forum.labradory.org

Pielęgnacja i akcesoria - Jaki pojemnik na karmę?

jaga1920 - 12-07-2011, 07:50
Temat postu: Jaki pojemnik na karmę?
Witam! Czy mógłby ktoś polecić jakiś pojemnik na karmę tak ok 15 kg do 100zł?
ktosia - 12-07-2011, 10:04

Ja dostałam kiedyś w ramach promocji wiadro, przy zakupie większej ilości karmy. MOże poszukaj i też uda Ci się coś znaleźć :)
AnIeLa - 12-07-2011, 10:32

jaga1920, http://allegro.pl/pojemni...1671839701.html oprócz tego czasami w promocji dodają pojemniki do karmy. :)
mawi27 - 12-07-2011, 10:43

jaga1920, popytaj w dobrych sklepach zoologicznych, czasami jak dobrze z nimi zagadasz to dorzuca do zakupow (ja tak zdobylam swoje pierwsze wiadro), albo poszukaj promocji na allegro z interesujaca Cie karma, przy zakupie np. 15 kg czasami dorzucaja gratis wiadro, ja w ten sposob juz zgromadzilam małą kolekcje :)
luLulu - 17-08-2011, 17:02

AnIeLa, kupywałam ten sam pojemnik, tyle że dałam wiele więcej :(
Ale polecam jak najbardziej! :)

Pattina - 17-08-2011, 17:43

Poszukaj na allegro.
Gdy ja zamawiałam karmę była promocja i gratis taki pojemnik 15kg :)

Stasia - 19-08-2011, 23:42

http://allegro.pl/curver-...1743949829.html

Czy ktoś z Was posiada taki pojemnik i może mi napisać, czy jest on wart polecenia? :)

aganica - 20-08-2011, 06:36

Jest piękny i spełnia wszystkie wymogi.Ważne że pojemność większa niż 15kg / czasami worki są powiększone w gratisach/
Ważne że nie metalowy /nie dudni przy napełnianiu czy przesuwaniu/
Zamkniecie też, proste w obsłudze.Przestawianie bez wysiłku .
Same plusy.

Czarrrna_ - 20-08-2011, 06:47

prezentuje sie super wiec jesli jest szczelny (a pewnie jest), to bardzo fajne pudlo na karme, ale... ja zamawiajac wyprawke dla szczeniaka z royal-a w styczniu (za 30 zl) dostalam 2 kg jedzenia, filmy instruktarzowe, naklejki itp + wiadro GRATIS. W zoologicznym sklepie u nas kupujac 15 kg eukanuby dostajesz naprawde wielkie rozowe pudlo z nazwa firmy GRATIS. Ja karme kupuje na zooexpress.pl i tam przy zamowieniu z royal- a karmy dla labradora dostajesz pojemnik na karme GRATIS... Zmierzam do tego, ze nie dala bym za pojemnik (choc na prawde fajny on jest) na karme tyle kasy, widzac na kazdym kroku takie same rzeczy jako gratis, badz dodatek za grosze do jedzonka, mysle, ze nie gorszej jakosci od tego z allegro.
Jesli Ci sie podoba to bierz oczywiscie, sugeruje tylko, ze mozna dostac takie cos tej samej jakosci (curver to swietna firma), za duzo nizsza cene
Moze dlatego, ze 100 zl mogloby naruszyc troszke moj budzet, wiec patrze troszke pod tym wzgledem :) pozdrawiam ;*

aganica - 20-08-2011, 07:03

Czarrrna_ napisał/a:
mozna dostac takie cos tej samej jakosci
Nie do końca się z tym zgodzę.
Mam pojemniki eukanuby,royala,ariona,proplanu i żaden z nich nie jest tak fajny jak ten.
Oczywiście kwestia finansowa odgrywa dużą rolę i sama bym go nie kupiła bo...po co mam kupować skoro można dostać przy zakupie karmy.
Uważam że to zbędny wydatek i wyrzucone pieniądze.
Jednak... gdy ktoś chce mieć mercedesa, musi dopłacić. Mnie wystarczy polonez :D :-P

jkasia - 20-08-2011, 08:26

My mamy z Brita. Był gratis do karmy. Jest metalowe wiec strasznie dudni jak sie napełnia no i troche ciezko pokrywa sie nakłada bo wiadro było lekko powyginane po transporcie :< Ale i tak fajnie, że to mamy bo szkoda by mi było kasy na wypasiony pojemnik-wole na szelki przeznaczyc :-P
Grapy - 20-08-2011, 10:54

http://allegro.pl/pojemni...1772708493.html
ale my mamy pojemnik metalowy i plastykowy w gratisie ;)

aganica - 20-08-2011, 12:04

Tego nie polecam booo...

jkasia napisał/a:
Jest metalowe wiec strasznie dudni jak sie napełnia no i troche ciezko pokrywa sie nakłada

Grapy - 20-08-2011, 16:07

My takie mamy i polecamy, ;D booo :
przynajmniej jest pewność,że sąsiedzi wiedzą kiedy jadają psy hihihi Poza tym puszka jest bardzo antywłamaniowa, więc psy się same nie obsłużą

jkasia - 21-08-2011, 14:22

Grapy napisał/a:
przynajmniej jest pewność,że sąsiedzi wiedzą kiedy jadają psy
:D
Grapy napisał/a:
puszka jest bardzo antywłamaniowa
co prawda to prawda- samam mam nieraz problem aby ją otworzyc ;D
anna3678 - 21-08-2011, 14:39

Ja kupywalam tutaj, sa bardzo solidni, zamawialam jeszcze pojemnik zatrzaskowy M a w rozmiarze S dostalam gratis :) Z pojemnikow jestem bardzo zadowolona.
http://www.petlife.pl/pro..._na_karme_12_kg

jamagda - 24-05-2012, 12:14

anna3678 napisał/a:
Ja kupywalam tutaj, sa bardzo solidni, zamawialam jeszcze pojemnik zatrzaskowy M a w rozmiarze S dostalam gratis :) Z pojemnikow jestem bardzo zadowolona.
http://www.petlife.pl/pro..._na_karme_12_kg

Taki sam pojemnik własnie sobie zamówiłam na allegro. Wczoraj przyszła przesyłka. Bardzo fajny i praktyczny i estetyczny pojemnik :) Polecam

kolorowooka - 24-05-2012, 12:24

My tez mamy ten sam pojemnik. Zamkniecia sa ok, mam nadzieje, ze Lady nie rozpracuje jak go otwierac, bo stoi na korytarzu w poblizu misek...
Nikaaa - 24-05-2012, 12:52

A ja własnie sie zastanawiałam nad identycznym pudełkiem. Obecnie mamy wiaderko, które dostaliśmy od hodowcy wraz z karmą, ale jest dosyć niepraktyczne - trzeba je mocno domykać, żeby karma nie wietrzała no i z otwieraniem trzeba się trochę nasiłować.
A te pojemniki mają bardzo wygodne otwieranie ;)
Tylko.. Czy są labo-proof?

Jeśli kupiłabym duży pojemnik jak ten podany w linku wyżej, musiałby stać gdzieś na podłodze, Jesska zostając sama w domu roznosi wszystko co znajdzie sie w jej zasięgu (szczególnie kosz na śmieci) więc nie wiem czy byłby to dobry pomysł :<

jamagda - 24-05-2012, 13:07

Te pojemniki mają dość solidne zamknięcia. Do tej pory miałam taki materiałowy okrągły worek z zamknięciem na zamek i właśnie ostatnio albo zostawiłam lekko niedomknięty, albo Beza go sobie odbezpieczyła, więc jak wróciłam z pracy to najpierw zobaczyłam napakowany brzuszek Bezy dopiero potem ją ;) Po ubytku karmy wydaje mi się że musiała zjeść ok kilograma karmy :bad: Dlatego zamówiłam ten pojemnik. Mam go od wczoraj więć jeszcze nie zdążyłam go wypróbować ale mam nadzieję, że moje psiaki sobie z nim nie poradzą :lookdown:
Ania_Z - 24-05-2012, 13:10

Tez planuję kupić taki pojemnik. Wybrałam ten na 20 kg.
Nikaaa - 24-05-2012, 13:11

jamagda, daj znać wobec tego jak sie sprawuje :)
I czy będzie wytrzymały :P

jamagda - 24-05-2012, 13:16

Ok :haha:
kolorowooka - 24-05-2012, 14:49

Nikaaa u nas stoi tak jak pisalam na korytarzu obok misek juz 3-4 miesiace.
Jak na razie nie zauwazylam, zeby Lady zbytnio sie do niego dobierala. Zapiecia sa na prawde solidne i pies musiaby byc niezlym mistrzem aby go otworzyc.

Nikaaa - 24-05-2012, 15:57

kolorowooka, a czy Lady ogólnie broi jak zostaje sama w domu? Może ona poprostu nie jest typem niszczyciela.. W porównaniu do mojej :P
Moje jędza nawet chlebak umie otworzyć i cały zapas chleba wyżreć, więc obawiam się, że prędzej czy później znalazła by sposób na pudełko :(

Karoola - 24-05-2012, 16:50

Nikaaa, kup sobie sejf na linie papilarne :D
kolorowooka - 24-05-2012, 17:50

Nikaaa napisał/a:
kolorowooka, a czy Lady ogólnie broi jak zostaje sama w domu? Może ona poprostu nie jest typem niszczyciela.. W porównaniu do mojej :P
Moje jędza nawet chlebak umie otworzyć i cały zapas chleba wyżreć, więc obawiam się, że prędzej czy później znalazła by sposób na pudełko :(

A jak myslisz kto zrobil taki porzadek?

z tym, ze faktycznie ma malo okazji do brojenia, bo TZ ciagle w domu....

dominika92 - 24-05-2012, 18:01

kolorowooka, a nie ma lęku separacyjnego przez to że mało zostaje sama w domu? :( moja niestety przez takie coś ma. Ciężko się z tym walczy, więc uważajcie. :)
Nikaaa - 24-05-2012, 18:09

Karoola napisał/a:
Nikaaa, kup sobie sejf na linie papilarne
:D :D Ooo tak! Tylko co będzie jak ja pojade na urlop a ona zostenie w TŻ? ;(

kolorowooka, hmmmm..... pańcia? :D :D :D :D
Widzę, że też masz urwanie głowy z nią :D

Karoola - 24-05-2012, 19:32

Nikaaa, no dobra, może być na cyferki. Ale kurczę, nie rozbroi tego..? :D
Karma mojego psa leży w garażu na blacie, przygnieciona butelką wody mineralnej :-P Na szczęście B. nie dosięga, no a teraz to właściwie nie doskakuje (starość nie radość :-P ). Chociaż czasami jak mu co odbije :-o
Raz jak była resztka karmy i ten papier tak zwisał, to Brown zgarnął z blatu i zeżarł, ale od tamtego czasu pilnuję, żeby się nie dostał do karmy.
I powiem wam, że taki labciowy wiek dojrzały ma swoje plusy, bo już od trzech lat niczego nie zbroił (no, kilka razy mu się zdarzyło rozerwać worek ze śmieciami i wynieść je na dwór, ale to z 4 incydenty, niegroźne :lookdown: ), w domu sam zostaje i śpi :dreaming: I jest tak spokojny, że wprost nie do wiary.

Nikaaa - 24-05-2012, 19:34

Karoola napisał/a:
bo już od trzech lat niczego nie zbroił
Czyli Jesska zgrzecznieje jak będzie miała.. 6 lat ;( ;( ;(
Nawet roku jeszcze nie ma :brick:

Karoola - 24-05-2012, 19:52

Nikaaa, ciesz się :-P Jeszcze zatęsknisz za czasami, kiedy pies po spacerze chciał iść na drugi spacer... bo teraz Brown po krótkim zwykłym spacerku... pada na pysk :unhappy: dosłownie. Kładzie się za furtką na ogródku i odpoczywa zanim wejdzie do domu.
kolorowooka - 25-05-2012, 13:11

dominika92 taki bajzel w sypialni zdazyl sie raz :-P Bardziej odpowiadaja jej buty i kapcie :D a z tym mozna sobie poradzic chowajac wszystko do szafki przed wyjsciem.
Lady raczej nie wykazuje leku separacyjnego, nie piszczy ani nie skomli jak zostaje sama w domu. Rozrabia raczej z nudy. Ma czesc zabawek, ktore dostaje tylko i wylacznie w tedy jak zostaje sie sama. Konga ostatnio zgryzla - miala niebieski szczeniaczkowy - i jakos nie moge zebrac sie i kupic jej nowy.

AnIeLa - 25-05-2012, 13:21

My mamy metalowy pojemnik z RC.

Polecam. :) Czytałam,że negatywem jest to, że dudni przy napełnianiu. Mnie to nie przeszkadza :)

nata - 25-05-2012, 13:38

Karoola napisał/a:
w domu sam zostaje i śpi :dreaming: I jest tak spokojny, że wprost nie do wiary.

Polinka ma dwa lata i tak się zachowuje ;-) Ale zaznaczam: u siebie w domu, gdy nie ma gości ;-)

My mamy pojemnik metalowy z Brita, oprócz tego że jest pogięty (w trakcie transportu :doubt: ) to zupełnie nic nam w nim nie przeszkadza ;-) Szkoda nam kasy na inny :stinky:

Karoola - 25-05-2012, 15:54

nata, to fajnie ;) Brown w tym wieku mieszkał jeszcze w Warszawie i z tego co pamiętam, grzeczny to na pewno nie był ;]
jamagda - 06-06-2012, 08:53

Zgodnie z obietnicą spieszę poinformować, że pojemnik na karmę spisuje się rewelacyjnie. Jest bardzo szczelny, łatwo go umyć a moim łobuzom nawet do głowy nie przyjdzie żeby wymyślić patent na dobranie się do karmy. Wydatek spory ale warto było.
Nikaaa - 06-06-2012, 20:04

jamagda, dzięki za opinię :) Naprawde mocno się zastanawiam nad jego zakupem i chyba sie skuszę :)
PeKa - 03-07-2012, 12:15

Też mam metalowe wiadro z Puriny. Dostałem gratis przy zakupie 15kg RC w kakadu. Spełnia swoją rolę, wiec jest ok, a że "dudni" przy napelnianiu... No ale ile razy to napełniacie, raz na miesiac? Poltora? 4 me zaden problem :)
FadGoś - 04-07-2012, 09:39

Nikaaa, i jak zakupiłaś juz pojemnik ???
Pikuś - 04-07-2012, 10:10

Co myślicie?
http://www.krakvet.pl/kra...me-p-18669.html
czy lepszy może metalowy?

A gdzie tu jest cena?!?! http://www.e-karma.pl/pro...-Microban-.html

Nikaaa - 04-07-2012, 12:19

FadGoś napisał/a:
Nikaaa, i jak zakupiłaś juz pojemnik ???
Szczerze mówiąc jeszcze nie.. Tak mi jakoś schodzi :P Teraz mam troche wydatków, ale jak już wyprawię matulę spowrotem do Ojczyzny to poszukam i zamówie :)
Klauzunka - 08-07-2012, 22:28

ja mam dwa pojemniki metalowe - każdy na jakieś 15-20 kg karmy.
Jeden taki:

drugi taki:

według mnie są rewelacyjne. Pierwszy mam już ponad dwa lata, drugi ponad rok. Szczelne, świetnie się w niech przechowuje karma - nawet po takim czasie zero jakichś śladów użytkowania. Ktoś wcześniej napisał, że dudni przy napełnianiu - i co z tego, nawet plastik dudni. Poza tym tak szczerze - napełnienie tego pojemnika 14 kilowym workiem karmy trwa może minutę. Więc o jakim dudnieniu piszemy :D Szczerze polecam - serio dobre te pojemniki.

Pikuś - 09-07-2012, 07:23

Klauzunka, gdzie je kupiłaś? ;D
Ewelina - 09-07-2012, 09:27

Yokulinda mi rozwaliła pojemnik na karmę muszę poszukać czegoś nowego tak do 3 kg. Bo duży na 15kg mam u Kuby w pokoju pod biurkiem. Już nie raz się do niego dopadła więc go wyniosłam :shy:
Jira - 11-07-2012, 06:49

Pikuś napisał/a:
Co myślicie?
http://www.krakvet.pl/kra...me-p-18669.html
czy lepszy może metalowy?

A gdzie tu jest cena?!?! http://www.e-karma.pl/pro...-Microban-.html

My mamy ten plastikowy z krakvetu i świetnie się sprawdza. Tylko zaraz jak kurier przyniesie trzeba go sprawdzic - jak pęknie przy przewożeniu to wymienią za darmo, u nas tak bylo. A potem dostalismy nowy i działa do tej pory, nie mam żadnych zastrzeżeń. Zamknięcie dosyć ciężko się otwiera ale to chyba dobrze. Karma zostaje świeża i pachnie jak z nowego worka.

Klauzunka - 11-07-2012, 12:14

Pikuś napisał/a:
Klauzunka, gdzie je kupiłaś? ;D

Pikuś nie kupowałam, one były jako gratis przy zakupie karmy.

Nikaaa - 11-07-2012, 12:24

http://www.lovepets.co.uk...645ff343dc82ba6
Czy te pojemniki faktycznie są takie długie? Jakieś takie niewymiarowe.. Jak mierzyłam to by mi się pod stołem nigdzie nie zmieścił..

kolorowooka - 11-07-2012, 13:35

Nikaaa nie jestem teraz w domu ale wieczorkiem moge zmierzyc. Wcale nie wydaje sie mi dlugi. Jakiej wielkosci masz miejsce pod stolem?
W pets at home sa teraz w identycznej cenie http://www.petsathome.com...by-curver-25851 Moze jak masz w poblizu to idz i przyjrzyj sie jemu

Nikaaa - 11-07-2012, 13:38

kolorowooka, o widzisz, nie pomyslałam, ze w pets at home je mają :) A który Ty masz, ten 12kg czy 20kg?
Ten wiekszy wydaje się być bardziej wymiarowy, bo jest wyższy niż dłuższy, ten mniejszy na odwrót i właśnie dlatego jest niewymiarowy :P

kolorowooka - 11-07-2012, 13:40

Mam ten mniejszy i 15 kg TOTW miesci sie tam idealnie :D
Madzialenka - 11-07-2012, 14:04

Ja tez musze jakis nowy pojemnik z dobrym zapieciem kupic.Corcia naumiala sie zebami pojemnik otwierac i ostatnio przylapalam ja jak Blondi pelnymi garstkami dokarmiala ]:)
Klauzunka - 11-07-2012, 14:27

Madzialenka napisał/a:
Ja tez musze jakis nowy pojemnik z dobrym zapieciem kupic.Corcia naumiala sie zebami pojemnik otwierac i ostatnio przylapalam ja jak Blondi pelnymi garstkami dokarmiala ]:)

oplułam monitor ze śmiechu :D

Ale mam podobnie z siostrzenicą - od dawna karmi Teq i Lolę -
(wsypuje im karmę do miski) za każdym razem zachwyt " ciocia ja nie mogę, jak Tequila i Lola pięknie zjadły" - dobrze, że mierzy kątem siebie, bo sama aż taka do jedzenia nie jest. Póki co im jest większa tym więcej kuma. Już mi też zaczyna otwierać puszki i działać na własną rękę ;]

Almathea83 - 04-08-2012, 18:56

właśnie ja też planuję zakup tego pojemnika, na 10 kg karmy jest za 58 PLN, a na 12 kg za 108 PLN (ma kółka). Czy w tym 12 kg mieści się faktycznie 12 kg czy więcej? Planuję zmienić karmę na ten Markus-Muhle i ona jest cięższa niż tradycyjne karmy, ciekawe czy 15 kg upchnie się z tym pojemniku 10 kg hmm

[ Dodano: 04-08-2012, 20:00 ]
mam tu na myśli takie pojemniki http://www.kuchniapupila....jemnik,p5780582

FadGoś - 04-08-2012, 19:33

My mamy ten 20kg od 3 lat , spisuje się super :) Karma zawsze wydaje sie świeża i pachnąca :haha: W tym co my mamy calutkie 20kg sie mieści więc sadze że w tych mniejszych też się zmieści zalecana waga . Co do kółek to fajna sprawa , jak trzeba pojemnik przesunąć to nie męczę się z szarpaniem i podnoszeniem , ogólnie bardzo polecam , ja bynajmniej nie widzą możliwości aby psiak sobie sam otworzył :D :D :D co do dzieci to nie wiem , bo moje dziecie ma juz 13 lat więc to dla niej żaden problem , mniejszym tak do 4 roku życia może troszkę sprawić , ale to zależy od kombinatorstwa dziecka :D :D :D
Co powiem od siebie to proponowała bym własnie 20kg , bo jest uniwersalny :) wiadomo że karmy są tez po wyżej 12kg ;)

Almathea83 - 04-08-2012, 19:48

FadGoś, ja wiem, tylko raz- cena, dwa- mały pokój, jak jeszcze taki pojemnik postawię to ciężko się będzie ruszyć :-P pomyślę jeszcze nad tym :)
FadGoś - 04-08-2012, 19:59

Almathea83, rozumiem że cena robi swoje , ale naprawdę przeliczeniu wydatku na jak na razie 3lata , to wychodzą grosze , i cały czas wygląda jak nowy :) co do miejsca , to chyba zajmuje mniej miejsca niż okrągły pojemnik , powiedzmy że ustawiony przy ścianie by odstawał jakieś 30cm , długość jakieś 50cm :haha: ale wiadomo w małym pomieszczeniu to moze byc kolos , a nie masz mozliwości pomacac go sobie w jakims zoologu ??
a jeszcze dodam , nasz był laciusieńko zadrapany wiec dostaliśmy zniżkę w sklepie :D :D :D

Almathea83 - 04-08-2012, 20:04

FadGoś, nie oglądałam pojemników na razie bo karma stała w takim koszu na bieliznę (w worku) w nieużywanym pokoju więc mi było wszystko jedno :-P teraz zaczęłam się rozglądać, mam miejsce za drzwiami w sumie echh, ciężka decyzja :)
FadGoś - 04-08-2012, 20:07

Almathea83, tu znalazłam w fajnej cenie http://www.perro.com.pl/g...id=1562&lang=pl
pomyśl ;) :D

Almathea83 - 04-08-2012, 20:10

FadGoś, dzięki- pomyślę :) najwyżej w tym miesiącu smaczki, podkładki pod miski, smycz treningowa itd, a w następnym pojemnik :D
FadGoś - 04-08-2012, 20:14

Almathea83, to widzę że cię czekają większe Morenowe wydatki :) dobrze ze ja mam to juz z głowy :-P
Almathea83 - 04-08-2012, 20:18

FadGoś, niektóre rzeczy nie były dotychczas potrzebne, a niektóre po prostu się kończą (np. worki na kupale) :) lubię wydawać kasę na Moreniaka, ale muszę to robić z umiarem :-P w międzyczasie będzie jeszcze karma chyba więc pojemnik coś mi się zdaje że poczeka- no chyba że ładna premioszka wpadnie :-P
FadGoś - 04-08-2012, 20:24

Almathea83 napisał/a:
(np. worki na kupale)
ja sie wycwaniłam i kupuje woreczki śniadaniowe za jakieś 50p :D :D mi tam nie przeszkadza że kupala widać :haha:
Ewelina - 05-08-2012, 12:07

Ja mam ten co podała Gosia od miesiąca i jest świetny mieście się za drzwiami w kuchni :)
donia457 - 05-08-2012, 12:10

ja mam pojemnik RC ktory dostalam razem z Reda w hodowli i sluzy nam do dnia dzisiejszego :)
Karoola - 15-10-2012, 17:15

POSZUKIWANY!!!
Pojemnik na karmę Brit Care, o taki:
http://www.sklep-zoologic...3-obrobione.jpg
Czy ktoś wie, jak zdobyć? :-P
Jak gdzieś znajdziecie taki, dajcie cynę ;*

Almathea83 - 15-10-2012, 18:27

Karoola, z pojemnikami to ciężko znaleźć, teraz na Allegro firma Sznupa sprzedaje Brita z pojemnikami gratis, np tu: http://allegro.pl/brit-ca...2700482871.html :)
dominika92 - 15-10-2012, 19:04

Almathea83, my mamy ten pojemnik właśnie stąd. Nie jest to ten Britowy i średnio on ładny..ma napis "bosch" :D Ale no sprawdza się :)
Karoola - 15-10-2012, 20:12

Almathea83, dominika92, dzięki za info, ale poszukuję tego z Brita, bo a) jest metalowy, b) jest ładny :-P
Podejrzewam, że plastikowy w moim domu zaraz się rozleci :<
No ale nie potrzebuję na gwałt, jak kiedyś jeszcze będzie, to sobie go kupię 8)

Nikaaa - 15-10-2012, 20:15

Karoola, a takie pojemniki?
http://www.zoologiczny.sk...g__28_74___8812

Jest plastikowy, ale bardzo solidny, bardzo łatwo sie otwiera/zamyka. I jest bardzo szczelny, karma nie wietrzeje ;) My mamy i mogę z czystym sumieniem polecić.

Karoola - 15-10-2012, 20:19

Nikaaa, fajny, fajny, już się kiedyś za nim rozglądałam :-P
Ale jeszcze sobie poczekam :-P

Nikaaa - 15-10-2012, 20:21

Karoola, może patrz co jakiś czas na allegro, może akurat ktoś wystawi, czasami ludzie dostaja jako gratis a juz jeden mają :)
Almathea83 - 15-10-2012, 21:10

Nikaaa, właśnie ciężko trafić na te pojemniki zwykłe, nie Curvera, które mają zresztą kosmiczną jak dla mnie cenę. Ja nabyłam nasz na bazarku na com.pl, jest plastikowy i też super się sprawdza, zamknięcie meeega szczelne- tak, że przesypuję do mniejszego wiadereczka karmę na kilka posiłków bo bym umarła jakbym ten duży miała otwierać 3 razy dziennie :-P
FadGoś - 16-10-2012, 19:25

Almathea83 napisał/a:
które mają zresztą kosmiczną jak dla mnie cenę.
Mamy ten pojemnik od kiedy Fadzio zamieszkał z nami , i jest wart swojej ceny . Cały czas wygląda jak nowy i karma cały czas pachnie jak bym dopiero co worek otworzyła . Z czystym sumieniem mogę polecić :)
Nikaaa - 17-10-2012, 11:13

Almathea83 napisał/a:
jakbym ten duży miała otwierać 3 razy dziennie
Te Curvery mają to do siebie, że mają duże otwarcie na wsypanie karmy i mniejsze na nabieranie jej. Cena jest faktycznie kosmiczna, ale są naprawde porządnie wykonane, my mamy nasz od 4 miesięcy i również wygląda jak nowy. Ale nie wiem czy by mnie było na niego stać jakbym byłą w Polsce, chociaż z drugiej strony to jeden wydatek, który będzie słuzył na dłuuuuugie lata :)
Andante - 17-10-2012, 12:16

Po latach popsuł mi się pojemnik RC i długo się nie namyślając napisałam prośbę do mojego sprzedawcy karmy, że pieski bardzo chciałyby dostać nowe wiadro RC, mimo, że konsumują Arden Grange. Prośba została wysłuchana i z nowym zamówieniem karmy przyszedł super pojemnik 15kg Royala. I to jakiś nowy model, bo taki kanciasty, a nie okrągły, jak poprzedni.
Pieski podziękowały uprzejmie. :haha:

Karoola - 17-10-2012, 22:32

Andante, a gdzie zamawiasz?
Andante - 18-10-2012, 04:34

Karoola, od dłuuuugiego czasu w Zooexpresie. :)
Aniussia - 18-10-2012, 09:31

Andante, o to musze tez chyba nowy zamówic :D bo tez zamawiam w zooexpresie :) ciekawe czy dostane :P
Maleńka - 03-02-2013, 16:54

http://allegro.pl/pojemni...2932381610.html zastanawiam sie nad kupnem tego :) moge prosic o opinie?
damian21k - 22-08-2013, 21:28

Mam pytanie jak mogę dostać pojemnik na karmę Brit? Dzwoniłem do Brit Polska to powiedzieli, że oni dodają do każdego zamówienia na 15kg karmy. Ale oni mają drożej niż w innych sklepach, a do tego trzeba płacić za wysyłkę 20zł.

[ Dodano: 23-08-2013, 16:24 ]
No więc wczoraj napisałem do Brit w Czechach. Ten skierował sprawę do Polski i już dziś dostałem odpowiedź, że jeśli cena karmy (109zł + 20zł przesyłka) mi nie odpowiada to jest możliwość zamówienia samego wiadra w cenie 30zł + wysyłka. Czy nie mogli powiedzieć tak od razu? Aha, podobno są gratisowe pudła bez karm, ale nie ma ich teraz na stanie.

[ Dodano: 13-11-2013, 12:55 ]
Problem już rozwiązany. Dostałem wiadro od zooexpresu razem z karmą Brit. Wiadro co prawda od Royal Canin, ale za to jest bardzo duże, bo spokojnie pomieści ponad 15kg i do tego funkcjonalne, bo ma odchylane wieczko i nie trzeba zdejmować go całego, a tylko odchylić i nabrać miarką karmę. :papa:

labidabi - 19-03-2014, 11:47

Planuję zakup pojemnika na karmę. Tylko nie wiem o jakiej pojemności;/ Będę kupować mojemu szczeniakowi prawie 14 kg wór TOTW. Na Allegro widziałam fajne, szczelne pojemniki za 50-60 zł, ale ich pojemność jest podana w litrach. Nie wiem jak to przeliczyć na kg karmy niestety. Może ktoś ma w tym zakresie sprawdzoną wiedzę?
Weronika_S - 19-03-2014, 12:11

labidabi, ja mam taki, bardzo fajny, hermetyczny,ma kółka no i spokojnie mieści się 15 kg karmy. http://petlifecurver.pl/d...ania-karmy.html
Wcześniej mieliśmy taką metalową puszkę z Hillsa, nie pamiętam szczerze mówiąc jaką miała pojemność, była wielka i niby miała zmieścić worek karmy, ale o ile 12 kg karmy o mniejszych granulkach wchodziło to 15kg nie miało szans :(

Ewelina - 19-03-2014, 15:17

Ja mam ten co Weronika, spisuję się idealnie, nie czuć karmy i pies się nie dobiera do pojemnika. Polecam :)
labidabi - 19-03-2014, 16:13

Ewelina napisał/a:
Ja mam ten co Weronika, spisuję się idealnie, nie czuć karmy i pies się nie dobiera do pojemnika. Polecam :)

Ja zakupiłam w krakvetcie zwykłe wiadro na 15 kg karmy. Koszt ok. 25 zł. Jak się nie sprawdzi, to zakupię bardziej wypaśne, ale jeśli będzie się dobrze spisywać, to dla mnie będzie wystarczające :)

Ewelina - 19-03-2014, 18:58

labidabi, No pewnie, że tak wiesz ja na samym początku też miałam takie zwykłe :)
Sugarfree - 19-03-2014, 19:00

Weronika_S napisał/a:
ja mam taki, bardzo fajny, hermetyczny,ma kółka no i spokojnie mieści się 15 kg karmy

My też mamy taki sam :) Jest na prawdę super i szczerze go polecamy :haha:

Wena - 19-03-2014, 19:25

labidabi napisał/a:
Planuję zakup pojemnika na karmę. Tylko nie wiem o jakiej pojemności;/ Będę kupować mojemu szczeniakowi prawie 14 kg wór TOTW. Na Allegro widziałam fajne, szczelne pojemniki za 50-60 zł, ale ich pojemność jest podana w litrach. Nie wiem jak to przeliczyć na kg karmy niestety. Może ktoś ma w tym zakresie sprawdzoną wiedzę?

prosta metoda sprawdzona sprawdź w pobliskim sklepie ile waży litr twojej karmy (wiadomo litr pojemnik litrowy a w nim do pełna twoja karma i mnożysz przez współczynnik - np 1 litr to 0,7 kg karmy)
aa bo 1 litr wody to 1kg wody w tem. 4 stopni :haha:

labidabi - 19-03-2014, 19:30

Wena Na szczęście udało mi się już znaleźć pojemnik z opisem w kg.
Wena - 19-03-2014, 19:36

bo w sumie każdy pojemnik na 15 kg zmieści wór karmy 15 kg :haha:
kamil8406 - 19-03-2014, 19:44

Niektóre pojemniki nie miem czemu ale opisane w litrach a to nie zawsze musi zgadzać się z kg. Powinno ale nie musi :-P .
Wena - 19-03-2014, 19:51

kamil8406 nie powinno bo litr to litr (jednostka dla cieczy) a kg to kg (jednostka dla ciał stałych)
kamil8406 - 19-03-2014, 20:53

Wena, masz rację :-P
series - 20-03-2014, 15:09

Ja kupiłam zwykły pojemnik w Kauflandzie za 29zł ma zapinaną na klipsy klapę.Karma nie wietrzeje.Jest na kóleczkach więc dzwigać nie trzeba