|
forum.labradory.org
|
|
Chcę pomóc - Pomoc dla toruńskiego Schroniska!!
Rinuś - 27-03-2011, 16:28 Temat postu: Pomoc dla toruńskiego Schroniska!! Słuchajcie ! Toruńskie schronisko jest w krytycznym stanie! jest przepełnione, mają 200% normy :cry: codziennie trafiają nowe psy,ostatnio przyjęli dla nas psy na przechowanie z pseudo hodowli mimo, że nie mieli już warunków!! Brakuje im kocy, karmy, obroży, smyczy oraz pieniędzy.
Aby zapewnić im choć troche darmowej karmy możecie i Wy pomóc nie płacąc kompletnie NIC!!
Wystarczy, że wejdziecie na tę stronę http://www.krakvet.pl/for...hp?f=18&t=13353 , założycie tam kontro i zagłosujecie na Schronisko dla Zwierząt w Toruniu! Wam to zajmie dosłownie 2 minuty a zwierzętom możemy uratować życie!
Prosze Was nie przechodźcie obojętnie wobec cierpienia zwierząt
Z góry dziękuję Wam za pomoc. :
A tutaj filmik gdzie tez jest o tym info:
http://www.tvp.pl/bydgosz...-g-1830/4208688
mibec - 27-03-2011, 16:34
Rinuś, głosowanie było do 16 marca - już za późno.
Nataeelll - 27-03-2011, 16:43
No własnie też miałam to napisać, że głosowanie zamknięte
Rinuś - 27-03-2011, 17:03
Nie, zgłaszanie schronisk było do 16 marca
glosowanie jest do końca marca, tylko trzeba się zarejestrować
Nataeelll - 27-03-2011, 17:50
Tylko, że ja od dawna jestem zarejestrowana na stronie tego sklepu i jakos nie moge zaglosować
jkasia - 27-03-2011, 18:15
Kurcze zarejestrowałam sie ale nie widze ankiety, temat na forum jest zamknięty.Na razie schronisko w radomsku wygrywa.
mibec - 27-03-2011, 18:17
jkasia napisał/a: | zarejestrowałam sie ale nie widze ankiety, temat na forum jest zamknięty | u mnie też tak.... chyba mylisz się Rinuś
Rinuś - 27-03-2011, 18:17
Ja przed chwilą głosowałam z drugiego kompa, a może juz głosowałyście na początku na jakąś instytucję i dlatego nie możecie
[ Dodano: 27-03-2011, 19:20 ]
po zarejestrowaniu trzeba wejść w pomoc dla schronisk i w marzec 2011.
mibec - 27-03-2011, 18:23
Nie mam pojecia o co chodzi..... na pewno nie głosowałam wcześniej, bo dzisiaj się zarejestrowałam na Twoja prośbe.... będę jeszcze próbować
jkasia - 27-03-2011, 18:23
Rinuś napisał/a: | po zarejestrowaniu trzeba wejść w pomoc dla schronisk i w marzec 2011. | tak własnie zrobiłam, ale nie mam możliwości oddania głosu, nie wiem dlaczego. A dopiero sie zarejestrowałam. Ale widze, że ludzie muszą głosować bo liczby stale rosną.
Rinuś - 27-03-2011, 18:26
to ja nie wiem co jest
mibec - 27-03-2011, 18:50
Udało mi się - zalogowałam się powtórnie i bez problemów zagłosowałam
jkasia - 27-03-2011, 19:08
mibec, dzieki! Tez tak zrobiłam i udało sie! Zagłosowałam hura
Rinuś - 28-03-2011, 08:59
Dziekuję dziewczyny !!
Ryniu - 28-03-2011, 09:47
Rinuś napisał/a: | Dziekuję dziewczyny !! |
A mnie nie?
Madziuja - 28-03-2011, 09:57
u mnie działa bez problemów
effcyk - 31-03-2011, 18:00
szkoda, że nasze radomszczańskie schronisko przegrywa nie dobrze biorąc pod uwagę to, że ostatnio weterynarz schroniska zanotował 15 przypadków śmiertelnych z głodu ...... nawet w naszej lokalnej TV była o tym dyskusja
Rinuś - 31-03-2011, 22:22
Ryniu napisał/a: | A mnie nie? |
Przepraszam dziękuję Ryniu
effcyk, a może zrobimy zbiórki kasy np po 10 zł na Radomskie schronisko ? jak się skończy ankieta w krakvecie można o tym pomyśleć i przeslać im kase albo kupić karmę i wysłać do Radomska.
effcyk - 01-04-2011, 11:55
Rinuś napisał/a: | effcyk, a może zrobimy zbiórki kasy np po 10 zł na Radomskie schronisko ? jak się skończy ankieta w krakvecie można o tym pomyśleć i przeslać im kase albo kupić karmę i wysłać do Radomska. |
świetny pomysł, skontaktuje się w tej sprawie z temidą czyli naszą radomszczańską opiekunką schroniskowych psiaków
[ Dodano: 01-04-2011, 13:11 ]
napisałam pw do Temidy, może faktycznie wyjść z tego coś fajnego , chociaz parę worków karmy żeby dla tych psiaków się znalazło to i tak już będzie sukces. Czekam na wieści od Temidy, a i być może i ona się tu pojawi by nam pomóc w realizacji pomysłu .
Rinuś - 01-04-2011, 12:24
effcyk, jak coś będziesz wiedziała to to daj znać, zorganizuję też zbiórkę na swoim forum i wszędzie gdzie się da.
Pomożemy im, nie zostawimy ich tak.
Mysle, że można zrobić zbiórkę kasy na jedno wspólne konto i zrobić zakupy np w animalii albo najtańszym sklepie internetowym i potem oni zawiozą jedzenie bezpośrednio do nich.
effcyk - 01-04-2011, 12:36
Rinuś napisał/a: | effcyk, jak coś będziesz wiedziała to to daj znać, zorganizuję też zbiórkę na swoim forum i wszędzie gdzie się da.
Pomożemy im, nie zostawimy ich tak.
Mysle, że można zrobić zbiórkę kasy na jedno wspólne konto i zrobić zakupy np w animalii albo najtańszym sklepie internetowym i potem oni zawiozą jedzenie bezpośrednio do nich. |
super, jak będę coś wiedziała konkretniej to też ogłoszę na molosach i amstaffach akurat tam mam konta, pozatym jeśli z dowozem karmy na terenie Radomska byłby problem - to ja mogę karmę z dowolnego miejsca w Radomsku, prosto do schronu zawieżć - akurat z tym myślę, że nie będzie problemu. Nawet jeśli zajdzie taka potrzeba mogę karmę kupić na terenie Radomska, aczkolwiek myślę , że w necie za większa ilosć może jakiś rabacik się wyciagnie no i chyba ogólnie karma w necie raczej tańsza jest niż w sklepach zoologicznych - to pewnie starczyłoby pieniażków na więcej karmy jeśli zakupiona zostanie w necie niż kupowanie na miejscu ( ale jeśli zajdzie potrzeba zakupu na miejscu i zawiezienia jej to się piszę ) Potem się odwezę jak się Temida odezwie
Rinuś - 01-04-2011, 22:45
effcyk, jest zbiórka na dogo na schron w Radomsku
http://www.dogomania.pl/t...y-na-karm%C4%99!!!?p=16618657&posted=1#post16618657
Jak nie uda się tutaj nic zorganizowac to można się tam dokładać, no chyba że w kilka osób się złożymy po kilkanaście zlotych u puścimy od siebie ze 2 worki
effcyk - 02-04-2011, 09:16
Rinuś, tak tak już wiem o akcji na dogo, po molosach rozesłałam, tutaj też temat jest, dziś porozsyłam jeszcze po innych forach. Myślę ze spokojnie można wpłacać na konto, które dziewczyny podają na dogomani - wtedy pieniążki pójdą do temidy, a ona podobno ma jakieś znajomości gdzie może taniej mięso kupić, zresztą ona ma większe rozeznanie czego konkretnie brakuje w naszym schronisku . Zapytam jej jeszcze czy nie wolałaby od naszego forum z 2 worków karmy , czy lepiej przelać zebrane pieniążki na ich konto i ona sama się nimi rozporządzi co psiakom kupić. . Ja wczoraj wzięłam od nich nr konta ale nie zdążyłam już wpłacić pieniążków na poczcie, jak się dowiem od temidy co i jak ( tj co woli pieniądze czy już kupioną karmę od nas) to albo przeleje do nich kasiorkę na konto, albo dorzuce się na karmę od naszego forum .
[ Dodano: 02-04-2011, 10:51 ]
mam wiadomość od Temidy cytuję :
"Pani Ewo wolę w karmę.
Możecie zamówić w sklepie wysyłkowym, wysłać albo do schroniska, albo do mnie jak chcecie potwierdzenie,
że dotarło i ja im zawiozę. Możemy razem zawieść.
Ja im wolę w karmie kupować, czy suchą czy mięso.
W darach. "
Myślę, że możemy teraz ustalić aby wpłacać może na konto forumowe, pieniążki przeznaczone dla Radomska. Każdy grosz i złotówka się liczy , także mam nadzieję że chociaż na 2 worki - 20 kg czy 15kg karmy nam starczy . Nie mówię od razu że ma być to jakaś super karma - niech będzie to chociaż FUN DOG 20kg za 59zł z przesyłką albo Canun Dog menu 69zł z przesyłką też za 20kg, czy jakakolwiek inna. Jak sie pieniążki zbierze, to wtedy ktoś kto ma dostep do konta niech opłaci karmę z góry i firma kurierska wyślę pod wskazany adres. Co do adresu jeszcze dam znać gdzie ta karma ma trafić ( do mnie, Temidy - wtedy osobiście zawieziemy, czy prosto do schronu) .
Narazie zorganizujmy zbiórkę pieniażków - proszę tutaj o pomoc osobę dobrze zorganizowaną w takich sprawach, by udostępnić jakieś konto pod które można wpłacać forumowe pieniądze na karmę dla schronu .
[ Dodano: 02-04-2011, 11:10 ]
tu nie można zwlekać !!! http://www.radomsko24.pl/...ronisku-gloduja
Luci - 06-05-2011, 12:35
O Boże....
|
|