| |
forum.labradory.org
|
 |
Archiwum - Labradory na Paluchu
AniaCz. - 29-04-2008, 17:01 Temat postu: Labradory na Paluchu Na kwarantannie znajduja sie dwa biszkoptowe labki sunia i piesek.Moze sie komus zgubily, a moze chcialby ktos zaadoptowac?
Oto link do strony
http://www.paluch.org.pl/system_kwarantanna.php
Ryniu - 29-04-2008, 18:47
dwa labki szkoda, że takie skąpe informacje podają.
gusia1972 - 29-04-2008, 20:45
nawet zdjęcie się nie powiększa
Jagnes093 - 29-04-2008, 22:01
Tak jakby im nawet nie zależało aby psiaki miały lepszy dom. Mogli by chociaż opisać charakter psiaka i zrobić jakąś skromną galerie zaraz by to inaczej wyglądało.
Anieńka - 30-04-2008, 10:47
Jagnes093, nie przesadzajmy, że im nie zalezy... ludzie ktorzy prowadza schroniska naprade mijali by sie z celem jakby im nie zalezalo. nie martwcie sie te pieski pierwsze znajda nowy dom niz te ktore w tym nawiasie maja napisane "mieszaniec". po za tym sa w kwarantannie, w kwarantannie sa lepsze warunki, nie maja oni do czynienia z psami ktore siedza w kojcach. ja naprwde tam bylam i wszystko widzialam
AniaCz. - 30-04-2008, 13:09
Jagnes093, nie moga opisac ich charakteru, zachowan itd., poniewaz psy sa na kwarantannie czyli dopiero co trafily do schroniska. Po dwoch tyg. kwarantanny zostana przeniesione do normalnych boksow, jesli ich wlasciciele sie nie znajda.
inkapek - 30-04-2008, 20:25
Co się dzieje na tym świecie....tyle psów w schronach
AniaCz. - 30-04-2008, 20:26
Moda na labki jest wielka kleska dla tej rasy.Ludzie naczytaja sie glupot, ze rasa sama w sobie juz jest ulozona, a poznij sie okazuje, ze tak nie jest i robi sie wielki problem.a co za tym idzie psiak trafia do schroniska.
Jagnes093 - 01-05-2008, 20:40
No może troszkę przegiełam z tym textem że im nie zależy.
| AniaCz. napisał/a: | | Moda na labki jest wielka kleska dla tej rasy.Ludzie naczytaja sie glupot, ze rasa sama w sobie juz jest ulozona, a poznij sie okazuje, ze tak nie jest i robi sie wielki problem. |
A ile jest programów (np. psi psycholog itp itd. ) i są tam nieułożone labki i to za każdym razem musi być tam choc jeden labek.
Diana S - 01-05-2008, 21:37
Może po prostu się komuś zgubiły to też trzeba wziąć pod uwagę....
a to ze labki często sa niechciane to nie tylko te psy.... (można spojrzeć ras do wyboru do koloru)...
Czego to jest też winikiem bardzo dużo pseudohodowli ot to....
rasa się nudzi to sru....
Lorena - 01-05-2008, 21:40
Najbardziej przerażające jest to, że ludzie kupują kochaniutkiego szczeniaczka, a kiedy zczeniaczek dorasta to się okazuje że już nie jest fajny i trzeba się go pozbyć , strasznie mnie irytuje takie podejście do zwierząt.
Diana S - 01-05-2008, 21:45
Ewelinko i tak bedzie....
co się zmieni wielkie NIC ....
a jak sie zmieni to ja juz nieźle się postarzeję... a co gorsza nie doczekam pewnie takowych zmian na lepsze...
Lorena - 01-05-2008, 21:47
Diana S, wiesz też się tego boję, że w naszym państwie pies nigdy nie będzie lepiej traktowany a ludzie zawsze będą kupować psiaki dla zabawy, których trzeba się pozbyć kiedy się znudzą
Diana S - 01-05-2008, 21:49
| Lorena napisał/a: | Diana S, wiesz też się tego boję, że w naszym państwie pies nigdy nie będzie lepiej traktowany a ludzie zawsze będą kupować psiaki dla zabawy, których trzeba się pozbyć kiedy się znudzą |
dokładnie.... to by dopiero było widowisko jakby się coś zmieniło.... ....
Lorena - 01-05-2008, 21:53
ale ja myślę, że się nie zmieni. Teraz kiedy są dostępne psiaki z pseudohodowli za małe pieniądze i bez problemowo to ludzie nawet nie zastanawiają sie długo nad kupnem psa, a kiedy go przywożą okazuje się że po kilku miesiącach mają jakieś dziwne problemy wychowawcze
|
|