forum.labradory.org

Archiwum - Stop okrucieństwu wobec zwierząt!!!!

ewusia81 - 21-12-2010, 09:05
Temat postu: Stop okrucieństwu wobec zwierząt!!!!
"Akcję zapoczątkowali użytkownicy portalu Dogomania.pl zajmujący się zwalczaniem okrucieństwa wobec zwierząt i adopcjami. Ogromna ilość przypadków drastycznych skłoniła nas do stworzenia tej strony, która pokazać ma skalę problemu, wskazać sposoby niesienia pomocy i uczulić na krzywdę zwierząt wokół nas. Uświadomić ma także, że zarówno różne organizacje, wolontariusze oraz osoby prywatne dążyć będą do karania bestialstwa."
(cyt. ze strony o akcji)

www.sowz.org

Zaznaczam że zdjęcia na prawdę są drastyczne a opisane sytuacje są makabryczne!! Z resztą przed obejrzeniem filmiku jest to zaznaczone...

Ps.Nie wiem czy taki temat znalazł na naszym forum już swoje miejsce i czy to jest odpowiednie.. W razie co proszę o przeniesienie tam gdzie należy :-P
Ja chyba nie będę komentować historii zamieszczonych na tej stronie bo żadne słowa nie oddadzą tego co czułam... A mięsem nie warto rzucać...
Super, że takie akcje powstają i warto je wspierać. Trzeba by do nich może napisać, że jak jakąś petycję będą robić i podpisy zbierać to MY chętnie...??

Ps.chciałam wstawić banerek akcji ale mi nie wychodzi :-P

Pattina - 21-12-2010, 09:49

Jak ja bym chciała,aby w końcu kary dla takich ludzi były naprawdę karą.
W tym momencie 2 lata w zawieszeniu to żadna kara...
Ewentualnie grzywna
Może gdyby kary były bardziej rygorystyczne chociaż część ludzi zastanowiła by się czy warto?
Ciężko mi w ogóle nazwać takie osoby ludzmi.
Jak można być takim bezdusznym człowiekiem, krzywdzić żywe istoty dla własnego widzi mi się ?
Co ja bym zrobiła takiemu jak bym go dorwała ]:) ]:) ]:)

maksiu - 21-12-2010, 15:28

Niestety polskie prawo w ogóle nie chroni zwierząt. Najgorsze jest to że my którzy kochają zwierzęta wejdziemy na tą stronę, o tym co czujemy widząc takie zdjęcia chyba nie da ująć się słowami, a tacy bezduszni ludzie oleją całkowicie, jeśli już przypadkiem trafią na tą stronę ]:) czasami jak zasypiam, maks wtulony we mnie to myślę o tych wszystkich biednych zwierzętach które teraz cierpią i nie potrafię się od płaczu powstrzymać :cring:

[ Dodano: Wto 21 Gru, 2010 ]
czy ludzie kiedyś zrozumieją że zwierzę to nie jest rzecz tylko żywa istota która czuję tak samo jak my :cring: