forum.labradory.org

Archiwum - Szczeniaki pilnie do adopcji

nika - 26-01-2011, 11:37
Temat postu: Szczeniaki pilnie do adopcji
Cytat:
Urodzone przez 1,5 letnią Kamę, pierwszy miot, przyszły na świat 25 stycznia 2011, czterech samców i osiem samiczek.

Do piątku wieczór czekają na nowy dom (do którego będą mogły wstąpić za 6 tygodni).

W sobotę czeka je uśpienie, jeśli nie będzie chętnych :(

Proszę o publikację jak największej ilości osób, aby jak najwięcej piesków uniknęło uśpienia.

Z góry dziękuję...

Kasia i Kama

Więcej o pieskach - http://www.facebook.com/album.php?aid...

mój mail - katarina969@gmail.com

Link do facebooka nie działa, więc ewentualny kontakt tylko mailowy

źródło: http://www.youtube.com/watch?v=bkQ7oy1nehA

ewusia81 - 28-01-2011, 19:38

nika napisał/a:
Do piątku wieczór czekają na nowy dom (do którego będą mogły wstąpić za 6 tygodni).

W sobotę czeka je uśpienie, jeśli nie będzie chętnych

a dlaczego nie można oddać psiaków do schroniska tylko trzeba je usypiac?? :bad: Szczeniaki w schronisku "idą jak woda" wiec z pewnoscia znalazly by domek...

nika - 28-01-2011, 20:35

Cytat:
Starałam się jak mogłam, ale "góra" nie dawała pozwolenia aby zostawić przy Kamie więcej niż jednego szczeniaka tyle czasu ile powinien zostać przy matce (czyli min. 6 tygodni), ale dzięki temu że weterynarz Alicja :) pomogła, bo przekonała, że to najlepsze rozwiązanie (za co będę jej wdzięczna do końca życia) oraz obiecała pomagać dalej :)
Poczułam się 20 kilo lżejsza :) (z radości wzleciałam do nieba :D )

Cytat:
27.01.2011 Wszystkie szczeniaki uratowane! :D dzięki zawziętości Alicji, która przekonała tatę, że pieski powinny zostać przy matce do 8 tygodnia :) Trzy już nawet są obejrzane i "zarezerwowane" :) ))
Dwa samce trafią do Tczewa (wiedziałam, że są tam dobrzy ludzie, ale nie spodziewałam się, że zgłoszą się jako pierwsi ;D )...
Samiczka trafi do Gdyni :)

tak więc dobre wieści ;)

a tak swoją drogą... szczeniaki, owszem, mają większe szanse w schroniskach niż psy dorosłe, ale niekoniecznie idą jak wodą. przykład: ogłoszenie na fb z profilu pustamiska.pl

Cytat:
Obecnie w schronisku w Krakowie na dom czeka prawie 40 szczeniąt ( psy do 6 m-ca życia). Serdecznie zapraszamy do adopcji maluchów, jednak jeśli z jakiegoś powodu nie możesz wziąć pieska, klikaj dziś dla nich...

ewusia81 - 28-01-2011, 21:59

nika napisał/a:
a tak swoją drogą... szczeniaki, owszem, mają większe szanse w schroniskach niż psy dorosłe, ale niekoniecznie idą jak wodą. przykład: ogłoszenie na fb z profilu pustamiska.pl

fakt, kazdy schron jest inny a ja z pewnoscia jestem nieobiektywna bo w tym, do ktorego ja jezdze pojawia sie mnostwo szczeniat w roznym wieku i czasem jest nawettak ze przez weekend nie zdaze im nawet ogloszen porobic i dowiaduje sie ze juz sa zabrane, zarezerwowane itp.. Wiadomo zdarza sie takze ze sa np chore i umieraja, czasem jakis zostanie bidulek ale z reguly sa to sporadyczne przypadki..
nika napisał/a:
tak więc dobre wieści ;)
to jest najwazniejsze ze znalazl sie ktos kto im pomoze :) miejmy nadzieje ze wszystkie znajda swoich kochajacych "ludziow", trzymam kciuki :)