzieję, że nie macie pod górkę |
Oj pod górkę Ja do szkoły pójdę we wtorek bo w poniedziałek facet od niemieckiego mnie rozszarpie....
labradorciaaa - 02-01-2009, 21:10
iness8@o2.pl, nie wiem czy dobrze licze ale 2+1+5+1=9 9:4=2,(cośtam)
chyba że średnia ważona^^
iness8@o2.pl - 02-01-2009, 21:39
labradorciaaa, wiem ze mi 2 wychodzi ale babka twierdzi ze nie
Pavvel - 02-01-2009, 23:14
zaradna, Oj łatwo powiedzieć ;p
zaradna - 04-01-2009, 12:55
Pavvel, łatwo, latwo.
Tez chodziłam do szkoly 12 lat więc wiem troche haha
Jagnes093 - 04-01-2009, 17:32
| Muszol napisał/a: | nie jest zle. jest to luźna szkoła. mój brat i przyjaciólka tam chodzą. zawsze z jakis przedmiotem bd problem wiadomo.. innych liceum nie polecam.. jeszcze wiecej nauki. a 5lo. to liceum w ktorym naprawde najmniej trzeba sie uczyc. wiec jesli nie chcesz do 5lo to do innego tez nie. jedynie technikum |
Hm to mnie zdziwiłaś...Mnie właśnie przeraża ta matma (z tego co siostra opowiada to nieźle baba im w kość daje). Ja się jeszcze zastanawiam nad technikum...Ale nie wiem jakie jeszcze...Ciekawi mnie to technikum na wodnej. (to jest koło V LO )
iness8@o2.pl - 05-01-2009, 00:32
Kurcze dzisiaj do szkoły...aż spać z nerwów nie mogę
labradorciaaa - 05-01-2009, 12:23
ja taż nie mogłam spać ale się dzisiaj zwolniłam przed geografią i jestem w domu 3 godz wcześniej
Jagnes093 - 05-01-2009, 13:04
Uuuu ja jaka zmęczona jestem Już mi się normalnie odechciewa tego wszystkiego. Ja tam chce już skończyć tą szkołę i iść do średniej (wiem, że jest gorzej ale będę miała przynajmniej inną klase)
iness8@o2.pl - 05-01-2009, 14:04
W sumie spalam tylko 2,5 h dzisiaj Teraz jestem w szkole i glowa mi peka. Ale jutro wszystko poprawiam i nie bede miala 1 na semestr mam nadzieje.
Jagnes093 - 05-01-2009, 15:18
Mam nadzieję, że nie będziesz miała jedynki na semestr tego Ci życzę, a uwierz mi ja wiem jak to jest jak ma sie szmate z jakiegos przedmiotu na semestr
Ja jestem wściekła w tym roku idzie mi masakrycznie slabo.
Ale mam jedno pocieszenie nie będę musiała pójśc do tego bierzmowania Udalo mi się przekonać rodziców. Juz wiele słyszalam opinii, że bedę żałowac bla bla bla, ale cpo mam poradzić, że takie jest moje przekonanie i sakrament bierzmowania mi nie jest potrzebny.
iness8@o2.pl - 05-01-2009, 17:38
Jagnes093, dziękuje
Facet od matmy sam postawił mi 2 (po znajomości hehe), facet od geografii przejął sie tym ze mnie w szkole tak dlugo nie bylo i stwierdzil ze zadnej 1 na semestr nie bedzie i on nie dopsuci , natomiast babka od fizyki sie na mnie darla, miala do nie pretensje itd
andzia - 05-01-2009, 19:25
Jagnes093, można wiedzieć czemu nie chcesz bierzmowanie??(nie musisz odpowiadać)
iness8@o2.pl, a to masz szczęście trzymam kciuki żebyś poprawiła
Jagnes093 - 05-01-2009, 20:19
andzia, ponieważ nie czuję potrzeby, aby przystąpić do sakramentu bierzmowania.
Mam jeszcze inny powód, ale się już tu rozpisywac nie będę. Hm do bierzmowania planuję pójść za rok czy dwa z koleżanką, która też zrezygnowała pod warunkiem, że będę mieć czas.
Tak właściwie to chrzestną nie planuję być po co mi to, a ślubu kościelnego na pewno nie wezmę za dużo załatwiania wole cywilny
zaradna - 05-01-2009, 20:26
Dla mnie bierzmowanie było cudownym przeżyciem
Jagnes093 - 05-01-2009, 20:32
| zaradna napisał/a: | | Dla mnie bierzmowanie było cudownym przeżyciem |
Dla jednych wielkie przeżycie, a dla innych koszmar. Dla mnie raczej ta druga opcja. Nie lubię nic robić na przymus/ na siłę Zresztą to moja decyzja
iness8@o2.pl - 05-01-2009, 23:30
| andzia napisał/a: | iness8@o2.pl, a to masz szczęście trzymam kciuki żebyś poprawiła |
dziekuje ale prawda jest taka ze nic na jutro nie umiem nie popraiwe bede miala 1
teraz pisze wypracowanie z historii ma byc na 4 str a ja nic znalezc nie moge ''obraz zlego wladcy w dziale Swetoniusza'' no kurcze nic nie ma pale dostane
AnIeLa - 05-01-2009, 23:46
iness8@o2.pl, może sprawdź jeszcze raz temat, dokładniejest taki jak napisałas?
Szyszunia - 06-01-2009, 10:39
| Jagnes093 napisał/a: | | zaradna napisał/a: | | Dla mnie bierzmowanie było cudownym przeżyciem |
Dla jednych wielkie przeżycie, a dla innych koszmar. Dla mnie raczej ta druga opcja. Nie lubię nic robić na przymus/ na siłę Zresztą to moja decyzja |
Kiedy ja mialam bierzmowanie, to tez chcialam, zeby to sie jak najszybciej skonczylo... Ale jak patrze teraz na to z perspektywy czasu, to bardzo sie ciesze, ze je mam. W sumie nie bylo tak zle...
andzia - 06-01-2009, 14:58
A ja chce jak najszybciej bierzmowanie!!
Ponieważ ciocia chce żebym była chrzestną ale ja to dopiero jestem w 1gim hehe a ciocia nawet jeszcze w ciąży nie jest hehhe ale zamieża
zaradna - 06-01-2009, 15:06
andzia, dobre haha to możesz wczesniej iść do bierzmowania przeciez. Możesz iść rok wcześniej
andzia - 06-01-2009, 15:32
O to fajnie to może w 2 gim. pójde heheh
iness8@o2.pl - 06-01-2009, 15:56
| AnIeLa napisał/a: | | iness8@o2.pl, może sprawdź jeszcze raz temat, dokładnie jest taki jak napisałaś? |
Tak, dokładnie taki Koleś podzielił klasę i są 3 grupy i one maja rożne tematy gdybym dostała o efebii ateńskiej czy wojnach peloponeskich to tez bym napisała. Ostatecznie pozwolił mi przynieść na czwartek, ciężko było to wywalczyć, uf...mam nadzieje ze uda mi sie coś znaleźć i nie dostać 1.
Co do moich ocen to nie mam już żadnych jedynek
Fizykę poprawiłam cudem, nie wiem jak mi sie to udało Miałam 6,5 pkt na 9
andzia, ja bierzmowanie miałam dopiero w październiku musiałam sie przygotowywać 1,5 roku ale od świąt wielkanocnych wogole mnie w kościele nie było, dopiero na bierzmowaniu. Po bierzmowaniu strasznie sie cieszyłam ze nie będę musiała tyle do kościoła chodzić
Jagnes093 - 06-01-2009, 16:09
Mnie sie w ogóle do kościoła nie chce łazić I to jeszcze dwa razy (niedziela+w ktory dzień chce+jeszcze spotkania do bierzmowania ktore sa nudne,głupie, bez sensu czas tylko trace, a raczej traciłam bo to juz mnie nie dotyczy). Pfff jeszcze se ksiądz wymyślił, że mamy streścić wszystkie evangelie Marka i on będzie z tego pytał
iness8@o2.pl - 06-01-2009, 16:11
uuuu jagnes to ja miałam luz żadnych egzaminów nic!
Jagnes093 - 06-01-2009, 16:15
Bo nie miałaś pewnie zrytego w banie księdza, który nadaje sie do izolatki,a nie do nauczania dzieci w szkole! Taaa i jeszcze se wymyślił jakies katechizmy zryte w których musimy robic ćwiczenia bla bla bla.
iness8@o2.pl - 06-01-2009, 18:01
Jagnes093, no nie miałam. Miałam moja babkę od religii i wosu. Do lo poszłam tam gdzie do gimnazjum chodzilalm i znowu mnie uczy religii i ze jest we wtorek i piątek pierwsza to możemy przyjść kiedy chcemy nawet minute przed dzwonkiem i nam obecność wstawia
Jagnes093 - 06-01-2009, 18:36
iness8@o2.pl, jaaa ale super. Luz na maxa. Też bym tak chciała. Ja poczekam aż ten debil odejdzie z parafii (albo pójde do innej), ale to w przyszłości
iness8@o2.pl - 17-03-2009, 16:19
Co tam u Was w szkole słychać?
Katja628 - 17-03-2009, 17:35
A nei wiem, nie chodzę
PS. Ale to dlatego, że chora jestem
Muszol - 17-03-2009, 17:44
iness8@o2.pl, nawet mi nie mów.. masakra tyle nauki że szok
iness8@o2.pl - 17-03-2009, 18:41
Katja628, ale Ci dobrze
| Muszol napisał/a: | | iness8@o2.pl, nawet mi nie mów.. masakra tyle nauki że szok |
U mnie to samo i już mam dwa zagrożenia...z niemieckiego i fizyki ale poprawie
Katja628 - 20-03-2009, 18:47
Halllo jak tam uczniowie się czują w Dniu Wagarowicza? Wagary zaliczone, czy do szkółki się pobiegło edukować?
Muszol - 20-03-2009, 19:34
heh ja mozna powiedziec ze wagary rozchorowałam sie
iness8@o2.pl - 20-03-2009, 21:07
| Katja628 napisał/a: | Halllo jak tam uczniowie się czują w Dniu Wagarowicza? Wagary zaliczone, czy do szkółki się pobiegło edukować? |
Dzień wagarowicza to chyba jutro?
Ja poszłam do szkoły bo tylko 5 lekcji miałam A wagary to ja mam przynajmniej raz w tygodniu
Czasami no wiecie gubię się gdzieś po drodze i nie mogę dotrzeć
Katja628 - 20-03-2009, 22:15
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Dzień wagarowicza to chyba jutro? |
A w sumie nie wiem, hmm... na wagary w sobotę jeszcze nigdy nie poszłam - można kiedy spróbować
iness8@o2.pl - 20-03-2009, 22:31
Katja628, bo dzień wagarowicza jest zawsze 21 marca ale że to sobota to wszyscy się zrywają w piątek
Jagnes093 - 21-03-2009, 19:11
Ja teraz 'latam' po szkołach Bo są wszędzie 'Drzwi Otwarte' xD Najśmieszniejsze jest to że żadna szkoła w moim mieście mi nie pasuje zreszta wiedziałam, że tak będzie bo mnie ogólnie moje miasteczko odstrasza i wszystko co się w nim znajduje jest 'be' Dx Zobaczymy co to będzie w przyszłym roku szkolnym ^^
Muszol - 21-03-2009, 19:54
Jagnes093, a gdzie chcesz do szkoły ?
Jagnes093 - 21-03-2009, 19:55
Hm może do Technikum Gastronomiczno-hotelarskiego na wodnej.
Muszol - 21-03-2009, 21:17
heh a jak profil ?
Jagnes093 - 22-03-2009, 09:50
Ja złoże na wszystkie bo wtedy jest większe prawdopodobieństwo dostania się do tej szkoły ^^ (ale najbardziej interesują mnie te kierunki "Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego, Technik Hotelarstwa, Kelner xD ).
A Ciebie jakie szkoły interesują?
Muszol - 22-03-2009, 11:14
mnie 4 LO albo technikum numer 1 . technik informatyk
Salerno - 22-03-2009, 12:46
| Jagnes093 napisał/a: | | Ja złoże na wszystkie bo wtedy jest większe prawdopodobieństwo dostania się do tej szkoły |
Nie rób tego. Złóż tylko na te kierunki które Cie interesują. Ludzie właśnie popełniają ten błąd, tak jak i ja 3 lata temu. Złożyłam na wszystko byle by sie dostać do konkretnej szkoły i po co? Po to aby męczyć się w przyszłości np na 8h matematyki tygodniowo, której nie lubię i nie zdaję z niej matury. Chyba, że pozostałe kierunki tak samo Cię interesują. Myśl przyszłościowo
Jagusia - 22-03-2009, 13:16
Kurcze dziwczyny, jak to bylo dawno, jak ja papiery do szkoly skladalam Jak tak czytam to miłe wspomnienia wracają
Ale wiecie co z wiekiem to czlowiek chyba zaczyna się cofać, bo ja wlaśnie przed tygodniem papiery do przedszkola zlaożylam
(niestety dla mojego synka)
Jagnes093 - 22-03-2009, 14:17
| Patrycja napisał/a: | Nie rób tego. Złóż tylko na te kierunki które Cie interesują. Ludzie właśnie popełniają ten błąd, tak jak i ja 3 lata temu. Złożyłam na wszystko byle by sie dostać do konkretnej szkoły i po co? Po to aby męczyć się w przyszłości np na 8h matematyki tygodniowo, której nie lubię i nie zdaję z niej matury. Chyba, że pozostałe kierunki tak samo Cię interesują. Myśl przyszłościowo |
Ale mnie właśnie wszystkie te kierunki interesują
| Cytat: | Kurcze dziwczyny, jak to bylo dawno, jak ja papiery do szkoly skladalam Jak tak czytam to miłe wspomnienia wracają |
E tam. Ja już mam dość tej budy.
Muszol - 22-03-2009, 14:48
| Cytat: | Ale mnie właśnie wszystkie te kierunki interesują |
mmm wiesz jest róznica... kucharz kelner hotelarka dietetyk.. to każdy zupełnie inny zawód
podziwiam tak wielkie zainteresowania.
iness8@o2.pl - 22-03-2009, 14:50
Patrycja, podpisuje się pod Twoimi słowami
Ja teraz też strasznie żałuję że poszłam na taki profil...
Salerno - 23-03-2009, 21:14
iness8@o2.pl, ja na szczęście już kończę zabawę w szkołę
iness8@o2.pl - 23-03-2009, 22:09
Patrycja, zazdroszczę
Muszol - 23-03-2009, 22:29
iness8@o2.pl, jeszcze troszke i tez tak powiesz ale tak to jest.my młode chcemy juz skonczyc szkołę i zacząć prace.. a te osoby starsze bez obrazy chcą wrócić znów do szkoł
Katja628 - 23-03-2009, 22:48
| Muszol napisał/a: | | ale tak to jest.my młode chcemy juz skonczyc szkołę i zacząć prace.. a te osoby starsze bez obrazy chcą wrócić znów do szkoł |
Heh, tak jest
Salerno - 24-03-2009, 00:34
W zasadzie szkołę doceniać zaczyna się kiedy się ją kończy. Ja już z jednej strony żałuję, ze został mi tylko miesiąc ... same zobaczycie kiedyś
iness8@o2.pl - 24-03-2009, 02:08
| Muszol napisał/a: | ness8@o2.pl, jeszcze troszke i tez tak powiesz |
całe 2 lata! jeżeli zdam oczywiście
Z jednej str szkoła ma też plusy np jak ma się fajną klasę taką jak moja ale nie cierpię gdy wracam do domu i jest bardzo późno ,a wiem np że następnego dnia mam sprawdzian i kartkówkę a ja np chciałabym co innego robić a nie siedzieć i się uczyć
| Patrycja napisał/a: | | W zasadzie szkołę doceniać zaczyna się kiedy się ją kończy |
wszyscy mi to mówią
zaradna - 24-03-2009, 23:15
Patrycja, z czego zdajesz mature?
iness8@o2.pl - 22-04-2009, 14:34
Właśnie przeglądałam sobie dzisiejszy egzamin gimnazjalny i muszę stwierdzić ze Wam zazdroszczę tej rozprawki Temat banalny Szkoda że my w zeszłym roku mieliśmy taki beznadziejny.
Dobrze że ja mam to już za sobą
qAulinkA - 22-04-2009, 14:36
iness8@o2.pl, ja dzisiaj pisałam humana i źle nie było był banalny w porównaniu z tymi próbnymi co robiłam sobie na kompie, jutra boję się najbardziej bo z matmy i fizyki całe życie leżałam
iness8@o2.pl - 22-04-2009, 14:40
| qAulinkA napisał/a: | | iness8@o2.pl, ja dzisiaj pisałam humana i źle nie było był banalny |
no był banalny
| qAulinkA napisał/a: | jutra boję się najbardziej bo z matmy i fizyki całe życie leżałam |
oj pamiętam że też się bałam i to jak można sobie poczytać w zeszłorocznych postach
Będzie dobrze, nie ma co się denerwować bo i tak Ci to nic nie da Będzie tak jak miało być i ie będzie na to wpływu.
Jagnes093 - 22-04-2009, 14:51
Ja nie wiem, ale nie potrafię denerwować sie jakimś tam egzaminami -.-' Podchodzę do tego na luzie. . Jak jutro uzyskam 20 pkt to będzie dobrze ^^
Serio nie ma się co denerwować duperelami...
qAulinkA - 22-04-2009, 14:54
| Jagnes093 napisał/a: | | denerwować sie jakimś tam egzaminami -.-' |
niech zgadne masz same 5
iness8@o2.pl - 22-04-2009, 14:58
Mogę Wam powiedzieć że pewnie na bank jutro będzie reakcja fotosyntezy...albo do napisania albo do uzupełnienia....ona jest co roku
Muszol - 22-04-2009, 15:01
no ja też pisałam odpowiedzi sprawdzalam w necie z otwartych 19/20 z zamknietych 12/14 i rozprawka banalna
zaradna - 22-04-2009, 15:01
A jak był emat?
Muszol - 22-04-2009, 15:02
Wędrówka.. tułaczka.. - niejedno imie ma. 1 argument z arkusza i 2 z literatury
iness8@o2.pl - 22-04-2009, 15:04
| Muszol napisał/a: | | Wędrówka.. tułaczka.. - niejedno imie ma. 1 argument z arkusza i 2 z literatury |
Banalny
Muszol - 22-04-2009, 15:05
nom a wy w tamtym roku mieliście charakterystykę albo Radka albo Rudego nie ?
iness8@o2.pl - 22-04-2009, 15:06
| Muszol napisał/a: | | a wy w tamtym roku mieliście charakterystykę albo Radka albo Rudego nie ? |
Tzn mieliśmy wybrać sobie bohatera z ''Kamieni na szaniec'' albo z ''syzyfowych prac''
Muszol - 22-04-2009, 15:07
no no.. a ja dziś siedząc na sali modliłam się żeby rozprawka była haha
iness8@o2.pl - 22-04-2009, 15:08
Miałaś szczęście
rozprawki to najlepsze co może być na egzaminach
zaradna - 22-04-2009, 15:09
Muszol, łoo top latwy temat jak nieiwem co.
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Tzn mieliśmy wybrać sobie bohatera z ''Kamieni na szaniec'' albo z ''syzyfowych prac'' |
łooo to przecież też łatwe być powinno.
Bynajmiej ja bym nie miała problemów.
Mnie to ciekawi co na maturze będzie w tym roku
Muszol - 22-04-2009, 15:09
dokładnie i zazwyczaj jest jakieś zaproszenie czy coś a my mieliśmy podanie..
i w ogóle temat był bardzo fajny całego testu aż się przyjemnie robiło
zobaczymy jutro
iness8@o2.pl - 22-04-2009, 15:11
| zaradna napisał/a: | iness8@o2.pl napisał/a:
Tzn mieliśmy wybrać sobie bohatera z ''Kamieni na szaniec'' albo z ''syzyfowych prac''
łooo to przecież też łatwe być powinno. |
Jak się przeczytało to powinno Ja opisałam kogoś tam z ''Kamieni na szaniec'' już nawet nie pamiętam kogo
Fakt że z humanistycznej części miałam 41 pkt, z matmą było gorzej
zaradna - 22-04-2009, 15:13
| iness8@o2.pl napisał/a: | Jak się przeczytało to powinno |
hahaha no tak też racja
Zapomniałam, że mało kto czyta lektóryszkolne, ale z jednej strony się niedziwie, bo niektóre są tak głupie, że szok.
Chociaż ja od podstawówki po liceum przeczytałam prawie wszystkie haha
Muszol - 22-04-2009, 15:16
Kamieni na szaniec nie przeczytałam. Syzyfowe prace tak
qAulinkA - 22-04-2009, 15:22
Muszol, hehe to dobrze Ci poszło ja wole nie sprawdzać
Muszol - 22-04-2009, 15:26
hehe ale jutra sie boje
qAulinkA - 22-04-2009, 15:53
| Muszol napisał/a: | hehe ale jutra sie boje |
jak by cały test składał się z biologi a tu najwięcej tej cholernej matmy i fizyki
Katja628 - 22-04-2009, 20:26
Ale w zeszłym roku było mało fizyki, więc teraz będzie sporo Mój kolega jest dobry w takie przewidywanie, rozprawkę przewidział to i to się sprawdzi...
qAulinkA - 22-04-2009, 20:31
| Katja628 napisał/a: | | Mój kolega jest dobry w takie przewidywanie, rozprawkę przewidział to i to się sprawdzi... |
O rozprawce to praktycznie 98% osób przypuszczało
jeśli będzie aż tyle fizyki ile mi sie wydaje to powiem tylko "żegnaj świecie"
gwiazdka - 22-04-2009, 20:31
Dacie radę dziewczynki Trzymam kciuki
qAulinkA - 22-04-2009, 20:32
| gwiazdka napisał/a: | Dacie radę dziewczynki Trzymam kciuki |
dzięk, mnie się najbardziej przydadzą
Katja628 - 22-04-2009, 20:34
| qAulinkA napisał/a: | | O rozprawce to praktycznie 98% osób przypuszczało |
Co roku wsszyscy prorokują o rozprawce
[ Dodano: Sro 22 Kwi, 2009 ]
| gwiazdka napisał/a: | | Dacie radę dziewczynki Trzymam kciuki |
Noo to trzymaj je baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mocno, bo ja humanistką z powołania jestem
qAulinkA - 22-04-2009, 20:38
| Katja628 napisał/a: | Noo to trzymaj je baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mocno, bo ja humanistką z powołania jestem |
Ja tylko Biologia i nią żyje do tego jeszcze chemia no i lubię bardzo polski
Katja628 - 22-04-2009, 20:40
Ooo chemię lubisz?? To już wiem kto mi przez skype będzie pomagał w przyszłości
Muszol - 22-04-2009, 20:53
hehe a ja fizyke w małym palcu mam.. z chemi w tym roku piątke na semestr miałam ale mało wiem a z goegrafia to u mnie najgorzej
ja z powołania informatyk
Katja628 - 22-04-2009, 20:55
| Muszol napisał/a: | | ja fizyke w małym palcu mam |
Kochana ty moja, a kojarzysz może takie coś jak optyka? Jakie tam wzory były? Nie było mnie na tych lekcjach w szkole i nic nie umiem
qAulinkA - 22-04-2009, 20:56
| Muszol napisał/a: | hehe a ja fizyke w małym palcu mam |
oddaj mi tę umiejętność
Katja628 - 22-04-2009, 21:02
Kurde, nie optyka, tylko fale mechaniczne (czy jakieś tam) chciałam powiedzieć
Muszol - 22-04-2009, 21:14
| Katja628 napisał/a: | Kochana ty moja, a kojarzysz może takie coś jak optyka? Jakie tam wzory były? Nie było mnie na tych lekcjach w szkole i nic nie umiem |
kojarze wzory na powiększenie obrazu.. równania zwierciadeł, długośc fal itp.
Katja628 - 22-04-2009, 21:22
Już znalazłam, wydrukowałam i się edukuję
Muszol - 22-04-2009, 21:24
hehe no to dobrze u mnei to największy problem geografia.. powtarzam te ery i całe kontynenty masakra..
Katja628 - 22-04-2009, 21:26
Ja tego nie umiem Liczę na szczęście
Muszol - 22-04-2009, 21:34
my jak pisaliśmy próbny to było duż o biooologi i fizyki a mało matmy
licze teraz że bd dużo matmy
Katja628 - 22-04-2009, 21:36
Nom matma i bio dla mnie najlepsze z tego wszystkiego
Jagnes093 - 22-04-2009, 22:03
Lol przeczytajcie to "Przeciek egzaminu gimnazjalnego: odpowiedzi pojawiły się wczoraj w sieci"
http://wiadomosci.gazeta....i_pojawily.html
Hmm ciekawe co teraz bedzie?
Katja628 - 22-04-2009, 22:06
o_O może anulują egzamin?
Muszol - 22-04-2009, 22:08
http://wiadomosci.onet.pl/1957126,11,item.html ja znalazłam to
[ Dodano: Sro 22 Kwi, 2009 ]
jedno zadanie http://images49.fotosik.p...1cda4339187.jpg
ale mama mi mowila ze juz kiedyś tez byl taki 'przeciek'
Katja628 - 22-04-2009, 22:14
Hahaha jak coś jesczze znajdziesz to alarmuj, jeszcze się okaże, że napiszemy ten test z jednodniowym wyprzedzeniem (jeśli to prawda jest)
Muszol - 22-04-2009, 22:17
heh ale ogólnie nie mam pojecia jakt o zadanie rozwiązać
Katja628 - 22-04-2009, 22:22
Spoko, obojętne czy to prawdziwe czy nie, moja kumpela już to robi
Muszol - 22-04-2009, 22:24
jak bd miała odpowiedź daj znac ja już spadam. odczytam rano
Salerno - 22-04-2009, 23:15
CKE Wam anuluje te egzaminy więc na Waszym miejscu oszczędziłabym sobie liczenia jakichkolwiek zadań chyba, że w celu lepszego przygotowania. Oczywiście, jeżeli to wszystko okarze się prawdą. Mam brata w Waszym wieku i wyobrazam sobie co dzieje sie w Waszych domach
Mhm .. niech mi tylko takiego czegoś z matura nie odstrzelą
Muszol - 23-04-2009, 11:33
wszystko okej. anuluja tylko tym co mieli odpowiedzi. ja pisałam normalnie
i stwierdzam masakre
Salerno - 23-04-2009, 11:47
Właśnie dzwonił do mnie brat, mówił, ze dali to samo, ciekawe co dalej z tym zrobią
Muszol - 23-04-2009, 11:50
jak to samo..? tzn ?
Salerno - 23-04-2009, 11:52
Muszol, szczerze? Nie wiem co mój brat miał na myśli przez "to samo" ale wydaje mi się, że zadania z dzisiejszego testu padły wczoraj w jego ręce. Więcej się dowiem jak w końcu zawita w domu.
Muszol - 23-04-2009, 11:54
ok
Katja628 - 23-04-2009, 12:23
Hah zaryzykuję stwierdzenie, ze ten egzamin był prosty
Jak to anulują tylko tym co mieli odp? Jak to sprawdzą?
iness8@o2.pl - 23-04-2009, 12:32
Po numerze IP?
Katja628 - 23-04-2009, 12:34
No tak, ale przecież tych osób są tysiące! I co, tak do każdego będą pukać? Czy miejscowościami to będzie szło?
iness8@o2.pl - 23-04-2009, 12:35
Tego nie wiem
Ja tam się nie martwię....mnie to już na szczęście nie dotyczy
Katja628 - 23-04-2009, 12:36
A mnie niestety tak... Oby tylko mat - przyr nie powtórzyli, bo dobrze mi poszło
iness8@o2.pl - 23-04-2009, 12:39
Katja628, no to gratuluje
Katja628 - 23-04-2009, 12:42
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Katja628, no to gratuluje |
Za wcześnnie póki co na gratulacje, jeszcze zapeszę
[ Dodano: Czw 23 Kwi, 2009 ]
http://www.onet.tv/klip.html#4895787,c=1
Ale i tak nie wiem jak oni chcą dopaść wszystkich.
Muszol - 23-04-2009, 13:35
Katja628, tych testów nie ma 10000000 czy tam ileś dzieciaków. To nie było długo na tym serwerze a pozatym nie każdy wpisywał w google czy tam coś i szukał odpowiedzi na test który bedzie
Jak dla mnie test był trudny. Było dużo chemi i matmy ( biologia była banalna )
Katja628 - 23-04-2009, 13:49
| Muszol napisał/a: | | nie każdy wpisywał w google czy tam coś i szukał odpowiedzi na test który bedzie |
U mnie prawie wszyscy szukali odp na ten test Ale mało kto ściągał to to, jednak się bali, że po IP ich odnajdą.
Najprostsza była matma wg mnie
qAulinkA - 23-04-2009, 19:39
Był tak trudny że jak dostane 20 pkt do będzie święto, najtrudniejszy jaki kiedykolwiek pisałam buuu chociaż biologia była łatwa
Muszol - 23-04-2009, 19:50
no biologia była banalna a matmy od zarąbania
gwiazdka - 23-04-2009, 21:05
Dziewczynki na pewno nie będzie zle... chociaż pamiętam jak ja się denerwowałam przed i po każdym egzaminie he he
Katja628 - 23-04-2009, 21:34
Jakoś to będzie
iness8@o2.pl - 24-04-2009, 12:02
Stwierdzam że egzamin matematyczno-przyrodniczy w zeszłym roku był łatwiejszy Wiem że go wtedy zawaliłam ale łatwiejszy jednak był Teraz po roku nowych informacji wynik byłby lepszy no ale cóż
Salerno - 24-04-2009, 13:17
To ja się Wam pochwalę, dzisiaj oficjalnie zostałam absolwentką LO
Muszol - 24-04-2009, 13:34
Patrycja, brawo
iness8@o2.pl - 24-04-2009, 17:06
Patrycja, Gratulacje! Zazdroszczę
gwiazdka - 24-04-2009, 17:29
Patrycja, nie ciesz się tak... jeszcze Ci będzie brakować szkoły he he
Katja628 - 24-04-2009, 17:40
| gwiazdka napisał/a: | | jeszcze Ci będzie brakować szkoły |
Dokładnie
Ja nei wiem, jak sobie później poradzę bez takich akcji: http://www.youtube.com/wa...feature=related
Albo takich (ale to mnie dopiero czeka ): http://www.youtube.com/wa...feature=related
qAulinkA - 24-04-2009, 19:43
| Katja628 napisał/a: | | Ja nei wiem, jak sobie później poradzę bez takich akcji |
nigdy nie lubiłam szkoły i nigdy nie polubię, za niczym nie będe tęskniła chyba ze za osobami z klasy bo z nimi zawsze smiesznie.. ale jak myśle o szkole to mnie szlag trafia..
Katja628 - 24-04-2009, 20:33
| qAulinkA napisał/a: | | ale jak myśle o szkole to mnie szlag trafia.. |
Ja tam nie lubię stresu, testów itp, ale ludzie, odpały na niektorych lekcjach czy przerwach, wagary - to są rzeczy, które sprawiają, ża jakoś wytrzymuję w sql
iness8@o2.pl - 24-04-2009, 20:34
| Katja628 napisał/a: | | wagary |
| Katja628 napisał/a: | | odpały na niektorych lekcjach |
o tak
Muszol - 24-04-2009, 20:34
jak wam poszedł angielski..?
Katja628 - 24-04-2009, 20:44
Ja mam koło 42 pkt Maaaaaało
Muszol - 24-04-2009, 20:46
dobrze jest.. ja miałam straszna przygode..
Katja628 - 24-04-2009, 20:52
| Cytat: | | ja miałam straszna przygode |
Jaką?
Muszol - 24-04-2009, 20:54
dziś rano przyjechały do mnie 'damskie sprawy'.. eh... i doszedł lekki stres mimo że to angielski.. prawie cały czas poświęcony na pisaie pracy.. przesiedziałam w toalecie wymiotując.. wróciłam na ostatnie 10 minut i strzelałam odpowiedzi nawet nie czytajac ich.. masakra..
ciesze sie ze nie przytrafiło mi sie to na matmie czy humanie
Katja628 - 24-04-2009, 21:04
Muszol, ojj współczuję
Ale tego testu nie biorą pod uwagę, więc nic się nie stało
Muszol - 24-04-2009, 21:12
no wiem wiem.. tym sie pocieszam
Katja628 - 26-04-2009, 18:46
Jak tam szkolne samopoczucie? W sumie już blisko do końca roku szkolnego - jedyny jasny punkcik na ciemnym horyzoncie
Muszol - 26-04-2009, 21:54
ja teraz 2 tygodnie najcięższej pracy. Nadciąganie, poprawianie itp...
aż się nie chce jak taka pogoda jest piękna
Katja628 - 26-04-2009, 21:57
U mnie tak samo Chociaż w sumie to muszę poprawić tylko gegrę i wf (jak się przez cały semestr nie chciało ćwiczyć to teraz się trza zmobilizować )
Aa no i jeszcze wybłagać 6 z polaka i techniki Na piękne oczy oczywiście
Pysio - 26-04-2009, 22:03
Mimo tego, że mam już wakacje - nie chcę tego ...
Za tydzień matura ! A jeszcze rok temu to był ROK ! Shit happens jak to mówią...
Trzymajcie kciuki
Katja628 - 26-04-2009, 22:19
| Pysio napisał/a: | | Trzymajcie kciuki |
Się wie
Muszol - 26-04-2009, 22:20
| Pysio napisał/a: | Trzymajcie kciuki | pewnie
mnie to czeka za cztery lata bo ja technikum xD
Katja628 - 26-04-2009, 22:28
| Muszol napisał/a: | | mnie to czeka za cztery lata bo ja technikum xD |
Mnie za 3 - idę do LO Na profil humanistyczny
A ty, Moniko, jakie technikum? Masz już przyszlość określoną?
iness8@o2.pl - 27-04-2009, 08:18
| Katja628 napisał/a: | Mnie za 3 - idę do LO Na profil humanistyczny |
Zastanów się dobrze!
Ja teraz aż do 5 maja mam wolne a potem cały maj poprawek
Muszol - 27-04-2009, 11:55
| Katja628 napisał/a: | A ty, Moniko, jakie technikum? Masz już przyszlość określoną? |
tak tak. Technikum informatyczen stwierdziłam że nie będę się marnowała w liceum ( wybaczcie jeżeli kogoś uraziłam ) no.. ale i tak potem studia no ale technika w razie czego mam a studia albo z Łodzi albo Wrocławiu
tez chciałam do liceum na humanistyke ale co potem ? nie mam jakiś wielkich ambicji na prawnika bo to ciężki zawód ani na inne .. wiec skończyłabym jako nauczycielka w państowej szkole ale nie chce się męczyć z takimi dzieciakami jak ja
iness8@o2.pl - 27-04-2009, 12:18
Muszol, po liceum masy te rożne drogi nie koniecznie studia
| Muszol napisał/a: | | wiec skończyłabym jako nauczycielka w państowej szkole |
nieee widzisz ja jestem na profilu humanistycznym a idę na fizjoterapie
Jak ja miałabym iść do technikum i skończyć szkole rok później to chyba byz mnie szlag trafił
Muszol - 27-04-2009, 12:28
ale i tak pójdziesz na studia więc bedziesz miała dodatkowe lata nauki.
a ja... po technikum nie musze isc na studia ( ale chce) i moge zawód od razu wykonywać.
ale wiesz humanistyka i fizjoterapia to dwie różne rzeczy.. jakbyś była na bio-chem. to okej.. ale widzisz sama z humanistyki zmieniasz kierunek na biologie
i np. ja ida na studia informatyczne mam ( czyt, bd mieć) pojęcie o informatyce ) i bez problemu zdam egzamin wstępny
a po humanistyce mam wiecej informacji o j. polskim historii itp i tylko podtsawowe informacje o biologii a nie rozszerzone i na studia bd musiała się poduczyć żeby zdać egzamin
takie moje zdanie.
zaradna - 27-04-2009, 12:29
Pysio, a ja Ci tak zazdroszcze tej matury jak mneiiwem co
Ja pisałam w zeszłym roku i powiem Wam, że to był najpiekniejszy stres jaki w zyciu przeżyłam. Bałam się jak lupi osioł, płakałam i wogule cyrki odstawiałam ale to były fajne czasy.
Swoja prace na ustny z polaka do tej pory pamietam.
A z czego zdajesz?
Jaki masztemat pracy?
Moge pisać za Ciebie?
Muszol - 27-04-2009, 12:32
zaradna, hahah Ty to tak lubisz pomagać
iness8@o2.pl - 27-04-2009, 12:41
Muszol, ja w szkole mam coś takiego jak fakultety ,a to e reszta jest rozszerzona to nic.
| Muszol napisał/a: | | ale wiesz humanistyka i fizjoterapia to dwie różne rzeczy.. jakbyś była na bio-chem. to okej.. ale widzisz sama z humanistyki zmieniasz kierunek na biologie |
Bo będąc 3 gim miałam jeszcze inny tok rozumowania ,ale na szczęście teraz wiem co robię.
| Muszol napisał/a: | ale i tak pójdziesz na studia więc bedziesz miała dodatkowe lata nauki.
a ja... po technikum nie musze isc na studia ( ale chce) i moge zawód od razu wykonywać.
|
Jasne ze możesz Ja po LO tez do pracy mogę iść i to bez żadnego papierka U mnie są bdb propozycje pracy
A nawet jakbym miała iść do technikum to nie widzę tam nawet kierunku dla siebie
Muszol - 27-04-2009, 12:47
| iness8@o2.pl napisał/a: | Jasne ze możesz Ja po LO tez do pracy mogę iść i to bez żadnego papierka U mnie są bdb propozycje pracy |
pewnie ale nie przyjmą Cię np na informatyka
Szyszunia - 27-04-2009, 12:53
zaradna, ja tez z perspektywy czasu milo wspominam mature Ja zdawalam jeszcze w starym systemie i jak sobie teraz przypomne, co sie wtedy dzialo, to zacieszam jak glupia...
Ech ile bym dala, zeby chociaz na pare dni wrócic do liceum
iness8@o2.pl - 27-04-2009, 13:39
| Szyszunia napisał/a: | | ch ile bym dala, zeby chociaz na pare dni wrócic do liceum |
Łomatko na fizykę?
| Muszol napisał/a: | | pewnie ale nie przyjmą Cię np na informatyka |
ale ja nie chcę nawet
zaradna - 27-04-2009, 13:50
Szyszunia, oj dokładnie ja też bym z chęcią do szkoły wróciła tęsknie za niąj ak nieiwem co.
| iness8@o2.pl napisał/a: | Łomatko |
e tam łoo matko.
Dziewczyny jak skończycie szkołe i przyjdzie Wam iść do roboty i harować jak głupi osioł to zaczniecie doceniać lata szkoły i tęsknić za nauką
iness8@o2.pl - 27-04-2009, 13:55
| zaradna napisał/a: | | Dziewczyny jak skończycie szkołe i przyjdzie Wam iść do roboty i harować jak głupi osioł to zaczniecie doceniać lata szkoły i tęsknić za nauką |
Czy ja wiem. Powiem Ci szczerze że ja wolałabym iść do pracy, potem wrócić do domu i no nie wiem np ugotować obiad dla rodziny niż iść do szkoły. Jak wraca się z pracy to nie trzeba się uczyć ,a ja co wracam bardzo późno ,nie zdążę nic zrobić i już wieczór jest i trzeba się uczyć do tej 2 w nocy bo w dzień nie ma kiedy I jak trzeba się naharować żeby zdać A tak to wraca się z pracy i ma się wolne, nie trzeba się uczyć
Owszem w szkole fajne jest tylko to że ma się odjazdową klasę ale nic pyzatym.
Szyszunia - 27-04-2009, 13:55
| Cytat: | | Łomatko na fizykę? |
Nawet na fizyke, mimo ze nie bardzo rozumialam fizyki, to fajnie bylo siedziec w lawce z dwiema kumpelkami (takie same zielone z fizyki jak ja) i sie tylko usmiechac do pana Stachurskiego (troche byl podobny)
A co do tego:
| Cytat: | | Dziewczyny jak skończycie szkołe i przyjdzie Wam iść do roboty i harować jak głupi osioł to zaczniecie doceniać lata szkoły i tęsknić za nauką |
to podpisuje sie rekami i nogami i jeszcze czolem Tez zdazalo mi sie narzekac na szkole, nauczucieli i nauke, ale teraz doceniam tamte dni. Uwierzcie, szkola srednia to najlepszy czas w zyciu ludzia
[ Dodano: Pon 27 Kwi, 2009 ]
| Cytat: | | Jak wraca się z pracy to nie trzeba się uczyć |
Kamilka, owszem nie trzeba sie uczyc, ale jest taki stres, ze czasami az glowa boli. Odpowiedzialnosc w pracy, czasem strach, czy sie w niej utrzymasz. Nie jest tak latwo, jakby sie to moglo wydawac.
iness8@o2.pl - 27-04-2009, 14:00
Szyszunia, ja o tym doskonale wiem!
Najlepiej jest być szefową dla siebie samej
Szyszunia - 27-04-2009, 14:12
iness8@o2.pl,
| Cytat: | | Najlepiej jest być szefową dla siebie samej |
No tak by bylo najlepiej
labradorka - 27-04-2009, 21:40
Muszol, fajnie myslisz i fajnie wybrałaś, serio. Bedziesz miala wykształcenie takie jak my po LO+zawód. Ja gdbym mogla sie cofnac w czasie inaczej bym zrobila...;D ale u mnie to troche inaczej jest, ja jestem w LO w klasie...czteroletniej takiej dwujęzycznej... Że pierwszy rok jest zerowy i mam 18 godzin francuskiego w tygodniu... Aktualnie jestem po roku 'zerowym', w klasie pierwszej i teraz mam tylko 8 godzin franca i uwierzcie ze po tym 'zerowym' roku to juz niezla mam nawijke po fr niektorzy twierdza, ze rok zmarnowalam, bo 4 lata w liceum etc. W tym roku procz 8 francuskich mam geografie i historie wykladana po francusku, potem moge zdawac dwujezyczna maturke i dostac sie bez wiekszego problemu na studia do Francji...;)
ale powiem Wam, ze czy ta klasa to bym dobry wybor, to sie okaze po maturze... Nie wiem tak naprawde, czy chce wyjechac i czy chce zdawac dwujezyczna mature (trudna jest, bo trzeba jeden przedmiot po francusku)... Jesli zdam normalna mature z rozszerzonym francem to dosc bez sensu, ze siedzialam te 4 lata w LO^^ mimo, ze bede znala po tych 4 latach jezyk perfekt...
qAulinkA - 27-04-2009, 21:46
Dostałam ostatnio oferte technikum i jest tam klasa weterynaryjna na czy mniej wiecej takie coś polega ?
zaradna - 27-04-2009, 21:48
| qAulinkA napisał/a: | | jest tam klasa weterynaryjna |
wow jaki bajer.
Pewnie polega na tym, że są przedmioty, które ucza troche i przygotowują do studiów weterynaryjnych.
Żeby było takie coś u mnie za moicch czasów to bym poszła
Katja628 - 27-04-2009, 21:50
Ja wiem, że jak większość osób poleca liceum bio chem i potem studia wet, bo po technikum masz przygotowanie praktyczne, ale teoretycznego mało - a co za tym idzie do maturki trzeba by ostro na korkach wkuwać.
qAulinkA - 27-04-2009, 21:52
| zaradna napisał/a: | wow jaki bajer.
Pewnie polega na tym, że są przedmioty, które ucza troche i przygotowują do studiów weterynaryjnych.
Żeby było takie coś u mnie za moicch czasów to bym poszła |
no właśnie też byłam w szoku zawsze marzyłam o weterynarii ale wiem że mi się nie uda, to planuje zostać rehabilitantką (hipoterapia itp.)
Muszol - 28-04-2009, 14:14
| Katja628 napisał/a: | | Ja wiem, że jak większość osób poleca liceum bio chem i potem studia wet, bo po technikum masz przygotowanie praktyczne, ale teoretycznego mało - a co za tym idzie do maturki trzeba by ostro na korkach wkuwać. |
nie nie ja też się zastanawiałam bo obok Kalisza jest tech. weterynaryjne. i po prostu jest kilka przedmiotów zawodowych zwiazanych przede wszystkim z biologią..
a dokładnie takie
* Anatomia i fizjologia zwierząt
* Chów zwierząt gospodarskich oraz zwierząt towarzyszących
* Diagnoza chorób zwierząt
* Choroby zwierząt
* Higiena produktów spożywczych pochodzenia zwierzęcego
* Rozród zwierząt
* Usługi weterynaryjne
wiem bo się interesowałam tym i Katja628, uwierz że nie jest tak jak mówisz że mało teori jest bo żebyz robić coś dobrze trzeba tą teorie znać
Katja628 - 28-04-2009, 18:09
Ja tylko powtarzam opinie znajomych mi osób, które poszły do technikum weterynaryjnego i szczerze tego żałują. Osobiście nie wiem jak to wszystko wygląda
Salerno - 28-04-2009, 20:19
W technikum faktycznie większy nacisk nakłada się na przedmioty praktyczne a w liceum na przygotowanie do matury i nikt mi nie powie, ze jest inczej^^
iness8@o2.pl - 28-04-2009, 21:22
Patrycja, na tak a ''matura to bzdura'' strasznie mi się to spodobało
gwiazdka - 29-04-2009, 11:32
| Patrycja napisał/a: | | W technikum faktycznie większy nacisk nakłada się na przedmioty praktyczne a w liceum na przygotowanie do matury i nikt mi nie powie, ze jest inczej^^ |
to prawda.. ja byłam w Liceum Handlowym 5 letnim...i pod koniec musiałam zdawać egzaminy zawodowe z 11 przedmiotów + matura... i rzeczywiście większy nacisk był na egzaminy zawodowe ... bo Dzięki nim masz przynajmniej jakiś zawód wyuczony
Salerno - 29-04-2009, 11:53
| gwiazdka napisał/a: | | to prawda.. ja byłam w Liceum Handlowym 5 letnim...i pod koniec musiałam zdawać egzaminy zawodowe z 11 przedmiotów + matura... i rzeczywiście większy nacisk był na egzaminy zawodowe ... bo Dzięki nim masz przynajmniej jakiś zawód wyuczony |
Ale przez to, że przywiązują oni większą wagę do takich przedmiotów a nie takich, z których zdajesz maturę masz mniejsze szanse aby zdać ją bardzo dobrze a co za tym idzie dostać się na wymarzone studia. Dlatego idąc do Technikum trzeba się z tym liczyć bądź od razu przykładać się wiecej do nauki co jak dla mnie byłoby nierealnie.
Muszol - 29-04-2009, 11:55
| Patrycja napisał/a: |
Ale przez to, że przywiązują oni większą wagę do takich przedmiotów a nie takich, z których zdajesz maturę masz mniejsze szanse aby zdać ją bardzo dobrze a co za tym idzie dostać się na wymarzone studia. |
tu masz racje.. ale jest mnóstwo osób które po Technikum na studia nie idą bo mają tego 'technika' i to im starcza
Salerno - 29-04-2009, 11:58
| Muszol napisał/a: | | tu masz racje.. ale jest mnóstwo osób które po Technikum na studia nie idą bo mają tego 'technika' i to im starcza |
Ale w tych czasach to właśnie nie wystarczy! Więc robią totalną głupotę bądź tak czy siak zdaja maturę w poźniejszych latach. A moim zdaniem im bardziej odkłada się maturę tym masz gorsze przygotowanie.
Wcześniej przeczytałam, że wybierasz się do Technikum Informatycznego. Nigdzie nie dostaniesz zatrudnienia jak Informatyk (takie zatrudnienie znajdziesz tylko po studiach informatycznych bądź ETI - edukacji techniczno-informatycznej, gdzie po którymś roku wybierasz czy chcesz być nauczycielem przedmiotu czy nie) tylko jako technik informatyczny czy coś takiego więc ja bym na Twoim miejscu to jeszcze przemyślała.
Muszol - 29-04-2009, 12:01
znaczy się tak czy siak po Technikum na studia ide..
ale do pracy mnie przyjmą ale nikt przecież nie pisze nigdzie czy jest informatykiem czy też kimś innym.. idziesz do np. agencji reklamowej i gdzieś tam i nikt nie jesteś po technikum czy po studiach.. u mnie w Kaliszu przynajmniej tak jest.. We Wrocławiu też.. ja już wiem wszytsko co powinnam i jestem zdecydowana
Salerno - 29-04-2009, 12:05
| Muszol napisał/a: | | ale do pracy mnie przyjmą ale nikt przecież nie pisze nigdzie czy jest informatykiem czy też kimś innym.. |
Pisze się w CV. Jakie masz doświadczenie zawodowe i wykształcenie ^^
Muszol - 29-04-2009, 12:07
ale nie napisze ze pracowałam jako technik informatyk tylko jako informatyk..
to tak jakbym pisała CV do restauracji i napisała że pracowała w barze jako technik kucharz
Mam wujka który ma firme komputerową i pytałam się.
Dużo osób po technikum kończy edukacje i dobrze pracuje i zarabia
oczywiście nie mówie że np. w Warszawie czy wiekszych miastach
gwiazdka - 29-04-2009, 13:35
Ja mam skończone liceum mam zawód technik handlowiec.. i nie poszłam na studia dlatego ,że Jestem leniwcem i nie za bardzo lubię się uczyć.. poza tym.. znalazłam ok pracę..ok płatną i na razie nie narzekam...choć nie ukrywam ,że długo jej szukałam..ale dało radę.. z moim zawodem znajdę pracę w każdym biurze , sklepie, butiku itp.. i to jak na razie Mi starcza ... chociaż nie rozważam pójścia na studia zaoczne.. na to zawsze jest czas...
[ Dodano: Sro 29 Kwi, 2009 ]
i uważam ,że pójście na studia wcale nie gwarantuję lepszej..dobrej pracy.. nie mówię ,że nie dla każdego..bo niektórym się udaję... ale w dzisiejszych czasach... dużo moich znajomych pokończyło super kierunki i albo wyjechało z kraju i zapieprzają na magazynach.. albo siedzą w Polsce i nie pracują w swoich zawodach..
Salerno - 29-04-2009, 14:34
Widocznie mamy inne wyobrażenie na ten temat.
gwiazdka - 29-04-2009, 14:39
Ja po prostu na patrzyłam się i nasłuchałam narzekań moich znajomych.. ,że po co im to wszystko było jak i tak tyrają za marne grosze ... od razu się cudów nie ma co spodziewać..
Salerno - 29-04-2009, 19:05
No to inaczej - obracamy się w innych środowiskach tzn. wśród innych ludzi ^^
gwiazdka - 29-04-2009, 19:07
Patrycja, może i tak mówię Ja anty studia nie jestem.. bo sama myślę aby zrobić jakiś kierunek... .. ale tak jak pisałam... trzeba naprawdę mieć ..trafić w dobry kierunek.. a nie robić studia aby po prostu tylko były a potem się dziwić ,że nie ma pracy
qAulinkA - 29-04-2009, 20:12
Ja też znam dużo osób po studiach którzy zamiast pracować w swoim zawodzie robią w sklepie ale pożyjemy zobaczymy ... ja myślę nad Liceum chodź Technikum też wchodzi w gre
Muszol - 29-04-2009, 20:51
Ja jeszcze do stycznia myślałam nad humanistyką w liceum ale.. od zawsze kreciła mnie informatyka ! lecz niestety jakbym poszła do klasy matematyczno-informatycznej w liceum to nacisk jest na matme aaa o wiele mniejsza na informatyke.. niestety.. więc to mi nie pasowało w liceum.
Salerno - 29-04-2009, 23:46
| Muszol napisał/a: | | do klasy matematyczno-informatycznej w liceum |
Ja byłam. Tygodniowo: 8h matematyki i 2h informatyki.
| qAulinkA napisał/a: | | robią w sklepie |
A to zła praca?
qAulinkA - 30-04-2009, 07:48
| Patrycja napisał/a: | qAulinkA napisał/a:
robią w sklepie
A to zła praca? |
Nie!! źle wywnioskowłas ... mnie dokładnie chodziło o to że osoby idące na studia planują nie dość Pracować tam gdzie od dawna np marzyli i tak aby był dobrze płatny .. a w sklepach nie jest w tych czasach za przyjemnie, pracuje się wiele i za takie marne gorosze
gwiazdka - 30-04-2009, 09:07
| qAulinkA napisał/a: | | Patrycja napisał/a: | qAulinkA napisał/a:
robią w sklepie
A to zła praca? |
Nie!! źle wywnioskowłas ... mnie dokładnie chodziło o to że osoby idące na studia planują nie dość Pracować tam gdzie od dawna np marzyli i tak aby był dobrze płatny .. a w sklepach nie jest w tych czasach za przyjemnie, pracuje się wiele i za takie marne gorosze |
Tak Mi też chodziło o tych co sobie wymarzyli nie wiadomo co...
A co do sklepów..zależy jaki... ja bym np. nie poszła do supermarketu czy mięsnego.. bo tam jest rzeczywiście wyzysk i masakra.. człowiek haruję za marne grosze...
ale taki butik w galerii czemu nie..
Ja teraz dostałam pracę w butiku w galerii nowo otwartej..znaczy się starym pedecie we Wrocławiu.. i nie narzekam.. praca po 6h , po 8h , po 10 .. różnie bo się wymieniamy.. a i pieniądze nie najgorsze i w pracy plaża bo zazwyczaj się zanudzamy...
Salerno - 30-04-2009, 17:14
| qAulinkA napisał/a: | | źle wywnioskowłas |
Raczej Ty źle napisałaś^^
| qAulinkA napisał/a: | | w sklepach nie jest w tych czasach za przyjemnie |
Zależy jakich.
| qAulinkA napisał/a: | | za takie marne gorosze |
W niektórych można zarobić nawet 3000pln, uważam, że dla kogoś po maturze ze studiami czy bez to niezła kasa.
qAulinkA - 30-04-2009, 20:40
| Patrycja napisał/a: | | W niektórych można zarobić nawet 3000pln, uważam, że dla kogoś po maturze ze studiami czy bez to niezła kasa. |
na pewno u nas w sklepie tyle nikt nie zarabia
Jagusia - 30-04-2009, 22:05
| Patrycja napisał/a: | | W niektórych można zarobić nawet 3000pln, uważam, że dla kogoś po maturze ze studiami czy bez to niezła kasa. |
Patrycja, gdzie tak placą, konkrety plissss.... Bo jakoś jak żyję to takiej płacy na stanowisku sklepowej nie widzialam
Salerno - 30-04-2009, 22:21
Bydgoszcz - Atlantic zapraszam.
Salerno - 03-05-2009, 19:52
No to połamania piór maturzysci
effcyk - 03-05-2009, 21:14
Patrycja, oooo dokładnie nie martwcie się nie taki diabeł straszny .... z chęcią się zamienie - ja moge za kogoś zdać mature a za to niech ktoś zda za mnie sesje letnią oj kochani maturzyści , jak pójdziecie na studia zobaczycie jak zatęskni wam sie jeszcze za waszym LO czy Technikum i za tymi "strasznymi" maturami też wam się zatęskni powodzenia , bedzie dobrze napewno
zaradna - 03-05-2009, 22:50
tez zycze powodzenia.
Jej z checia bym raz jeszcze napisala.
Ciekawi mnie co bedzie w tym roku
papisia - 05-05-2009, 10:06
| zaradna napisał/a: | | Ciekawi mnie co bedzie w tym roku |
Przecieki już są
http://www.joemonster.org...ternetu_mamy_ja
Szyszunia - 05-05-2009, 10:26
papisia, nie daje rady!!!!
gwiazdka - 05-05-2009, 10:49
papisia, he he
Salerno - 05-05-2009, 11:56
Jak wrażenia po polskim i angielskim?
Adamek - 05-05-2009, 13:39
Polski to jakaś kpina, prostszych tematów nie mogli już chyba dać Angielski byl chyba trochę trudniejszy, ale i tak b prosty ( mówię o poziomie podstawowym)
Dzisiaj relaks jeszcze i nauka do poniedziałku na biolę iiii potem trzy dni do chemii
zaradna - 05-05-2009, 13:50
No jak widzialam arkusze z polaka to naprawde proscizna, ale za to ze rok temu dowalili. Ja pamietam, ze az sie poplakalam jak zobaczylam tematy w zeszlym roku na swojej maturze hihi.
Adamek, A gdzie sie na studia wybierasz?
Salerno - 05-05-2009, 18:49
Ja liczyłam na literaturę powojenną, nie spodziewałam się Pana Tadeusza ani Chłopów, których w ostateczności wybrałam. Tekst był łatwy więc mam nadzieję, ze w nerwach czegoś nie zlamiłam. A angielski? Jakoś nie specjalnie mnie zaskoczył, teksty dało sie przetłumaczyć jak i pytania do nich ale zastepowali słowkami wazne informacje i jak ich nie znałeś to klapa - ja niektórych nie znalam i musiałam strzelać xD Krotka i długa forma były łatwe - po tym co przeszyłam w LO to sie nie umywało xD Teraz biologia w poniedziałek, potem ustne i koniec.
zaradna - 05-05-2009, 20:11
Patrycja, no wlasnie z tego co slysze to angielski latwy.
| Patrycja napisał/a: | | Ja liczyłam na literaturę powojenną, |
Ja rok temu tez mialam nadzieje, ze to bedzie a byla lalka. Ale wlasnie dawno nie bylo na maturach tej tematyki.
To zycze powodzenia dalej
Patrycja, a jaki masz temat prezentacji na ustny?
Salerno - 05-05-2009, 20:26
| zaradna napisał/a: | | no wlasnie z tego co slysze to angielski latwy |
No a ja właśnie z tego co słyszę, ze trudny^^ Nawet na forach można to przeczytać, jadąc w autobusach wszyscy marudzą. W sumie i tak zalezy kto jakie ma umiejetności więc sama nie wiem. Czekam na odpowiedzi w internecie.
| Cytat: | | Patrycja, a jaki masz temat prezentacji na ustny? |
Artystyczne interpretacje historii w lietarturze i malarstwie. nuda
| zaradna napisał/a: | | Ja rok temu tez mialam nadzieje, ze to bedzie a byla lalka. |
Nam na próbnej dali Lalkę, ładna lektura więc łatwo się pisało. No ale Pan Tadeusz, Dziady, Potop, Chłopi masakra xD
Adamek - 25-05-2009, 16:23
Matura? Laaaajcik
iness8@o2.pl - 26-05-2009, 05:30
Adamek, ale Ci zazdroszczę ,ja się jeszcze 2 lata będę męczyła
Salerno - 26-05-2009, 18:25
Tak, tak! Ja miałam dzisiaj ostatnią - wakacje!
Adamek - 29-05-2009, 14:46
ja w poniedzialek skonczylem maturki
12/20 z polaka, a z angola 20/20
zaradna, pojde na Uniwersytet Przyrodniczy, a co do kierunku to... zalezy od wynikow chcialem weta, technologia zywnosci, towaroznastwo w takiej kolejnosci
aaaa
od wtorku zaczynam prace jako ochroniarz w hotelu *****
zaradna - 29-05-2009, 14:50
Adamek, a to zazdroszcze tylko kierunków ktore wybrałeś
gwiazdka - 29-05-2009, 15:26
Adamek, Gratuluję
zaba - 29-05-2009, 15:35
A ja dzisiaj pisałam próbna maturę z matematyki (cóż.. 1 klasa liceum a już nam robia ) Nie było nawet takie, trudne, ale okaże się jak sprawdzą
Katja628 - 11-06-2009, 17:44
A ja mam pytanko do gimnazjalistów - jak wam poszły egzaminy?
Ja w sumie jestem zadowolona z wyników, chociaż z humana miałam 40 pkt - a to trochę mało jak na moje możliwości
orlosia - 11-06-2009, 20:52
no i ja teraz miałąm matury
anglik 9/20
polski 16/20
cud ze zdany
zobaczymy jeszcze na wyniki z pisemnych .. a później marze o tym aby dostać sie na Uniwersytet Zielonogórski na Psychologie
zaba - 11-06-2009, 21:33
To i ja wyniki z próbnej matury podam. Z matematyki tylko. Więc 23/48 - powinno być na 50 ale jedno zadanie nie było oceniane. Zdać, bym zdała
iness8@o2.pl - 17-06-2009, 13:50
A ja po prostu ciesze się że zdałam do kolejnej klasy bo łatwo nie było
orlosia - 17-06-2009, 13:59
heh aj ednak Socjologia..Kobiate jednak zmienna jest..i coraz blizej wyników bojje sie
Salerno - 17-06-2009, 22:08
iness8@o2.pl, najszczersze gratulacje, wiedziałam, że się uda, zresztą Ci mówiłam!:)
A ja złożyłam na UMK w Toruniu na pedagogikę specjalna, pracę socjalną i kognitywistykę i na UKW w Bydgoszczy na pedagogikę o spec. resocjalizacja i prację socjalną a z psychologii ostatecznie się wycofałam (15 osób na jedno miejsce to chyba jednak nie dla mnie). Trzymac kciuki za Toruń w szczególności proszę : D
orlosia - 18-06-2009, 00:14
Patrycja, heh ja w liceum byłam o profilu socjalnym
Salerno - 18-06-2009, 14:21
orlosia12, wiesz, ja nie jestem zdania, że profile w Liceum w jakikolwiek sposób przygotowują do studiów w przyszłości. Ja byłam na mat-inf-ang-niem i pierwsze dwa przedmioty na nic mi się nie przydały. Chyba, że ktoś idący do LO od razu wie z czego będzie na 100% zdawać maturę i na jakie pójdzie studia w co wątpię.
orlosia - 19-06-2009, 13:27
Patrycja, ja kiedy szłam do liceum nawet niewiedziałam na jakie studia chce iśc .. wiec jest w tym racja moim zdaniem najlepiej wybrać technikum ale to juz osobny temat.
Ale profil ciekawy i nie żałuje zobaczymy co ze studiami będzie
Ziemo - 19-06-2009, 14:19
| orlosia12 napisał/a: | | ja kiedy szłam do liceum nawet niewiedziałam na jakie studia chce iśc |
| orlosia12 napisał/a: | | najlepiej wybrać technikum |
Ja z perspektywy starego grzyba mam inny pogląd... Skoro młody człowiek nie jest zdecydowany... To lepiej by był ogólnie wykształcony, łatwiej wtedy znaleźć odpowiedni profil dla siebie, kończąc szkołę
... Ale to tak jak mówię, opinia piernika starego, który moze się mylić
[ Dodano: Pią 19 Cze, 2009 ]
| Patrycja napisał/a: | | Ja byłam na mat-inf-ang-niem i pierwsze dwa przedmioty |
A nie uczą one przypadkiem logicznego myślenia ? Cóż więcej młodemu kandydatowi na studia potrzeba ?
Salerno - 19-06-2009, 17:16
| Cytat: | | A nie uczą one przypadkiem logicznego myślenia ? |
Nie wydaje mi się aby 8h matematyki i kilka h informatyki tygodniowo w liceum nauczyło mnie logicznego myślenia mhm jestem tego pewna - dla mnie osobiście była to jedna wielka męczarnia i jeden z błędów jakie popełniłam chodząc do klasy o takim profilu.
Ziemo - 19-06-2009, 17:51
Złośliwie tego nie mówiłem, spierać też się nie zamierzam Wiem jedno... Ja wszelkie naukowe wybory mam już dawno za sobą ... A poza tym mówiłem to, mając już w tej materii praktyczne doświadczenia.
Najważniejsze, Abyście i Wy dobrze wybrali i w efekcie, z wyboru swego w przyszłości zadowoleni byli.
Pozdrawiam
orlosia - 19-06-2009, 22:21
Ziemo, i mam nadzieje ze dokonałes własciwego wyboru co do twojej byłej szkoły bo ja ze swojej jestem jak narazie zadowolona...
Ziemo - 19-06-2009, 22:27
| orlosia12 napisał/a: | | mam nadzieje ze dokonałes własciwego wyboru co do twojej byłej szkoły |
Co do szkół wyższych ... Z pewnością ... Gorzej jeśli chodzi o wcześniejszy rozdział w życiu... No ale każdy ma jak widać swój własny rozum
Ja nikomu w głowach mieszać nie zamierzam... Choć talent mam do tego
Salerno - 19-06-2009, 23:05
| Cytat: | | Złośliwie tego nie mówiłem, spierać też się nie zamierzam |
Nawet o tym nie pomyślałam. Spierać się nie ma co, każdy ma prawo do swoich wyborów co dotyczy także edukacji i do swojego zdania
Ziemo - 19-06-2009, 23:24
Powodzonka zatem Patrycja, życzę
iness8@o2.pl - 21-06-2009, 17:19
| Patrycja napisał/a: | iness8@o2.pl, najszczersze gratulacje, wiedziałam, że się uda, zresztą Ci mówiłam!:)
|
Dzięki!
Muszol - 21-06-2009, 23:03
a na w środę wyniki przyjęcia do technikum informatycznego
Ewelina - 23-06-2009, 00:43
Muszol, Trzymamy kciuki.Napisz co i jak!!!!!
Adamek - 29-06-2009, 14:25
Jutro wyniki matur
orlosia - 29-06-2009, 14:40
Adamek, nie mów nic
Gosiacz_ek - 29-06-2009, 14:58
Trzymam kciuki za wszystkich maturzystów mam nadzieje że każdy z was będzie miał po 230% albo i więcej ze wszystkich przedmiotów!!!
orlosia - 29-06-2009, 15:26
Gosiacz_ek, dziękuje baaardzo ja sie modle zebym chociaz tą minimalną sume miałą bo lałam wode na całego
Gosiacz_ek - 29-06-2009, 15:29
hehe wiem jak to jest bo przecież też to przeżyłam i też byłam pewna że wszystko pomieszałam i że trzeba będzie poprawiać ale wcale nie było tak źle! Trzyamam kciuki Gosiu, zobaczysz będzie dobrze no i wyniki też nie są najważniejsze tylko to czy cię przyjmą tam gdzie chcesz Pozdrawiam i trzymam kciuki
Adamek - 30-06-2009, 19:57
64 polski, 91 angol, chemia roz 58, biologia roz 62% ogolnie zadowolony jestem
Ziemo - 30-06-2009, 22:40
| Adamek napisał/a: | | ogolnie zadowolony jestem |
Ogólnie to ... Nawet nie wiem o co chodzi w tych obecnych wynikach... Ja zdawałem na ocenę
A jeżeli Ty jesteś zadowolony, to gratulacje składam
zaba - 30-06-2009, 22:53
Adamek, a jakie studia planujesz?
Huberto - 30-06-2009, 23:06
Gratuluję wyników, a teraz jak koleżanka zapytała jakie studia planujesz
Adamek - 02-07-2009, 10:51
Papiery zlozylem na weterynarie, oraz technologie zywnosci na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wroclawiu Jak sie nie dostane na weta, to tragedii nie bedzie... bede mial wiecej czasu na inne rzeczy
jak sie dostane na studia, wszystkie sprawy poukladam sobie to moze pomysle o labku, kto wie
dzionga - 04-11-2009, 20:39
Ja lubię szkołę jeszcze przed tym jak ja zaczęłam :
Moja siostra jest ode mnie o 3 lata starsza i zawsze brałam jej podręczniki i sobie czytałam..
To nic ze mówili ,,kujon'' Ja po prostu lubię dużo wiedzieć xDD
Teraz jestem w liceum,a potem chce iść na studia w kierunku psychologia.
iness8@o2.pl - 06-11-2009, 19:26
| dzionga napisał/a: | | To nic ze mówili ,,kujon'' Ja po prostu lubię dużo wiedzieć xDD |
Wow
Ja lubię szkolną adrenalinę i to jak się robi wszystko żeby tylko przypału nie było
Pikuś - 24-08-2012, 10:23
ODKURZAM
Za dwa tygodnie o tej porze bedziemy dziękować (przynajmniej ja ) że tydzien się kończy Gotowi na powrót do szkoły?
Ja się stresuję bo nie wiem czy przyjmą mnie tam gdzie chcę iść
zaba - 24-08-2012, 10:38
Pikuś, trzymam kciuki żeby przyjęli. Ja za 2 tyg. będę już po 2 poprawkach i mam nadzieję, że będę dziękować, że je zdałam I w sumie... cieszę się z powrotu znów do Rzeszowa na studia
Pikuś - 24-08-2012, 10:46
zaba, dzięki, również kciukam
zaba - 24-08-2012, 10:55
Pikuś, a do jakiej szkoły się wybierasz?
Pikuś - 24-08-2012, 10:58
Chcę iść do I LO im. Mikołaja Kopernika w Kołobrzegu na mat-fiz-chem
Ale będę też składać na bio-chem i na siatkarską
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 10:59
Ada, trzymam kciuki za Ciebie!
Monika, za Ciebie również! Kiedy masz te poprawki? Ja swoją mam 8.09 i jestem w lesie
Teraz wiedząc ,że będę mieć tą samą grupę też się ciesze z powrotu na studia tylko trochę mi szkoda ,że tak wcześnie zaczynam bo w połowie września. Myślałam ,że sobie gdzieś wyjadę ,a tu psikus
zaba - 24-08-2012, 11:01
iness8@o2.pl, pierwszą mam 4 albo 5 (najgorszą a zarazem najprostszą ), potem 6 i ostatnią 12.
A jak Tobie nauka idzie? Ja od poniedziałku siedzę w książkach i nawet mi wchodzi.
Pikuś - 24-08-2012, 11:03
Dzięki Kama Za Ciebie również trzymam
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 11:03
zaba, mi idzie kiepsko na razie ogarnęłam jakieś 20 slajdów ,a zostało mi jakieś 900 + książka dzisiaj o 20 kończę pracę i będę siedzieć w notatkach do 5 rano bo już czasu nie mam na obijanie się.
[ Dodano: 24-08-2012, 11:04 ]
| Pikuś napisał/a: | Za Ciebie również trzymam |
nie dziękuję
zaba - 24-08-2012, 11:07
iness8@o2.pl, dasz radę
Ja siedzę non stop i ogarniam. I czuję się w miarę. Tylko to co mam jako pierwsze - projektowanie na komputerach. W domu wychodzi mi idealnie, a na uczelni? Totalna lipa... tu polecenie nie działa, tu program się zaciął tu to i tamto... A że nasz wykładowca to, że tak ujmę dosłownie pedantyczny pedałek, to oblewa...
szalej - 24-08-2012, 11:08
Biedne, biedne dzewczyny
Ja teraz robie sobie gap year jedyne, co mnie martwi to podwyżki w ztm a nie będe miała ulgi studenckiej
zaba - 24-08-2012, 11:10
szalej, ale szydzisz
A widzi, studia studiami, ale wszędzie mamy taniej
szalej - 24-08-2012, 11:14
nie no, ja za was będe trzymać kciuki kiedy sobie będe siedzieć w moim ciepłym domku...
nie a tak serio, to i tak będe pracowac i się uczyć, więc taki to gap year jak nie gap year
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 11:15
szalej, nie śmiej się nawet nie wiesz co my przeżywamy na tych studiach przed kolokwiami, egzaminami itd
zaba, a Ty studiujesz fizykę techniczną?
zaba - 24-08-2012, 11:16
iness8@o2.pl, nie. Planowałam na nią iść, ale że w I rekrutacji nie otworzyli kierunku, to zostałam już na inżynierii środowiska
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 11:29
zaba, aa no to też ciężki kierunek...mój brat studiował fizykę techniczną i po pierwszym semestrze zrezygnował. Teraz też studiuje coś na Politechnice ale to jest tak długa nazwa ,że nie mogę nigdy zapamiętać
zaba - 24-08-2012, 11:31
iness8@o2.pl, znajomi mi mówią, że mój to jeden z najcięższych
Choć w sumie jest trochę racji, bo mamy tu wszystko: chemię, fizykę, biologię, geografie i ohohoh
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 11:33
zaba, to tak jak ja na fizjoterapii mam i biologie i chemie, fizykę, trochę medycyny i tez ohohoh
zaba - 24-08-2012, 11:34
iness8@o2.pl, no to wiadomo. Ja na swoim w I semestrze miałam.... historię sztuki i architektury
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 11:36
A ja pamiętam jak ciężko przeżywałam swoją 1szą sesję ,aż histerii dostałam
Pikuś - 24-08-2012, 11:36
Haha A ja chcę iśc na Mechatronikę i Nanotechnologię
zaba - 24-08-2012, 11:39
| iness8@o2.pl napisał/a: | A ja pamiętam jak ciężko przeżywałam swoją 1szą sesję ,aż histerii dostałam |
Ja też! Nie żeby coś, ale przed egzaminem z rysunku, to łazienkę kilkakrotnie odwiedziałam
szalej - 24-08-2012, 11:41
a ja dalej nie wiem na co
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 11:43
| Pikuś napisał/a: | | A ja chcę iśc na Mechatronikę i Nanotechnologię |
Boże uchowaj powodzenia
zaba, a ja płakałam cały czas, krzyczałam ,że nie dam rady ,że się nie nauczę a teraz to pfff
szalej, przez rok sobie pomyślisz
Pikuś - 24-08-2012, 11:45
| iness8@o2.pl napisał/a: | | Boże uchowaj |
Dominika, mój znajomy też zrobił sobie rok wolnego, bo miał iść na szkolenia strażackie, ale się nie dostał i wyjechał do Norwegii
szalej - 24-08-2012, 11:48
Pikuś, no to ja zrobie podobnie, tylko wyjade do szkocji
Pikuś - 24-08-2012, 11:49
szalej, a nie wolałabyś iść za jednym strzałem? Od razu wszystko?
Karoola - 24-08-2012, 11:51
Pikuś, dziwny system macie w pomorskim. U nas rekrutacja zaczyna sie pod koniec roku szkolnego a na poczatku wakacju juz kazdy sie z kim jest w klasie
Jezu, jakiego man stresa... Matura bedzie mnie nawiedzala w snach
A wy, jak przetrwalyscie trzecia klase?
Pikuś - 24-08-2012, 11:52
Karoola, znaczy, ja teraz kończę gimbazę, ale wiesz.. już się boję No i mieszkam w zach-pom
szalej - 24-08-2012, 11:57
Karoola, sporo niepotrzebnego stresu xP Wszyscy mi to mówili, ale trzeba się swoje nastresować przecież
Ja powiem szczerze tak: najbardziej bałam się ustnego polskiego. Miałam go we wtorek, w poniedziałek mature z matematyki i wogóle się nią nie stresowałam, bo pisząc ją myślałam kiedy wróce do domu i będe kuć polski
A szczerze, więcej się stresowałam niż uczyłam Był taki kwejk : co robie żeby zdać mature UCZE SIĘ 10% POWTARZAM: O BOŻE NIE ZDAM 90%
i to święta prawda
nie mówie, że zdałam jakoś super, bo nie, ale gdybym się pouczyła... to co innego
Karoola - 24-08-2012, 12:07
Pikuś, moja siostra take samo, na poczatku lipca juz sie dowiedziala, z kim jest w klasie itp, take samo moj kuzyn z wawy, wlasnie jest na obozie zapoznawczym ze swoja klasa A ty dopiero dowiesz sie czy sie dostalas we wrzesniu?
szalej, to podejzewam u mnie bedzie tak samo
[ Dodano: 24-08-2012, 12:09 ]
kurde, sorry za to, jak pisze, ale uzywam tablet z angielskim slownikiem I nie man polskich znakow, czasami tez zamienia mi na take angielskie slowa
Pikuś - 24-08-2012, 12:14
Karoola, ja teraz idę do 3 klasy gimbazy Skończyłam 2 idę do 3 Jak będę składać papiery już do liceum to się pewnie dowiem w lipcu jakoś czy się dostałam
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 12:15
Karoola, ja maturą zaczęłam się denerwować jakiś miesiąc przed najgorsze dla mnie były te wszystkie korepetycje bo kończyłam szkołę ok 13 lub 14 (rzadkość) na 16 miałam korki, kończyłam o 21 wracałam i uczyłam się...wytrzymałam tak z 2 miesiące i to przerwałam i chodziłam już na samą matmę.
W klasie maturalnej najbardziej lubiłam t ,że lekcje kończyłam wcześniej i teraz się dziwie ,że wtedy narzekałam bo teraz mam znacznie ciężej
Karoola - 24-08-2012, 12:20
iness8@o2.pl, no ja sie wlasnie martwie tym, ze KAZDY z mojej klasy ma korki, ja mialam tylko z bio I to u takiej kobitki, ze czasami sie pukalam w glow jak cos mowila ale fajne dawala mi zadania, teraz juz do niej chyba nie pojde...
Pikuś, o rany, sorry, pokrecilo mi sie
szalej - 24-08-2012, 12:24
iness8@o2.pl, ooo, a ja nie miałam krótszych lekcji za to miałam jak najbardziej okrojone przedmioty, w 3 klasie zostało mi tylko 8 przedmiotów
Karoola, co do korków, to ja na początku 3 klasy wziełam sobie angielski, niemiecki i matematyke... i wytrzymałam tak chodzić też 2 miesiące potem zostawiłam samą matme i 2 dni przed maturą ustną z polskiego wziełam sobie 2 razy korki żeby omówić z kimś moją prezentacje
[ Dodano: 24-08-2012, 12:25 ]
a tak btw. jakie miałyście tematy na ustną z polaka?
zaba - 24-08-2012, 12:28
| szalej napisał/a: | | a tak btw. jakie miałyście tematy na ustną z polaka? |
Pies jako bohater tematów kultury na przestrzeni wieków
Karoola - 24-08-2012, 14:45
zaba, też chciałam sobie coś takiego strzelić Ale nie wiem, czy nie zdecyduję się na coś bardziej klasycznego pod tytułem "szekspir bleble..."
szalej - 24-08-2012, 15:03
Ja miałam: " Świat jako labirynt. Zbadaj funkcje tego motywu, analizując problemy egzystencjalne bohaterów wybranych z literatury różnych epok."
i wcisnełam do tego Harrego pottera
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 15:43
Mój temat "Romantyczna koncepcja miłości. Scharakteryzuj na wybranych przykładach''
Wybrałam "Cierpienia młodego Wertera" , "Lalkę" i którąś z części ''Dziadów"
szalej - 24-08-2012, 15:50
ja miałam Pottera, Kordiana, świętoszka i zbrodnie i kare
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 15:59
Zamiast Dziadów też chciałam Kordiana ale wyszło jak wyszło
Agu. - 24-08-2012, 16:06
Mi w sumie w pewnym sensie został właśnie ostatni weekend wakacji od poniedziałku zaczynają mi się fakultety z wfu, niby nic takiego, a jednak trzeba będzie wcześniej wstawać i siedzieć tam po 6 godzin dziennie, więc takie wakacje to już nie to samo
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 16:29
Agu., no co zrobić ale ciesz się ,że jesteś jeszcze w LO ,a po maturze jakie piękne ,długie wakacje będziesz miała
szalej - 24-08-2012, 16:35
iness8@o2.pl, no, ja niby takie długie wakacje miałam ale już mi się koń... a nie, nie kończą mi się
iness8@o2.pl - 24-08-2012, 16:46
szalej, ale do pracy idziesz
Ostaś - 24-08-2012, 18:13
| szalej napisał/a: | | świętoszka i zbrodnie i kare |
Te lektury również miałem w swojej prezentacji + Moralność Pani Dulskiej.
W sumie to się mocno musiałem skupić żeby sobie przypomnieć jaki miałem temat pracy, ale to było jakoś tak: Bohater negatywny w literaturze.
Liceum było fajne, ale powiem szczerze że nie chciał bym się znowu tego wszystkiego uczyć
zaba - 24-08-2012, 21:30
U nas w szkole, był własnie ten o psie. Maturę miałam w ostatnim terminie i egzaminatorzy byli zdziwieni tematem, wiec nie wiem czy ktoś jeszcze miał. Dostałam pytanie, dlaczego taki temat, to poopowiadałam o Rocco, tym bardziej, ze miałam jego zdjęcie na plakacie
szalej - 24-08-2012, 22:16
Ja miałam o tyle fajnie, że wszystkie pytania jakie mi zadali to były pytania o opinie Nie wiem co by było, gdyby mnie zapytali o coś innego
Nikaaa - 24-08-2012, 22:22
A ja sobie wybrałam temat: "Katastrofizm jako prąd artystyczny. Omów zagadnienie na podstawie przykładów z przynajmniej dwóch epok"
Ale do dzisiaj go nie rozumiem
Wiem tylko, że mówiłam o Apokalipsie św. Jana, "Piosence o końcu świata" Miłosza i czymś tam jeszcze A pytania miałam strasznie głupie Miałam cholernego stresa, ze nie będę umiała odpowiedzieć. Ale.. Coś tam posciemniałam i jakoś sie udało
szalej - 24-08-2012, 22:27
Nikaaa, myślę, że wszyscy ściemniają i tak leją wode, żeby tylko nie wyszło, jak bardzo nie wiedzą o co chodzi
Ja przynajmniej tak robiłam... i to nie tylko na maturze
mibec - 25-08-2012, 01:18
A ja nie potrafie sobie przypomniec o czym pisalam na maturze
Lilitu - 25-08-2012, 01:42
Ja męczenia "Nocy i Dni" z siekierą w dłoni i przygotowywania swojej prezentacji na 16 godzin przed ustnym nie zapomnę do końca życia. "Przedstaw różne stereotypy kobiecości w literaturze polskiej odwołując się do wybranych utworów".
Nikaaa - 25-08-2012, 06:37
| szalej napisał/a: | Nikaaa, myślę, że wszyscy ściemniają i tak leją wode, żeby tylko nie wyszło, jak bardzo nie wiedzą o co chodzi
Ja przynajmniej tak robiłam... i to nie tylko na maturze | Nie ujełabym tego lepiej Byle by brzmieć mądrze i jakoś będzie hahaha
zaba - 04-09-2012, 15:22
Hajo dziewczyny! Jak tam w szkole?
Pikuś - 04-09-2012, 17:48
| zaba napisał/a: | | Jak tam w szkole? | zastrzel mnie
Babka od w-f miała operację na kręgosłup więc teraz mamy heterę która uczy jeszcze niemca i w kolejnym zastępstwie bioli!
Babeczka od bioli i chemi złamała coś i leży na wyciągu, więc na biolę zastępstwo a chemii nie mam nie wiem jak długo, a jest mi to nie bardzo na rękę, bo będę pisać z tego w końcu testy...
Pani od matmy uważa że mam potencjał i może 3 raz od dwóch lat się do mnie uśmiechnęła
Już dzisiaj robiłam 50 pompek za karę.. wszystko idzie jak najlepiej
zaba - 04-09-2012, 18:11
Pikuś, to ciekawy pierwszy dzień
tenshii - 19-09-2012, 22:29
Czy ktoś ma może książki do biologii Barbary Bukały oraz Iwony Żelazny? Takie z zadaniami maturalnymi?
A jeśli ktoś ma to czy mógłby skserować i wysłać mi kserówki?
Oczywiście po opłaceniu ksera oraz wysyłki?
|
|