forum.labradory.org

Zęby, skóra, oczy, sierść, pazury i uszy - Ropniak na pazurze

maadzieek - 31-07-2011, 09:34
Temat postu: Ropniak na pazurze
Witam.
Mój pies miał na tym bocznym pazurze ropniaka. Poszliśmy do weta, dostał antybiotyk i miało niby albo sie rozejsc albo peknac. Po wybraniu antybiotyku podszedl jakby krwią i cały ten pazur był czerwony. Lucky ciagle to lizał. A teraz odpadł mi pazur. Już nie wiem co to może być. Proszę o pomoc.

Chelsea - 31-07-2011, 09:42

maadzieek, nie mam pojęcia ale na twoim miejscu wybrałabym się do weta żeby to zobaczył
luLulu - 03-08-2011, 18:12

Skonsultuj się z wetem, to nie są żarty!
Może to jakiś rodzaj wirusa (nie chcę dramatyzować, ale...) i gorzej jeżeli przeniesie się na pozostałe pazurki... :/
Nie lekceważ też tego, że antybiotyk nie zadziałał. Co jak co, ale to właśnie antybiotyki zazwyczaj leczą, a w tym przypadku to już sama nie wiem.

Jalop - 10-08-2011, 18:48

Może gronkowiec? Mój jamnik w zeszłym roku, miał cały opuchnięty pazur, zaczęło się sączyć. Byłem u weterynarza. Przemył i dał jeden zastrzyk. Nie minęło dni kilka i psina zdrowa.

Mojej znajomej labkowi zaczęłą sączyć się ropa koło pazura, była u kilka wetów, każdy tylko przemywał i dawał "coś"na to. W końcu pojechała do jakiegoś lekarza i powiedziałą, że ma dokładnie zajrzeć co to jest, a nie tylko przemywać. Okazało się, że siedzi głęboko kolec akacji i zaczął tam gnić. Psina zdrowa

monika25 - 14-08-2011, 20:48

Mojemu labkowi też odpadł pazur , ale on ani nie piszczy ani nic czu iść z tym do weterynarza ? Pies nie ma problemów z pazurami