| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - Kiara mieszaniec labradora znalazła dom
Joanna K. - 06-01-2011, 22:22 Temat postu: Kiara mieszaniec labradora znalazła dom Cytuję z Zwierzęta w Goleniowie
http://goleniow-blogdlazw...a-czeka-na.html
1. IMIĘ: Kiara
2. PŁEĆ: suczka
3. RASA: mix labradora
4. WIELKOŚĆ : średnia
5. UMASZCZENIE: czarne
6. WIEK: 1-1,5
7. STAN ZDROWIA:bardzo dobry
8. KASTRACJA/STERYLIZACJA:nie
9.UPODOBANIA I NAWYKI : Kiara to przemiła, radosna i bardzo posłuszna suczka, która z niewiadomych powodów przebywa w przytulisku. Może uciekła pod nie uwagę właściciela, a może po prostu została porzucona? Tego się nie dowiemy. Suczka zamieszkuje zimną budę a jej wolność ogranicza metalowy łańcuch. Tęskni za dotykiem ludzkich rąk, zabawą, beztroskim bieganiem i ciepłym kątem. Ze względu na swój młody wiek, a także bardzo duże podobieństwo do labradora, jest na pewno pieskiem bardzo zdolnym i szybko się wszystkiego nauczy. Nie wiemy jak zachowuje się w domu, może potrzebuje trochę czasu i cierpliwości, a możliwe, że zachowuje się wzorowo. Na pierwszym spacerze od razu się w niej rozkochałam. Jest łagodna jak baranek, do kotów podchodzi z ciekawością, a w stosunku do innych psów jest bardzo delikatna i skora do zabawy(byliśmy świadkami jak do małego jamnika podchodziła z wielkim dystansem i spokojem). Gdy musiała zostać sama, na zimnym łańcuchu przy budzie, nie piszczała, ani nie szczekała. Jak na razie nie słyszeliśmy by wydawała jakiekolwiek odgłosy. Bardzo lubi gryźć kostki i inne smakołyki. Jedyne co jej teraz potrzebne w ten trudny dla niej czas, to właściciel, który dobrze się nią zajmie i będzie z nią już na zawsze.
Straż Miejska podjęła Kiarę na drodze między Stawnem a Kliniskami. Sunia błąkała się tam parę dni.
Ewelina - 06-01-2011, 23:40
Gwiazdeczko
jkasia - 07-01-2011, 18:50
Jejciu jaka chudzinka Jest przepiękna i mam nadziej, że szubko znajdzie kochający domek.
Joanna K. - 07-01-2011, 22:21
Jest szansa na DT dla Kiary
mlena - 07-01-2011, 22:44
jeszcze trochę i jej wystające żeberka znikną pod fałdkami skóry , śliczna maleńka
mibec - 08-01-2011, 03:10
| Joanna K. napisał/a: | Jest szansa na DT dla Kiary | oby się udało
ania - 08-01-2011, 06:43
ok mala jest piekna oy szyko ktos sie nia zajal
skad my wiemy ze to nie jest labrador???? tylko w typie????
aganica - 08-01-2011, 12:17
Jaka by nie była.. trzeba jej zdjąć ten łańcuch i pokazać że jej miejsce jest w ciepłym domku u boku kochającego ludzia
mlena - 08-01-2011, 14:35
kochani ja czekam na wizytę weryfikująca mnie na DT dla niej wszystko rozbija się o kasę nie ma nawet na transport
prośba o zorganizowanie czegoś może jakiś bazarek / zbiórka cokolwiek a labunia będzie wszystkim bardzo wdzięczna
Joanna K. - 08-01-2011, 14:48
| mlena napisał/a: | wszystko rozbija się o kasę nie ma nawet na transport |
Zawsze mogę pomóc w transporcie
Ta kasa...podobno szczęścia nie daje ale jak można dzięki niej innych uszczęśliwiać.
mlena - 08-01-2011, 15:13
jeśli przejdziemy dobrze wizytę a inaczej być nie może;) to w okolice Poznania
Joanna
AnTrOpKa - 08-01-2011, 15:13
mlena, wow ! Super jakbys wzięła sunię na DT Biedna mała, na takim łańcuchu
mlena - 08-01-2011, 15:15
Antropko mam info ,że jeśli uda się zorganizować pieniądze na nią to za tydzień by stamtąd mogła wyjechać jest obawa by jej nie wywieźli do Białogardu na kolejny łańcuch
jkasia - 08-01-2011, 20:20
mlena, chodzi i pięniądze na transport? czy na coś innego? | mlena napisał/a: | | jeśli uda się zorganizować pieniądze na nią | i ile trzeba?
mlena - 09-01-2011, 01:48
na początek transport i weta sunia ponoć zdrowa ale nie wiem jak ze szczepieniami stoi i ogólna wizyta tez potrzebna potem się pomyśli o reszcie , ile dam radę dam od siebie gdyby nie kryzys jaki mamy w tej chwili z kasa to bym sama ten transport opłaciła ale się kiepsko złożyło teraz nad czym oblewam bardzo
nie wiem jakie będą też decyzje odnośnie sterylki ale wszystko po kolei najważniejsze to by ją stamtąd zabrać , dać ciepły kąt pełną michę i serducho
co otwieram jej zdjęcia i widzę na tym łańcuchu to i się łzy kręcą w oku
tak bym chciała ,żeby znalazła swojego człowieka
aganica - 09-01-2011, 09:52
Transport to trasa 520km =175 zł
Myślę że to nie taka kosmiczna kwota
Wet i szczepienia około 100zł .
Karma 120 zł
Potem sterylka ale to za jakiś czas
Smycz, obroża................ myślę że forumowe duszki poszperają w szafach i coś się znajdzie
mlena - 09-01-2011, 13:17
jeśli trafi do mnie to smycz i obroża to już się znajdzie na miejscu smyczka jest a obrożę się kupi to nie taki duży koszt
muszę przeszukać swoje bibeloty w kartonach i wyszukać jakiś fajnych rzeczy na bazarek dla niej jeśli będzie organizowany
jkasia - 09-01-2011, 17:06
To może aby przyspieszyć sprawe zakupmy wirtualnw cegiełki z dopiskiem "na Kiare" i na pewno ta suma sie uzbiera. Dalismy rade uzbierac znacznie wiekszą na Rokiego Prośba wiec do admina o utworzenie takiej akcji Ja moge byc pierwsza która kupi taką cegiełke
mlena - 09-01-2011, 17:26
najpierw trzeba się dowiedzieć czy DT dla niej nadal aktualne na info pojawił się takowy wpis:
aicrew
Wysłany: Dzisiaj 16:47
Pisałam smsa do Agaty w sprawie Kiary i napisała że suczka jedzie jutro do nowego domu, chodzi o jakiś od Was??
Joanna K. - 09-01-2011, 18:33
Pisałam do Agaty i czekam na odpowiedź.
A jeśli chodzi o szczepienia to dziewczyna posiada wszystkie aktualne i książeczkę.
[ Dodano: Nie 09 Sty, 2011 ]
Hmm temat mozna przenieść.
Dostałam smsa że Kiara jutro jedzie do nowego domu i tylko tyle wiem.
Mam nadzieje że to bedzie dobry domek i juz nie wróci do Białunia.
chcę podziękować Wam wszystkim którzy sie zaangażowali w pomoc dla Kiary.
Mlena dziękuję że chciałaś dać DT dla suni.
Piesków jest bardzo dużo w potrzebie to na pewno jakiś szybko do Ciebie trafi.
Kiaro powodzenia
tenshii - 09-01-2011, 18:57
W takim razie temat przenoszę
Kiaruniu powodzenia
jkasia - 09-01-2011, 19:01
To wspaniała wiadomość! ja również mam nadzieje że trafi sie jej wspaniały domek
Joanna K. - 09-01-2011, 20:33
| jkasia napisał/a: | mam nadzieje że trafi sie jej wspaniały domek |
Będzie mieszkała w Świdwinie w domku z ogrodem
anna3678 - 09-01-2011, 20:49
Ale super, sledzilam Kiare caly czas, powodzenia slicznotko
mibec - 10-01-2011, 09:43
No to super
|
|