| |
forum.labradory.org
|
 |
Karmy suche - Karmy: ARION
kijana - 12-03-2011, 12:13 Temat postu: Karmy: ARION Witam. Nie wiem czy już była jakaś wzmianka na temat tej karmy? Ale chciał bym zapytać czy wasze laby miały już z Nią styczność no i jak reagowały w sumie na tą karmę?
Z góry dzięki i pozdrawiam
Pattina - 12-03-2011, 12:21
My od wczoraj mamy Ariona Premium Large Breed.
Za wiele powiedzieć jeszcze nie mogę, jedynie tyle że kupka w porządku. Tajson się nie drapie.
Wydaje mi się że to dość dobra karma ale niech wypowiedza się bardziej doświadczeni
tenshii - 12-03-2011, 12:22
kijana, Teyla jest na Arion Premium Lamb&rice.
Wszystko w najlepszym porządku
nata - 12-03-2011, 15:51
Pola jadła Ariona Premium dla szczeniąt, ale niestety był z kurczakiem po ktorym się drapała, ale ogólnie uważam ariona za dobrą karmę i planujemy do niej powrócić w wersji adult bez kurczaka
aganica - 12-03-2011, 20:21
U mnie każdy pies zajada co innego bo:
Fiona po jagniecinie się drapie, dlatego dostaje łososia i jest dobrze
Hermiona od zawsze jest na jagnięcinie i świetnie ją toleruje a nie może przytyć , więc łosoś odpada.
Love ma wieeelkie i luźne koopy po Arionie, dlatego jest na gotowanym .
Aby dziewczynom nie było smutno, jeden posiłek, dostają gotowany .
Każdy pies inaczej reaguje na daną karmę i trzeba go traktować indywidualnie.
kijana - 14-03-2011, 18:41
zgadza sie aganica, ale zawsze warto zapytać
mój za to źle reaguje na Purine i na to ochydztwo Royal Canin
Przez prawie rok był na Josera Festival ,wszystko ok ale przytył,
Od 3 miesiecy jest na REGALU i chyba troszku sierść mu zmatowiała i pojawił się łupież.
Najlepiej szedł na HILL'S L&R ale cena zaczęła mnie zwalać z nóg.
Wszystkim dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Marcin
zaradna - 14-03-2011, 19:20
Elmo je właśnie 2 worek ARION ADULT MAINTENANCE LARGE i jestem bardzo zadowolona
Testowaliśmy sporo karm i jak narazie ta okazała się najlepsza dla mojego psa i puki co zmieniać jej niezamierzam
Pattina - 14-03-2011, 21:04
U nas nadal Arion sprawia się dobrze
Kupale ładne, pies się nie drapie więc raczej już przy niej zostaniemy
Jira - 15-03-2011, 09:53
U nas też się sprawdzał u młodszego zwierza, ale po jakimś czasie maluch po prostu przestał go jeść... Nie chciał w ogóle jeść a jak już wziął to z wielką łaską...
GIZELKA - 15-03-2011, 17:02
U mnie Astro najpierw jadł Royal Canin for Labradore, po jakimś czasie nie chciał jej tknąć, no to zaczęłam kupywać ARION, kilka tygodni temu znów przestał ją jeść, więc teraz kupuję mu znowu Royala dla Labradorów.
Eh... Co za książe...
Nataeelll - 15-03-2011, 20:12
mam pytanko czy moge na począteg spróbować kupić ARION junior czy lepiej zainwestować i od razu kupić ARION Puppy Premium??
Podkreślam, że wolała bym tą pierwszą bo tańsza ale czekam na wasze opinie
[ Dodano: 15-03-2011, 20:13 ]
no i w ogóle czym one się różnią??
oleska2803 - 15-03-2011, 20:27
różnią się ilością mięsa, pierwsza to karma standard druga to premium. W drugiej wersji występuje Puppy Large Bred i tą bym wybrała bo jest dobra dla szczeniaków ras dużych.
Nataeelll - 15-03-2011, 20:35
dzięki za odpowiedz
Aile jest ilości mięsa w jednej a ile w drugiej??
oleska2803 - 15-03-2011, 20:41
Składniki: zboża (ryż, kukurydza, pszenica), mięso i produkty zwierzęce (zawartość drobiu 20 %), hydrolizat białka drobiowego, produkty roślinne (pszenica, wysłodki buraczane), tłuszcze roślinne i zwierzęce, jaja kurze i produkty jajeczne, ryby i produkty rybne, składniki mineralne, witaminy, lecytyna, drożdże piekarniane, FOS, chondroityna, glukozamina, wyciąg z Yukki Schreigera. Nie zawiera barwników.
To jest skład tej drugiej, składu pierwszej nie znalazłam. Ta druga ma związki dobre na stawy dla dużych ras, różnica w cenie to jakieś 20zł
Nataeelll - 15-03-2011, 21:16
ok dzięki wielkie
kathleenbrick - 20-03-2011, 10:33
Mój Ambu karmę Arion otrzymał w wyprawce od chodowcy i jadł ją przez jakiś czas, wszystko było ok ale chcieliśmy spróbować czegoś innego, niestety ta inna okazała się gorsza i gorzej przyswajana przez Ambiego. Wróciliśmy do Ariona i nie ma potrzeby szukać czego innego. Sierść ładna, kupka w porządku, smakuje mu i waga w normie, więc naprawdę polecam. Arion Premium large breed.
Nataeelll - 20-03-2011, 11:46
Właśnie czekamy na Arion Premium large breed, na razie 3kg na próbę:D
Zobaczymy jak moja sunia będzie reagować na nią
GIZELKA - 20-03-2011, 13:04
Nataeelll od razu napisz jak tam się ARION spisuje u Omci
Nataeelll - 20-03-2011, 13:05
| GIZELKA napisał/a: |
Nataeelll od razu napisz jak tam się ARIOn spisuje u Omci |
Po niedzieli powinna przesyłka dojść więc zobaczymy
Colbie - 21-03-2011, 18:50
U Tenorka , po arionie ADULT PERFORMANCE wystąpiła biegunka. Nie mam pojęcia dlaczego.
Teraz mamy brita i jest ok.
kasia89t - 21-03-2011, 18:51
Mój Borys od dziś ma ariona premium i musze powiedzieć że już dawno nie jadł żadnej karmy z takim zapałem mam nadzieję że to mój koniec poszukiwań karm
Pattina - 21-03-2011, 20:13
kasia89t my chyba w końcu też trafiliśmy na odpowiednią karmę
Nataeelll - 21-03-2011, 20:34
Ja zamówiłam Ariona 3 kg i dzisiaj dzwonili, że nie mają na stanie i muszę czekać około tygodnia
A nie chciałam brać od razu 15kg bo nie wiem jak Oma zareaguje na tą karmę
kasia89t - 21-03-2011, 20:45
| Nataeelll napisał/a: | Ja zamówiłam Ariona 3 kg i dzisiaj dzwonili, że nie mają na stanie i muszę czekać około tygodnia
) | czyżby KRAKVET?? może zamów gdzie indziej ??
Nataeelll - 21-03-2011, 21:38
| Cytat: | | czyżby KRAKVET?? może zamów gdzie indziej ?? |
Tak tam zamawiałam, ale gdzie indziej mieli drożej, napisałam im dzisiaj emaila czy mogą mi anulować to zamówienie a w zamian za to zamówię to samo tylko 15kg...
No i czekam na odpowiedź z ich strony
kasia89t - 21-03-2011, 21:44
ja znalazłam na allegro w podobnej cenie
Nataeelll - 21-03-2011, 21:51
No właśnie też widziałam,poczekam do jutra może mi odpiszą jak nie to zadzwonie do nich
[ Dodano: 22-03-2011, 14:21 ]
Zmieniłam zamówienie na 15 kg mam nadzieje, że Oma będzie wcinać ze smakiem
[ Dodano: 24-03-2011, 15:34 ]
Właśnie dostałam Ariona, Oma juz z niecierpliwością obwąchuje worek
Tylko teraz pytanie ile jej dziennie tego podawać?? w tabelce do jej wagi i wieku jest napisane Puppy więc nie wiem hihi
GIZELKA - 25-03-2011, 15:13
No i jak, tam Nataeelll?
| Nataeelll napisał/a: | | w tabelce do jej wagi i wieku jest napisane Puppy więc nie wiem hihi |
Emm, trochę nie rozumiem twojgo pytania...
Jest napisane Puppy, no to szczeniak. A Oma przecież jest szczeniakiem?
A ile razy ja karmisz dziennie?
[ Dodano: 25-03-2011, 15:14 ]
A i jeszcze ile ona waży? To sprawdzę.
kijana - 25-03-2011, 17:26
U mnie ARION L&R na razie się sprawdza
A Krak Vet jeszcze mnie nie zawiódł póki co, a zamawiam od nich dobre 4 lata co miesiąc
Pozdrawiam
kaha - 25-03-2011, 17:44
max tez lubiał Ariona niestety ale dostał alergie wiec musiałam zmienic
Nataeelll - 26-03-2011, 00:48
Już wszystko w porządku wiem jak podawać
aganica - 26-03-2011, 08:01
Ja od kilku dni, ponownie wprowadzam Lovelaskowi /łososia/ -może będzie dobrze bo chłopak formę odzyskał i żołądek /chyba/ się naprawił .
Wakacje za pasem i jak pomyślę o gotowaniu na wyjeździe to mam mdłości.
Blacky2010 - 31-03-2011, 11:30
Spojrzcie na sklad tej karmy bardzo mala zawartosc miesa....
ta karma glownie jest stworzona na podstawie zboz co nie słozy naszym labkom;/
Nataeelll - 31-03-2011, 11:34
mało mięsa??
Arion Premium ma około 20% więc nie jest zła karmą...
Blacky2010 - 31-03-2011, 16:11
jest dosyc przecietna ...... zrobiona jest glownie na podstawie zboz. Jak patszysz na sklad to pierwsze wymienione sa zboza co swiadczy o tym ze glownie to one sa w karmie. 20% ale nie wiesz tez ile tak jest swiezego miesa a ile maczki
nie pisze tego przeciez po zlosci.
gdyby byla ok to sama bym ja kupowala....
a co myslicie o paszy Acana tam jest 60 procent miesa cena w miare
Nataeelll - 31-03-2011, 16:25
Blacky2010, no ja rozumiem Twoje zdanie ale wole kupować Ariona bo cenowo mi odpowiada niż miałabym sięgać po jakieś marketowe śmieci...
Oczywiście jak bym miała większą możliwość finansową to na pewno sięgałabym po karmy z najwyższej półki
kijana - 31-03-2011, 18:33
Zgadzam sie z Nataeelll. Ja sięgnąłem po ARIONA bo jest w miarę tani, i nie jest aż tak zły jak jakieś marketówki. Oczywiście jak by mnie było stać mój pies by jadł cały czas HILLS'a który mi kiedyś najbardziej odpowiadał ale jest dość drogi
Nataeelll - 31-03-2011, 18:36
kijana,
Flame - 15-04-2011, 18:15
Amonek jadł Ariona Premium dla szczeniąt przez miesiąc i wszystko było w porządku Teraz dalej jest na tej karmie tylko dla dorosłych i dalej jest wszystko okej Tylko pilnuję, żeby nie było z kurczakiem. Weterynarz powiedział, że to dobra karma i spokojnie mogę mu ją podawać, także ja polecam:)
[ Dodano: 15-04-2011, 18:18 ]
Na karmie Amona zawartość mięsa to 30%, czyli podobnie jak w droższej Purinie Pro Plan, którą też kiedyś jadł.
Malik - 18-04-2011, 11:30
Nasza Luna po probach roznych karm w koncu pozytywnie spoczela na Arionie Premium puppy. Wciana ze smakiem, nie choruje, rosnie prawidlowo, itd. W zwiazku z tym nie zmieniamy. Po co na sile kombinowac, tym bardziej ze wczesniej mielismy proby z drozszymi karmami i niestety nie wychodzilo to dobrze.
Pattina - 18-04-2011, 14:26
My już zaczęliśmy drugie opakowanie Ariona i wszystko jest ok nareszcie
Kupal w porządeczku, pies się nie drapie, sierść piękna i błyszcząca.
Jesteśmy wszyscy zadowoleni
Nataeelll - 18-04-2011, 22:57
Moja Omka też jest na Arionie Premium puppy i też jesteśmy bardzo zadowoleni...polecam
MichałGZ - 23-04-2011, 12:42
My również zmieliliśmy karmę na Arion Puppy Large Breed - z polecenia weta - ufam mu na tyle że się zgodziłem. Mówił że wyniki badań krwi i kupki po stosowaniu tych karm są naprawdę zadowalające. Dodatkowo u bujeczki pojawiły się problemy z kupką + częste drapanie się. Do tej pory od początku dostawała RC dla Labków junior.
Różnica oprócz ceny w karmie też jest duża zauważyłem. Jak otwierałem worek Royala to czuć było w całym domu fajny zapaszek , a kuleczki były takie miękkie i jakby nasączone. Arion ma mniej intensywny zapach a kulki są twardsze i suche przy czym mała więcej pije po zjedzeniu.
Cóż poczekamy na efekty , mam nadzieje że będzie wszystko oki.
Zastanawiam się tylko czy mam jej dodatkowo witaminy podawać?
Karoola - 23-04-2011, 16:51
| Karolina_Michal napisał/a: |
Zastanawiam się tylko czy mam jej dodatkowo witaminy podawać? |
Nie
kijana - 30-04-2011, 20:26
Polecam.Kolejna paczka dzisiaj kupiona. Sierść,kondycja,twardy klocek, i nie ma smrodku z pyska.
frania i franek - 02-05-2011, 23:42
My zmieniliśmy karmę z puriny dog chow na arion junior 30/14 i muszę powiedzieć, że jesteśmy bardzo zadowoleni Pedro juz zjadł 3 kg worek i karma bardzo mu smakuje, kupki "super" jeśli można je tak nazwać ( a przez dłuuugi czas zanim zmieniliśmy kamę zreszta pisałam o tym juz na forum miał straszne problemy z brzuszkiem i bardzo często miał ostre biegunki ) nie drapie się , sierść ładna , gładsza i bardziej błyszcząca niż po PDC, bąków prawie wogóle nie puszcza no chyba że podje coś innego - bo pańcia nie ma serca ja na nią patrzy tym wzrokiem kota ze szreka Teraz zamawiamy 15 kg worek i póki co nie zamierzamy zmieniać a próbowaliśmy już wieeelu karm od boscha z którego też bylam zadowolona tylko po nim bąki puszczał czyli jednak coś nie halo, royal dla labków drapał sie jak wariat, purina pro plan nie chciał jej wogóle jeść, PDC straszne biegunki. Na razie jest git i pańcia baaardzo się cieszy oprócz tego, że Pedro ją lubi to nam bardzo pasuje pod względem finansowym
yesh - 03-05-2011, 15:51
Gloria na początku była na RC (strasznie się drapała i miała łupież). Po Eukanubie były bąki, kupki jakieś takie dziwne. Teraz przeszłyśmy na Ariona dla szczeniąt (od ok. 2 tyg). Jak na razie jest ok. Sierść zrobiła jej się miękka, aż chce się ją ciągle głaskać. Jedyne co, to je ją jakoś tak mniej łapczywie. Ale w sumie to może i lepiej, że się tak nie rzuca. Jeśli czegoś nie zje od razu, to zostawia i dojada potem. Zobaczymy co będzie po miesiącu.
wojtasowa - 06-05-2011, 07:28
A czy do Ariona mozna dodawać czasem łyzkę oleju z pestek winogron?
jkasia - 06-05-2011, 07:47
| wojtasowa napisał/a: | | A czy do Ariona mozna dodawać czasem łyzkę oleju z pestek winogron? | można
MichałGZ - 06-05-2011, 16:24
| yesh napisał/a: | | ... Jedyne co, to je ją jakoś tak mniej łapczywie. .... |
U bujki identycznie , mniej łapczywie , bo tą musi pogryźć , RC był mięciutki i poprostu go łykała.
A dziś to w ogóle to pierwszy raz się zdarzyło że nie zjadła wszystkiego z miseczki , szok poprostu. Mam nadzieje że to jakiś chwilowy brak apetytu.
shila1404 - 11-05-2011, 23:12
moje labusie rowniez na Arionie i jestem bardzo zadowolona z tej karmy , psiaki chetnie jedza , ladna siersc ,czysta skora
serdecznie polecam
aro303 - 29-05-2011, 11:58
Nasza psinka po Arionie Premium Puppy ma piękną i lśniącą sierść. Na początku podawania tej karmy zjadła ją w mgnieniu oka, teraz trzeba troszkę kombinować i mieszać z odrobiną gotowanego kurczaka (po tym jak zaczęła jako drugi pokarm jeść gotowanego kurczaka z ryżem to się trochę rozbisurmaniła - cwaniura jedna). Teraz mamy zamiar zmienić karmę na Purinę Pro Plan jagnięcina w ramach nowych doznań smakowych. Ariona zdecydowanie polecam.
Pozdrawiamy wszystkie psiaki z forum
wojtasowa - 04-06-2011, 08:38
Mam problem Chcę stosować dla 2 miesiecznego psa ariona ale nie mogę się zdecydować, a myślę nad tymi :
http://www.krakvet.pl/ari...5kg-p-1455.html
http://www.krakvet.pl/ari...kg-p-10225.html
cały czas wydaje mi się, że ten pierwszy jest lepszy, bo w końcu na stawy, ale za to ma mniej białka, a ten drugi ma więcej białka i jest dużo tańszy i nie wiem czy postawić na białko czy na stawy. Jak myślicie, którą wybrać?
Nataeelll - 04-06-2011, 09:05
wojtasowa, zdecydowanie polecam Arion Premium puppy large breed natomiast odradzam zakup w tym sklepie...
wojtasowa - 04-06-2011, 09:37
Nataeelll, A co z tym sklepem jest nie tak?
Nataeelll - 04-06-2011, 10:57
http://forum.labradory.or...przez&start=220
poczytaj sobie ten temat co pisze AnIeLa o tym sklepie a dokładnie od postu z datą: 02-06-2011, 17:36 ...
Moje uwagi dotyczące tego sklepu tez tam są
AnIeLa - 04-06-2011, 11:05
wojtasowa, jak najbardziej :
http://www.krakvet.pl/ari...5kg-p-1455.html
Tylko sklep inny wybierz
Ace_ - 04-06-2011, 14:13
Tośka też je Arion,hodowca dał nam opakowanie,kiedy ją braliśmy.Nic niepokojącego się po niej nie dzieje,psiak je z przyjemnością.Czasem dodamy jej tam coś dobrego,np. kawałki mięsa.Także jestem zadowolona.
mawi27 - 16-06-2011, 09:24
kurcze czytam i czytam tak opinie na temat teg Ariona i chcialabym sie skusic na jeden worek na probe, bo te co stosujemy na chwile obecna (RC na zmiane z Eukanuba) jakos coraz mniej mu sluza, doradzcie na ktora musialabym sie zdecydowac, bo adulta premium nie znalazlam w arionie, jaka byla by odpowiednia dla mojego smoka
AnIeLa - 16-06-2011, 15:03
mawi27,
http://www.telekarma.pl/c...rod=105&start=0
mawi27 - 16-06-2011, 15:11
wielkie dzieki AnIeLa, musze zobacvzyc jak na nia zareaguje Torque, bo dotychczasowe cos mega meczy
wojtasowa - 02-07-2011, 11:12
Słuchajcie chcemy zamówić Ariona i ja namawiam rodziców na Premium Puppy Large Breed a mój tata chce zwykłe premium. Jak byście mogli napiszcze za i przeciw, żeby mój tata usłyszał też opinie kogoś innego niż tylko moją, bo wtedy lepiej do niego dotrze
[ Dodano: 05-07-2011, 15:10 ]
Gabby od dziś jest na Arion premium puppy large breed i narazie moge powiedzieć o karmie tyle, ze jej smakuje zobaczymy za pare dni jak kupka i sierść
[ Dodano: 05-07-2011, 15:11 ]
Dodam jeszcze, że tata zamówił na krakvet i doszło dziś czyli we wtorek a zamówiliśmy w sobotę, czyli czas niezły biorąc pod uwagę to, że zamawialiśmy w weekend. Paczka cała i wszystko w porządku, więc ja zastrzeżeń do sklepu nie mam.
Fiszka - 21-07-2011, 14:21
Nasza Fiona jest od wczoraj na Arionie. Sprawuje się dobrze. Kupki nie widziałam, ale się nie drapie i wszystko okej.
jkasia - 21-07-2011, 19:35
| Fiszka napisał/a: | | ale się nie drapie i wszystko okej. | to bedzie wiadomo dopiero po około miesiącu jak bedzie jadła te karme. Teraz za wczesnie aby to wiedziec.
Góral - 25-07-2011, 12:53
Drodzy labradorowicze! Jaką karmę Arion wybrac dla dwunastotygodniowego szczeniaka? Do tej pory Brego jadł Purina Dog Chow Puppy z kurczakiem i ryżem, ale najwyraźniej przestała mu smakowac.
Proszę też o podesłanie jakiegoś linka do sklepu, w którym można w dosc przystępnej cenie kupic tą karmę.
wojtasowa - 26-07-2011, 11:09
Góral, Arion puppy premium large breed ) Moja sunia jest na tej karmie a ma 3 miesiące i 12 dni kupal twardy, zero lupiezu wszystko w porządeczku )
[ Dodano: 26-07-2011, 12:20 ]
http://www.kuchniapupila....eed,p2133917490 link do sklepu
Góral - 26-07-2011, 21:03
wojtasowa, dzięki serdeczne. Zamówione. Mam nadzieję, że Brego będzie pałaszował do ostatniego ziarenka. Purina ewidentnie mu nie smakuje...
mibec - 27-07-2011, 13:46
| Góral napisał/a: | | Purina ewidentnie mu nie smakuje... | madra psina, bo Dog Chow to syfek
Bella - 30-07-2011, 17:09
wojtasowa, jak Twój labuś reaguje na Ariona. Ja obecnie karmię moja Bellę RC maxi juniar. Ma teraz 3 miesiące i 12 dni i jak na swój wiek wydaje mi się duża (wysoka).
Ostatnio na osiedlu spotkałam Pana który ma 2 labusie (dorosłe) i odradzał mi RC bo podobno powoduje szybki wzrost szczeniąt co potem może spowodować problemy zdrowotne.
Zastanawiam się na zmiana karmy na RC dla labradorów ale czytam forum i wisze że Ariona sie chwali.
Nie doszukałam się czy szczeniaki szybko po niej rosna czy umioarkowanie.
I jeszcze jedno - nie wiem od kiedy ale moja Bella często się drapie od przednich łap po podbrzusze aż do tylnych łap. Ktoś napisał,ż e jego labuś po RC sie drapał - czy drapanie ustałao po zmianie karmy na Ariona?
wojtasowa - 31-07-2011, 13:43
Gabby w ogóle sie nie drapie po Arionie, narazie ma na sobie puszek szczenięcy ale tam gdzie już pojawia się sierść jest bardzo błyszcząca. Arion premium puppy large breed jest dla dużych ras psów i jest ona tak zbilansowana, że psy nie rosną za szybko i chroni ona stawy. Moim zdaniem jest świetna. Do tego bardzo smakuje mojej kruszynce
[ Dodano: 31-07-2011, 13:44 ]
Bella, mam nadzieję, że pomogłam
Ove - 05-08-2011, 09:23
My ostatnio przerzuciliśmy się z Puriny Pro Plan Puppy Large Robust na ARION PREMIUM PUPPY LARGE. Purina była niby ok, ale kupy miały dość rzadką konsystencję, do tego psina długo się wypróżniała. Arion mu smakuje, kupy są "lepsze" i Kelan szybciej się załatwia. Podejrzewam więc, że przy Arionie już zostaniemy.
Piotrek.R - 08-09-2011, 00:04
U nas Arion jest od samego początku i Basco jest bardzo zadowolony, zawsze zjada z apetytem i bez szczególnego zachęcania, zero jakiegokolwiek łupieżu, żadnego drapania, lśniąca sierść, brak bąkali i nieprzyjemnego zapachu z pyszczka, kupale też bez zastrzeżeń, dobry stosunek jakości do ceny. Z czystym sumieniem mogę polecić tę karmę bo naprawdę warto. Ostatnio był Arion Sensitive Salmon Rice z łososiem i ryżem a dzisiaj zaczęliśmy Arion Premium Adult Lamb & Rice.
Monisiaczek - 08-09-2011, 10:04
Samba też zajada się Arion Premium Lamb & Rice i bardzo sobie chwali
Ja zresztą też, bo nie ma bąkosów, kupony w normie, chuch również
Paulcia - 07-10-2011, 17:46
Mam zamiar kupić ARIONA PREMIUM ADULT LAMB/RICE. Czy to dobra karma i jakie ma granulki? Ami lubi zjadać większe granulki
ktosia - 07-10-2011, 18:19
Paulcia, granulki są takie że moja musi je pogryźć! I ja jestem z niej zadowolona, fajna sierść już teraz bąków nie ma bo przy przestawianiu z jednej karmy na drugą się pojawiły!
Paulcia - 16-10-2011, 20:16
Ktosia dziękuje za informacje o tej karmie
ktosia - 17-10-2011, 23:12
Paulcia, proszę
szczypakozy - 07-04-2012, 09:19
Witam
Mam pytanie co do zmiany karmy z Puupy na Maintenance Adult.Nasza Negra jest od początku na Arion Puupy Large wg opisu podaje sie ją do 18 mies. a na załączonej tabelce przy wieku 11-12 mies.(waga 30-40 kg) pisze AMA - Arion Premium Maintenance Adult.Jak mam to rozumiec czy mam zmienić po ukończeniu roku na AMA czy zostać do 18 mies. na Puupy Large.
Pikuś - 25-04-2012, 17:55
Ktora lepsza?
http://www.krakvet.pl/ari...ice-p-1446.html
http://www.krakvet.pl/ari...nce-p-1448.html
Ta pierwsza ma lepsze opinie
baziaa1207 - 08-11-2012, 19:24
Po przeczytaniu opinii na temat Ariona skusze się na zakup Pierwsza karme jaka kupiliśmy była Purina Dog Chow,niby smakuje,ale chyba nie był to najlepszy wybór.Zauważyłam ze Nesia zaczyna sie drapac A poza tym chce wybrac cos z nieco wyższej półki Kupię ARION Puppy Premium Large Breed i zobaczymy,mamy nadzięje ze bedzie dobrze:)
fadziochowa - 09-11-2012, 09:24
| baziaa1207 napisał/a: | | Kupię ARION Puppy Premium Large Breed | my właśnie testujemy, dokładnie to nasz ósmy dzień z tą karmą. Najpierw byliśmy na barfie, potem na karmie lupo san....ale niestety ani jedno ani drugie nie służyło naszemu królewiczowi
Po tych ośmiu dniach z Arionem Fadzioch w końcu zauważalnie przestaje się drapać...tzn. czasem ma swoje dzikie napady, ale jest o niebo lepiej niż przed, więc jesteśmy zadowoleni. Poza tym sierść jest ładniejsza i gęstsza no i najważniejsze, że w ogóle chce jeść suchą karmę co przy lupo san było koszmarem-trzeba było kombinować z dosmaczaniem. Martwią mnie tylko jego kupale więc czy zostaniemy przy tej karmie to się okaże.
Karoola - 09-11-2012, 23:33
fadziochowa, jeśli nie ma żadnych reakcji alergicznych i smakuje mu, to poczekajcie, nie zmieniajcie tej karmy zbyt pochopnie, układ trawienny trochę się przystosowuje... Możesz podawać mu żwacze suszone albo tabletki Rumen Tabs - treść żwacza dobrze wpływa na mikroflorę psów.
fadziochowa - 10-11-2012, 14:05
Karoola dziękujemy za odpowiedź
Mam jeszcze ok.9 kg karmy więc jeszcze musi ją dojeść, ale raczej nie zmienimy już marki karmy. Zastanawiamy się jednak, czy możemy kupić mu karmę ARION PREMIUM SENSITIVE (karma z rybą) lub ARION PREMIUM LAMB&RICE ...tylko że Fadzioch ma dopiero 9 miesięcy no i nie wiemy czy nie powinien zostać jeszcze na puppy ?
[/b]
Paseczka - 06-12-2012, 18:52
A macie doswiadczenie z ich karmą?
http://www.zooexpress.pl/go/_info/?id=572
zastanawiam się czy nie przetestować tego na moich psiakach... Szczególnie, że Baskilowi przestala Eukanuba slużyć
No i nie powiem, cena tez dla nas korzystniejsza.
fadziochowa - 06-12-2012, 20:08
Paseczka ta karma ma w składzie na pierwszym miejscu zboża Arion jest dobrą marką, ale może wypróbuj tej karmy http://bonzoo.pl/arion-pr...ce-2x15-kg.html ( sklep też polecam- szybka dostawa, i w ogóle- jesteśmy zadowoleni) wiem, że jest droższa od wskazanej przez Ciebie ale skład ma lepszy :
ARION PREMIUM LAMB&RICE
Komplatna karma premium dla dorosłych psów.
Skład:
Jagnięcina,
Ryż,
Kukurydza,
Koncentrat białkowy kukurydzy,
Tłuszcz zwierzęcy,
Hydrolizat białka z kurczaka,
Pulpa buraczana,
Drożdże,
Mączka rybna,
Suszone jaja kurze,
Sól,
Oczyszczony olej rybi,
Lecytyna,
Fruktooligosacharydy,
Wyciąg z Yuccy Scidigera.
Analiza:
Białko: 26%
Tłuszcz: 14%
Włokno surowe: 2%
Popiół: 8%
Wapń: 1,5%
Fosfor: 1%
My niestety musimy zrezygnować z Ariona (mieliśmy puppy i łososia), bo Fadzioch robi po nich brzydkie kupale ale ogólnie polecam karmę może Twoim psiakom będzie służyć.
Di - 07-12-2012, 08:47
Za kilka godzin powinnam mieć Arion Premium Puppy Large Breed. Napiszę, jak wrażenia
belly - 07-12-2012, 18:10
Moje zoo jest na Arion premium lamb&rice Polecam.
I u nas cena korzystniejsza:
http://www.telekarma.pl/p...ice.2x15.kg.htm
Właśnie dzisiaj do mnie dojechało złożone wczoraj zamówienie
Paseczka Raz M pomyłkowo zamówił tą karmę...ma mniej "mięsa" od premium i moim psiakom nie bardzo służyła ("atmosfera" w domu była dość często zanieczyszczana )
Di - 07-12-2012, 18:23
I przyjechała. Bianka zachwycona. Oby jej szybko nie przeszło
[ Dodano: 08-12-2012, 22:43 ]
Moda proszę o edycję posta.
Mam problem z dawkowaniem. Bianka ma 12 miesięcy, zakładając jej wagę końcową 20-30 kg, dawkowanie w tabeli nie uwzględnia podobnej opcji (wyrzuca mi zupełnie inną karmę, choć jest dokładnie napisane, że Arion Premium Puppy Large Breed od 4 tygodnia do 24 miesiąca życia). Nie mam pojęcia, ile jej dawać na dzień. Może ktoś pomóc?
fadziochowa - 09-12-2012, 15:02
Hej, już jestem
i znowu nie pomogę w dawkowaniu, bo my dawaliśmy mu różnie, w zależności od apetytu młodego
najwięcej potrafił zjeść ok. 700-800 gram karmy dziennie (w trzech posiłkach)... wiemy, że powinniśmy karmić zgodnie z tabelą, ale tak naprawdę to wychodziłoby na to, że pies chodziłby głodny. Karmimy go tak "na oko"... Teraz zjada mieszaną Joserę i Ariona z Łososiem to tak po ok. 400 gram jednej i drugiej dostaje. Do grubasków nie należy, więc na razie nie zmniejszamy porcji, jak zauważymy, że mu się utyło to będzie dostawał mniej. Fadi dużo biega- świr z adhd zatem widocznie, potrzebuje tyle żarełka. W styczniu będziemy u weta to go zważymy i zasięgniemy po rady co do odżywiania wariata
Di - 09-12-2012, 15:22
fadziochowa, moja to też ma motorek w tyłeczku. I generalnie daję jej na posiłek dwa pełne takie plastykowe kubeczki (je 2-3 posiłków) Nie, nie ma biegunki, ma taką luźną koopę, widać, że mi się pies przestawia na karmę, bo zanim przyszła ze sklepu, to skończył mi się BRIT nie miałam więc etapu 'przestawiania'. Poczekam tydzień, aż się unormują jelita, bo pierdziochy mi teraz strzela takie, że się za głowę łapię. Nie wiem, czy karma jej nie służy, czy jeszcze zasłużyć nie zdążyła, bo pałaszuje ją dopiero dwa dni. Ale pewnie będę zmieniać, bo jak pisałam, zmieniam co wór
fadziochowa - 09-12-2012, 15:47
| Di napisał/a: | bo pierdziochy mi teraz strzela takie, że się za głowę łapię. Nie wiem, czy karma jej nie służy, czy jeszcze zasłużyć nie zdążyła, bo pałaszuje ją dopiero dwa dni. Ale pewnie będę zmieniać, bo jak pisałam, zmieniam co wór | u nas rzadko zdarza się mu zanieczyszczać powietrze, więc współczuję jego pierwszym posiłkiem u nas była karma pedigree...(wiemy wiemy- dziadostwo-nigdy więcej, ale o tym dowiedzieliśmy się po czasie, z forum ) i wtedy to myśleliśmy że się podusimy
przy Arionie takich komplikacji nie było. Ogólnie, to jak już pisałam Arion był u nas spoko, bo jadł (jeszcze je ) ją z apetytem, sierść też ok, tylko te rzadkie i śmierdzące kupale masakra... dlatego zmieniamy na joserę ( jak na razie to jeszcze przez tydzień będzie jadł pół na pół, bo nie będziemy marnować karmy) . Inaczej raczej zostałby na Arionie
Di - 09-12-2012, 17:15
| fadziochowa napisał/a: | Ogólnie, to jak już pisałam Arion był u nas spoko, bo jadł (jeszcze je ) ją z apetytem, sierść też ok, tylko te rzadkie i śmierdzące kupale masakra... dlatego zmieniamy na joserę ( jak na razie to jeszcze przez tydzień będzie jadł pół na pół, bo nie będziemy marnować karmy) . Inaczej raczej zostałby na Arionie |
rozumiem pozwolę Biance 'przestawić' się na Ariona, bo dopiero po tygodniu myślę, że będę w stanie stwierdzić, czy jej pasuje/czy szkodzi. Teraz to dolegliwości związane z przestawieniem gwałtownym. Ale rzadkich kooop nie robi. Tylko bąki mnie powalają.
I też dopiero zaczęłam 15 kg wór, więc raczej nie wchodzi w grę wyrzucenie jakiegokolwiek kg. Nie stać mnie na takie marnotrastwo
Paseczka - 11-12-2012, 00:50
fadziochowa, u nas równiez liczy się to aby nie przebiałkować psa. One poza karmą dostają jeszcze mięsa różnego rodzaju w coraz większych ilościach (zima). Ja teraz zamówiłam 10 worków tej karmy do której dałam link i dwa worki dla szczeniąt, przyszła, szamają. Zobaczymy co dalej.
fadziochowa - 11-12-2012, 19:59
Paseczka rozumiem. Jeżeli psiakom smakuje i Ty jesteś zadowolona, to cieszę się Niech im służy jak najdłużej wymiziaj ode mnie stadko
Paseczka - 13-12-2012, 16:42
fadziochowa, wymiziam no i stan na dziś to już minus prawie 3 worki. Smakuje im
AnaJune - 07-01-2013, 17:44
Mam pytanko, ARION Puppy Premium Large Breed jest tylko w wersji z kurczaczkiem?
fadziochowa - 07-01-2013, 18:18
AnaJune z tego co kojarzę, to raczej jest tylko z kurakiem. My również mieliśmy tą karmę, potem przeszliśmy na adulta z łososiem (arion sensitive) , ale wtedy Fado miał 9 mies. a jak widzę, Twój szkrab to jeszcze maleństwo
AnaJune - 07-01-2013, 18:41
tak jeszcze co najmniej 2 wory karmy puppy przed nami. Pytam o inny skład bo Maks się drapie. Mamy za sobą już różne karmy i puki co na arionie się drapie najmniej. Ostatnio walczyliśmy z uczuleniem na pchły które biedak gdzieś załapał i mam nadzieje, że to drapanie było właśnie nimi spowodowane, bo jak przeszliśmy na ariona to ustąpiło, niedawno tylko powróciło. Na purinie lamb&rice też się drapał, może ten typ tak ma bo wole nie myśleć puki co o uczuleniu, to drapanie jest niezbyt uciążliwe, chyba jestem przewrażliwiona ale wolę dmuchać na zimne. Puki co wezmę jeszcze raz ariona z kurczakiem, skoro mały go dobrze wsuwa
fadziochowa - 07-01-2013, 19:08
| AnaJune napisał/a: | | Puki co wezmę jeszcze raz ariona z kurczakiem, skoro mały go dobrze wsuwa |
masz rację. Skoro karma mu służy i smakuje ( co najważniejesze ) to chyba nie ma sensu zmieniać.
| AnaJune napisał/a: | | Ostatnio walczyliśmy z uczuleniem na pchły które biedak gdzieś załapał i mam nadzieje, że to drapanie było właśnie nimi spowodowane, bo jak przeszliśmy na ariona to ustąpiło, niedawno tylko powróciło. | też mam taką nadzieję.
AnaJune - 07-01-2013, 20:10
fadziochowa, dziękujemy a co do smakowania, myślę, że gdyby Maks na obiad dostał nogę od stołu to by nie pogardził, byleby znalazło się w jego misce
luizka4don - 07-01-2013, 21:18
Widze dużo dobrych opini o tej karmie chyba sie skusze i jutro podjade po 1kg bo widzialam maja tutaj u mnie w zoologu wiec wyprobuje czy Belli zasmakuje.Obecenie na RCL ale kupki tez nie sa za piekne .
Di - 07-01-2013, 23:43
luizka4don, nie polecam.
fadziochowa - 08-01-2013, 08:48
Di
Jak widzę, Bianulce karma nie słuzyła dobrze, (tak jak i mojemu sierściuchowi ) ale wszystko zależy od psa, więc ja nie jestem jej przeciwnikiem.
AnaJune - 08-01-2013, 10:27
Nam służy jako jedna z niewielu. dla Maksa jest lepszą od RC więc ja ją polecam z czystym sumieniem
luizka4don - 08-01-2013, 10:43
Tu bardziej chodzi o sklad ze jest ok jak na ta cene bo przyswajalnosc to sprawa indywidualna:)
RC nie dosc ze drogi to jeszcze bez rewelacji moze znajdziemy jakas ktora bedzie sluzyla lepiej:)
AnaJune - 08-01-2013, 17:21
Powodzenia w szukaniu slodki pychol musi być zadowolony
luizka4don - 08-01-2013, 22:29
Karma zakupiona narazie 2kg dałam jej posmakowac i wszamała ze smakiem od jutra zaczynam wprowadzac.Zobaczymy jak zareaguje co z tego wyjdzie;p
[ Dodano: 11-01-2013, 18:49 ]
Jak narazie kupy nie zaciekawe ale nie wiem czy na poczatku moga takie byc a pozniej sie unormuja czy to odrazu widac po kupkach????Smakuje jej nie drapie sie ale kupki sa luzniejsze(nie biegunka)
Chyba na to wychodzi ze dalej bedziemy szukac i nastepna pod lupe wpadnie karma brit care puppy
[ Dodano: 22-01-2013, 23:28 ]
Wszystko sie unormowało kupki już ladne i twarde bąków brak hehe wiec plus dla tej karmy i narazie przy niej zostajemy
Kubapoznan - 30-01-2013, 08:00
My tez jesteśmy na Arionie. Zaczelismy ja stosowac jak Rumba trafiła do nas z pseudo. Nelka przeszla z EUKANUBY i wszystko jest ok. Kupujemy duze worki 2X15 kg. Bo najtaniej. Na dwa Laby starcza na ok 1, 5 m-ca.
Di - 30-01-2013, 13:42
Kubapoznan, konkretnie na jakim Arionie?
pelcia8686 - 11-02-2013, 22:59
Powiem tak... Moja Lucynka ma roczek, prawie od poczatku jest na arionie premium puppy large i to jak wyglada ( jej siersc, figurka) a takze koopki, sa dla mnie najlepsza rekomendacja. Pamietajcie, ze karmy typu RC, Eukanuba etc. to rowniez karmy z segmentu premium, wiec nie odbiegaja od siebie kolosalnie procentowa zawartoscia bialka, tluszczy czy innych skladnikow, odbiegaja jedynie cena za Ariona 15kg starcza na miesiac place w okolicach 110zl. Lunka ma srednio aktywny tryb zycia tj. Spacerki 1x dziennie kolo 1 h, 1 poranny ok 20min, i w dowolnej ilosci przebywanie w ogrodku tak wiec karma w pelni zaspokaja jej potrzeby energetyczne, sunia nie jest duuuuuza, siersc mieciutka, a karme pochlania wzrokiem . Jezeli szukacie lepszych karm i mozecie pozwolic sobie na wieksze miesieczne wydatki to polecam Orijen ( sasiada dobermanek zajada, ale to pies sportowy uprawiaja agility) badz acane, jest tez karma wild... cos tam,te karmy naleza do segmentu superpremium. Osobiscie jednak uwazam ze uwarunkowania genetyczne rasy nie zmuszaja nas do siegania az po takie menu pozdrawiamy z Lucynka wszystkie labki.... jestesmy nowe
PeKa - 07-04-2013, 19:10
OK, potestowane więc i się wypowiem. Po przejsciu na Ariona z Putiny Pro Plan zauważyłem niestety tylko minusy.
- sierść ładna, ale wychodzi tonami (być może związane z porą roku?),
- kupy duuużo większe,
- kupy częstsze,
- je średnio chetnie.
AnIeLa - 07-04-2013, 19:15
PeKa, Arion nie jest najlepszą karmą.
Najwięcej jest w niej zboża ( występuje na I miejscu w składzie) a mięsa nie wiadomo ile. Lepiej zmienić na inną z lepszym składem
PeKa - 08-04-2013, 10:47
AnIeLa, znam mniej więcej jej skład, jednak po tylu chwalebnych opiniach postanowiłem się zdecydować Czeka nas niestety kolejna zmiana. Przy zmianie na Ariona była brana pod uwagę opcja - nie zapłacić więcej jak za PPP z łososiem.
belly - 03-05-2013, 11:42
A ja wróciłam pokornie do Arion premium lamb&rice...po "zagazowanym" domu i psich biegunkach... dokarmiam Britem Adult bezdomniaki...a moje bestie znów wcinają Arion. Jak dla nas to najlepsza karma (w swojej klasie cenowej).
AnaJune - 04-05-2013, 16:47
Dla nas tez Arion niezastąpiony:) choc ostatnio podrożał parę złociaków.
damian21k - 24-08-2013, 18:55
Diana jadła jak była szczeniakiem Arion premium puppy large. Szczerze mogę ja polecić, Dianie służyła w pełni. Miała miękką i puszystą sierść, nie drapała się i kupki też były w normie. A i cena też dobra.
ketrab - 04-01-2014, 00:07
Hej co sądzicie o :
Purina Dog Chow dla maluchów ?
[ Dodano: 04-01-2014, 00:14 ]
Ewenetualnie co konkretnie byście polecili dla 3,5 miesięcznej suczki ?
Za rozsądną cenę, i też żeby opakowanie było max 7,5kg (brak miejsca)
fadziochowa - 04-01-2014, 11:32
ketrab Purina Dog Chow to nie jest dobry wybór, same zboża
Możesz spróbować np. joserę http://allegro.pl/josera-...3773728037.html jednak większy worek wychodzi znacznie taniej
Dużo lepszą karmą jakościowo jest chociażby zwykły Brit Premium http://allegro.pl/brit-pr...821502589.html, można kupić też worki 3 kg.
Na rynku jest teraz naprawdę duży wybór karm, musisz znaleźć dla swojej suczki odpowiednią, bo nie każda karma będzie odpowiadać każdemu psu
Agnieszka Majer - 26-03-2014, 20:36 Temat postu: Arion ? Dostaliśmy karmę Arion od jednej Pani, która - jak wielu - jest jej zwolenniczką, jak pojawił się Hektor. Wierzę, że coś w niej jest zwłaszcza Lamb&Rice, że może być dobra ale Kadett jest strasznym wrażliwcem jeśli chodzi o karmy i uporczywe drapanie aż do krwi i niestety do tej pory się nie pozbierał - mimo sterydów, których wolałabym mu już nie fundować. Wydaje mi się, że problemem u Niego może i gluten (pszenica) i kurczak i pewnie nie bez znaczenia jest fakt, że poprzedni właściciele "dopieszczali" go pierogami ruskimi z cebulką:(
Między innymi dlatego staram się szukać tzw naturalnych karm.
Hektorowi, też się zresztą wróciło ale nie tak jak Kadettowi.
Mamy zapas Planet Pet Society bezglutenową na bazie jagnięciny. Zobaczymy czy coś się zmieni.
hawu100 - 14-04-2014, 18:52
Mam problem z karmą dla 2,5 miesięcznego szkraba. W hodowli był karmiony Arion Puppy Large Breed (Premium). Dostał także na wyprawkę tę samą karmę. Psiak jest u mnie 4 dzień i zauważyłem, że dość często robi kupkę i w dodatku rzadką. 10-15 minut po posiłku to norma i między posiłkami również.
Dzwoniłem do hodowli i dowiedziałem się tyle, że nie są wstanie kontrolować każdej kupy każdego psiaka.
Dzisiaj dla sprawdzenia dostał na obiad (około 12.00) Floric ( z wołowiną, warzywami) i kupki nie zrobił. Na kolacje (około 18.00) dostał Arion i po 10 min poleciał zrobił dwie kupki.
Zastanawia mnie to czy problemem jest produkt, wrażliwy układ pokarmowy czy drób (kurczak)?
Mam Floric jeszcze z kurczakiem i jutro dostanie go na śniadanie i na obiad.
Mam nadzieję, że pomoże mi to zdiagnozować w czym tkwi problem.
Czy ktoś miał podobne problemy, zapewne tak
Przeglądam różne rodzaje karm i nie wiem na co mu ewentualnie zamienić. Szukam coś nie drogiego, w cenie Ariona bądź tańszego. W oko wpadła mi karma Brit:
http://www.abckarma.pl/o/...-large-3kg.html
kamil8406 - 14-04-2014, 19:16
Twój szczeniak nie jest z prawdziwej hodowli, tylko z miejsca gdzie hodują psy dla zysku więc nie dziwne że dostałaś taką odpowiedz przez telefon. Zaczął bym od odrobaczenia szczeniaka jak jest z hodowli kennelowej. Tańszej, dobrej karmy od ariona nie znajdziesz. Dla mnie Brit Premium jest karmą lepszą pod jednym warunkiem jak szczeniak nie ma uczulenia na kurczaka, jak ma to polecał bym Brit care z jagniecina oczywiście wszystko wersja PUPPY.
Niteczka95 - 13-05-2014, 12:23
Ja podaję Jenny Boscha Junior Maxi, ale jest tam kurczak i od pewnego czasu, nawet jeszcze przed Boschem też się drapała i chciałbym zmienić karmę, ale Bosch ma wersję jagnięcina i ryż, ale dla szczeniąt wszystkich ras i w składzie jest nadal mięso drobiowe (min. 20%) i bez przeznaczenia mini, midi, maxi tylko po prostu junior.
Jest jeszcze wersja Sensitive Jagnięcina i ryż, ale już w wersji dla dorosłych.
Tak się zastanawiam, bo sam nie wiem, sunia od jutra za tydzień skończy 11 miesięcy i nie wiem czy mógłbym jej już podawać wersję dla dorosłych myślałem nad ARION Premium Adult Lamb and Rice co o tym myślicie mogę już jej to podawać czy nie?
Jest ona gorsza od Boscha czy tylko mi się wydaje?
martencja - 13-05-2014, 16:50
Witam..mam w chwili obecnej Brit Junior i nie dkońca jestesmy zadowoleni...bąkole straszne sierść wypada,szortka..i nie za bardzo książę chce jesc... i dlateo zminiamy juz nie długo na Ariona.. i mam nadzieje ze bedzie super
kamil8406 - 13-05-2014, 19:41
martencja, Nie zmieniaj Brita na ariona tylo raczej na brita care z jagnieciną lub dziczyzną. Nic to nie da jak zmienisz kuraka na drugiego kuraka .
martencja - 13-05-2014, 22:04
kamil8406, hmm wydaje mi sie że ten Arion ma lepszy skład..wydaje mi sie bo juz sie pogubiłam czytając te wszystkie składy ..
kamil8406 - 13-05-2014, 22:15
Zależy jaki Arion zwykły ma gorszy skład. ostatnio weszła seria weterynaryjna ale jest bardzo droga, dużo droższa od brit care
Niteczka95 - 13-05-2014, 22:30
| kamil8406 napisał/a: | | Nic to nie da jak zmienisz kuraka na drugiego kuraka . |
| kamil8406 napisał/a: | | jaki Arion zwykły ma gorszy skład. |
Mówię o ARION Premium Adult Lamb and Rice
kamil8406 - 13-05-2014, 22:40
Niteczka95,te posty były domartencja, nie do ciebie
martencja - 14-05-2014, 15:42
Kamil8406..dziękuje za pomco zostane jednak przy tym Brite ale zmienie według Twojego, polecenia na ta Brite care coś tam...Dziękuje.
Niteczka95 - 14-05-2014, 17:17
To w takim razie jak to jest Arion Premium jest lepszy czy gorszy od Boscha, bo już nie wiem
kamil8406 - 14-05-2014, 17:32
Zwykły Arion nie vet jest wg między najlepszym Britem (Brit care lepszy od brit premium) a najgorszym Boschem. Ale to wszystko zależy od psiula.
martencja - 14-05-2014, 17:38
Dzięki za pomoc.. Teraz moze trochę nie na temat.. mam problem nie moge dodać zdjecia niby jest tak jak wymagaja i nic.. nie dodaje mi.
tenshii - 14-05-2014, 17:39
martencja, zajrzyj tutaj:
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=50
martencja - 14-05-2014, 18:17
Panel kontrolny Avatarów chodzi mi od dodanie zdjęcia włąsnie tam i nie mogę... jest zmniejszone nawet ponizej wymagań i nie dodaje
[ Dodano: 14-05-2014, 18:44 ]
moze źle napisałam chodzi mi o Panel kontrolny Avatarów zeby tam było zdjęciątko psiaka .. dziękuje za pomoc
Siekiera - 10-07-2014, 01:16
A więc wybrałem Ariona z łososiem iii co mega problem potrzebna wasza porada:(:( wczesniej jadk Brita care i po roku zaczol wybrzydzac sierść wypada itd wiec kupilem Ariona lecz nie chce jej jeść juz zaczoł jeśc stara co mam zrobic:( wklada do pyska i wypluwa jestem bez radny a nie stac mnie by kupic nowa karme a Ariona mam 15kg
Monisiaczek - 10-07-2014, 10:17
Siekiera, a na Ariona zmieniałeś stopniowo?
Jak zgłodnieje, to zje Nie daj się psu wkręcić
Siekiera - 10-07-2014, 12:38
Właśnie wczoraj kupiłem i chciałem zmieniac stopniowo ale drugi dzien nie chce jesc :( Nie wiem co robić dzis mimo że nie je kupe robił.... jak wczoraj namochylem dwie kulki starej i nowej karmy to po namoczeni zjadl dwie starej a nowa wyplól:(:( Teraz mu znowu zmieszalem stara troche nowej i nic lezey nie ruszona zabieram miske za godzine znowu kłada podchodzi wącha i odchodzi Zrobiłem to z zmiana karmy myśle dl ajego dobra raz że już na Adult a dwa sierść ma nie ciekawą.... Co do Ariona to fajnie że adult i mam małe kulki ale co z tego jak nie je:( Zaczynam się martwć:(
kamil8406 - 10-07-2014, 12:55
Siekiera, sprawdz na opakowaniu ariona datę ważności karmy do spożycia powinna być. jak jest zamazana lub jej nie ma jest możliwość że może być przeterminowana. Ja już dwa razy wymieniałem worek.
Lenah - 26-08-2014, 15:47
Mój lab praktycznie od 2 miesiąca życia jest na Puppy Large Breed, na początku tak samo bardzo często robił kupkę, po każdym posiłku (rzadką i cuchnącą ), myślę że to niekoniecznie musi by wina karmy, tylko po prostu jego układ trawienny w tym wieku się jeszcze rozwijał (tak jak u niemowlęcia;))
Teraz ma 3,5 miesiąca i sprawa się unormowała, załatwia się ze 2 razy dziennie ale konkretnie wszystko wygląda tak jak trzeba, chyba że zje coś na dworze dziwnego, albo naje się za dużo trawy.
Ariona sobie bardzo chwalimy, mały ją lubi, nie zostawia nigdy nawet jednego groszka, chodź na początku też niedojadał, sierść po niej wygląda pięknie
Fromena - 22-11-2014, 19:52
Moja Sara ostatnio przytyła niestety i znów konieczne jest zastosowanie karmy light. Dziś byłam z nią u weta i dał mi próbkę Ariona Adult Light. Wyjątkowo zjadła porcyjkę bez wybrzydzania. Zastanawiam się nad jej kupnem, ale mam spore wątpliwości po przeczytaniu Waszych opinii. Jeśli nie Arion to co innego polecanie? Muszę kupić jakąś karmę jak najszybciej.
asia030984 - 23-11-2014, 20:52
My jesteśmy prawie, że od początku na Arionie, na różnych rodzajach - obecnie na łososiu i jesteśmy bardzo zadowoleni i nigdy nie było problemu z datą ważności, ani z niczym innym
aganica - 02-07-2015, 21:35
Arion wprowadza nową linię "Original".. Karma bez glutenu,kukurydzy,zbóż.
Właśnie dostałam ulotkę i czytam skład karm tej serii.
No pierwszy ogień pójdzie Adult Giant Breed .. Ponieważ jest dla psów >45kg to kupię go na smaczki .. /ciekawe jakie będzie miał kulki?/
Skład zapowiada się fajnie ; 52% kurczaka .. ziemniaki,ryż, zielony grosze,pulpa z buraka cukrowego,chondroityna,glukozamina ,ziarna winogron, ekstrakt z rozmarynu ,drożdże browarniane
Jeśli kulki będą duże to ....zastąpi smaczki.
Podstawowe karmienie pozostawię na łososiu, ale wejdziemy na linię Original.. oby moim futrom posmakowało bo zapowiada się fajnie.
markis80 - 25-07-2015, 16:12
Czy ten arion na łososiu nadaje się żeby labrador nabrał trochę masy bo na 58 cm wzrostu waży zaledwie 32 kg. A kupiłaś już to nową linię original??
Byłem dzisiaj na wystawie w Konopiskach ale niestety nie mieli próbek na łososia
R08ert - 31-01-2016, 11:04
witam.... co sie tyczy Arion Original, karmiłem mojego szczeniaka najpierw Arion Premium - wszystko było ok, potem przeszedłem na Arion Original Puppy Large - i niestety sierść zrobiła się matowa i pies linieje już 1,5 miesiąca !!!
Zadzwoniłem do hodowcy, ponieważ ona swoje psiaki także krami Arionem... po przejściu z A Premium na Original zauważyła ten sam problem. Nadmierne linienie...
Nie wiem co zrobili nie tak z nową formułą, ale odradzam... Ja teraz przechodzę na Chicopee Puppy Large, zawartość biotyny jest obiecująca (chociaż od wczoraj i tak podaje osobne aminokwasy z biotyną)
Czy ktoś także zauważył wypadanie sierści oraz matowienie po A Original ??
|
|