forum.labradory.org

Znalazły dom - Kiara mieszaniec labradora znalazła dom

Joanna K. - 06-01-2011, 22:22
Temat postu: Kiara mieszaniec labradora znalazła dom
Cytuję z Zwierzęta w Goleniowie

http://goleniow-blogdlazw...a-czeka-na.html

1. IMIĘ: Kiara
2. PŁEĆ: suczka
3. RASA: mix labradora
4. WIELKOŚĆ : średnia
5. UMASZCZENIE: czarne
6. WIEK: 1-1,5
7. STAN ZDROWIA:bardzo dobry
8. KASTRACJA/STERYLIZACJA:nie
9.UPODOBANIA I NAWYKI : Kiara to przemiła, radosna i bardzo posłuszna suczka, która z niewiadomych powodów przebywa w przytulisku. Może uciekła pod nie uwagę właściciela, a może po prostu została porzucona? Tego się nie dowiemy. Suczka zamieszkuje zimną budę a jej wolność ogranicza metalowy łańcuch. Tęskni za dotykiem ludzkich rąk, zabawą, beztroskim bieganiem i ciepłym kątem. Ze względu na swój młody wiek, a także bardzo duże podobieństwo do labradora, jest na pewno pieskiem bardzo zdolnym i szybko się wszystkiego nauczy. Nie wiemy jak zachowuje się w domu, może potrzebuje trochę czasu i cierpliwości, a możliwe, że zachowuje się wzorowo. Na pierwszym spacerze od razu się w niej rozkochałam. Jest łagodna jak baranek, do kotów podchodzi z ciekawością, a w stosunku do innych psów jest bardzo delikatna i skora do zabawy(byliśmy świadkami jak do małego jamnika podchodziła z wielkim dystansem i spokojem). Gdy musiała zostać sama, na zimnym łańcuchu przy budzie, nie piszczała, ani nie szczekała. Jak na razie nie słyszeliśmy by wydawała jakiekolwiek odgłosy. Bardzo lubi gryźć kostki i inne smakołyki. Jedyne co jej teraz potrzebne w ten trudny dla niej czas, to właściciel, który dobrze się nią zajmie i będzie z nią już na zawsze.
Straż Miejska podjęła Kiarę na drodze między Stawnem a Kliniskami. Sunia błąkała się tam parę dni.

Ewelina - 06-01-2011, 23:40

Gwiazdeczko :(
jkasia - 07-01-2011, 18:50

Jejciu jaka chudzinka :( Jest przepiękna i mam nadziej, że szubko znajdzie kochający domek.
Joanna K. - 07-01-2011, 22:21

Jest szansa na DT dla Kiary ;D
mlena - 07-01-2011, 22:44

jeszcze trochę i jej wystające żeberka znikną pod fałdkami skóry , śliczna maleńka ;*
mibec - 08-01-2011, 03:10

Joanna K. napisał/a:
Jest szansa na DT dla Kiary ;D
oby się udało ;*
ania - 08-01-2011, 06:43

ok mala jest piekna oy szyko ktos sie nia zajal

skad my wiemy ze to nie jest labrador???? tylko w typie???? :-o

aganica - 08-01-2011, 12:17

Jaka by nie była.. trzeba jej zdjąć ten łańcuch i pokazać że jej miejsce jest w ciepłym domku u boku kochającego ludzia :(
mlena - 08-01-2011, 14:35

kochani ja czekam na wizytę weryfikująca mnie na DT dla niej wszystko rozbija się o kasę nie ma nawet na transport :(

prośba o zorganizowanie czegoś może jakiś bazarek / zbiórka cokolwiek a labunia będzie wszystkim bardzo wdzięczna ;*

Joanna K. - 08-01-2011, 14:48

mlena napisał/a:
wszystko rozbija się o kasę nie ma nawet na transport :(

Zawsze mogę pomóc w transporcie :)
Ta kasa...podobno szczęścia nie daje :-P ale jak można dzięki niej innych uszczęśliwiać.

mlena - 08-01-2011, 15:13

jeśli przejdziemy dobrze wizytę a inaczej być nie może;) to w okolice Poznania

Joanna ;*

AnTrOpKa - 08-01-2011, 15:13

mlena, wow ! Super jakbys wzięła sunię na DT :* Biedna mała, na takim łańcuchu :beated:
mlena - 08-01-2011, 15:15

Antropko mam info ,że jeśli uda się zorganizować pieniądze na nią to za tydzień by stamtąd mogła wyjechać jest obawa by jej nie wywieźli do Białogardu na kolejny łańcuch :(
jkasia - 08-01-2011, 20:20

mlena, chodzi i pięniądze na transport? czy na coś innego?
mlena napisał/a:
jeśli uda się zorganizować pieniądze na nią
i ile trzeba?
mlena - 09-01-2011, 01:48

na początek transport i weta sunia ponoć zdrowa ale nie wiem jak ze szczepieniami stoi i ogólna wizyta tez potrzebna potem się pomyśli o reszcie , ile dam radę dam od siebie gdyby nie kryzys jaki mamy w tej chwili z kasa to bym sama ten transport opłaciła ale się kiepsko złożyło teraz nad czym oblewam bardzo :(
nie wiem jakie będą też decyzje odnośnie sterylki ale wszystko po kolei najważniejsze to by ją stamtąd zabrać , dać ciepły kąt pełną michę i serducho

co otwieram jej zdjęcia i widzę na tym łańcuchu to i się łzy kręcą w oku :(

tak bym chciała ,żeby znalazła swojego człowieka

aganica - 09-01-2011, 09:52

Transport to trasa 520km =175 zł
Myślę że to nie taka kosmiczna kwota :)

Wet i szczepienia około 100zł .
Karma 120 zł
Potem sterylka ale to za jakiś czas
Smycz, obroża................ myślę że forumowe duszki poszperają w szafach i coś się znajdzie :-P

mlena - 09-01-2011, 13:17

jeśli trafi do mnie to smycz i obroża to już się znajdzie na miejscu smyczka jest a obrożę się kupi to nie taki duży koszt
muszę przeszukać swoje bibeloty w kartonach i wyszukać jakiś fajnych rzeczy na bazarek dla niej jeśli będzie organizowany ;)

jkasia - 09-01-2011, 17:06

To może aby przyspieszyć sprawe zakupmy wirtualnw cegiełki z dopiskiem "na Kiare" i na pewno ta suma sie uzbiera. Dalismy rade uzbierac znacznie wiekszą na Rokiego :) Prośba wiec do admina o utworzenie takiej akcji ;D Ja moge byc pierwsza która kupi taką cegiełke :)
mlena - 09-01-2011, 17:26

najpierw trzeba się dowiedzieć czy DT dla niej nadal aktualne na info pojawił się takowy wpis:

aicrew

Wysłany: Dzisiaj 16:47
Pisałam smsa do Agaty w sprawie Kiary i napisała że suczka jedzie jutro do nowego domu, chodzi o jakiś od Was??

Joanna K. - 09-01-2011, 18:33

Pisałam do Agaty i czekam na odpowiedź.
A jeśli chodzi o szczepienia to dziewczyna posiada wszystkie aktualne i książeczkę. :)

[ Dodano: Nie 09 Sty, 2011 ]
Hmm temat mozna przenieść.
Dostałam smsa że Kiara jutro jedzie do nowego domu i tylko tyle wiem.
Mam nadzieje że to bedzie dobry domek i juz nie wróci do Białunia.

chcę podziękować Wam wszystkim którzy sie zaangażowali w pomoc dla Kiary.

Mlena dziękuję że chciałaś dać DT dla suni.
Piesków jest bardzo dużo w potrzebie to na pewno jakiś szybko do Ciebie trafi.

Kiaro powodzenia :*

tenshii - 09-01-2011, 18:57

W takim razie temat przenoszę :)
Kiaruniu powodzenia :)

jkasia - 09-01-2011, 19:01

To wspaniała wiadomość! ja również mam nadzieje że trafi sie jej wspaniały domek :)
Joanna K. - 09-01-2011, 20:33

jkasia napisał/a:
mam nadzieje że trafi sie jej wspaniały domek :)

Będzie mieszkała w Świdwinie w domku z ogrodem :haha:

anna3678 - 09-01-2011, 20:49

Ale super, sledzilam Kiare caly czas, powodzenia slicznotko ;*
mibec - 10-01-2011, 09:43

No to super :)