forum.labradory.org

Hodowle - Hodowla Mazowiecka Zgraja

twacik - 28-07-2011, 23:50
Temat postu: Hodowla Mazowiecka Zgraja
Witam

Zamierzam zakupić pieska jednak zalezy mi na opinii co do ponizszej oferty

http://www.mazowieckazgraja.cba.pl/index.html

Czy ktoś z Was miał okazje spotkać się z pieskami z tej hodowli lub opiniami na jej temat?

pozdrawiam

I z góry dziękuję za odpowiedzi

os - 29-07-2011, 00:42

Zapytaj o komplet dokumentów - rodowody, badania (nie tylko te konieczne, ale dodatkowe), metryczki dla szczeniaków i osiągnięcia rodziców.

Stronka uboga w informacje, a do tych które są można sie łatwo doczepić np.

Cytat:
W tym roku Xero zaprezentował się na wystawach niezbędnych do uzyskania statusu „reproduktora”.

co to znaczy? że wystąpił tylko na 3 wystawach?

Cytat:
Oprócz oceny doskonałej na każdej z wystaw zdobył również medale

jaki te medale zdobył? złote? dostał wniosek na CWC? Warto dopytać - osobiście nie lubię nieprecyzyjnych informacji.

Cytat:
Xero jest psem o bardzo mocnej budowie
Na zdjęciach nie prezentuje się tak atletycznie jak w opisie, ale to może stare zdjęcia.

Nic nie wiadomo na temat zdrowia matki.
Ile miotów było w tej hodowli, ile miała sunia?
Chyba stronka nieaktualizowana?

Do mnie nie przemawia, ale nie znam, może ktoś inny się wypowie to tylko refleksje po zerknięciu na linka.

donia457 - 29-07-2011, 00:42

ogolnie nie znam tak dobrze tej hodowli, stronka uboga w informacje a do tego dawno chyba jej nikt z hodowli nie odwiedzal,
czy ogloszenie jest nadal aktualne o szczeniakach ,bo z tego co widze to te psiaki zaraz skoncza rok,
rodzice szczeniakow pochodza ze znanej hodowli z tego co wyczytalam,
jezeli maja jeszcze jakiegos piechola na sprzedaz niech ci wysla metryke e-mailem i mozesz poprosic tez ,aby tak zrobili z rodowodami rodzicow

twacik - 29-07-2011, 01:41

Witam

aktualne szczeniaczki

http://allegro.pl/labrado...1729319584.html

pobieżnie widzialem je na zywo i wygladają ok ale jestem laikeim w kwestii Labków.

ew. może ktos ma do polecenia Labki z rodowodem na terenie Wawy.

pozdrawiam

[ Dodano: 29-07-2011, 02:33 ]
znalazlem informacje o matce

http://www.herbuzadora.pl...ask=view&id=296

donia457 - 29-07-2011, 09:51

czy te szczeniaki to napewno z tej hodowli? bo skoro jest niby taka super to dlaczego nie ma aktualizacji zrobionej?no i nie ma nic tam wspomnianego ze to z tej hodowli dziwne;/
suczka z tej hodowli ok jest znana,ale czy napewno jest matka tych szczeniat? tam nic w ogloszeniu nawet nie wspomnili o tym,
popros aby przyslali kopie metryki na e-mail i mozesz tez poprosic aby przyslali kopie jakis badan ze rodzice sa zdrowi i po badaniach,(masz do tego prawo bo chcesz kupic zdrowego psiaka)
ja moge jedynie w tej chwili polecic Tobie hodowle w ktorej kupowalam Rede ,hodowla znajduje sie w Jadowie /gmina wołomin
w hodowli tej sa szczeniaki o masci czekoladowej lub czarnej

os - 29-07-2011, 10:30

twacik, zerknij na stronę hodowli Sodalis (Warszawa), albo zapyjaj Ją na forum. Chyba jeszcze jest śliczny piesek :) i z pewnością z kompletem dokumentów+badań.
ZBIAL - 29-07-2011, 10:45

Generalnie podzielam zdanie przedmowcow.
Informacje w ogloszeniu nadzwyczaj skromne.
Zdjecia no takie przydomowe, bez cech profesjonalizmu.
Cena szczeniat 950PLN - bardzo niska.
------------------------------------------
Gdybym mial cos jeszcze dodac, to widzialem, ze Al-Grom oglasza,
ze ma jeszcze cos czarnego i cos czekoladowego na sprzedaz.
To dobra hodowla, choc na pewno sporo drozsza.
Ja nie polecam oszczedzania przy zakupie, to nie jest rozsadne.

Bardzo wazne tez bedzie dalsze prowadzenie szczeniaka po zakupie.
Na jakosci pokarmow tez nie mozna oszczedzac.
pozdro

AnIeLa - 29-07-2011, 11:05

ZBIAL napisał/a:
Gdybym mial cos jeszcze dodac, to widzialem, ze Al-Grom oglasza,
ze ma jeszcze cos czarnego i cos czekoladowego na sprzedaz.

Coś? I tak o psach pisze hodowca :beated:

Millka - 29-07-2011, 11:28

na stronie Al-Grom jest napisane ze czarna i czekoladowa suczka oraz czarny psiak. moj Nero jest z tej hodowli i to jest jego rodzenstwo. Hodowla jest w Chynowie niedaleko Warszawy ale faktycznie psiaki sa troche drozsze. ja osobiscie jestem zadowolona, hodowla profesjonalnie prowadzona i nie zaluje wydanych pieniedzy.
donia457 - 29-07-2011, 12:08

http://www.labradory.com....=Mioty&hl=pl_PL

[ Dodano: 29-07-2011, 12:09 ]
jest to link do hodowli gdzie kupowalam Rede :haha:

papisia - 29-07-2011, 12:11

AnIeLa napisał/a:
I tak o psach pisze hodowca

No bez przesady... Gdzie?
Cyt: "Z tego miotu mamy na sprzedaż : 1 czarną 1 czekoladową suczkę oraz 1 czarnego pieska"
Nie widzę tutaj nigdzie, żeby określał swoje szczeniaki jako coś czekoladowego i coś czarnego... a to, że ktoś sobie tak napisał? To już chyba nie wina hodowcy :)

mibec - 29-07-2011, 12:13

papisia napisał/a:
To już chyba nie wina hodowcy
ZBIAL tez jest hodowca i mysle, ze o to AnIeLi chodzilo :)
papisia - 29-07-2011, 12:16

mibec napisał/a:
ZBIAL tez jest hodowca

A to nawet nie wiedziałam :D :-P
To w takim razie zwracam honor ;] :D

ZBIAL - 29-07-2011, 12:18

Mają czekoladkę ? Ma czarnuszka i czarnuszkę ? TAK
Al-Grom to naprawdę dobra hodowla!
Są drożsi. Udzieliłem rzetelnej informacja bez specyfikacji szczeniąt.
Klient powinien po prostu zatelefonować i zapytać na bieżąco.

AnIeLa - 29-07-2011, 12:19

papisia napisał/a:
ZBIAL tez jest hodowca i mysle, ze o to AnIeLi chodzilo :)

tak właśnie to miałam na myśli.

donia457 - 29-07-2011, 12:21

AL-grom jest dobra hodowla,
ZBIAL napisał/a:
Są drożsi.

lepiej odlozyc i dolozyc kilka groszy ze tak powiem niz kupic szczeniaka taniej i chorego

Rinuś - 30-07-2011, 09:51

twacik, z Twoich linków dla mnie okropne są błędy w nazwie rasy, już bym nie kupiła od nich psa za samo przekręcenie nazwy rasy...

Tak jak już pisała OS zapytaj się Sodalis na forum, może ma jeszcze jakieś psiaki "na wydanie".

donia457 napisał/a:
lepiej odlozyc i dolozyc kilka groszy ze tak powiem niz kupic szczeniaka taniej i chorego

Otóż to, albo adoptować :)

twacik - 30-07-2011, 14:44

donia457 napisał/a:
http://www.labradory.com.pl/index.php?page=Mioty&hl=pl_PL

jest to link do hodowli gdzie kupowalam Rede :haha:

I kupiłem pieska z tej hodowli, na razie mam sajgon w domu bo koty sie na wszystkich obraziły :)

Jak ochłonę to dam znać :papa:

aganica - 30-07-2011, 15:49

twacik napisał/a:
Jak ochłonę to dam znać
To ochłoń szybciutko, bo ciekawość nas zżera, chcemy fotki, galeryjkę i systematyczne zdawanie relacji z postępów w wychowaniu :D
Ewelina - 30-07-2011, 19:27

twacik, Gratuluję :) Czekamy na zjdęcia :)
donia457 - 31-07-2011, 00:28

twacik napisał/a:
donia457 napisał/a:
http://www.labradory.com....=Mioty&hl=pl_PL

jest to link do hodowli gdzie kupowalam Rede

I kupiłem pieska z tej hodowli, na razie mam sajgon w domu bo koty sie na wszystkich obraziły

Jak ochłonę to dam znać

to bardzo sie ciesze ;* nasze psiaczki sa z tego samego tatusia :D

twacik - 06-08-2011, 08:30

Witajcie

Jakby nie było tak dobrze okazało sie ze w domu mam alergików, jak nie urok to przemarsz wojsk.

Co robić? :cring:

tenshii - 06-08-2011, 10:55

Cytat:
Co robić?

może próbować odczulać?

bietka1 - 06-08-2011, 12:12

twacik napisał/a:
w domu mam alergików
to osoby dorosłe czy dzieci?
Pytam, bo mam w domu dorosłego syna, alergika. Mimo, że nigdy nie był uczulony na psy, po przybyciu do nas drugiego psa pojawiły się silne reakcje alergiczne. O dziwo, po dwóch dniach ustąpiły. Ja sama, mimo, że alergikiem nigdy nie byłam, w pierwszych miesiącach miałam uczulenie na ślinę Sary (też przeszło z czasem). Jeżeli alergia dotyczy małych dzieci, to różowo tego nie widzę. Lekarz alergolog na 100% zaleci oddanie psa.... A odczulanie to nie taka prosta sprawa - trwa długo.

donia457 - 06-08-2011, 13:09

to prawda ze jak dzieci maja alergie to bedzie ciezko :doubt:
twacik - 07-08-2011, 08:41

Dziecko i żona :confused:
donia457 - 07-08-2011, 10:02

twacik, wspolczuje :confused:
twacik - 07-08-2011, 10:05

Tylko pytanie co w takiej sytuacji zrobić, Allegro albo znajomi ale z tym będzie cieżko.
donia457 - 07-08-2011, 10:30

moze poszukaj wsrod znajomych,nie wiem sama :doubt: ,nigdy nie bylam w takiej sytuacji :<
Ewelina - 07-08-2011, 10:34

twacik, Najpierw skontaktuj się z hodowcą od którego kupiłeś szczenie!
donia457 - 07-08-2011, 10:40

Ewelina napisał/a:
skontaktuj się z hodowcą od którego kupiłeś szczenie!

Ewelina ma racje moze on cos na ten temat poradzi

Ewelina - 07-08-2011, 10:42

Hodowca powinien wiedzieć co się z jego szczenięciem dzieję i gdzie trafi później. Każdy szczeniaczek ma tatuaż i w razie zaginięcia lub znalezienia psa kontaktują się z ZK a tam wiedzą z której hodowli pies pochodzi więc na pewno hodowca powinien wiedzieć.
twacik - 07-08-2011, 11:10

Ewelina napisał/a:
twacik, Najpierw skontaktuj się z hodowcą od którego kupiłeś szczenie!

Kontaktowałem sie z hodowcą praktycznie na 3 dzien po zakupie, dowiedziałem sie ze psa nie przyjmie a jak dziecko ma uczulenie to mam podawac leki albo niech pies spi w przedpokoju. Pełen profesjonalizm :(

Pomija to ze szczeniak ma grzybice w uszach i ropiejące oczy.

Ewelina - 07-08-2011, 11:11

Ręce opadają normalnie :(

twacik napisał/a:
tragedia normanie a w rodzinie nikt nie chcę malucha?
twacik - 07-08-2011, 11:13

wiesz dlatakiego psa ciezk znaleź dom, poza tym nie chce gooddac za darmo bo wiadomo, ze takich prezentów sie pozniej nie szanuje
Ewelina - 07-08-2011, 11:16

twacik napisał/a:
ze takich prezentów sie pozniej nie szanuje
wiesz to tak do końca nie jest, ze się nie szanuję. Jakbyś chciał go oddać to na forum są takie osoby jak koordynatorzy adopcji. Oni ogłaszają psa i szukają domu dla niego. Przeprowadzają wizytę, później gdy znajdują ten właściwy dom podpisują umowę przedadopcyjną. Domy są bardzo dobrze sprawdzane i dużo psiaków za pośrednictwem tego forum znalazło wspaniałe domy wiem, bo swojego czasu byłam koordynatorem adopci i sama przeprowadzałam wizyty :)
tenshii - 07-08-2011, 11:21

twacik, jeśli chcesz oddać psa do adopcji napisz mi PW ze swoim nr telefonu
nata - 07-08-2011, 11:25

twacik, czyli ty już masz normalnie psiaka u siebie tak? Bo ja myslałam, że ty go dopiero zarezerwowałeś :(
Przeczytaj dokładnie też umowę jaką zawarłeś z hodowcą, może jest tam klauzula która określa, że pierwokup szczeniaka ma hodowla właśnie, w razie podobnych przypadków..

os - 07-08-2011, 12:45

twacik, przepraszam, że się wtrącę ale wcześniej żona i dziecko nie mieli kontaktu z psami? żona nie wiedziała, że jest alergiczką, a dziecko nie głaskało piesków (nie wiem ile ma lat)? Wiesz, w dzisiejszych czasach z alergią się żyje, a jej objawy można zwalczyć. Ale oczywiście to wasza decyzja.
czytajac takie historie mam wrażenie, że zakup pieska był wynikiem chwili, fascynacji i nie do końca rozważony. Czasem ludzi przerastają pierwsze dni ze szczeniaczkiem, nieprzespane noce, zniszczenia etc....

Piszesz, że piesek ma jakieś grzybki, pomijam fakt działania hodowcy, choc wydawało by się, że ta pani jest raczej odpowiedzialna i profesjonalna, a czy możliwe, że alergię żony i dziecka mogły wywołać właśnie te grzyby?
Może warto sprawdzić, przeleczyć maluszka?

Chyba że juz klamka zapadła? Trzymam kciuki za szczeniaczka albo u was albo w innym domku.

donia457 - 07-08-2011, 13:18

z tego co sie orientuje to kocia slina bardziej uczula niz psie futro
twacik napisał/a:

jestem w szoku bo moja sunia niczego takiego nie miala

Rinuś - 08-08-2011, 08:37

twacik, jak objawa się alergia? Dziwię, że żona nie wiedziała że jest uczulona na psa??? W tym wieku chyba takie rzeczy się wie, bo przecież musiała mieć kiedyś kontakt z psem...
Jak objawia się u dziecka? i ile lat ono ma?

twacik - 08-08-2011, 09:39

Objawia sie kaszlem, syn generalnie jest alergikiem, ma astmę oskrzelową, niestety jest na chwile za mały na testy 2,5 roku. Objawy klasyczne czyli kaszel szczekający.

Jesli chodzi o zone to ma alergię nie wiem czy to dobrze opisze krzyzową czyli muszą wystąpić dwa alergeny.

Rinuś - 08-08-2011, 09:55

Myślę, że jak podleczysz psiaka to znajdziesz mu szybko domek. oby tylko był dobrym domem.
donia457 - 08-08-2011, 09:58

twacik napisał/a:
rzelową,
wspolczuje ,wiem co to znaczy moja siostra tez ma taka
,tylko ze u niej alergia wystepuje w dusznosciach lub ma wypieki na skorze -nie ma kaszlu
twacik napisał/a:
Jesli chodzi o zone to ma alergię nie wiem czy to dobrze opisze krzyzową czyli muszą wystąpić dwa alergeny.

czyli kot i pies?

kaha - 08-08-2011, 11:09

twacik napisał/a:
Objawia sie kaszlem, syn generalnie jest alergikiem, ma astmę oskrzelową, niestety jest na chwile za mały na testy 2,5 roku. Objawy klasyczne czyli kaszel szczekający.

ja już w ogole nie rozumię jesli wiedzieliście że członkowie rodziny są alergikami to po co kupowaliście psa...Współczuje bo oddanie psiaka nigdy nie jest łatwe, ale można było uniknąć całego problemu- mam nadzieje że psiak znajdzie szybko nowy domek

donia457 - 08-08-2011, 11:23

szkoda tylko ze wczesniej nie pomysleliscie o tym zanim kupiliscie pieska,
mam nadzieje ze piesek trafi do dobrego domu

Aga84 - 08-08-2011, 16:22

Wraz z mężem kupiliśmy Diego z pełną świadomością tego że mąż jest uczulony na psią sierść ale wiedzieliśmy że można to pogodzić (zwłaszcza że mąż w "domu rodzinnym" zawsze z psem się wychowywał). Przestrzegamy dwóch zasad - po pierwsze pies nie śpi w sypialni tylko w drugim pokoju a po drugie odkurzamy codziennie (no czasem się zdarzy że co 2 dni)....
Zastanówcie się, może poradźcie się lekarza - szkoda pieska - Wasza decyzja może się okazać pochopna bo może uda się złagodzić objawy alergii....

joanna - 13-08-2011, 14:59

ja jestem alergikiem,objawia sie to astma,niekiedy alergia skórną dodatkowo,zyję z inchalatorem pod ręką,ale wolałabym sie udusic niz zyć bez psa,był to mój swiadomy wybór,wiedziałam że jestem uczulona,z tym da się życ ,jest pewien dyskomfort,są napady dudzności ale to da się leczyć.mamy XXI wiek
izatemka - 13-08-2011, 16:59

Inaczej się mysli, jak podejmujesz decyzję wyłacznie za siebie, inaczej, jak masz w domu dziecko z astmą.
Niestety, medycyna nawet w XXI wieku nie zna panaceum na wszystkie schorzenia alergiczne, inna sprawa, że astma u dziecka może rozwinąć się w zupełnie nieprzewidywalnym kierunku, to nie jest takie proste.
twacik,dziwie Ci sie, że wiedzac, że dziecko ma astmę (niezależnie od podłoża), zdecydowałes się na zakup psa bez wcześniejszych prób.
A wystarczyło umówić się na wakacje ze znajomymi, którzy mają psy, lub poprosić znajomych z psami o możliwość odwiedzin codziennych przez tydzień i sprawa byłaby jasna przed zakupem psa.
Zakładam oczywiście, że alergia nie jest wymówką ....