forum.labradory.org

Hyde Park - Nasze tatuaże - chwalimy się

Gocha2606 - 15-03-2011, 22:22
Temat postu: Nasze tatuaże - chwalimy się
Z okazji nadchodzącej wiosny zebrałam się na odwagę i zrobiłam sobie covera na stary tatuaż :)
Ała, jak BOLAŁO, nigdy więcej, ale jestem bardzo zadowolona z efektów, śladu po staroci nie ma, a pojawił się na mej łopatce taki oto wzorek:

Jakość zdjęć nie najlepsza, bo trudno samej sobie zrobić fotkę pleców, niestety to jest odbicie w lustrze robione komórką, a nie ładne zdjęcia aparatem :->

Ciekawa jestem, czy ktoś na forum ma jakieś fajne wzorki na ciele?
Pochwalcie się, skoro ja się obnażam publicznie, Wy też możecie.

Nataeelll - 16-03-2011, 00:01

FAjny:D

Ja też mam w ty miejscu troche większy i jak dla mnie ból do zniesienia, nawet to polubiałam:D ;D

[ Dodano: 16-03-2011, 00:20 ]
Moja lalunia

Pattina - 16-03-2011, 07:51

Ja też mam tattoo ale bolało jak nie wiem coo :(
Mam na dole pleców, nie mam teraz jak fotki wrzucić.
Jest sobie od jakiś 3 lat i jakoś już zdąrzyłam o nim zapomnieć :D

Nataeelll - 16-03-2011, 09:46

Czyli masz na lędźwiach :-P
mawi27 - 16-03-2011, 10:43

ja mam dwa tatoo tez na ledzwiach, jeden ten pierwszy (slonko) zrobilam sobie na znak doroslosci :) konczac 18 lat (wczesniej nie bylo przyzwolenia rodzicow) drugi mam nieco wyzej jak urodzily sie moje dzieci, jakos zdjecia dosc kiepska ale jakos nie umialam sie wstrzelic w kadr :-P

mibec - 16-03-2011, 11:00

Gocha2606, Nataeelll fajne wzorki. Mi sie marzy, ale jestem strasznym tchorzem - juz raz nawet mialam wzor wybrany i bylam umowiona i ..... nie poszlam ;P
Nataeelll - 16-03-2011, 11:16

mibec napisał/a:
Gocha2606, Nataeelll fajne wzorki. Mi sie marzy, ale jestem strasznym tchorzem - juz raz nawet mialam wzor wybrany i bylam umowiona i ..... nie poszlam ;P

Ja tam jak się zdecyduje to nie ma odwrotu bo mam tatuażystę przy sobie - mój mąż ;D

I to nie jedyny ale też nie ostatni :)

mawi27 - 16-03-2011, 11:17

Nataeelll, ale masz dobrze hhehe
Nataeelll - 16-03-2011, 11:22

mawi27 napisał/a:
Nataeelll, ale masz dobrze hhehe

Powiedzmy :-P

Cziko - 16-03-2011, 18:19

mi marzy się coś takiego: Tatuaż pies ale z moim Czikusiem :P jeszcze tylko trzeba poczekać do dorosłości :P
AnIeLa - 16-03-2011, 18:24

Ja tatuażu nie mam, kiedyś mi w głowie siedziało, żeby sobie zrobić ale minęło ;)

Za to TŻ ma Asiora małego

Cziko - 16-03-2011, 19:29

AnIeLa napisał/a:
Za to TŻ ma Asiora małego

i od razu widać miłość do psa :)

gosiaczek - 16-03-2011, 20:07

śliczne te wasze tatoo :)
jkasia - 16-03-2011, 20:49

Uwielbiam tatuaże. 10 lat temu zrobiłam sobie niewielki tatuaż, był to delfin (wiem wiem,bardzo oryginalne ;-) ) no i w koncu w zeszłym roku mój tatuaż rozrósł sie15 krotnie ;D Ból- nie do opisania. W nocy miałam dreszcze spowodowane dawką bólu podczas tatuowania. W sumie trwało to 4 godziny. A efekt- ja jestem bardzo zadowolona. czy dostrzegacie delfina? Da sie go zobaczyć :lookdown:

desktop19 - 16-03-2011, 20:55

Ja widzę delfinka, bardzo ładnie się wkomponował w gałąź :lookdown:
nata - 16-03-2011, 21:09

Ja też widzę delfinka :) Ale ogólnie tatuaż imponujący, wygląda rewelacyjnie :)

Wszystkie wasze tatoo są świetne, podziwiam was za odwagę :)

Nataeelll - 16-03-2011, 23:19

Ja również go widze :-P
AnIeLa - 16-03-2011, 23:21

desktop19 napisał/a:
Ja widzę delfinka

nata napisał/a:
Ja też widzę delfinka

Nataeelll napisał/a:
a również go widze

ja też , ale prawda jest taka, że jakbyśmy nie wiedzieli że tam jest to byśmy go nie widzieli ;)

nata - 16-03-2011, 23:36

AnIeLa napisał/a:
ja też , ale prawda jest taka, że jakbyśmy nie wiedzieli że tam jest to byśmy go nie widzieli

zgadza się :)

jkasia - 17-03-2011, 08:43

AnIeLa napisał/a:
ale prawda jest taka, że jakbyśmy nie wiedzieli że tam jest to byśmy go nie widzieli
a no właśnie ;D Jak nie mówie, że miałam cover to nikt sie nawet nie domyśla. Kurcze ja to chciałabym jeszcze jeden, jakis subtelny wzór na nadgarstku ale chyba na razie spasuje bo po pierwsze nie mam pomysłu a po drugie moja rodzinka obawia sie, że nie bedzie końca :-P
kasiek - 17-03-2011, 09:07

jkasia, rewelacyjny tatuaz kiedys tez bardzo chcialam sobie zrobic lecz juz jestem na to ciut za stara ale z dwa lata temu nosilam kolczyk na jezyku a co :-P
Nataeelll - 17-03-2011, 11:12

kasiek napisał/a:
kiedys tez bardzo chcialam sobie zrobic lecz juz jestem na to ciut za stara ale z dwa lata temu nosilam kolczyk na jezyku a co :-P

Wcale nie jesteś za stara, na pocieszenie dodam, że najstarsza klientka mojego męża miała okolo 60 lat hihihi :D

jkasia - 17-03-2011, 11:14

Nataeelll, Twój mąż tatuuje? A Ty tylko jeden tatuaż masz? :D
Nataeelll - 17-03-2011, 11:55

Tak jest tatuażystą a ja nie mam tylko jednego :-P
kasiek - 17-03-2011, 12:34

Nataeelll, no w sumie wszystko jeszcze przedemna :D
Nataeelll - 17-03-2011, 12:40

kasiek napisał/a:
no w sumie wszystko jeszcze przedemna :D

Nigdy nie jest za późno na małe szaleństwo ;D :-P

inkapek - 17-03-2011, 13:21

Mi się marzy taka średniej wielkości puma wspinająca się z wbitymi pazurami na pułdupku :-P ale mąż się nie zgadza a ja się boję więc narazie go nie mam :-P
orlosia - 04-07-2011, 22:35

klimejszyn, twoja dziarka na ręce? :greedy:
Nataeelll - 04-07-2011, 22:39

klimejszyn, widzę,że masz tatuaż na przedramieniu, zawsze na to zwracam uwagę, co to za wzór?? :-P
klimejszyn - 04-07-2011, 22:45

orlosia12, tak, moja :P
Nataeelll, to różyczka, na drugiej ręce jest ten sam wzór, ale troszkę inaczej zrobiony, mam tylko takie zdjęcie czerwonej :
http://a3.sphotos.ak.fbcd...9_7860595_n.jpg
i fioletowej :
http://a1.sphotos.ak.fbcd...99_388683_n.jpg
:)

Nataeelll - 04-07-2011, 22:59

klimejszyn, uwielbiam tatuaże, ja przedramienia na razie zostawiam czyste ale za to z resztą szaleje ;D A ty masz jeszcze czym się pochwalić?? :-P

[ Dodano: 05-07-2011, 00:00 ]
no i oczywiście kolor to podstawa :)

klimejszyn - 04-07-2011, 23:22

Nataeelll, a mam :P na udzie szczura z dwoma różami i na palcach serdecznych piorunki - u prawej ręki niebieski, a u lewej czerwony :)
może jest gdzieś na forum temat o tatuażach ? chętnie bym się tam podpięła, żeby nie pisać tutaj :P

Cziko - 04-07-2011, 23:38

klimejszyn, http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=5287 :)
z chęcią zobaczę tam zdjęcia tatuaży :D

Nataeelll - 05-07-2011, 00:06

klimejszyn, to dawaj fotki w temacie który podała Cziko :-P

ja jutro również postaram się tam dodać, w sumie to może zaraz to zrobię :haha: :-P

klimejszyn - 05-07-2011, 00:09

nie mam fotek uda, ale postaram się zrobić :)
Nataeelll - 05-07-2011, 00:14

ja właśnie dodaje na temacie o tatuażach :P

Looknij sobie za chwilkę, no i również czekam na Twoje ;D

Nataeelll - 05-07-2011, 00:21

No to zaczynam:

Pierwsze dzieło w pierwotnej formie..

a tu po skończeniu..

usta:

kolejne Usta:

ręka, która w swoim czasie będzie rękawem do łokcia (albo do nadgarstka w późniejszym czasie)..

no i moja najulubieńsza pielęgniareczka..

klimejszyn teraz czekam na Ciebie ;D

klimejszyn - 05-07-2011, 10:44

Nataeelll, super ! strasznie mi się łapka podoba :) no i pielęgniarka, chociaż reszta też niczego sobie :haha:

ja wrzucę fotki jak tylko obfocę, bo narazie tylko jednej dziarki mam wyraźne zdjęcie :P

inkapek - 05-07-2011, 14:11

Wow ale dzieło super ;)
Nataeelll - 05-07-2011, 14:21

klimejszyn, będę czekać :-P

inkapek, dziękuję :)

jkasia - 05-07-2011, 20:04

Nataeelll, pielęgniarka wymiata! Śliczna!!!!!
Ja mam teraz ochote na napis na nadgarstku :-P

mawi27 - 05-07-2011, 20:14

mnie tez ciagnie zeby zrobic sobie nadgarstek, ale nie mam kompletnie pomyslu co tam zrobic
Salerno - 05-07-2011, 20:21

Za mną chodzi tatuaż na nadgarstku od kilku lat ale boje się, że sobie zrobię i po jakimś czasie stwierdzę, że to był jeden z tych błędów... i co ja wtedy z tym zrobię? :P Wiem co, wiem jakby miało wyglądać itd. Bardzo boli w tym miejscu?
iness8@o2.pl - 05-07-2011, 20:26

Salerno napisał/a:
Za mną chodzi tatuaż na nadgarstku od kilku lat ale boje się, że sobie zrobię i po jakimś czasie stwierdzę, że to był jeden z tych błędów... i co ja wtedy z tym zrobię? :P Wiem co, wiem jakby miało wyglądać itd. Bardzo boli w tym miejscu?

Haha mam ten sam problem :-P na innym labkowym forum jedna dziewczyna mówiła ,że ją bolało...

klimejszyn - 05-07-2011, 20:30

ja przy nadgarstkach wyłam z bólu :P ale to każdy inaczej odczuwa.
miałam robione imiona rodziców. jednak nie wyszły tak jak chciałam, więc zakryłam je różami :)

mawi27 - 06-07-2011, 08:35

prog bolu ma kazdy inny, ja jestem mega panikara i nie za bardzo przepadam za igla, ale jak robilismy sobie tatuaz z moim TZ musze przyznac ze bylam dzielniejsza od niego :-P
jkasia - 06-07-2011, 09:03

Na pewno bedzie bolało :-P Ja miałam plecy w sumie 5 g tatuowane i ledwo wytrzymałam. Z tego bólu w nocy miałam dreszcze i gorączke. Ale juz na drugi dzien było lepiej ;D
mawi27, może jakis łaciński napis? Ja własnie chce łacinski napis : alis grave nil bo do mnie pasuje i sie z tym zgadzam a znaczy (przesłumacze po angielsku bo lepiej brzmi)-nothing is heavy to those who have wings. Inne , które mi sie podobają to:
alis volat propris -- she flies with her own wings
non ducor duco -- I am not led; I lead
;D

SzySzka - 07-07-2011, 13:06

Mój brat ma jakiegoś rekina z otwartą paszczą na ramieniu, zrobił dawno i teraz już wiocha :D Ale muszę przyznać, że nie jest aż do końca wiochmeński, jeszcze daje rade jak na 2011 :DDD :)

A Michał ma tribala na plecach, od łopatki poniżej w dół tak bardziej po boku. Też zrobił dawno ... i chowa plecy jak <olaboga> :D Chciałby zakryć czymś, w sumie uważam, że dobry pomysł.

Koleżanka ma tygrysa na ramieniu to też się siara go nosić i myśli nad zmianą, zakryciem.

Ja nie mam żadnego :) Ale raz "zaszalałam" i zrobiłam sobie kolczyk w pępku, tak mi się babrało, że wyciągnęłam i pozostała mi słodka blizna :D

Nataeelll - 07-07-2011, 21:04

SzySzka napisał/a:
Ale raz "zaszalałam" i zrobiłam sobie kolczyk w pępku, tak mi się babrało, że wyciągnęłam i pozostała mi słodka blizna :D

o pępek trzeba bardzo dbać bo często się "babra", też miałam taka sytuacje ale smarowałam ciągle maścią i się super zagoiło a też już miałam ściągać ;D

tenshii - 07-07-2011, 21:21

za mną też od dłuższego czasu chodzi tatuaż ;D
ale chyba zrobię sobie taki znikający po pewnym czasie

marzą mi się psie łapki, takie ślady drobne
na szyi idące za ucho...

BEATRIXX - 07-07-2011, 21:36

hm ja właśnie jestem na etapie szukania wzoru na mój.........5 tatuaż :) kolczyków też mam troszku,w pępku zawsze się długo goi,ale najgorzej w chrzastkach usznych.........masakra :bad:
AnIeLa - 07-07-2011, 21:42

Moja propozycja :P

:D

nie mogłam się powstrzymać, co to ludzie nie wymyślą :-o

Bora - 07-07-2011, 21:52

Nataeelll napisał/a:
SzySzka napisał/a:
Ale raz "zaszalałam" i zrobiłam sobie kolczyk w pępku, tak mi się babrało, że wyciągnęłam i pozostała mi słodka blizna :D

o pępek trzeba bardzo dbać bo często się "babra", też miałam taka sytuacje ale smarowałam ciągle maścią i się super zagoiło a też już miałam ściągać ;D

Też mam kolczyk w pępku, od dobrych 8lat. Goił się bardzo długo, ale jak sie zagoił to nie mam z nim problemów do dziś. Trzeba tylko uważać na kolczyki :D Bo jak sie jakiś zaplącze w klamrę od paska to ekhm.... robi się gorąco.

SzySzka - 07-07-2011, 22:18

Wiem Wiem, że goi się długo ... 1,5 roku nosiłam, ale każde zaciągnięcie, basen, obcieranie przez sweterek czy coś to Tribiotic w ruch chodził ... aż w końcu odpuściłam i wyciągnęłam, bo doszło do tego, że zamiast ładny brzuszek na lato to zaogniony brzuszek.

W uszach przebiłam sobie jak miałam 23 lata haha :D To też późno ... ale do dziś noszę i fajnie :)

Labradore - 07-07-2011, 23:45

AnIeLa, :D :D :D

ktoś sie skusi na taki tatoo? :D

klimejszyn - 08-07-2011, 00:02

z góry przepraszam za jakość, wstawię po dwa zdjęcia łapek, bo na jednych miałam posmarowane akurat kremem i świało odbiło.. :x

łapki (ukryłam nimi brzydko zrobione imiona rodziców, na fioletowej widać) :

paluch (na palcu drugiej ręki był niebieski piorunek, ale kolor całkiem mi wybiło i został sam kontur, nie mam zdjęcia :P ) :

udo ( teraz wygląda troszkę inaczej, bo wbiliśmy jeszcze raz kolor w róże, dorobiliśmy cienie pod różami i za szczurkiem, wbiliśmy w kilka miejsc biały, ale nie mam aktualnego zdjęcia :( ) :

jkasia - 08-07-2011, 07:01

klimejszyn, super te Twoje Tattoo :haha: A ja tatuazy sie nie boje ale kolczyke w pepku czy jezyku to strasznie :-P Mam tylko w uszach i na pewno tak zostanie.
klimejszyn napisał/a:
bo wbiliśmy jeszcze raz kolor w róże
niegdy tego nie robiłam. Czy to poprawia kolory jak juz pierwszy tatuaż zblednie? Bo mnie biele zżółkły a chciałabym białe ;]
Podziele sie jesczze z Wami stronką kolesia,który robił moje tattoo. I teraz u niego zaczął prace nowy koles i wymiekłam jak zobaczyłam jego prace0to ten właścieiciel
http://www.tatuaz.republika.pl/_galeria.html
a to nowy artysta
http://www.tattooart.pl/node/1426

inkapek - 08-07-2011, 08:28

Cudne te wasze tatosy...może się skuszę jednak, choć stracha mam jak nie wiem.
Kolczyk w pępku mam już 11 lat i początek był trudny ale jakoś przetrwaliśmy. W uszach miałam w jednym 4 w drugim 3 sama sobie zrobiłam jednorazowo przy lusterku od razu kolczykiem jak miałam 16 lat...ale ja sadystka byłam hehe.

AnIeLa, super ktoś wymyślił, ale sama takiego był nie chciała.... :D

Andante - 08-07-2011, 10:17

A ja zapytam całkiem poważnie.
Tatuaże są bardzo ładne, precyzyjnie wykonane - nie jestem wrogiem tego typu ozdób (mój syn też ma i wcale mu z glowy nie wybijalam). Jesteście mlodymi osobam, ale tak nie będzie zawsze. Czy macie już plan na przyszlość, kiedy ciało przestanie być ładne, mlode, a skóra zwiotczała, pomarszczona czy rozciągnięta i tatoo zamiast zdobić, będzie wyglądal nieestetycznie i żalośnie. Co się stanie z tymi pięknymi tatuażami, gdy będziecie miały 50 czy 60 lat, albo jeszcze więcej? Planujecie usuwanie? Moze wymyślą nowe metody. :)

inkapek - 08-07-2011, 10:27

Andante, ja dlatego chcę na pułdupku :)
AnIeLa - 08-07-2011, 10:31

Andante napisał/a:
Co się stanie z tymi pięknymi tatuażami, gdy będziecie miały 50 czy 60 lat, albo jeszcze więcej? Planujecie usuwanie?

Ja co prawda tatuażu nie mam ma mój TŻ, ale jak pisałam wcześniej. Będziemy musieli zamiast labradora kupić Shar-pie co by tatuaż pasował :D

inkapek - 08-07-2011, 10:39

AnIeLa napisał/a:
Będziemy musieli zamiast labradora kupić Shar-pie co by tatuaż pasował
hehe dobry pomysł ;D
Andante - 08-07-2011, 10:54

A wyobrażacie sobie, co się stanie z tym kotem, jak brzucho urośnie właścicielowi? :-P
klimejszyn - 08-07-2011, 12:02

jkasia napisał/a:
klimejszyn napisał/a:
bo wbiliśmy jeszcze raz kolor w róże
niegdy tego nie robiłam. Czy to poprawia kolory jak juz pierwszy tatuaż zblednie? Bo mnie biele zżółkły a chciałabym białe ;]

poprawia, mi kolor wybiło, miałam spore prześwity, więc poprawiliśmy :)
Andante, a ja się tym nie przejmuję, niech sobie będą pomarszczone, zrobiłam to, co chciałam i na pewno nie będę żałować nawet za 50 lat :)

[ Dodano: 08-07-2011, 13:03 ]
Andante napisał/a:
A wyobrażacie sobie, co się stanie z tym kotem, jak brzucho urośnie właścicielowi? :-P

będą dwa koty ;D

Labradore - 08-07-2011, 12:17

AnIeLa napisał/a:
Będziemy musieli zamiast labradora kupić Shar-pie co by tatuaż pasował :D

:D :D :D
klimejszyn, świene masz tatoo :haha: najbardziej mi sie podobają kwiaty na łapkach i piorunek :haha:

ja nie wiem czy kiedykolwiek sobie zrobie tato.. a jak juz to pewnie jakieś malutkie, bo ja panikara :-o . No tak czy siak mam jeszcze czas do namysłu :D

klimejszyn - 08-07-2011, 12:25

Labradore, dziękuję :)
ja na pierwszy tattoo wybrałam największy z obecnych - udo. oj ciężko było, zeszły 3 sesje na niego a jeszcze raz bym chciała, żeby już wszystko byłą cacy :)
też jestem panikara, jak poszłam na pierwsze tatuowanie, to trzymało mnie trzech kolegów, jeden mi zatkał usta żebym nie krzyczała a ja go gryzłam z nerwów :P
jednak okazało się, że nie taki diabeł straszny i po pierwszej sekundzie mogli mnie spokojnie puścić :D

Nataeelll - 08-07-2011, 12:32

Andante, mi każdy zadaje to pytanie i to trochę irytujące, zdawałam sobie sprawę jak zaczęłam się tatuować, że to nie jest tylko przyjemność na chwilę lecz na całe życie...

Moje tatuaże dlatego też są bardzo dokładnie i rozważnie przemyślane, nie robię czegoś co mi impulsywnie przyjdzie na myśl aby za kilka lat nie kombinować jak to sprytnie zakryć.

A co do starości to nie myślę o tym bo to ja przeżyje ze swoimi tatuażami całe życie, rodzinie i mężowi się podoba a z opinią innych się nie liczę ;D

Dodam jeszcze, że jak ja będe stara to wówczas młodzież pewnie nie takie rzeczy będzie robić i nikogo nie będzie interesować i dziwić moje pomarszczone, kolorowe ciało...

jkasia - 10-07-2011, 09:52

Nataeelll, zgadzam sie!!!! Moj tatuaż jest w miejscu, którego na co dzien nie widać wiec i na starosc jak juz moje ciało nie bedzie sie nadawało do eksponowania to również nie bedzie widoczny.
Ja niby przemyslałam decyzje o tattoo i 11 lat temuzrobiłam sobie---delfina :D . Nie za duży i byłam z niego dumna. Wtedy to był szał. No ale od kilku lat juz mi sie tak nie podobał :-P Wiec rok temu poszłam i zakryłam go 15 razy wiekszym tatuażem ;D Jest o wiele bardziej uniwersalny, wiąże sie z moja decyzja i planami życiowymi i jest super :)

Maryhna - 10-07-2011, 20:29

Andante, co do Twojego pytania...

Ja decydując się na tatuaż z premedytacją wybrałam lędźwie. Na starość nie będę biegała z odkrytymi plecami a "wyższe" starcze majciochy zasłonią wzór na plaży ;) . W pracy to nie będzie tym bardziej widoczne bo pod ubraniem. Decyzja była przemyślana, tatuaż jest zwykłym graficznym wzorem więc jest bardzo uniwersalny i kobiecy. A i skóra na lędźwiach tak łatwo nie obwisa ;) Ciąża też nie wpłynie na stan tatuażu :) Ot starałam się myśleć konserwatywnie w swojej nowoczesności.

Pozdrawiam

donia457 - 13-07-2011, 10:45

ja mam 2 tatoo ,a moj malzonek az 4 :haha:
kasiek - 13-07-2011, 10:58

donia457, no to czekamy na fotki tatoo
mibec - 13-07-2011, 11:16

Moj maz ma jeden na plecach, a ja (tchorz :D ) przymierzam sie od dwoch lat. Wzor jest dopieszczony co do kropeczki, ale zawsze znajde dobry powod zeby akcje przelozyc :D
asia030984 - 13-07-2011, 12:01

no ja mam 3 tattoo :) i chcę jeszcze sobie zrobić, ale muszę poczekać, aż urodzę ;)
Nataeelll - 13-07-2011, 13:18

Mnie jak się ktoś pyta ile ich mam to zawsze wymieniam tylko miejsca bo ciężko określić :haha:
asia030984 - 13-07-2011, 13:47

Nataeelll, :) można i tak :)
nata - 14-07-2011, 09:50

klimejszyn, jkasia, Nataeelll, woooow, macie prawdziwe dzieła sztuki na sobie ;-)
Ja osobiście bym się nie odważyła no i na pewno nie potrafiłabym się zdecydować na żaden wzór, zbyt roztrzepana jestem i zapewne po miesiącu wolałabym inny, więc bezpieczniej będzie jak będę tylko podziwiała na innych ;]

Żabka - 14-07-2011, 12:34

to moja córa

[ Dodano: 14-07-2011, 13:35 ]
i reszta :D

[ Dodano: 14-07-2011, 13:36 ]

i osa na moim kolanie

mibec - 14-07-2011, 12:36

Żabka masz tego troche - odwazna dziewczyna :)
Żabka - 14-07-2011, 12:38

oprócz mojej córki na plecach reszta jest do poprawki bo oczywiście sie nie chciał siedzieć do końca wiec wyglądaja jak wygladaj.... jeszcze sa dwa ale nie bd robic zdjecia poniewaz nie sa to miejsca aby pokazywac całemu swiatu :D

[ Dodano: 14-07-2011, 13:39 ]
odważna?? ja bym to inaczej ujeła coś w stylu mojej babci :D

Nataeelll - 14-07-2011, 12:54

Andante napisał/a:
oprócz mojej córki na plecach reszta jest do poprawki bo oczywiście sie nie chciał siedzieć do końca wiec wyglądaja jak wygladaj...

ja bym córcie też poprawiła :)

Żabka, Amatorska robota czy w salonie?? :)

Żabka - 15-07-2011, 08:46

córcia jest też do poprawki bo robiony niedawno dopiero sie wygoił ale jak pomysle ze mam tam siedziec i znowu to przezywać to mnie juz plecy bolą :beated: a reszta była robiona jakies 6lat temu za czasów jak miałam nasrane we łbie hehehe :D córcia w salonie a reszta amatorka na stopie jaszczórka jest tez do poprawki nie mogłam usiedziec bardzo mnie tam bolało i jest niedokonczony trzeba wziaśc sie za nie jak najszybciej ;]
nata - 15-07-2011, 11:27

Żabka napisał/a:
reszta była robiona jakies 6lat temu za czasów jak miałam nasrane we łbie hehehe

Miałaś 15 lat wtedy? To naprawdę chyba bunt :D Ale podziwiam za odwagę :)

jkasia - 15-07-2011, 16:00

Żabka, mnie sie córcia bardzo podoba :haha: Ja jak kiedys bede miała dziecko to sobie wytatuuje imie i date urodzenia-chyba na żebrach-auć :-P A mój TZ by sobie chetnie wytatuował moduche Kasty ale nie może, bo ma skonnośi do bliznowców-bardzo ubolewa nad tym i mi zazdrości :D
Nataeelll - 15-07-2011, 18:09

Żabka, jak byś mieszkała bliżej to na poprawkę poleciłabym Ci Mojego męża jest dobry w te klocki ;D
Labradore - 17-07-2011, 05:21

klimejszyn napisał/a:
trzymało mnie trzech kolegów, jeden mi zatkał usta żebym nie krzyczała a ja go gryzłam z nerwów :P
jednak okazało się, że nie taki diabeł straszny i po pierwszej sekundzie mogli mnie spokojnie puścić :D

no nieźle :D

Ja jak już to na pierwszy raz coś małego :-P

Żabka, wow bardzo wcześnie :-P Kolczyki też ładnie się w uszach błyszczą ;D Masz tylko w uszach?

Żabka - 25-07-2011, 18:54

nie tylko w uszach 2x w jezyku w nosie we wardze (monroe) uszy praktycznie całe tyko dużo wyjełam.... mialam miedzy kciukiem a palcem wskazującym miedzy piersiami i chyba tyle :P
lullaby - 25-07-2011, 19:47

A ja tylko 18 kończe i robie sobie subtelny napis na nadgarstku ( bądź sercu ) " Jezus zawsze obok mnie " tak sobie ustaliłam już dawno dawno temu, będąc jeszcze małą dziewczynką i tego się trzymam :) Nie wiem tylko gdzie będzie bardziej bolało...
asia030984 - 25-07-2011, 19:54

nata napisał/a:
Miałaś 15 lat wtedy? To naprawdę chyba bunt

ech, też zaczęłam, jak miałam 15 lat, a kolczyki to chyba 13-14 lat - nie licząc uszu, to wtedy zrobiłam pierwszy w pępku ;) oj pamiętam, jak w podstawówce moja wychowawczyni się dowiedziała i kazała wyjmować...to były czasy :)

jkasia - 26-07-2011, 10:55

A ja wczoraj widziałam dziewczyne,która miała przepiękne kwiaty na całej ręce i...zachorowałam!! :greedy:
maaartuska - 29-07-2011, 10:29

lullaby napisał/a:
napis na nadgarstku
ja mam napis na nadgarstku :) Wygląda tak :)

donia457 - 11-08-2011, 18:58

[ Dodano: 11-08-2011, 19:59 ]
troche jest niewyrazny,dziasiaj pozycze od szwagierki aparat to zrobie lepsza fotke

[ Dodano: 11-08-2011, 19:59 ]
maaartuska, fajny ja mam 2 tatoo :haha:

jkasia - 13-08-2011, 13:13

A ja własie kilka dni temu zrobiłam sobie mój drugi :) Miałam robic na ręce ale zmieniłam miejsce na stope ;D Na rece zrobie innym razem :-P
(sorki za jakosc ale sama zdjecie robiłam i musiałam sie pogimnastykowac)

asia030984 - 13-08-2011, 13:20

jkasia, bardzo ładny :)
jkasia - 13-08-2011, 13:31

asia030984, dziękuje :)
donia457 - 13-08-2011, 15:26

jkasia, jaki fajny :) ,ja kiedys chcialam sobie zrobic na stopie :haha: ,ale to chyba bardzo boli co?
Karoola - 13-08-2011, 17:35

jkasia, wow! Ja też bym chciała mieć tatuaż... może kiedyś ;)
mibec - 14-08-2011, 00:39

jkasia, ślicznie - podziwiam, bo wiem że stópka bardzo boli :)
jkasia - 14-08-2011, 08:26

Dziewczyny powiem Wam, że w zyciu nie czułam wiekszego bólu (jeszcze nie rodziałm :-P ). Dobrze, że wzór mały i szybko poszło ale miałam wrazenie, że mi piła stope na pół rozdziela. Strasznie bolało :cring: Ale było warto,juz prawie zapomniałam ;D
donia457 - 14-08-2011, 22:15

jkasia, nie wiem jaki jest bol przy tatoo na stopie ale za to wiem jak to jest podczas porodu,rodzilam 3 dzieci bez znieczulenia
inkapek - 15-08-2011, 12:47

jkasia, super wygląda :)
klimejszyn - 18-08-2011, 20:45

a ja jakoś końcem jesieni będe robić kolejny tattoo - portret Prima :) na udzie albo na plecach. będę musiała jeździć na drugi koniec Polski - do Szczecina, ale efekt będzie powalający, więc warto :D
no i ładnie zostałam wyceniona, także muszę szybko znaleźć pracę i uzbierać kasę :P

asia030984 - 18-08-2011, 20:51

klimejszyn, czekam na zdjęcia :)
klimejszyn - 18-08-2011, 20:57

oj, to jeszcze troszkę, bo dopiero końcem jesieni zaczynamy robić, a będą chyba 3 sesje, więc 3 miesiące zejdzie :-P
ale jak tylko zrobię - wrzucę foty ! :)

asia030984 - 18-08-2011, 21:19

klimejszyn, poczekamy ;)
anna3678 - 18-08-2011, 21:32

A ja mam taki :-P

jak to moja bratanica mowi: i po co sobie to dupsko pokulas :D

Zrobiona jakies 9 lat temu czeka na wypelnienie bo mu si etroche juz wyblaklo... obiecalam sobie ze jak szczesliwie donosze ciaze to bedzie poprawiony i moze cos nowego jeszsze :)

szalej - 18-08-2011, 21:39

Ja planuje zrobić w grudniu ale najpierw oddam krew :D
Zawsze chciałam na biodrze z boku miałam już wypatrzone cudowne miejsce, a teraz mi wepchneli do głowy że w ciąży się rozciągnie ( jakbym akurat o tym myślała ) i moje życie straciło właśnie sens :cring: :-P Czemu faceci mogą sobie robić tatuaże gdzie im się żywnie podoba :-P Chyba sobie w takim wypadku strzele po zewnętrznej stronie nadgarstka, wewnętrzna mega popularna, ale i tak zbyt popularne miejsce :(

asia030984 - 18-08-2011, 21:54

szalej napisał/a:
Zawsze chciałam na biodrze z boku miałam już wypatrzone cudowne miejsce, a teraz mi wepchneli do głowy że w ciąży się rozciągnie ( jakbym akurat o tym myślała ) i moje życie straciło właśnie sens

ja ma z dwóch stron na biodrach i jestem w 34 tygodniu ciąży i nic mi się nie rozciągnęło.
Też zawsze o tym myślałam, aby zrobić tak, żeby było dobrze. I jest ok. Także nie jest powiedziane, że Ci się rozciągnie ;)

kasiek - 26-08-2011, 11:42

anna3678, swietny :)
asia030984, gratulacje ;*
W zyciu nie myslalam , ze tutaj dowiem sie ,ze spodziewasz sie dzidziusia ;*

asia030984 - 26-08-2011, 12:27

kasiek, a dziękuję ;* :girl:
Maleńka - 08-10-2011, 21:58

Ja sobie jade zrobic tatuaż za pare dni na kostce :D pochwale sie rezultatami
jkasia - 10-10-2011, 18:06

Maleńka napisał/a:
pochwale sie rezultatami
koniecznie ;D
Maleńka - 10-10-2011, 18:25

W sumie to pokaze jaki wzor bede miec :D

nika - 10-10-2011, 20:46

Maleńka, bardzo podobają mi się tatuaże w takim miejscu, super!
kasiek - 26-10-2011, 09:13

Maleńka, super :)
jkasia - 28-10-2011, 15:12

Maleńka, pokaz sówj a nie tylko wzór :-P Ale bardzo fajny wzór ;D
Maleńka - 28-10-2011, 19:19

Ide dopiero w przyszlym miesiacu bo po przeliczeniu funduszy wyszlo ze troche za duzo poszlo kasy w tym miesiacu i umowilam sie z facetem na przyszly miesiac :) a wzor daje byscie wiedzialy co chce :D
Żabka - 29-11-2011, 10:34

o co myślicie o tym 'ciasteczkowy potwór' strasznie mi sie podoba nawet w tym samym miejscu ale nie chce sie odgapiać ..... chyba zapytam dziewczyny o zgode czy moge ukraść jej wzór :D

[ Dodano: 29-11-2011, 10:36 ]
i jeszcze takie jeden po prawej drugi z lewej pod brzuchem... ;]

mibec - 29-11-2011, 10:37

Żabka sam wzor jest slodki, ale mi sie troszke za duzy wydaje - ja lubie subtelne tatoo :)
inkapek - 29-11-2011, 12:55

Dziewczyny poradzcie, chcę tato coś mnie wzięło i nie wiem co mam wybrać. Szukam wzorów ale nic mi nie pasuje. Nie wiem czy coś na karku schodzącego w dół czy na dole pleców...
Myślałam o koliberku z długim ogonem z motylkami ważkami. Albo łapki psie i coś...ale właśnie co...

Żabka - 29-11-2011, 13:16

dobry tatuażysta sam może Ci coś zaproponować coś wyjątkowego tylko dla Ciebie taki wzorek który jest jeden jedyny na świecie :-P
Maleńka - 29-11-2011, 13:21

Czasem dobry tatuazysta woli sam cos zaproponowac bo ma wene niz odbijac gotowe wzory, znam osobiscie jednego ktory nie lubi odbijac gotowcow ;]
inkapek - 29-11-2011, 13:29

Ja oczywiście jestem otwarta na wszelkie propozycje ale chciała bym choć trochę wiedzieć co bym chciała...bo taki niezdecydowany klient to też źle :-P
A jeszcze mi powiedzcie jak klarują się ceny, na ile powinnam być przygotowana. Wielkość może taka jak dłoń...

asia030984 - 30-11-2011, 11:29

ech to zależy od miasta, od tatuażysty, średnio tak obstawiam 300-500zl.

a ja się Wam pochwalę moim nowym dziełem - mała, ale zawsze mi się marzył ;)

inkapek - 30-11-2011, 13:35

asia030984, kurcze ja obstawialm 500-1500 to jednak mnie pocieszyłaś :)
Maleńka - 30-11-2011, 13:47

Zalezy od tego kto robi ;] moj TŻ ma tatoo na pol nogi wyrabany a wzial gosciu od niego 150 zl a zrobil naprawde ladnie i dobrze ;] widzialam prace tego czlowieka na jego stronie i cos fantastycznego.
inkapek - 30-11-2011, 14:57

Maleńka, możesz podać stronkę? Chętnie sobie obejżę.
Maleńka - 30-11-2011, 15:04

http://www.myspace.com/gozdi/photos

Robi tatoo w Warszawie ;)

inkapek - 30-11-2011, 19:17

Maleńka, dzięki :)
Cziko - 30-11-2011, 19:34

asia030984, świetny pomysł na tatuaż, podoba mi się :)
asia030984 - 01-12-2011, 10:45

Cziko, dziękuję :)
inkapek - 01-12-2011, 11:00

asia030984, bolało na tym palcu ? :-P a pomysł fajny ale ja jednak na takie miejsce bym się nie zdecydowała.
mibec - 01-12-2011, 11:41

asia030984, ladniutko - ja swego czasu chcialam bardzo podobny tatto na kciuku, ale mi sie rozeszlo... :)
asia030984 - 01-12-2011, 12:15

inkapek, nie bolało, mi się zawsze marzyło na palcu - 4 moje dzieło ;D
a zawsze mogę zakryć obrączką i tak będę robić w pracy ;)
mibec, mi się rozeszło na 2 lata, ale w końcu zrobiłam ;)

mibec - 01-12-2011, 12:19

asia030984 napisał/a:
mi się rozeszło na 2 lata, ale w końcu zrobiłam
gratuluje; mi sie za dlugo rozchodzilo, teraz to juz za stara jestem - ale chetnie podziwiam :)
asia030984 - 01-12-2011, 12:41

mibec napisał/a:
teraz to juz za stara jestem

gdzie za stara?! nie przesadzaj ;)

inkapek - 01-12-2011, 13:08

No ja szukam ciągle jakiegoś wzoru i dupa. Nie chcę czegoś pospolitego. Chyba jednak będzie na dole pleców i może z jednej strony ku górze trochę będzie szło. Nie chcę wzorka jak to zawsze wszyscy mają...na środku bym chciała coś innego...postać, kwiat, wielką łapę hmmm sama nie wiem z przejściem ku górze może z lewej strony. Zobaczymy nadal szukam jak mam coś zrobić to porządnie i coś co mi do końca życia będzie się podobało.
asia030984 - 01-12-2011, 15:35

inkapek, ja akurat z wzorami nie mam problemu :-P
inkapek - 01-12-2011, 19:12

asia030984, Jak byłam młodsza to nie miałam problemu ze wzorem...puma na pułdupku z wbitymi pazurami :-P ale bałam się go zrobić, teraz już nie jestem tego taka pewna. A teraz gdy dojzałam do decyzji to chcę coś wyjątkowego hmmm :)
asia030984 - 01-12-2011, 22:55

inkapek, na pewno coś znajdziesz...trzeba tylko poszukać :) troszkę cierpliwości...albo zrobić więcej niż jeden tatuaż ;)
kasiek - 02-12-2011, 08:41

asia030984, slicznie to wyglada swietny pomysl :)
inkapek - 02-12-2011, 11:02

asia030984, mój mężulek na ten pomysł stuka się w głowę...hmmm chyba go boli :D
asia030984 - 02-12-2011, 11:53

inkapek, możliwe, możliwe ;P
Pikuś - 03-12-2011, 12:41

Dziewczyny, a aj sobie robicie te tatuaże to jakoś specjalnie bolą czy da się żyć :-P
asia030984 - 03-12-2011, 15:34

Pikuś, mnie akurat nie bolą ;) w niektórych momentach gilgoczą, a tak jakby tatuażysta do mnie nic nie mówił to bym zasnęła ;)
ogólnie zależy to od odporności, miejsca itp. :)
kasiek dzięki ;*

inkapek - 03-12-2011, 16:02

No właśnie ja się zastanawiam czy dam radę wytrzymać :-P
klimejszyn - 03-12-2011, 17:07

wszystko da się wytrzymać :D
mnie np udo bolało tylko troszkę momentami, nadgarstki bolały okropnie i az miałam łzy w oczach, ale jak robiłam łapki już wyżej to nie bolało. palce też nie bolały w ogóle :P

Nataeelll - 04-12-2011, 16:11

Mnie na brzuchu bardzo bolało aż się poryczałam jak znieczulenie przestało działać :haha:
inkapek - 13-12-2011, 14:35

Co myślicie o czymś takim http://naszetatuaze.pl/bo...zeka-na-chetna/

Myslałam o feniksie i kwiatach (liljach) ale może z kwiatami wiśni będzie wyglądało lepiej. Ten ptak mi się nie podoba co wam pokazałam ale akurat znalazłam cos co przypomina moje wyobrażenie o mium tatuażu czyli ptak i w niego wplecione kwiaty.

[ Dodano: 13-12-2011, 14:38 ]
Co myślicie o czymś takim http://naszetatuaze.pl/bo...zeka-na-chetna/

Myslałam o feniksie i kwiatach (liljach) ale może z kwiatami wiśni będzie wyglądało lepiej. Ten ptak mi się nie podoba co wam pokazałam ale akurat znalazłam cos co przypomina moje wyobrażenie o mium tatuażu czyli ptak i w niego wplecione kwiaty.

O takie mi się podobają http://www.google.com/img...1t:429,r:16,s:0

asia030984 - 13-12-2011, 15:59

inkapek, ogólnie pomysł z feniksem fajny (tylko inny wzór), kwiaty też, tyle, że to nie jest w moim stylu, o ile feniks jeszcze jeszcze, to kwiaty w ogóle ;)
tyle, że ja wolę bardziej męskie tattoo :)

Ewelina - 13-12-2011, 16:08

inkapek napisał/a:
O takie mi się podobają http://www.google.com/img...1t:429,r:16,s:0
Świetne :)
inkapek - 13-12-2011, 16:36

asia030984, to narazie jest projekt do pokazania temu co będzie robił. Mam jeszcze sporo czasu na przemyślenie więc spoko. I tak myślę aby wpleść jak jest przy tych kwiatach imię swojego synka po japońsku :)

Taki feniks TEN LINK NIESIE KONIA TROJAŃSKIEGO - ZABLOKOWANE !!

lub ten (ten akurat bardziej mi się podoba)

http://www.google.com/img...:27&tx=45&ty=59

Ewelina, dzięki :)

Pattina - 13-12-2011, 16:51

Ja mam jeden na lędźwiach bolało jak nie wiem co...
Marzy mi się taki na nadgarstku tylko kompletnie nie wiem co to by mogło być, jakaś mądra sentencja...
Nadgarstek mały więc i ból bym zniosła :D

zanka - 13-12-2011, 19:48

ja jestem umówiona 3 stycznia na mały napis na nadgarstku. bardzo boli?
inkapek - 14-12-2011, 10:26

Dobrze że jest ktoś kto czuwa u koni trojańskich nie wpuszcza...link z netu...więc wszystko może mieć :confused:

No ja w styczniu dopiero będę w Szczecinie a tam chcę tatuaż więc najpierw pokaże a potem poczekam na projekt, jaka za to kasa i do roboty :)

asia030984 - 14-12-2011, 11:53

ja też chcę teraz jakoś sobie zrobić na udzie ;D
inkapek - 14-12-2011, 14:25

Ale adrenalinka, a boję się jak nie wiem :-P to co dopiero będzie jak już będę umówiona :D
asia030984 - 14-12-2011, 14:30

inkapek, będzie dobrze ;) ja uwielbiam mieć robione tattoo ;D
inkapek - 14-12-2011, 15:08

asia030984, ja juz wymyslam pelen tatoo ale na kilka razy robiony czyli mam jedną częśc na myśli z możliwościa dorobienia aby pasowało następnych. :-P
asia030984 - 14-12-2011, 18:24

inkapek, jak będziesz miała wzór to pokaż :)
inkapek - 15-12-2011, 11:04

Napewno, chyba że prędzej na plecach już będzie :haha: ale nie prędzej jak w styczniu dopiero jak kasa będzie :-P
asia030984 - 10-01-2012, 11:34

zanka, i jak napis na nadgarstku??? Zrobiony????
inkapek - 10-01-2012, 21:21

No ja dziś byłam w salonie...taki sobie wybrałam http://www.anabi-tattoo.com/ i dupa, pan powiedział żebym się dowiedziała za minimum 6 miesięcy do roku nawet bo narazie ma co robić i nie zapisuje już zanim z tym co ma się nie upora. :(
klimejszyn - 11-01-2012, 01:26

o Anabi super facet, sama u niego będę robić portret psa, z tym, że do niego własnie ciężko się dobić, a wycenił mnie tak, że chyba rok będę zbierać, dlatego cierpliwie poczekam... ;D
inkapek - 11-01-2012, 09:02

klimejszyn, a ile cie policzył można wiedzieć...bo mi nawet wyceny nie zrobił i projektu nic więc dalej nie wiem ile mam mieć mniejwięcej przygotowane.
zanka - 11-01-2012, 11:35

asia030984, a dziękuje za pamięć. tak tak zrobiony w zeszły wtorek ;D chłopcy biegali koło mnie, bo chyba bali sie, że zejde śmiercią tragiczną. ciągle przynosili mi coś słodkiego :D napis piękny, wygląda inaczej, dużo lepiej niż chciałam
Nikaaa - 11-01-2012, 11:38

Dla osób z Wrocławia polecam salon Ultra Tatto, ja robiłam tam swój tatuaż, mój TŻ także i obydwoje jestesmy zadowoleni. A do tego ceny są w miare ok.
asia030984 - 11-01-2012, 12:50

zanka, pokaż :)

a ja teraz idę zanieść wzór tattoo i potem będziemy robić ;)

klimejszyn - 11-01-2012, 19:47

inkapek napisał/a:
klimejszyn, a ile cie policzył można wiedzieć...bo mi nawet wyceny nie zrobił i projektu nic więc dalej nie wiem ile mam mieć mniejwięcej przygotowane.

no mi portret Prima w kolorach, wielkość między A5 a A4 wycenił na 1600... :stinky:

no + dochodzi mi dojazd na 2, 3 sesje, a że jestem z Krakowa, no to trochę by to wyniosło..

inkapek - 11-01-2012, 20:06

No ja też w kolorze chcę i tak właśnie wielkość jak ty, czyli tak jak zakładałam 1,5 tyś trzeba mieć no chyba że za portrety ekstra więcej kilka stówek kasuje. Okarze się.
zanka - 11-01-2012, 20:54

asia030984, skoro chcesz ;) ale dopiero w piątek, wcześniej niestety nie mam kiedy, bo siedze na uczelni a zaraz potem biegne do pracy

[ Dodano: 11-01-2012, 20:55 ]
a Twój wzór to jaki :> ?

asia030984 - 11-01-2012, 22:02

zanka, ja chcę biomechanikę - muszę tylko dać wzór do przeróbki i będę robić :lookdown:
zanka - 14-01-2012, 12:49

specjalnie dla Ciebie moja droga Asiu :)

taki o. niby nic, ale taki jak chciałam :)

asia030984 - 14-01-2012, 16:18

zanka, dziękuję ;* ;*
bardzo ładnie wygląda, taki delikatny :)

A ja idę robić 28.01 ;D

gosiaczek - 14-01-2012, 16:43

asia030984, a jakiej wielkosni chcesz tatuaz?? bo widze ze podoba ci sie biomechanika...chyba :-P jak tak to pomoge ci moze wybrac... hahaha
zanka - 14-01-2012, 17:51

asia030984, a dziękuje bardzo. 28 już niedługo. a jak duży chcesz?
inkapek - 14-01-2012, 21:54

zanka, fajny, bolało?

A co to jest ta biomechanika?

asia030984 - 14-01-2012, 21:55

zanka, gosiaczek, no ja tak mniej więcej na całe udo ;D

[ Dodano: 14-01-2012, 21:58 ]
inapek na przykład coś takiego :)

gosiaczek - 14-01-2012, 22:12

asia030984, bardzo fajny... :D bardzo mi sie podoba :) u nas droga zaśnieżoma wiec ni jechac do miasta ni nic!! a miałam jutro jechac do znajomej brata dziewczyny przekłuwac uszy (dwie kolejne dziurki) to niestety mi sie nie uda :< ale tatoo śliczny
asia030984 - 14-01-2012, 22:17

gosiaczek, fajne, ale to nie mój ;) tak przykładowo z neta znalazłam, żeby pokazać co to ;)
ja robię też bio, ale jeszcze inną - takiej w każdym razie nie widziałam ;)

inkapek - 15-01-2012, 19:38

asia030984, dzięki i na necie też już pooglądałam :)
Ryniu - 18-01-2012, 12:34

Zastanawiam się nad takim czymś :-P

Nikaaa - 18-01-2012, 12:37

Ekhm.. Ryniu.. Gustowne :D :D :D
safeĆ - 18-01-2012, 13:08

Ryniu dowcipniś :D
AnIeLa - 18-01-2012, 13:15

Ryniu, te dziury w nosie to niebezpieczne przy katarze mogą być :D
Chelsea - 18-01-2012, 13:18

Ryniu, a ja myślę że fajnie byś wyglądał :D :D :D
safeĆ - 18-01-2012, 13:22

AnIeLa napisał/a:
Ryniu, te dziury w nosie to niebezpieczne przy katarze mogą być :D

no właśnie... a znam dziewczynę, która ma metalowe kulki w dziurkach... pięknie się na tym muszą gile osadzać :-/

Chelsea - 18-01-2012, 13:24

Cytat:
pięknie się na tym muszą gile osadzać :-/

dobre :D :D :D może lubi jak się osadzają :D

agusia1974 - 18-01-2012, 19:05

rany julek aż się wystraszyłam tej twarzy :D :D :D
asia030984 - 28-01-2012, 15:19

doczekałam się, mam moje tattoo :)
a że mnie natchnęło, to wyszłam z dwoma ;P
dodatkowo - data urodzenia i imię dziecka na żebrach :)

inkapek - 30-01-2012, 09:54

asia030984, fotkę proszę :) a ja już nie wiem sama co mam zrobić, jak wiedziałam tak już nie wiem. Za długo się czeka na ten tatuaż.
asia030984 - 30-01-2012, 10:57

inapek a proszę bardzo :)
fotki robione od razu po zrobieniu :)
nr 5 na moim ciele

i nr 6

teraz myślę nad następnymi :)

Ewelina - 30-01-2012, 11:35

asia030984, Wow
inkapek - 30-01-2012, 11:53

asia030984, super ale nie w moim stylu :) a powiedź mi czy na udzie boli mniej niż np. na rzebrach...bo gdzieś czytałam taką opinię że jak pierwsze tatoo to lepiej tam gdzie ma się troszkę tłuszczyku czyli na udzie np.
asia030984 - 30-01-2012, 12:45

inkapek, i to jest dobra opinia, aczkolwiek u mnie nie było większej różnicy ;)
Ewelina, inkapek, dziękuję ;*

inkapek - 30-01-2012, 12:50

No właśnie i tak się zaczęłam zastanawiać że na udzie może zrobię najpierw...łapki psie ale TŻ powiedział że okropne takie tatoo i nie ma mowy.
asia030984 - 30-01-2012, 13:49

inkapek, też myślałam o łapkach ;D
inkapek - 30-01-2012, 14:10

No ja nawet coś znalzłam fajnego ale jeszcze bym to upiększyła wstawię linka ale nie wiem czy nie zawirusowany i go nie usuną, jak by co to przepraszam za jakiegoś wirusa :-P

http://www.google.com/img...=1t:429,r:0,s:0

Ewelina - 30-01-2012, 14:15

inkapek, Jakoś te łapki do mnie nie przemawiają wolałabym już jakiegoś tribala. Ja mam psiaka na plecach więc odradzam, bo po czasie się żałuję :-P
inkapek - 30-01-2012, 14:49

Ewelina, one miały by być w kwiatach takie przeplatane tylko kilka, a te pokazałam bo one najbardziej realnie wyglądają ja właśnie takie bym chciała tylko lepsze :)
asia030984 - 29-02-2012, 13:04

a mi się wymarzyło tattoo na całe plecy... ;D
muszę tylko kasę odłożyć, bo za plecki 2000-2500...

AniaCz. - 29-02-2012, 13:17

asia030984, gdzie robiłaś swoje tatuaże?
asia030984 - 29-02-2012, 13:49

AniaCz., 3 pierwsze robiłam u Tomka w Demolce na Gdańskiej
3 następne u Janusza w Jantattoo na Przylesiu - bo bliżej, a z małym ciężko ;)
Zarówno z jednego i drugiego jestem bardzo zadowolona :)
A co planujesz coś?!

AniaCz. - 29-02-2012, 15:07

asia030984, narazie się przymierzam, ale to jeszcze nic pewnego. Zastanawiałam się nad yakuza albo studio tatuażu scarlett. Myślałam, że może tam robiłas i napiszesz czy byłaś zadowolona czy nie.
zanka - 29-02-2012, 15:15

asia030984, co prawda późno to pisze, ale bardzo bardzo podoba mi sie napis. przypomina mi troche mój:))
asia030984 - 29-02-2012, 16:08

zanka, dziękuję ;*
AniaCz., W Yakuzie u Janusza się przekuwałam, ale o tatuażach nie slyszałam dobrej opinii...
Co do Scarlett to tam robiła kumpela i nie narzekała ;)

AniaCz. - 29-02-2012, 18:25

asia030984, dzięki. :) Z yakuzy chyba jednak zrezygnuje, też ostatnio ktoś narzekał, że nie był zadowolony.
asia030984 - 29-02-2012, 20:36

AniaCz., a nie chcesz iść do Demolki lub Jantattoo???
AniaCz. - 29-02-2012, 22:06

asia030984, do Demolki nie chce iść słyszałam zbyt wiele złych opinii, a jantattoo mnie jakoś nie przekonuje. Chciałabym iść do kogoś z doświadczeniem, kogoś naprawdę dobrego. Jaki tatuaż robiłaś w jantattoo?
asia030984 - 01-03-2012, 10:40

AniaCz., 3 ostatnie, które są tutaj wrzucone :) Bardzo fajnie robi, tylko ma dużo ludzi.
A Demolka jest naprawdę dobry, ma dużo nagród, jeździ na konwenty itp. tylko jak każdy artysta ciężko się z nim umówić, bo to ma trasę, to pełno ludzi ;) A to sklerozę. Sama o nim nie słyszałam złych opinii, teraz z nim pracuje Hilton - koleś nie z Polski.
Z resztą dobrze też jest poczytać opinie w necie ;)

AniaCz. - 01-03-2012, 16:22

asia030984, ile czekałaś w kolejce do tego jantattoo?
donia457 - 01-03-2012, 16:24

Ryniu, fantastyczne :)
asia030984, fajne, :)

asia030984 - 01-03-2012, 19:57

AniaCz., około 2 tygodni, to zależy od wielkości wzoru :)
donia457, dzięki ;*

[ Dodano: 07-04-2012, 09:33 ]
AniaCz., i zdecydowałaś się na jakieś studio????

klimejszyn - 19-04-2012, 09:02

moje nowe wyczekane ;D
tylko strasznie spuchnięte i zaczerwienione - co widać.

asia030984 - 19-04-2012, 09:40

klimejszyn, ładne, ale nie w moim stylu :-P
kasiek - 19-04-2012, 10:45

klimejszyn, slodkie tattoo ;*
asia030984, dalej myslisz o tattoo na pleckach?

asia030984 - 19-04-2012, 10:48

kasiek, oczywiście ;D
wzór jest, tylko kasy brak :(

kasiek - 19-04-2012, 10:49

asia030984, wow :) podziwiam ,ja zwsze chcialam lecz odwagi zbraklo :)
asia030984 - 19-04-2012, 10:52

kasiek, ja tam szybko się decyduję na takie rzeczy, zawsze chciałam mieć dużo tattoo. Pierwszy zrobiłam jak miałam 15 lat, to samo tyczy się kolczyków ;)
kasiek - 19-04-2012, 10:54

asia030984, a ja mialam kolczyk
na jezyku ,szkoda ze go wyciagnelam , :( dziurka juz zarosla

asia030984 - 19-04-2012, 10:56

kasiek, nie licząc 9 w uszach, mam w języku, 4 w pępku, miałam w wardze, nosie, na karku, na klatce piersiowej... :-P
kasiek - 19-04-2012, 11:02

asia030984, o matko :D jestes szalona :D
asia030984 - 19-04-2012, 11:15

kasiek, to wszystko zrobione jakiś czas temu, na czas ciąży wyjęłam z pępka, na poród z języka...
a sorry w pępku mam 5, ale noszę 4 :-P

piotr0020 - 19-04-2012, 11:17

asia030984, :-o :-o :-o
o rany aż mnie ciarki przeszły, ja bym się nie odważyła :(

asia030984 - 19-04-2012, 11:18

piotr0020, ale z czym???? :-P
kasiek - 19-04-2012, 11:19

piotr0020, nasza Asia jest the best :)
asia030984 - 19-04-2012, 11:21

kasiek, dziękuję ;* ;*
piotr0020 - 19-04-2012, 11:23

asia030984 napisał/a:
ale z czym????

z kolczykami z tatuażami (oglądała)
ja to cykor jestem, igły się boję itd.
Więc podziwiam ;*
kasiek napisał/a:
nasza Asia jest the best

oj tak jest cool, spoko ;-)

asia030984 - 19-04-2012, 11:24

piotr0020, ja uwielbiam, przy tattoo zasnąć mogę ;P
;* ;*

inkapek - 19-04-2012, 13:44

asia030984, ostra z ciebie babka :-P
Pikuś - 19-04-2012, 14:27

asia030984, wiatm koleżankę ;D
Ja też jestem strasznie nakręcona na takie rzeczy ;D Sama mam 4 kolczyki, ale niedługo mam nadzieję, że będzie ich 6 :D Tatoo mam już wybrane. Wielki smok na prawej łopatce kończący się razem z plecami :-P No i marzy mi się kolczyk w języku ;D

asia030984 - 19-04-2012, 18:28

inkapek, ;*
Pikuś, uwielbiam smoki :) to przekłuwaj :-P

Pikuś - 19-04-2012, 19:13

asia030984 napisał/a:
to przekłuwaj
i mogę się z domu wynosić. :-P Nie jestem aniołem, ale jakąś specjalną domową buntowniczką również :-P
asia030984 - 20-04-2012, 08:19

Pikuś, mnie nie wywalili, to Ciebie też nie :-P
ja to przekułam i myślałam, że się nie kapną :D przez parę dni nie mogłam wymówić słó z "szcz" ;) a na tattoo masz zgodę????

Pikuś - 20-04-2012, 12:40

asia030984, no co Ty, na tatoo nie ma zadnej zgody :D Jeszcze 3 lata muszę poczekać :D a kolczyk w języku by mi siłą wyciągali :D
asia030984 - 20-04-2012, 12:41

Pikuś, znam to skądś :D :D
na moje tez nie było zgody i nie ma, ale i tak zrobiłam :-P

Pikuś - 20-04-2012, 12:44

Ja jeszcze się wstrzymam. Później zrobię hurtowo :D
asia030984 - 20-04-2012, 12:44

Pikuś, ja czekałam do 15 lat ;) potem się ukrywałam :D
Pikuś - 20-04-2012, 12:47

Mi to lotto te 3 lata ;D
asia030984 - 20-04-2012, 12:49

Pikuś, 3 albo aż 3 :D
Pikuś - 20-04-2012, 12:53

asia030984, tylko 3 :-P Szybko zleci ;D
asia030984 - 20-04-2012, 12:54

Pikuś, z takim nastawieniem to na pewno :D
Pikuś - 20-04-2012, 12:56

asia030984, już 2 lata minęły, to co tam 3 ;D
asia030984 - 20-04-2012, 12:57

Pikuś, :D :D
Pattina - 14-05-2012, 21:18

Dziewczyny zdecydowałam się na drugi tatuaż ;D
Mam już na lędźwiach kolorowe kwiatuchy ...
Teraz baaaardzo bym chciała na stopie. Jako że na lędźwiach mnie cholernie bolało, podejrzewam,że na stopie będze jeszcze gorzej.
Nie chciałabym już kolorowego, to napewno.
Nad wzorem ciągle myślę, na pewno coś delikatniejszego niż już mam.
Jakiś delikatny subtelny z boku stopy...
Macie jakieś pomysły ? Przeszukałam neta i nic nie znalazłam co by mnie satysfakcjonowało :(

Karoola - 14-05-2012, 22:44

Pattina, jakiś napis? albo taka zwiewna sylwetka jakiejś wróżki-chochlika :-P
Nie znam się na wzorach tatuaży, ja tam myślę tylko o "psich" wzorach.. może taki zgrabny szlaczek z łapek ;p Tak monotematycznie u mnie :D
Mnie się marzy psia łapka za uchem i "Citius Altius Fortius", np na stopie ;]

Pattina - 15-05-2012, 06:50

Karoola, Myślałam o napisie też, ale nie wiem czy znajdę sentencje którą będę chciała mieć całe życie przy sobie :P
Już o wielu myślałam :P
Więc chyba wzorek...
Psia łapka tak, za uchem mega mi się pogoba !

asia030984 - 15-05-2012, 06:52

Pattina, ja bym pewnie jaszczurę zrobiła, albo jakiegoś tribalka :-P
ZawszeBosa - 15-05-2012, 10:51

Uwielbiam tatuaże, sama mam dwa,
ale niebawem pojawi się kolejny.

Pattina ja często przeglądam tą stronkę, może coś Cię zainspiruje, niektóre wzory są piękne :-)
http://vi.sualize.us/tag/tattoo/

A bywają też śmieszne, jak ten,
ktoś miał niezłą wyobraźnię :D :D :D :D

Pattina - 15-05-2012, 15:34

Tribala nieeee :P pojade jutro do studia niech cos doradza czy zaprojektuja. Stronke przegladne w domu, bo teraz jestem na telefonie w pracy wiec nie za bardzo ;( ciekawe jak z terminami stoja bo nie ukrywam,ze chce jak najszybcciej :P
asia030984 - 15-05-2012, 15:37

Pattina, każdy chce jak najszybciej ;) daj znać jak coś wybierzesz ;D
Karoola - 15-05-2012, 15:48

http://www.google.pl/imgr...r:15,s:112,i:77

to jest śmieszne ;p
Wpisałam w google "tattoo paw prints" i raaany, jakie psie łapki mogą być... brzydkie... kilka tatuaży takich nieudanych, dziw, że ktoś się zdecydował na taką fuszerkę...

A jaszczureczka brzmi świetnie! Super, zazdroszczę ;p Ale nie będę zgapiać :D

Pattina - 16-05-2012, 12:03

Poszłam dziś do salonu gdzie kiedyś się dziarałam iiiii wcisneli mnie na juuuutro !!!
Ale się cieszę.
Oczywiście gdy pokazałam o co mi mniej więcej chodzi wyśmiali mnie :P
Mają mi coś zaprojektować na jutro hihi
Ale się boję ! Na plecach mnie straaasznie bolało, a stopa delikatniejsza :(

asia030984 - 16-05-2012, 12:11

Pattina, dobrze będzie ;)
a co chciałaś robić???

Pattina - 16-05-2012, 12:44

asia030984, Takie coś delikatnego z boku stopy :P
asia030984 - 16-05-2012, 12:47

Pattina, no to rzeczywiście wszystko można sobie wyobrazić :D :D
Pattina - 16-05-2012, 12:50

asia030984, ja mu pokazałam o co mniej więcej chodzi, ale uznał że to jakiś żart i do jutra ma coś zaprojektować więc niech działa hehehe :P
asia030984 - 16-05-2012, 12:52

Pattina, na pewno coś fajnego wymyśli :) a jaki duży??? dużo za stopę płacisz???
Pattina - 16-05-2012, 13:03

asia030984, Chciałam coś małego z boku od palców to będzie jakieś 10-15cm. Czarny, prawdopodobnie cieniowany.
Powiedział mi 250zł

ZawszeBosa - 17-05-2012, 17:33

Pattina napisał/a:
Poszłam dziś do salonu gdzie kiedyś się dziarałam iiiii wcisneli mnie na juuuutro !!!
Ale się cieszę.
Oczywiście gdy pokazałam o co mi mniej więcej chodzi wyśmiali mnie :P
Mają mi coś zaprojektować na jutro hihi
Ale się boję ! Na plecach mnie straaasznie bolało, a stopa delikatniejsza :(

I jak tam Pattina tatuaż zrobiony ?
pochwalisz się ? :-)

Kesja - 17-05-2012, 17:35

No właśnie Pattina, pokazuj to cudo! :)
asia030984 - 17-05-2012, 17:53

Pattina, też czekam na foto ;)
Pattina - 17-05-2012, 18:48

Już pokazuje dziewczyny :)
Bolało jak diabli, mój poprzedni tatuaż na plecach to był pikuś w porównaniu z tym :P
To jeszcze świeże, wstawie zdjęcie jak się zagoi ładnie jak wtedy się będzie prezentować :)

Kesja - 17-05-2012, 19:13

Pattina, wow, ty to jesteś odważna, podziwiam! :) Bardzo fajny :)
Pattina - 17-05-2012, 19:20

Kesja, On miał wyjść ciut za kostkę ale już nie wytrzymałam bólu :( Wymiękłam niestety
Pikuś - 17-05-2012, 19:47

Pattina napisał/a:
Wymiękłam niestety
dokończysz kiedy indziej ;) Fajny ;D
Pattina - 17-05-2012, 19:48

Pikuś napisał/a:
dokończysz kiedy indziej
Już chyba nie, nie dam rady tym bardziej,że wiem teraz jaki to ból :P
Już bym wolała dodać coś do mojego wcześniejszego tatuażu niż tutaj majstrować :P

Pikuś - 17-05-2012, 19:56

Jak bym chciała tatoo :cring:
ZawszeBosa - 17-05-2012, 20:13

Pattina napisał/a:
Już pokazuje dziewczyny :)
Bolało jak diabli, mój poprzedni tatuaż na plecach to był pikuś w porównaniu z tym :P
To jeszcze świeże, wstawie zdjęcie jak się zagoi ładnie jak wtedy się będzie prezentować :)
[url=http://images41.foto...med.jpg]Obrazek[/URL]

elegancka nóżka :-)
bucik, paznokieć, a tattoo też niczego sobie :-)

asia030984 - 17-05-2012, 20:34

Pattina, fajny :)
Karoola - 17-05-2012, 20:47

Pattina, suuuuuuuper!!!! Ładniusie! Tyle wycierpiałaś, dasz radę to dorobić!
Kurcze, tak mi się podobają tatuaże, tak bym chciała mieć, ale jestem słabiakiem. Jakaś lekarka mi kiedyś powiedziała, że mam obniżony prób bólu.. auć!
Ale zrobię sobie, a co!
Koleżance wręczymy na 18. skok na bungee, może mi dadzą tatoo ;P

Pattina - 17-05-2012, 21:07

Karoola napisał/a:
Ładniusie! Tyle wycierpiałaś, dasz radę to dorobić
Narazie na samą myśl mnie trzęsie więc nie ma mowy :P
Maleńka - 20-05-2012, 12:48

Chce sie was doradzic :d chce sobie wytatuowac swoje imie w jezyku rosyjskim :D wiem dziwna zachcianka ale ja uwielbiam ten jezyk :d ale sam napisac to za malo a nie wiem co by do niego dobrac..
asia030984 - 20-05-2012, 15:13

Maleńka, a taki napis wyryty w skale, wygląda jak w 3D???
Maleńka - 20-05-2012, 18:58

asia030984, moze byc ciekawe, myslalam ze moze jakis taki wzor pod napisem czy cos w tym stylu
asia030984 - 20-05-2012, 20:09

Maleńka, poszukaj w necie, fajnie to wygląda ;)
albo jakieś pnącza...chociaż mi ta skała się podoba

Maleńka - 24-05-2012, 16:22

Bylam juz dzis w Kielcach i umowilam sie z tatuazysta na rozmowe wstepna :D wiec niedlugo bedzie
Karoola - 24-05-2012, 16:52

Maleńka, a na coś się już zdecydowałaś?
Maleńka - 24-05-2012, 17:48

Tak ;] padlo na hinduski wzór co sobie henna robia, na stopie i troche bedzie wchodzil na noge ;] chyba najbardziej mi sie podobalo. Cos takiego:

A na karku chyba przy okazji zrobie se drugi bo chce maly tatuaz, wystrugaja mi moj znak zodiaku :D tak symbolicznie

[ Dodano: 24-05-2012, 18:48 ]
Ten pierwszy najlepiej mi sie podoba wiec chyba bede sie nim kierowala :D

Pikuś - 24-05-2012, 17:53

Uuu AUĆ! ;D Na palcach też?
Maleńka - 24-05-2012, 18:01

chce tak od polowy stopy moze przez kostke i troche nad kostka :D palce se daruje hehe
Karoola - 24-05-2012, 20:12

Maleńka, łaaaaał! Śliczne! Cały czarny, czy z kolorem/brązem?
Bardzo mi się podoba! :greedy:

Pattina - 24-05-2012, 20:57

Maleńka, Bardzo ładny wzór :) Chociaż ja bym się zakwiczała z bólu przy takiej ilości szczegółów :P
Maleńka - 24-05-2012, 21:07

Karoola, chyba z kolorem ;]

Pattina, wlasnie tego sie obawiam hahaha

Karoola - 24-05-2012, 21:34

Maleńka, twarda jesteś, trzymam kciuki ;D
asia030984 - 25-05-2012, 07:54

Maleńka, super :)
donia457 - 25-05-2012, 07:55

Maleńka, piekne :)
inkapek - 25-05-2012, 08:00

Maleńka, ałć, a tatoo piękny.
Maleńka - 25-05-2012, 12:10

Jestem juz umowiona na rozmowe jutro na 14 :D
mibec - 25-05-2012, 12:40

Maleńka, sliczne, ale... boli na sama mysl ... ;)
Maleńka - 25-05-2012, 12:49

mibec, trzeba zacisnac zeby i jazda :D troche bolu ale jaki efekt :D
Pattina - 25-05-2012, 14:00

Maleńka napisał/a:
troche bolu
Ja bym nie dała rady, już nie mogłam wytrzymać przy tym swoim a te tutaj take pracochłonne że aż mam ciary na samą myśl
Maleńka - 25-05-2012, 17:19

A jak wasi najblizszi/znajomi reagowali na tatuaze?xd u mnie procz mojego TŻ i paru nielicznych to wszyscy inni mnie krytykuja :D matka jest na mnie zla, brat karze tatuowac sie na czole a inny znajomy np powiedzial "milego trwonienia pieniedzy" :D
Karoola - 25-05-2012, 19:54

Maleńka, ja tak sobie po cichutku marzę o jakimś małym tatuażyku na 18, ale rodzice twierdzą, że to debilny pomysł. Pozwolili by mi, ale co myślą, to myślą :|
Maleńka - 25-05-2012, 20:09

No ja juz tez od dawna chcialam tylko ze mama stwierdzila ze poki mieszkam z nia to ona sie nie zgadza ani na tatuaz ani na piercing. :D
Pattina - 25-05-2012, 20:10

Maleńka napisał/a:
A jak wasi najblizszi/znajomi reagowali na tatuaze
Pierwszy tatuaż zrobiłam sobie właśnie po 18nastce. Moja mama,babcia Tż wszyscy mi próbowali to wybić z głowy, mówili że na pupie mogę sobie trzasnąc a nie. Ale poszłam, zrobiłam. Babcia mnie wyklnęła , mama była nim zachwycona, tż obojętny.
Po 5 latach teraz zrobiłam sobie kolejny na stopie tym razem, mama- obojętna, teraz się nim zachwyca. Tż-obojętny, babcia bez zmian kazała mi się puknąć w głowę :P
Ale ja jestem taka ,że opinia innych nie zawsze mnie rusza, mnie dziary strasznie kręcą i absolutnie żadnej nie żałuję :)

Maleńka - 25-05-2012, 20:13

Tak samo jak mnie i tez wiem ze wyboru zalowac nie bede nie wazne co nie wytatuluje bo mi sie to poprostu podoba :D innym nie ale trudno mi sie tez pare rzeczy nie podoba i cos z tego :D
asia030984 - 25-05-2012, 20:36

Maleńka napisał/a:
A jak wasi najblizszi/znajomi reagowali na tatuaze?

u nie rodzice wiedzą, bodajże o 2 - o pozostałych nie, bo wyglądam jakby z poprawczaka wyszła- -tak uważają :beated:
Mąż ok, też sobie robi, znajomi spoko, a ja sie nie przejmuję...jedynie w pracy muszę się ukrywać :<

Pattina - 25-05-2012, 20:42

asia030984, Pokaż swoje cuuuda;)
Maleńka - 25-05-2012, 21:18

asia030984, wlasnie pokaz :D
Karoola - 25-05-2012, 21:28

Dołączam do chóru próśb:
asia030984, pokaaa ;D

asia030984 - 26-05-2012, 10:58

3 tu już pokazywałam :-P więc trzeba się tylko cofnąć, a 3 następnych muszę zrobić fotki ;)
Karoola - 26-05-2012, 13:48

asia030984, to zrób też tym poprzednim ;D
asia030984 - 26-05-2012, 16:44

Karoola, ok, zbiorę się w sobie i zrobię ;)
Maleńka - 26-05-2012, 21:44

To we wtorek sie tatuuje :D

[ Dodano: 26-05-2012, 23:13 ]
dokladnie u tego pana http://rasalila.pl/pl/galeria_tattoo/ ;]

Pattina - 27-05-2012, 09:19

Maleńka napisał/a:
To we wtorek sie tatuuje
Powowdzenia ! Czekamy na efekty końcowe :D
Maleńka - 27-05-2012, 10:04

a boje sie jak diabli hahahaha
Pattina - 27-05-2012, 10:13

Maleńka napisał/a:
a boje sie jak diabli hahahaha
Ja się bałam za pierwszym razem. Teraz za drugim razem wiedziałam czego już się spodziewać, chociaż ból był 1000 razy mocniejszy niż przy tatuażu pleców :P
Maleńka - 27-05-2012, 10:16

no mnie bedzie gdzies ze 2h tatuowal te stope bo stwierdzil ze duzo dlubania bedzie :D
Pattina - 27-05-2012, 15:17

Maleńka, Dokładnie. U mnie plecy zajęły 3h , stopa godzinka :D
inkapek - 27-05-2012, 19:30

Jej na samą myśl "dłubanie" mnie ciarki przechodzą.
Maleńka - 28-05-2012, 10:39

Stalo sie znow mama krzyczala :D mam miec napis na karku o wymiarach 2x8 cm i mowi ze za duzy :D
asia030984 - 28-05-2012, 12:01

Maleńka, dlatego moi nie wiedzą :-P
Maleńka - 28-05-2012, 12:06

asia030984, myslisz ze takie wymiary na karku beda ok? Ja tez nie chce szalec z wielkoscia ale tez nie chce by to byl maly pizdus ktorego nie bedzie widac :D
asia030984 - 28-05-2012, 12:12

Maleńka, a co to za napis?? Zmierzyłam i zależy, co to ma być ;)
Kojarzysz mój na żebrach??? On ma wymiary 9x4cm - aż musiałam wziąć miarę ;)
A według mnie nie jest wielki, no ale to inne miejsce.

Maleńka - 28-05-2012, 13:47

sam ten napis po indyjsku :)

donia457 - 28-05-2012, 13:50

Maleńka, fajny :)
ja musze zrobic swoim tatoo fotki ;D mam dwa :-P

asia030984 - 28-05-2012, 13:59

donia457, rób i pokazuj :)
Maleńka, wymiar powinien być ok :)
czekam na focisze :)

Maleńka - 28-05-2012, 14:04

Jutro beda robione :D
ZawszeBosa - 28-05-2012, 17:53

A ja swój pierwszy tatuaż robiłam sobie w wieku 17lat,
poszłam z tatą, bo w przeciwnym razie w studio by mi go nie zrobili (od 18tu lat).
Ojciec trzymał mnie za rękę haha,
Wieki temu to było i do dziś nie żałuję :-)

[ Dodano: 28-05-2012, 18:54 ]
Maleńka trzymam kciuki jutro, oby nie bolało i chwal się nam później :-)

asia030984 - 28-05-2012, 19:18

ZawszeBosa, pokaż :)
ja zrobiłam pierwszy, jak miałam 15 ;)

ZawszeBosa - 28-05-2012, 19:37

Asia obiecuje że pokaże, ale nie teraz,
bo sama zdjęcia sobie nie cyknę (jest na plecach),
muszę M poprosić,
poza tym we wtorek jestem umówiona na kolejny,
i jak już będzie to kompleksowo całość pokażę :-)

Maleńka - 28-05-2012, 19:45

ZawszeBosa, to widze ze jutro cierpimy razem haha
ZawszeBosa - 28-05-2012, 19:49

Maleńka napisał/a:
ZawszeBosa, to widze ze jutro cierpimy razem haha

AAa bo jutro wtorek !
To ja Was wprowadziłam w błąd, bo ja w następny wtorek,
w czwartek lecimy do PL, w piątek odbieramy labka, a we wtorek (5.06) studio t :-)

[ Dodano: 28-05-2012, 20:53 ]
I może zabrzmi to dziwnie,
albo napisane będzie w złą godzinę :P
ale ja naprawdę robiąc tatuaż jeszcze nigdy nie cierpiałam,
wiadomo że boli na początku, ale zupełnie znośnie,
zresztą zawsze bardziej mnie przerażała wizyta u dentysty :D

asia030984 - 28-05-2012, 20:39

ZawszeBosa, mnie robienie tatuażu nie boli, a momentami nawet gilgocze ;)
więc spokojnie, nie brzmisz źle...a jakie zdziwienie było mojego tatuażysty, jak zobaczył, że się śmieje, bo tak mnie to gilało :D :D
Powiedział, że tak może robić dziary. ;D
aha no i momentami, jak do mnie nie mówił, to bym usnęła, także dla mnie to jest żaden ból , nawet jak robił na żebrach czy kręgosłupie ;D ;D

Pattina - 28-05-2012, 21:15

ZawszeBosa napisał/a:
robiąc tatuaż jeszcze nigdy nie cierpiałam,
O jak ja Ci zazdroszcze :(
Przy pierwszym tatuażu bolało jak cholera, przy drugim było jeszcze gorzej aż mnie trzęsło na końcu z bólu. Gdyby było jeszcze z 5 pociągnięć igłą daję głowę że bym już nie wytrzymała tego :<

Maleńka - 29-05-2012, 16:46

Jestem :D zyje. Ogolnie plecy nie zrobily na mnie wrazenia, stopa uszlo ale bolalo ale jak na kostke wjechal to myslalam ze padne haha tutaj takie suche zdjecia jak zdejme opatrunki to dam zdjecie plecow i ladniejsze stopy xd

asia030984 - 29-05-2012, 17:14

Maleńka, fajne :)
i czekam na resztę fotek ;)

ZawszeBosa - 29-05-2012, 17:43

Maleńka wyszło naprawdę fajnie :-)
I ja czekam na resztę zdjęć !
Napisz jeszcze ile czasu spędziłaś dziś w studio tatuażu ;P

Maleńka - 29-05-2012, 17:47

Zaczelismy po 13 a przed 16 jakos skonczylismy :)
ZawszeBosa - 29-05-2012, 17:48

Maleńka napisał/a:
Zaczelismy po 13 a przed 16 jakos skonczylismy :)

eee to szybko poszło :-P

[ Dodano: 29-05-2012, 18:49 ]
A stopa jest już skończona,
plecy też ?
Czy jeszcze poprawki będą jak się zagoi ?

Maleńka - 29-05-2012, 17:52

Stope robil mi niecale 2h. A plecy to nie duzy wzor tylko napis na karku wiec szybko poszlo. Ogolnie juz gotowe wszystko.
zaba - 29-05-2012, 18:15

A mi się dziś śniło, ze robiłam sobie tatuaż.
Maleńka - 29-05-2012, 18:18

:)

Pattina - 29-05-2012, 20:53

Maleńka, jej dzielna z Ciebie dziewczynka ! Podziwiam ... tyle szczegółów na stopie i wytrzymałaś :D
Ale efekt superowy !
Napis też niczego sobie, ale stópką się zachwycam :D

Maleńka - 29-05-2012, 21:00

No ta kostka to byla makabra ale dalam rade :D
Karoola - 29-05-2012, 22:18

Maleńka, wow! :oh: Super! ;D
nathaliena - 29-05-2012, 22:22

podziwiam Was za odwagę, a za stopę - kostkę to już w ogóle. Ja myślę o czymś malutkim na nadgarstku - psia łapeczka :)
donia457 - 30-05-2012, 07:50

Maleńka, tatoo super ;D
inkapek - 30-05-2012, 08:22

Maleńka, jeszcze raz powiem ałć...ale warto było bo sliczne :)
mibec - 30-05-2012, 09:41

Maleńka, slicznie - twarda babka z Ciebie :)
Moj TZ planuje poprawke swojego tatuazu i znowu mi zaswitala mysl, zeby ..... :bad:

Maleńka - 30-05-2012, 09:53

nathaliena napisał/a:
nadgarstku - psia łapeczka

nadgarstek tez bardzo boli bo jest wrazliwy i na kosci :D

Karoola - 30-05-2012, 15:04

nathaliena napisał/a:
Ja myślę o czymś malutkim na nadgarstku - psia łapeczka :)

No no.. mnie też się tak podoba. Albo za uchem :mmm:

mibec, dlaczego nie...? :lookdown:

zanka - 31-05-2012, 11:26

Maleńka napisał/a:
nadgarstek tez bardzo boli bo jest wrazliwy i na kosci :D
nie strasz :-P
ja miałam na nadgarstku i nie było tak źle. w moim przypadku pół godzinki i po sprawie. najbardziej bolało mnie robienie '0':P

Maleńka - 31-05-2012, 11:49

Na takich wrazliwych miejscach wlasnie bola dlugie kreski i zaokraglone :D jak mi robil srodku w kwiatkach te polkola to myslalam ze umre :D

[ Dodano: 31-05-2012, 16:45 ]
Dziewczyny a kojarzycie ile tatuaz na nadgarstku kosztuje? :)

asia030984 - 19-06-2012, 15:27

dziewczynki nie mam narazie kasy 2000-2500zl na całe plecy, więc zamarzyła mi się teraz czaszka z wysuniętym językiem, jaki ma wąż - na drugim udzie. ;D
Tylko kasę muszę wystrugać...

Maleńka - 19-06-2012, 15:57

Czaszki z wezem nie rob bo takie cos sobie w wiezieniu tatuuja :P
asia030984 - 19-06-2012, 16:00

Maleńka, ale to nie z wężem, tylko językiem wychodzącym z buzi, rozdwojonym na końcu :-P

[ Dodano: 19-06-2012, 17:01 ]
http://www.facebook.com/p...&type=3&theater
coś w takim stylu

Maleńka - 19-06-2012, 16:01

Z wezem tez :)
asia030984 - 19-06-2012, 16:02

język bardziej wyraźny, dłuższy, rozdwojony - wiadomo, że nie to samo ;D

[ Dodano: 19-06-2012, 17:03 ]
Maleńka, a widziałaś o co mi chodzi???

Rysia88 - 19-06-2012, 16:20

Asia nie szkoda Ci nóg?? ;D
Maleńka - 19-06-2012, 16:36

asia030984, widzialam ale to twoj wyor :)
asia030984 - 19-06-2012, 17:01

Rysia88, nie :)
Maleńka, ja tego tak nie postrzegam, są to głupie stereotypy. Owszem kiedyś tak było, ale i czaszki były proste, zwykłe. A teraz w więzieniu i tak robią sobie wszystko :-P
Także nie jest to adekwatne ; )

Maleńka - 19-06-2012, 17:46

asia030984, o tak ale jest kilka "podstawowych"wzorow wiezieych i ja ym raczej starala sie ich ie powtarzac:D ale co kto woli :)
asia030984 - 19-06-2012, 20:26

Maleńka, mam znajomych, którzy mają czaszki i nikt ich tak nie postrzega. W ogóle nie wiedziałam, że są jeszcze ;udzie, którzy patrzą takimi stereotypami - ja takich nie spotkałam - chociaż widzę tutaj wyjątek ;)
Ja nie patrzę takimi kategoriami, mnie się po prostu podobają. Tak samo jak bio, smoki, jaszczury itp. :)

Rysia88 - 19-06-2012, 20:28

Maleńka sorry ale głupoty opowiadasz ;D czaszka nie jest żadnym z oznakowań więziennych :) :-P

[ Dodano: 19-06-2012, 21:30 ]
Asia wariatka jesteś :) ja bym się nie odważyła tak potatuować.. może kiedys sobie zrobię jakis dyskretny ale, żeby sobie całe udo palnąć... no no :)

asia030984 - 19-06-2012, 20:32

Rysia88, bo ja robię tak, żeby można było w pracy zakryć i muszę wybierać takie a nie inne miejsca ;) Przecież już na udzie mam, tylko z boku, top czas na drugie ;D
Maleńka - 19-06-2012, 21:43

Rysia88, owszem robia czaszki w wiezieniu ;]

[ Dodano: 19-06-2012, 22:43 ]
Ja tylko poprostu mowie to nie o to chodzi ze scisle sie tego trzymam :D

donia457 - 20-06-2012, 05:04

to raczej kotki na kostkach i kropki przy oczach sa to oznakowania więzienne, a nie czaszki ;D jakby ktos sie pytał :)
asia030984 - 20-06-2012, 08:16

zdecydowanie kropki tak i jeszcze odpowiednie kreski ;)
Maleńka, to jakby nie patrzeć to i kotwice, krzyże itp. :-P

Chelsea - 20-06-2012, 08:41

asia030984 napisał/a:
Przecież już na udzie mam, tylko z boku, top czas na drugie ;D

szalejesz Asieńko ;D

asia030984 - 20-06-2012, 08:42

Chelsea, najpierw muszę mieć pieniążka ;)

Chyba, że znajdzie się na forum jakaś osóbka, która mi chce to zasponsorować?! :girl:

Maleńka - 20-06-2012, 10:50

Kropki i kostki tak ;p ale sa łezki i kreski tez i wiele innych ;]
Rysia88 - 20-06-2012, 12:43

jeśli chodzi o oznakowania więzienne to znaczenie mają tylko te, które są tatuowane na twarzy i szyi. W większości znaczenie mają tylko kropki i kreski odpowiednio ułożone. Może i czaszki gdzieś sobie tatuują ale nie mają one żadnego znaczenia... wiem bo miałam z tego egzamin :-P
Paulinna - 13-08-2012, 13:29

Widzę że sporo z Was ma tatuaże :-P Ja bym się na to na pewno nie zdecydowała- boli i jest nieodwracalne :doubt:
Akusia - 25-09-2012, 20:55

Super tatuaże jestem pod wrażeniem :) Ja mam jeden od roku nie mogę się zebrać żeby go dokończyć i wypełnić kolorem,a już mi się marzy następny :-P

Milena - 26-09-2012, 09:23

Ja i TŻ w tym roku byliśmy tattoo konwent w Gdańsku, super impreza ! :)
Pattina - 26-09-2012, 09:38

Milena napisał/a:
tattoo konwent
O kurczaki, nawet o takiej imprezie nie słyszałam no
Milena - 26-09-2012, 09:42

Pattina, serio ? We Wrocku też był konwent :)

Co roku są organizowane, więc na 2013 polecam :) My pewnie też będziemy :)

Pattina - 26-09-2012, 09:48

Milena, Ale żal, nic nie wiedziałam o tym :(
Milena - 05-10-2012, 14:18

Tak sobie przejrzałam cały wątek, ciekawe te wasze tatuaże ;)
Ja też jestem podczas umawiania terminu ;D

neravia - 05-10-2012, 14:43

ja mam mieszane uczucia co do tatuaży, fajnie wyglądają świeże, ale po iluś latach blakną a w nieskończoność nie chciałabym poprawiać. i Nie podobają mi się tatuaże u osób, które są już starsze, skóra nie taka gładka i w efekcie wygląda to marnie :-o Ale mimo takich obaw, od czasu do czasu ciągnie mnie, żeby sobie zrobić :-P Poza tym chciałabym w takim miejscu gdzie mogłabym zawsze ukryć albo i pokazać, widocznym dla mnie, tatuaż miałby upamiętnić jakieś zdarzenie, wiem, że to może głupie ale kiedy odszedł mój pies ukochany właśnie wtedy miałam taką potrzebę zostawić sobie pamiątkę po nim, ale nie wymyśliłam ani motywu ani miejsca. Chciałabym, żeby tatuaż symbolizował psa, albo moją miłość do zwierząt ale nie wyglądał jednocześnie dziecinnie. tak wiem mam wymagania ;D macie jakieś pomysły? :)
Milena - 05-10-2012, 14:47

neravia, poszperaj w necie, oglądaj, może coś Ci się spodoba jakiś drobny motyw i nagle Cię olśni i wpadnie Ci do głowy jakiś pomysł :)

neravia napisał/a:
Nie podobają mi się tatuaże u osób, które są już starsze, skóra nie taka gładka i w efekcie wygląda to marnie

Jak to mój Piotrek mówi "przynajmniej pójdę do grobu kolorowy" :D

neravia - 05-10-2012, 14:49

Milena, a Ty co będziesz sobie robiła i gdzie? :)
Milena - 05-10-2012, 14:51

A nie powiem :D Jak już będę miała to się pochwalę :)
neravia - 05-10-2012, 14:52

Milena, to będziemy czekać na foto ;)
Milena - 16-10-2012, 20:20

Ale ze mnie szczęściara :) Miałam mieć w połowie grudnia termin, a jadę już w czwartek do Poznania ;D Nie mogę się doczekać ;D
Karoola - 16-10-2012, 20:23

Milena, super! A jedziesz z konkretnym projektem, czy będziesz jeszcze kombinować?
Mnie też ciągnie od czasu do czasu... :lookdown: Jakiś drobny "ozdobnik" albo coś większego, ale w mniej widocznym miejscu... Może do 18. się zdecyduję i zrobię sobie prezent :-P

Milena - 16-10-2012, 20:26

Karoola napisał/a:
Milena, super! A jedziesz z konkretnym projektem, czy będziesz jeszcze kombinować?

Mam konkretny projekt, już dawno wysłany do tego studia :) Ale wiadomo, że na miejscu będzie jeszcze omawiany i ewentualnie szczegóły sie zmieni, zobaczymy jak będzie wyglądał na szkicu :)

asia030984 - 16-10-2012, 20:31

Milena, to czekamy na foto ;)

Ja cały czas chcę całe plecy, teraz drugie udo i druga strona żeber, ale nie mam kasy na razie... :(

Milena - 16-10-2012, 20:34

asia030984 napisał/a:
a cały czas chcę całe plecy, teraz drugie udo i druga strona żeber

Nieźle :) a gdzieś w tym wątku można zobaczyć twoje tattoo ?

asia030984 - 16-10-2012, 21:24

Milena, jak dobrze kojarzę, to są 3 z 6 ;)

Pattina, konwenty często są organizowane ;)

Milena - 16-10-2012, 21:26

asia030984, to pochwal się też resztą :)

co do konwentów do V edycja np. w Gdansku 20-21.07.2013 :)

asia030984 - 16-10-2012, 21:28

Milena, na str 10 i 7 :) o ile dobrze pamiętam ;)
Reszty muszę w końcu fotki zrobić i wstawić

Milena - 16-10-2012, 21:31

wszystkie masz w b&w ? :)
PeKa - 17-10-2012, 07:28

Rysia88 napisał/a:
jeśli chodzi o oznakowania więzienne to znaczenie mają tylko te, które są tatuowane na twarzy i szyi. W większości znaczenie mają tylko kropki i kreski odpowiednio ułożone. Może i czaszki gdzieś sobie tatuują ale nie mają one żadnego znaczenia... wiem bo miałam z tego egzamin :-P

Troche odkopany post, ale przeglądam właśnie ;)
http://www.banzaj.pl/Wiez...zenie-6972.html

asia030984 - 17-10-2012, 10:10

Milena, tak :)
Milena - 17-10-2012, 10:12

Czekam na fotki kolejnych 3 :)

Mój w kolorze będzie, a jutro o tej porze już będę leżeć na kozetce i słuchać dźwięku maszynki...dzzzzzyyy, dzzzzzyyy, dzzzzyyy :D

tenshii - 18-10-2012, 17:50

Dlaczego nie warto oszczędzać :P

Milena - 19-10-2012, 10:56

No to chwalę się :)

mibec - 19-10-2012, 11:05

Milena, swietny :)
Bolalo?

Milena - 19-10-2012, 11:09

Cytat:
Bolalo?

Klatka to ogólnie bolesne miejsce, ale do zniesienia :) Najgorzej było przy górnym skrzydle i ogonie, a przy wypełnianiu kolorem to musiałam już zęby mocno zaciskać :-P

AnIeLa - 19-10-2012, 11:12

Milena, bolało mocno? Ja od 2 lat sama ze sobą walkę toczę :D Chciałabym psi ślad na łopatce.
mibec - 19-10-2012, 11:13

AnIeLa napisał/a:
Ja od 2 lat sama ze sobą walkę toczę
to tak jak ja - ja chce malenkiego koziorozca, ale nie moge sie wybrac ... :-P
Milena - 19-10-2012, 11:17

AnIeLa, większość sesji była ok, ale już po tych 2h skóra była rozpalona, rozgrzana i kolejna wbicia sprawiały coraz większy ból, ale da się wszystko przeżyć :)
AnIeLa - 19-10-2012, 11:20

Może i ja się kiedyś skusze :D No ale najpierw muszę odpowiednio odbić ślad Asiora ;D
Milena - 19-10-2012, 11:23

mibec, AnIeLa, najtrudniejszy pierwszy krok, a później to już nie można się doczekać :-P
Milena - 19-10-2012, 11:22

mibec, AnIeLa, najtrudniejszy pierwszy krok, a później to już nie można się doczekać :-P
mibec - 19-10-2012, 11:29

Milena napisał/a:
najtrudniejszy pierwszy krok, a później to już nie można się doczekać
no nie wiem, ja juz raz siedzialam w gabinecie - czekajac az skoncza TZ zrezygnowalam ;)
Milena - 19-10-2012, 11:34

mibec, dlaczego ? :)
mibec - 19-10-2012, 11:35

Milena, bo on sie tak krzywil, ze sie bolu przestraszylam :)
Pattina - 19-10-2012, 11:40

Milena, Śliczniutki !
Baaardzo mi się podoba :)
Ja mam swoje 2 korci mnie żeby zrobić coś na nadgarstku jednak poprzedni tatuaż ledwo co zniosłam w męczarniach, nie został do końca dokończony jeśli chodzi o ten na stopie :P
Raczej nie zdecyduje się go przeciągnąć dalej, nie dam rady
Jednak nadgarstek mały, mniej wrażliwy to brzmi kusząco :D

kasiek - 19-10-2012, 12:15

Milena, sliczny :)
Ewelina - 19-10-2012, 12:22

Milena, fajny nic nie powiedziałaś ty małpo :-P
neravia - 19-10-2012, 14:05

Milena, świetny i dobre miejsce na tatuaż :)
mam pytanie dlaczego akurat ptak? :)

Pikuś - 19-10-2012, 14:32

Pewnie chodzi o wolność i takie tam :P
Mila bardzo duży :) Ale fajny, choć nie jestem fanka kolorowych tatoo. Zaczepisty :)

asia030984 - 19-10-2012, 15:08

Milena, fajny :)
Milena - 19-10-2012, 16:52

Ewelina napisał/a:
ty małpo

Kochana, to jaskółka a nie małpka :D

neravia, jaskółki oznaczają trochę szczęścia, trochę tęsknoty, trochę nadziei - to bardzo bogaty symbol :) Poza tym mnie ptaki podobają się ogółem, pierwotnie nawet miał być inny, ale nie wpasował by się w te miejsce, tak jak lekka i smukła jaskółeczka ;)

Pikuś napisał/a:
Mila bardzo duży

No coś Ty Ada :) Mniejszego się nie dało ;)

Pikuś - 19-10-2012, 17:07

Milena napisał/a:
No coś Ty Ada
ogromny :P Na pół klaty :D
Milena - 19-10-2012, 17:10

no to mam wąską klatę :P
Pikuś - 19-10-2012, 17:13

albo albo :-P
hodowca82 - 06-11-2012, 13:02

Milena - 06-11-2012, 13:06

Mało widać, ale widziałam lepsze wykonania ;) Chociaż 4 fotka może być ciekawa.
brahmadaitya - 06-11-2012, 13:16

ja nie przepadam za dużymi tatuażami...zdecydowanie wole kolczyki, ale u kogoś czasem jakis wzór mi się spodoba :) nie lubię tribali! nie rozumiem po co ktoś dzierga sobie wzór który nic nie oznacza...ale to kwestia gustu...Mam wśród znajomych dużo osób z tatuażami, niektórzy mimo ze płacili słone pieniądze w salonach, nie są do końca usatysfakcjonowani z wykonania..ba! dla mnie niektóre z tych tatuaży, wyglądają jak więzienne kole dziabane maszynką zrobioną z długopisu i struny :P nie... NIE-zdecydowałabym się na własny tatuaż...może pare lat wcześniej tak, ale teraz na pewno nie. z ciekawostek musze wam powiedzieć że mój znajomy bedąc pod lekkim działaniem alkoholu, wytatuował sobie na stopie napis "NIE DEPTAĆ" :P
Milena - 06-11-2012, 13:26

brahmadaitya napisał/a:
nie lubię tribali!

Oj tak, ja też nie rozumiem...

Swoją drogą w internecie można znaleść masę nieudanych tatuaży, razem z Piotrkiem się śmiejemy, że to tatuaże, które koniecznie musimy mieć :D

Ale nie ma co się dziwić, ludzie wszystko chcą robić po jak najmniejszych kosztach, a cena powinna być ostatnim wyznacznikiem wyboru. Lepiej uzbierać pare stówek więcej i być zadowolonym :)
Wybór tatuatora powinien być moim zdaniem piorytetem :)

Tsunami - 06-11-2012, 14:25

Cytat:
Ale nie ma co się dziwić, ludzie wszystko chcą robić po jak najmniejszych kosztach, a cena powinna być ostatnim wyznacznikiem wyboru. Lepiej uzbierać pare stówek więcej i być zadowolonym
Wybór tatuatora powinien być moim zdaniem piorytetem

Dokładnie... Kilkoro moich znajomych robiło nie w salonie, a w domu jakimiś podejrzanymi tuszami, ale ważne było że taniej :-P
Ja mam z mężem taki sam tatuaż - pamiątkę z Anglii, zrobiliśmy sobie tak pod wpływem chwili z okazji dostania się na studia :D Bolało jak cholera, więc nigdy więcej, ale się cieszę, że go mam - mój 2 razy brzydszy niż Michała, bo się cała z bólu trzęsłam ;D Zobaczymy jak zniesie moją ciążę... bo jest na brzuchu ;]

Milena - 06-11-2012, 15:11

Tsunami napisał/a:
Zobaczymy jak zniesie moją ciążę... bo jest na brzuchu

Bardzo prosze o relację :)

Maleńka - 11-11-2012, 19:10

Ja planuje zrobić kolejne dwa jak bedą fundusze :D

Tak pod piersia jak tutaj tylko ze bedzie mój znak zoodiaku i coś na plecach ale nie mam jeszcze weny co :D myslalam nad czyms orientalnym albo cos pod styl tatuazy yakuzy ;) ale nie jakies duze

Di - 08-12-2012, 14:10

Dobra, baby, włączyła mi się psychoza.
Wymyśliłam sobie tatuaż na wewnętrznej stronie przedramienia, poniżej lewego nadgarstka. Chcę, żeby to był fragment pięciolinii, na niej kilka moich ukochanych szesnastek i mały podpis. Ale stresuje mnie kilka rzeczy:
a) czy wzór nie jest zbyt drobny i nie zleje się w bezkształtną masę?
b) jak to faktycznie jest z higieną? bo mogę sobie wyobrazić, że wymieniają igły itd, ale co z tym tuszem, który wije się gdzieś zakamarkami sprzętu? czy to jest wszystko czyszczone, jeśli tak w jaki sposób? I czy tusz jest w pojemnikach przeznaczonych na klienta? Czy z takiego samego tuszu korzysta ileś ludzi pod rząd? Czy wreszcie krew nie może się 'cofnąć' do sprzętu wraz z niewykorzystanym tuszem?

Dramat. Potrzebuję rzeczowej odpowiedzi albo zostanę na wieki wieków przy hennie.

Milena - 08-12-2012, 17:01

Di napisał/a:
a) czy wzór nie jest zbyt drobny i nie zleje się w bezkształtną masę?

to zależy jak to konkretnie widzisz, wielkość to pojęcie względne ;) Dobry tatuator nie pozwali aby tatuaż się zlał, tylko razem z Tobą uzgodni wielkość tak aby to wyglądało dobrze :)

Di napisał/a:
I czy tusz jest w pojemnikach przeznaczonych na klienta? Czy z takiego samego tuszu korzysta ileś ludzi pod rząd?

Tusz jest przelewany do jednorazowych pojemniczków :)

Di - 08-12-2012, 22:23

Milena, trochę mnie uspokoiłaś.

Milena napisał/a:

Di napisał/a:
I czy tusz jest w pojemnikach przeznaczonych na klienta? Czy z takiego samego tuszu korzysta ileś ludzi pod rząd?

Tusz jest przelewany do jednorazowych pojemniczków :)

Dziękuję, trochę mi rozjaśniłaś.
Ale co z tuszem w 'sprzęcie'? Czy krew nie jest 'zasysana' i nie zostaje w jakichś częściach aparatury? (przepraszam za żałosny slang, ale nie wiem, jak to dobrze opisać)...

// Studiowałam położnictwo przez 6 miesięcy (o 6 miesięcy za długo). Tam się nasłuchałam i naczytałam mnóstwa przerażających rzeczy o wirusach, bakteriach i innych, odigielnych, chorobach. Wybaczcie więc moje infantylne pytania.

luizka4don - 08-12-2012, 22:58

Jejku !!Podziwiam was ze odwage!!! Ja byłam juz tez umowiona ale poszlam wczesniej zobaczyc jak to wyglada i ten ból....i głupia zrezygnowałam jedyne co mam to kolczyk w pepku i jezyku i po zrobieniu przy obu prawie zemdlałam hahaha twardzielka to ze mnie nie jest;p
Maleńka - 08-12-2012, 23:14

Di, Tatuator wszystko wymienia, krew nie jest zasysana bo on poprostu wbija w skore takie male igielki z tuszem ktore potem wyrzuca :) wszystko jest sterylne z rekawiczkami :) ja mam 2 tatuaze,planuje 3 i nadal zyje :D

Tusz tak jak mowi Milena, przelewa do takich malych pojemniczkow :) wszystko robi na widoku wiec nie powinnas sie bac :D mozesz sie przygladac jak sie "szykuje" :D wszystko wymienial i bylo sterylne, tuszktory mu zostanie poprostu wyrzuca wiec jesli masz dobre sprawdzone studio tatuazu to nie masz co sie bac w 100%, dlatego warto jest isc do kilku, pochodzic, popytac i poczytac w necie opinie :)

Mysle ze co do wzoru idz poprostu do kilku tatuazystow i pogadaj z nimi o wzorze, konsultacja jest za darmo, on Ci powie czy da rade zrobic czy nie, bo czasem jednak wzor moze byc za maly i szczegolowy i moze zaproponowac pare zmian :)

[ Dodano: 08-12-2012, 23:15 ]
luizka4don, ale to nie jest wcale powalajacy bol :D da sie zyc

Di - 08-12-2012, 23:21

Maleńka napisał/a:
Di, Tatuator wszystko wymienia, krew nie jest zasysana bo on poprostu wbija w skore takie male igielki z tuszem ktore potem wyrzuca :) wszystko jest sterylne z rekawiczkami :) ja mam 2 tatuaze,planuje 3 i nadal zyje :D

Ok. Dziękuję.
Wiem, że śmieszna jestem, ale jak mam później całe życie pod kroplówką żałować małej dziary, to wiesz...

Ale dziękuję Wam :)

Maleńka - 08-12-2012, 23:22

Ja tez sie balam :D nie ma jak zeby krew sie wessala, zreszta on regularnie wyciera reczniczkami jednorazowymi oraz smaruje wazelina aby krew nie leciala:)

Nie znam nikogo kto by robil se tatuaz w dobrym studio i zeby cos mu sie stalo ;) chyba ze se ktos robi u turasow na bazarze to inna bajka :D

luizka4don - 08-12-2012, 23:25

No niby poród przeżyłam a jaki bol moze byc silniejszy hehe możne kiedys znajde odwagę ;p
Maleńka - 08-12-2012, 23:27

luizka4don, mnie straszyli bym nie robila se na stopie bo to niby TTTAAAAKIII bol a jak mi robil stope 1,5 h to moze raz sie tylko skrzywilam jak tatuowal sama kostke :)

[ Dodano: 08-12-2012, 23:30 ]
Di, co do wzoru to mowie Ci idz do tatuatora i on Ci powie profesjonalnie co da sie zroic ze wzorem, moj wzor na stopie troche zmienil bo byl jednak zbyt szczegolowy i nie wyszedl by fajnie :)

Milena - 09-12-2012, 10:39

Tak jak mówi Maleńka, krew się nie "zasysa" ponieważ skóra jest nakuwana, a to co wypłynie na zewnątrz jest na bieżąco wycierane :)

luizka4don, wszystko zależy od nastawienia, jeśli się myśli "o jeny będzie strasznie boleć" to rzeczywiście wizyta może być ciężka ;)

Maleńka napisał/a:
planuje 3

a jaki ? :)

Maleńka - 09-12-2012, 10:47

Milena, Z 2 strony wczesniej pokazalam miejsce gdzie sobie chce zrobic :D tak pod piersia, myslalam o znaku zodiaku :D

I co to bólu ja trafilam na fajnego tatuatora ktory nie jechal skor jak rzezik tak jak niektorzy i powiedzial ze zacznie od najmniej bolacego miejsca bym mogla oswoic sie z bolem :D

Milena - 09-12-2012, 10:53

Maleńka napisał/a:
Z 2 strony wczesniej pokazalam miejsce gdzie sobie chce zrobic tak pod piersia, myslalam o znaku zodiaku

a rzeczywiście, widziałam :)

Ja na następny to muszę nazbierać trochę więcej funduszy :) Na wiosnę powinno się udać.

Maleńka - 09-12-2012, 10:54

Milena, ja bym chciała jakis duzy ale nie wiem czemu nie mam odwagi :D ale marzy mi sie tatuaz jakis taki z boku tali co by wchodzil na plecy :D
Milena - 09-12-2012, 11:09

Mi też się podobają z boku tali i w okolicach brzucha, ale dopóki nie zajdę w ciążę, to zostawie to miejsce w spokoju :)
Di - 09-12-2012, 13:28

Maleńka, Milena, dzięki. To teraz tylko odkładam kasę i umawiam się najpierw na konsultację co do wzoru, później na dziaranie ;P Będę Was na bieżąco informować o postępach :P
asia030984 - 09-12-2012, 13:42

Di, dla mnie tattoo to sama przyjemność ;)
Di - 09-12-2012, 13:56

asia030984 napisał/a:
Di, dla mnie tattoo to sama przyjemność ;)

mam nadzieję, że dla mnie też będzie, jak tylko wyleczę się z hipochondrycznych zapędów ;)

Maleńka - 09-12-2012, 18:10

asia030984, o tak nasza Asia ma ich sporo :D z 6-7? :D
asia030984 - 09-12-2012, 18:44

Maleńka, na razie 6 ;)
Milena - 09-12-2012, 19:00

No to czekamy na efekty :) Di, na przedramieniu to raczej nie jest duży ból :)
Podobno najgorzej jest na wnętrzu dłoni - nawet wytrwałym zawodnikom to ciężko znieść :-P Potem klatka piersiowa jako najbardziej bolesne miejsce.

Di - 09-12-2012, 19:47

Bólu się nie boję ;)
Boję się choróbsk i że brzydko mi się wzór zleje:P

Coś takiego, tylko fragment pięciolinii z nutkami; nieco niżej, niż na zdjęciu:

Milena - 09-12-2012, 19:55

Di napisał/a:
Boję się choróbsk i że brzydko mi się wzór zleje

dobre studio i będzie wszystko grać :haha:

Karoola - 09-12-2012, 20:03

Di, a nutki czegoś konkretnego?
Di - 09-12-2012, 20:42

Karoola napisał/a:
Di, a nutki czegoś konkretnego?

nie, chodziło mi bardziej o kilka losowo postawionych na pięciolinii szesnastek ;) bo jakbym wymyśliła coś konkretnego, to uwzględniając wszystkie 'znaczki', mogłaby wyjść artystyczna masakra.;)

Maleńka - 09-12-2012, 20:55

Jak bedzie dobre studio to nic nie ma prawa sie zlać :)

[ Dodano: 10-12-2012, 13:59 ]
Najlepszy jest fakt ze bol przy robieniu tatuazu jest uzalezniajacy :D bo zaczynam tesknic haha wiec zrobie se 3. Wiedzialam ze tak bedzie :D

[ Dodano: 15-01-2013, 15:50 ]
Zaczynam juz umawiac się z moim tatuażystą na kolejny tatuaż :D

tenshii - 29-01-2013, 17:37

Zdecydowałam się na tattoo
Słyszał ktoś kiedyś o znieczuleniu do tatuażu?

Na stronie salonu jest napisane:
"OBAWIASZ SIĘ BÓLU TOWARZYSZĄCEMU ZABIEGOWI TATUOWANIA? SPOKOJNIE - JESTEŚMY JEDYNYM SALONEM , KTÓRY WYKONUJE TATUAŻE W ZNIECZULENIU, TERAZ TATUOWANIE BĘDZIE DLA CIEBIE PRZYJEMNOŚCIĄ :) Jeżeli jesteś osobą mało odporną na ból, wybierz zabieg z profesjonalnym znieczuleniem."

donia457 - 29-01-2013, 17:44

nie ma to jak robienie tatoo bez znieczulenia :papa: ,ja robiłam 2 i jakos zyje :-P
tenshii, a w ktorym miejscu bedziesz go robiła? ,jak na stopie to boli :(

tenshii - 29-01-2013, 17:47

Nie szukam celowo salonu, w którym robią znieczulenie. Tak mi wpadło w oko :)
Odporna na ból jestem więc pewnie podołam.

Na stopie nie chcę. Albo gdzieś na nadgarstku czy dłoni albo na dekoldzie, ewentualnie za uchem. Jeszcze nie wiem :D

AnIeLa - 29-01-2013, 17:49

Ja może na 30-stke sobie zrobię prezent. Jak 2 lata temu dzwoniłam będąc u kuzynki to Pan z Wrocławia za tatuaż max 5x5 cm 200 zł powiedział także trzeba zbierać :-P
donia457 - 29-01-2013, 17:53

tenshii, szkoda ze nie mieszkasz w Warszawie,poleciłabym salon" 666"
Ewelina - 29-01-2013, 21:28

donia457 napisał/a:
salon" 666"
:D :D dobre

Ja swoje małe goowienko poprawiam w kwietniu. Cały czas myślę nad wzorem :)

donia457 - 29-01-2013, 21:43

Ewelina napisał/a:
donia457 napisał/a:
salon" 666"
dobre

nazwa salonu jest w deche,powiedzialam bym inaczej,ale dostalabym bana :-P :D
robią naprawde zajefajne tatoo ;D moj Tz tam robil :-P

Milena - 30-01-2013, 06:50

Ewelina napisał/a:
Ja swoje małe goowienko poprawiam w kwietniu

A u kogo? Jesteś już umówiona na wizytę? :)
Ja też na kwiecień jestem ustawiona :-P

[ Dodano: 30-01-2013, 06:55 ]
tenshii, tak, tzw. znieczulenie w spray'u ;) Ale podobno nie warto, bo słabe jest.

tenshii napisał/a:
Albo gdzieś na nadgarstku czy dłoni albo na dekoldzie, ewentualnie za uchem.

Hehehe, dość rozbierznie ;D

Pikuś - 30-01-2013, 08:48

Milena, a to zdjęcie, które wstawiłaś na fb, to Twoje? w sensie tatuaż ;D
Ewelina - 30-01-2013, 09:35

Milena napisał/a:
A u kogo? Jesteś już umówiona na wizytę?

Ja też na kwiecień jestem ustawiona
Jeszcze nie jestem umówiona. Mam zadzwonić z początkiem lutego a planuję zrobić tutaj http://www.tattoo.pl/
a Ty gdzie znowu planujesz i co?

tenshii - 30-01-2013, 11:06

Milena napisał/a:
Hehehe, dość rozbierznie

nie mogę się zdecydować :(

nathaliena - 30-01-2013, 11:12

tenshii, ja tez gdybym robiła to albo nadgarstek albo za uchem :lookdown:
Maleńka - 30-01-2013, 11:39

Ja nie slyszalam aby tatuazysci dawali znieczulenie bo nie maja uprawnien chyba ze ktorys ma :D znieczulenie w sprayu guzik daje :D slyszalam kiedys o ziomku co zalatwil se morfine na wlasna reke :D i pojechal cale plecy za 1 razem :D ale to nie jest w cale mega bolesne szczegolnie jak sie robi maly wzor to on to zrobi w pare min :D

Ja planuje w lutym ew w marcu jechac robic 3 :D

[ Dodano: 30-01-2013, 11:41 ]
AnIeLa, ale mozna sie targowac, w zyciu bym tyle nie dala za taki maly tatuaz :P max 150 zl

Milena - 30-01-2013, 18:40

Ewelinko, a dlaczego akurat te studio ?

Ja jadę do Sopotu, do "Cykady"

Ja tam na żaden tatuaż bym pieniędzy nie żałowała, moim zdaniem cena to ostatnia rzecz o której powinno się w tym wypadku myśleć.

Ewelina - 30-01-2013, 21:23

Milena, Poznań w sumie nie daleko i słyszałam same pochlebne opinie na temat tego studio.
Milena - 30-01-2013, 21:27

Ewelina, no rozumiem, ja też robiłam w Poznaniu, ale w "Jazz Tattoo" :)
Ewelina - 01-02-2013, 09:46

Będziemy dzwonić jak mój Miś wróci :)
Co myślicie?

Milena - 01-02-2013, 10:36

Podoba mi się pomysł z wróżką :) Chociaż ta na zdjęciu nie podoba mi się za bardzo, ale tatuator i tak to zrobiłby po swojemu jeśli rzucisz mu pomysł ;)

Ten 3 kwiat jest fajnie wykonany :)

tenshii - 01-02-2013, 10:38

Mi się drugi podoba

Ja chyba jednak zrobić na szyi za uchem.
Chcę podwójne ślady łapek - małe i większe i literki T&F

Milena - 01-02-2013, 10:40

tenshii napisał/a:
Ja chyba jednak zrobić na szyi za uchem

a to takie maciupkie będzie ? :)

Ewelina - 01-02-2013, 10:42

Milena napisał/a:
Ten 3 kwiat jest fajnie wykonany
no właśnie mi najbardziej leży wezmę te 3 wzory ze sobą i tak będzie mi musiał doradzić, bo wiadomo już tam coś mam i chyba ta wróżka najlepiej by zakryła tego bakusia :-P
No i ten kwiat mi chodzi po głowie, bo kolorowy jakoś do mnie zbytnio nie przemawia nie wiem czemu. Jakoś jestem bardziej przekonana do czarnych niż kolorowych tatuaży :)

tenshii - 01-02-2013, 10:42

duże na pewno nie, ale długie, zza ucha na szyję
donia457 - 01-02-2013, 10:43

tenshii napisał/a:
Chcę podwójne ślady łapek - małe i większe i literki T&F

wielkosci znaczka pocztowego?
moj tz mial kiedys takiej wielkosci swój znak zodiaku po czym zamienił go na tatoo i teraz ma na pól reki :-P
ładne sa tatoo,ale czerno białe ,kolorowe po jakims czasie robią sie brzydkie :shy:

Ewelina - 01-02-2013, 10:43

tenshii, ja bym chciała za uchem latawiec i lecące od niego małe dmuchawce. Bardzo mi się podoba, ale raczej się na kolejny nie zdecyduję już :)
Milena - 01-02-2013, 10:50

Ewelina napisał/a:
no właśnie mi najbardziej leży wezmę te 3 wzory ze sobą i tak będzie mi musiał doradzić, bo wiadomo już tam coś mam i chyba ta wróżka najlepiej by zakryła tego bakusia

Jak już się umówisz to i tak prawdopodobnie drogą mailową będziesz musiała wysłać zdjęcia Bakusia i te zdjęcia, które Cię interesują lub po prostu opisać to co chcesz zrobić :)

Ja tym razem zdecydowałam się na autorski projekt i opisałam tylko jakie elementy mają być zawarte w tatuażu, ajj już nie mogę się doczekać kiedy go zobaczę ;D

donia457 napisał/a:
,kolorowe po jakims czasie robią sie brzydkie

Co za mit, jak tatuażysta dobrze wprowadzi kolor to zostaje taki sam jak po wygojeniu.

Ewelina - 01-02-2013, 10:53

Milena napisał/a:
Jak już się umówisz to i tak prawdopodobnie drogą mailową będziesz musiała wysłać zdjęcia Bakusia i te zdjęcia, które Cię interesują lub po prostu opisać to co chcesz zrobić
też tak myślę :) No chyba, że zrobię tak jak ty. Pojadę tam niech zobaczą tego bakusia. Powiem co bym miej więcej chciała i poczekam na projekt ich autorstwa :)
AnIeLa - 01-02-2013, 10:56

A ja mam niecny plan :P Namówienia TŻ, żeby Asiora sobie odnowił bo trochę mu wyblakł. Może się bym z Nim zabrała od razu ;D
Milena - 01-02-2013, 10:56

Fajnie, że się zdecydowałaś :)

[ Dodano: 01-02-2013, 10:57 ]
AnIeLa napisał/a:
Może się bym z Nim zabrała od razu

Hehe, a co byś chciała ? :)

Ewelina - 01-02-2013, 10:58

AnIeLa napisał/a:
A ja mam niecny plan Namówienia TŻ, żeby Asiora sobie odnowił bo trochę mu wyblakł. Może się bym z Nim zabrała od razu
:D :D dobry plan :haha:
AnIeLa - 01-02-2013, 11:01

Milena, chciałam kiedyś psi ślad na łopatce, potem mi przeszło, potem wróciło, potem przeszło i znowu wróciło. Przeznaczenia się chyba nie oszuka :D
Ewelina - 01-02-2013, 11:05

AnIeLa, Chyba nie. jak chcesz oddam ci bakusia :D
Mi sie też strasznie podobają odlatujące motyle, ale ja juz tego nie zrobię, przez tego mojego nieszczęsnego Bakugana :doubt:

Milena - 01-02-2013, 11:07

To widzę, że podobnie jak u Ani :)
AnIeLa - 01-02-2013, 11:10

Cytat:
To widzę, że podobnie jak u Ani :)

Najwidoczniej Anki tak mają ;)

W przyszłości obrączki zapewne sobie wytatuujemy :P

Wizji tatuażu mam kilka. No ale najpierw spróbuję dotrwać w postanowieniu a później ? Później się zobaczy ;D

Pikuś - 01-02-2013, 11:10

Ewelina, ja tak myślę i myślę... co Ty masz za tatuaż? :P
Milena - 01-02-2013, 11:13

Ewelina napisał/a:
Mi sie też strasznie podobają odlatujące motyle, ale ja juz tego nie zrobię, przez tego mojego nieszczęsnego Bakugana

A nie myślałaś żeby to połączyć w całość? Cover Bakusia + motyle jako element dodatkowy?

Ewelina - 01-02-2013, 11:16

Pikuś napisał/a:
Ewelina, ja tak myślę i myślę... co Ty masz za tatuaż?
Bakugana :-P :D

Milena napisał/a:
A nie myślałaś żeby to połączyć w całość? Cover Bakusia + motyle jako element dodatkowy?
O mój boże nigdy przenigdy. Mam już dosyć wyśmiewania mnie przez dzieci na basenie. Mamo zobacz jakiego ta pani ma ładnego pieska na plecach :-o :beated:
Milena - 01-02-2013, 11:18

Ewelina napisał/a:
O mój boże nigdy przenigdy. Mam już dosyć wyśmiewania mnie przez dzieci na basenie. Mamo zobacz jakiego ta pani ma ładnego pieska na plecach

Ewelinko, nie zrozumiałaś mnie :)
Cover Bakusia czyli ten nowy tatuaż (nowy projekt, np. wróżka czy kwiat) i do tego element odlatujących motyli :)

Pikuś - 01-02-2013, 11:19

Ewelina napisał/a:
Bakugana
to był Twój pies...? :P
Ewelina - 01-02-2013, 11:19

Milena napisał/a:
Cover Bakusia czyli ten nowy tatuaż (nowy projekt, np. wróżka czy kwiat) i do tego element odlatujących motyli
ach no chyba, że tak, ale wtedy to już chyba będzie za dużo. No chyba, że te motyle takie malutkie :haha:
AnIeLa - 01-02-2013, 11:21

O znalazłam mój post z zeszłego roku odnośnie tatuażu tuż po tym jak Mila sobie zrobiła
Cytat:

Ja od 2 lat sama ze sobą walkę toczę :D Chciałabym psi ślad na łopatce.

Cytat:
Może i ja się kiedyś skusze :D No ale najpierw muszę odpowiednio odbić ślad Asiora ;D

Ciekawe czy za rok dalej będę się zastanawiać :D

Milena - 01-02-2013, 11:22

Ewelina, dlatego musisz pogadać z tatuatorem jak on to widzi przy założeniu jakieś konkretnej wielkości całego tatuażu :) Warto zapytać :)
Ewelina - 01-02-2013, 11:22

AnIeLa, Wykopiemy twoje wszytskie posty i wtedy już przestaniesz się zastanawiać i zaczniesz działać :D

[ Dodano: 01-02-2013, 11:23 ]
Milena, Dzięki Milenko za radę :) Pewnie, że popytam chciałabym pojechać tam przed zrobieniem, żeby zobaczył na żywo i doradził. Tak byłoby lepiej. Zresztą Tomek ma dwa do poprawki i u niego będzie ciężko.

Milena - 01-02-2013, 11:24

AnIeLa napisał/a:
Ciekawe czy za rok dalej będę się zastanawiać

:D dajesz sobie do myślenia :-P

[ Dodano: 01-02-2013, 11:26 ]
Ewelina napisał/a:
Zresztą Tomek ma dwa do poprawki i u niego będzie ciężko

No, tu już na pewno twardy orzech do zgryzienia :confused:

AnIeLa - 01-02-2013, 11:29

Milena napisał/a:
:D dajesz sobie do myślenia :-P

Meczy mnie to już tyle czasu, że rok w tę czy we w tę :D

Milena - 01-02-2013, 11:30

AnIeLa, ja tam bym po prostu zadzwoniła do studia a reszta sama się toczy :-P :-P
Ewelina - 01-02-2013, 14:13

Milena, a ty jakie motywy będziesz miała?
Milena - 01-02-2013, 16:21

Kobieta z wilkiem (ale w wizerunku łagodnym, wilk jako towarzysz/przyjaciel, nie jak to zwykle bywa postać agresywna) dużo kwiatów we włosach tej Pani i serce na kluczyk :)
Ewelina - 01-02-2013, 18:39

super. koniecznie się pochwal jak już będziesz miała wzór :)
Milena - 01-02-2013, 18:47

Projekt zobaczę dopiero w dniu tatuowania, więc już pochwale się efektem końcowym :)
Ewelina - 01-02-2013, 18:48

Milena, a na kiedy masz termin?
Milena - 01-02-2013, 18:49

10 kwiecień :)
Ewelina - 01-02-2013, 18:57

Milena, ciekawe ile my będziemy czekać. masz jakiś link do tego studio w sopocie?
Milena - 01-02-2013, 19:01

http://www.cykada.org/

Ewelina napisał/a:
ciekawe ile my będziemy czekać

a to w tym samym czasie chcecie to zrobić ? :)

Ewelina - 01-02-2013, 19:02

Milena, no tak :)
Milena - 01-02-2013, 19:06

No to będzie zabawa ;D
Ewelina - 01-02-2013, 19:39

Milena, Będzie wesoło. Będziemy się smarować maściami wzajemnie :D
Milena - 01-02-2013, 19:40

Ewelina napisał/a:
Będziemy się smarować maściami wzajemnie

I zawijać folią, skąd ja to znam :D
A smarować się będziecie Bepanthenem Jaśka :-P

Ewelina - 01-02-2013, 19:47

Milena napisał/a:
A smarować się będziecie Bepanthenem Jaśka
mam maść i krem będzie z czego wybierać :D
klimejszyn - 14-02-2013, 09:40

ja końcem stycznia zrobiłam nowy.. i się chwalę, bo jestem strasznie zadowolona :D

Ewelina - 14-02-2013, 09:42

klimejszyn, śliczny jest :haha:
kasia1209 - 14-02-2013, 18:40

klimejszyn, piękny! :haha: :haha:
Cziko - 14-02-2013, 19:07

klimejszyn, wow, świetne wykonanie, niezły :)
szalej - 14-02-2013, 20:25

klimejszyn, superowy jest, piękne kolory :)
klimejszyn - 14-02-2013, 23:36

dzięki dziewczyny :)
ja jestem baaardzo zadowolona i sama się napatrzeć nie mogę :D

moniss - 17-02-2013, 18:08

klimejszyn, świetny tatuaż! :)
PeKa - 02-03-2013, 19:23

Nareszcie :haha:
Dzis robiony więc i światło sie odbija bo posmarowane... Jak sie zagoi to wrzuce :)

Ewelina - 02-03-2013, 19:59

PeKa, fajne :)
mibec - 02-03-2013, 20:22

PeKa, interesujacy wzor :)
PeKa - 02-03-2013, 20:59

mibec, teraz Twoja kolej :) Ja za jakis czas ide jeszcze na pewno z łydką :)
mibec - 02-03-2013, 22:41

PeKa napisał/a:
teraz Twoja kolej
:haha: cos nie moge sie zebrac...
Milena - 03-03-2013, 09:53

PeKa, :)

Ja jeszcze miesiąc ;D

donia457 - 03-03-2013, 10:09

PeKa, no całkiem ciekawy :haha: w ktorym salonie robiłes? :)
asia030984 - 03-03-2013, 12:20

PeKa, interesujacy :)

Ja bym chciała kolejny, ale na razie chcemy kredyt spalcić, bo i M chce ;)
A jak jedno to i drugie...

PeKa - 03-03-2013, 13:27

donia457, w salonie obwoznym ;) http://www.facebook.com/charliestattoostudio
renehr - 05-03-2013, 14:38

Peka

Chciałam zrobić taki sam tatuaż, ale jak facet, który robi tatuaże powiedział, że chce za taką usługę 600 zł to się trochę zdziwiłam, że tak dużo i mu podziękowałam. Ile Ty zapłaciłeś za ten tatuaż ?

PeKa - 06-03-2013, 13:02

renehr, 180 PLN :) ok 8cm długości ma.
asia030984 - 19-06-2013, 20:32

a ja 16.07 idę robić sobie 7 tattoo ;D ;D ;D
już nie mogę się doczekać. Będzie to czacha na lewym udzie z przodu :-P

Pattina - 19-06-2013, 21:30

asia030984, Ułaaa szalona ! :D
Milena - 20-06-2013, 04:51

asia030984 napisał/a:
ewym udzie z przodu

To trzymaj się :-P

klimejszyn - 20-06-2013, 12:04

a ja tydzień temu zrobiłam sobie kolejny... wzdłuż palca wskazującego, z boku... i jest to ołówek :D ale nie jest skończony, bo nie spodziewałam się, że w tym miejscu tak będzie bolało. więc jest sam kontur, może kiedyś odważę się zrobić kolor :D
Milena - 20-06-2013, 15:55

klimejszyn, he, to chyba była bardzo krótka sesja? :P
klimejszyn - 20-06-2013, 16:19

Milena, tak, dosłownie 5 minut :D
Milena - 20-06-2013, 16:20

klimejszyn, mi mój na udzie robił 6h, jak to wytrzymałam - nie wiem, moja upartość wzięła górę ;D
Pikuś - 20-06-2013, 18:19

Milena, to to

jest Twoje? :) Szacun, przepiękny :)
P.S niezłe nogi :-P i fajne zakolanówki :greedy:

Milena - 20-06-2013, 18:29

niestety nie, ale też mi się bardzo podoba :)

ten jest mój :)

zdjęcie prosto po zrobieniu, więc wszystko opuchnięte,zaczerwienione i nieco przesycone ;)

Pikuś - 20-06-2013, 18:34

Milena napisał/a:
ten jest mój
ale robota! No, no.. talent :) Genialny tatuaż :)
asia030984 - 20-06-2013, 20:23

Milena napisał/a:
To trzymaj się

nie ma czego :) hehe
jedno udo jest to i drugioe trzeba przyozdobić :)

klimejszyn - 21-06-2013, 10:02

Milena, ja udo robiłam w trzech sesjach, każda po 4-4,5 godziny... teraz czeka mnie poprawka i chciałabym to zrobić za jednym zamachem, też nie wiem jak wytrzymam :D
Milena - 21-06-2013, 10:06

klimejszyn, to też sporo :) A u kogo robiłaś?
Ja się niespodziewałałam takiego bólu w tym miejscu, a tymczasem już sam kontur bolał przeokrutnie, o wypełnianiu kolor nie wspomnę :-P Ja też mam jeszcze małe tło i drobne poprawki do zrobienia, bo już tych 20 minut więcej bym nie wytrzymała :-P

Maleńka - 21-06-2013, 10:48

Ja też chce wkońcu iść na 3 :( ale za każdym razem jak coś już uzbieram to ywłaża nagłe wydatki :( juz nawet termin miałam :( (
klimejszyn - 21-06-2013, 12:52

Milena, ja głównie robię u Iona z Hardcore Tattoo w Krakowie. mam 2 tatuaże Paulera, ale no, teraz tylko Ion.
powiem Ci, że udo da się znieść, chociaż faktycznie były momenty, że kopałam ścianę odruchowo :P najmniej bolały mnie przedramiona, ale teraz po tym co przeżyłam robiąc palucha... to mogę stwierdzić, że udo nie bolało ;D

Milena - 21-06-2013, 14:16

klimejszyn, ja robiłam na klatce piersiowej i mogę ocenić ten ból 6/10, a udo to 10/10, ale każdy ma swoje odczucia bólowe :) Do mnie też doszło ogólne zmęczenie 2 tygodniowym intensywnym podróżowaniem i z takiego tripu prosto do studia, więc na pewno też się to przyczyniło do większego odczuwania bólu :)

Z Krakowa do kojarzę tylko Kult Tattoo :)

Remotay - 21-07-2013, 18:04
Temat postu: Moja kolekcja
Nutki - 60zł
Pięciolinia - 120zł
Smok - 90zł
Dubstep - 60zł
Twarz - 150zł

deadend - 21-07-2013, 22:43

Remotay napisał/a:
Nutki - 60zł
Pięciolinia - 120zł
Smok - 90zł
Dubstep - 60zł
Twarz - 150zł

Za wszystko inne zapłacisz kartą master card - czy jak to tam szło ;)

Remotay - 22-07-2013, 00:52

deadend napisał/a:
Remotay napisał/a:
Nutki - 60zł
Pięciolinia - 120zł
Smok - 90zł
Dubstep - 60zł
Twarz - 150zł

Za wszystko inne zapłacisz kartą master card - czy jak to tam szło ;)

hahaha no właśnie ;) dobre dobre :D

asia030984 - 23-07-2013, 20:07

już mam swoją czachę ;D
oto i ona :)

Karoola - 23-07-2013, 20:57

asia030984, wow :-o niezła! ;D
asia030984 - 23-07-2013, 20:57

Karoola, dzięki ;*
Rysia88 - 23-07-2013, 21:16

Asia jesteś szalona ;*
Aniussia - 23-07-2013, 21:25

ale zajefajny tattoo :)
evecious - 23-07-2013, 21:26

asia030984, wow odważnie 8)
Pattina - 23-07-2013, 21:27

asia030984, O jaaa cię ! Ale wypas !
Brawa za odwagę :D

mibec - 23-07-2013, 21:29

asia030984 tos zaszalala :)
neravia - 23-07-2013, 21:45

asia030984, no no no .. ;D
pasiconik - 24-07-2013, 08:12

O wow, Asiu no takie tatoo to już nie żadna podpierdółka ;D Robi wrażenie, ekstra :)
asia030984 - 24-07-2013, 11:47

dziękuję dziewczynki ;* ;*
Mazdeczka - 24-07-2013, 12:38

asia030984 odjazdowy :) jak wrócę z pracy do domu to zarzucę fotę mojego małego tatuażu (zrobiony z okazji 25 urodzin, teraz na 30 planuje kolejny... już mam pomysł tylko muszę odpowiednich wzorów poszukać ;D )
Pattina - 24-07-2013, 13:42

To ja swoich nie wrzucam,bo siara przy takich arcydziełach :P
Karoola - 24-07-2013, 14:37

Pattina, a masz jakieś nowe? Bo tamten na stopie fajny jest! I chyba masz jeszcze jeden, tak?
Mazdeczka - 24-07-2013, 16:07

a oto i mój tak wyglądał po zrobieniu, teraz wypadało by poprawić kolorki
Pattina - 24-07-2013, 16:21

Karoola, Nowych nie, nie mogę się przemóc bo obawa z bólem mnie blokuje :P
Mam jeszcze jeden na plecach, ale to już staaary ;)

asia030984 - 24-07-2013, 20:21

Pattina, dawaj, dawaj ;)
Mazdeczka, kotecek ;D

Almathea83 - 24-07-2013, 23:06

asia030984, szok, jaki wieeelki :-P bardzo odważnie, brawo! my z współlokatorką zamierzamy jesienią się poddziarać malutko :) ja mam plan na 4 łapeczki z tyłu na szyi tak wysoko, żeby sięgały do linii włosów 8)
asia030984 - 25-07-2013, 10:46

Almathea83, ja na karku teraz będę robiła microdermala ;D
Wyszedł spory, na całe udo ;) Ale juz mam pomysl na tył uda 8)

donia457 - 25-07-2013, 10:54

asia030984, tatoo super :haha:
Mazdeczka - 25-07-2013, 13:00

asia030984 oj kotecek ;D mam już plan na taki nieduży motor na stopie... a jak mój TŻ zasłuży to zrobię malutkie serduszko na pośladku :-P
asia030984 - 25-07-2013, 20:14

Mazdeczka, ooo a czemu motor???
Ja na posladkach nie mam miejsca :-P

Mazdeczka - 02-08-2013, 13:23

asia030984 bo motorki to jeden z moich "fiołków" ;D
asia030984 - 02-08-2013, 14:01

Mazdeczka, ja to bym chcicła prawdziwy :-P

A już mam plan na kolejny tatuaż. Druga strona uda - kobieta demoniczna :)
No i oczywiscie plecy, ale na to kupe kasy trzeba... :<

klimejszyn - 02-08-2013, 18:47

tutaj widać mój nieskończony ołówek:

:P

kasia1209 - 03-08-2013, 08:44

klimejszyn, mega ;D
Silver69 - 03-08-2013, 16:11

klimejszyn, super :D
PeKa - 03-08-2013, 17:41

I ja mam pomysł na kolejne dwa :D Na drugim reku na całe przedramie rozcięta skóra a pod nią klawisze od piano, a na łydce cos związanego z moja drugą pasją :haha: Zbieram fundusze :)
mibec - 03-08-2013, 18:46

PeKa napisał/a:
rozcięta skóra a pod nią klawisze od piano
ciekawy pomysl :)
PeKa - 10-08-2013, 17:04

A na łydke chce to :) I pewnie to będzie przed druga ręką.

evecious - 10-08-2013, 18:09

PeKa, Fajneee 8)
tenshii - 11-08-2013, 19:27

spodobało mi się :D

donia457 - 11-08-2013, 22:35

tenshii, dobre :D
hodowca82 - 20-08-2013, 10:05

Mazdeczka - 21-08-2013, 13:28

tenshii dobre :D

asia030984 my z TŻ już mamy prawdziwe śliczne Suzuki SV 650 :heart: a teraz kolej na stopie : i na pośladku :-P

asia030984 - 05-09-2013, 11:10

U mnie jak wszystko pójdzie dobrze to robie sobie Muerte na udzie - z tyłu za czachą ;D
Wielkościowo podobnie :-P

Karoola - 05-09-2013, 12:54

asia030984, :dribble: Faajnie! Bardzo mi się podobają takie tatuaże, ale nie wiem, czy kiedykolwiek się na jakiś zdecyduję :confused:
asia030984 - 05-09-2013, 13:27

Karoola, no ja chciałam właśnie jako,s to połączyć, czachę i babkę ;) i wtedy będzie udko zrobione prawie w całosci, bo jeszcze pomiędzy cos się da wklecić ;)

[ Dodano: 05-09-2013, 14:28 ]
a czemu sie nie zdecydujesz???
Ja jakoś problemu z tym nie mam :P Tyle, że muszę ukrywać zarówno w pracy( której teraz akurat nie mam :cring: ), jak i przed rodzicami ;]

Milena - 05-09-2013, 16:06

Ja mam termin za równe 20 dni :)
asia030984 - 05-09-2013, 19:58

Milena, a co sbie robisz i gdzie????
Milena - 05-09-2013, 20:01

sztylecik z różą, na wewnętrznej stronie uda obok tego co już mam :) tym razem b&w
asia030984 - 05-09-2013, 20:10

Milena, cos te uda ostatnio na chodzie są ;) Masz już projekt??
A przypomnij mi,Ty masz na udzie (ale nie pamiętam co) i jaskółkę. Coś jeszcze???

Milena - 05-09-2013, 20:18

asia030984 napisał/a:
Masz już projekt??

Nie mam projektu, bo będzie autorski i zobaczę go dopiero parę dni przed o ile nie na miejscu :)

asia030984 napisał/a:
Ty masz na udzie (ale nie pamiętam co)

kobietę z wilczkiem :)

asia030984 - 05-09-2013, 20:27

0Milena, a no tak :) już teraz sobie przypominam :)
A też będzie w kolorze????

Też mam nadzieję, ze mi wypali teraz w październiku ;)

Milena - 05-09-2013, 20:28

asia030984 napisał/a:
A też będzie w kolorze????

nie :) czarno-biały tym razem :)
a Twój?

asia030984 - 05-09-2013, 20:31

Milena, Ty patrz, ale ja durna :brick: :brick: :brick:
Przecież pisałaś - oj źle ze mną się dzieje :D :D

Mój ma być z elementem koloru :)

Milena - 05-09-2013, 20:35

asia030984 napisał/a:
Ty patrz, ale ja durna :brick: :brick: :brick:
Przecież pisałaś - oj źle ze mną się dzieje :D :D

https://www.facebook.com/...&type=1&theater

:D :D

asia030984 - 05-09-2013, 20:36

Milena, dokładnie :D :D :D :D
Karoola - 05-09-2013, 22:43

Milena, Twoje udo wygląda jak łydka :-P Nie zgadłabym, co to za część ciała :D
Tatuaż bardzo ładny, coś symbolizuje?

Milena - 06-09-2013, 05:28

Karoola napisał/a:
Twoje udo wygląda jak łydka :-P Nie zgadłabym, co to za część ciała

Na zdjęciu może być to łydka, ramię albo przedramię, do wyboru do koloru, a w rzeczywistości moje udo wyglądało jak balonik, opuchlizna=magia złudzeń optycznych :D

Karoola napisał/a:
atuaż bardzo ładny, coś symbolizuje?

Tak :) Dla mnie tak w najgłębszej warstwie serducha symbolizuje Zefirka :)
Symbolizuje wieź człowiek-zwierzę, oswojenie czegoś na pozór "dzikiego", zaufanie i miłość między nimi :) Dlatego wilczek jest przedstawiony łagodne i śpi spokojnie w ludzkich objęciach, serduszko i kluczyk do niego - relacja zamknięta, której nikt/nic nie jest w stanie zepsuć :)

inkapek - 06-09-2013, 08:37

ja jestem umówiona na poniedziałek ale nie pojadę, młody do przedszkola, wymiana liczników w domu a muszę jechać 120km więc mąż tylko jedzie dokończyć swój a ja za jakiś czas pewnie ehhh a już się tak cieszyłam
Nulcia1 - 06-09-2013, 15:24

Milena, nie lubię tatuaży , ale Twój jest niesamowity i to w jaki sposób go opisałaś coś pięknego :heart:
Milena - 06-09-2013, 19:24

inkapek, a gdzie chciałaś zrobić ? pytam o studio :)

Nulcia1, ;*

asia030984 - 04-10-2013, 14:35

9.10, g. 12 idę robić muerte ;D ;D
Milena - 04-10-2013, 14:46

asia030984, no to miłej sesji życzę :)
asia030984 - 04-10-2013, 18:59

Milena, thx, i czekam na Twój ;)

[ Dodano: 19-10-2013, 11:45 ]
no tak, zrobiłam muertę i stwierdziłam, że żeby zapełnic udo do końca zrobię chicę i co?! Szukam wzoru :-P

Pattina - 23-10-2013, 10:50

Właśnie wróciłam z nowym nabytkiem :)
Skromniej niż poprzednie
Tylko nie ma kto mi foty trzasnąć :P

asia030984 - 23-10-2013, 12:20

mi się już tattoo wygoił i 30.10 idę na kolejny ;D
Milena - 23-10-2013, 16:31

Szalejecie :) Ja do końca roku będę grzeczna :D
donia457 - 23-10-2013, 19:08

asia030984, Pattina, to w sumie po ile juz ich macie ? :-P
bo sie pogubiłam :bad:

inkapek - 23-10-2013, 21:27

Milena, pablo w sławnie
Pattina - 23-10-2013, 23:12

donia457, Ja tylko 3 :P
donia457 - 23-10-2013, 23:15

Pattina, fajnie,ja mam tylko 2 ;D a moj tż ma tylko 4 :D
Milena - 24-10-2013, 07:43

ja mam 3, a TZ (chwila na liczenie) 9, chyba o żadnych nie zapomniałam :-P
asia030984 - 24-10-2013, 09:35

Jam mam 8, a zaraz będzie 9 ;)
mój M ma 2, a zaraz 3 lub 4 :-P :-P

donia457 - 24-10-2013, 14:06

asia030984, Ty to jestes :-P prawdziwy Leon Zawodowiec :D
asia030984 - 29-10-2013, 10:29

Milena, czekam na foto ;)

[ Dodano: 29-10-2013, 10:29 ]
donia457, he he :D :D

Karoola - 06-11-2013, 23:05

asia030984, to już zrobiłaś muertę? A gdzie zdjęcie?
Ewelina - 07-11-2013, 09:33

a ja mam jeden :-P którego chcę się pozbyć :-P
asia030984 - 07-11-2013, 10:19

Karoola, zrobiłam, teraz dorabiac będę pająka i kończyć kolejny :-P
W taki oto spsób będę miała cełe udo zabudowane ;D

mibec - 07-11-2013, 10:27

asia030984, poka-poka :)
asia030984 - 07-11-2013, 12:32

średnio widać, ale co tam :-P

gdzie kończy sie czaszunia i jest kwiat, na który będzie schodził pająk, który łączy tattoo z czachą wcześniejszą. Od wewnętrznej strony uda, muerta nr 2, połączona z czachą i muertą nr 1 kwiatem i włosami 8)
Ciężko to opisać. Teraz idę w środę i mam nadzieję, że już udko skończymy :lookdown:

Almathea83 - 07-11-2013, 12:59

ja wczoraj byłam się zapisać w polecanym przez znajomych studio i się zapisałam na pierwszy wolny termin... 4 lutego 2014 :D :D ale podobno warto czekać to czekam :) a chcę takie ło coś: http://www.juxtapost.com/...ndelion_tattoo/
Karoola - 07-11-2013, 13:09

asia030984, chyba musiałabyś nakręcić film, żeby pokazać tatuaże na swoim udzie :-P Ale świetny ten co go widać na zdjęciu ;D
Ja sobie wczoraj z nudów (ah te studia) przejrzałam cały watek, przeczytałam, co pisałam z rok temu i... bleeee. Już nie podobają mi się tamte pomysły.
Czyli chyba nigdy żaden wzór nie spodoba mi się TAK, żeby go sobie w końcu wytatuować.
Almathea83, ładny wzór, ale taki trochę powszechny. Choć może nie aż tak, jak znak nieskończoności na nadgarstku :heart: Chyba najpopularniejszy wzór ostatniego roku :-P

Almathea83 - 07-11-2013, 13:11

Karoola, nie wiedziałam tego i nie widziałam u nikogo na żywo, więc nie modą się kierowałam przy wyborze :) zawsze chciałam mieć sypialnię z fototapetą/ naklejką dmuchawca za łóżkiem, a że nie mam mieszkania to na razie zostaje tattoo :-P
asia030984 - 07-11-2013, 13:16

Karoola, dziękuję ;* Jak skończę teraz ten i połączę wszystko to może uda mi sie jakieś fotki porobić, a jak nie to chociaż ten nowy zrobię i mojego pajączka :-P
Almathea83, dokładnie, ostatnio są modne dmuchawce, bądź tez piórka, z których wylatują ptaki ;)
Ja na żywo dmuchawce widziałam, moja kmpela ma, a ostatnio u laski u dentysty :-P

Karoola - 07-11-2013, 13:36

Almathea83, jak tak to spoooko :-P Ja osobiście nie widziałam, ale mam mało wytatuowanych znajomych. Za to w internetach dużo podobnych "inspiracji" widziałam.
To jest tak, jak mówił mój nauczyciel polskiego: pierwszy koleś, który porównał kobietę do kwiatu, był genialnym poetą, a każdy kolejny po prostu idiotą. Dlatego czasami mimo, że wzór jest bardzo ładny, to po jakimś czasie wydaje się nijaki. Ale najważniejsze, żeby sobie się podobać :) No i wierzę Ci, że nie robisz tego pod wpływem mody. U mnie w szkole dziewczyna chyba... 17sto letnia? zrobiła sobie w tamtym roku tatuaż, całkiem spory, na łopatce. Zgadnijcie co..... ptaszki! Które wylatywały z czegoś, chyba właśnie piórka. I niech mnie ktoś przekona, że to jest wzór o którym marzyła, podkreślający jej osobowość, starannie zaplanowany, o głębokiej symbolice, którego nie będzie żałowała za 20 lat. Tzn. mi to lotto, jej ciało, niech sobie tatuuje co chce, po prostu takich tatuaży nie uważam za sztukę, zwykłe powielenie wzoru.
asia030984, to czekam na fotki. Jakąś wielką przyjemność sprawie mi oglądanie cudzych tatuaży :P Te wszystkie Miami Ink też uwielbiam oglądać :-P

asia030984 - 07-11-2013, 13:51

Karoola, też oglądam tego typu programy :)
A co do tatuaży, ja zrobiłam sobie pierwszy, jak miałam 15 lat, drugi 17 :-P
Pierwszy już przerobiłam, bo mma zabroniła nowych :D więc trzeba było to obejść :) Ten co robiłam, jak miałam 17, dalej mi się podoba 8)
chciąłabym je jakos połączyć, bo chciałabym całe plecy, ale to wyższa szkola jazdy i kasa, więc pewnie nie prędko to nastąpi. :(

tenshii - 07-11-2013, 14:15

A ja będę miała w ciągu dwóch tygodni swój pierwszy ;D
Tylko się jeszcze zastanawiam czy niebieski zostawić czy jednak czarny

asia030984 - 07-11-2013, 14:19

tenshii, zastanów się nad niebieskim, bo lubi wybijać, zmieniać barwę, bądź też pod wpływem słońca swędzieć, lub robić się wypukły ;)
Też chciałam kiedyś łapki ;)
Fajne te inicjały :lookdown:

tenshii - 07-11-2013, 14:26

asia030984, o dzięki za podpowiedź. To chyba jednak czarny.
I teraz nie wiem czy wypełniony czy cieniowany.

asia030984 - 07-11-2013, 14:29

tenshii, można fajnie zrobić to cienami ;) np. od najjasniejszych do najciemniejszych, tak przechodząch. Nawet na tym wzorze masz cienie ;) Więc możesz zobaczyć mniej więcej co i jak.
Jeżeli zrobisz cały czarny, to będą tylko takie plamy ;) i jak wtedy te inicjały?

a najlepiej poproś tatuatora, aby pokazal Ci dwie wersje i wtedy zdecydujesz ;D

tenshii - 07-11-2013, 14:38

asia030984, dzięki ;D
asia030984 - 07-11-2013, 14:40

tenshii, nie ma za co :)
Pattina - 07-11-2013, 15:34

asia030984, ja mam na plecach niebieski i nie bylo zadnych problemow ani z gojeniem ani z traceniem koloru mam go prawie 8 lat i nic sie nie zmienil :)
Mi osobiscie kolorowe bardziej sie podobaja, kark zostawiam w spokoju ale chce stope poprawic i dodac koloru na wiosne :D

Milena - 07-11-2013, 16:29

Dobrze zrobiony tatuaż nie straci koloru, te czasy już minęły. Poza tym odpowiednia pielęgnacja tatuażu, szczególnie kiedy wystawiamy go na słońce.

Ale mimo wszystko Aniu, wydaje mi się, że czarny będzie się lepiej prezentował :)

[ Dodano: 07-11-2013, 16:31 ]
Almathea83, twój termin mnie nie dziwi, a w jakim studio i u kogo?

Rzeczywiście takich tatuaży (ten wzór, który pokazałaś) jest teraz bardzo dużo, ale jeśli koniecznie zależy Ci na dmuchawcu to może poproś o lekką modyfikację tatuażystę, zawsze to troszkę inaczej?

asia030984 - 07-11-2013, 17:08

A widzicie. Ja znam osobiście ludzi, którym niebieski w ogóle się nie przyjął. Znajomej zrobił się zielony i swędzi. Ale wydaje mi się, że to wszystko zależy, jak skóra zareaguje na barwnik. Pamiętajmy, że jest wielu producentów tuszy i nie każdy barwnik jest dla każdego.
Swoją drogą Milenko pokaż tattoo ;)

Almathea83 - 07-11-2013, 17:21

Milena, Ultra Tattoo na Czystej we Wrocławiu :) u Damiana, koniecznie do niego się miałam umówić :-P parka od Skalaka jego polecała plus jeszcze inny salon ale za daleko bym miała- a do tego na Czystej mam 10 min piechotą :)

no a dmuchawiec zostaje bo zwyczajnie skradł moje serce i baaardzo mi się podoba :) tu jest dmuchawiec który on dziarał tylko kurcze coś mi się dzisiaj nie otwiera pełna galeria: https://www.facebook.com/...pe=3&permPage=1

Ewelina - 07-11-2013, 17:27

Też mi się te dmuchawce podobają i odlatujące ptaki :)
Pikuś - 07-11-2013, 18:00

Mi się ten https://www.facebook.com/...pe=3&permPage=1 nie podoba, to na pewno kwestia gustu, ale dla mnie jest słabo wykonany :P
Ewelina - 07-11-2013, 18:06

Pikuś, a jak inaczej wykonać latawiec? Jak się go przebajerzy będzie wyglądał kijowo. Mi się wykonanie podoba, cienie są ładnie rzucone, ale tak jak piszesz to już kwestia gustu :)
Milena - 07-11-2013, 18:14

Wg mnie też słabe wykonanie :shy:
Pikuś - 07-11-2013, 18:15

Ewelina, okiem totalnego laika, ten mi się nie podoba, nie wiem co w nim zmienić. Możliwe, że przeszkadza mi jego rozmiar i umiejscowienie, zbyt "delikatne" linie, niedociągnięcia, dla mnie jest po prostu brzydki i zrobiony na odwal się. Ale jak już obie napisałyśmy kwestia gustu ;)
Milena - 07-11-2013, 18:17

Nie chodzi o przebajerzenie, tylko o kreskę, cieniowanie, kontur, dopracowanie detali - czysto techniczne sprawy
tenshii - 07-11-2013, 18:21

Mnie też się to wykonanie nie widzi :(
Ale ja się też nie znam na tym. Na oko laika faktycznie mogli to lepiej zrobić

Ewelina - 07-11-2013, 18:23

tenshii napisał/a:
Ale ja się też nie znam na tym. Na oko laika faktycznie mogli to lepiej zrobić
to tak jak ja, nie siedzę w tym. dla mnie to jest poprawnie wykonane.
Milena - 07-11-2013, 18:28

tatuaż to sztuka, a tatuażysta to artysta więc niech się wykaże swoimi umiejętnościami a nie tylko wbija igłę w ciało. Dobór kolorów, grubość kresek, cienie, wszystko to co cechuje dobrego rysownika powinien zawierać tatuaż, więc nie dajmy się omamić byle czym, bo w dzisiejszych czasach tatuaż może zrobić każdy kto potrafi trzymać maszynkę w dłoniach, a nie wie nic o rysunku
Almathea83 - 07-11-2013, 22:36

hmm no to będę miała pospolity wzór w mam nadzieję, że jednak dobrym wykonaniu, trochę mnie zasmuciłyście że to źle wygląda, ale kurcze komuś trzeba zaufać. Mam jeszcze do wyboru z polecenia tatuażystę, który robi takie o tattoo: https://www.facebook.com/...49045086&type=3

no i w porównaniu prace Damiana, do którego mam iść: https://www.facebook.com/...50935331&type=3

Milena, Asia- Wy najbardziej doświadczone, looknijcie w wolnej chwili proszę :)

Milena - 08-11-2013, 13:59

Almathea83 gdybym miała wybrać z nich dwóch, to jednak Damian, ten dmuchawiec bardzo słabo mu wyszedł ale robił go w 2011 i ogólnie prace z tego roku są wielką lipą, młodsze prace są już lepsze więc możliwe, że jest progres :) Powiedz mi jeszcze, czy on sam będzie rysował tego dmuchawca czy przyniesiesz mu gotowy projekt?
Almathea83 - 08-11-2013, 14:00

Milena, sam będzie rysował :)
Milena - 08-11-2013, 14:04

Almathea83, to poproś żeby wcześniej przygotował projekt, żebyś mogła na spokojnie się, bez emocji zastanowić co zmienić jeśli zajdzie taka potrzeba :)
Chwaliłaś się w którym miejscu będzie? Bo chyba przeoczyłam :)

Almathea83 - 08-11-2013, 14:10

Milena, dzięki za wskazówki :) a miejscówka: łopatka z przejściem na ramię (tył) tych puszków, podobnie jak u tej pani z pierwszego linku co wklejałam :) jeszcze dużo czasu zostało, ale w najbliższym czasie napiszę do niego, jakie ma dla mnie propozycje :-P
Milena - 08-11-2013, 14:14

Almathea83, a ile cm gdzieś tak liczysz? :) I jaka cena jeśli mogę zapytać tak z ciekawości :)
Almathea83 - 08-11-2013, 14:18

Milena, "tak, żeby ładnie wyglądało" :-P mniej więcej jak w linku, który wkleiłam, nie chcę całej połowy pleców, ale mały też będzie źle wyglądał przy takiej powierzchni :) cena- max 400 PLN, ale raczej bliżej 350. To dużo?
Milena - 08-11-2013, 14:21

Cytat:
cena- max 400 PLN, ale raczej bliżej 350. To dużo?

Nie :)

Mi się marzy druga nóżka, zrobię na pewno ale jeszcze szukam w głowie motywu :)

Almathea83 - 08-11-2013, 14:33

Milena, u mnie były najpierw psie łapki na tapecie, tatuowane z tyłu na szyi- ale sobie pogooglowałam jak to wygląda i wcale mi się nie podobało :doubt: później wpadłam na pomysł z dmuchawcem i trzymam się koncepcji :) a gdybym miała wybrać teraz coś innego to nie miałabym pomysłu wcale, jakieś demony mi się nie podobają, to samo kwiatki. Generalnie czarne tattoo mi się podobają znacznie bardziej niż kolorowe :)

w którejś z galerii tych tatuażystów widziałam fajne, duże pióra na obu rękach, na kości przedramieniowej (chyba tak się ona nazywa) :)

Milena - 08-11-2013, 14:44

Almathea83, pamiętam ile czasu mi zajęło rozmyślanie nad pierwszym tatuażem, co, gdzie, w jakich kolorach/odcieniach, a teraz... :D

Almathea83 napisał/a:
na kości przedramieniowej (chyba tak się ona nazywa)

Ale mnie teraz rozbawiłaś :D :D Już Cię uwielbiam ;D

Almathea83, ciekawe czy w twoim przypadku na jednym się skończy :-P

Pattina - 08-11-2013, 15:40

Milena napisał/a:
ciekawe czy w twoim przypadku na jednym się skończy
No u mnie miało sie skończyć na jednym :P
tenshii - 08-11-2013, 15:42

Cytat:
No u mnie miało sie skończyć na jednym :P

u mnie musi :P nie chcę być wytatuowana cała :P

Almathea83 - 08-11-2013, 15:44

Milena, no ta od dłoni do łokcia co idzie na zewnątrz to jak się nazywa? :-P anatomię miałam ostatnio w LO z 11 lat temu :-P

na razie będzie jeden, ale nie mówię że będzie on ostatni ;D

Pattina - 08-11-2013, 15:56

Almathea83 napisał/a:
no ta od dłoni do łokcia co idzie na zewnątrz to jak się nazywa?
Chodzi Ci o kość promieniową ? :D to ta z góry a pod spodem masz łokciową :D
Almathea83 - 08-11-2013, 16:01

Pattina, no promieniowa :D dokładnie ten tatuaż mam na myśli: https://www.facebook.com/...&type=3&theater :)
klaudia1234 - 08-11-2013, 16:02

Pytanie z innej beczki.
Wiecie może co oznacza wypełniona gwiazdka, taki tatuaż? :)

Milena - 08-11-2013, 17:59

Pattina napisał/a:
No u mnie miało sie skończyć na jednym

tak, tak, u mnie też :D

asia030984 - 08-11-2013, 21:22

He he, ja w ogóle nie zakładałam, że będzie jeden. Od razu chciałam dużo :P

No i Olu zgadzam się z Mileną. Nowe prace są o wiele lepsze. Wygląda na to, że się poprawił chłopaczyna ;)

Basia i Barni - 08-11-2013, 22:26

Milena pokaż tatuaże :D
AnIeLa - 09-11-2013, 20:18

Dostałam info od znajomego jeśli chodzi o tauażystów w Zieonej Dziurze.

Tutaj jedno studio

http://www.nekroskoptattoo.com/galeria.php

tutaj drugie
http://www.superiortattoo.com.pl/gallery.html

w tym pierwszym wynalazłam to :

http://www.nekroskoptatto...eria.php?ph=404

Milena - 09-11-2013, 20:23

AnIeLa napisał/a:
w tym pierwszym wynalazłam to :

http://www.nekroskoptatto...eria.php?ph=404

ojeeeeej :) :) :)

AnIeLa - 10-11-2013, 16:14

Milena, Ty masz tatuaż na nóżce- jak wyglądało to cenowo mniej więcej?
Milena - 10-11-2013, 16:57

AnIeLa, cena zależy głównie od wielkości, miejsce nie ma raczej znaczenia. Ogólnie za jeden zapłaciłam 1000zł, ale on jest duży + kolor + całodniowa sesja, za drugi- mniejszy ok. 14cm długości - zapłaciłam 350zł, ale to cena po znajomości :)
AnIeLa - 10-11-2013, 17:31

Milena napisał/a:
cena zależy głównie od wielkości, miejsce nie ma raczej znaczenia.

to to wiem :) Ale właśnie o udo mi chodzi a to wielkościowo mamy prawie zbliżone :-P

Milena - 10-11-2013, 18:56

AnIeLa napisał/a:
Ale właśnie o udo mi chodzi a to wielkościowo mamy prawie zbliżone

No ale co udo? :-P może być całe wydziarane, może być tatuaż na połowę uda, może być 5cm tattoo na udzie :-P Liczy się wielkość tatuażu

AnIeLa - 10-11-2013, 18:59

Podejrzałam jakiś czas na FB jeśli chodzi o wielkość :-P https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/554864_557857170941425_829314742_n.jpg dlatego pytałam :D
Milena - 10-11-2013, 19:31

AnIeLa, no w przypadku tego to 1000zł - tyle co całodniowa sesja w studio :)
Hm, myślisz o jakimś tatuażu dla siebie? ;D

AnIeLa - 11-11-2013, 14:45

Milena, ja myślę od kilku lat o tatuażu dla mnie. W tym wątku pisałam o tym już kilka razy. :)

Ale jakoś nie udało się uzbierać pieniędzy a byle gdzie robić oby tanio też nie chcę.

Milena - 11-11-2013, 17:40

AnIeLa, tak wiem, czytałam, myślałam, że może już brniesz do celu ;D Słoiczek założyć i odkładać grosik do grosika ;)
AnIeLa - 11-11-2013, 17:52

Milena, brnę do celu ;D

A powiedzcie mi jak to jest z uczuleniem. Zrobi mi jakiś tatuażysta próbę?

Moja mama robiła sobie permanentny / brwi/ i po 2 dniach oczu nie miała- okazało się, że jest uczulona :-o

Madzialenka - 11-11-2013, 18:02

klaudia1234 napisał/a:
Pytanie z innej beczki.
Wiecie może co oznacza wypełniona gwiazdka, taki tatuaż?

jesli znajduje sie na pagonie to to odsiedziany 3 letni wyrok :D

Milena - 11-11-2013, 18:18

AnIeLa napisał/a:
Zrobi mi jakiś tatuażysta próbę?

Ja się z tym nie spotkałam, ale zapytaj o to swojego tatuatora, sama jestem ciekawa :)

AnIeLa - 11-11-2013, 18:23

Milena, no właśnie będę musiała. Bo na sterydach jak Matula wylądować nie chcę.
tenshii - 12-11-2013, 19:34

Mam :)

tylko miejsce trochę niefortunne bo nie byłam w stanie bardziej obrócić ręki, i się namęczyłyśmy. Ból generalnie żaden :D

Mój tatuaż, cała moja psia dusza zawarta w nim jest :)

Nulcia1 - 12-11-2013, 19:57

tenshii, super wygląda ;)
kasia1209 - 12-11-2013, 20:22

tenshii, cudowny :dribble:
Karoola - 12-11-2013, 20:31

tenshii, łooo extra! :haha:
mibec - 12-11-2013, 22:26

tenshii, super :)
tenshii - 13-11-2013, 09:24

Dzięki ;D dziś to już w ogóle pięknie wygląda ;D
asia030984 - 13-11-2013, 13:07

tenshii, super :)
Ewelina - 13-11-2013, 20:44

tenshii, ale fajny :haha:
Milena - 13-11-2013, 20:56

tenshii, widzę, że rąsia opuchnięta, ale super, że nie bolało ;D Panikara... :D :D ;*
tenshii - 14-11-2013, 18:41

Milena napisał/a:
Panikara... :D :D

oj tam oj tam :P

ja w ogóle myślałam, że to będzie bolało jakoś przez pierwsze dni, może piekło czy chociaż naciekało tą limfą.
A ja mam już jak zagojony. Suchy, ale nie za suchy, ładny, i w ogóle go nie czuję. Może to kwestia maści?

Milena - 14-11-2013, 19:07

tenshii napisał/a:
a w ogóle myślałam, że to będzie bolało jakoś przez pierwsze dni

zależy od miejsca, Ty masz takie, że "nie krępuje" ono ruchów, ja swój pierwszy zrobiłam w okolicach stawu ramiennego i przy pewnych ruchach czułam ból, drugi na bocznej części uda to nie mogłam spać na tym boku :)

tenshii napisał/a:
może piekło czy chociaż naciekało tą limfą

Czasami nieznacznie nacieka przez pierwsze dni, ale nie jest to żadnym warunkiem i raczej w przypadku rozległego tatuażu niż małych

tenshii napisał/a:
A ja mam już jak zagojony

Uważaj jeszcze :) powierzchowna warstwa goi się do 2 tygodni, mimo, że wydaje nam się, że już jest wszystko super. Jeszcze chyba czeka Cię etap złuszczania :)

Ewelina - 14-11-2013, 19:08

Milena napisał/a:
etap złuszczania
u mnie prawie wogóle się nie złuszczał, ale ja też cały czas nawilżałam i chyba przez to nie czułam :)
tenshii - 14-11-2013, 19:12

Milena napisał/a:
Uważaj jeszcze

wiem wiem :)
smaruję maścią, przemywam co jakiś czas :)

Milena - 14-11-2013, 19:13

Ewelina, Ty tam lepiej planuj covera na tego swojego B.... ;D
Ewelina - 14-11-2013, 19:20

Milena, Mój B. na razie sobie posiedzi na tej łopatce. Może w następnym roku się za niego wezmę. Teraz jest tyle wydatków :-P ale tak czy siak przegonie go bo patrzeć na niego nie mogę :-P
Milena - 14-11-2013, 19:20

Ewelina napisał/a:
ale tak czy siak przegonie go bo patrzeć na niego nie mogę

to dobrze, że masz go na plecach hihi ;D

tenshii - 14-11-2013, 19:23

Wiecie, że już mi się drugiego zachciewa :P To straszne jest :D muszę walczyć :D
Milena - 14-11-2013, 19:23

tenshii napisał/a:
Wiecie, że już mi się drugiego zachciewa :P To straszne jest :D muszę walczyć :D

Wpadłaś... :D

tenshii - 14-11-2013, 19:24

Milena napisał/a:
Wpadłaś... :D

wyleczę się :P

Ewelina - 14-11-2013, 19:24

Milena napisał/a:

to dobrze, że masz go na plecach hihi
Też tak myślę :D Ale z drugiej strony jak był by bardziej widoczny to już od dawien dawna bym go nie miała :-P

tenshii napisał/a:
Wiecie, że już mi się drugiego zachciewa To straszne jest muszę walczyć
A tam trzeba się poddać :D :-P
tenshii - 14-11-2013, 19:25

Ewelina napisał/a:
A tam trzeba się poddać :D :-P

oj nie nie :P

zrobię sobie w jakimś mega bolesnym miejscu i się wyleczę :D

Ewelina - 14-11-2013, 19:25

tenshii napisał/a:
zrobię sobie w jakimś mega bolesnym miejscu i się wyleczę
na czterech literach :D :D :D :D
tenshii - 14-11-2013, 19:26

Ewelina napisał/a:
na czterech literach :D :D :D :D

to by było mega bolesne z uwagi na fakt, że cały czas siedzę :D

Milena - 14-11-2013, 19:27

tenshii napisał/a:
wyleczę się

yhym... :-P

Ewelina, jest mały, to można go zakryć czymś fajnym :) :)

Ewelina - 14-11-2013, 19:38

Milena, wiem jak na razie pomysłu też brak. I pewnie tak będę ze 2 lata się głowić co by tu zrobić a chcę coś wyjątkowego :) i trochę kolorowego :)
asia030984 - 14-11-2013, 20:45

a ja jutro idę na dokończenie uda ;D
znowu będę pokracznie chodzić :-P

tenshii - 14-11-2013, 22:02

asia030984, powodzenia ;D
troskliwa - 14-11-2013, 22:26

Aniu fajny tatuaż i w łapeczkach dostrzegłam T i F koleżanka ma zrobione takie łapeczki ale kocie na szyji fajne malutkie jakby kociak przeszedł po szyji
tenshii - 14-11-2013, 22:27

troskliwa napisał/a:
w łapeczkach dostrzegłam T i F

tak jest Aniu ;D moje ukochane psy :)

dziękuję :*

asia030984 - 15-11-2013, 13:24

tenshii, dzięki ;)
dzisiaj zrobiliśmy tylko pająka, bo "kobita" za świeża jeszcze, za 2 tygodnie będzie kończone ;)

Oto pajęczarka :)
Świeżo po zrobieniu

Nulcia1 - 15-11-2013, 13:31

asia030984, wow ale świetnie to wygląda
mibec - 15-11-2013, 13:49

asia030984, wow :haha:
asia030984 - 15-11-2013, 13:56

mibec, Nulcia1, dzięki ;*
Karoola - 15-11-2013, 16:25

asia030984, czad! :dribble:
Pattina - 15-11-2013, 17:10

asia030984, Suuuuper!
Mimo,że nie lubie pajęczaków :P

Milena - 15-11-2013, 17:12

Ładnie zrobione :)
asia030984 - 15-11-2013, 18:17

Milena, Pattina, Karoola, dziękuję ;* ;*
kasia1209 - 16-11-2013, 18:14

asia030984, robi wrażenie ;D
Ewelina - 16-11-2013, 18:24

asia030984, robi wrażenie :haha:
tenshii - 17-11-2013, 10:39

A mi zaczęła dziś skóra schodzić
Milena - 17-11-2013, 10:57

tenshii, to dobrze :) teraz to już z górki
asia030984 - 10-12-2013, 12:12

ja wczoraj skończyłam swoje udko :) teraz jest całe zabudowane :superman:
a dzisiaj trzasnęłam sobie na nadgarstku 3 i 1 z boku - szczurki w kolorze cielistym (ze względu na pracę) ;) :victory:

pasiconik - 10-12-2013, 12:19

asia030984, poka!
asia030984 - 10-12-2013, 12:21

pasiconik, na razie to wszystko jeszcze czerone :(
A szczurki zamiast cieliste są podkrwione :-P
jak się zagoi :P

Ewelina - 10-12-2013, 12:39

asia030984, Ty to jesteś normalnie torpeda :)
Milena - 10-12-2013, 12:42

Szalona :haha:
asia030984 - 10-12-2013, 12:52

bo ja tak mam, że jak coś wymyślę to musi być :D
Ze szczurów mój M nie jest zadowolony - miały być czarne, no ale kompromisowo wyszło cieliście. Jak to stwierdziłam z Evą - moją tatuatorką i już w kumpelą, że zawsze można potem pociemnić ;) hehe

no i myślimy nad zabudową drugiego udka, żeby to pierwsze nie było samotne :-P
tylko tam mam biomechanikę i coś w tym kierunku, tyle że wymyśleć już trudniej ;)
I jak pomyślę o tym bólu... :D :D

Ewelina - 10-12-2013, 12:56

asia030984, Ty mnie kobieta rozpierdzielasz na łopatki :haha: ale tak pozytywnie
Milena - 10-12-2013, 12:58

asia030984 napisał/a:
I jak pomyślę o tym bólu...

dlatego ja najpierw zrobię kontur a dopiero później kolor :) chciałoby się od razu wszystko, ale nie chcę już tak cierpieć :-P

asia030984 - 10-12-2013, 13:01

Milena, a wyobraź sobie wewnętrznę strone uda, albo tył - jajo idzie znieść ;]
Ewelina, :D ;*

Ewelina - 10-12-2013, 13:03

ja już na szczęście bólu nie pamiętam, ale ciągle nie wiem jak się zabrać do etgo żeby stworzyć coś wyjątkowego :)
asia030984 - 10-12-2013, 13:05

Ewelina, ja po paru dniach też zapominam ;)
Jak robiłam tył uda i przy środku trochę, to powiedzialam wszystkim, ze jak wpadnę na pomysł robienia wewnętrznej strony, to mają wybić mi to z głowy. Po paru dniach, już się umawiałam na tatuaż :-P :D :D

Ewelina - 10-12-2013, 13:06

asia030984 napisał/a:
ja po paru dniach też zapominam
wierzę ci na słowo :D

asia030984 napisał/a:
Jak robiłam tył uda i przy środku trochę, to powiedzialam wszystkim, ze jak wpadnę na pomysł robienia wewnętrznej strony, to mają wybić mi to z głowy. Po paru dniach, już się umawiałam na tatuaż
szalona jak nic :-P
Milena - 10-12-2013, 13:08

asia030984 napisał/a:
a wyobraź sobie wewnętrznę strone uda, albo tył - jajo idzie znieść

mnie o dziwo wnętrze tak nie bolało jak na zewnątrz, ale jestem dumna z siebie, że wytrwałam ;D

asia030984 - 10-12-2013, 13:10

Milena, Ale ja mówię o wewnęrznej, blisko pachwin ;)
A dla mnie zewnętrzna to luzik :)
Zaobacz, jak każdy ma inną odpornośc w różnych miejscach :P

Milena - 10-12-2013, 13:13

asia030984 napisał/a:
Ale ja mówię o wewnęrznej, blisko pachwin

wiem, mam tam mój sztylecik :)

asia030984 napisał/a:
Zaobacz, jak każdy ma inną odpornośc w różnych miejscach

też mnie to zadziwia :)

asia030984 - 10-12-2013, 13:14

Milena, ja mam twarz, zaczyna się od samego zgięcia ;]
Milena - 10-12-2013, 13:15

asia030984 napisał/a:
ja mam twarz

a nie "deformuje" Ci w tym miejscu?

asia030984 - 10-12-2013, 13:16

Milena, nie, bo ona się tam zaczyna - źle napisałam ;)
Milena - 12-12-2013, 12:44

26.04.2014 konwent tatuażu we Wrocku :)
Karmen - 18-12-2013, 09:10

gdzie można znaleźć więcej informacji? Chętnie bym się wybrała

[ Dodano: 08-01-2014, 10:37 ]
zastanawiam się nad wytatuowaniem pyszczka mojego psiaka, co sadzicie?

[ Dodano: 30-01-2014, 14:08 ]
Mój znajomy chce sobie coś podobnego wydziarac na ręce. Ciekawe czy mojego ktoś by umiał realistycznie wytatuować :)

Almathea83 - 05-02-2014, 00:26

wreszcie nadszedł ten dzień, pierwszy tattoo za mną :) nic nie bolało, czasami leciuteńko ukłuło, ale coś mi się wydaje że dlatego, że miałam przeniesienie stresu na chorobę Moreniastego. Tak czy inaczej, pierwszego dnia tattoo wygląda tak:

Milena - 05-02-2014, 06:23

Almathea83, jak to się mówi, pierwszy tatuaż boli najmniej ;) dbaj o niego :)
Ewelina - 05-02-2014, 07:30

Almathea83, no i super :haha:
Karoola - 05-02-2014, 07:41

Almathea83, bosko! ;D
tenshii - 05-02-2014, 09:26

Bardzo ładny ;D
Dbaj o niego, bo ja niestety chyba raz zmoczyłam podczas kąpieli i mi się trochę rozmazał w niektórych miejscach :( Niedużo, ale jak się przypatrzeć to widać

mibec - 05-02-2014, 09:27

Ola super :)

Czy ja sie kiedys odwaze? :-P

Kesja - 05-02-2014, 10:03

Ola fajny, fajny :)
Almathea83 - 05-02-2014, 12:54

tenshii napisał/a:

Dbaj o niego, bo ja niestety chyba raz zmoczyłam podczas kąpieli i mi się trochę rozmazał w niektórych miejscach :(

ale to w ogóle nie wolno myć? kurcze, bo ja mam instrukcję, żeby przemywać wodą z mydłem lub żelem do higieny intymnej, wybierać ręcznikiem papierowym i dopiero później maść hmm.

A powiedzcie mi jeszcze, czy dużo tej maści, wklepywać czy tylko nakładać? Bo póki co nie żałuję i mam dość grubą warstwę a na to folię spożywczą :-P

tenshii - 05-02-2014, 13:05

Almathea83, wolno, a nawet trzeba przemywać.
Mi o kąpanie chodziło. Raz zafoliowałam mocno, ale później weszłam do wody bez niczego, i co prawda nie trzymałam ręki pod wodą i uważałam, ale i tak jakoś się rozmyły kontury w niektórych miejscach.

Ja tylko smarowałam maścią. Nie wsmarowywałam jej, zostawiałam żeby było białe widać. Może to też od tego się rozjechało, ale Pati tak kazała :P

Almathea83 - 05-02-2014, 13:07

tenshii napisał/a:
Może to też od tego się rozjechało, ale Pati tak kazała :P

hahha mamy winną :D

aaa jeszcze jedno pytanie na szybko- tak coś kojarzę że moja koleżanka przy zmianie opatrunku przemywała "ranę" chusteczką taką mokrą dla dzieci, w sumie wygodne jak ktoś chodzi do pracy :-P słyszał ktoś o takim sposobie?

Nulcia1 - 05-02-2014, 18:22

Almathea83, bardzo ładny , taki delikatny , kobiecy :)
Milena - 05-02-2014, 19:08

Tatuaż normalnie można moczyć, a maść stosować umiarkowanie na dobrze osuszoną skórę - nie jakaś mega wielka wartstwa i delikatnie wklepywać opuszkami palców
Pattina - 05-02-2014, 19:39

tenshii napisał/a:
Nie wsmarowywałam jej, zostawiałam żeby było białe widać. Może to też od tego się rozjechało, ale Pati tak kazała
Mam 3 i o każdego tak samo dbałam i nic nie mam rozjechanego. Więc nie wiem skąd te pretensje ;)
Almathea83 napisał/a:
hahha mamy winną

Almathea83 napisał/a:
Bo póki co nie żałuję i mam dość grubą warstwę a na to folię spożywczą :-P
Az takiej grubej nie dawaj, bo on też musi oddychać i ja bym już nie zawijała go folią ... każdy mój był zawijany w zasadzie tylko na moment dojazdu do domu i już później po jakiejś godzince dwóch folia ściągana
Almathea83 napisał/a:
moja koleżanka przy zmianie opatrunku przemywała "ranę" chusteczką taką mokrą dla dzieci,
Ja w pracy tak właśnie swoje przemywałam :)
;)

Mnie korci ten nadgarstek nooo ! Ale to bylby już 4 za duuużo :P

Almathea83 - 05-02-2014, 19:43

Pattina, wiesz, taką dostałam instrukcję żeby zakrywać folią to tak robię :-P chociaż dzisiaj przez chwilę nosiłam bez żeby rana poodychała.

Mila -dzięki :)

Milena - 05-02-2014, 19:51

Ja każdy swój tatuaż zawijałam folią przez 3 noce i 2 dni, każdy mi się rewelacyjnie zagoił, zero strupów, zero odprysków :) Wiem, że to nie wygodne łazić z tą folią, ale tatuaż ma się na całe życie, warto o niego odpowiednio zadbać w czasie gojenia
Pattina - 05-02-2014, 19:57

Widocznie jest wiele szkół jak dbać o tatuaż bo u mnie każdy jeden tak jak pisałam miałam krótko zafoliowany później już nie i nie robiły się żadne strupki ani nic takiego zarówno w kolorze jak i w czarnych
Jej no rozkminiam z tym nadgarstkiem i nieee wiem w domu by mnie chyba zastrzelili ale co tam :D
Tylko już nadgarstek taki widoczny i nie wiem jak w pracy by zareagowali :(

tenshii - 05-02-2014, 20:06

Pattina napisał/a:
Więc nie wiem skąd te pretensje

Gdzie Ty tam widzisz pretensje hę? ;)
Poza tym napisałam, że to od kąpieli raczej :)

neravia - 05-02-2014, 21:29

Almathea83, super ! Można wiedzieć czemu akurat na taki sie zdecydowałaś? Czy cos on symbolizuje? :)
Almathea83 - 05-02-2014, 21:33

neravia, najpierw chciałam psie łapki, ale mi przeszło. Później pomyślałam sobie, że zawsze chciałam mieć fototapetę/ naklejkę w sypialni za łóżkiem z motywem dmuchawca. Zaczęłam przeglądać neta i zobaczyłam że fajnie to wygląda akurat w tym miejscu :) koleżanka się śmieje, że symbolizuje mnie bo jestem aktywna i "latam" wszędzie, może faktycznie coś w tym jest ;-)
asia030984 - 09-02-2014, 18:49

Milena napisał/a:
Ja każdy swój tatuaż zawijałam folią przez 3 noce i 2 dni, każdy mi się rewelacyjnie zagoił, zero strupów, zero odprysków :) Wiem, że to nie wygodne łazić z tą folią, ale tatuaż ma się na całe życie, warto o niego odpowiednio zadbać w czasie gojenia

ja z kolei w foli nie chodziłam, bo jak dla mnie nie było żadnej różnicy :-P
No, ale wiadomo, każda skóra jest inna ;)

Ola- słodki :)

Almathea83 - 09-02-2014, 23:52

no dobra, od jutra wracam do pracy i teraz- kleić folię czy nie? Jak często smarować bo pewnie maść będzie się wcierać w ubranie? Swędziawki mam już znaczne, znakiem tego chyba się goi? :-P na ręczniku papierowym i na folii zostają ciemne drobinki- to te "strupki"? :) pomóżcie niedoświadczonej :-P
Milena - 10-02-2014, 06:43

Almathea83, myślę, że już możesz sobie darować folię :) Smaruj co parę godzin, tak żeby nie było to suche. Swędzenie to normalka, a te drobinki to ciężko powiedzieć bo tego nie widzę, ale to pewnie resztki tuszu który się złuszcza powoli, bo żadnych strupów być nie powinno :)
PeKa - 18-02-2014, 11:54

Almathea83 napisał/a:
no dobra, od jutra wracam do pracy i teraz- kleić folię czy nie? Jak często smarować bo pewnie maść będzie się wcierać w ubranie? Swędziawki mam już znaczne, znakiem tego chyba się goi? :-P na ręczniku papierowym i na folii zostają ciemne drobinki- to te "strupki"? :) pomóżcie niedoświadczonej :-P

te ciemne plamki to norma, nic sie nie dzieję ;) Osobiście nie przykrywałbym folią, jeśli miejsce nie jest po ubraniem. Gdy może być na wierzchu to nie zakrywaj, niech oddycha :)

Mi się plany z kolejnym poprzestawiały, teraz inne wydatki będą :haha:

Almathea83 - 18-02-2014, 11:59

PeKa, nie było na wierzchu :-P już ładnie zagojony, teraz tak 3-4 razy dziennie jeszcze smaruję maścią :)

a co tam masz za wydatki? :lookdown:

PeKa - 18-02-2014, 12:04

Almathea83, dobrze wiesz ;)
Karmen - 28-03-2014, 11:10

Ja bym chciała sobie zrobić coś takiego

albo motyw czarnej koronki :)

evecious - 28-03-2014, 11:21

Karmen napisał/a:
Ja bym chciała sobie zrobić coś takiego
[url=http://www.nasze-tat...l3d.jpg]Obrazek[/url]
albo motyw czarnej koronki :)

Fajnie wygląda! daje taki efekt jakby te skrzydełka były uniesione :D

asia030984 - 28-03-2014, 12:40

ja w niedzielę 6.04 idę na kolejny tattoo ;D
Tym razem w ruch idą żeberka :)

Pattina - 28-03-2014, 13:45

Ja wczoraj zrobiłam czwarty tatuaż :heart:
Wstawie jak się zagoi :)
Tym razem zaatakowałam nadgarstek :D

asia030984 - 28-03-2014, 15:01

Pattina, pokaż teraz :)
mój będzie 11 ;)
W planach jeszcze druga noga, drugi bok, plecy i pod piersiami 8)

Pattina - 28-03-2014, 15:11

asia030984 napisał/a:
mój będzie 11 ;)
O jaaaa Cię :greedy: :greedy:
Popuchnięte teraz mam i krzywusy takie powychodziły,wstyd :P

Ewelina - 28-03-2014, 17:15

się rozpędziłyście dziewczynki a ja w dalszym ciągu ze swoim nic nie robię pomysł jest ale czasu teraz brak jak już będziemy po budowie i się wprowadzimy to mamy nadzieje, że czasu będzie więcej :)
siulentas - 28-03-2014, 17:39

a ja mysle wylacznie nad jakims drobnym tatuazem z imieniem i data urodzenia synka :) wiecej mi nie trzeba :)
asia030984 - 28-03-2014, 18:23

siulentas, to już mam ;) Datę i imię synka :)
anna34 - 28-03-2014, 20:00

A ja tatuażu nie zrobie nigdy,bo w wieku starczym budzą we mnie niesmak :-P
Ale za to mam w jednym uchu 3 dziurki na kolczyki,w drugim dodatkowo w chrząstce i jeszcze mam ochote na dżecika w nosie :D
No stara i głupia :-P

aganica - 28-03-2014, 21:27

anna34 napisał/a:
No stara i głupia
Oj tam, nie przesadzaj. Wy młode..to możecie kombinować. Ja to dopiero starocie i jak coś robię to dla.. wygody /jedynie/ :lookdown:
Tak też dla tej wygody...oczy sobie poprawiłam a co... jak szaleć to szaleć :D :D

Milena - 11-04-2014, 19:47

26-27 kwietnia we Wrocławiu, w Browarze Mieszczańskim odbędzie się konwent tatuażu, kto nie był a ma okazję to polecam :) Ja niestety w tym roku odpuszczam, ale... kiedy minie lato będę miała nowe "bejbi" ;D
Nulcia1 - 11-04-2014, 19:50

Milena, co planujesz nowego ? ;D
Milena - 11-04-2014, 19:55

Oglądałam się dziś w lustrze i chyba jednak zajmę się okolicami przedniej strony żeber albo w okolicach powyżej pępka bo tam jakoś pusto :-P udko poczeka ;) a co to jeszcze nie wiem dokładnie, pewnie jakiegoś dzikiego zwierza ;)
Nulcia1 - 11-04-2014, 20:02

Milena napisał/a:
okolicami przedniej strony żeber

;D
Ile masz już tato ? pochwal się wszystkimi bo pamiętam tylko Twoje piękne udo :greedy:

Milena - 11-04-2014, 20:24

Próbowałam zrobić zdjęcie, ale Zefir coś się wpycha w kadr... :D

3 tatuaże: kobieta z wilczkiem, sztylet (którego końca nie widać bo sierśćiuch zasłania) z różyczką, a między paszką a obojczykiem jaskółeczka ;)

Nulcia1 - 11-04-2014, 20:26

Milena, Zefiś ;* jejku jaki on słodki ;* aaa jaskółeczkę pamiętam :)
Milena - 11-04-2014, 20:30

Nulcia1 napisał/a:
Zefiś ;* jejku jaki on słodki ;*

Słodki, ale jak widać obiadku nie zjadł... :doubt: :D

Nulcia1 - 11-04-2014, 20:41

Milena napisał/a:
ale jak widać obiadku nie zjadł...

:D

Milenka masz spódniczkę czy sukienkę ? ślicznie się prezentuje :greedy:

Ewelina - 11-04-2014, 20:44

ja po tym dzisiejszym filmie z udziałem dziecka lekko się zraziłam do igieł, ale tak za rok muszę o sobie pomyśleć.
Milena - 11-04-2014, 20:51

Nulcia1 napisał/a:
Milenka masz spódniczkę czy sukienkę ? ślicznie się prezentuje

to sukienka :) z racji późnej pory bez rajstopa już :-P

Cytat:
ja po tym dzisiejszym filmie z udziałem dziecka lekko się zraziłam do igieł, ale tak za rok muszę o sobie pomyśleć.

no to akurat patologia jak mówiłyśmy... ]:)
ale masz rację koniecznie musisz zrobić metamorfozę B.... ;D

Ewelina - 11-04-2014, 20:52

Bakuś wymiata Tu się nie znasz moja droga :D :-P
Milena - 11-04-2014, 20:54

Ewelina napisał/a:
Bakuś wymiata Tu się nie znasz moja droga

Bakuś - pies na medal... :D

Nulcia1 - 11-04-2014, 20:56

Milena, a po co Ci rajstopa jak masz takie ładne nogi :)
Milena - 11-04-2014, 20:58

Nulcia1 napisał/a:
a po co Ci rajstopa jak masz takie ładne nogi

:girl:

żeby nie zmarzły ;)

Ewelina - 11-04-2014, 20:58

Milena napisał/a:

Nulcia1 napisał/a:
a po co Ci rajstopa jak masz takie ładne nogi

żeby nie zmarzły
Bo to zmarźluch jest :-P
Karoola - 11-04-2014, 21:04

Ewelina, jaki film?
Ewelina - 11-04-2014, 21:05

Karoola, chcesz zobaczyć? :confused:
Karoola - 11-04-2014, 21:43

Ewelina, nie mam pojęcia o co chodzi. To jakieś straszne jest?
Ewelina - 11-04-2014, 21:44

Karoola, https://www.facebook.com/...&type=2&theater
Milena - 11-04-2014, 21:45

Karoola, straszne... "cudowni" rodzice zabrali maluszka do studia i zrobili mu tatuaż na rączce... :-> tatuator też "cudowny", że się zgodził... brak słów
Ewelina - 11-04-2014, 21:52

a dzieciaczek w wieku mojego Jasia może ciut starszy :cring: Ja sobie nie wyobrażam bo sama płaczę z moimi synami na szczepieniu i gdyby nie były przymusowe nie robiłabym ich :confused:
Pattina - 11-04-2014, 21:54

Ja mam 4... a w poniedziałek będzie 5ty :heart:
Na tym mam zamiar spasować, a przynajmniej z małymi :D
Teraz będe się szykować na coś dużego, bombowego :greedy:
Ale potrzebuje kasy i natchnienia :D

Ewelina - 11-04-2014, 21:55

Pattina, a co tam wymyśliłaś? :haha:
Milena - 11-04-2014, 21:56

Pattina, a co i gdzie w poniedziałek robisz? :)
Pattina - 11-04-2014, 22:06

Ewelina napisał/a:
https://www.facebook.com/...&type=2&theater
Oglądnęłam tylko początek... makabra :bad:

[ Dodano: 11-04-2014, 23:08 ]
Ewelina napisał/a:
Pattina, a co tam wymyśliłaś? :haha:
Nadgarstek mam do poprawki w 2óch miejscach to przy okazji sobie żebra machnę, tzn tam gdzie są żebra bo u mnie to tłuszcz hihi ;D - i też będzie napis :)
Na big projekt marzy mi się rękaw... no ale wiadomo w PL to ja nie znajdę normalnej pracy z tym :(
Myślę nad ramieniem i plecami w takim wypadku, no ale na to długo mnie nie będzie stać więc sobie pozostaje w marzeniach :D

Milena - 11-04-2014, 22:09

Pattina napisał/a:
przy okazji sobie żebra machnę

a co tam zrobisz? :)

Ewelina - 11-04-2014, 22:10

Pattina, No to plan już masz :)

Milena napisał/a:
a co tam zrobisz?
Też mnie to ciekawi masz już jakiś konkretny plan? :)
Pattina - 11-04-2014, 22:17

Napisik taki skromnisi :D Pokaże w poniedziałek obym się nie skichała z bólu... no ale w sumie stopę wytrzymałam a to porównywalne do żeber ponoć :P
Ewelina - 12-04-2014, 09:22

Pattina, Oby do poniedziałku :)
Milena - 12-04-2014, 13:06

Pattina napisał/a:
Pokaże w poniedziałek obym się nie skichała z bólu...

e tam, mały napis to nawet nie zdążysz poczuć ;) Pochwal się koniecznie :)

Pattina - 14-04-2014, 19:06

Zrobiony piąty dziabąg :heart:
Świeżutko po więc czerwone, spuchnięte i brzydkie no ale jak już zrobiłam to wklejam.
Byle jaka cenzura bo jest pod piersią na żebrach więc nie chciałam świecić cyckami :P

Tutaj już prawie wygojony nadgarstek - jak się całkiem wygoi idzie na poprawkę jeszcze :)

Nie wiem czy wklejałam kark więc pokazuję

I girka

Mam jeszcze na plecach ale nie mam jak sobie zrobić zdjęcia :P
No i koniec z pierdu pierdu, w przyszłym roku jak uzbieram wjedzie coś konkretnego na plecach :heart:

asia030984 - 14-04-2014, 20:50

Pattina, słodki ;)
jednak ja gustuję w większych tattoo :-P
teraz też mi sie szykuje pod cyckami, od jednej strony żeber do drugiej, aby potem wiedzieć jak duży ma być od pachy do biodra ;)

Ewelina - 14-04-2014, 20:57

Pattina, Lubie takie delikatne tatuaże wszystko mówią o człowieku ;*
Pattina - 14-04-2014, 21:11

Dodam inne foto już bez zaczerwienienia :)
Troszkę lepiej to wygląda

Ewelina - 14-04-2014, 21:21

super :)
Nulcia1 - 14-04-2014, 22:00

Pattina, świetnie wygląda :)
Karmen - 18-04-2014, 07:24

Pattina, Piękna sentencja naprawdę, tekstowe tatuaże super się prezentują. A jak było z bólem? długo trwała sesja?
Ciekawe czy bym wytrzymała coś takiego

Strasznie przeraża mnie ból i to wzbrania mnie przed tatuowaniem!!!!

Milena - 18-04-2014, 10:08

Karmen, to małe jest, szybko pójdzie :) Pierwszy tatuaż boli najmniej :P
Pattina - 18-04-2014, 11:27

Karmen napisał/a:
Piękna sentencja naprawdę, tekstowe tatuaże super się prezentują. A jak było z bólem? długo trwała sesja?
Nadgarstek raz dwa :)
Kwestia bólu to sprawa indywidualna, może Cię równie dobrze nie boleć wcale :)
Nadgarstek był dość lajtowy w porównaniu z żebrami czy stopą :)

tenshii - 18-04-2014, 16:33

Karmen napisał/a:
Strasznie przeraża mnie ból i to wzbrania mnie przed tatuowaniem!!!!

Też się bałam :P Prawie mdlałam ze strachu, a potem czułam się jak panikara i idiotka :P

asia030984 - 15-05-2014, 19:36

Jutro czeka mnie dziabako nr 11 :-P
Karmen - 26-05-2014, 07:06

Wow! masz jedenaście tatuaży? Ja zdecyduje się na ten na nadgarstku jednak, chociaż codziennie wpada mi w oko coś nowego. Kiedyś może odważę się na coś większego, w tym stylu np.

asia030984 - 27-05-2014, 19:23

A no mam ;)
11 jeszcze nie skończone ;)

Pattina - 24-06-2014, 19:51

Na 4 lipca jestem umówiona na kolejne dziabankooo :heart:
Już przebieram nóżkami :D
Tym razem udo :greedy:

Ewelina - 24-06-2014, 22:08

Pattina, No, no no :)
asia030984 - 25-06-2014, 16:55

Pattina, w którym miejscu? i co? Tym razem coś większego czy dalej minimalizm? ;)
Ja jak skończę 11, to 12 już w kolejce czeka :P i dermala sobie jeszcze strzelę, ale tym razem na karku.

Pattina - 25-06-2014, 18:11

asia030984 napisał/a:
w którym miejscu? i co? Tym razem coś większego czy dalej minimalizm?
Taaaak w końcu coś poszaleję ... tym razem z boku uda :)
Jak dostane wstępny projekt to Wam pokaże ale będzie łapacz snów :heart:

[ Dodano: 04-07-2014, 22:08 ]
7godzin męczarni ale się udaaało ! :heart:

Hircocervus - 30-12-2014, 06:03

O.o swietny ten tatuaz :) . Ale ogrooomny, Bolalo przy robieniu? Jak dlugo trwalo robienie go?
Marcin28 - 29-01-2015, 19:40

ładne tatuaże , ten z psem najbardziej pasuje do forum
aganica - 25-08-2015, 17:28

Co prawda nie mój ale.................... dzisiaj zrobiony :-P

Ewelina - 26-08-2015, 08:04

wow mocny :)
Pattina - 26-08-2015, 13:09

aganica, Wow na raz... nieźle ! :D
Ja jestem umówiona na 7me już dziabanko :D
Teraz czekam do 30 września :heart:

aganica - 26-08-2015, 13:17

Pattina napisał/a:
Wow na raz..
Tak .. dwie sesje od razu wykupione i zrobione za jednym zamachem . Podobno boooolałłło jak diabli :-P :-P :-P
Pod spodem były trzy chińskie litery ale stare i wyblakły to, trzeba było dobrze zakryć :D
W naturze fajniej wygląda bo skrzydła obejmują i przód..

aneczkamat - 18-09-2015, 10:25

niektore naprawde robia wrazenie:) ja wam pokaze swoj za kilka dni bo bedzie gotowy
asia030984 - 18-09-2015, 20:35

ja z tatuaży wycięta na rok :-P
mibec - 18-09-2015, 21:49

asia030984, szybko nadrobisz ;)
Milena - 19-09-2015, 16:28

asia030984, no mój też czeka na dokończenie, może wiosną się uda :)
PeKa - 19-09-2015, 20:27

Półtora miesiąca temu, zaraz po

mibec - 20-09-2015, 20:39

PeKa, fajny :)
Pattina - 29-10-2015, 19:18

Mój siódmy nabytek w końcu skończony więc można się pochwalić :)

asia030984 - 29-10-2015, 20:42

Pattina, super :)
też chcę tattoo... :P

mibec - 29-10-2015, 21:58

Pattina, ladniutki :)
KrolLear - 17-12-2015, 16:27

PeKa: bardzo fajny ten tatuaż! :)
Almathea83 - 26-02-2016, 23:51

dziabanko nr 2 za mną ale nie jestem zadowolona bo co prawda salon ten sam co poprzednio ale inny tatuator (ten poprzedni robi tylko duże projekty od jakiegoś czasu) i nie przyłożył się :doubt: nie chciało mu się zrobić projektu, sapał że zmęczony i koniec tygodnia. No i tattoo mam do poprawki, już im zresztą o tym napisałam bo jest krzywo i nie wszędzie wypełnione echh.. Kasia była dziarana przede mną i u niej wygląda dobrze, więc ewidentnie na odpierdziel zrobił :(

kurcze zdjęcie się samo obraca :P

Zdjęcie obróciłam. Mod

mibec - 28-02-2016, 22:57

Almathea83, bardzo fajny wzor :)
mibec - 28-02-2016, 23:05

Ja sobie trzy tygodnie temu tez w koncu sprawilam tattoo ;)
Jestem bardzo zadowolona. Wczesniej robilam piercing w tym studio I bardzo mi podpasowal ich standard.
Generalnie to umowilam sie na tatuaz pod wplywem impulsu zaraz po zrobieniu piercingu.

Almathea83 - 29-02-2016, 00:59

mibec, fajnie, dość drapieżny ale ale... czy to znaczy że dołączy do Was jeszcze czwarty psiak? :)

a mój wzór całkiem spoko, opuchlizna zeszła i tatuaż wygląda lepiej, ale i tak wymaga drobnych poprawek ech

mibec - 29-02-2016, 09:52

Almathea83 napisał/a:
czy to znaczy że dołączy do Was jeszcze czwarty psiak?
na 99% tak - jestesmy na liscie oczekujacych na biszkoptowa sunie. Bedzie Christine albo Charlotte - jeszcze nie zdecydowalismy ;)

Almathea83 napisał/a:
opuchlizna zeszła i tatuaż wygląda lepiej
zawsze wyglada lepiej jak sie podgoi.
Almathea83 napisał/a:
ale i tak wymaga drobnych poprawek
pochwal sie jak bedzie poprawiony :)
asia030984 - 29-02-2016, 13:24

mibec, Almathea83, super, choć jak dla mnie za delikatne ;)

mibec, 4 psiak... szalejecie ;D

aganica - 10-03-2016, 16:14

Wersja męska ... :-P / syn/

No i oczywiście .. damska /przyszła synowa/

No i na dzień kota / syn dla swojej kotki - Maszeńki/

asia030984 - 11-03-2016, 10:39

aganica, kot świetny, jakby był na haju :D :D
aganica - 11-03-2016, 14:50

asia030984 napisał/a:
jakby był na haju
Ojjj ...bajek się nie ogląda ;D :-P
donia457 - 11-03-2016, 16:59

mibec, bardzo fajne tatoo ;D
trzymam kciuki za 4 członka rodziny...aby spełniło się Wasze marzenie ;*
aganica, boski :haha:

aganica - 12-03-2016, 13:59

Jak to powiadają " głowa siwieje .....szaleje" więc i ja dzisiaj zaszalałam. Może nie tatuaż /wszak nie uchodzi starszej pani/ ale... MICROBLADING.

Tak było przed

A tak jest od dwóch godzin :-P :-P :-P

anna34 - 12-03-2016, 17:55

aganica,czy to boli?
Robiłam kreski i nie bolało.

aganica - 12-03-2016, 18:16

anna34 napisał/a:
,czy to boli?
Gdybym powiedziała że nie boli, to bym skłamała. Trochę boli na początku bo pierwsze znieczulenie / smarowanie żelem/ jest mało skuteczne. Całość robi się trzema fazami i po każdej fazie znieczulenie jest powtarzane . Gdy skóra jest już naruszona /po pierwszej fazie/ to znieczulenie lepiej wnika i im dalej tym lepiej...na koniec już nic nie czuć.
anna34 napisał/a:
Robiłam kreski i nie bolało.

Kreski planuję w kolejnym etapie...potem, może i kontur ust zrobię :D Coraz bardziej mi się to podoba, podobno najgorszy pierwszy raz. :-P :-P
Gdy już schudnę do planowanej wagi to ..pewnie i o kwasie hialuronowym będzie trzeba pomyśleć :D :D :D

anna34 - 12-03-2016, 20:30

aganica napisał/a:
potem, może i kontur ust zrobię

to odpuszczam,ponoć boli jak s........ :-P

AnIeLa - 13-03-2016, 19:29

Moja matula kilka lat temu robiła pernamenty brwi. Dostała takiego uczulenia że o ja cie kręce. No i nie dokończyła już po tym jak na sterydach wylądowała..
Będzie szła na zwykły tatuaż kreskowy.

aganica - 14-03-2016, 06:35

AnIeLa napisał/a:
Będzie szła na zwykły tatuaż kreskowy.
Czyli..to co ja zrobiłam :D microblading
AnIeLa - 16-03-2016, 14:38

aganica,
aganica napisał/a:
microblading
to również tatuaż permanentny :lookdown: ?
aganica - 16-03-2016, 17:14

AnIeLa napisał/a:
to również tatuaż
Tak, tylko metodą włoskową.
Ewelina - 16-03-2016, 18:06

aganica, Świetnie wyszło, bardzo delikatnie i naturalnie :)
mibec - 17-03-2016, 13:51

aganica, super :)
AnIeLa - 03-11-2016, 16:24

I stało się. Po wielu wielu latach pojawił się i u mnie. Dla jednych będzie badziewnym motylem ;-) dla mnie jest symbolem..

mibec - 03-11-2016, 17:56

AnIeLa, bardzo ladny :)
AnIeLa - 05-11-2016, 10:23

mibec, dzięki :)
Paulinna - 10-11-2016, 23:21

AnIeLa, śliczny :haha: