forum.labradory.org

Zęby, skóra, oczy, sierść, pazury i uszy - Wory pod oczami

dominika92 - 06-04-2011, 21:39
Temat postu: Wory pod oczami
czy u waszych psów też pojawiają się wory pod oczami np. po bieganiu? przyznam że nie spotkałam się z tym jeszcze, u Demi nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałam, z Helą wrócimy po 20-30 min i za chwilę ma takie wielkie zwisające wory, które znikają dopiero jak odeśpi, czy u psów też to normalne? może wasze pieski też tak mają ? :)
Cziko - 06-04-2011, 21:45

Cziko właśnie jak jest niewyspany, albo po labowaniach i wielkim zmęczeniu, to też ma takie wory pod oczami właśnie, jakby się nie wyspał albo go kac męczył :D wet mówił, że to normalne, to tak jak nam powieki opadają kiedy jesteśmy zmęczeni ;)
dominika92 - 06-04-2011, 21:48

no tak też sobie to tłumaczę, ale nie wygląda to nieciekawie jak ta skóra tak zwisa jak stary pies po przejściach wygląda wtedy i szczerze mówiąc nigdy nie zaobserwowałam tego u innych psów :)
Cziko - 06-04-2011, 21:52

dominika92 napisał/a:
jak stary pies po przejściach

jakby się co najmniej z kimś bił, albo coś. u nas jest tak śmiesznie, że Cziko śpi a i tak mu ta skóra tak zwisa, jakby miał uchylone oko ale spał :beated: ja u mojej poprzedniej amstaffki takie coś zauważyłam, i znikało po odpoczynku :)

Nataeelll - 06-04-2011, 22:00

oma też tak czasami ma :)
kasia89t - 07-04-2011, 23:28

Borys jak się wyśpi to ma śliczne oczka,a później w ciągu dnia jest coraz gorzej bo znowu mu powieki wiszą i robią się czerwone a czasem wręcz bordowe. Leczyliśmy to kiedyś ale nie dało efektu. musiałby mieć "operacje plastyczną" ;)
tixa - 10-05-2011, 13:06

Rojber też tak ma jak zawali noc;) Czyli zupełnie jak człowiek- wory pod oczami z braku snu:)