forum.labradory.org

Archiwum - Sunia Collie szuka domu (Katowice)

bigalex - 26-03-2011, 16:18
Temat postu: Sunia Collie szuka domu (Katowice)
Witam. Diana ma 4 lata. Jest bardzo spokojna i dobrze ułożona. Wychowało ją dwoje starszych ludzi w domu z ogrodem, jest przyzwyczajona do biegania na większej przestrzeni. Nie wiem jak się zachowuje w stosunku do małych dzieci. My mamy syna w wieku 11 lat, dla niego jest bardzo przyjazna. Nie ma zachowań agresywnych, psy toleruje bardzo dobrze ale jest zazdrosna o naszą suczkę, trzeba przyznać, że z wzajemnością. Jest bardzo wyważona, porusza się powoli, dostojnie i z wdziękiem. Wychowała się razem z inną suczką /kundelkiem/, więc obecność innych piesków nie jest problemem. Nie potrafię powiedzieć, czy toleruje koty, ale - ponieważ nie miała z nimi styczności- sądzę, że nie. Jest zdrowa zaszczepiona i odrobaczona, kontrole u weterynarza mama przeprowadzała raz w roku. Nie miała żadnych kłopotów ze zdrowiem. Ma piękną, lśniącą i zdrową sierść i imponujący "szal" . Nie jest wybredna ale wielki z niej łasuch, więc jest pulchniutka. Nie ma rodowodu, moja mama nie zadbała o papiery. To wypieszczona suczka "do kochania". Nie jest spontaniczna a radość okazuje głośnymi basowymi pomrukami i merdaniem ogonem. Moja mama nie może się zajmować tak dużym psem i wyprowadzać ją kilka razy dziennie z pierwszego piętra. Mój ojczym zmarł w lutym. Przywieźliśmy Dianę i mamę do Katowic i tutaj przebywa obecnie. Jak już pisałem, psiak przebywa u nas z naszą labradorką, są o siebie zazdrosne co je obie unieszczęśliwia. Jeśli byłby ktoś zainteresowany proszę dzwonić.
Pozdrawiam
tel: 784479584

R-O-K-S-A-N-A - 26-03-2011, 20:52

Oby znalazła domek
Piesek Prześliczny
pozdrawiam