forum.labradory.org

Archiwum - Oddam w dobre ręce roczną labradorkę Coffee

eska - 15-08-2010, 17:46
Temat postu: Oddam w dobre ręce roczną labradorkę Coffee
Mamy (niestety) do oddania biszkoptową labradorkę. Sunia wabi się Coffee i ma obecnie 12 miesięcy. Jest radosnym, wiecznie rozhasanym pieskiem, zawsze skorym do zabawy. Idealnie zachowuje się przy dzieciach, dając się czochrać, ciągać za uszy i zaczepiać bez szczeku sprzeciwu. Siada, waruje, przynosi aport, jednakże potrzebuje zdyscyplinowanego właściciela, który z chęcią rozwinie jej umiejętności. Psina potrzebuje ogrodu w którym będzie mogła rozładować swoją niespożytą energię, a my niestety takowego nie posiadamy. Mieszkamy w Jaśle i poszukujemy chętnych z tejże okolicy. Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: ewkakonopka@gmail.com lub telefoniczny 883660282.

Muszol - 16-08-2010, 00:21

eska, powiedz jaki jest powód oddania suni ? Bo raczej nie możemy zgonić że nie mamy tarasu, ogrodu albo willi bo dużo z nas też mieszka np. w bloku
agus - 16-08-2010, 09:45

My mieszkamy w bloku mam Tango i ma ADHD doslownie i jakos nie potrafilabym go ddac ,mimo ze szaleje biega psoci zawsze znajde czas by isc z nim na dlugi spacer pocwiczyc z nim nie obraz sie ale podalas dziwny powod by ja oddac .Przypomne ze psy to nie zabawki i nie mozna ich tak oddawac czy dziecko tez byc oddał/oddala jakby ise znudzilo... ]:)
eska - 16-08-2010, 10:11

Sprawy osobiste, pozwolicie ze nie bede ich wywlekal na forum. Pozatym jak zobaczylismy jak ona sie czuje w ogrodzie ... Byc moze kofcia zostanie w rodzinie miejmy nadzieje. Uwierzcie to nie byla latwa i spontaniczna decyzja !

p.s

Mieszkamy teraz w krakowie w malej kawalerce na dodatek :/

Bora - 16-08-2010, 10:18

Wasza sprawa , wasze sumienie. Moja suka też dostaje kręćka w ogrodzie, ale to chyba nie powód do oddania.
dzionga - 16-08-2010, 10:22

eska, No cóż wasz wybór .. No ale co myślisz ? Czy pies jest bardziej szczęśliwy w ogrodzie czy będąc z Tobą w małej kawalerce ?
eska - 16-08-2010, 10:28

w ogrodzie, w ogrodzie :) jest szczesliwa a przez nasze przeprowadzki to chyba juz nas nie lubi .
Bora - 16-08-2010, 10:29

Czy mogę zapytać ile masz lat ?
eska - 16-08-2010, 10:34

Bora, 27 - wyczowam lekka nagonke, jezeli tak to daruj sobie wiem ze to nieodpowiedzialne, nie mamy wyjscia i nie jest to latwe.
dzionga - 16-08-2010, 10:44

eska, Spoooko .. To ja już się nie udzielam w tym temacie,bo szkoda gadać. Mam nadzieję że wasz piesek trafi do mądrzejszych właścicieli ;)
anna34 - 16-08-2010, 10:46

eska napisał/a:
wiem ze to nieodpowiedzialne

faktycznie,następnym razem lepiej się zastanówcie zanim weźmiecie psa ]:)
Mój mieszka w bloku,czasem siedzi po 10 godzin sam w domu,po ogrodzie biega i szaleje jak ma możliwość,ale zawsze blisko nas nawet,gdyby miał się wcisnąć w najmniejszy kącik :)

brahmadaitya - 16-08-2010, 12:05

anna34 napisał/a:
eska napisał/a:
wiem ze to nieodpowiedzialne

faktycznie,następnym razem lepiej się zastanówcie zanim weźmiecie psa ]:)
Mój mieszka w bloku,czasem siedzi po 10 godzin sam w domu,po ogrodzie biega i szaleje jak ma możliwość,ale zawsze blisko nas nawet,gdyby miał się wcisnąć w najmniejszy kącik :)

nikt mi nie powie że oddaje psa dlatego że nie ma ogrodu...to bzdura! jak dla mnie to po prostu nie ma cywilnej odwagi przyznać się ze pies mu sie znudził...
Mój Leser ma swoje podwórko, ma też 1,5 hektara wybiegu i to wszystko na wyłączność i co? on bez nas nie chce siedzieć na dworze! nie bawi się! gdy jest z nim moja mama to leży tylko na podwórku ale gdy ja z mężem wracamy z pracy to nie ma bata żeby został sam! musi być z nami....

eska - 16-08-2010, 12:09

A czy ja powiedziałem że oddajemy bo nie mamy ogrodu? Koniecznie chcesz usłyszeć całą historie? Myśle że nie i pozwolisz ze zostawie to dla siebie ...

Jeżeli ktoś jest w stanie pomoc to podane są wszystkie dane, prywatne przemyslenia zostawcie dla siebie.

Juz dowiedzialem sie:
-jestem niemadry
-nieodpowiedzialny
-oddaje psa bo nie mam ogrodu
-znudzil mi sie pies

i za pewne wiele innych.

nata - 16-08-2010, 12:17

eska, nie oburzaj się że forumowicze snują domysły, jeżeli nie podajesz konkretnego powodu, tylko jakieś szczątkowe informacje, to sam prowokujesz, abyśmy domyślali się jaki trzeba mieć powod żeby chcieć oddać swoje zwierzątko!
Jeżeli logujesz się na forum i później ogłaszasz że chcesz oddać psa, musisz się liczyć z tym że każdy zainteresowany przygarnięciem go, będzie chciał znać konkretny powód. Jeśli nie chcesz go ujawniać, to po ogłaszasz się na forum?

aganica - 16-08-2010, 12:45

Nie chodzi nam o Twoje prywatne sprawy, kłopoty, dramaty..Nie węszymy sensacji do plotek .Jedynie chcemy znać Twojego psa by uporać się z ewentualnymi problemami po adopcji.
eska - 16-08-2010, 12:50

Dobrze, więc pytajcie o psa.
Bora - 16-08-2010, 13:12

eska napisał/a:
Bora, 27 - wyczowam lekka nagonke, jezeli tak to daruj sobie wiem ze to nieodpowiedzialne, nie mamy wyjscia i nie jest to latwe.

To źle wyczuwasz. Zapytałam, bowiem nie byłam pewna czyja to decyzja, Twoja czy Twoich opiekunów/rodziców. Teraz wiem że Twoja. Ot cała nagonka.

bietka1 - 16-08-2010, 16:14

eska, napisz coś więcej o suni: czy umie zostawać sama w domu, czy niszczy, jak chodzi na smyczy, jak dogaduje się z innymi psami, czy jest zdrowa, jak długo może jeszcze zostać z Wami? Im więcej informacji, tym większa szansa, ze znajdzie odpowiedni domek, czego jej serdecznie życzę.
dzionga napisał/a:
To ja już się nie udzielam w tym temacie,bo szkoda gadać
i dobrze, bo akurat Ty nie powinnaś :doubt:
goldi845 - 16-08-2010, 18:10

czy jest sterylizowana??
Muszol - 16-08-2010, 21:07

eska napisał/a:
Juz dowiedzialem sie:
-jestem niemadry
-nieodpowiedzialny
-oddaje psa bo nie mam ogrodu
-znudzil mi sie pies

nikt tak nie mówi, tylko tak jak wcześniejnata, jeśli ktoś rejestruje się i od razu daje posta by oddać psiaka to wszyscy chcą wiedzieć jaki jest powód.

jedyne co.. to życzyć że sunia znalazła WSPANIAŁYCH właścicieli !

kagan - 17-08-2010, 07:56

A czy to jest temat do snucia domysłów?

Muszol napisał/a:
jeśli ktoś rejestruje się i od razu daje posta by oddać psiaka to wszyscy chcą wiedzieć jaki jest powód.

Zobacz sobie posty eska, zobacz kiedy się zarejestrował i potem pisz swoje bzdury...

Lepiej poszukajcie dobrego domu dla psiaka bo jak sie tak dalej rozwinie to się właściciel zniechęci i odda do schronu jeśli będzie taka potrzeba.

Muszol - 17-08-2010, 11:59

kagan napisał/a:
odda do schronu jeśli będzie taka potrzeba.

tak tak.. wtedy okaże swoją odpowiedzialność.

eska powiedz mi czy koniecznie pieska ma brać osoba gdzieś tam od was z okolicy ?
miałabym możliwe że chętnego

thimer - 21-08-2010, 00:45

Eska, pisałam do Ciebie odnośnie Twojej suni na mejla, nikt mi nie raczył odpisać. to przykre.
Vęns - 09-09-2010, 00:23

Na pewno niejeden użytkownik forum- tak jak ja- byłby poważnie zainteresowany przygarnięciem zwierzaka. "Powód osobisty" nie jest dobrym wytłumaczeniem, możesz oddawać sunię bo jest chora, agresywna czy sprawia wam poważne problemy. To nie atak, to odpowiedzialność za żywe stworzenie któremu chcemy jak najlepiej. Wziąłbym Coffee, zwłaszcza że mojej stefci nie ma już dwa miesiące, mam dom z ogrodem i stawem. Szkoda że mieszkamy 350km od siebie.

Pohamuj ten dziecinny wstyd i napisz do monitora te głupie dwa słowa dlaczego psiaka oddajesz, jak odpowiesz szczerze- znudziła Ci się, dziecko w drodze czy coś to trudno, założysz sobie nowe konto, świat internetu powinien kończyć się razem z wyłączeniem monitora.

Za dużo filozofuję :P

Ewelina - 31-10-2010, 10:37

Nie wiadomo co się stało z Coffee temat przenoszę.