|
forum.labradory.org
|
|
Zęby, skóra, oczy, sierść, pazury i uszy - Wory pod oczami
dominika92 - 06-04-2011, 21:39 Temat postu: Wory pod oczami czy u waszych psów też pojawiają się wory pod oczami np. po bieganiu? przyznam że nie spotkałam się z tym jeszcze, u Demi nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałam, z Helą wrócimy po 20-30 min i za chwilę ma takie wielkie zwisające wory, które znikają dopiero jak odeśpi, czy u psów też to normalne? może wasze pieski też tak mają ?
Cziko - 06-04-2011, 21:45
Cziko właśnie jak jest niewyspany, albo po labowaniach i wielkim zmęczeniu, to też ma takie wory pod oczami właśnie, jakby się nie wyspał albo go kac męczył wet mówił, że to normalne, to tak jak nam powieki opadają kiedy jesteśmy zmęczeni
dominika92 - 06-04-2011, 21:48
no tak też sobie to tłumaczę, ale nie wygląda to nieciekawie jak ta skóra tak zwisa jak stary pies po przejściach wygląda wtedy i szczerze mówiąc nigdy nie zaobserwowałam tego u innych psów
Cziko - 06-04-2011, 21:52
dominika92 napisał/a: | jak stary pies po przejściach |
jakby się co najmniej z kimś bił, albo coś. u nas jest tak śmiesznie, że Cziko śpi a i tak mu ta skóra tak zwisa, jakby miał uchylone oko ale spał ja u mojej poprzedniej amstaffki takie coś zauważyłam, i znikało po odpoczynku
Nataeelll - 06-04-2011, 22:00
oma też tak czasami ma
kasia89t - 07-04-2011, 23:28
Borys jak się wyśpi to ma śliczne oczka,a później w ciągu dnia jest coraz gorzej bo znowu mu powieki wiszą i robią się czerwone a czasem wręcz bordowe. Leczyliśmy to kiedyś ale nie dało efektu. musiałby mieć "operacje plastyczną"
tixa - 10-05-2011, 13:06
Rojber też tak ma jak zawali noc;) Czyli zupełnie jak człowiek- wory pod oczami z braku snu:)
|
|