|
forum.labradory.org
|
|
Zdrowie Labka - Śląsk: polecani weterynarze
arkt - 23-10-2009, 16:36 Temat postu: dobry wet gliwice Czy znacie dobrego weta w Gliwicach? Mamy kiepskie doświadczenia, pierwszy wet nie wykrył zapalenia mięśnia żwaczowego żuchwy, drugi zrobił Asterkowi bułe po zastrzyku chcemy dobrego i sprawdzonego weta który wie co robi będę wdzięczna jeśli polecicie nam jakiegoś pomóżcie
Sanderka - 05-01-2010, 18:23
Co do dobrego weterynarza to polecam klinike weterynaryjną Gliwice ul.Ku Dołom 6 przyjmuje tam Pani Basia (nazwiska nie pamietam) DOKTOR Chirurg .Super podejście do psa.
kasienka8706 - 16-03-2011, 13:38
A był ktoś z Was z pieskiem w klinice weterynaryjnej na Toszeckiej w Gliwicach? Leczę tam od piątku mojego 7 tygodniowego labradorka podobno ma parwowirozę wczoraj przetaczali mu krew i nie wiem czy to był dobry pomysł że oddałam tam pieska bo jak czytam w necie niektóre opinie na temat tej kliniki nie są dobre
izatemka - 16-03-2011, 16:58
Ja chodzę do dr.Schneider w Sośnicy, jako chyba jedna z nielicznych w Gliwicach ma zwyczaj słuchania opinii pacjenta (znaczy Właściciela pacjenta.)
A i metody leczenia, podejście i staranność mnie, jako "upierdliwej" ludzkiej służbie zdrowia bardzo odpowiadają
O Toszeckiej słyszałam różne opinie, ale większość dobrych.
Flame - 27-03-2011, 12:22 Temat postu: Śląsk: polecani weterynarze Witam jest tu ktoś z województwa Śląskiego, najlepiej z zagłębia, kto zna dobrego, solidnego i uczciwego weterynarza, który zna się na tym, co robi?
Wypróbowałam już trzech i każdy mnie zawiódł...
R-O-K-S-A-N-A - 27-03-2011, 15:04
Hymm może w google ktoś jest
Flame - 27-03-2011, 15:05
Szukałam... Nie bardzo mogę znaleźć. Zresztą wiadomo w internecie różne opinie, często sami lekarze o sobie piszą, więc nie wiadomo jak, gdzie jest. Dlatego tutaj szukam jakiegoś właściciela Labka, który ma doświadczenie z dobrym weterynarzem.
Chelsea - 27-03-2011, 16:08
Flame, wiele osób z mojej rodziny i znajomych jeździ do tej kliniki http://www.wetklinika.pl/ i sobie chwali . Ja osobiście tam nie jeżdżę bo korzystam z innego gabinetu w Mysłowicach. Nasz wet właśnie tą klinikę nam polecał na wykonanie RTG stawów
Flame - 27-03-2011, 16:20
Chelsea, dzięki Mam tam kawałek, ale może jakoś się doczłapiemy
Ile płaciłaś tam za RTG?
Chelsea - 27-03-2011, 16:58
Flame, na RTG stawów i łokci wybieramy się z początkiem czerwca, koszt prześwietlenia stawów i łokci to ok 225zł
Gocha2606 - 27-03-2011, 17:39
Flame, w Gliwicach jest dwóch doskonałych weterynarzy, których mogę polecić z czystym sumieniem:
doktor Bartłomiej Mika z przychodni "Majka":
http://najlepszylekarz.pl...ok-gliwice.html
i doktor Renata Schneider z poradni "Schneider-Czingon:
https://schneider-czingon.rejestracja24.net/index.php
Osobiście jak mam poważniejszy problem z moją suką, to jeżdżę z Katowic do Gliwic.
Flame - 27-03-2011, 20:27
Niestety Gliwce są zdecydowanie za daleko
spajs - 27-03-2011, 22:51
My osobiście jeździmy do kliniki Molickich w Dąbrowie Górniczej oraz do małego gabinetu weterynaryjnego za Zagórzu w Sosnowcu
Czarrrna_ - 27-03-2011, 23:01
Ja polecam lecznice w Zabrzu przy ul. Szczesc Boze. Zawsze sie fachowo zajmuja moimi zwierzaczkami. Maja tam wszystko na miejscu takze na badania mozna sie umowic bezposrednio tam. Gdybys chciala wiecej szczegolow to pisz, chetnie pomoge.
Flame - 28-03-2011, 13:05
Pojadę chyba do Czeladzi do"Bafir", tam mają RTG od razu
Kruża - 28-08-2011, 09:17
polecam klinike w Dabrowie Gorniczej na Kosmonautow 6 fachowa opieka i ceny tez ok. za to "klinika" molickich tragedia... zatrutego kota sasiadow od razu do uspienia dali
Karoola - 29-08-2011, 17:11
Kruża, też mam niezbyt przyjemne wspomnienia z molickim... strasznie wyłudzali kasę
Andante - 29-08-2011, 17:55
Gocha2606 napisał/a: | doktor Renata Schneider z poradni "Schneider-Czingon: |
Potwierdzam. To naprawdę lekarz z powołania, do tego z duzym doświadczeniem i wiedzą.
Leczę tam Dantego - rzadko, bo on zdrowy jest, natomiast fundacyjne psy częściej.
gio850327 - 29-08-2011, 18:52
a ja polecam Gliwice Dr Dariusza Malik ul.Dworcowa za centrum GCH.
Maryhna - 30-08-2011, 07:44
Nie wiem jak wygląda konkretnie opieka nad Labkiem ale zanim przeniosłam się na północ to spędziłam całe życie w DG i tam moge polecić gabinet weterynaryjny na Kosmonautów. Zawsze chętnie pomagali nawet bezpłatnie jak przynosiłam im znalezione zwierzaki. Mojego kundelka uratowali raz przy silnym zatruciu. Sterylizowałam tam kotkę i też byłam bardzo zadowolona. W ogóle oba zwierzaki prowadziłam w tej lecznicy.
Złe opinie słyszałam za to o lecznicy na Alejach w DG.
Pozdrawiam!
agusia1974 - 30-08-2011, 19:15
Flame, nie polecam ci tej lecznicy. Ja już tam byłam z owczarkiem na rtg i mało że stwierdził że ma dysplazje i konieczna jest operacja to kiedy mój mąż niewyraził zgody na zabieg to dali mu 2 miesiące życia. pies ma już 3 lata i skacze jak sarna Mało tego nie chcieli nam oddac zdjęcia rtg (nieodzyskaliśmy go do tej pory)
troskliwa - 01-09-2011, 09:34
Znajoma poprosila mnie o namiary na dobrego weta dla swojego chow- chow poprzedni podejrzewa grzybice skory ( nie zrobił nawet badania w tym kierunku) kazał kąpac w nizoralu , chodzi weta na ślasku .Byłabym wdzieczna o jakies namiary
Gocha2606 - 01-09-2011, 12:44
troskliwa napisał/a: | Znajoma poprosila mnie o namiary na dobrego weta dla swojego chow- chow poprzedni podejrzewa grzybice skory ( nie zrobił nawet badania w tym kierunku) kazał kąpac w nizoralu , chodzi weta na ślasku .Byłabym wdzieczna o jakies namiary |
Ale gdzie szukasz tego weta?
Jest psi dermatolog w Ustroniu, doktor Blimke, ma bardzo dobre opinie.
W Gliwicach poza doktor Renią Sznajder jest bardzo dobry wet Bartek Mika z poradni "Majka".
Izolda - 01-09-2011, 13:42
Polecam w Chorzowie Klinikę weterynaryjną - Fabisz i Stefanek. Naprawdę są świetni.
troskliwa - 01-09-2011, 19:06
Gocha2606 pies mieszka w Jastrzebiu Zdroju wiec do Ustronia i Gliwic maja niedaleko dziękuje bardzo
Izolda dzieki za info
Galt - 28-09-2011, 19:52
Również polecam wet w Dąbrowie Górniczej na Kosmonautów.
ardra - 28-09-2011, 21:49
Izolda napisał/a: | Polecam w Chorzowie Klinikę weterynaryjną - Fabisz i Stefanek. Naprawdę są świetni. |
zdecydowanie klinika godna polecenia .... ale osobiście wolę dr Fabisza -obecnie regularnie do niego chodzę bo mój Labiś coś kuleje na przednią łapke - i jestem w pełni spokojna o moje czternonożne szczęście - jest pod dobrą opieką. Znający się na rzeczy, konkretny lekarz.
Gaba i Paweł - 12-10-2011, 17:04
Izolda napisał/a: | Polecam w Chorzowie Klinikę weterynaryjną - Fabisz i Stefanek. Naprawdę są świetni. |
My też tam chodzimy ale do doktora Imioło. Sympatyczny i bardzo cierpliwy.
sppati - 27-10-2011, 17:43 Temat postu: Klinika weterynaryjna na ul. Toszeckiej-NIE!! Pies przychodzi z katarem a wychodzi martwy i nie słyszymy nawet "przepraszam".
Zgodnie z wypisem "pies przyszedł z lekką poprawą (temperatura w normie), osłuchowo szmer pęcherzyków (brak szmeru nad krtanią). Po podaniu leków pies wyszedł o własnych siłach, a po paru minutach wrócił z objawami wstrząsu. podjęto akcję reanimacyjną. w czasie terapii nastąpił krwotok. pacjent zmarł". Lekarz: Hubert Kucharski. Gliwicka Klinika Weterynaryjna na ul. Toszeckiej oraz Szobiszowicka 2
lucas33 - 02-07-2015, 09:19
Ogólnie podobają mi się lecznice, gdzie wszystko można załatwić za jedną wizytą, tzn. zakupy dla zwierzaka, usługi higieniczne, np. strzyżenie, leczenie.
Jeżdżę od czasu do czasu na międzynarodowe zawody ze swoim kotem. Według mnie bardzo dobre warunki nie tylko pod względem leczenia mają w wetgliwice.pl Wysyłam do nich kota na zabiegi higieniczne. Przed zawodami jest zawsze „odpicowany”, przebadany i wewnątrz i na zewnątrz Nie ma też problemu z dopasowaniem godzin przyjęć. Nawet w nocy można do nich pojechać, bez żadnych dodatkowych formalności.
Pamiętaj, że najlepszy lekarz weterynarii nie lekceważy nawet najmniejszych symptomów choroby. Najdroższe są na pewno operacje wymagające wysokich umiejętności.
ewka_dg - 26-11-2015, 13:10 Temat postu: Re: Śląsk: polecani weterynarze
Flame napisał/a: | Witam jest tu ktoś z województwa Śląskiego, najlepiej z zagłębia, kto zna dobrego, solidnego i uczciwego weterynarza, który zna się na tym, co robi?
Wypróbowałam już trzech i każdy mnie zawiódł... |
Polecam dr Młynarski w Zabrzu, tel: 32 271 11 33 http://www.mlynarscy.pl/, sama jestem z zagłębia ale jeździmy tam bo jest bardzo dobrym weterynarzem. Tylko trzeba wcześniej dzwonić i umawiać się na konsultacje bo ma bardzo dużo pacjentów.
Pozdrawiam
szymon189 - 04-06-2016, 21:58
Szukam dobrego weterynarza ze śląska najlepiej z okolic Rybnika. Chciałbym z moim labkiem pojechać na kontrole czy nie ma dysplazji?
|
|