| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - Azja - czarna labradorka do pilnej adopcji
Ryniu - 06-07-2011, 17:00 Temat postu: Azja - czarna labradorka do pilnej adopcji Labradorka Azja około 2 letnia, znaleziona w bardzo złym stanie, zagłodzona, obecnie zapasiona, dość pilna adopcja. Azja jest bardzo pro ludzka, dobry charakter, łagodna.
A to historia z nią związana:
| Agata69 na dogomanii napisał/a: | Nie wiem jak zacząć.. 50 psów i kot. Chociaz wejdź, może będziesz mógł pomóc.
Kochani, tym razem sprawa jest naprawde poważna i bardzo pilna.
Jest dramat człowieka i dramat 50 psów, które sa jak to psy zupełnie nieświadome swojego połozenia. Własnie stamtad wróciłam, jeszcze nie mogę zebrać mysli a czas nagli.
Nie wiem nawet od czego zacząć, moze tak:
Był sobie człowiek, który bardzo kochał zwierzęta. Ot, taka ułomność, czasami się zdarza. Szczęśliwy to był człowiek, bo miał rodzinę i dobrze prosperujaca firme, dzięki której mógł robić to co kochał najbardziej - pomagać tym najbardziej potrzebującym, porzuconym, uwiazanym do drzew w lesie, psom gorszego boga.
Człowiek był młody i silny, miał piekne marzenia o nowoczenym przytulisku, przeniósł się więc z miasta na wieś, kupił ziemie i tak się zaczęło.
Psy przychodziły same, przerzucano je przez płot (chętnie ze szczeniakami), znajdował je w lesie, zbierał z poboczy. Te psie wyrzutki znajdowały tam opieke, jedzenie, dobre słowo. Tak minęło 25 lat...
Firma splajtowała kilka lat temu, wszystko jest zadłuzone, teren zajął komornik, dom stoi niewykończony, sad zarósł chwastami - widzieliście kiedyś podeptane marzenia i zawiedzione nadzieje? to tak wszystko wyglada.
Nie zmieniło się tylko jedno, nadal są psy, nadal dostają z coraz wiekszym trudem zdobywane jedzenie, nadal jest dla nich dobre słowo.
Tu jest ogromny dramat człowieka, o czym nie chce pisać szczegółowo, chce uszanować prywatność tego pana. Między wierszami wyczytałam tylko, ze przeciwności losu bardzo dały sie we znaki temu panu, od 2 lat praktycznie sa siły tylko na to by psom dać jeść.
Stan na teraz:
-na dwóch niezaleznych posesjach jest około 50 psów i jeden kot (o kocie szerzej dalej).
- na jednej posesji jest stado socjalizowane, 2 psy i 8 suk plus (niestety) 9 szczeniaków (do pilnej adopcji)
- oba tereny moga być w każdej chwili wylicytowane i psy z dnia na dzień stracą miejsce do zycia.
Nie zostawię tego, moje oczy nieszczęśliwie padły na tą psią niedolę i juz nie odpuszczę (taka ułomność, zdarza się czasem).
Ale nic nie zrobię sama, nic. POMÓŻCIE MI...
Plan mam taki:
-wyadoptować szczeniaki,
-DOM DLA KOTA (CODZIENNIE ZAGROŻONY ZAGRYZIENIEM)
-wysterylizować suki w tym na cito ciężarne (zaczniemy od tych ośmiu ze stada socjalizowanych)
-szukać miejsc tymczasowych dla psów i stopniowo je tam umieszczać,
-zacząć akcję szukania ds.
Co potrzebne:
-pieniadze na opłacenie około 30 sterylek (na początek pilne 10)
-bdt bo na płatne nas nie stać
-obroze i smycze
-środki na odrobaczenie
-9 szczepionek p/wirusówkom dla maluchów
-nie pogardzimy karmą.
-pilnie szukamy kogoś kto jest blizej tego pana czyli z okolic Kłodawy, Koła (ja mam 50 km).
Pierwsze sterylki juz w przyszłym tygodniu. Proszę, pomózcie mi... |
żródło: dogomania
Labradore - 06-07-2011, 19:38
Boska jest! Szkoda że tak daleko od nas
Madzialenka - 06-07-2011, 20:27
Sunia piekna i piekny plan.Tylko skad te wszystkie domki i fundusze brac...
Nulcia1 - 07-07-2011, 18:32
biedne pieski oby znalazły domki jak najszybciej
Tak to jest jak wiekszość ludzi nie przemyśli kupna pieska i pózniej sie okazuje , że nie daja rady ,że piesek nie jest juz taki słodki jak kiedyś ?... ale czyż to właśnie nie starszy pies jest najfajniejszy ... gdy jest juz twoim wiernym przyjacielem , jest posłuszny i gotów pojsc za nami w ogien ? lecz niektorzy tego nie rozumieją i dlatgo tyle piesków tkwi w schroniskach ... dobrze , że są jeszcze ludzie o dobrych sercach i im pomagaja
Ryniu - 07-07-2011, 21:45
| Labradore napisał/a: | Szkoda że tak daleko od nas |
co miałaś na myśli?
Ryniu - 14-07-2011, 10:48
Fotki z komórki, tragiczne, ciemno, leje deszcz, a sunia niesamowicie ruchliwa
Azja to niespełna 2 letnia sunia tak kochająca ludzi, że nie przepuści nikogo bez buziaków. Jest śliczna, tylko ma troszkę nadwagi. Zero agresji bradzo ufna. W samochodzie ok, u weterynarza OK, na schodach OK.
Delikatna siwizna, to na fotce jakoś światło padło na bródkę (pierwsze zdjęcie w temacie)
Pies idealny!!!!!!!
aganica - 14-07-2011, 13:44
| Ryniu napisał/a: | | Pies idealny!!!!!!! | Super, na pewno dziewczyna szybko znajdzie domek
tenshii - 14-07-2011, 14:59
Jest przepiękna
| aganica napisał/a: | | na pewno dziewczyna szybko znajdzie domek |
nie ma najmniejszych wątpliwości
Ryniu - 14-07-2011, 15:17
Na razie sunia wróciła do swojego pana, jest na kuracji antybiotykowej. Ranka niewielka. W sumie były 4 sterylizacje, jedna sunia była szczenna. Wszystkie zniosły zabiegi bardzo dobrze.
Ryniu - 14-07-2011, 15:29
Żaden pies nie posiadał smyczy i obroży. Zakupiłem obroże i smycz dla Azji. Oraz 5 kompletów dla mniejszych psów. Nasza forumowiczka fankafanty podarowała od ręki 50 zł. Pani Kasia z włocławskiej hodowli Onków zakupiła 20 kompletów.
Pieski dostały też dwa worki karmy. Jeden ode mnie i od cioci Moni, a drugi od Pani Kasi.
Ryniu - 14-07-2011, 15:49
Ryniu - 17-07-2011, 00:08
Dzięki Agnieszce z Labradory.info Azja ma swój event na Facebook https://www.facebook.com/...31237539&ref=ts osoby zarejestrowane na FB proszę o udostępnianie
Madzialenka - 17-07-2011, 00:35
| Ryniu napisał/a: | Żaden pies nie posiadał smyczy i obroży. Zakupiłem obroże i smycz dla Azji. Oraz 5 kompletów dla mniejszych psów. Nasza forumowiczka fankafanty podarowała od ręki 50 zł. Pani Kasia z włocławskiej hodowli Onków zakupiła 20 kompletów.
Pieski dostały też dwa worki karmy. Jeden ode mnie i od cioci Moni, a drugi od Pani Kasi.
[ Dodano: 17-07-2011, 00:36 ]
Agus
Ryniu - 17-07-2011, 11:00
Madzialenka, dziękuję za szczere chęci, Jak coś to dam znać
Ryniu - 27-07-2011, 10:04
| Agata69 na dogomanii napisał/a: | | Azja jedzie do ds prawdopodobnie w niedziele. Trzymamy kciuki za powodzenie oczywiście. |
AniaCz. - 27-07-2011, 10:06
Super wiadomość.
Chelsea - 27-07-2011, 10:16
trzymamy kciuki
jkasia - 27-07-2011, 11:38
Jupiii
Silatan-Lira - 27-07-2011, 12:40
Bardzo się cieszę
Ryniu - 30-07-2011, 11:23
Mam wspaniałą wiadomość, Azja właśnie jedzie do domu stałego pod Warszawę do Pani Kasi. Mam nadzieję, że sunie się polubią.
Chelsea - 30-07-2011, 11:32
Ryniu, super
Ryniu - 11-08-2011, 09:28
| Agata69 na dogomanii napisał/a: | | Dobre wieści z Ds Azji. |
mibec - 11-08-2011, 09:32
| Ryniu napisał/a: | | Dobre wieści | tzn? Dowiemy sie czegos wiecej?
Ryniu - 19-08-2011, 16:39
Odpowiedź z domu stałego Azji:
witam, u nas tzn. u Azji wszystko ok. jest grzeczna, świetnie zgrała się z reszta stada, coraz częściej przychodzi do mnie się poprzytulać, wciąż jest "zakochana" w Gali, je, śpi, przychodzi na komendę
Zdjęcia będą niedługo.
Ryniu - 30-08-2011, 21:00
Wiadomość od Azji:
U nas wszystko ok. Azja dziś pierwszy raz jechała ze mną samochodem, krótko ale było widać że się trochę denerwuje, za to kiedy wysiadła już przed domem to prędko pobiegła do drzwi wejściowych do domu, na spacerach w bezpiecznych miejscach chodzi luzem ale się bardzo pilnuje, nie wiem tylko czy bardziej mnie czy Gali, jest już też zaszczepiona i ma wszczepionego czipa, a i jeszcze ciekawostka śpi w klatce ...a Gala przed klatką tylko proszę nie myśleć,że ją ktoś do tego zmusza. Niestety klatka jest jedna a chętnych do spania w niej więcej więc Azja po wieczornym wyjściu ściga się z innymi chętnymi żeby zająć sobie miejsce, zabawne to trochę bo chyba traktuje ją jak budę, czuje się bezpiecznie, za to w ciągu dnia nie pogardzi moim łóżkiem. pozdrawiam
Z tych wyścigów do klatki się uśmiałem . Wspaniale,że Azja nie jest sama jak palec i ma dalej psie towarzystwo.
kasiek - 01-09-2011, 10:24
cudnie ,ze Azja znalazla swoje szczescie
|
|