| |
forum.labradory.org
|
 |
Archiwum - 9 miesięczny labek szuka nowego domu
Aneti - 08-12-2010, 10:48 Temat postu: 9 miesięczny labek szuka nowego domu Kolejna smutna historia, i nerw człowieka trafia jak o takich słyszy!
Wczoraj dzwoniłą do mnie dobra znajoma, mówi że szukają domu dla labka znajomych.
Musze dowiedzieć się szczegółów, poprosić o jakieś zdjecie.
Wiem tyle, że ma 9 miesięcy, jest bez papierów, czarny, został wzięty ze schroniska ale rodzince sie odwidział i chcą go oddać z powrotem. Całej reszcie zorbiło się żal pieska, że ma wócić do schroniska i szukają dobrej duszyczki która się nim zaopiekuje.
Postaram sie więcej dowiedzieć, to dopiszę.
mlena - 08-12-2010, 11:16
kolejna nieodpowiedzialna decyzja i kolejny pies cierpi
agata01510 - 08-12-2010, 11:25
| mlena napisał/a: | kolejna nieodpowiedzialna decyzja i kolejny pies cierpi
|
To jest właśnie to,że komuś się odwidzi i kto na tym cierpi tylko pies ,bo co on winien,tylko to że pokochał nowych ludzi,przecież po to są psy,by kochać i dawać radość,ale potrzebują tego samego od nas,mam tylko nadzieję,że ten piesek trafi w końcu na taką rodzinę,której nigdy się nie znudzi,przez kogo będzie kochany i miziany,bardzo mi żal wszystkich zwierząt,które dzielą jego losy,oby ludzie zrozumieli,że zwierzęta to żywe stworzenia,które czują i okazują swoje uczucia,by ich nie krzywdzić ani fizycznie,ani psychicznie ,bo to nie przedmioty,które można przestawiać z kąta w kąt
jkasia - 10-12-2010, 07:48
Co sie z tymi ludzmi dzieje!!!!
ewusia81 - 10-12-2010, 07:59
Tak się dzieje bo NIESTETY jeszcze wiekszosc ludzi twierdzi ze to TYLKO pies..
Ci co je kochają mówią ze to AŻ pies... I niestety jest nas za malo zeby pomoc im wszystkim...
mlena - 10-12-2010, 12:11
ale to tak jak np mnie wkurzają dzieciaki bo wkurzają strasznie i co mam je oddać bo mam za mało czasu , bo mnie męczą itp? Jak już się człowiek decyduje na dziecko to potrafi jakoś zorganizować swoje życie tak by wszystko grało dlaczego z psem tak nie można ? przecież to o wiele mniej zmian do wprowadzenia niż przy dziecku! Myślę ,ze w większości przypadków brakuje dobrej woli, społeczeństwo tez podchodzi tak jak piszecie psa można oddać bo to tylko pies
Nie mówię ,że każdy przypadek jest taki ale niestety większość
Ewelina - 14-12-2010, 13:51
Aneti, I co z tym psiakiem?
zouza - 14-12-2010, 19:13
jeny!!!dlaczego luidzie sa tak nie odpowiedzialni???wiecie ja szukalam psa przez adopcje prawie 2 tygodnie-wiec na szczescie nie za dlugo-ale w tym czasie byla taka syt ze tesciowa jechala z pracy z kolezankami i przy ulicy blakala sie suka labradora-kolezanka mamy wziela ja do auta-pojechali do schona i w inne miejsca szukac jej bylego domu bo moze sie zgubila... ale nie- zostala wyrejestrowana i wogole slad po wlascicielach zaginal...
Bardzo ich namawialam zeby oddali mi ta suczke ze ja sie nia zajme i juz nie bede musiala szukac psa a ona domu-ale nie- my ja chcemy i nie oddamy...
Po ok tygodniu znalazlam ogloszenie i pojechalam do wawy po inna suczke- bylam szczesliwa bo mialam juz moja Labusinke w domu..
Natomiast po ok miesiacu od zdarzenia ci ludzie chcieli juz oddac ta mala bo jednak nie mieli dla niej czasu-nie chcecie wiedziec jak na nich najechalam!!!
A mogla by byc u mnie i nie musieli by szukac dla niej domu-na szczescie znalezli dla niej inny dom-oby bardziej odpowiedzialnych ludzi:(
POPROSTU IDIOTYZM!!!!!!
Pattina - 14-12-2010, 19:29
Wzięli zabawke, zabawka się znudziła to pach oddajemy !
Co za brak odpowiedzialności.
Zero rozumu, jak dorośli ludzie tak mogą.
Biedny psiak
agata01510 - 14-12-2010, 19:29
No właśnie czy coś już wiadomo o tym labku???
nusia - 15-12-2010, 13:27
Biedna psinka, co z nią?
Sebastian - 15-12-2010, 13:33
Aneti, piesek jest w Szczecinie??
AnIeLa - 08-03-2011, 16:48
Brak jakichkolwiek informacji Temat przenoszę do archiwum.
|
|