forum.labradory.org

Inne zwierzęta - Filip

Artur - 20-11-2010, 14:41
Temat postu: Filip
Cześć. Przedstawiam Wam mojego psa, kundla. Nazywa się Filip i ma 5 lat. Generalnie to Filip najbardziej z całej rodziny chyba lubi moją matkę bo to Ona cały dzień z nim jest i daje mu jedzenie. Chociaż jak ktoś wraca do domu, czy to ja czy mój ojciec to pies z radości nie wie co ma ze sobą zrobić, najchętniej to by eksplodował :D
Było już z nim kilka akcji przy których się przestraszyłem. Raz to nie wiadomo co mu było, pewni coś zjadł i mu zaszkodziło. Nie miał siły wstawać, co chwilę wymiotował, nic nie jadł i nie pił wody. Jeździliśmy z nim po 2 razy dziennie do weta i wstrzykiwał mu wodę pod skórę. Po 3 dniach zaczął dochodzić do siebie i jest ok. Innym razem musiał zjeść jakiegoś owada i miał cały język spuchnięty to też się nacierpiał u weterynarza. On tak ma że wszystko co lata trzeba zjeść :beated:
Filip jest strasznie zazdrosny o dzieci i o inne psy. Jeśli np. bawię się z innymi psami to próbuje pokazać że to z nim powinienem się bawić a nie z obcym psem. Tak samo jest z dziećmi. Jak siostra przyjdzie ze swoim 8 miesięcznym dzieckiem to strasznie zazdrosny jest. Pozwala sobie czasami nawet zawarczeć lub szczeknąć. Za około rok planuje mu kupić kolegę labradora, trudno, będzie musiał się przyzwyczaić że dom nie jest tylko dla niego :-P

Kilka zdjęć jak był nad morzem kilka miesięcy temu. Był wtedy lekko przycięty bo w lato jest mu strasznie ciepło z taką ilością sierści.

Uploaded with ImageShack.us

mibec - 20-11-2010, 14:47

Śliczny kudłacz :)
Artur - 20-11-2010, 14:55

Na tych zdjęciach ma jeszcze krótką sierść bo było jakoś przed latem bodajże.

Na tym ma dość długą sierść, jeszcze jak był mały, teraz ma trochę ciemniejszą:

karolinna15 - 20-11-2010, 16:38

Piękny jest :) ;*
asiknl - 20-11-2010, 20:35

Ładniutki:) kiedys miałam 2 kundelki. teraz przyszedł czas na labka :D