forum.labradory.org

Znalazły dom - Biszkoptowy 6-letni Frido już w domu :)

Ewelina - 30-11-2010, 15:51
Temat postu: Biszkoptowy 6-letni Frido już w domu :)
http://labradory.info/vie...p=831415#831415

Cytat:
Na forum zawitał nowy gość - Frido
Frido w styczniu skończy 6 lat i musi zmienić domek.
Jego prawna właścicielka zmarła jakiś czas, a obecni "spadkowi" właściciele nie sa w stanie zapewnić mu wystarczającej opieki.
Pies jest wg relacji włascicielki zdrowy,ma aktualną ksiażeczkę zdrowia,wychowany z dziećmi.
Szukamy DT dla biszkopcika.

mibec - 30-11-2010, 16:27

Sliczny pycholek - oby sie szybko domek znalazl.
Franula - 30-11-2010, 19:18

Cudowny- trudna sytuacja go spotkała.
Jaffa - 30-11-2010, 19:26

a czy jest wykastrowany?
tenshii - 30-11-2010, 19:29

Jaffa napisał/a:
czy jest wykastrowany?

Nie jest, ale to kwestia czasu :) Najblizszego podejrzewam
Edit: kastrację będzie musiał przeprowadzić DT albo DS

Karoola - 30-11-2010, 21:29

Oby szybko znalazł domek! Gdyby nie rodzice, mój wiek i problematyczny kundel bury-Emil dawno bym takiego psa przygarnęła. :(
mlena - 05-12-2010, 22:49

Ewelina a wiadomo jak on się zachowuje do innych zwierząt?
Ewelina - 06-12-2010, 15:42

mlena, Nie mam pojęcia ja tylko przekopiowałam z info :)
AnIeLa - 30-12-2010, 10:18

Frido od 2 dni jest w DT w Otwocku.

Kopiuję relacje z DT:

Olusia napisał/a:
Frido i ja dotarlismy szczęśliwie do domu chociaż ostatni odcinek drogi próbował przebyć u mnie na barana / a ja byłam kierowcą /
Frido jest bardzo wesoły i przytulaśny . Bawi się jak młody psiak , na smyczy chodzi w miarę łądnie chociaż nie przy nodze trochę ciągnie ale szybko się uczy. Na inne psy na spacerze wogóle nie reagował, spuszczony / na ogrodzonym podwórku / pilnuje się i ładnie przychodzi na zawołanie . W domu też jest grzeczny / pierwszy dzień wiec troszkę onieśmielony też jest/ ale nic nie ściąga , oczywiscie w kuchni błagalnym wzrokiem żebrze o kawałeczek czegokolwiek jajkby nigdy nie jadł ale nie jest przy tym zbyt nachalny i szybko zrozumiał co znaczy , że jedzonko jest w misce . Zjadł bardzo ładnie kolacje plus jabłuszko i marchewkę , wszystkie potrzeby załatwił na spacerkach . W domu lubi leżyc przy nodze no i czuje respekt przed kotami.
Jak skubance się ustawiły oba przy wejściu do pokoju to usiadł w kuchni i nie chciał tam wejść czekajac na moją interwencję .
Waży 31 kg i niedługo będzie odrobaczony , acha i doskonale wie do czego sluży kanapa szczególnie jak ktoś na niej leży :)

Olusia napisał/a:
rido jest bardzo grzeczny noce przesypia bardzo ładnie
w swoim posłaniu koło mojego łożka - bardzo lubi czuc kogoś blisko
siebie . Bardzo ładnie otwiera tez drzwi z klamki ...W domu zostawiony sam nie
nieszczy bawi sie tylko swoimi zabawkami . Troche ma problemy zeby oddac zabawke ale
szybko sie uczy i juz reaguje na zostaw chociaż nie zawsze
Na spacerze spotkalismy innego pieska bardzo ladnie sie obwachały nie bylo śladu agresjii
ze strony Frida
Lubi zabawi z pilka i ganianie nie umie jednak aportowac ale sprobuje z nim nad tym
popracować , z podgryzaniem też juz lepiej.

zdjęcia będą prawdopodobnie dzisiaj :)

Ewelina - 30-12-2010, 11:36

Wspaniale :)
Ula - 10-01-2011, 19:55

Frido zostaje w DT na zawsze :) Temat trzeba przenieść do szczęśliwych zakończeń ;D
tenshii - 10-01-2011, 20:48

Przenoszę ! :papa:
mibec - 10-01-2011, 23:13

Ula napisał/a:
Frido zostaje w DT na zawsze
świetnie :)