forum.labradory.org

Zdrowie Labka - Ogon grubszy u nasady - spuchnięty?

Aniussia - 17-05-2011, 17:16
Temat postu: Ogon grubszy u nasady - spuchnięty?
Jeżeli był taki temat to przepraszam :)
Mam pytanko. Ostatnio wyczesywałam moja Blondi i trzymałam ją lekko za ogon poczułam jakby miała troszkę spuchnięty tak z 5cm długości od pupy a później jest już normalny. Jak dotykam to nie boli jej nie piszczy ani nic. Zastanawiam sie co to może byc?
Dzisiaj niestety nie mam jak jechać z Blondi do weta bo mam impreze w pracy do późna ale jak nic sie nie zmieni to jutro jade do weta.

Jak myślicie co to może być ???? Dziekuje i pozdrawiamy :papa:

tenshii - 17-05-2011, 17:22

Aniussia, a nie jest przypadkiem tak, że jest po prostu grubszy? Jakby było za dużo skóry?
To normalne ;D

Aniussia - 17-05-2011, 17:25

tenshii, właśnie nie wiem :) wydaje mi sie, że wcześniej tego nie było ;p a Twoja tak ma ??? :D
tenshii - 17-05-2011, 17:27

Aniussia napisał/a:
Twoja tak ma ???

i ta, i poprzednia ;D
i wszystkie labie ogony jakie macałam tak mają :P

Aniussia - 17-05-2011, 17:41

dobra :haha: dziekuje tenshii, za informacje :) okazuje sie, że jeszcze nie wszystko wiem o labach :) temat można usunąć albo zamknąć :)
orlosia - 17-05-2011, 20:22

Aniussia, nie ma sie czym martwic ruben ma ogon na początku gruby a potem coraz cieńszy cos a'la kij "baasebollow'y "
Aniussia - 17-05-2011, 21:38

no to juz jestem spokojniejsza.... bo juz myslalam, ze znowy cos mojej Blondi dolega... :) Dziekuje dziewczyny :) )) ;*
luidezerter - 18-05-2011, 12:24

potwierdzam, Wena tez tak ma!;]
labidabi - 18-07-2014, 12:11
Temat postu: zgrubienie na ogonie
Zauważyłam jakiś czas temu, że Koko ma taką kulkę w ogonie, w odległości paru cm od tyłka (tak jakby w 1/6 odległości od końca ogona). Tak jakby jakiś jeden krąg był większy od pozostałych. Czy to normalne? (nie znam się na budowie kości ogonowych psa).
AnkazKrakowa - 18-07-2014, 13:09

Mój też ma takie zgrubienie na ogonie. Dziś wysłałam zdjęcie do Hodowczyni u której kupowałam psiaka i dam Ci znać czy to normalne. MAsz może jakieś zdjęcia tej kulki?

Offtop - w której części Krakowa mieszkasz? Bo szukam psiaka w podobnym wieku do socjalizacji i zabawy z moim dzikusem :)

labidabi - 18-07-2014, 13:32

AnkazKrakowa napisał/a:
Mój też ma takie zgrubienie na ogonie. Dziś wysłałam zdjęcie do Hodowczyni u której kupowałam psiaka i dam Ci znać czy to normalne. MAsz może jakieś zdjęcia tej kulki?

Offtop - w której części Krakowa mieszkasz? Bo szukam psiaka w podobnym wieku do socjalizacji i zabawy z moim dzikusem :)

Ok, czekam na info zatem.
Ja nie mieszkam w Krk już niestety... mieszkam niedaleko Wadowic. Niestety nie mogę tu znaleźć żadnego pieska do towarzystwa dla Koko. Jest mój drugi pies Maniek - kundel. Ale on już troszkę lat ma i nie znosi zbyt dobrze natarczywej i pełnej energii labradorki...

AnkazKrakowa - 18-07-2014, 13:33

Dam Ci znać. Gdybyś się kiedyś wybierała do Krakowa, to napisz i może nasze psiaki poszaleją razem :)
kamil8406 - 18-07-2014, 13:49

AnkazKrakowa, labidabi, poczytajcie czy objawy są podobne takie cos znalazłem http://www.fundacjagolden...owego,2157.html
AnkazKrakowa - 18-07-2014, 14:04

Dzięki za linka kamil8406 ale to chyba raczej nie to. U mojego psiaka jest na górze ogona tuż przy nasadzie. W przyszłym tygodniu wybieram się do weta, więc z pewnością spojrzy na to fachowym okiem.
tenshii - 18-07-2014, 14:34

To normalne zgrubienie i każdy labrador to ma.
Nie ma się czym martwić.
`

AnkazKrakowa - 19-07-2014, 16:05

Ogon podobno normalnie ma taką gulkę. Przynajmniej u mojego to normalna budowa ogona.

Mam nadzieję, że u Twojego też to normalne