| |
forum.labradory.org
|
 |
Archiwum - Akcja: Nie strzelam na Sylwestra!
Jolanta+ - 27-12-2010, 14:25 Temat postu: Akcja: Nie strzelam na Sylwestra!
Akcja: w trakcie
Teren: cała Polska
Przyłączcie się do facebookowej akcji "Nie strzelam na Sylwestra!". Dla wielu ludzi hałasowanie petardami to dobra, beztroska zabawa. Dla wielu zwierząt to kosz...mar. Przestraszone uciekają swoim opiekunom, chowają się w najgłębsze kąty mieszkań, trzęsą się i piszczą, nie rozumiejąc powodów hałasu. Również dzikie zwierzęta cierpią z powodu naszej beztroski i egoizmu. Nie zapominajmy także, że może to przeszkadzać np. ludziom starszym i powodować lęk u małych dzieci.
Nie kupujmy petard i fajerwerków - zwierzęta boją się naszej zabawy. Bawmy się tak, żeby było to zabawne również dla innych.
Zobacz więcej:
Stowarzyszenie Empatia
http://empatia.pl/
jkasia - 29-12-2010, 16:45
Zgadzam sie i popieram w 100 %
asia030984 - 30-12-2010, 13:44
ja też
Ewelina - 30-12-2010, 13:50
Ja ostatnio uświadomiłam mojego Tż też nie strzelamy
Paulinna - 30-12-2010, 15:14
Ja nigdy nie strzelałam, nie strzelam i nie będę strzelać W pełni popieram akcję
jkasia - 30-12-2010, 21:26
A dzis na przedsylwestrowych zakupach TZ wyskoczyl z zakupem petard. Jak mu nagadałam to od razu odpuścił no w koncu trzeba ludzi uswiadamiać no nie
Grapy - 30-12-2010, 21:56
A ja zapobiegłam inaczej,jako,że w rodzin ie zawsze były psy myśliwskie, przyzwyczaiłam Grapiszka do petard kupując małe petardy na draskę. Trzymałam go na luźnej smyczy i petardy rzucałam najpierw daleko a później coraz bliżej<nie za blisko ) Miałam też smaczki i finał jest taki,że Grapiszek w Sylwestra poszedł z nami odpalać petardy i bardzo mu się podobało
Oczywiście rozumiem strach zwierząt przed strzałami ale wiem też,że można zapobiec panice zwierząt w inny sposób
Labradore - 02-01-2011, 23:03
ja bym sie bała brać psa do petard. Ja jestem panikara i mam najczarniejsze scenariusze w głowie... no ale pies ma wyostrzony słuch i może go to "po uszach" zabolec...
a moja lunka to i tak sie nie boi. Ona zamiast uciekać to szczeka... nie dziwie sie.. policyjne geny
w tym roku były tylko sztuczne ognie, które małej nadzwyczaj się spodobały
|
|