|
forum.labradory.org
|
|
Zęby, skóra, oczy, sierść, pazury i uszy - Pryszcze na wargach
luczyn - 04-07-2011, 19:14 Temat postu: Pryszcze na wargach Witam od jakiegoś czasu u mojego labka zaczeły pojawiać się pryszcze jak potówki u dziecka. Są jak takie małe białe guzki skóry na 2 są takie strupki żółtawe jak jednego delikatnie ścisłem to wyleciała ropa potem krew. I zauważyłem nowego koło noska.
Co to może być i czy iść do weta. W niczym mu to nie przeszkadza od kiedy go mam miał tam te pryszczyki ale teraz kilka urosło.
fiolka - 18-07-2011, 14:12
Ja bym jednak na twoim miejscu udała się do weterynarza. Byś może jest to efekt infekcji, złej karmy albo braku witamin. Lepiej jednak upewnić się u weterynarza i mieć pewność, że piesek jest zdrowy.
Laura8401 - 20-07-2011, 08:42
Moja mała też miała coś takiego.
I okazało się ,że było to uczulenie na jagnięcinę.Jak zmieniłam jej karmę to zniknęło.
Chelsea - 20-07-2011, 08:50
luczyn, może to trądzik młodzieńczy moja Czesia również go miała
luLulu - 03-08-2011, 15:20
Zgadzam się z Chelsea moja Lulu także miała trądzik, ale warto jednak i tak pójść do weta, w końcu to właśnie może być jakieś uczulenie czy infekcja. Udaj się do weta chociażby po o żeby rozwiać własne podejrzenia i wątpliwości.
Mam nadzieję, że u Tajfunka poprawi się
Ewelina - 03-08-2011, 15:23
luczyn, Niech weterynarz to obejrzy może to być jakieś uczulenie
luczyn - 09-08-2011, 19:55
byłem z tym u weta i okazalo sie że jest to wina kaktusa którego psina skasowała teraz igiełki wychodzą z ropą i wszystko prawie znikło.
Wet powiedział że psina zdrowa zadbana tylko jeszcze popuszcza ze szczęścia
wchruszcz - 19-07-2012, 21:21 Temat postu: Opryszczka pod dolną wargą Witam! Dzisiaj u Bossa zauważyłem dziwną wysypkę pod dolną wargą. Wygląda to jak opryszczka u człowieka. Co to może być? Mieliście może taki problem? Psa raczej to nie swędzi, nie zauważyłem żeby jakoś dziwnie się zachowywał. Zdarza mu się zjeść coś "dziwnego" jak każdemu psu może to od tego? Pomocy!
mibec - 19-07-2012, 21:49
wchruszcz napisał/a: | Pomocy! | do weta idz - przeciez nikt nie zdiagnozuje psa online.
Zycze aby to nie bylo nic powaznego
agata01510 - 04-08-2012, 23:50
wchruszcz napisał/a: | Witam! Dzisiaj u Bossa zauważyłem dziwną wysypkę pod dolną wargą. Wygląda to jak opryszczka u człowieka. Co to może być? Mieliście może taki problem? Psa raczej to nie swędzi, nie zauważyłem żeby jakoś dziwnie się zachowywał. Zdarza mu się zjeść coś "dziwnego" jak każdemu psu może to od tego? Pomocy! |
Wizyta u weterynarza to konieczność,może to być alergia a może to być np. zapalenie mieszków włosowych,ale to powinien jak najszybciej zobaczyć weterynarz,mam nadzieję że nie będzie to nic poważnego pozdrawiam
|
|