forum.labradory.org

Zęby, skóra, oczy, sierść, pazury i uszy - Pryszcze na wargach

luczyn - 04-07-2011, 19:14
Temat postu: Pryszcze na wargach
Witam od jakiegoś czasu u mojego labka zaczeły pojawiać się pryszcze jak potówki u dziecka. Są jak takie małe białe guzki skóry na 2 są takie strupki żółtawe jak jednego delikatnie ścisłem to wyleciała ropa potem krew. I zauważyłem nowego koło noska.
Co to może być i czy iść do weta. W niczym mu to nie przeszkadza od kiedy go mam miał tam te pryszczyki ale teraz kilka urosło.

fiolka - 18-07-2011, 14:12

Ja bym jednak na twoim miejscu udała się do weterynarza. Byś może jest to efekt infekcji, złej karmy albo braku witamin. Lepiej jednak upewnić się u weterynarza i mieć pewność, że piesek jest zdrowy.
Laura8401 - 20-07-2011, 08:42

Moja mała też miała coś takiego.
I okazało się ,że było to uczulenie na jagnięcinę.Jak zmieniłam jej karmę to zniknęło.

Chelsea - 20-07-2011, 08:50

luczyn, może to trądzik młodzieńczy moja Czesia również go miała
luLulu - 03-08-2011, 15:20

Zgadzam się z Chelsea moja Lulu także miała trądzik, ale warto jednak i tak pójść do weta, w końcu to właśnie może być jakieś uczulenie czy infekcja. Udaj się do weta chociażby po o żeby rozwiać własne podejrzenia i wątpliwości.
Mam nadzieję, że u Tajfunka poprawi się :)

Ewelina - 03-08-2011, 15:23

luczyn, Niech weterynarz to obejrzy może to być jakieś uczulenie :)
luczyn - 09-08-2011, 19:55

byłem z tym u weta i okazalo sie że jest to wina kaktusa którego psina skasowała teraz igiełki wychodzą z ropą i wszystko prawie znikło.

Wet powiedział że psina zdrowa zadbana tylko jeszcze popuszcza ze szczęścia

wchruszcz - 19-07-2012, 21:21
Temat postu: Opryszczka pod dolną wargą
Witam! Dzisiaj u Bossa zauważyłem dziwną wysypkę pod dolną wargą. Wygląda to jak opryszczka u człowieka. Co to może być? Mieliście może taki problem? Psa raczej to nie swędzi, nie zauważyłem żeby jakoś dziwnie się zachowywał. Zdarza mu się zjeść coś "dziwnego" :) jak każdemu psu może to od tego? Pomocy!
mibec - 19-07-2012, 21:49

wchruszcz napisał/a:
Pomocy!
do weta idz - przeciez nikt nie zdiagnozuje psa online.
Zycze aby to nie bylo nic powaznego :)

agata01510 - 04-08-2012, 23:50

wchruszcz napisał/a:
Witam! Dzisiaj u Bossa zauważyłem dziwną wysypkę pod dolną wargą. Wygląda to jak opryszczka u człowieka. Co to może być? Mieliście może taki problem? Psa raczej to nie swędzi, nie zauważyłem żeby jakoś dziwnie się zachowywał. Zdarza mu się zjeść coś "dziwnego" :) jak każdemu psu może to od tego? Pomocy!

Wizyta u weterynarza to konieczność,może to być alergia a może to być np. zapalenie mieszków włosowych,ale to powinien jak najszybciej zobaczyć weterynarz,mam nadzieję że nie będzie to nic poważnego pozdrawiam :) :) :)