forum.labradory.org

Zdrowie Labka - Pomóżcie znaleźć lecznice z rynoskopem

AnTrOpKa - 12-11-2010, 22:23
Temat postu: Pomóżcie znaleźć lecznice z rynoskopem
Witam, jak część z Was wie Ginger która jest u mnie na DT ma od 2 tygodni spuchniętą jedną jamę nosową. Nie jest to katar. Prawdopodobnie jakies cialo obce jej tam utkwiło :( Żadne leki nie pomagają więc trzeba działać. W Szczecinie niestety nie ma rynoskopu, więc chciałam Was prosic o pomoc w znalezieniu kliniki z tym urządzeniem (to kamerka która mozna wkładać w otwory nosowe). Ja szukam i szukam i nie moge znaleźc. Może Wy coś wiecie na ten temat? Młodej coraz gorzej się oddycha, czasami to już oddycha mordka bo tak ma nos zapchany. Jak coś wiecie to prosze o informację.
troskliwa - 12-11-2010, 22:48

Antropka nasza wetka informowala mnie ze na UP we Wrocławiu jest taki przyzad Abi miala podejrzenie ciala obcego w nosie obylo sie bez .Klinika Niedzielskich moze miec jeszcze ale to wszystko daleko a czy Gorzów nie ma czegos takiego ? podejde jutro moze do naszej kliniki i popytam
AnTrOpKa - 12-11-2010, 23:07

troskliwa, ja mam info ze jest wlasnie we wrocławiu, warszawie. A za nic w swiecie nie umiem wyszukać na necie :bad: Dlatego pytam Was czy moze wiecie cokolwiek.
mibec - 12-11-2010, 23:53

Też próbowałam szukać w necie i nic.... może szukać np laryngologów weterynaryjnych i ew zadzwonić w dzień?

[ Dodano: Pią 12 Lis, 2010 ]
Wysłałam maila z zapytaniem do laryngologa w Lęborku - a może ... :)

AnTrOpKa - 13-11-2010, 01:47

mibec napisał/a:
Wysłałam maila z zapytaniem do laryngologa w Lęborku - a może ... :)

Dzieki :*

Ciezko znaleźc cokolwiek :|

Ryniu - 13-11-2010, 12:54

http://www.klinwet.pl/go.php/pl/witamy.html
Poznań. tel 618267183 i 618230997. Dzwoniłem. Robią takie badanie. Musi być wskazanie lekarza prowadzącego i trzeba się umawiać. Badanie robi się w razie potrzeb z zabiegiem i piesek niestety jest usypiany.

troskliwa - 13-11-2010, 13:05

we Wrocławiu na UP mają (Klinika Chorob Wewnetrznych - interna) , właśnie się dowiedziałam u swojego weta. Trzeba się kierować bezpośrednio do doktora Kubiaka, numeru mi nie podali za duze zamieszanie dziś w klinice mają .

Może tutaj : http://www.up.wroc.pl/ucz...ow_i_kotow.html

orlosia - 13-11-2010, 13:52

Ryniu, jestes niezastapiony :*
AnTrOpKa - 13-11-2010, 14:55

Ryniu, troskliwa, DZIEKUJE! Poznań jest najbliżej ;D Jupi!!!

Tylko powiem Wam coś. Byłam wlasnie na konsultacji u mojego kamienskiego weta. Mowi, ze to na pewno nie ciało obce i ze moze to byc powiklanie po nosówce! My ze szczecinskim wetem tez myslelismy ze to mogla byc parwo z nosówka w jednym :( Jednak objawy obu chorób sa podobne a nosówka moze posostawic po sobie powikłania zwiazane ze zmianami w obrebie ukladu oddechowego :( Ehh.. Nie wiem juz co bedzie dalej :(

anna34 - 13-11-2010, 15:56

AnTrOpKa napisał/a:
a nosówka moze posostawic po sobie powikłania zwiazane ze zmianami w obrebie ukladu oddechowego

ale że ten nosek zostanie zawsze spuchnięty.A czy to jej w czymś przeszkadza,bo jeśli nie to dajcie jej spokój :)

AnTrOpKa - 14-11-2010, 01:29

anna34, ona w ogole nie ma droznej jednej dziurki. Jakby jej zarosła tkanką miękka. I to już nie spuchnięte tylko wyglada bardziej na zapadniętę. Ona sie meczy bo druga dziurka tez nie jest do konca drożna. Tak nie moze zostac na pewno, bo ona dyszy, w nocy spi z otwartym pyszczkiem! Trzeba coś z tym zrobić.
Joanna K. - 14-11-2010, 01:41

W poniedziałek będę u weta to popytam...może coś doradzi...'
AnTrOpKa - 14-11-2010, 02:00

Joanna K., popytaj bo dostalam info od weta ze szczec, ze w goleniowie jakis wet ma endoskop wiec moze i koncowke by znalazł ;D
troskliwa - 14-11-2010, 11:46

endoskop musi miec specjalna koncówke a u tak malego pieska to juz problem druga sprawa do tego psiak musi byc uspiony a malutka chyba nie jest w pelni sil , ale tak pozostawic tez nie mozna bo to dla niej straszny dyskonfort i splycone oddychanie zupelnie , tak czy sika musi to byc zdiagnozowane