forum.labradory.org

Szkolenie - TRESURA indywidualna na terenie Wrocławia

kiddy - 08-06-2008, 19:58
Temat postu: TRESURA indywidualna na terenie Wrocławia
TRESURA indywidualna na terenie Wrocławia. Zajęcia prowadze osobiście mam 2 letnie doświadczenie z pracą z psem . Indywidualna tresura psów umożliwia dostosowanie nauki do rasy, wieku psa, jego możliwości, temperamentu, oraz wymagań właściciela. Służę radą i pomocą w rozwiązywaniu problemów. Dobre rezultaty odnosi tresura w środowisku, w którym pies przebywa. Najlepiej rozpocząć tresurę jak najwcześniej, czyli od 6-go miesiąca życia psa. W tym wieku pies nie zdąży nabyć i utrwalić złych nawyków. TRZEBA PAMIĘTAĆ IM PIES STARSZY TYM TRUDNIEJ.

Oferuję:

* nauka komend słownych i wzrokowych przy przewodniku i na odległość
* korygowanie nieprawidłowych zachowań

* posłuszeństwo,

* pozycja siad-stój-waruj,

* aportowanie,

* przeszkody

* chodzenie przy przewodniku na smyczy i bez smyczy

* różne sztuczki(kółeczka, ukłony itp.)
* przygotowanie psa do dogoterapii

Jeśli chciałbyś mieć posłusznego psa SKONTAKTUJ SIĘ ZE MNĄ

ziutka:) - 08-06-2008, 20:00

Cieszymy sie że jest wśrod nas taka osoba jak Ty. Z pewnością Nam pomożesz w nie jednej sprawie.
P.S. Zdjęcia wklejaj najlepiej przez fotosika :) Bardzo proste w użyciu, jak coś to pisz do mnie na PW - słóże pomocą :)

Bora - 08-06-2008, 20:12
Temat postu: Re: TRESURA indywidualna na terenie Wrocławia
kiddy napisał/a:

* korygowanie nieprawidłowych zachowań

Jakie metody stosujesz?

kiddy - 08-06-2008, 20:13

[ Dodano: Nie 08 Cze, 2008 ]
Bora pozytywne i za pomocą klikera

[ Dodano: Sro 18 Cze, 2008 ]
Bora
podaje przykład szczeniak obsikuje wszystko w domu to ja ucze jak tego oduczyć psa ale jak najbardziej pozytywnymi metodami a nie krzykiem i agresją:)

:haha:

albo jak oduczyć skakania psa na ludzi to wszystko są chyba zachowania niepożądane????????????

Bora - 18-06-2008, 10:22

kiddy, dzięki za wyjaśnienie :haha:
Gerard - 18-06-2008, 10:52
Temat postu: Re: TRESURA indywidualna na terenie Wrocławia
kiddy napisał/a:
Najlepiej rozpocząć tresurę jak najwcześniej, czyli od 6-go miesiąca życia psa. W tym wieku pies nie zdąży nabyć i utrwalić złych nawyków.

Bardzo nie lubię słowa tresura ;-)
A co do 6-go miesiąca życia ?
Do tego czasu pies nie utrwali sobie złych nawyków ?

gusia1972 - 18-06-2008, 12:12

Gerard napisał/a:
A co do 6-go miesiąca życia ?
Do tego czasu pies nie utrwali sobie złych nawyków ?

przedszkole które też jest już szkoleniem, ale od podstaw (siad, waruj, noga, ....)

Gerard - 18-06-2008, 12:24

gusia1972 napisał/a:
przedszkole które też jest już szkoleniem, ale od podstaw (siad, waruj, noga, ....)

A nie wydaje Ci się, że każdy rodzaj szkolenia (tresury brrrr) ;D , potrzebne jest bardziej
przewodnikowi a nie psu ?
Wychowanie, szkolenie psa rozpoczynamy od pierwszego dnia, kiedy szczeniak trafia do nas do domu. Każdy dzień życia szczeniaka jest dla niego szkołą, nauką. Pies pozostawiony sam sobie, nie wychowywany, postepuje tak jak jemu jest wygodniej i robi to na co on ma ochotę a nie zawsze jest to zgodne z naszymi oczekiwaniami :-) .
Na przykład przywołanie, które sprawia najwięcej problemów właścicielom psów. Kiedy rozpocząć nauke przywołania ? Najlepszą do tego okazją jest ten pierwszy okres, w ktorym szczeniak do nas trafia a jeszcze nie może wychodzic na normalne spacery ze wzgledu na kwarantannę. A 3-4 razy na dzień karmienie szczeniaka jest do tego swietną okazją.
Później, w psim przedszkolu, czy nastepnych etapach szkolenia, można wtedy tylko szlifować umiejętność powrotu na komendę w warunkach dużego rozproszenia.

gusia1972 - 18-06-2008, 12:49

ja bym powiedziała że szkolenie jest na równi potrzebne psu jak i właścicielowi, na szkoleniu razem się uczymy, właściel jak wydawać i nawet jakie komendy, jest korygowany przez trenera i razem pies z właściecielem dażą do budowania swoich relacji w stadzie
można przeczytać stado książek ale jednak najlepiej działa obraz - jak trener pokaże to my wykonujemy
a do przedszkola już mogą chodzić maluchy zaraz po kwarantannie, my też tak chodziliśmy więc ... nauka i tak od początku, a te pierwsze dni w domu to taka nauka bycia razem, przyzwyczajanie sie do siebie,

Gerard - 18-06-2008, 13:41

gusia1972 napisał/a:
ja bym powiedziała że szkolenie jest na równi potrzebne psu jak i właścicielowi

Dobrze powiedziane :-)
gusia1972 napisał/a:
a te pierwsze dni w domu to taka nauka bycia razem, przyzwyczajanie sie do siebie,

Tak, pierwsze dni, ale nie pierwsze tygodnie :-)

kiddy - 18-06-2008, 13:48

Tak tez nie lubie słowa tresura czasem sie zapominam
a juz tez zmieniłam zdanie co do szkolenia szczeniaków teraz mam szczeniaka 4 tygodniowego:)

ziutka:) - 18-06-2008, 13:52

kiddy napisał/a:
teraz mam szczeniaka 4 tygodniowego:)

4 Tygodniowego?!?!?! Przeciez on jeszcze powinien być przy matce!! :-o :-o :-o

gusia1972 - 18-06-2008, 13:52

wiesz Gerard, to wszystko zależy ...
ja np wziełam Kalę od hodowcy jak miała 2,5 miesiąca, po dwóch tygodniach chodziliśmy już na przedszkole ... , średnio każdy maluch do nowego właściciela powinien pójść po skończeniu dopiero 8 tygodni więc ... te 2-3 tygodnie bez intensywnych treningów można chyba wytrzymać :)

ziutka:) napisał/a:
kiddy napisał/a:

dokładnie

kiddy - 18-06-2008, 14:03

ziutka:) napisał/a:
kiddy napisał/a:

szczylek jest ze schroniska wiec juz probuje go uczyc troche czystosci i ogolnych manier i resocjalizacji z innymi psami:)
tak szybciej znajdzie dom nowy:)
Nie zawsze jest tak jak chcemy:))

Fakt że jeszcze musze go szkolić nie na dworze i nie resocjalizować z dorosłymi psami bo nie był jeszcze szczepiony ale już niedługo:)

ziutka:) - 18-06-2008, 14:26

kiddy, aaa to co innego jak ze schroniska :)
Dobrze ze trafił na kogos takiego jak Ty. :haha:

AniaCz. - 18-06-2008, 15:10

Gerard, zgadzam sie z Toba w 100% :)
Gerard - 18-06-2008, 22:10

gusia1972 napisał/a:
te 2-3 tygodnie bez intensywnych treningów można chyba wytrzymać :)

Zdecydowanie tak.
Nie miałem na myśli intensywnego treningu. Trudno mówić o intensywnym treningu w odniesieniu, nawet do 6-miesięcznego i starszego szczeniaka.

kiddy napisał/a:
musze go szkolić nie na dworze i nie resocjalizować z dorosłymi psam

Kiddy :-) , zapewne masz na myśli socjalizację.
Nie wierzę, żeby trzeba było resocjalizować 4-tygodniowego szczeniaka :-) .

kiddy - 19-06-2008, 07:53

tak chodzi o to zey nie al sie innych psow o ak narazie to oi sie wszystkich i wszystkiego:)
Gerard - 19-06-2008, 08:03

kiddy napisał/a:
tak chodzi o to zey nie al sie innych psow o ak narazie to oi sie wszystkich i wszystkiego:)

Wiem o co chodzi w socjalizacji psa :-)
To się nazywa socjalizacja a nie resocjalizacja. Słyszałaś może o "Złotej Dwunastce" ? ?

gusia1972 - 19-06-2008, 09:30

Gerard napisał/a:
Nie wierzę, żeby trzeba było resocjalizować 4-tygodniowego szczeniaka

oplułam monitor :D :D :D

Gerard - 19-06-2008, 11:51

gusia1972 napisał/a:
oplułam monitor :D

Każdy może się przejęzyczyć, mnie również się to zdarza,
ale rzeczywiście z tą resocjalizacją 4-tygodniowego gluta, wyszło zabawnie ;D

gusia1972 - 19-06-2008, 11:55

ja to nie złośliwie napisałam, po prostu moja wyobraźnia mnie poniosła :) i tak sobie wyobraziłam takiego malca resocjalizowanego :D
AniaCz. - 19-06-2008, 11:59

kiddy, przepraszam, ze to napisze, ale oferujesz swoje uslugi i piszesz, ze masz 2lata doswiadczenia a w postach robisz podstawowe bledy.Np. tresura zamiast szkolenie, resocjalizacja zamiast socjalizacja. Piszesz najpierw:
kiddy napisał/a:
Najlepiej rozpocząć tresurę jak najwcześniej, czyli od 6-go miesiąca życia psa.

a pozniej
kiddy napisał/a:
a juz tez zmieniłam zdanie co do szkolenia szczeniaków teraz mam szczeniaka 4 tygodniowego:)

Przyznam szczerze, ze bardzo szybko zmieniasz swoje metody szkoleniowe. :|
ps.Te dwa lata doswiadczenia gdzie nabylas jesli mozna spytac?Wiesz ja rowniez moglabym napisac, ze mam 4 lata doswiadczenia poniewaz 4 lata temu zaczelam szkolic wlasne psy, ale to nie o to chyba chodzi.

kiddy - 19-06-2008, 16:29

tak słyszałam o tym programie. Ok małe przejęzyczenie socjalizacja

[ Dodano: Czw 19 Cze, 2008 ]
Ja swoje doświadczenie zdobywałam prze kilka lat. 2lata mam doświadczenia (że szkole psy) wcześniej ukończyłam lub jestem w trakcie realizowania różnych kursów :
"Szkolić Pozytywnie. Praktyczny kurs skuteczniej pracy z psem". E.Włodarczyk
Przechodziłam szkolenia w schronisku dla bezdomnych zwierząt jak poradzić sobie z agresją psa i jak postępować z psami typu bull oraz jak radzić sobie z psimi lękami. Prowadzone przez naszego zoopsychologa
szkole psy w szkole dla psów Leszka Kalisz pomagam mu i obserwuje jak to robi i współpracuje ze szkoła ARMARKA
KYNOTERAPIA (Dogoterapia) Barbary Lorenc

[ Dodano: Pon 23 Cze, 2008 ]
wystarczy??????????

[ Dodano: Wto 01 Lip, 2008 ]
Co taka cisza zapadła??????????
Napisałam coś nie tak????????????