| |
forum.labradory.org
|
 |
Pielęgnacja i akcesoria - Ubranka, ozdoby
Lorena - 16-04-2008, 13:53 Temat postu: Ubranka, ozdoby Co myślicie o różnego rodzaju sweterkach, pelerynkach , kokardeczkach??
labi - 16-04-2008, 14:06
Sweterki noszę, pelerynkę rzadko, kokardeczek nigdy
AniaCz. - 16-04-2008, 14:38
labi, dobre
labradorka - 16-04-2008, 15:32
dla yorków i tych małych ozdobnych "piesiów" może i takie coś pasi (ale gdybym ja miala takiego psa to bym nie wystroiła ) a dla labow w zyciu nigdy jamais never
Lorena - 16-04-2008, 15:35
heheh wiecie mi sie podobają takie bajarki i ubolewam, że na Lorkę nie będzie sukieneczek hehehehe joke e:P ale tak na serio to chcę jej kupić obróżkę z kokardką taką jak miała dziewczyna Bethovena:d
Jagnes093 - 16-04-2008, 15:37
Sądzę, że pies wyglada przykro w sweterkach.kurteczkach,spinkach itp, itd. Dla mnie to jest rzecz nie potrzebna, zwierzak ma sierść i to go powinno ochronić przed zimnem, a co do wyglądu to na prawde żal jak dla mnie.
ania660 - 16-04-2008, 15:42
Mi jakoś nieszczególnie podobają się psiaki w ubrankach, kokardkach itp.
Lorena - 16-04-2008, 15:48
a ja sobie tak myślę, że jeżeli pies lubi ubranka i mu nie przeszkadzają to czemu miałby ich nie nosić?? wiadomo, że latem to nie ma co przesadzać, ale jesienią czy zimą na spacerek?? czemu nie. Mnie się podobają psiurki w ubrankach, teraz pewnie wszyscy będziecie się śmiać i pomyślicie, że jakaś wariatka jestem ..... wiem na pewno, że jeżeli mój pies nie lubiłby ubranek to bym mu ich nie zakładała, ale jeżeli psiakowi nie przeszakadzają to nie widzę przeszkód:d
ziutka:) - 16-04-2008, 15:53
Każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo.. nie ma się z czego śmiać. Uważam Loreno tak jak Ty. Osobiscie nie mam jeszcze psa.. ale podobają mi się np. apaszki dla psów...
Lorena - 16-04-2008, 15:59
http://www.allegro.pl/ite..._diamonds_.html a co Wy na to??
hehe napewno nie bedę ubierała Lorki w sukienki, ale poszukamy jakiejś gustownej apaszki i obróżki kiedyś może jak się pojawi w domku mały piesek to będą wdzianka
Salerno - 16-04-2008, 16:01
Osobiście mi sie to nie podoba jak właściciel robi ze swojego psa choinkę. Chodzi głównie o spineczki, sukieneczki, malowanie sunia paznokci itd. Podobają mi się strasznie np. obroże z chustakmi albo innym puperelkami ...
Jesli chodzi o ubranka to zależy jakie. Np. Rino ma na zimę ubranko. Z wierzchu materiał przeciw deszczowy, w wewnątrz ocieplany polarek. Rino nam często marznie zimą i uważam, że był to dobry wybór. A wygląda to tak:
Laba jednak w takie coś ubierać nie będę ... Myślę, że Bazyl nie bedzie się zwijał w przyszości z zimna...
Jagnes093 - 16-04-2008, 16:02
A jeśli chodzi o np. apaszki to nie mam nic przeciwko tylko po prostu nie podobają mi się np. kurteczki ,sweterki itp.
| Lorena napisał/a: | | Mnie się podobają psiurki w ubrankach, teraz pewnie wszyscy będziecie się śmiać i pomyślicie, że jakaś wariatka jestem ..... |
Nie no bez przesady ja się z Ciebie nie będę wyśmiewać to jest twoje zdanie i już
Lorena - 16-04-2008, 16:03
heh to widzę, że się wygłupiłam z tym tematem ups.....
Patrycja, nasze jamniczki też mają takie wdzianka, Tina ma sweterek ale ona zdecydowanie go nie lubi i nie nosi, a ja nie zamierzam jej do niego zmuszać, dlatego zimą ograniczamy wyjścia na polko do siusiu i biegiem do domku.
Salerno - 16-04-2008, 16:03
Ooo apaszki też są świetne ! Są właśnie takie obróżki ...
Lorena - 16-04-2008, 16:04
Patrycja, dzisiaj założyłam Lorenie apaszkę i z nią biega widzę, że podoba się jej i nie ma nic przeciwko
Salerno - 16-04-2008, 16:04
Rino lubi to wdzianko, tylko nie znosi jak zakładam mu takie coś tam na ogonek dlatego tego nie robię.
Lorena - 16-04-2008, 16:06
oj to Tina nigdy nie chciała nosić ubranek, jak ja jej zakładam sweterek to ona stoi nieruchomo i nic nie jest w stanie jej przekonać żeby się ruszyła, dlatego nie chcę jej denerwować i nie zmuszam jej do chodzenia w nim. Cieszy mnie natomiast fakt, że Lorenicie to w ogóle nie przeszkadza:d
ziutka:) - 16-04-2008, 16:09
Nie wyglupiłaś sie Lorenko Przynajmniej wiemy co kto lubi a co nie
Ja np. lubie u psów apaszki przy obroży albo małą kokardke (nie wilelkości psa ^^).
Dla mnie dziwnie wyglądają psy w butach albo w jakis sweterkach ale jak ktos lubi to ok nie mam nic przeciwko. Znam osobe która swojego pudla zafarbowała na.. różowo (nie żeby jakaś sugestia do rózu) .. wiecie jak on dziko wyglądał?! Jak lalka barbie.. albo i gorzej, oprocz tego.. pomalowala paznokcie na czerwono Mało tego to ta "pancia" ma 7lat, a jej mama postanowiła spełnić zachciankę córeczki..mogła sobie od razu kupić maskotke a nie...
Salerno - 16-04-2008, 16:09
Ubierasz Lorenke w ubranka ?
Lorena - 16-04-2008, 16:13
ziutka:), to co napisałaś jest przerażające do tego bym sięnie posunęła, też jestem przeciwna butom dla psów, ale sweterki i sukienki mi się podobają
Nie ubieram Lorenki, założyłam jej parę razy sweterek Tiny w ktorym zresztą ma fotki, ale nie była w nim nigdzie bo było już za ciepło. Dzisiaj założyłam jej chustkę bo wydaje mi sie to fajną ozdobą, ale chciałabym kupić jej obróżkę z kokardką coś w rodzaju tej co wkleiłam wcześniej, ale to nie na razie.
Jagnes093 - 16-04-2008, 16:13
| ziutka:) napisał/a: | Znam osobe która swojego pudla zafarbowała na.. różowo (nie żeby jakaś sugestia do rózu) .. wiecie jak on dziko wyglądał?! Jak lalka barbie.. albo i gorzej, oprocz tego.. pomalowala paznokcie na czerwono Małe tego to ta "pancia" ma 7lat, a jej mama postanowiła spełni czachciankę córeczki..mogła sobie od razu kupić maskotke a nie... |
Nie cierpię takiego podejścia. Po co małemu dzieciakowi kupować psa jak wiadomo, że i tak go nie wychowa jak należy, a szczerze to współczuję temu psiakowi jak ja widze takie bahory to mi się nie dobrze robi na wejściu jak tak można wychowywać dzieci.
Lorena - 16-04-2008, 16:16
Fakt ludzie kupują dzieciom psy żeby miały zabawki, ale nikt nie pomyśli o tym że ten pies to nie zabawka ale stworzenie, ktore też ma uczucia i też cierpi. Nie mogę znieść widoku dzieci ciągnących za uszy czy ogon psy i w ogóle dokuczających psiakom
Salerno - 16-04-2008, 16:21
Taaa, lepiej kupić sobie psa na bateryje ^^
Lorena, takie obrózki własnie z apaszkami są rewelacyjne !
Lorena - 16-04-2008, 16:23
ja miałam kiedys pieska na baterię :d świetna zabawka, chodził i szczekał:d jak dziecko chce mieć psa to lepiej kupić zabawkę....
Ja bym chciała obróżkę a kokardką :d tak mi się przypomniała suczka z bethovena i tak mi siewymarzyła taka obróżka muszę poszukać :d
AnTrOpKa - 16-04-2008, 17:35
A ja chciałam kupić Hexie taki płaszcz przeciwdeszczowy jak ma Rino Patrycji żebym nie musiała jej bez przerwy wycierać po deszczowych spacerach. Widziałam taki w kolorze brązowym, tak że świetnie zlewałby się z Hexą. Jednak jakoś tak wyszło, że Hetka ma już swój ręczniczek i nie ma problemu z wycieraniem
Lorena, co do tej obrozy do której link podałaś, to jak Hexa była małym, słodkim pluszakiem to raz mi przeszło przez myśl takie cos. Jednak jak dla mnie labrador to pies typowo "sportowy", pełen energii, szaleństwa i ADHD. Charakter Hexy pokazał mi, że baaardzo nie pasują do niej jakiekolwiek kokardki i ozdóbki Może gdybym miała labradoropudla... hehe
Lorena - 16-04-2008, 17:39
AnTrOpKa, no ale zawsze można z tego sportowego psiaka zrobić słodką panienkę hehe taki joke jestem ciekawa jakby wyglądał labek z kokardą
ziutka:) - 16-04-2008, 17:48
ejj chyba nie tak targicznie zależy tez z jaką kakardką. Moze byc wielkosci breloczka a moze tez byc wielkosci psa... wtedy nie jest to zbyt piękny widok
AnTrOpKa - 16-04-2008, 17:48
| Lorena napisał/a: | ale zawsze można z tego sportowego psiaka zrobić słodką panienkę |
Lorena, oczywiscie Ale w naszym przypadku to by sie nie sprawdziło... Hexa - ubłocona, rozszalała panienka z kokardką bez żadnych dobrych manier.. hehe
Salerno - 16-04-2008, 17:50
Heh, ja jakoś wogóle nie wyobrażam sobie Laba w takich kokardkach
ziutka:) - 16-04-2008, 17:52
wiadomo ze nie cały w kokardkach.. ja mowie o jednej podkreslam malutkiej kokardce. Zalezy od upodobań ludzi. Rzecz jasna wole kiedy pies ma na szyi apaszke. Fajnie to wygląda gdy na czarnym psie jest czerwona apaszka:)
AnTrOpKa - 16-04-2008, 17:55
| ziutka:) napisał/a: | | apaszka:) |
apaszka tzn chusta? A widzisz, mi się średnio podoba
ziutka:) - 16-04-2008, 17:59
Nie mówie przecież ze ma sie wszystkim podobac. To jest moje zdanie. Kazdy może ma inny gust.
AnTrOpKa - 16-04-2008, 18:03
Nio dokładnie
ziutka:) - 16-04-2008, 18:04
Lorena - 16-04-2008, 18:09
Lorenka od dzis nosi chustę :d wygrzebałam z szafeczki i przyodziałam w nią panienkę
anna34 - 17-04-2008, 08:47
A mój Chopper chodzi w apaszkach,chustach,czyli bandamkach i uważam,ze super wygląda.
ziutka:) - 17-04-2008, 15:01
widząc na banerku jest cudownie
Labrador - 30-10-2008, 14:05
Ja też ubieram moją Dianę w chusty. Zwłaszcza lubię ją w czerwonych. Nie wiem czemu ale wtedy kojarzy mi się z takim psem kowboja, hehe.
anna34, dodaj jakieś zdjecia swojej piękności
Tu znalazłam coś ciekawego, jakby ktoś (tak jak ja ) miał więcej niż jednego psa i też lubił go ozdobić czymś. Tam się wyświetlają reklamy sklepów z odzieżą dla psów i kotów.
oto link: http://www.grawitacja8.pl...a-psow-i-kotow/
gusia1972 - 30-10-2008, 14:29
Labrador, pochwal się swoimi psiakami, załuż im galerię
Patitka - 13-05-2009, 13:44
Velvet też nosi chustę i wygląda cudnie,a poza tym lubi.Podobają mi się też obróżki z kamykami , ale nigdzie nie mogę takiej znaleźć ,są tylko dla małych psów.
|
|