forum.labradory.org

Coś dodać? Coś zmienić? Coś usunąć? - Logo forum !!!

dorkazz - 27-09-2010, 00:20
Temat postu: Logo forum !!!
Witam Was,
natknęłam się w temacie kupię/sprzedam pomysł o powstaniu logo forum
dlaczego?
a właśnie choćby nawet do produkcji naklejek na samochody z naszymi pociechami :)
w dalszej części mogłyby powstać koszulki, breloczki i inne, które mogłyby być licytowane na aukcjach i do użytku własnego.
mam pewną propozycję, ale nie wiem czy od razu ją przedstawić?
pozdrawiam :)

AnTrOpKa - 27-09-2010, 01:14

dorkazz napisał/a:
mam pewną propozycję, ale nie wiem czy od razu ją przedstawić?

Ja nie wiem, na co jeszcze czekasz :greedy: Dawaj! ;D Trzeba w końcu ruszyć coś w tym temacie! :)

anna34 - 27-09-2010, 08:01

AnTrOpKa napisał/a:
Dawaj! Trzeba w końcu ruszyć coś w tym temacie!

też jestem za :)
Karolino gadżety są fajne,prawda ;D

AnTrOpKa - 27-09-2010, 11:22

anna34 napisał/a:
Karolino gadżety są fajne,prawda ;D

No jasne ;D
dorkazz, czekamy !

kaha - 27-09-2010, 12:51

tez uwazam ze pomysł swietny a i przy okazji pieniadze mozna przeznaczyc na rzecz potrzebujacych psiaków
dorkazz - 27-09-2010, 13:12

no dobra no to wklejam:

logo proste, bez zbędnej koloryzacji,
mam nadzieję że się spodoba :)
oczywiście wszystkie komentarze są pożądane :)

pozdrawiam wszystkich
Dorota

orlosia - 27-09-2010, 14:05

dorkazz, mnie sie bardzo podoba. ale jedno małe ale nie lubie różu
jest okej :)

dorkazz - 27-09-2010, 14:12

no ja też nie jestem wielką fanką, ale serce to w takich klimatach kolorystycznych najczęściej występuję stąd taka propozycja,
no ale można też pokombinować z innymi kolorkami :)

AnTrOpKa - 27-09-2010, 14:25

dorkazz, świetne! ;D bardzo mi się podoba :) Czekam na opinię innych :) Ale jestem naprawdę mile zaskoczona :)
AnTrOpKa - 27-09-2010, 14:25

dorkazz, skąd brałaś postać psa ?
kaha - 27-09-2010, 14:35

jesli chodzi o mnie to bardzo podoba mi sie sama postac labka a to serce jakby było czerwone to chyba byłoby lepiej... ogólnie pomysł swietny :)
psiara2101 - 27-09-2010, 14:46

dorkazz, bardzo fajne, ale jakby zmniejszyć trochę serduszko (błagam czerwone, wszystko byle nie róź :-P ) i napis i zmieścić na psa? wtedy sama sylwetka psa będzie się bardziej rzucać w oczy :haha: pomysł świetny ;*
dorkazz - 27-09-2010, 15:01
Temat postu: propozycja nr 2
postać psa to jakiś clip art, znaleziony gdzieś na necie
w związku z opozycją różu (do czego sama też na początku nie byłam przekonana) zmieniam trochę kolory
mąż zaproponował połączenie trzech kolorków sierści naszych labków od czarnego, przez czekoladowy do biszkopta, do tego dobrałam ładny błękit, który jest bardziej neutralny od różu :)
a wydaję mi się, że proporcja sylwetki i napisu jest poprawna. ale można jeszcze pokombinować żeby na przykład napis był poniżej.
ale jak na razie
propozycja nr 2.

psiara2101 - 27-09-2010, 15:08

Genialne!!! ;* ;* ;*

dorkazz napisał/a:
mąż zaproponował połączenie trzech kolorków sierści naszych labków od czarnego, przez czekoladowy do biszkopta

facet i taki mądry? Niemożliwe :D a tak na serio pomysł super :haha:

będzie się świetnie prezentować na koszulkach :haha:

dorkazz - 27-09-2010, 15:20

no też się zdziwiłam :D
ale widać dobrze się uzupełniamy, on trzeźwe oko ja artystyczna dusza :D
no ale czekamy też na opinie innych,
też mi się podoba i mam nadzieję że to jest to :)

jak pomysł zostanie zaakceptowany to możemy rozpocząć produkcję naklejek na auto, breloczków koszulek
ale będzie fajnie :)

psiara2101 - 27-09-2010, 15:37

będzie super :haha: normalnie się nakręciłam :D
AnTrOpKa - 27-09-2010, 16:10

psiara2101 napisał/a:
normalnie się nakręciłam :D

Ja też :P
Chciałabym jeszcze zobaczyć wersje z czerwonym serduszkiem :) Bo właśnie też pomyślałam nad tym, że róż będzie odrzucał facetów :P Przecież nie bedą nosić koszulek, breloczków czy czegokolwiek z różem :P
Wersja nr 2 jest fajna, ale może zamiast stopniowej zmiany koloru zrobiłabym tak jak w wersji nr 1, ze np. w srodku brazowy z zewnatrz biszkoptowy :) A czarny jest juz sam labek wiec w serduszku nie musi byc tego koloru :) Tak bedzie lepiej i wygodniej np przy nadrukach, bo takiej stopniowej zmiany koloru nie naszyją, a tak jak w wersji nr tak :)

dorkazz - 27-09-2010, 17:21

wedle życzenia :)
zmieniłam też czcionkę, na bardziej jednolitą.

psiara2101 - 27-09-2010, 17:29

pierwsza czcionka zdecydowanie lepsza, szczerze mówiąc 2 wersja najbardziej mi się podoba, pies i serce tworzą fajną całość, to czerwone trochę za bardzo się wybija jak dla mnie
dorkazz - 27-09-2010, 17:36

kolejna propozycja, bardziej zakręcona czcionka :)
propozycja nr 5

psiara2101 - 27-09-2010, 17:41

dorkazz, jakie ty masz tempo :oh: normalnie jestem w szoku :haha: a jakby w 5 odrobinę zmniejszyć czcionkę? żeby troszkę serduszko było bardziej widoczne
dorkazz - 27-09-2010, 17:47

a więc czionka trochę mniejsza,
faktycznie teraz bardziej widać serducho ;)
a tempo...no tempo :P jak się ma trochę wprawy to tak idzie ;)
propozycja 5.1

psiara2101 - 27-09-2010, 17:55

no pięknie ;*
AnTrOpKa - 27-09-2010, 17:58

Oo ;D Kurcze już sama nie wiem :) to ostatnie mi się podoba, z czerwonym sercem też fajne. Tylko nie wiem która czcionka lepsza czy ta całkiem pierwsza czy ta zakręcona.
Hmm... w sumie to zakrecona bedzie z daleka mało czytelna, np taka naklejka na aucie. Zakręcona czcionka jest ładna, ale chyba praktyczniejsza bedzie zwykła. Co myslicie ?

dorkazz - 27-09-2010, 17:58

no chyba to jest to :)
teraz tylko trzeba czekać na akceptację innych a później chyba "góry" :P

[ Dodano: Pon 27 Wrz, 2010 ]
hmmm...
jeśli chodzi o widoczność to i tak na naklejce to logo podejrzewam będzie małe, więc czytelność też będzie ograniczona, większe będzie zdjęcie labka + napis, np. labek inside czy coś takiego
ja mimo tego, że zazwyczaj wybieram prostsze rzeczy byłabym za zakręconą, jest po prostu rozkoszna jak nasze pociechy ;)
ale wybierajmy, dyskutujmy!

AnTrOpKa - 27-09-2010, 18:18

Hmm, no czekajmy na opinie innych :P :) Tylko nie wiem dlaczego tak mało ludzi się wypowiada :P
anuszka - 27-09-2010, 18:19

jeśli mogę się wtrącić :P może można spróbować pierwsza wersje tylko z czerwonym serduszkiem bez obwódki pomarańczowej ? 8)

Moze ktos jeszcze cos przygotuje ? :P

dorkazz - 27-09-2010, 18:30
Temat postu: propozycja 1.1
zgodnie z życzeniem

może mało osób się wypowiada, bo ten temat jest na samym dole i mało to widać?

anuszka - 27-09-2010, 18:33

mi osobiście ta wersja ze wszystkich co widziałam się najbardziej podoba :P ale to tylko moje zdanie :)
kaha - 27-09-2010, 18:37

wersja 5.1 bardzo mi sie podoba ale czcionkę zmieniłabym na ta z ostatniej propozycji... razem napewno cos wymyslimy :)
AnTrOpKa - 27-09-2010, 18:41

Ostatnia propozycja jest ok, tylko serce przesunelabym nizej, zeby labowi nie wystawały brzuszki od niego na plecach :P hehe :)
psiara2101 - 27-09-2010, 18:42

jak dla mnie 1.1 jakas taka za prosta, taka banalna :-P mi najbardziej wersja 2 i 5.1 :haha:
anuszka - 27-09-2010, 18:51

psiara2101 napisał/a:
jakas taka za prosta, taka banalna :-P

logo powinno być jak najprostsze :P powinno być łatwo i pozytywnie rozpoznawalne zbyt wiele kolorów wprowadza niepotrzebny chaos i trzeba brać pod uwagę ze będzie drukowane i wyszywane na rożnych nośnikach :P

dorkazz - 27-09-2010, 18:54

kaha, coś takiego?
Antropka, serducho trochę niżej :)

oczywiście że powinno być najprostsze ale też nie można popadać w skrajność, bo nie projektujemy logo dla koncernu, który bazuje na tym jako na swoim znaku rozpoznawczym, a my tego będziemy bardziej używać na własny użytek i może być bardziej fikuśne :)

Franula - 27-09-2010, 19:04

Mi się podobają najbardziej te dwa nad moim postem. Są mega. Reszta zależy od was! :*
AnTrOpKa - 27-09-2010, 19:05

No i teraz mnie zabiłaś, te dwa ostatnie są SUPER. Nie wiem które bym wybrała! Mysle, że może zrobimy ankiete, żeby forumowicze wybrali ? I moze jesli ktos jeszcze ma jakiś swój pomysł to dawać! Nie bać się! :haha:
anuszka - 27-09-2010, 19:05

owe logo będzie tez m.in znakiem rozpoznawczym dla forum .... poza tym większość ma decydujący głos jak będzie wyglądać a nie tylko Ja :)

no i ostanie czerwone jest ok :)

Franula - 27-09-2010, 19:09

Dwa ostatnie są boskie. Ja niestety nie jestem aż tak w grafikę wprawiona. :) Zrób może ankietę na dwa ostatnie? :)
dorkazz - 27-09-2010, 19:15

no pewnie :) demokracja rządzi nie od dziś
spróbuję z ankietą z tymi ostatnimi dwoma!

AnTrOpKa - 27-09-2010, 19:21

dorkazz, moze poczekajmy do jutra z ankietą i może ktoś dorzuci jescze tutaj swoją propozycję :)
dorkazz - 27-09-2010, 19:24

no właśnie próbowałam opanować dodawanie ankiety i się zaczęły schody
a z tym poczekaniem ewentualne propozycje można by było dołączać do ankiety jeśli jest taka opcja,
no a jak nie to poczekajmy, nie mam nic przeciwko, może jeszcze nowe pomysły się pojawią :)

kaha - 27-09-2010, 19:25

tez mi sie podoba
anna3678 - 27-09-2010, 20:02

My jestesmy za ostatnia wersja z czerwonym serduchem :) dzialajcie, dzaialajcie ja potrzebuje nalepki na autka :-P :)
nata - 27-09-2010, 22:34

Zgadzam się że te dwa ostatnie zdecydowanie najlepsze :) I urzeka mnie ten pierwszy obrazek, tylko jak dla mnie napisy nieczytelne.. a próbowałaś jakby wyglądało bez tej niebieskiej obwódki psa? :)
dorkazz - 27-09-2010, 23:10

tak wygląda ;)

[ Dodano: Wto 28 Wrz, 2010 ]
a co powiedzie na coś takiego?

anna3678 - 28-09-2010, 07:43

a jakby bez serducha? sylwetka psiurka i w lewym gornym rogu napis? nie wiem, tak sobie kombinuje :-P
AnTrOpKa - 28-09-2010, 08:37

Bez serducha to bedzie malo charakterystyczne, a z serduchem to nikt nie ma :P
mibec - 28-09-2010, 10:05

Mi sie podoba druga propozycja od dolu, czyli piesek bez niebieskiej obwodki i wyrazny napis. Co z ankieta?
anna3678 napisał/a:
dzaialajcie ja potrzebuje nalepki na autka
ja tez i koszulki ;)
AnTrOpKa - 28-09-2010, 11:36

fajne, ale przy pomniejszeniu (np gdy ktos wstawi sobie gdzieś :P ) bedzie malo widoczny napis.

Moze inny kolor obwódki ?dorkazz, nie denerwuj sie, ze marudze, ale logo musi byc zrobione raz i porządnie :P :) Trzeba dopracować wszystko :)

iness8@o2.pl - 28-09-2010, 11:56

Szczerze mówiąc nie podoba mi się. Ten labrador jest za mało labradorowy, ma coś nie tak z łapami i w ogóle jakiś dziwny się wydaje. Sorry ale mi naprawdę nie przypada do gustu :) A to serducho jeszcze takie cukierkowe....eeee nie bardzo.
mibec - 28-09-2010, 11:58

A moze odwrocic troche kolorystyke i dac biszkoptowego laba, ciemny napis a serduszko w brazie?
dorkazz - 28-09-2010, 12:30
Temat postu: propozycja 7
na razie coś takiego
później coś jeszcze pododaję

orlosia - 28-09-2010, 12:44

dorkazz napisał/a:

a co powiedzie na coś takiego?
Obrazek

ten mi sie podoba lub z tym czerownym serduchem :)

i ja bym wzieła pewnie kilka koszulek :!!

AnTrOpKa - 28-09-2010, 15:24

DObra, kilka moich propozycji, z tym, ze czcionke mozna wymienic. dorkazz, jak masz jakis pomysl na ulepszenie to pisz :) albo wysle CI damy obrazek i zrobisz po swojemu :)

A1

A2

A3

A4

A5

mibec - 28-09-2010, 15:55

AnTrOpKa, w Twoim A1 dalabym napis pod labcie.

Maruda ze mnie, ale ja swoich propozycji nie przedstawie, bo nie umiem takich cudow robic :)

Bora - 28-09-2010, 16:16

Chwila chwila... Mówi wam coś jak "prawa autorskie" ?
Do "produkcji" logo nie można wykorzystać grafiki wykonanej przez kogoś innego. Posypią sie pretensje.

mibec - 28-09-2010, 16:21

To to sa cudze grafiki, a nie Antropki i dorkazz?
Bora - 28-09-2010, 16:23

Do wykonania tych grafik zostały wykorzystane obrazki pobrane z internetu. Nie trudno je znaleźć.
AnTrOpKa - 28-09-2010, 16:28

Bora napisał/a:
Do wykonania tych grafik zostały wykorzystane obrazki pobrane z internetu. Nie trudno je znaleźć.

Ostatnie to Puma od iness, zrobione wlasnorecznie, reszta to przyklady. Jak zostanie wybrane prawidlowie to sie je zmieni tak, by roznilo sie od tych ogolnie dostepnych obrazków z internetu :)

AnTrOpKa - 28-09-2010, 16:29

Bora, które Ci sie najbardziej podoba ? :)
Bora - 28-09-2010, 16:30

Zgadza się, Pumę rozpoznałam. Reszta to buchnięte z netu czyjeś prace. Dlaczego nie wykorzystać zdjęcia waszych labów ? Można je ładnie przerobić na grafikę i nie bedzie problemu z prawami autorskimi. Jak już coś robić to porządnie a nie na łatwiznę.

edit; Adminka chyba zapomniała o pewnej sytuacji, która wydarzyła się jakiś czas temu.. Także rozchodziło się o prawa autorskie... Nic to nikogo nie nauczyło ?
Poza tym, bedąc autorem zdjęć, publikując je w necie trzeba być na to szalenie wyczulonym.

AnTrOpKa napisał/a:
Bora, które Ci sie najbardziej podoba ? :)

To które zrobisz sama, od A do Z.

AnTrOpKa - 28-09-2010, 16:35

Bora napisał/a:
Dlaczego nie wykorzystać zdjęcia waszych labów ? Można je ładnie przerobić na grafikę i nie bedzie problemu z prawami autorskimi.

To może coś swojego zaproponujesz ? :) Albo chociaż napisz jaką masz wizję. Robienie logo ze zdjęć jest pracochłonne, dlatego chce najpierw wiedzec co jest najbardziej oczekiwane :)

Bora - 28-09-2010, 16:38

W grafice nie jestem mocna, nigdy nie byłam, ale patrząc na inne loga obecne w sieci - najlepsze to takie proste, wyraźne które jasno informuje w czym rzecz. Na logo nie może sie "wiele dziać" bo zrobi sie misz masz.
dorkazz - 28-09-2010, 16:57

wiesz... zajmowałam się przez jakiś czas robieniem tego typu rzeczy i tak naprawdę gdyby być takim dokładnym to powinno się wykorzystać czcionkę zrobioną własnoręcznie, no bo przecież ona też została przez kogoś wykonana.

a jeśli chodzi o grafiki wzięte z ogólnodostępnych stron, to każdy autor liczy się z tym, że jego grafika będzie wykorzystywana przez prywatne osoby choćby do celów własnych
przykład: podoba ci się obrazek, jest dla ciebie inspiracją czy czymś podobnym, zapisujesz go na dysk to już może naruszać prawa autorskie, albo wysyłasz mailem znajomym jakiś śmieszny obrazek, sytuacja taka sama.

oczywiście można się "bawić" w zmienianie zdjęć w grafikę, ale:
1. jest to bardzo czasochłonne, aby to wyglądało porządnie naprawdę trzeba nad tym posiedzieć
2. powstanie problem, którego labka wybrać, w końcu to jakiś tam zaszczyt reprezentować całe forum
3. można tą właśnie grafikę przerobić w niektórych detalach, tak aby była "nasza"

kolejną sprawą jest ilość kolorystyki na takim logotypie:
już to wcześniej napisałam, nie jesteśmy firmą zarabiającą na chwytliwym znaku rozpoznawczym. ma się on nam podobać, nawet jakby miał 3 kolory.
kiedy już wybierzemy pasujące nam logo, możemy je zrobić w dwóch wersjach:
- jedna "ładna", forumowa, która będzie w większym formacie, gdzie można sobie porobić cienie, płaskorzeźby i inne sprawy, które bedą upiększały logo
- druga bardziej płaska, która będzie stosowana przy wydruku naklejek, koszulek i w mniejszych formatach, żeby niepotrzebne elementy się nie zlewały i żeby logo było jak najbardziej czytelne.

to tyle w kwestii teorii,
a jeśli chodzi o praktykę to jest to dyskusja z przykładami :)

Bora - 28-09-2010, 17:08

dorkazz napisał/a:
wiesz... zajmowałam się przez jakiś czas robieniem tego typu rzeczy i tak naprawdę gdyby być takim dokładnym to powinno się wykorzystać czcionkę zrobioną własnoręcznie, no bo przecież ona też została przez kogoś wykonana.

Przeinaczasz troszkę. Co innego grafika znaleziona w necie a co innego korzystanie z czcionki w jaką wyposażony jest program do obróbki grafiki.
dorkazz napisał/a:
a jeśli chodzi o grafiki wzięte z ogólnodostępnych stron, to każdy autor liczy się z tym, że jego grafika będzie wykorzystywana przez prywatne osoby choćby do celów własnych

Publikuję zdjęcia w kilku miejscach i wierz mi lub nie, ale nie życzę sobie wykorzystywania ich do swoich celów przez osoby prywatne. O tym mówi Prawo Autorskie, jakim chronione są moje prace (i nie tylko moje). Trzeba to uszanować i mieć na tyle pokory aby spróbować stworzyć własne dzieło, albo poprosić autora o zgodę na wykorzystanie.
dorkazz napisał/a:
przykład: podoba ci się obrazek, jest dla ciebie inspiracją czy czymś podobnym, zapisujesz go na dysk to już może naruszać prawa autorskie, albo wysyłasz mailem znajomym jakiś śmieszny obrazek, sytuacja taka sama.

Ależ wykluczone. To nie jest ta sama sytuacja! Ty , kopiując grafikę z sieci (grafika owa ma swojego autora, który życzy sobie badź nie, jej wykorzystywania) wykorzystujesz ją do wykonania jeszcze innej grafiki, która potem bedzie sprzedawana, drukowana czy co tam sobie życzycie. Łamiesz prawo i możesz za to odpowiedzieć.
dorkazz napisał/a:
oczywiście można się "bawić" w zmienianie zdjęć w grafikę, ale:
1. jest to bardzo czasochłonne, aby to wyglądało porządnie naprawdę trzeba nad tym posiedzieć
2. powstanie problem, którego labka wybrać, w końcu to jakiś tam zaszczyt reprezentować całe forum
3. można tą właśnie grafikę przerobić w niektórych detalach, tak aby była "nasza"

Dla chcącego nic trudnego. Poza tym grafika-logo nie musi powstać na jutro, można wybrać labradora spośród forumowych psów, wybrać odpowiednie zdjęcie, dogadać się, kto ową grafikę wykona... Ale wolicie iść na łatwiznę i buchnąć komuś jego pracę.
dorkazz napisał/a:
kiedy już wybierzemy pasujące nam logo, możemy je zrobić w dwóch wersjach:
- jedna "ładna", forumowa, która będzie w większym formacie, gdzie można sobie porobić cienie, płaskorzeźby i inne sprawy, które bedą upiększały logo
- druga bardziej płaska, która będzie stosowana przy wydruku naklejek, koszulek i w mniejszych formatach, żeby niepotrzebne elementy się nie zlewały i żeby logo było jak najbardziej czytelne.

Zgadza się. Wersja kolorowa idealnie pasowałaby jako baner czy w ogóle grafika - internet, wersja czarnobiała lepiej sprawdzi się przy wydruku.

AnTrOpKa - 28-09-2010, 17:18

Bora napisał/a:

No właśnie :) Dlatego musimy wziac sie do działania bo logo powstaje juz 3 lata ;] ;]

dorkazz - 28-09-2010, 17:28

Cytat:

Przeinaczasz troszkę. Co innego grafika znaleziona w necie a co innego korzystanie z czcionki w jaką wyposażony jest program do obróbki grafiki.

Programy graficzne można uzupełniać o tzw. plug-in'y i czymś takim może być czcionka, więc może tam się znaleźć jakakolwiek czcionka znaleziona w sieci

Cytat:
Publikuję zdjęcia w kilku miejscach i wierz mi lub nie, ale nie życzę sobie wykorzystywania ich do swoich celów przez osoby prywatne. O tym mówi Prawo Autorskie, jakim chronione są moje prace (i nie tylko moje). Trzeba to uszanować i mieć na tyle pokory aby spróbować stworzyć własne dzieło, albo poprosić autora o zgodę na wykorzystanie

Życząc sobie lub nie, nie zapobiegasz respektowaniu tego prawa, jeśli zdjęcia nie są odpowiednio zabezpieczone nigdy nie będziesz miała pewności czy ktoś to zdjęcia sprzedaje, przerabia bądź ich używa na własny użytek.

Cytat:
Ależ wykluczone. To nie jest ta sama sytuacja! Ty , kopiując grafikę z sieci (grafika owa ma swojego autora, który życzy sobie badź nie, jej wykorzystywania) wykorzystujesz ją do wykonania jeszcze innej grafiki, która potem bedzie sprzedawana, drukowana czy co tam sobie życzycie. Łamiesz prawo i możesz za to odpowiedzieć.

Ale dla autora zdjęcia/grafiki już samo zapisanie tego na dysk, lub rozpowszechnianie jest łamaniem prawa autorskiego.
W ogóle nie rozumiem Twojego "bojowego" nastawienia. Nikt tutaj, a w szczególności ja, nie mam na celu wykorzystywania w celu sprzedażowym czyjejś grafiki. Wszystkie dotychczasowe obrazki jakie tutaj wkleiłam są to propozycje/przykłady, na podstawie których możemy wybrać logo jakie wszystkim się podoba. Przecież nie drukuję tego i nie wystawiam na aukcji, nie czerpię z tego żadnych zysków, nie popadajmy proszę ze skrajności w skrajność. W docelowej grafice można nawet tego labka rozrysować własnoręcznie, zeskanować i przerobić w programie graficznym.

Naprawdę nie musisz mi uświadamiać konsekwencji prawnych tego typu zachowań ale jak już wcześniej podkreśliłam na razie wybieramy kierunek logo.
Myślę, że niepotrzebne są tutaj komentarze, że łamię prawo bo tego nie robię.
Może się trochę wyluzujemy i skupimy się na tym, żeby ta grafika sprawiała wszystkim radość jak się na nią spojrzy a nie niemiłe wspomnienia związane z jej powstawaniem. :)

AnTrOpKa - 28-09-2010, 17:29

Mi sie podoba ta postura:

przerobilam ja zeby nie byla taka sama jak na necie. Jednak nie mam takich fajnych napisów jak Tydorkazz, moze dodasz do tego coś od siebie ? :P jakis czarny napis ?

Bora - 28-09-2010, 17:29

AnTrOpKa napisał/a:
Bora napisał/a:

No właśnie :) Dlatego musimy wziac sie do działania bo logo powstaje juz 3 lata ;] ;]

Chwila... To nie moje słowa.
Jak chcesz przerobić postać psa - labradora? Zmienić mu uszy? kopiować ogon ?

dorkazz napisał/a:
Programy graficzne można uzupełniać o tzw. plug-in'y i czymś takim może być czcionka, więc może tam się znaleźć jakakolwiek czcionka znaleziona w sieci

Ale nie porównuj czcionki do czyjejś pracy-grafiki, zdjęcia.
dorkazz napisał/a:
Życząc sobie lub nie, nie zapobiegasz respektowaniu tego prawa, jeśli zdjęcia nie są odpowiednio zabezpieczone nigdy nie będziesz miała pewności czy ktoś to zdjęcia sprzedaje, przerabia bądź ich używa na własny użytek.

Owszem, ale niezabezpieczone zdjęcie także chronią prawa autorskie.
dorkazz napisał/a:
W ogóle nie rozumiem Twojego "bojowego" nastawienia.

A może dlatego że publikuję gdzieniegdzie i szanuję swoją i cudzą pracę ?
dorkazz napisał/a:
Nikt tutaj, a w szczególności ja, nie mam na celu wykorzystywania w celu sprzedażowym czyjejś grafiki.

Nie wiesz, do czego w późniejszym czasie zostanie wykorzystane logo. Może do produkcji gadżetków, które zostaną zlicytowane na bazarku, na rzecz potrzebujących psów?
dorkazz napisał/a:
Naprawdę nie musisz mi uświadamiać konsekwencji prawnych tego typu zachowań ale jak już wcześniej podkreśliłam na razie wybieramy kierunek logo.
Myślę, że niepotrzebne są tutaj komentarze, że łamię prawo bo tego nie robię.

Jeszcze prawa nie łamiesz, ale uważam że należy jasno powiedzieć na co sie godzimy, a na co nie. Bo potem są pretensje, że o tym czy o tamtym mowy nie było.

dorkazz - 28-09-2010, 17:35

czy poznałabyś swojego psa wśród innych psów?
jaki z tego płynie wniosek?
mam nadzieję że sama odpowiesz sobie na to pytanie :)

Bora - 28-09-2010, 17:38

dorkazz napisał/a:
czy poznałabyś swojego psa wśród innych psów?

Na zdjęciu? To chyba pytanie retoryczne haha
dorkazz napisał/a:
jaki z tego płynie wniosek?

No jaki ?
dorkazz napisał/a:
mam nadzieję że sama odpowiesz sobie na to pytanie :)

A Ty odpowiedzi nie znasz?

Dlaczego Wy ludzie macie taki problem z łamaniem praw autorskich? Dlaczego tak trudno wam pewne rzeczy zrozumieć i uszanować ?
To chyba mentalność Polaków, wystarczy wyjść na ulicę.

AnTrOpKa - 28-09-2010, 17:42

Bora, pogrubiłam łape, wydluzylam pysk, podcielam ogon. Jest juz cos innego ? Jest. Jeszcze dodamy wlasną WYKUPIONA nazwe "labradory.org" i bedzie ok :) Nie ma co sie spinac, bo temat nam umrze!
dorkazz - 28-09-2010, 17:43

Cytat:
Ale nie porównuj czcionki do czyjejś pracy-grafiki, zdjęcia.

Dlaczego? Przecież czcionka jest również złożona z elementów graficznych, niekoniecznie mogą być to literki, może być to obrazek w kształcie jakiejś litery co dla mnie się również kwalifikuje do bycia odrębną grafiką, co od razu mówi o tym, że też jest chroniona prawem autorskim.

Cytat:
Owszem, ale niezabezpieczone zdjęcie także chronią prawa autorskie.

A czy ktoś temu zaprzecza?
Cytat:

A może dlatego że publikuję gdzieniegdzie i szanuję swoją i cudzą pracę ?

Szczerze mówiąc to czy publikujesz czy nie trochę nie bardzo mnie interesuje, chodzi o samo nastawienie do czyjejś pracy. Nie wykorzystuję niczyjej pracy w celach zarobkowych.

Cytat:
Nie wiesz, do czego w późniejszym czasie zostanie wykorzystane logo. Może do produkcji gadżetków, które zostaną zlicytowane na bazarku, na rzecz potrzebujących psów?

Oczywiście, zdaję sobie z tego sprawę, ale pokaż mi gdzie łamię prawo bo ciągle starasz mi się to udowodnić co jest trochę niedorzeczne :)

Cytat:
Jeszcze prawa nie łamiesz, ale uważam że należy jasno powiedzieć na co sie godzimy, a na co nie. Bo potem są pretensje, że o tym czy o tamtym mowy nie było.

Gdybym temu zaprzeczała, albo gorąco namawiała do łamania praw autorskich zrozumiałabym Twoje nastawienie do mnie, a raczej do mojej pracy, ale w takiej sytuacji czuję niepotrzebne osaczenie.

Bora - 28-09-2010, 17:49

dorkazz napisał/a:
A czy ktoś temu zaprzecza?

Jednak sugerujesz że zdjęcia powinny być dodatkowo zabezpieczone, a nie muszą być.
dorkazz napisał/a:
chodzi o samo nastawienie do czyjejś pracy. Nie wykorzystuję niczyjej pracy w celach zarobkowych.

No właśnie, nastawienie, Mam szacunek do czyjejś pracy, bo wiem ile to czasem wysiłku i czasu potrzeba. Co do celach zarobkowych... napisałam wyżej.
dorkazz napisał/a:
Oczywiście, zdaję sobie z tego sprawę, ale pokaż mi gdzie łamię prawo bo ciągle starasz mi się to udowodnić co jest trochę niedorzeczne :)

Nic Ci nie udowadniam, tylko jasno tłumaczę, bowiem nie chcę aby powtórzyła się sytuacja sprzed kilku lat, kiedy to pewien hodowca upomniał się o prawa autorskie do swojej pracy, po co robić sobie niepotrzebny kłopot. Antropka wie o kim mówię.
dorkazz napisał/a:
Twoje nastawienie do mnie, a raczej do mojej pracy, ale w takiej sytuacji czuję niepotrzebne osaczenie.

A gdzie ja Cie osaczam ?

dorkazz - 28-09-2010, 17:51

Tak, czuję się osaczona.
Ponieważ nie musisz mi tłumaczyć aspektów łamania praw autorskich, nie wiem ile jeszcze muszę razy to powtórzyć.
Stoimy po tej samej stronie, więc myślę, że powinnaś trochę wyluzować.

Bora - 28-09-2010, 17:53

dorkazz napisał/a:
Stoimy po tej samej stronie, więc myślę, że powinnaś trochę wyluzować.

Tego właśnie nie jestem pewna :lookdown:
dorkazz napisał/a:
Tak, czuję się osaczona.

To sie nie czuj, bo jeszcze Cie nie osaczyłam ;D

peace :papa:

dorkazz - 28-09-2010, 18:00

wiesz mi na tym nie zależy, żeby Ci to udowadniać :)
chciałam po prostu zaoferować swoją pomoc i doświadczenie, ale przez Twoje zachowanie wcale nie sprawia mi to przyjemności.

Bora - 28-09-2010, 18:07

dorkazz napisał/a:
chciałam po prostu zaoferować swoją pomoc i doświadczenie, ale przez Twoje zachowanie wcale nie sprawia mi to przyjemności.

Eee nie mów że moje posty Cie zniechęcają. Krótko na forum jesteś, to pewnie mnie nie znasz ;D Ale ja taka jestem "czepliwa" ale "nieszkodliwa" ;D Także noł stres :)

dorkazz - 28-09-2010, 18:12

no mam nadzieję, że nasza współpraca będzie bezkonflikotwa i owocna bo o to właśnie chodzi :)
a co powiecie o czymś takim?
albo raczej o czymś w takim stylu?

AnTrOpKa - 28-09-2010, 18:14

nie nie, to jest beee ! :)

moze takie ? :

Bora - 28-09-2010, 18:15

dorkazz napisał/a:
no mam nadzieję, że nasza współpraca będzie bezkonflikotwa i owocna bo o to właśnie chodzi :)

Ja znikam, pojawię się we właściwym czasie :lookdown: Pracuj sobie dzielnie i owocnie ;D ;D ;D

Franula - 28-09-2010, 18:16

AnTrOpKa, świetne, ja też się pobawiłam, ale jest o wiele brzydsze:

Dodałam podpis i wykadrowałam, ale to niczym nie porówna się z twoim :)

AnTrOpKa - 28-09-2010, 18:18

Franula - 28-09-2010, 18:18

AnTrOpKa, fajniejsze brązowe ;)
dorkazz - 28-09-2010, 18:24

no fajnie fajnie, tylko ja bym to bardziej "skumulowała", tzn. może trochę mniejsza ta łapka i właśnie fajnie jak w innym kolorze :)

a coś takiego?
zrezygnowałam w tej propozycji z postaci psa, łapka w kształcie serduszka :)
no i napis... w którym coś nie do końca mi pasuje, pomimo długiego kombinowania z nim... co myślicie?

psiara2101 - 28-09-2010, 18:55

AnTrOpKa, A1 i A2 fajne ale niebardzo widzę je jako naklejki na samochód

ten z łapką jest świetny

a ja mam pomysł, ale jestem kiepska z grafiki, więc spróbuję opisać, może coś w tym stylu:
http://bb.belgi.com.pl/in...0e056403e894c07

lub serce które pokazała AnTrOpKa, ale zmieścić tam 3 łby labów, jeden na dole a dwa trochę wyżej po bokach

AnIeLa - 28-09-2010, 19:02

Dobrze, że Bora poruszyła sprawe praw autorskich bo cały dzień mi to po głowie chodziło. W grafice dobra nie jestem ale może cos uda mi się jutro wytworzyć :)
anna3678 - 28-09-2010, 19:09

Antropka, to Twoje ostatnie baaaardzo mi sie podoba! ;*
dorkazz - 28-09-2010, 19:54
Temat postu: propozycja 10

anuszka - 28-09-2010, 20:58

a czemu akurat serduszko jest w każdym logo? To się raczej kojarzy z portalem randkowym dla zwierząt :P
dorkazz - 28-09-2010, 21:09

serce = miłość do labków ;)
nata - 28-09-2010, 21:28

dorkazz, to ostatnie mi się podoba:)
dorkazz - 28-09-2010, 21:35

ojj....chyba to będzie dłuuuuga droga :D
AnTrOpKa - 28-09-2010, 21:35

Nie wiem.. może jednak lepiej byłoby zostać przy postaci labradora ? Albo na tą serduszkową łapkę nanieść ten kształt psa który pokazywałam wcześniej? :)
dorkazz - 28-09-2010, 22:20

nowe ;p

AnTrOpKa - 28-09-2010, 22:22

To ostatnie nawet nawet :haha: Ale juz czuje, ze to bedzie ciezki wybor ! :|
dorkazz - 28-09-2010, 22:25

no nigdy nie będzie tak że wszystkim się będzie podobało, z tym się trzeba pogodzić :/
no ale tak...
to będzie długa i wyboista droga :beated:

AnTrOpKa - 28-09-2010, 22:29

Damy radę ;) to ostatnie naprawdę mi się pogoda ;) Juz widze kubeczek z takim znaczkiem :D
AnIeLa - 29-09-2010, 08:42

Wyszło mi na próbę coś takiego. O wiele lepiej by było jakby to był cały pies oglądany z boku, ale nie mogę znaleźć odpowiedniego zdjęcia Asiora. No i czcionkę trzeba by było dodać a nie wiem jak :P

to jest przerobione z tego zdjęcia:

mibec - 29-09-2010, 09:06

dorkazz, to ostatnie jest bardzo fajne - ciezka sprawa z tym logo :)
AnIeLa - 29-09-2010, 09:45

dorkazz, ostatnie fajne, ale pozbyłabym się tej łapki z tła, co za dużo to nie dobrze, bo trzeba brać pod uwagę, że to będzie drukowane na koszulkach itd. A w momencie gdy jest tyle elementów nałożonych na siebie to przy wydruku na przykład na koszulce z daleka może powstać jedna wielka plama. Bez łapki było by lepiej moim zdaniem. :)
AnTrOpKa - 29-09-2010, 09:54

AnIeLa, wow ! ale Asiora przerobiłaś ! Brawo !! :) :)
AnIeLa - 29-09-2010, 10:09

AnTrOpKa, własnie szukałam w galerii Hexy zdjęcia jakby to powiedzieć "wystawowego" ale większośc zdjęć jest nie dostępna :9 Asiora takiego zdjęcia nie mam a wydaje mi się , że takie logo było by lepsze.

Słuchajcie ma ktoś może zdjęcie swojego psiaka który stoi w miarę wystawowo? Po galeriach latac i póxniej prosić to szkoda czasu, a tak jeżeli ktoś by się zgodził to niech wyśle mi w pw i będzie ok :) Może udało by się je przerobić na logo za zgoda oczywiście? Jak nie to wykombinuje coś z Asiorem Parówki czynią cuda hehe .

PS. mógłby ktoś kto się zna spróbować wstawić w moje logo napis?

orlosia - 29-09-2010, 10:41

wszystko ładnie pieknie, ale będzie ciężki wybór!!
AnIeLa - 29-09-2010, 10:55

Dodałam tekst:

AnTrOpKa - 29-09-2010, 11:04

dorkazz - 29-09-2010, 11:30

szczerze mówiąc chyba byłoby lepiej gdyby obrazek psa był jednolity zamiast tych niepotrzebnych szumów w środku, to dopiero będzie się "zlewało" z daleka
AnTrOpKa - 29-09-2010, 11:33

dorkazz napisał/a:
szczerze mówiąc chyba byłoby lepiej gdyby obrazek psa był jednolity zamiast tych niepotrzebnych szumów w środku, to dopiero będzie się "zlewało" z daleka

racja. dlatego nadal jestem za tym, zeby dodac fajny napis do tego kształtu psa co wrzuciłam :) i wystarczy :)

dorkazz - 29-09-2010, 11:34

(zaraz spróbuję pogrzebać :) )
AnIeLa - 29-09-2010, 11:35

dorkazz, ja jak pisałam wcześniej nie znam się na grafice, metoda prób i błędów uzyskałam efekt widoczny wyżej. Chciałam wypełnić obrazek w środku ale niestety nie potrafię. Także jeżeli uważasz, że lepiej było by gdyby sylwetka psa była wypełniona i potrafisz to zrobić to śmiało.
dorkazz - 29-09-2010, 11:36

właśnie....fajny napis, naprawdę jest to problematyczna sprawa. bo trzeba czegoś bardzo prostego, ale z drugiej strony nie domyślnej czcionki worda...

[ Dodano: Sro 29 Wrz, 2010 ]
ależ nie chodziło mi o to żeby Ciebie urazić, wręcz przeciwnie cieszę się że się włączyłaś do pracy :)
właśnie odpalam swój program i zobaczę co da się zrobić!

AnIeLa - 29-09-2010, 11:37

AnTrOpKa napisał/a:
dlatego nadal jestem za tym, zeby dodac fajny napis do tego kształtu psa co wrzuciłam :) i wystarczy :)
A ja jednak uważam, że można było by wykombinować coś z psów forumowych. Osoby chętne wstawiały by tu mniej więcej określone zdjęcie sylwetka głowa czy co tam jeszcze zrobiło by się ankiete na psa, a następnie coś spróbowało się utworzyć z tego. Skoro to ma być logo forum, to zróbmy to z forumowego psiaka. Wspólnymi siłami powinno się udac.

dorkazz, ależ ja nie jestem urażona, po prostu nieznam się na graficę, a zdanie
AnIeLa napisał/a:
Także jeżeli uważasz, że lepiej było by gdyby sylwetka psa była wypełniona i potrafisz to zrobić to śmiało.

pisałam mając na myśli, że możesz wykorzystać Asiora pyszczol.

dorkazz - 29-09-2010, 11:51

więc coś bardziej w taki stylu:
zrobione to jest na szybko, bez większej grzebaniny

AnIeLa - 29-09-2010, 11:53

o własnie o takie coś mi chodziło, żeby było widać zarys krawędzi a nas*ane zbytnio nie buyło. Tylko te krawędzie to czarne bym zrobiła ;) Dawajcie zdjęcia swoich psiaków. Nikt nie chce, żeby jego pies był twarzą forum?
anuszka - 29-09-2010, 12:14

dorkazz, a mozesz zrobic jakas wizualizacje jak by to wygladalo na aucie albo na koszulce?
AnIeLa - 29-09-2010, 12:30

Ja przepraszam, że się znowu wtrące, ale tak pomyślałam, że fajnie by było gdyby na logo były na przykład 3 psy, które by symbolizowały 3 umaszczenia u labków, w końcu to labradory.org a nie labrador :) Psiara pokazała taki rysunek http://bb.belgi.com.pl/in...0e056403e894c07 i wtedy napis "Miłość nie jedno ma imię..... labradory.org" by pasował :)
AnTrOpKa - 29-09-2010, 12:37

Tu sa dwie postury nie skopiowane zywcem z neta do wykorzystania :

dorkazz - 29-09-2010, 12:38

anuszka, pewnie że mogę zrobić takie wizualizacje, wieczorem wrzucę! :)
AnIeLa - 29-09-2010, 12:39

AnTrOpKa, ale czy naprawdę nie lepiej wstawić zdjęcie naszych psiaków???? Przeciez logo nie musi być na jutro, może być na za tydzień lub za dwa :) Zróbmy sami od początku do końca wspólnymi siłami ??????
AnTrOpKa - 29-09-2010, 12:49

AnTrOpKa - 29-09-2010, 12:50

AnIeLa napisał/a:
Zróbmy sami od początku do końca wspólnymi siłami ??????

ok, ale zeby to naprawde wypaliło a nie temat umrze po raz kolejny :P

AnIeLa - 29-09-2010, 12:54

AnTrOpKa, własnie staram się Hexę przerobić w miarę możliwości, szkoda tylko, że ludzie nie wklejają zdjęć swoich psiaków :(
AnTrOpKa - 29-09-2010, 12:55

AnIeLa, zaraz zrobie temat jako OGŁOSZENIE, moze wiecej osób tu zajrzy ! :)
AnIeLa - 29-09-2010, 12:59

Hexa

AnTrOpKa, tylko "wytyczne" tam podaj od razu, w sensie np. profil głowy psa

AnTrOpKa - 29-09-2010, 13:02

AnIeLa, oj nie, za gruba szyja i uszy polozene, jakas spłoszona jest :P ALe ladnie CI to wyszlo. W jakim programie robisz ?
anna34 - 29-09-2010, 13:06

Możecie wykorzystać mojego jak Wam się uda :)

AnIeLa - 29-09-2010, 13:08

AnTrOpKa, wiem że za grubo wyszło. Szukam innego zdjęcia. Wklej tu ładny profil Hexy :P

Photofiltre

Może taka?

AnTrOpKa - 29-09-2010, 13:50

AnIeLa, tu o wiele lepiej !! :) Fajnie ! :)
AnTrOpKa - 29-09-2010, 14:06

AnIeLa - 29-09-2010, 14:34

AnTrOpKa, a dałabyś radę skleić z Asiora łba i z Hexolindy razem tak żeby wyszły dwa?
zaraz jeszcze Czopka wstawie:)

Jest i nasz wypieczony biszkopt :P

cOŚ SIĘ ZDUBLOWAŁO :|

anuszka - 29-09-2010, 15:34

przesyłam naszą propozycję

mibec - 29-09-2010, 15:47

anuszka, fajne to :)
Coraz ciekawiej sie robi, szkoda, ze ja moge tylko kibicowac....

AnIeLa - 29-09-2010, 16:02

mibec, wrzuć coś swojego :)
Próbuj :)

mibec - 29-09-2010, 16:04

nigdy nie probowalam i teraz nie sprobuje, bo w pracy jestem - moze w domu, ale chyba sie nie odwaze wrzucic.... Chyba, ze odnajde w sobie ukryty talent :D
AnIeLa - 29-09-2010, 16:06

mibec, a tam nie przejmuj się to zabawa :P Moje też arcydziełami nie są :D :D , ale może kogoś natchnę :P W necie poczytaj instrukcje jakiegoś programu i wsio :D :D

anuszka, fajne :)

mibec - 29-09-2010, 16:24

Kusisz AnIeLa, chyba cos pokombinuje wieczorem - mi sie Twoje podobaja.
dorkazz - 29-09-2010, 16:32

no widzę że wizualizację już są :)
także kolejna propo

AnTrOpKa - 29-09-2010, 17:39

anuszka, Mmm! ;D Fajne :) A skad wzieliście głowicę psa ? :P
nata - 29-09-2010, 18:04

dorkazz, jeżeli mogę się wypowiedzieć to, na tym ostatnim jak dla mnie to troszkę za dużo się dzieje :shy:
iness8@o2.pl - 29-09-2010, 18:11

anuszka, bardzo fajne :haha:

Słuchajcie ten pomysł z 3 forumowymi labkami jest bardzo fajny :)

anuszka - 29-09-2010, 18:31

AnTrOpKa napisał/a:
A skad wzieliście głowicę psa ?

całe zdjęcie/wektor z którego odrysowana była głowa jest do zakupu na jednym z serwisów z grafiką wektorową jednak to tylko przykład całości i proszę się nie sugerować kształtem głowy :) chodzi tylko o układ i ogólną koncepcję i w razie potrzeby albo się je wykupi wraz ze stosowną licencją albo skorzystamy z kształtów głów Kaizera czy innych forumowych psów.

dorkazz - 29-09-2010, 19:00

kolejna propozycja

orlosia - 29-09-2010, 19:23

no to moze ja wkleje tez i swoje propozycje ale niestety tylko zdjeciowe, nie mam niestety czasu na przerabianie, a ktos tutaj pewnei ma wiecej weny jak i talentu w sobie :)

1.

2.

3.

Salerno - 29-09-2010, 20:05

orlosia12, nie rozbawiaj mnie :-P

dorkazz, podoba mi się najbardziej ze wszystkich!

AnIeLa - 29-09-2010, 20:10

anuszka, jestem za twoim projektem prosto bez zbędnych dodatków, biało na czarnym :) elegancko. a czy dało by rade wstawić 3 głowy psów ? jedna koło drugiej, taka symbolika :)
Franula - 29-09-2010, 20:25

Mi się baardzo podoba anuszki. Proste, ładnie i na temat. :)
AnIeLa - 29-09-2010, 20:28

Znalazłam takie logo. http://www.hycon.pl/images/logo.gif jest to zdjęcie przerobione coś na wzór mojego, i nawet się nie rozmazuje :)

orlosia12, zdjęcia musza być wyraźne!

Wyszło mi jeszcze coś takie:

nata - 29-09-2010, 22:30

dorkazz, to jest świetne :) w sumie anuszka, też zrobiła świetne. Wybór będzie trudny :-P
AnTrOpKa - 30-09-2010, 01:19

dorkazz, to ostatnie jest fajne, tylko postura psa mi sie nie podoba, moglabys podmienić posturę na tą i wstawić ?

orlosia - 30-09-2010, 12:07

Salerno, skoro Cie rozbawiłam to przestań sie smiać bo to poważny temat :P

AnIeLa, rozumiem to były tylko przykłady

dorkazz - 30-09-2010, 12:17

oczywiście tło obrazka jest dowolne...
;)

AnTrOpKa - 30-09-2010, 12:39

kurcze, podoba mi się to ostatnie, to anuszki i jeszcze jedno :P bedzie trudny wybór :P
Myśle tylko, ze w tym ostatnim mogłaby być cieńsza obramówka :) a tak to jest spoko ;D

dorkazz - 30-09-2010, 13:26

zbiorek

[ Dodano: Czw 30 Wrz, 2010 ]
zmniejszyłam trochę tą obwódkę ;)

mibec - 30-09-2010, 13:33

dorkazz, podoba mi sie Twoj ostatni projekt. Z drugiej strony anuszka tez zrobila swietne - ciezki wybor.
Mam nadzieje, ze koszulki tez beda przewidziane czarne - dla grubaskow :) - a wtedy to nie bedzie widac obwodki; albo biala moze?

dorkazz - 30-09-2010, 14:08

hehe o tym nie pomyślałam :)
w sumie można zrobić drugą wersję - odwrócone kolory :)

mibec - 30-09-2010, 14:12

A moze czarny lab? Ja bym chciala w miare mozliwosci czarna koszulke - jak rasowy grubas najlepiej sie w czarnym czuje :)
dorkazz - 30-09-2010, 14:23

a może tak?

AnTrOpKa - 30-09-2010, 14:44

Ojj to bedzie ciezki orzech do zgryzienia :P

Kopiuje dla porównania wersje anuszki i dorkaz:

iness8@o2.pl - 30-09-2010, 14:53

Oba są bardzo fajne :) Zależy jak to będzie zrobione czy naszyte czy naklejone bo jeżeli opcja z naklejeniem to przy wersji dorkaz logo jest za duże bo skóra nie będzie oddychała :-P
orlosia - 30-09-2010, 14:53

pierwsze podoba mi sie ze względu na kolorystykę drugie natomiast wydaje mi sie ze ma lepsze kształty
AnTrOpKa - 30-09-2010, 15:13

iness8@o2.pl napisał/a:
przy wersji dorkaz logo jest za duże bo skóra nie będzie oddychała

Jejku, iness ! :P przeciez to przykład :P wiadomo ze logo nie bedzie wielkie na całe płuca ! :P OJJJJ :bad: :-P

anuszka - 30-09-2010, 15:14

no i jest jakieś światełko w tunelu :P pisząc wcześniej o czymś prostym miałam na myśli mniej więcej coś takiego jak powstało ... bez serduszek łapek itp :)

[ Dodano: Czw 30 Wrz, 2010 ]
iness8@o2.pl napisał/a:
czy naszyte czy naklejone

na koszulce raczej naszyte :)

iness8@o2.pl - 30-09-2010, 15:22

AnTrOpKa napisał/a:
iness8@o2.pl napisał/a:
przy wersji dorkaz logo jest za duże bo skóra nie będzie oddychała

Jejku, iness ! :P przeciez to przykład :P wiadomo ze logo nie bedzie wielkie na całe płuca ! :P OJJJJ :bad: :-P

Ojejku tylko wyraziłam opinie :) Dobrze ,że nie będzie takie duuuże :)

AnIeLa - 30-09-2010, 15:27

Bardziej podoba mi się wersja anuszki, bez zbędnych kolorów, o wiele lepiej wygląda i na koszulce i na samochodzie :)
dorkazz - 30-09-2010, 15:30

kurcze, dodałam post, ale się jakoś nie dodał (?)

no dobra, ale napisałam, że:

- logo na koszulce jest "przerysowane" tzn, za duże, bo jak dawałam mniejsze, to było zamazane, tak jak AnTrOpKa, napisała, to przykład :)

- jeżeli chodzi o kolorystykę, to jest dowolna, ale myślę, że fajnie byłoby dać dwa, trzy kolory, które by ze sobą kontrastowały i były w tym samym momencie charakterystyczne.

cieszę się, że w końcu się coś klaruje :)

AnTrOpKa - 30-09-2010, 15:33

iness8@o2.pl napisał/a:
Ojejku tylko wyraziłam opinie :)

I bardzo dobrze ! :)

dorkazz napisał/a:
cieszę się, że w końcu się coś klaruje

ja też ;D

aganica - 30-09-2010, 15:43

Jestem na tak ... delikatność, smak i elegancja.
Okrojone koszty bo kolorowe będą droższe w druku.
Jak najbardziej na tak .

mibec - 30-09-2010, 15:53

Kurcze a ja dalej w tym samym miejscu: podobaja mi sie obie propozycje i nie umiem wybrac :D
iness8@o2.pl - 30-09-2010, 16:03

Zróbmy losowanie :-P
mibec - 30-09-2010, 16:15

iness8@o2.pl napisał/a:
Zróbmy losowanie :-P
albo glosowanie :P
anuszka - 30-09-2010, 16:20

a to już wszystkie propozycje więcej nie będzie?
AnTrOpKa - 30-09-2010, 16:20

właśnie myślałam, że jakieś jeszcze będą ;) Wybierzemy kilka najfaniejszych pomysłów i zrobimy ankietkę ;D
AnIeLa - 30-09-2010, 16:31

anuszka napisał/a:
a to już wszystkie propozycje więcej nie będzie?

pisałam wcześniej czy nie można by było zrobić 3 głów labradorowych na Twoim logo?

anuszka - 30-09-2010, 16:38

nie ma miejsca na trzy głowy będzie za bardzo naćkane poza tym wtedy byłyby 3 kolory dodatkowo co zburzyło by cała koncepcje .
poza tym labrador to labrador nie ważne czy jest brązowy, czarny czy biszkoptowy liczy się symbol mój np jest rudy wiec powinny być 4 kolory labów :P

AnIeLa - 30-09-2010, 16:58

anuszka, ale nie chodziło mi o kolorowe labradory. Chodziło mi o 3 głowy, ale czarne tak jak ta :) Jestem przeciwna kolorowym logo. Bardziej jako symbol no i forum to labradory.org nie labrador :P a Twój jest wypieczonym biszkopciakiem ;D
dorkazz - 30-09-2010, 17:09

moim zdaniem trzy głowy to nie jest dobry pomysł,
bo wtedy zrobi się niepotrzebny bałagan,
a logo ma być przejrzyste,

a jeśli chodzi o kolor to właśnie nie jest to moim zdaniem problem (nie przekreślajmy logo z powodu koloru, bo argument, że jest to większy wydatek nie jest mocny, bo przecież wydrukowanie naklejki/koszulki to jednorazowy wydatek, albo przynajmniej rzadki, więc nie przesadzajmy z tym ;) , poza tym nie sądzę, że jest to np. kilkakrotna różnica w cenie)

no ankieta to chyba jedyne sensowne rozwiązanie :)

AnIeLa - 30-09-2010, 17:14

dorkazz napisał/a:
a logo ma być przejrzyste,
i dlatego jestem przeciwna kolorowym logo. Czarno na białym najlepiej widoczne, poza tym koszulki nie muszą być białe mogą być kolorowe, dlatego lepsze jest czarno białe logo takie moje zdanie.
Franula - 30-09-2010, 18:32

Ja jestem za logo anuszki!
kaha - 30-09-2010, 19:27

anuszki wersja bardziej mi sie podoba
AnTrOpKa - 01-10-2010, 10:36

Hmm, jesli nie chcecie kolorowego to tło u dorkazz mozna zmienic na szare :)
AnTrOpKa - 01-10-2010, 10:39

AnTrOpKa - 01-10-2010, 10:43

nata - 01-10-2010, 11:43

Mi akurat podobało się kolorowe, ale ta druga wersja także jest super :)
buuterfly - 01-10-2010, 13:33

Gratuluje pomysłu ;* To ostatnie logo bardzo mi się podoba :-P Ale najlepiej właśnie chyba będzie wybrać ze trzy i zrobić głosowanie :doubt:
dorkazz - 01-10-2010, 18:59

A coś takiego?

AnTrOpKa - 01-10-2010, 19:04

dorkazz, wowww! Fajne!!!!!
dorkazz - 01-10-2010, 19:10

hehe z jednej strony fajnie, a z drugiej znów zamęt :]
ale dzięki AnTrOpKa, ;*

anuszka - 01-10-2010, 19:31

ile tych propozycji wrzucamy do ankiety?
Karoola - 01-10-2010, 19:32

Kurcze, Rzeczywiście, nie wiem czy kiedykolwiek się zdecydujemy! To ostatnie dorkazz jest świetne, wersja anuszki też! :) Z resztą żółte też mi się podoba. Zdecydowanie za duży wybór :doubt:
anuszka - 01-10-2010, 19:52

no to zróbmy ankietę z tymi czterema wersjami ? chyba ze dorkazz jeszcze coś dorzuca nowego?
jkasia - 01-10-2010, 19:57

ojej, dopiero zobaczyłam ten temat, ale gapa! Super macie te pomysły!
A ja mam jeszcze taka jedna propozycję a mianowicie na naklejce, która może byc na samochodzie możnaby umieścic napis "JEDZIE Z NAMI PIES". My mamy taka naklejke z Royal Canin i wielu osobom sie to podoba. No wiecie w stylu "Baby on board" :haha: To tylko taki mały pomysł ale ogólnie wszystkie logo sa super i trudno sie bedzie zdecydowac :)

AnTrOpKa - 01-10-2010, 19:58

anuszka napisał/a:
no to zróbmy ankietę z tymi czterema wersjami ? chyba ze dorkazz jeszcze coś dorzuca nowego?

miałam właśnie to samo napisać ;]
Ktos jeszcze cos dorzuca czy tworzymy juz ankietę ? :)

anuszka - 01-10-2010, 20:11

tak ja dorzucam oficjalnie legalną wersję psa na logo :P tzn głowy psa

jkasia - 01-10-2010, 20:16

Ale fajne! Podobaja mi sie wersje czarno białe ale nie wiem czyje bo obie sa fajne :)
dorkazz - 01-10-2010, 20:48

no chyba już mogę zakończyć prace,
ewentualne poprawki będziemy jeszcze mogli robić jak wybierzemy które logo się nam najbardziej podoba :)
a co do naklejek, to najpierw wybierzmy logo, a później zajmiemy się resztą :) )
a tymczasem wklejam logo + wizualizację

Ewelina - 01-10-2010, 20:49

dorkazz,Bardzo mi się podoba :)
Karoola - 01-10-2010, 20:55

Świetne, podoba mi się, że mordka pieska jest taka "uhahana" :haha: Bardzo ładny komplecik! 8)
nata - 01-10-2010, 20:55

dorkazz, świetne :)
kaha - 01-10-2010, 21:08

mi sie podoba ostatnia propozycjadorkazz,
AnTrOpKa - 01-10-2010, 22:06

dorkazz, a skad brałaś psią mordkę ? Jesli z neta to trzeba bedzie ją trochę przerobić :)
dorkazz - 01-10-2010, 22:10

jest przerobiona ;) don't worry :)
AnTrOpKa - 01-10-2010, 22:12

dorkazz, ;D ;D
AnIeLa - 01-10-2010, 22:15

ostatnie trochę przypomina Goldena ale jest świetne :)
AnTrOpKa - 02-10-2010, 07:00

To co ? Zakładać temat z ankietą ? :)
anuszka - 02-10-2010, 07:13

jak chcesz :P
aganica - 02-10-2010, 07:16

To ja jeszcze na temat kosztów .
Wykrojnik i sitodruk na jeden wzór/na 200sztuk/ to koszt około 200zł , dwa wzory / samochód+ koszulka/ to już kwota 400zł .
Tak to wygląda w wersji czarno-białej, nie wiem jak się przedstawia w wersji kolorowej .Ale to, przecież nie ma znaczenia .. prawda?

[ Dodano: Sob 02 Paź, 2010 ]
AnTrOpKa, dawaj ankietę, będziemy głosować ;*

AnTrOpKa - 02-10-2010, 07:53

http://forum.labradory.or...bc9a6354f94c804 ;D
dorkazz - 02-10-2010, 09:54

zawsze się można targować :P
no i właśnie zależne jest to od ilości
im więcej tym taniej :)
chyba że od razu porobimy takie pakiety:
(coś w tym guście)

złoty: breloczek + t-shirt + naklejka
srebrny: t-shirt + naklejka
brązowy: naklejka + breloczek
plastikowy :P : naklejka

anuszka - 02-10-2010, 10:10

dorkazz napisał/a:
chyba że od razu porobimy takie pakiety:
(coś w tym guście)

złoty: breloczek + t-shirt + naklejka
srebrny: t-shirt + naklejka
brązowy: naklejka + breloczek
plastikowy :P : naklejka

a masz coś gdzie wykonują te gadżety? ile by wyszedł taki breloczek '+ t shirt +naklejka ? 8)

dorkazz - 03-10-2010, 04:19

nie, ale mogę poszukać :)
tzn. poszukać i wysłać do wyceny. wtedy będą najbliższe prawdzie informacje :)

[ Dodano: Nie 03 Paź, 2010 ]
rozesłałam już zapytanie o wycenę do kilku firm, także czekam na jakieś odpowiedzi :)
jak odpiszą to dam znać co i jak
może by nam też jakieś rabaty dali jakbyśmy do tego dołożyli jeszcze zamówienie na kalendarze?

Karoola - 06-10-2010, 20:18

A nowe logo będzie umieszczone na kalendarzu? Byłoby ekstra! :)
dorkazz - 06-10-2010, 20:58

Oo super pomysł :) ))
mibec - 08-10-2010, 10:41

Karoola napisał/a:
A nowe logo będzie umieszczone na kalendarzu? Byłoby ekstra! :)
tez uwazam, ze to fajny pomysl :)
AnTrOpKa - 08-10-2010, 12:03

Będzie będzie :) Po to je robimy, by znalazło się na gadżetach forumowych :)
Ewelina - 08-10-2010, 12:07

Cytat:
Po to je robimy, by znalazło się na gadżetach forumowych