| |
forum.labradory.org
|
 |
Archiwum - Labradorek dla chorego chłopca!!-Listy do Mikołja!!
Lindusia - 22-10-2010, 16:49 Temat postu: Labradorek dla chorego chłopca!!-Listy do Mikołja!! Kochani,
piszę tutaj bo sprawa dotyczy Labradorka, choć sama jestem właścicielką Goldena i Raga, więc prośba do Was:
jakiś czas temu natrafiłam na taką stronkę www.listydomikolaja.pl pana Zbyszka Reissa.
Piszą tam listy rodziny które proszą o jakieś drobiazgi dla swoich dzieci pod choinkę bo samemu ich na to nie stać, proszą często o jedzenie, jakies słodycze dla dzieci, cokolwiek..
Jeśli jakiś list nas wzruszy zwracamy się do Pana Zbyszka a on nam przekazuje adres rodziny.
Każdy list jest weryfikowany.
My również pomogliśmy w zeszłym roku, mieliśmy okazje podarować prezent osobiście -rybkę w akwarium Stasiowi z Łódzkiego Domu Pomocy Społecznej dla dzieci -dla mnie bezcenna radość Stasia Wink
Teraz wzruszył mnie jeden list:
"Kochany Mikołaju pisze do Ciebie w imieniu mojego synka Macieja. Mały już doświatczył złego urodził się z martwą nerką ma tylko jedną no i jak przy nerkach ma też nadciśnienie i chorą tarczyce a także powiększoną wątrobe...a ma 4 latka i bardzo Ciebie prosi o pieska LABRADORA biszkoptowego ma już nawet imię dla niego BORA czy nie pięknie więc prosze cię świety mikołaju spełnij marzenie mojego dziecka a uszczęśliwisz Go i MNIE bardzo dziekuje MAMA MACIEJA"
Kochani jeśli ktoś zna hodowlę Labradorków, niech przekaże tę informację -niech skontaktują się z Mikołajem czyli Panem Zbigniewem Reissem -być może będzie można pomóc!!!!
Proszę, prześlijcie to dalej!!!
Tu jest wątek na forum goldenowym, na którym jestem: http://www.goldenretrieve...530.html#190732
nika - 25-10-2010, 14:07
eh... wszystko ładnie, ale skoro tych ludzi nie stać na kupno psa, to czy będzie ich stać na jego utrzymanie? ja osobiście jestem przeciwna kupowania psów dla dzieci - dziecko, tym bardziej 4-letnie, nie jest w stanie zaopiekować się psem, tym bardziej TAKIM psem...
orlosia - 25-10-2010, 15:20
nika, masz racje...
wiec moze matka zdecyduje sie przygarnąc bide? a za pieniadze przeznaczone by na zakup kupic karme itp. chodz troszke lepiej
jkasia - 25-10-2010, 18:10
A co jak piesek zachoruje? To są bardzo duże wydatki, sama to wiem z własnego doświadczenia. Niestety utrzymanie wiekszego psa kosztuje. Dobrze sie dwa razy zastanowić czy nas stać na pieska
gregory23 - 08-11-2010, 14:22
O ile się nie mylę ten temat był poruszony na labradory.info
A wydaje mi się że wiesz doskonale koleżanko iż labrador nie jest to zabawka z reklamy Velvet tylko żywe zwierzę
nata - 08-11-2010, 17:04
Tak ten temat był na info i dokładnie to samo wszyscy napisali... To nie jest takie hop siup.. kupienie labka to najmniejszy problem.. A kto go wychowa? utrzyma? zapłaci za leczenie? itp itd...
Cel szczytny, ale prośba trochę nieprzemyślana.
gregory23 - 08-11-2010, 23:34
| nata napisał/a: | | Tak ten temat był na info i dokładnie to samo wszyscy napisali |
Wiem że był bo tam jestem
mlena - 02-12-2010, 23:50
chore dziecko wymaga masę opieki nie będzie czasu na psa , wiem jak przy zdrowym się trzeba nagimnastykować , ponadto pies kosztuje i to nie jest odpowiedni prezent dla tak małego dziecka !
Nie kupiłabym / nie przygarnęła psa dla dziecka , to dorosły bierze odpowiedzialność za psa
|
|