| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - ZABA szczęsliwa w nowym domku - juz nikt jej nie zabierze!!
Ryniu - 13-09-2010, 13:44 Temat postu: ZABA szczęsliwa w nowym domku - juz nikt jej nie zabierze!! Źródło: http://www.dogomania.pl/t...-pomocy-ufa-nam
| Cytat: | kiedy bylam młoda i rodziła i rodziłam i rodzilam byłam kochana i miałam własny kat i ludzi ktorzy mowili ze mnie kochaja
...kochali pieniazki za moje dzieci
Jestem chora i wyniszczona,gołe miejsca na moje skorce to znak ze potrzebuje lekarza i pomocy.
co otrzymałam od swojej rodziny--schronisko
ale nie załuje
.
Panie Boże, nie proszę dla siebie,
znajdź jej jakąś osobę przyjazną,
by głodna i smutna nie była i żeby
przy kimś bezpiecznie mógła zasnąć.
Mam czysty kojec i swoje posłanko i milych ludzi koło siebie
oni juz wiedza ze nie lubie suchej i daja mi gotowany ryz z mieskiem.
Przychodza do nie i mowią miłe rzeczy,dotykaja i nie robia tego z obrzydzeniem
ale z czułoscia.
Mam chipa i słyszalam jak dyrekcja rozmawiała ze nie ma co czekac na pana ktory ma mnie w zupie.
Mimo telefonow i wyjazdow do niego Strazy Miejskiej
nawet nie powiedzial czym mnie leczy...jakie leki dostaje..
...nigdy nie ma ich w domku...ja wiem ze są
Schronisko mnie wzięlo na swoj stan i juz jestem leczona
diagnoza...brak choroby skornej
w poniedziałek będa wyniki z krwi i wątrobowe
i dostane odpowiednie leki
a dzisiaj jestem juz po sterylce
i mimo ze kocham miec dzieci
.....juz rodzic nie bedą ..Ludzie będa mnie kochac
dla mnie samej
Panie Boże, a gdy tak się stanie,
że i mnie zabrać stąd będzie trzeba,
pozwól, by wyszedł mi na spotkanie,
kiedy będę wędrować do nieba...
Duza powiedziała ze po leczeniu,jeszcze duzo ludzi bedzie chciało mnie miec
i bedą prosic aby mogli się mna zaopiekowac
a ja jej wierze
Nie zostane na zawsze w schronisku,nie umre tutaj w samotnosci i zapomnieniu
widze ile energii wkladaja w dobro zwierzat i
ufam ...moze jestem głupim pieskiem
ale im ufam,bo tylko oni mi zostali...
Prosze o pomoc
664 315 852
74 83 11 800
giselle4@autograf.pl
|
innspe - 13-09-2010, 14:00
czemu ludzie są takimi potworami?
nata - 13-09-2010, 14:00
O mój Boże!
Co za biedactwo
Niech znajdzie się ktoś kto zaopiekuje się tą cudowną istotką
I pięknie opis o niej Tak mi jej szkoda
AnIeLa - 13-09-2010, 14:10
Zakochałam się.
Tosia - 13-09-2010, 14:15
ludzie są podli!
biedna ma takie smutne oczka...
trzymamy za nią mocno kciuki i wierzymy, że znajdzie się ktoś, kto ją pokocha!!
AnTrOpKa - 13-09-2010, 14:16
Jejku
Wiadomo coś więcej ? O charakterze suni ? W jakim schronisku sunia przebywa ?
asia030984 - 13-09-2010, 14:51
jejku
oby szybciutko wyzdrowiała i żeby się znalazł kochający domek...
olusia23 - 13-09-2010, 16:13
boze
mibec - 13-09-2010, 16:43
straszne, biedna sunka
agus - 13-09-2010, 16:54
Az lzy sie cisna do oczu jak mozna bc tak podlym....
orlosia - 13-09-2010, 20:24
płacze normalnie sie popłakalam... dlaczego ją to spotkalo? ma takie smutne oczy
chce jej pomóc!!
maksiu - 13-09-2010, 21:36
boże jakie ona ma smutne oczy dlaczego ludzie są tacy podli jak patrze na zdjęcia to nie umiem powstrzymać łez
nusia - 14-09-2010, 09:25
Brak słów
słowiczek - 14-09-2010, 10:15
Żadna historia nie wycisnęła tylu moich łez jak ta....
takie smutne spojrzenie...
jakbym mogła to zabrałabym ją do siebie...ale nie mogę...i żałuję bardzo...
kaha - 14-09-2010, 14:31
niemoge przestac płakac... strasznie mna to wstrząsneło... Ona jest taka piękna jak można było ja tak skrzywdzic
Ryniu - 14-09-2010, 15:34
Badania wątroby i tarczycy w normie. Zeskrobiny ze skóry również OK.
W dalszym ciągu szukana jest przyczyna.
orlosia - 14-09-2010, 15:45
czy to moze byc powód zaniedbania?
anna34 - 14-09-2010, 16:09
| orlosia12 napisał/a: | | czy to moze byc powód zaniedbania? |
ale jak trzebaby było zaniedbać,żeby pies tak wyglądał
joanna - 16-09-2010, 17:34
witam wszystkich rozmawiałam wczoraj telefonicznie z panią która aktualnie opiekuje sie sunia w schronie okazuje sie że jej pan musi zrzec sie do niej praw aby wogóle wystapic mozna było o adopcję,jakie prawo mamy w Polsce!przeciez ten oprawca powinien jeszcze ukarany zostac,jedyna pociecha ze sunią naprawde opiekują się teraz super osoby,podchodzą do niej bardzo indywidualnie,nie wiem naprawdę co robić,nie mam teraz pracy,z kasą cieniutko chwilowo,ale ten pies zapadł mi mocno w serce,może to przeznaczenie...
Madzialenka - 16-09-2010, 18:30
Ludzie sä straszni,biedna sunia Oby znalazla domek malutka.
luidezerter - 18-09-2010, 15:21
dlaczego w Polsce nie ma kary dla takich ludzi !!! ostatnio czytałam artykuł, że chłopak wyrzucił swojego psa z trzeciego piętra, bo go wkurzało,że szczekał. i grozi mu 2 lata w zawieszeniu. dobre??
dlaczego
powodzenia dla kochanej suni.
Kotek26010 - 18-09-2010, 17:52
Boże to straszne!!!
Maria - 19-09-2010, 01:27
koszmar!jak ludzie mogą być tak bezduszni!BOŻE!!!!!!!!!!!!
nie mogę przeżyć...........
Proszę o jakiś kontakt w sprwie Labuni, bo jestem w ciężkim szoku!
Nie mogę w to uwierzyć!!!!!!!!!!!!!
nie patrzcie ludzie na jakieś zjeb...przepisy!!!!!!
A facet ten "NIBY'troszczący się o nią ......niech go zamkną...
Czy można prosić o jakiś kontakt w spr.Labunii????
ania i adaś - 19-09-2010, 21:22
najgorsze jest to ze coraz gorsze rzeczy sie widzi i czyta, ludzie staja sie znieczuleni, podli a zwierze jest dla nich rzecza- bardzo prosze o dane o suni, gdzie przebywa tzn w jakim schronie??? daleko od lodzi???czekamy z niecierpliwością????
[ Dodano: Nie 19 Wrz, 2010 ]
juz wiem, ze dolnoslaskie ...kiedy sunia moze trafic do DT lub DS???? cos wiadomo co z jej zdrowkiem??? skoro nie watroba i tarczyca to moze alergia, nasza aza tez byla lysa ale nie az tak... wet wykluczyl jej z diety chickena i jest ok....jesli chorobka nie bedzie zakazna (mamy nadzieje) myslimy o naszych psinach, chetnie stworzymy jej domek... aza mialaby kolezanke i axel harem platoniczny, ale zawsze.nie ukrywam, ze liczymy tez na pomoc w transporcie....czekamy na info
[ Dodano: Pon 20 Wrz, 2010 ]
halo halo czy juz cos wiadomo????????
Ryniu - 21-09-2010, 13:39
ania i adaś, czy mogę prosić Ciebie o numer telefonu na PW?
ania i adaś - 21-09-2010, 15:08
już przesłąłąm czekam na kontakt
jkasia - 21-09-2010, 16:43
To po prostu okropne co za potwór doprowadził do takiego stanu te biedna sunie.Tylko jedno słowo mi sie ciśnie na usta - samosąd! Normalnie bym temu facetowi .....
Mam nadzieje, że niuńka znajdzie nowy kochający domek i zapomni choc połowe przykrosci jakie jej sie przydarzyły
Ewelina - 22-09-2010, 09:50
ania i adaś, Kolejny raz pokazałaś jak ogromne macie serca dziękujemy
ania i adaś - 22-09-2010, 15:14
Ewelina, odwdzięczy się Labunia jak juz bedzie u nas, spojrzy na nas z miłością i szczesciem w oczetach - to bezcenne chwile:)
w sobote mamy wizyte przedadopcyjną, trzymajcie kciuki - aza i ax wiedza juz o nowej siostrzyczce i tez nie mogą sie doczekac...bedziemy relacjonowac wszystko na bieząco:) calusy dla wszystkich labów i nie labów:)
Ewelina - 22-09-2010, 16:28
ania i adaś, Cudownie trzymam mocno kciuki
nata - 22-09-2010, 22:31
ania i adaś, jestescie super
desktop19 - 22-09-2010, 23:15
ania i adaś, gratuluję, mam nadzieję że wizyta przebiegnie pomyślnie i sunia u was zagości
anna3678 - 23-09-2010, 09:42
ania i adas, trzymam strasznie mocno kciuki zeby wszysto dobrze przebieglo Jestescie KOCHANI
mibec - 23-09-2010, 11:18
My tez trzymamy kciuki - jestescie wspaniali!
ania i adaś - 24-09-2010, 13:30
oj trzymajcie mocno, ja juz strasznie sie stresuje od rana mega sprzatanie a hipki chyba wystroje w jakies korale i muche
jkasia - 25-09-2010, 10:44
ania i adaś, i my zaciskamy mocno kciuki! Cudownie, że są tacy wspaniali ludzie jak Wy
Ryniu - 25-09-2010, 11:37
ania i adaś, tak jak dzwoniłem, przepraszam, wizyta się troszeczkę przesunie w terminie. Nie mam co do jej przebiegu wątpliwości, praktycznie pewnie to formalność, ale musi być Bardziej mnie tu wkurza stan prawny suni. Mam nadzieję, że jak najszybciej sie wyjaśni.
ania i adaś - 26-09-2010, 15:04
Ryniu, spokojnie czekamy, mamy nadzieje, ze liścik dla właściciela zdziała cuda i facet wreszcie pozwoli suni normalnie żyć... to straszne, ze ucieka od odpowiedzialności i umywa ręce, ale mamy nadzieję, ze wszystko pójdzie po naszej myśli...czekamy na wizytę i Labunię oczywiście...
Tosia - 26-09-2010, 17:09
ania i adaś, jesteście wielcy! jak to dobrze, że są jeszcze tacy ludzie jak Wy!
ania i adaś - 27-09-2010, 09:42
dziękujemy za cieple slowa jesteście kochani
Ryniu - 27-09-2010, 11:03
ania i adaś, aż się martwię czy starczy Wam cierpliwości w tym czekaniu
Franula - 27-09-2010, 20:31
ania i adaś, to Wy jesteście kochani!!! Macie wielkie serca Wymiziać swoje pociechy od Judysi
Maryhna - 29-09-2010, 02:53
Witajcie.
Po pierwsze ukłony dla Ani i Adasia.
Po drugie zastanawia mnie pewna sprawa. Przecież to można podciągnąć ustawowo pod utrzymywanie psa w niewłaściwych warunkach bytowania, w tym utrzymywanie ich w stanie rażącego niechlujstwa ? A wtedy wójt/prezydent/burmistrz miasta lub gminy w której dzieje się cała sytuacja wystawia papier, że pies ma być przekazany do schroniska lub "innemu podmiotowi"...
Gdzie zatrzymała się procedura?
pecet22 - 03-10-2010, 18:22
aż sie popłakałem
biedny piesek jak bym mógł to bym go zabrał i wyleczył ((((
nie moge widocznie tego działu labki w potrzebie oglądać
potrzebujecie czegoś??
ania i adaś - 04-10-2010, 15:19
Oj Ryniu Ryniu wystarczy wystarczy
Na spokojnie, mamy czas zeby czekac, w listopadzie dokupujemy druga czesc domku wiec i podworko nam sie powiekszy i rodzinka tez smialo moze byc wieksza, POCZEKAMY...Tylko informuj mnie co z tym właścicielem??? liscik nie pomogl???moze zrzucmy sie na ten mandat a on niech podpisze ze zrzeka sie praw do psiny i juz... brak mi pomyslu... moja kolezanka znalazla smstafa z chipem i zalatwila to przez zwiazek kynologiczny, moze jakos tak sprobować, ale w sumie nie wiemy czy mala ma rodowód, w sumie dla mnie to nie ma znaczenia, ale jak nie zwiazek to moize rzeczywiscie wojt/burmistrz...
czekamy caly czas czekamy
[ Dodano: Pon 04 Paź, 2010 ]
Franula, wymyziamy wymyziamy, na pewno sie uciesza:)
i mega kissy dla Franka - jest piękny
pecet22, patrząc na ten dział widzisz jacy są ludzie...
jkasia - 04-10-2010, 19:59
| ania i adaś napisał/a: | | oze zrzucmy sie na ten mandat a on niech podpisze ze zrzeka sie praw do psiny i juz.. |
nie wiem o co chodzi z tym facetem ale moze potrzebuje zachety finansowej? Moze byliby chetni i zrzucilibysmy sie na "kupno" suni aby mogła w końcu zamieszkac z Ania i Adasiem?
ania i adaś - 05-10-2010, 09:31
mala ma chipa i jej super pan musi sie zrezc do niej praw zeby mogla trafic do adopcji- niestety facet jest nieuchwytny...
[ Dodano: Wto 05 Paź, 2010 ]
zaproponowalam Pani, ktora monitoruje sprawe ze moze odkupimy od niego sunie,moze to podziala, jak tak strasznie kochal kase za jej szczeniaczki...w razie co pomozecie???
kaha - 05-10-2010, 09:48
widze ze macie dużo siły i wytrwalosci w tym co robicie... chyle czoła za wasze postepowanie i trzymam kciuki zeby wszystko sie szybkoo i dobrze wyjasniło..
pado - 05-10-2010, 14:53
ania i adaś, podziwiam Was. A tego chłopa to bym.... łajza jedna jeszcze nie chce oddac psa
Ewelina - 05-10-2010, 15:11
ania i adaś, Trzymam kciuki za obrót sprawy
jkasia - 05-10-2010, 18:53
| ania i adaś napisał/a: | | .w razie co pomozecie??? |
no pewnie!
anna3678 - 06-10-2010, 23:19
| ania i adaś napisał/a: | | .w razie co pomozecie??? | pewnie ze pomozemy!!!! Wspolnie damy rade
Ryniu - 07-10-2010, 23:49
| ania i adaś napisał/a: | | ze moze odkupimy od niego sunie,moze to podziala |
tylko problem z dotarciem do niego, ja już proponowałem zapłatę mandatu który jest winien urzędowi miasta i nic
jkasia - 08-10-2010, 08:32
no masz, co to za facet
A tak dla jasności bo już sie pogubiłam, czy sunia przebywa teraz w innym miejscu tzn nie u tego "właściciela"?
mibec - 08-10-2010, 11:20
O ile dobrze zrozumialam, to sunia jest w schronisku, ale nie mozna jest stamtad zabrac, bo jej sytuacja prawna jest nieuregulowana. Czy sie myle?
kaha - 08-10-2010, 21:34
i przez głupie prawo cierpi przede wszystkim psiak.... powinien byc zabrany z miejsca gdzie był zle traktowany i koniec
ania i adaś - 11-10-2010, 16:53
tak Labunia przebywa w schronie, Ryniu, przesłałam Ci na maila dwa nowe nr- czekamy na info ...
AnIeLa - 11-10-2010, 17:00
giselle4 na dogo napisała:
| giselle4 napisał/a: |
Prezes troche isę boi
bo co bedzie jak jednak pan przyleci po sunke
ale
pani kierownik mnie strachliwa
obiecalam ze w razie draki ją dostarczymy do schronu...niby zd omu gdzie jest leczona bo w warunkach schroniska jest to niemozliwe
w tym tygodniu mam nadzieje bedzie juz wszystko ok. i pojedzie na tymczas...poczekajcie |
byłoby cudnie
mibec - 11-10-2010, 17:16
Mam nadzieje, ze plan sie uda. Trzymam kciuki.
ania i adaś - 13-10-2010, 19:45
my też mocno trzymamy kciuki...czekamy...
AnTrOpKa - 13-10-2010, 19:54
To wszystko tak dlugo trwa ania i adaś, mam nadzieje, ze sie nie zniechecicie
ania i adaś - 14-10-2010, 22:31
spokojnie, nie zniechęcamy się, szkoda tylko malutkiej, bo powinna byc juz wsr,ód osób, które chca jej szczescia i w swoim domu ...czekamy cierpliwie
jkasia - 15-10-2010, 18:51
ania i adaś, jesteście super
ania i adaś - 19-10-2010, 12:43
Ewelina - 19-10-2010, 12:44
ania i adaś, Tyle czekacie mam nadzieję, że to już niedługo
kama - 20-10-2010, 12:29
coś się wyjaśniło??
Ewelina - 20-10-2010, 13:00
kama, Czekamy
witch - 21-10-2010, 14:53
Boze!W UK pies bylby juz dawno wlascicielowi zabrany za zaniedbania,co za chory kraj!
ania i Adas,jesli czegokolwiek Wam bedzie brakowalo-piszcie-chetnie sie dorzuce na cokolwiek,moze kupie karme i wysle-no co trzeba-dajcie znac..
nata - 21-10-2010, 20:57
Czekamy na dobre wieści
ania i adaś - 23-10-2010, 22:11
Witam wszystkich... najgorsze jest to, ze chyba dobrych wiesci nie bedzie a przynajmniej nie ma...własciciel jest nieosiągalny, nie ma z nim zadnego kontaktu...nie wiem jak to jest z tym naszym prawem, ale skoro pies ma chipa i jest w schronie a wlasciciel go nie odbiera i nie chce to naprawde nie ma opcji zeby pies byl adoptowany???nie moge w to uwierzyc!!!nie wiem juz co o tym myslec...chęci są, czekamy na mała i strasznie nam przykro, ze idzie zima a ona biedna tam marznie i cierpi a moglaby spac na cieplym posłanku i miec duzo miłosci... pojawia się opcja innej adopcji, tez potrzebujacej sunki, ale nie chcemy rezygnowac z Labuni...tak ujęla nas za serducha...
witch, dziekujemy za chęci...
jkasia - 24-10-2010, 09:20
Jezu nie moge w to po prostu uwierzyć A nie ma takiego prawa że jak pies spedza w schronie jakiś czas to staje sie własnościa schroniska i można go wydac do adopcji? Kurcze u ludzi to jak ktoś nie mieszka przez 3 miesiące w danym miejscu to można go wymeldować. Może jest tez takie prawo w schroniskach? Ale pewnie nie, bo by sie to już wykorzystało
ania i adaś - 24-10-2010, 14:27
przyznam ze my tez jestesmy zniesmaczeni tym wszystkim sa inne psiny ktore potrzebuja pomocy i nie wiem czy rozpatrywac takie opcje czy nie, bo w sumie nie chcialabym zabierac labunce szansy na dom... pomyslcie...pomozcie...
jkasia - 24-10-2010, 15:39
ania i adaś, rozumiem Was, to trudna decyzja. Sama nie wiedziałabym co robic
nata - 25-10-2010, 22:15
Faktycznie trudna decyzja... Aż się wierzyć nie chce, że prawo jest jakie jest i nie można jej stamtąd zabrać Coś nie do pomyślenia. Mogę sobie tylko wyobrazić co czujecie..Macie wielke serduszka że chcecie tak nieść pomoc tym bidulkom, trzymam kciuki żeby coś się wyjaśniło, lub żebyście trafili z pomocą dla potrzebującego labka
AnTrOpKa - 26-10-2010, 01:23
O boże ania i adaś, a czy dzwoniliscie/ dowiadywaliscie się osobiscie co i jak ? Kurde, no co za dziad z tego "wlasciciela"
Ryniu - 26-10-2010, 08:55
AnTrOpKa, sprawa jest na policji i w prokuraturze. Pewnie to jeszcze potrwa.
ania i adaś - 26-10-2010, 14:17
nata, wszystkie nasze dwa są adopyuchami i są najcudniejsze na swiecie, zreszta tak jak wasze... jak patrze na ta ich wdziecznośc to az czasem serce peka...ax np. chodzi za mna wszedzie, nawet jak ide sie kapac lezy na dywaniku pod prysznicem i czeka jak pancia skonczy i bedzie mogl isc ze mna do pokoju. jestesmy jego 3 domem, a ma dopiero 4 lata, z czego 2 jest u nas i ciagle boi sie ze i my go oddamy. aza nienawidzi zostawac pod sklepem, bo tak ja ktos porzucil... wyje, placze, szczeka- boi sie ze i my ja zostawimy choc jest z nami 4,5roku.
to straszne, ale te psy przezyly swoja traume i nie zapominaja o niej choc juz tyle czasu minelo...
Jak patrze na Labunię to aż serce pęka ze czlowiek, jaki by nie był, mogl ja tak zaniedbac...
AnTrOpKa, osobiście nie bardzo, bo sunia jest bardzo daleko... kontaktujemy się z Ryniem, który służy nam informacja i czasem z Panią Grażynką, która naglośniła całą ta sprawe...
Jest jeszcze ta sunia z Gostynia, z mega wyciąniętymi cycolami...nie chce pozbawiać Labuni szansy...
mam nadzieje ze prokuratura się tym zajmie i ze pies bedzie mogl miec wreszcie dom
nika - 26-10-2010, 14:28
dopiero dziś trafiłam na ten wątek. po raz kolejny widać jak nasze ustawodawstwo kuleje... niepojęte to jest, nie mieści mi się to w głowie skoro 'właściciel' wie gdzie pies się znajduje i go nie odbiera, to dlaczego prawo blokuje psu szansę na lepszy byt? w NORMALNYM kraju samo to jak ten pies był zaniedbany powinno stać się podstawą do odebrania go właścicielowi. mam tylko nadzieję, że dożyję czasu, gdy w Polsce zrobi się coś z tymi wszystkimi durnymi ustawami, które tak wszystko komplikują... i że prawo w końcu będzie dbało o dobro zwierząt a nie o... no właśnie, o co ono teraz w ogóle dba? bo o zwierzęta z pewnością nie.
ania i adaś, ukłon w waszą stronę za tak ogromne, dobre serca. wzruszyłam się niesamowicie po przeczytaniu historii suni i po waszym ostatnim poście...
AnTrOpKa - 26-10-2010, 16:03
ania i adaś, jest też mama mojej Ginger do adopcji, jakbyś jednak zrezygnowała z Labuni. Ale czy ona nie moze do czasu wyjasnienia tej sprawy byc u Was? jejku
Ryniu - 26-10-2010, 16:45
| AnTrOpKa napisał/a: | Ale czy ona nie moze do czasu wyjasnienia tej sprawy byc u Was? jejku |
Pewnie nie, Ania i Adaś kontaktowali się z p. Grażynką z dogomanii, pewnie gdyby była taka możliwość to już dawno byłoby to zrobione. Ale mimo wszystko spróbuje się jeszcze dowiedzieć
Ewelina - 26-10-2010, 16:58
Najgorsze jest ta bezradność i czekanie.
AnIeLa - 27-10-2010, 15:26
| giselle4 napisał/a: | Potrzebuje pomocy...Laba moze isc na Dt
dzisiaj solidnei rozmowilismy sei z Policja...to wszystko potrwa jeszcze 2-3 miesiace
za tydzien dopiero pan zostanie przesłuchany...,,bo nie ma jego zawsze,,
Kto moze wesprzec LABE /???
potrzebujemy na transport
Jezeli pani z Lodzi sie zgodzi [hihi ale rym] to by do niej pojechała na poczatek na Dt a poniej umowa adopcyjna i juz na stałe...
jak to widzicie?
pomozecie?
|
Także sunia możed iść
Ania iAdaś jestescie gotowi na przyjęcie psiaka? Jęśli tak to transport trzeba bedzie załatwić
| giselle4 napisał/a: | Ryniu,prosze zapytaj pania czy jest gotowa dac jej schronienie?
jezeli tak to szukamy transportu...szybko
nawet na jutro |
desktop19 - 27-10-2010, 16:26
No wreszcie, Aniu doczekałaś się Labusi
Jak z transportem? Czy Ania może dojechać po psiaka?
Może mi ktoś przypomnieć gdzie sunia teraz przebywa?
mibec - 27-10-2010, 16:28
To super, w koncu jest szansa dla biedulki Trzymam kciuki, zeby juz bez przeszkod dotarla do Ani i Adasia
Ewelina - 27-10-2010, 17:45
Świetne wiadomości
witch - 27-10-2010, 18:44
czadzik!!!
jkasia - 27-10-2010, 19:39
Wow, nareszcie! Ania i Adaś co Wy na to?
Ryniu - 27-10-2010, 20:45
ania i adaś, proszę o pilny kontakt
ania i adaś - 28-10-2010, 11:48
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to cudowna wiadomość!!!!!!!!!!!! mamy Labę na gwiazdkę!!!!!hipki sie ucieszą!!! warto bylo czekać...Ryniu, podaj mi na maila swoj tel to zadzwonie i dopytam o szczegoły...
malenka jest na Sląsku, ale porozmawiam z mężem jak widzi sprawe transportu.... wolalabym jechac po nia sama zeby sie nie stresowala bardziej..... jestem szczesliwa
dziekuje wszystkim za wsparcie i Tobie Ryniu, za prężne działanie
[ Dodano: Czw 28 Paź, 2010 ]
dom czeka na nią od dawno wiec jestesmy gotowi ja przyjac- OCZYWIŚCIE
witch - 28-10-2010, 12:00
ania i adaś, super super,pamietajcie-jesli czegos Wam trzeba-piszcie koniecznie!
Ryniu - 28-10-2010, 12:04
ania i adaś, odpisałem na maila i podałem numer
Ewelina - 28-10-2010, 12:09
Ania cudownie.Ogromnie się cieszę, że w końcu się udało
gacik19 - 28-10-2010, 12:59
ania i adaś, gratuluję
strasznie się ucieszyłam na tą wiadomość
przed chwila dostałam telefon od Rynia że Ania jest już w drodze po Labunię
Ryniu - 28-10-2010, 13:29
Ania i Adaś, jesteście wspaniali Aby było taki jak Wy więcej.
AnIeLa - 28-10-2010, 13:33
Moja miłość w końcu będzie miała domek ania i adaś, dziękuję
PS. Nie odpędzicie się od Nas jeśli chodzi o zdjęcia i relacje z życia Labuni
joanna - 28-10-2010, 13:49
hura!no to czekamy na fotki szczęśliwego PSA ze swoimi szczęśliwymi LUDZMI
AnTrOpKa - 28-10-2010, 15:41
ania i adaś, kocham WAS !!!!!!!!!!!!!!!!! !
słowiczek - 28-10-2010, 15:51
ania i adaś, jesteście wspaniali. Aż się ...
mibec - 28-10-2010, 15:52
ania i adaś coz, nie napisze nic oryginalnego - jestescie suuuper!
asia030984 - 28-10-2010, 16:32
Brawo, jesteście wspaniali
desktop19 - 28-10-2010, 18:08
A ja dla odmiany napiszę że jesteście WSPANIALI i strasznie się cieszę że tak się sprawa potoczyła; jednocześnie chciałbym nieskromnie się wprosić do was i poznać wreszcie waszą gromadkę bo widzę że się nie doczekam was w Łowiczu
Madzialenka - 28-10-2010, 18:37
Jestescie wielcy:)
Paulinna - 28-10-2010, 19:29
ania i adaś,
Madziuja - 28-10-2010, 19:35
Baaardzo się cieszę aż mi łezki poleciały ze wzruszenia...jesteście wielcy
gacik19 - 28-10-2010, 19:48
ania i adaś co u Was ??
wróciliście już ? bo mnie ciekawość zżera czy wszystko się udało i w ogóle
Ryniu - 28-10-2010, 21:53
Biedni dopiero po 21-szej wyjechali z Labunią do domu - taką ciężką przeprawę drogową mieli. Wszyscy szczęśliwi. Pewnie dotrą późno w nocy.
Ryniu - 28-10-2010, 21:56
Myślę, że temat można przenieść do działu znalazły dom, mimo nieuregulowanego statusu prawnego, bo Labunia znalazła swoją złotą przystań.
gacik19 - 28-10-2010, 22:06
| Ryniu napisał/a: | | wyjechali z Labunią do domu |
Ania i Adaś odpoczywajcie kochani jak wrócicie - ale napiszcie chociaż jedno zdanie bo mnie ciekawość zżera
nata - 28-10-2010, 22:19
Jak miło jest widzieć ten temat w szczęśliwych zakończeniach
ania i adaś wielki szacunek dla was!!!
AnIeLa - 28-10-2010, 22:24
Ryniu, ja bym jednak poczekała z przenosinami aż status prawny zostanie uregulowany
edit: Chodzi tylko o to aby nikt nie mógł się przyczepić, że suczka jest jeszcze tamtego zupka a tutaj już napisane, że ma nowego właściciela
witch - 28-10-2010, 22:47
lepiej nie dzielic skory na niedzwiedziu,jesli moge sie wtracic
Ryniu - 28-10-2010, 23:19
AnIeLa, zmieniłem tytuł tematu.
Pozostawiając temat w poprzednim dziale będziemy wprowadzać użytkowników w błąd, jakoby sunia dalej szukała nowego domku bo jest na DT. Nie jesteśmy jednostką prawną aby przestrzegać miejsca umieszczania tematów według prawa, możemy to robić zwyczajowo. Nas interesuje dobro psa, to najważniejsze.
Z tego co wiem Ania i Adaś nie zamierzają jej nikomu oddawać.
tenshii - 28-10-2010, 23:23
Potraktujmy to jako dobrą wróżbę na dalsze losy Niuni
AnIeLa - 28-10-2010, 23:24
| Ryniu napisał/a: | | Nie jesteśmy jednostką prawną aby przestrzegać miejsca umieszczania tematów według prawa, możemy to robić zwyczajowo. |
a skoro tak
anna3678 - 28-10-2010, 23:38
Suuupiiiii
desktop19 - 29-10-2010, 00:44
A ja czekam na pierwszą relację z domku
AnTrOpKa - 29-10-2010, 01:27
desktop19, ja też!
desktop19 - 29-10-2010, 01:42
AnTrOpKa, chyba sie dziś nie doczekamy
Ryniu - 29-10-2010, 10:58
Tak, wrócili o 2 w nocy (a Adaś na 5 do pracy ) Cali i szczęśliwi. Aza Labunię toleruje, ale Axel dał do zrozumienia kto w psiej sforze w domu rządzi Niedługo będzie relacja bezpośrednia. Labunia jak to pies ze schroniska brudna, ale jest już wykąpana i pachnąca.
mibec - 29-10-2010, 11:01
Ryniu, dobrze czytac takie wiadomosci Axel szybciutko sie przyzwyczai ze ma jeszcze jedna dziewczynke w domu. A jak wyglada skora labuni teraz?
desktop19 - 29-10-2010, 12:07
Czekamy na relację z domku, oby szczęśliwą
Ewelina - 29-10-2010, 16:04
Bardzo się cieszę, że na reszcie jesteście razem
AnTrOpKa - 29-10-2010, 16:11
Jak fajnie nie widzieć już Labuni w bocznym pasku forum w rubryce "szukaja domu" !! Czekamy na relację
ania i adaś - 29-10-2010, 19:22
kochai, dotarlismy cali i zdrowi, jak wspomnial Ryniu pare minut przed druga . Labunia podroz przetrwala czuwajac- nawet na moment nie usnela, bala sie i byla zdezorientowana...na szczescie noc uplynela spokojnie, adas na 5 do pracy-własnie odsypia moj dzielny mężuś, a ja wzielam sobie specjalnie wolne i o 8 nasza gwiazda byla juz wykapana, choc za pluskaniem nie przepada:)
aza przyjela ja do stada bez problemu, ax czasem warknie i pokazuje kto tu rzadzi, ale z kazda minuta jest lepiej...wlasnie wrocilismy z pierwszego wybiegu i ylo naprawde ok, razem biegaly , ganialy pilke, generalnie szaleństwo:) apetyt jej dopisuje, chudzinka musi troche przytyc, bo odstaje od reszty
skóra rózowa- adas smieje sie ze to swinka przebrana za labka...ale dostalam witaminki ze schronu (oby kazde schronisko bylo takie- godne pochwaly) i odpchlilam dzis cala troke wiec mam nadzieje ze bedzie lepiej i skoro mala jest juz w domku i ma czysciutkie poslanko i dobra karme wszystko sie ulozy i bedzie tryskac zdrowiem, jak reszta bandy...Bunia lubi pilotowac w aucie , przeskakuje do przodu i na siedzeniu pasazera jej najlepiej...ach no i chyba mysli ze albert nasz szynszyl to maly szczeniaczek, bo strasznie sie nim interesuje, spiewa, piszczy pod klatka , lize go a on biedny ma mega stresa... jeszcze roche i sie do siebie przyzwyczaja-mam nadzieje...kochani bede zdawala relacje na biezaco... narazie bez zdjęć bo z tego wszystskiego zapomnialam aparatu na spacerek... dodam cos jutro... dziekuje wszstkim za cieple slowa i wsparcie... pozdrawiamy
joanna - 29-10-2010, 19:23
teraz jak udało się sunię odbić to nigdy już żadne prawo jej im nie odbierze po prostu anarchia ,naszym obowiązkiem jest chronić naszych czworonożnych braci,choćby i wbrew prawu!
ania i adaś - 29-10-2010, 19:29
joanna, swiete slowa:)
asia030984 - 29-10-2010, 19:32
to świetnie, że niunia się aklimatyzuje super, że jest już z Wami
Ryniu - 29-10-2010, 19:38
ania i adaś, fotki koniecznie, proszę bardzo.
witch - 29-10-2010, 21:08
ania i adas jestescie wielcy!!!!!!!!!!
mibec - 29-10-2010, 21:35
ania i adaś, brak mi madrych słów - suuuper jesteście Buziole dla Was i dla Waszej bandy
desktop19 - 29-10-2010, 22:01
Super, cieszę się bardzo że sprawy się układają po waszej myśli. I czekamy wszyscy na pierwsze zdjęcia tria
AnTrOpKa - 29-10-2010, 22:03
ania i adaś, ale sie cieszę ! WYmiziać wszystkie 3 psiaczki od cioci antropki hiii!
karolinna15 - 29-10-2010, 22:32
ania i adaś, Super fajne stado macie teraz
Ewelina - 30-10-2010, 10:12
Koniecznie zdjęcia
nata - 30-10-2010, 11:50
| Ewelina napisał/a: | | Koniecznie zdjęcia |
tak, tak, tak
mibec - 30-10-2010, 20:09
No i gdzie te fotki ?
desktop19 - 30-10-2010, 20:18
Pewnie Ania zoo ogarnia i czasu nie ma na forum
olusia23 - 31-10-2010, 20:13
bardzo sie ciesze z finalu sprawy powodzenia zycze w opiece nad gromadka macie cudowne serca
gacik19 - 31-10-2010, 21:55
ja się grzecznie pytam - gdzie są fotki ??
mam nadzieję że będę mogła Was odwiedzić i poznać Labunie osobiście ??
jkasia - 01-11-2010, 21:28
ania i adaś, to sa wspaniałe wiadomości. Jestescie po prostu cudowni Tak sie cieszę że Labunie czeka wspaniałe życie pełne ciepła i miłości. Ta historia jest bardzo wzruszająca
Ewelina - 02-11-2010, 12:14
Ania i Adaś nie mogą się nacieszyć nowym członkiem rodziny dlatego brak fotek Wcale się nie dziwie
ania i adaś - 02-11-2010, 12:26
oj oj przepraszamy z brak fotek ale desktop19, mza racje ogarniecie TRÓJKI DROMBO to powazna sprawa, a i świeto Zmarłych dało nam sie w tym roku we znaki...stad brak relacji. dzis mam chwilke w pracy wiec czmychnelam na forum i juz pisze co jest u nas grane...więc... Labunia nie reagowała w ogóle na imie, na Bunię tez nie, a ze wyglada jak zaba i lezy na zabe (prawie zawsze)to tak jakos się juz u nas przyjęło ze jest Żaba i juz
Generalnie bestia w niej drzemie, uparta, szczekliwa, natrętna na maxa, ale wdzięczna za choć odrobinę uwagi...domu pilnuje bardzo i przyznam szczerze ze ustawia pozostałą dwójkę, ze az czasem musze jej zwrocic uwage. dominatorka to malo powiedziane...na wybiegu pilnuje się i dba o linie naszych pulpetków więc mam nadzieje ze ciut schudna bo chyba im sie przyda...po tych kilku dniach razem powoli, bardzo powoli nabiera zaufania i wie ze jak jedziemy biegac to wrocimy do domu, a nie gdzies ja zostawimy choc do auta wsiada zawsze pierwsza. na poczatku ciezka bylo wyjsc jej nawet na podworko, trzeba bylo isc z nia i pilnowala sie strasznie.teraz wie ze jak wyjdzie to po pewnym czase pancia ja wpusci i bedzie mogla byc z nami w domku...ale stres jest nadal i to spory, zmiana otoczenia, diety i z pewnościa strach powoduje mega biegunki, które zdazają się w domu, bo niekoniecznie woła ze chce na dworek...Żaba jest tez bardzo nieokrzesana panienką, która łapie ze stołu i blatu wszystko co zdoła, skacze, drapie i szczeka, w aucie spiewa i jeżdzi na stojaka, ale mam nadzieje ze to wszystko powoli sie ustabilizuje i zacznie sie uczyc od pozostalej dwojki...jeszcze nie dala nam myziac po cycuchach nie kladzie sie na placach, ale merda tym swoim ogonem i cala pupa przy okazji, i jak poswieci jej sie czas wije sie ze szczescia kreci w kolko. jak dla mnie to maly szaleniec po prostu i daje nam niezle popalic, ale po axelu wiem ze czas jest tu najlepiej dzialajacym czynnikiem i mam nadziejeze w jej przypadku tez sie sprawdzi:) rozowosc nadal jest i mysle ze bedzie jeszcze kilka tygodni moze miesiecy, jak biegunki nie ustana pojedziemy z nia do naszej kochanej pani kasi i madzi i mam nadzieje ze pomoga. ax tez tak mial i mam nadzieje ze to stres a nie nic powaznego, w kazdym badz razie nie wyglada na chorą czy zeby cos ją bolało, bo daje czadu na całego...zmykam do pracy a zdjęcia musze dodac z domku dzieki wszystkim za mile slowa...
[ Dodano: Wto 02 Lis, 2010 ]
wlasnie dostalam tel od adaska - wyrwal sie na moment z pracy i podjechal je wypuscic na podworko i zauwazyl ze Żaba robi strasznie rzadką kupę z odrobiną krwi co to moze byc, jak myslicie- pomocy... ja do 17 jestem w pracy i nie moge wyjsc wczesniej zeby z nia jechac do weta czy to moze byc cos powaznego...???
Ewelina - 02-11-2010, 12:33
| ania i adaś napisał/a: | | Żaba i juz |
Żabusia podoba mi się bardzo
| ania i adaś napisał/a: | | ..domu pilnuje bardzo i przyznam szczerze ze ustawia pozostałą dwójkę, ze az czasem musze jej zwrocic uwage. dominatorka to malo powiedziane...na wybiegu pilnuje się i dba o linie naszych pulpetków |
Wspaniale Cieszy się życiem i pilnuję rodzinki, żeby jej przypadkiem nikt nie porwał.Kochana dziewczynka
| ania i adaś napisał/a: | | stres jest nadal i to spory, zmiana otoczenia, diety i z pewnościa strach powoduje mega biegunki, które zdazają się w domu, bo niekoniecznie woła ze chce na dworek... |
Tak tyle ją ostatnio spotkało.Teraz pewnie będzie tylko lepiej a biegunki z dnia na dzień pójdą w zapomnienie.Co u was dostaję do jedzenia?
No kochani jeszcze raz chwała wam za to, że daliście małej nowy domek Jesteście wspaniali Trzymam kciuki żeby było tylko lepiej i na pewno tak będzie.Życzę miłej pracy i czekam na zdjęcia wspaniałej trójcy
Ewelina - 02-11-2010, 12:34
| ania i adaś napisał/a: | | ze Żaba robi strasznie rzadką kupę z odrobiną krwi co to moze byc, jak myslicie- pomocy... ja do 17 jestem w pracy i nie moge wyjsc wczesniej zeby z nia jechac do weta czy to moze byc cos powaznego...??? |
Mogą to być podrażnione jelita.Co u was dostaję do jedzenia?
AnIeLa - 02-11-2010, 12:37
| ania i adaś napisał/a: | wlasnie dostalam tel od adaska - wyrwal sie na moment z pracy i podjechal je wypuscic na podworko i zauwazyl ze Żaba robi strasznie rzadką kupę z odrobiną krwi co to moze byc, jak myslicie- pomocy... ja do 17 jestem w pracy i nie moge wyjsc wczesniej zeby z nia jechac do weta czy to moze byc cos powaznego...??? |
A czy tej krwi było dużo? Co Żabunia je? Może jakieś kości jadła ostatnio i stąd krewka w kupce?
Ryniu - 02-11-2010, 13:13
Ja zlecałem i chyba kupiliśmy nawet taka karmę do schroniska http://www.zooekspres.pl/go/_info/?id=729
Raz stres, drugie mogła coś zjeść co jej nie wolno.
ania i adaś - 02-11-2010, 13:51
hej, dzwonilam juz do pani grazynki, to reczej stres- karma z tego wszystkiego zostala w schronie, ale tamtym psinom bardziej sie przyda, proby watrobowe sa ok, je purine wiec powinno byc ok, a tymczasem pani Grazynka ma mi przeslac badania skanikiem dotyczace alergii i wszystko juz bede wiedziala, a tymczasem dam jej smecte i wegiel zeby woda z niej nie leciala i dam znac co i jak...
[ Dodano: Wto 02 Lis, 2010 ]
acha uwazam zeby maluchy nie jadly kosci itd u nas dostaja sama sucha...
Ewelina - 02-11-2010, 13:54
ania i adaś, To pewnie stres Boni jak do nas trafiła to pierwsze dni też miała biegunki
mibec - 02-11-2010, 13:56
ania i adaś, mam nadzieje, ze Zabunia (podoba mi sie) szybciutko dojdzie do siebie.
ania i adaś - 02-11-2010, 16:05
no mam nadzieje, ze to tylko stres- biedna przeciez sporo przeszła...
Ewelina - 02-11-2010, 16:26
ania i adaś, Wszystko z czasem się unormuję
jkasia - 02-11-2010, 19:39
ania i adaś, jesteście naprawde wspaniali. Cudownie, że Żabulka dostała tak wspaniałą rodzinke-to taki wcześniejszy prezent świąteczny Trzymamy kciuki za szybką socjalizacje z nowym otoczeniem i dużo zdrówka dla Was wszystkich
desktop19 - 02-11-2010, 19:59
Ja też trzymam kciuki za zdrówko Żabuli i mam nadzieję doczekać się w końcu jakiegoś zdjęcia trójcy
AnTrOpKa - 03-11-2010, 02:22
Jak sie miło czyta A biegunka na pewno wynik stresu
witch - 03-11-2010, 11:04
tez tak mysle,mozecie jej podac smecte na te biegunki,a gdyby krew dalej po jakims czasie byla-tak mi wet powiedzial-przeglodzic dobe,dwie doby na ryzu i marchewce a potem dac inna karme-my dajemy Eukanube Intestinal i krew zniknela.
i3l4z0 - 03-11-2010, 11:36
ania i adaś, Macie wieeeelkie serca Żaba lepiej trafić nie mogła
ania i adaś - 03-11-2010, 13:37
dzis zostalam z nia w domu bo martwilam sie i chcialam przyuwazyc co z ta kupa, jest rzadka nie ma co, alleeeee krwi nie widze a ze kupa czesto laduje na panelach to ogladam ja dosc dokladnie...
acha a jak bestie spuscilam na momencik z oka to zjadla moje wczoraj zakupione piekne fioletowe skorzane rekawiczki
rozkreca sie
gacik19 - 03-11-2010, 13:40
| ania i adaś napisał/a: | zjadla moje wczoraj zakupione piekne fioletowe skorzane rekawiczki |
to na pewno było niechcący - poza tym one same do niej przyszły
witch - 03-11-2010, 16:29
malo tego,jestem pewna ze ja zaatakowaly!
A tak serio-pies ktory tyle czasu spedzil w takich a nie innych warunkach przezywa teraz szal ogona i kazda rzecz jest do zabawy.Trzymam kciuki za cierpliwosc.
mibec - 03-11-2010, 16:44
| witch napisał/a: | | pies ktory tyle czasu spedzil w takich a nie innych warunkach przezywa teraz szal ogona i kazda rzecz jest do zabawy | masz racje. Mam tego przyklad w rodzinie - osmioletni pies zachowuje sie jak szczeniak, bo dotychczas nikt go nie nauczyl zostawania samemu w domu.
Ewelina - 03-11-2010, 17:05
ania i adaś, No fiolet ładny kolorek
nika - 04-11-2010, 12:38
no ładnie się rozkręca Żaba. ale myślę, że witch ma rację. z pewnością kwestia czasu i pokazania jej co wolno, a czego nie wolno. bidula pewnie tak się cieszy, że chce wam to okazać a że w taki a nie inny sposób.. no cóż... labki
my z niecierpliwością czekamy na fotki księżniczki Żabolinki
i3l4z0 - 04-11-2010, 20:53
Wiesz Aniu Ty porostu mamcia samolubna jesteś, sobie gustowne fioletowe rękawiczki a córuni co ? figa z makiem ?? To córunia chciała pożyczyć a że palców nie ma i musiała zakładać pyskiem to materiał nie wytrzymał i gotowe ...
ania i adaś - 05-11-2010, 16:10
ACHAAAAAA to wszystko tłumaczy
mala byla (jest zdecydowanie mniejsza od pozostalej dwojki) ostatnio na pierwszym plywaniu- biedna chyba nigdy nie miala do czynienia z duzym zbiornikiem wody, bo dwojka plywala a ona wystraszona biegala przy brzegu. dzis po pracy zabralam je na spacer i okazalo sie ze Żaba poluje. jak dorwala sie do kopania, chyba kreta jakiegos czula to tak kopala ze musialam po nia wrocic ze smycza z auta bo w ogole nie zwracala uwagi na to ze odchodze z aza i axem totalna olewka
ale za to w domu jest troche spokojniejsza, kladzie sie na poslaniu i mniej warczy na pozostałe.
co do zdjec, musze sciagnac sterowniki do aparatu, bo moj kompik ostatnio przeinstalowano i wszystko od nowa trezba wgrywac achhh...
oj no musze jeszcze Żabuchę pochwalic bo dzis pierwszy raz nie zastalam kupy w kuchni po nocy i po powrocie z pracy jupiiiii
mibec - 05-11-2010, 16:27
Aniu na pewno wszystko sie dobrze ulozy i Twoja trojeczka wkrotce bedzie nierozlaczna. Jak skora Zabki, dalej jest taka "prosiaczkowa"?
mlena - 06-11-2010, 16:24
kolejni ludzie o wielkim serduchu
czekam na zdjęcia Waszej trójeczki razem
jkasia - 06-11-2010, 22:47
Aniu wspaniale sie czyta takie wiadomości. Żabula trafiła do super domku
halinaness18 - 07-11-2010, 12:43
Przeczytalam wszystko od poczatku, zaniedbalam robienie obiadu...no coz sa sprawy wazniejsze!
O wielkosci Waszej juz nic dodac nic ujac, szczescie ze wlasnie tak Zaba trafila, powoli sie zaaklimatyzuje i wygladac bedzie coraz lepiej bo wszyscy tutaj trzymamy za nia kciuki.
Jednak taka okropna mysl mi przyszla do glowy, w zwiazku z niedoknczona sprawa adopcji: a co bedzie jak ja naprawicie a wlasciciel radosnie upomni sie o zdrowego psiaka?
Dodam, ze w naszym kraju jest ustawa regulujaca niektore aspekty znecania sie nad zwierzetami, dla mnie to jest znecanie. Nie wiem czy istnieje cos w rodziaju PORZUCENIA bo to powinno ostatnie przeszkody usunac. Pies oddany dobrowolnie do schroniska, powinien podlegac prawu adopcji. Nie doczytalam sie czy wlascicel placil za nia w tym schronisku? Czy schronisko nie ma zadnego regulaminu, ktory okresla czy i w jakiej sytuacji mozna oddac psa do adopcji?
Maryhna - 07-11-2010, 15:19
Kochani....
Po pierwsze nie wiem jakim cudem nie przychodziły mi powiadomienia na maila o odpowiedzi w tym temacie, ale nieważne... strasznie się cieszę, że tu dotarłam i że macie Żabę u siebie.
Po drugie rozumiem, że w taki sposób udało Wam się wywalczyć przekazanie suni?
Oto fragment artykułu na ten temat:
| Cytat: |
Co może wójt, burmistrz, prezydent
Przepisy ustawy o ochronie zwierząt przyznają wójtowi (burmistrzowi, prezydentowi miasta) konkretne uprawnienia, gdy otrzyma informację o niewłaściwym traktowaniu zwierzęcia.
Wójt rozstrzyga o przekazaniu odebranego zwierzęcia:
1) schronisku dla zwierząt, jeżeli jest to zwierzę domowe lub laboratoryjne, albo państwowej jednostce organizacyjnej prowadzącej gospodarstwo rolne, jeżeli jest to zwierzę gospodarskie lub
3) ogrodowi zoologicznemu lub schronisku dla zwierząt.
Taka decyzja podejmowana jest z urzędu lub na wniosek policji, lekarza weterynarii lub upoważnionego przedstawiciela organizacji społecznej, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt. Decyzja podlega natychmiastowemu wykonaniu.
Przekazanie zwierzęcia następuje za zgodą podmiotu, któremu zwierzę ma być przekazane. W przypadku braku takiej zgody zwierzę może zostać nieodpłatnie przekazane innej osobie prawnej lub jednostce organizacyjnej, która zapewni mu właściwą opiekę. |
Po trzecie ja także czekam na zdjęcia
Po czwarte wierzę, że już niedługo nie będzie powodu by mówić, że Żaba to świnka w przebraniu labka
Pozdrawiam serdecznie całą Waszą piątkę
nata - 07-11-2010, 18:42
Żabka musi się oswoić z tym że w końcu ma szczęśliwy i dobry domek.. a jak już to doceni to będzie dla was wielką pociechą Trzymamy kciuki żeby tak było
ania i adaś - 07-11-2010, 19:13
Witam kochani, o włascicielu Żabuli wiem tyle ze ne bardzo sie nia interesowal, nie placil za schron i generalnie w ogole go nie obchodzila. Pani Grazynka walczyła jak lwica zeby zrzekl sie praw do malej, ale facet po prostu byl nieuchwytny, nie otwieral drzwi, wiecznie nieobecny...nie przekonalo go nawet to ze zaplacimy mu za Zabe...nic cisza...czekamy na rozwoj sytuacji,ale z kazdym dniem jest u nas cosraz lepiej. Żaba juz nie zalatwia się w domu drugi dzień jej prosiaczkowość powili biszkopcieje krewki w kupie nie ma juz wcale
nalezy ja jeszcze oduczyc skakac bo daje czadu, zbierac wszystko co lezy na stole no i tak strasznie sie podniecac jak poscieca sie jej uwage-ale mysle ze jak juz sie nami nacieszy to bedzie dobrze. w kazdym badz razie my chcemy byc jej domem stałym, ona jest taka mała chudzinka i taka drobniutka, biedna wystraszona, jak adas podniesie ton zeby poszla na miejsce to kuli sie jakby sie bardzo bala-moze ktos ja bil, az serce peka-wtedy adam ja myzia, przytula i uczy ze nic jej nie grozi...smutne ze psina taka biedna musiala tyle przejsc w swoim krotkim zyciu...az serce sie kraja
wtes cie wrzucam fotki- specjalnie dla WAS w podziece za cieple slowa
- mowie ze Żaba:)
[ Dodano: Nie 07 Lis, 2010 ]
[ Dodano: Nie 07 Lis, 2010 ]
nata - 07-11-2010, 19:20
I tak wygląda o niebo lepiej miziaki dla żabuli
ania i adaś - 07-11-2010, 19:20
upssssss dodalam dwa takie same bede dodawac na biezaco
jkasia - 07-11-2010, 19:30
ania i adaś, wspaniale u Was tak biszkoptowo sie zrobiło Labunia ma szczeście że do Was trafiła. Miziaki dla całej Trójki
Maryhna - 07-11-2010, 19:44
Ale biszkoptowo ! No obrazki obłędne. Żaba jak się patrzy! Aza i Axel bosko wyglądają z nową siostrą. Aż miło popatrzeć na taki komplecik
Basia i Barni - 07-11-2010, 19:56
ania i adaś, cudowny widok, jak biszkoptowo u Was
asia030984 - 07-11-2010, 21:32
ale świetnie, widać, że Żabka ma się już lepiej wymiziaj całą trójkę
mibec - 07-11-2010, 21:45
ania i adaś, cudowną trójeczkę macie, a Żaba wygląda dużo lepiej - mam nadzieję, że uda się szybciutko ureulować jej status.
witch - 07-11-2010, 22:10
Jejku,no bez porownania!Wyglada o tysiac procent lepiej,nie ten sam pies!Kochani,jestescie wspaniali!
AnTrOpKa - 07-11-2010, 22:39
WOW ! Super super super !! Aj! Tak się cieszę
gacik19 - 07-11-2010, 22:43
wspaniały widok
ania i adaś - 08-11-2010, 10:09
dziekujemy bardzo, a macie jakis pomysl na to zeby nam trawa wyrosla bo posialismy i nic....
mlena - 08-11-2010, 10:25
Żaba wygląda wspaniale widać ,ze jej tam dobrze szczęściara
trawę się czymś posypuje żeby wyrosła są takie granulki w ogrodniczym ale to na wiosnę chyba teraz to nie wiem czy coś wyrośnie
Ewelina - 08-11-2010, 10:56
Cudowny widok
anna3678 - 08-11-2010, 13:01
Przy trzech labiszonach to nie wiem czy warto siac trawe Ale tak na serio, Zabcia pieknie wyglada, odstaje jeszcze troszke figurka od rodzenstwa ale przy takiej opiece szybko nadrobi straty! Miziamy cala biszkoptowa trojce a Was serdecznie pozdrawiamy
ania i adaś - 08-11-2010, 15:17
heh, no troche odstaje ale je dwa razy dziennie wiec nabierze ciałka jak na labkę przystało
narazie jest na etapie kopania dziur na podworku i niestetey gwałcenia azy i axa, co czasem konczy sie warczeniem, szczeknieciem itp- dlaczego ona sie tak zachowuje??? myslicie ze tu chodzi o dominacje???na strasznaz niej rozpustnica
mibec - 08-11-2010, 15:46
ania i adaś, mysle ze nie jest "rozpustnica" - emocje rozladowuje, bo duzo sie w jej zyciu dzieje. Wierze ze sie dogadaja
Maryhna - 08-11-2010, 16:04
To prawda, najprawdopodobniej odreagowuje emocje i stresy. Raczej wątpię by próbowała dominować w momencie kiedy to ona weszła w stado jako ostatnia.
Ewelina - 08-11-2010, 16:42
ania i adaś, Niektóre psy tak rozładowują stres.Na pewno to minie
AnIeLa - 08-11-2010, 17:31
ania i adaś, piękny widok 3 labcie koło siebie
karolinna15 - 08-11-2010, 20:06
Piękna
ania i adaś - 08-11-2010, 20:11
poczekamy az jej stresy mina, tymczasem w ogole nie zwraca na mnie uwagi-chyba ze jedzonko szykuje a tak jak pan jest w domu to psina spokojna, a jak zostają tylko ze mna zaczyna sie szalenstwo i zeroooooooo posłuszeństwa ale sie nie poddaje-wiem ze to wszystko musi potrwac, mozliwe ze boi sie facetów a jak zostaje z kobieta to szczescie i euforia ja ogarnia, chociaz adas nigdy muchy nie skrzywdzil,, ale moze ma po prostu jakis uraz...
troskliwa - 08-11-2010, 20:13
Ach boze jak ona odzyła Zabo udalo sie ! i co słysze agentka z niej niezła a co do gwałtów przystaje raczej ze to emocje podniecenie troche stresu moja Abi robi tak po spacerku jak zje wtedy jako dopelnienie próbuje skakac mi na ramie .Ale tam u Was biszkoptowo pieknie naprawde trzymamy kciuki za Was kochani
ania i adaś - 08-11-2010, 20:22
i cosik jeszcze...
mibec - 08-11-2010, 21:40
Jej, pieski raj
karolinna15 - 08-11-2010, 21:42
http://www.fotosik.pl/pok...bb005d6063.html hehehe jakie oczy
jkasia - 09-11-2010, 11:19
| ania i adaś napisał/a: | | a macie jakis pomysl na to zeby nam trawa wyrosla bo posialismy i nic... |
te pytanie to na serio? Bo jesli tak to ja odpowiem Trawa juz pewnie nie wyrośnie bo troche za zimno sie zrobiło i jak w nocy są przymrozki to hamuje rozwój nasion. Ale nie martwcie sie, nie zmarnuja sie. Nasiona przezimują i na wiosne jak tylko słońce przygrzeje to odbiją
A Żabula wspaniale wariuje z pozostała dwójką
ania i adaś - 10-11-2010, 11:59
jkasia, tak tak pytania najbardziej serio jak tylko moge, bo mamy straszny problem wyrosly tylko kepski a przy trzech szalonych labach ciezko nam pielegnowac podworko, musialismy powywalac wszystkie krzaczki bo axel myslal ze to patyki do zabawy i niszczyl wszystko jak tajfun
postanowilismy posiac sama trawe i tak jakos znow mamy sajgon na podworku, gdyby byla trawa byloby nam lzej bo tak psiny szaleja w blotku a pozniej blotko mamy tez w domu
a co do Żaboliny daje czadu i walczy z axem ze czasem mysle ze sie pogryza, ale adas mowi ze jestem schizolem i to dlatego. aza natomiast w ogole nie zwraca na nia uwagi... szkoda ze mala nie umie sie bawic na spacerach, nie biega z kijkiem, za pilka, najlepiej jest po prostu szukac kreta i kopac dziury ooooo taaaaaaaaak
mibec - 10-11-2010, 12:02
| ania i adaś napisał/a: | | szkoda ze mala nie umie sie bawic na spacerach | ja mysle, ze sie szybko nauczy - ona poprostu, biedulka, tego nie zna.
ania i adaś - 10-11-2010, 12:12
mibec, masz racje, na wszystko trzeba czasu...mam nadzieje ze juz niedlugo bedzie spokojna i ze ta cala sytuacja prawna tez sie ustabilizuje bo widze w niej spora roznice i ostatnia rzecza jakiej ona teraz potrzebuje to wrocic do kata...jak tak patrze w te jej smutne oczeta to serce sie kraja...tak bardzo chce zwrocic na siebie uwage ze drapie wlazi na kolana i tak strasznie nisko macha ogonem jakby sie kuliła...
trzymajcie mocno kciuki...
AnTrOpKa - 10-11-2010, 13:18
ania i adaś, a w koncu co bylo powodem jej łysienia?
zouza - 10-11-2010, 16:20
Boze straszne to wszystko..ja tez szukalam psa przez adopcje i sie wielu takich smutnych rzeczy nasluchalam-takich gnoji jak ten co zrobil krzywde tej malej powinno sie wykastrowac i porobic rany na calym ciele za to jaki jest..
Moja sunia znalazla dom-mysle ze lepszego nie moglaby miec-taka milosc jak od nas dostaje to szukac ze swieca-jest dla nas wszystkim-prawdziwym czlonkiem rodziny..Tej malej tez zycze takiego domu-niestety moj maz nie chce sie zgodzic na drugiego laba:(
[ Dodano: Sro 10 Lis, 2010 ]
ANIA I ADAS jestescie super-daliscie dom trzem cudnym potworkom:) musze przyznac ze nie mialam racji mowiac ze moja sunia nie moglaby miec lepszego domu niz moj-moglaby-wasz-tak mialaby siostre i brata-ale nad tym tez musze popracowac z moim mezem i namowic na jeszcze jednego brudaska:)
jestem szczesliwa czytajac takie rozwiazania trudnych spraw,oby wiecej bylo rodzinek adopcyjnych:)
Pozdrowiona dla was i waszej uroczej 3-jeczki:*
joanna - 12-11-2010, 16:50
im bardziej biszkoptowo tym weselej w domku!
ania i adaś - 13-11-2010, 19:16
zouza, , dzięki za ciepłe słowa, na pewno Twoja sunia ma wspaniały dom i miłości
a tak miedzy nami, jakby Twój maz zobaczył takie smutne oczeta jakiejs potrzebujacej bidoliny z pewnościa nie umiałby jej lub jemu oczywiscie odmowic- faceci tylko udaja twardzieli \:) ale ciiiiiiiiiiiiiiiiiii
joanna im bardziej biszkoptowo tym czekoladowy dywan jaśniejszy
Ryniu - 17-11-2010, 10:08
ania i adaś, nie wróci, nie ma takiej opcji
halinaness18 - 17-11-2010, 11:00
Pracuje wiec czasu malo na forum ale nadrobilam wlasnie ten watek bo mnie zwyczajnie "rusza".
Po zdjeciach widac juz roznice w wygladzie Zaby, no, no ladna bedzie z niej bestyjka. Cala trojka jest taka boska, ze zazdroszcze. Zawsze chcialam miec stado labkow ale w jednym pokoju to chyba niemozliwe
Nadal nie chwytam sprawy adopcji i przepisow ja regulujacych. Maryhna podala przepis lokalny, bardzo czytelny, wiec skoro facet oddal ja i nie placil za pobyt Zaby w schronie to nie ma do niej zadnych praw! Dla mnie to oczywiste.
Co do szalonego zachowania Zabki, mysle ze zwyczajnie nie moze sie powstrzymac by nie okazywac szczescia jakie ja spotkalo. Na pewno byla maltretowana, swiadczy o tym podkulanie ogona, zalatwianie sie wdomu i jeszcze kilka rzeczy. Mam za soba kilka adoptowanych psow, znam te zachowania.
Bede dalej sledzila temat i oczywiscie kolejne foteczki mile widziane.
desktop19 - 17-11-2010, 16:18
ania i adaś, aż wstyd się przyznać, zapomniałem o waszym zwierzyńcu
ale już nadrabiam, podziwiam, zazdraszczam i pozdrawiam biszkoptowo
Ewa85 - 18-11-2010, 16:13
Najgorsze jest to , że takie historie słyszy się coraz częściej!! Zwierzęta zwierzętom nie zrobią czegoś takiego!!! Takim ludziom robiłabym dokładnie to samo, co oni tych biednym istotkom. Żal ściska serducho!!! Trzymam się psiuńko !! Wierzę , że znajdziesz ciepły i kochający dom
ania i adaś - 19-11-2010, 14:09
Ewa85, Żaba jest u nas,nie martw się już o Nią!!! Ze sie tak brzydko ozwę dupsko jej odzylo ze ho ho. Boi sie mezczyzn, to widac- dostawala niezle lania chyba i dosc czesto bo jak jedziemy na wybieg i ona zacznie kopac i nie wracanie wraca nie wraca, nawet na ciacha nie wraca to adam jak do niej dojdzie i krzyknie zeby sie gwiazda ruszyla bo reszta juz czeka w aucie to kladzie sie cycochami do gory kuli ogon strasznie bloto, nie bloto achhhh prawdziwa z niej zaba. uczymy ja ze u nas na pieski reki sie nie podnosi, przytulamy, calujemy i widac ze jest juz duzo lepiej niz na poczatku ale jeszcze sporo przed nami. Reaguje na imię wiec mozemy je zmienic w tytule ????PROSIMY PROSIMY
Poza tym fajnie widziec ze Zaba mimo tego co przeszla ma w sobie tony wiary i milosci, musimy jednak sporo z nia pracowac bo jest nie do okielznania, wywala smieci-moze grzebala i w ten sposob sie zywila, stad te zmiany skorne, bo teraz jest juz duzo lepiej roz nie jest taki intensywny, dupelek ciut sie zaokraglil, buzia usmiechnieta od ucha do ucha jak sie tylko cos do niej powie, ale bestia wlazi na szafki i sciaga wszystko co dostanie-pana kanapki do pracy, pani obiad dietetyczny, lubi laptopa (wali lapami w klawiature) i nie wnika ze pancia pracuje. jest bardzo natretna i strasznie skacze, cala jestem w siniakach i podrapana ale i tak podbila nasze serca i juz jej nie oddamy!!! moze poradzicie cos??? bo deptanie tylnych lapek na nia nie dziala- taka twarda z niej zawodniczka
[ Dodano: Pią 19 Lis, 2010 ]
ach a co z nasza wizyta po-przedadopcyjna?
joanna - 19-11-2010, 18:36
ha ha taki urok labiszona,za to je kochamy w końcu inne psy się tak nie zachowuja bo tylko labkom to uchodzi ,tak tak wiem rozpuszczonemu labowi i tak wybacza się wszystko a co dopiero biednej ŻABIE KTÓRA DOPIERO TERAZ POZNAJE CO TO MIŁOŚĆ!niech się kochana nacieszy niech jej w końcu będzie wolno troszkę zaznać pełni labowego życia ,przecież to mądre psisko zobaczycie że niedługo to będzie najporządniejszy pies świata!
bietka1 - 19-11-2010, 20:45
| ania i adaś napisał/a: | | bestia wlazi na szafki i sciaga wszystko co dostanie-pana kanapki do pracy, pani obiad dietetyczny | mój adoptowany Nero też tak miał. Jedyny sposób, to dokładne sprżątanie wszystkiego z szafek. U nas dopiero po kilku miesiącach puste blaty szafek sprawiły, że Nero już tego nie robi (a potrafił ściągnąć cały garnek z pieczenią świąteczną ). Przydała się także komenda "moje" nauczona w czasie zabawy piłką, która oznacza to samo, co "nie rusz". Teraz chłopak potrafi leżeć obok mojego talerza z kolacją i nawet nie powącha. Oczywiście nadal nie ryzykuję i nie zostawiam go samego z taką pokusą, wystarczy na razie, że nauczył się, że po stołach i szafkach się nie łazi (tam już jedzenie może sobie leżeć). Wasza panna też się tego nauczy, trzeba tylko czasu i cierpliwości
joanna - 21-11-2010, 16:05
nasze labiszony uczą nas porządku w domu jak nic ,u mnie też odkurzacz idzie trzy razy dziennie a szafki i blaty posprzątane ,nigdy tak ładnie nie było w kuchni ,śmiało można przyjmować gości
ania i adaś - 22-11-2010, 13:54
joanna, co racja to racja- szkoda tyko ze po spacerach mam 12 odbitych blotem lap na penelach hahah u nas nie tyle odkurzacz ile mop to podtswa
Ewelina - 22-11-2010, 13:57
ania i adaś, 12 łap odbitych na panelech. Radość z 3 machających ogonków bezcenna
ania i adaś - 22-11-2010, 13:57
musze tylko dodac ze wczoraj Zaba dala sobie wyczyscic uszy, a tak tylko troszke bo sa tak brudne w srodku ze gabka nie daje rady- nie wiem czym moge jej je doczyscic ale moze systematycznosc da tu sobie rade i jak zawsze Zaba sie wscieka skacze kladzie sie na podlodze kreci sie w kolko-tak wczoraj byla spokojna, przytulila sie i bylam w szoku- jest taka slodka i te czarne oczeta tak patrza na mnie ze azteraz mi sie lezka zakrecila, ach uciekam bo jestem w pracy- pozdrawiamy
Ewelina - 22-11-2010, 14:05
ania i adaś, Zazdroszczę takich słodziaków trzech.Pozdrowienia
troskliwa - 23-11-2010, 22:09
ania i adas - nie ma co kryc przy trzech psach ogrom pracy sprzatania ale i wiele radosci wiem wiem czlowiek niekiedy pewnie ma dosc ale jak Żaba spojrzy to pewnie kolana miękną i popatrzcie nie miala łatwego zycia do tej pory a tyle w niej radosci i optymizmu ze czlowiek powinien sie od niej uczyc .A co do uszu my spradycznie czyscimy chusteczkami dla dzieci mozna to zwianc na palec i delikatnie czyscic .Pozdrawiamy i trzymamy za was kciuki .A co do sprzatania moge doradzic miotłe gumowa swietnie zbiera wlosy piasek
ania i adaś - 26-11-2010, 18:07
hahahaha dzieki zakupie takowa na pewno
Franula - 26-11-2010, 18:11
to super, ze sunia ma u was dobrze podziwiac ludzi takich jak wy
ania i adaś - 26-11-2010, 18:28
z serii ATAK ŻABY:)
Franula - 26-11-2010, 18:29
Cudownie sie bawia
Tyle szczescia w domu, ze chocho
ania i adaś - 26-11-2010, 18:32
ATAK ŻABY TRWA
[ Dodano: Pią 26 Lis, 2010 ]
I JESZCZE Z AZĄ
Franula - 26-11-2010, 18:36
no i super! panna wreszcie pokazala facetowi, kto tu rzadzi
Ewelina - 26-11-2010, 18:36
Jaka zmiana Żabulka super wygląda.Widać już zmianę Świetnie się bawią
ania i adaś - 26-11-2010, 18:37
oj potrafia tak się zabwić ze dom prawie sie rozpada
Franula - 26-11-2010, 18:38
no, wyglada jak zupelnie inny pies. warto dla porownania wrocic sie na pierwsza strone i zobaczyc tego zniszczonego, smutnego i zaniedbanego pieska. teraz jest wzorowy labus! zdroweczka Zabenko!
ania i adaś - 26-11-2010, 18:41
tak tak do tej pory ax rzadzil azą, a teraz rzadzi żaba, axel ma kompankę do zabawy ile wleziee zaczynają o 5 rano, bo tak pan wstaje do pracy- wypusci je na podworko, da papu i od 6 szaleństwo-pan do pracy wiec mozna szalec i przy okazji obudzic pancie
ciesze sie ze zaba lepiej wyglada i ze widzicie roznice- my tak bardzo jej nie zauwazamy bo mamy ja na codzien, ale jak ogladam zdjecia z pierwszej srtony to rzeczywiscie jest duuzooooooo lepiej a bedzie jeszcze wiecej
Ryniu - 26-11-2010, 18:51
ania i adaś, jak miło się to ogląda, tylko ten tytuł tematu mnie drażni.
Chciałbym aby już się wyjasniło
jkasia - 26-11-2010, 20:26
ania i adaś, że sie tak poetycko wyraże o tych zdjęciach "miód dla duszy" Sama zajrzałam na 1 strone i na teraźniejsze fotki i radość mnie ogarnia. Jeszcze raz napisze-jesteście super! Żabka lepiej trafić nie mogła
zouza - 26-11-2010, 20:43
ania i adaś
moja niunia ma oczywiscie u nas dobrze-widac ze jest szczesliwa,ma duzo psich przyjaciol i nie tylko psich bo wszyscy znajomi za nia szaleja i karza ja za kazdym telefonem calowac i ukochac i wogole.. jest slodka ale i bardzo wdzieczna za to ze ma dom..tylko u was jest weselej-jak namawialam meza na 2 laba mowilam-dwa jezory lizace cie rano zebys wstal z nimi na spacerek,dwa merdajace ogonki witajace cie w wejsciu do domu,dwa luje lezace na twojej poduszce w nocy i 4 szczesliwe oczka...bo taka jest prawda-po tych pieskach ktore byly smutne i nieszczesliwe a znalazly lepsze miejsce-lepszy dom widac jak bardzo niewiele im do szczescia potrzeba i na kazdym kroku pokazuja jak bardzo nas kochaja..
Ja mojej niuni bym nie oddala chocby nie wiem co-jest jak taka malusia dzidzia i nawet tak na nia mowimy,a ona tylko chodzi po pokojach i rozdaje buziaki
pozdrawiam serdecznie
Na prośbę autorki postu zdjęcia przeniesione do galerii prywatnej jej psa
Admin
AnTrOpKa - 27-11-2010, 02:51
Przepraszam bardzo, ale gdzie sie podziala ta łysa psina, wyglądająca jak kłebek nieszczęścia ? No nie wierzę, że to ten sam pies !!!! BRAWO ! Kocham Was!!!!!!!
ania i adaś, chyba powinnas zmienic w profilu na "Mój labrador: Aza, Axel i Żaba"
zouza - 27-11-2010, 06:08
to prawda zaba jest juz nie do poznania:) super wyglada i widac ze swietnie sie bawi...tzn zadzi psiakami
[ Dodano: Sob 27 Lis, 2010 ]
ps jakos tak z marszu do wypowiedzi dodalam zdjecia nasze-przepraszam-mozna je przeniesc do naszej galerii:)??
asia030984 - 27-11-2010, 12:25
ale się zmieniła... super, widać, że trafiła w bardzo dobre ręce
tenshii - 27-11-2010, 19:19
| zouza napisał/a: | | ps jakos tak z marszu do wypowiedzi dodalam zdjecia nasze-przepraszam-mozna je przeniesc do naszej galerii:)?? |
Przeniesione
Żabcia
nata - 27-11-2010, 19:31
Zmieniła się niesamowicie
Widać że wasza miłość jej służy Oby tak dalej!
ania i adaś - 30-11-2010, 10:04
AnTrOpKa, ta bidula znikneła po prostu:)
zouza, trzymam kciuki za namowienie meza na 4 oczeta radosne...dziekuje za cieple slowa-jestescie kochani, wracam do pracy aaaaaaaa zmienie zmienie tzn dodam zabe, bo i tak juz jej nie oddamy!!!
mibec - 30-11-2010, 17:14
ania i adaś, super - tyle szczescia w jednym miejscu
zouza - 01-12-2010, 10:06
dziekuje za przeniesienie zdjec..
a wam ania i adaś zycze zeby wasza zabcia mogla z wami byc do konca,zebyscie tworzyli tak wspaniala rodzinke biszkoptowa jak teraz:) pozdrowionka
kama - 03-12-2010, 13:23
gratulacje za wolę walki i cierpliwość!
super się ogląda Wasze fotki!
Historia wyciska łzy z oczu!!
Pozdrawiam gorąco!
ania i adaś - 06-12-2010, 15:42
AnTrOpKa, - zmienione
pozdrawiamy Was serdecznie od nas i naszej trójki DROMBO
[ Dodano: Wto 07 Gru, 2010 ]
Kochani mam wspaniała wiadomość!!!! Zaba juz PRAWNIE JEST NASZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skontaktowałam sie z pania Grazynką, która zajmowała się sprawą Żaby od poczatku i JUZ NAM JEJ NIE ZABIORA!!!!!!!!!!! jesytem tak szczesliwa, ze az lezka w oku mi sie kreci....moja Żabunia-teraz moge tak mowic z pewnoscia i bez strachu!!!!
Załaczam czesc wiadomościod Pani Grażynki- to cudowna, ciepla osoba o ogromnym sercu. Ma tu zajrzeć więc oficjalnie CHCĘ PANI BARDZO SERDECZNIE PODZIĘKOWAĆ I MĄŻ OCZYWIŚCIE TEŻ TO CUDOWNE ŻE WSRÓD TEGO OKRUCIEŃSTWA DLA ZWIERZĄT SĄ JESZCZE TACY LUDZIE JAK PANI oby było ich jak najwięcej...
to cytat:
jej ,,pan ,,nic takiego nie zrobił ...niska szkodliwosc czynu i sprawa umozona
Odwolujemy sie to znaczy poprosilismy o interpretacje wyroku-uzasadnienie ,wykladnie...
Potraktował Sad ją jak zepsuta zabawke i to boli."
Oj boli i to bardzo, bo to nie pierwsza taka sprawa, byly juz sunie gwałcone przez wlascicieli- tylko ukaranych grzywna, byly bezkarne pseudohodowle, byly pourywane głowy huskiego przywiązanego do auta i ciagnietego za autem... Wstyd mi za ludzi!!!i za sądy też!!!
Ryniu smiało zmieniaj opis juz nie czekamy na rozstzygniecie sytuacji prawnej!!! Żaba ma STAŁY KOCHAJĄCY DOM
[ Dodano: Wto 07 Gru, 2010 ]
aaaaaaaaaa Żaba na Mikołajki- oj łaskawy ten Mikołaj
troskliwa - 08-12-2010, 22:00
cholerka aniu adasiu , az lezka poleciała gratuluje wspaniałej wiadomosci
anna3678 - 08-12-2010, 23:21
Super wiadomosc!!!!!!! Ciesze sie razem z Wami
mibec - 09-12-2010, 10:31
| ania i adaś napisał/a: | | Zaba juz PRAWNIE JEST NASZA!!!!!!!!!!!!!!!!!! | cuuuudownie
Pattina - 09-12-2010, 10:47
Cudowne wieści
ania i adaś - 09-12-2010, 15:27
my tez bardzo sie cieszymy i juz jestesmy spokojni
mibec - 09-12-2010, 15:44
To moze by tak ten tytul zmienic ?
Madzialenka - 09-12-2010, 17:52
ania i adaś, wspaniala wiadomosc!!!
asia030984 - 09-12-2010, 20:26
Gratulacje !!!!
desktop19 - 09-12-2010, 23:11
no wreszcie, wszyscy mogą spać spokojnie
jkasia - 10-12-2010, 08:03
Cudowna wiadomość! Gratulujemy
nata - 10-12-2010, 10:10
Świetne wieści! Bardzo się cieszymy
I mamy nadzieję na wspólne labowanie
ania i adaś - 11-12-2010, 10:17
dziękujemy wszystkim za wsparcie i za cieple slowa. jestescie kochani labkomaniacy
zouza - 11-12-2010, 19:29
bardzo sie ciesze ze w koncu sie udalo
nawet nie wiem jakich slow uzyc bo siedze i rycze przed kompem...
pozdrowienia dla was i miziaki dla waszej NIE ROZLACZNEJ juz wielkiej 3 [/b]
Ewelina - 11-12-2010, 19:30
uff ogromnie się cieszę
Ryniu - 12-12-2010, 20:07
| ania i adaś napisał/a: | Ryniu smiało zmieniaj opis juz nie czekamy na rozstzygniecie sytuacji prawnej!!! Żaba ma STAŁY KOCHAJĄCY DOM |
Przepraszam że dopiero dzisiaj. Bardzo, ale to bardzo się cieszę
ania i adaś - 13-12-2010, 13:53
hahahah i to nam sie podoba
Shamalli32 - 16-12-2010, 22:36
Poryczałam sie jak bobr jak zobaczylam te zdjecia....moja Korcia ktorej juz nie ma tez miala chorobe skory ale nigdy nie przyszlo mi do glowy zeby sie jej pozbyc jak starego mebla....czlowiek to najgorsza bestia jaka moze chodzic po ziemii...wykluczajac tych dobrych:)pracuje w schronisku ale w Irlandii i sa straszne przypadki ale staram sie jak moge zeby te zwierzaki czuly ze ta chwila kiedy przychodze jest tylko dla nich:) i znow edytuje :)mojego Drako tez przynioslam z bidula,teraz juz jest srogich rozmiarow ale w jednej rece mi sie miescil:)
słowiczek - 17-12-2010, 08:55
ania i adaś, jesteście wspaniali i pisze to już poraz któryś....
Od samego początku obserwuję losy Żaby, ujęła moje serducho....
Cieszę się, że jest szczęśliwym psem w szczęśliwym domku.
ania i adaś - 20-12-2010, 17:40
z nowej serii
Ewelina - 20-12-2010, 17:42
Pieknie wygląda laleczka
ania i adaś - 20-12-2010, 17:44
[ Dodano: Pon 20 Gru, 2010 ]
ups jedno takie same poprosze o wykasowanie
Ewelina - 20-12-2010, 17:45
Piękny widok. Marzenie
ania i adaś - 20-12-2010, 17:46
[ Dodano: Pon 20 Gru, 2010 ]
ciezko uchwycic cala trojke
mibec - 20-12-2010, 17:53
Super - Zaba wyglada rewelacyjnie, trudno uwierzyc, ze to ten sam pies
ania i adaś - 20-12-2010, 18:59
dziekuje tez widze ogromna roznice. musze wam powiedziec ze strasznie z niej nieporadna dziewczyna na swniegu, robi wielkie susy i lapki jej sie rozjezdzaja- taka nasza popierdułka i lata po wysokim sniegu - raczej skacze- jak zajac ...musxze to uwiecznic i dorzucic fotki pozdrawiamy
troskliwa - 20-12-2010, 21:21
oj portrecik na podlodze miodzio boze jaki ona ma pysio sliczny kluchy na legowiskach ech az zazdroszcze ,Żaba niesamowicie sie zmieniła ta wasza pierdołka mała juz sobie wyobrazam jak kica po tym sniegu
jkasia - 20-12-2010, 21:55
Co za widok, trzy biszkopciki razem Żaba wygląda super! Nigdy bym nie powiedziała, że kiedys miała takie problemy
ania - 20-12-2010, 23:17
czy to aby na pewno ta sama dziewczynka ??
jest piekna a te portrety na podlodze to bajka sciskamy wszystkie trzy biszkopciki
ania i adaś - 21-12-2010, 10:05
no i jeszcze dwa grubasy na jednym posłanku a lady Żaba na osobnym rozwalona jak królowa. teraz poslania sa podarte bo zaba je porwała wydarla z nich pol gabki, wiec zakup nowych poslanek tuz tuz...najwiekszy problem to wygonic je spod kominka na te poslania
asia030984 - 21-12-2010, 15:44
cudne psiaki aż trudno uwierzyć, ze to żaba
Paulinna - 21-12-2010, 16:17
Aż miło popatrzeć
Madziuja - 21-12-2010, 17:00
| ania i adaś napisał/a: | | najwiekszy problem to wygonic je spod kominka na te poslania |
nie ma sie co dziwić...sama bym przy kominku a taka pogode posiedziala No i teraz poslania musza byc trzy
Ewelina - 21-12-2010, 17:10
Piękności
anna3678 - 21-12-2010, 18:15
Pieknie Zabula wyglada, czy to faktzcznie ten sam psiurek? Milosc czyni naprawde cuda
zouza - 22-12-2010, 21:59
Żabolinka wyglada ślicznie:)
świetne zdjątka i cala ta 3
ach pozazdrościć takich cudeniek miziaki dla nich wszystkich:)
R-O-K-S-A-N-A - 24-12-2010, 15:25
Oj Biednaa ; (
halinaness18 - 25-12-2010, 10:47
Z trudem ja poznalam...cuda sie zdarzaja!
ania i adaś - 28-12-2010, 12:00
poslania sa trzy ale trzecie jest niebieskie i nie bardzo chca na nim lezec hmmm wala brąz, haha bo bardziej pasuje do biszkoptosci
mam slabe wiesci- wczoraj pierwszy raz bylismy z Zaba u naszej Pani wet, bylismy z cala trojka ale kiepskie wiesci o zabie...jak juz wreszcie ciut sie uspokoila to dala sie cala obejrzec i pod szyja ma mega wielka brzydka ciemnorozowa skaze a skora tam jest juz tak zrogowaciala ze nie wyglada to ciekawie, wrecz okropnie, ma zainfekowane uszy, jakies zmiany alergiczne, pani Monika je wyczyscila, (sa juz na nich przebarwienia ktorych nie da sie usunac) dostalysmy antybiotyk do uszu, drugi doustnie, trzy zastrzyki, oprocz tego specjalny plyn do kapieli, ktorym musze myc ja dwa razy dziennie, do tego biotyne, cynk, tran z wiesiolkiem i odrobaczanie.....pani doktor powiedziala ze widac ze wlasciciel jej nie szczedzil, ze co cieczka to male i ze to zaniedbanie to tak stara sprawa ze bedziemy robic wszystko zeby to wyleczyc ale skora pod szyjka moza nie odrosnac... jak patrze na nia, taka spokojna i skulona i weta bo sie bala sierota to noz sie w kieszeni otwiera i do wlasciciela i sedziedo ktory go nie ukaral, mala szkodliwosc czynu???
asia030984 - 28-12-2010, 13:48
biedna psinka...
anna3678 - 28-12-2010, 16:43
Ania i Adas, trzymamy kciuki za zdroweczko Zabulki Tyle juz razem przeszliscie ze i z tym sobie poradzicie
zouza - 01-01-2011, 21:55
boziu:( biedna dziewczynka..
Ale wazne zeby to co najwazniejsze czyli zdrowko jej po tych kuracjach dopisalo....
3mam kciuki:)
ania i adaś - 03-01-2011, 13:56
cos dziwnego zadziało sie teraz z jej szwami po sterylce, mianowicie dzis rano zobaczylam ze w miejscu jej sladu po szwach pojawila sie dluga na 1/3 palca czerwona, podeszlo to krwia i napuchlo, adas wzial wolne i zwiozl ja odrazu do weta i znowu dostala leki... martwie sie o nia coraza bardziej...
anna3678 - 03-01-2011, 14:50
| ania i adaś napisał/a: | | martwie sie o nia coraza bardziej... | kurcze, ze tez ta bidulka nie moze wreszcie cieszyc sie Wasza miloscia i nowym domkiem trzymamy lapci i kciuki zeby wszystko bylo dobrze
Ewelina - 03-01-2011, 14:58
Aniu trzymam mocno kciuki, żeby to nic groźnego nie było
asia030984 - 03-01-2011, 17:11
kcikuam żeby wszystko było dobrze, i żeby Żabka już nie cierpiała i cieszyła się życiem
jkasia - 03-01-2011, 17:49
Trzymamy kciukasy za Żabulke | ania i adaś napisał/a: | | adas wzial wolne i zwiozl ja odrazu do weta | wspaniale, że trafiła na takich kochających nowych właścicieli
troskliwa - 04-01-2011, 19:26
ania adas mysle ze wasza troskliwa i opieka milośc zdziala cuda Żabka napewno nie byla dobrze zywiona jej odpornosc jest jak cienka linia wiec pewnie kazda drobna bakteria wirus daje sie we znaki bedzie dobrze .
i3l4z0 - 06-01-2011, 20:29
Biedna ta żabunia... kiedy ona w końcu będzie mogła zacząć w pełni cieszyć się tak długo wyczekiwaną miłością Serce pęka jak myślę o tym że ona już tyle przeszła i końca jej bólu nie widać. Ale wasza miłość jest na pewno bardzo silnym znieczuleniem i Żabula sobie ze wszystkim poradzi i w końcu dojdzie do siebie. MACIE OGROMNE SERDUCHA!!
anna3678 - 07-01-2011, 14:25
I jak tam Zabcia sie czuje?
ania i adaś - 07-01-2011, 14:29
dziekujemy za cieple slowa, Żaby uszy mają sie duzo lepiej, pani wet jest zadowolona, a Żaba juz tak nie trzepie lebkiem i nie drapie sie po uszach, brzuch tez jest juz lepiej, biedna po prostu ma slaba odpornosc i gdzies biegajac nadziala sie na jakiegos kija czy cos innego i przetarla skore akurat w miejscu po szwach, brzydko to wygladalo, podeszlo krwia i bylo zaognione, teraz jest juz lepiej, pani Monika (nasza kochana wet), ktora sama ma trzy psy i uwielbia nasza trojke dala kilka zastrzykow, leki i staramy sie dalej, zeby z tego brzydkiego kaczatka wykrzesal sie labekl, najlepiej biszkopt, bo teraz jest z domieszka różu. dziekujemy za wsparcie i pozdrawiamy...niebawem dorzuce jakies foty
mibec - 07-01-2011, 15:14
ania i adaś, dla Was za opieke nad zwierzakami i dla Zaby no i dla reszty, zeby sie pokrzywdzeni nie czuli
jkasia - 07-01-2011, 18:54
ania i adaś, dużo zdrówka dla Żabulki
asia030984 - 08-01-2011, 14:17
jesteście super dużo zdrówka dla małej
troskliwa - 10-01-2011, 13:30
ania i adas a moze podac jej cos na wzmocnienie odpornosci nie jestem zwolenniczka faszerowania psow takowymi specyfikami bo organizm sam powinien działac ale w przypadku Żaby moze by to troche jej pomoglo teraz zima jeszcze ,ja mojej suni przez jakis czas podawalam Scanomune i naprawde podziałało trzymajcie sie i duzo zdrowia dla Was i sfory
Agnieszka:) - 25-01-2011, 19:50
Ludzie to potwory .... Jak można zrobić cos takiego przecież ona jest taka śliczna i taka pragnąca miłości... .
Labradore - 02-02-2011, 02:10
ania i adaś - brak mi słów by opisać to co we mnie siedzi... tą wdzięczność do was i tą radość ! Jesteście oboje wspaniali! Podziwiam was że pomimo dwóch klusek w domu zdecydowaliście sie na kolejną (u nas to 1 jest problem ). 3 biszkopty w domu to z pewnością uciecha ale też i kłopoty. Życzę wam żeby tych kłopotów było jak najmniej (najlepiej żeby w ogóle nie było ). Dużo zdrówka dla was i dla ferajny! Nie dajcie się . Żabcia nie mogła lepiej trafić! Cudowna trójka
orlosia - 03-03-2011, 21:03
haloo co tutaj taka cisz?
Madzialenka - 17-04-2011, 11:52
Trzymam kciuczki za zdröwko Zabulki I gdzie te obiecane fotki???
Madziuja - 17-04-2011, 14:20
| Madzialenka napisał/a: | | I gdzie te obiecane fotki??? |
no właśnie...gdzie?
gia - 17-04-2011, 18:01
Aniu,Adasiu!!! od niedawna tu jesteśmy i też niedawno adoptowaliśmy Psiaka "Forumowego" ..Wzruszyłam sie...niewielu ludzi spotyka sie z tak cudnym sercem..watek Żabuli piękny, ale w dużej mierze dzieki Wam ..Napiszcie jak sie ma Wasza Trójca
pozdrawiamy
Magda - 26-04-2011, 19:08
no właśnie
Ewelina - 27-04-2011, 14:42
Co tam u gromadki?
pado - 07-07-2011, 17:54
Puk,puk?
joanna - 11-07-2011, 23:31
co z waszą załogą?wszyscy tu jesteśmy stęsknieni jeśli nie fotek to chociaż paru słów,nie dajcie o sobie zapomnieć pls
mibec - 16-12-2012, 00:28
Co u Zaby i reszty slychac?
|
|