| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - Negro ma już stały domek!!!
papisia - 16-06-2008, 23:16 Temat postu: Negro ma już stały domek!!! Kopiuję z innego forum...
Przebywa w schronisku w radomsku, niestety jest zakaz robienia zdjęc więc nic nie mam
Labrador ma ok 6/ 7 lat juz wykastrowany, czarny pies, od dwóch miesiecy w schronisku.Ma depresje, siedzie w boksie ze szczeniakami, które po nim skaczą i dokuczają mu, a on bidula tylko siedzi wklejony w kąt.
pomózcie, moze jakiś tymczas
bardzo kiepskie fotki bo komórką
to labek ok 6 lat, kastrowany, bardzo łagodny do wszystkiego
Więcej info na temat tego labusia pod nr tel.: 609253707.
Te oczy chyba mówią wszystko
labi - 18-06-2008, 18:17
Dzisiaj przywieźliśmy psiurka ze schronu. Obraz nędzy i rozpaczy. Waga 28,5 kg. Na wstępne umycie Klaudia (papisia) zużyła dwa opakowania szamponu, a i tak trochę smrodku pozostało. Są znakomite widoki na stały domek, wpierw trzeba jednak psiurka trochę podreperować. Dzisiaj miał USG. Wygląda, że podstawowe organy OK. Jutro morfologia i biochemia, zeskrobiny ze skóry (w trakcie kąpieli zeszło milion strupów). I rzecz podstawowa - operacyjne usunięcie przetoki gruczołu okołoodbytowego, która sprawia mu widoczny ból.
[ Dodano: Sro 18 Cze, 2008 ]
Dodam fotki sprzed kąpieli
Goha_lab - 18-06-2008, 18:40
labi, jesteś kochany ratujesz kolejnego psiaka Mam nadzieję że szybko znajdzie stały domek
ziutka:) - 18-06-2008, 18:59
Ale ma słodkie i smutne oczka Dobrze są tacy ludzie jak Ty Oby szybko znalazł stały i ciepły, kochający go domek
Tsunami - 18-06-2008, 19:08
Dobrze, że trafił do Was!
Możemy jakoś pomóc?
Przesłac pieniążki na leczenie czy coś??
Myślę, że może warto by pomyślec o jakimś forumowym koncie, na które każdy kto by miał możliwośc wpłacił by jakieś pieniążki? Wtedy można by pomocą objąc jak najwięcej psiaków. A niestety takich biedactw zamiast ubywac, przybywa
labi - 18-06-2008, 19:08
| Goha_lab napisał/a: | | labi, jesteś kochany ratujesz kolejnego psiaka |
W Radomsku był ze mną Łukasz (TŻ naszej forumowej Magdy Hawany), od którego Negro (matka chrzestna - Magda ) dostał nową obróżke i smyczkę. A najważniesze zadanie wykonał arturjedruch, który zorganizował Negrusiowi stały domek W jedności siła
Goha_lab - 18-06-2008, 19:14
labi, ale fakt że Negro przebywa teraz u ciebie a nie u nich więc już nie bądź taki skromny (pierwszy raz jesteś )
labi - 18-06-2008, 19:16
| Tsunami napisał/a: | Przesłac pieniążki na leczenie czy coś??
Myślę, że może warto by pomyślec o jakimś forumowym koncie |
Tsunami, dzięki Na razie dajemy radę
Ale to ewentualne konto, to bardzo dobra inicjatywa, myślałem o tym już w przypadku Fikusa-Szamana. My jesteśmy całym sercem (i w miarę możliwości kieszenią ) za
Tsunami - 18-06-2008, 19:22
| labi napisał/a: |
Ale to ewentualne konto, to bardzo dobra inicjatywa, myślałem o tym już w przypadku Fikusa-Szamana. My jesteśmy całym sercem (i w miarę możliwości kieszenią ) za |
No to labi trzeba dzialac Jeśli znajdziesz czas, by takie konto otworzyc, to my co miesiąc będziemy coś przesyłac! Takie kieszonkowe dla potrzebujących psiaków!
Goha_lab - 18-06-2008, 19:36
ziutka:), Nie myślałam że nie odróżnisz żartu od pisania na poważnie
ziutka:) - 18-06-2008, 19:39
Goha_lab, no wiesz... jakoś nie mam dzisiaj ochoty na żarty, i przyznam że troche głupie. Bez urazy.. Sorry za OT
supergirl - 18-06-2008, 19:46
ziutka:), Goha_lab, dziewczyny, nie kłócić się tylko myśleć, jak jeszcze można pomóc takim psiakom
AnTrOpKa - 18-06-2008, 20:01
labi... skąd się biorą ludzie o takim dobrym sercu?? Oby więcej takich !!!
Co do konta, to też jestem ZA.
papisia - 18-06-2008, 20:30
labi, jesteście pewni, że antybiotykami się tego nie zaleczy? fakt, że dziursko się zrobiło poważne, ale może akurat?? nie znam się jakoś dobrze na tym, ale zapytać musiałam na wszelki wypadek
On biedny po kąpieli chciał pomachać do nas ogonkiem, ale zaraz go opuścił bo go bolało A jak ogon zepsuty to cały labek nie działa więc Negro jest smutaśny
Smrodek jeszcze pewnie trochę się utrzyma... Przesiąkł schroniskiem, a i ja po powrocie do domu czułam ten zapach Kochane psisko... Jak tylko nabierze ciałka to będzie przepięknym psem!! Tej sierści ( i to jeszcze po warunkach schroniskowych!!) mógłby już mu pozazdrościć niejeden labek
Po kąpieli pozwiedzał gabinet i poczęstował się sam uchem
inkapek - 18-06-2008, 21:10
Śliczna morducha z tego labka
Ogromne buziole dla was ludziska o ogromniastym serduchu
labi - 18-06-2008, 21:20
| papisia napisał/a: | | On biedny po kąpieli chciał pomachać do nas ogonkiem, ale zaraz go opuścił bo go bolało |
| papisia napisał/a: | | labi, jesteście pewni, że antybiotykami się tego nie zaleczy? fakt, że dziursko się zrobiło poważne, |
Klaudia, pewności nie mamy, ale stan jest taki, ze mogą być nawroty. On nawet sikał jak panienka. Dostał zastrzyk przeciwbólowy i zaczął machać ogonkiem i sikać jak należy Przy okazji tego zabiegu bedzie miał wyczyszczone uszka, a widać, że go swedzą.
Bylismy na spacerku z Hawaną i Sabą. Chłopak nawet wykazywał zainteresowanie panienkami A jak był wymiziany przez ciocie Z tej sierści dzisiaj z niego wyczesanej można utkać duży kobierzec
To kolejny szczęściarz. W schronie nie miałby szans (choć muszę przyznać, że w Radomsku w schronisku jest porządek )
Goha_lab - 18-06-2008, 21:26
labi, bardzo się cieszę
Hawana - 18-06-2008, 21:43
Negro jest kolejnym ocalonym, to jego ogromne szczęście, mam nadzieję, że następnym razem jak psiak będzie w potrzebie, też uda się mu pomóc, może (oby) będzie to ktoś inny niż LABI ?????
Ciocia całuje chłopców jeszcze raz.......
maa821 - 18-06-2008, 21:51
labi, super ze trafil na was. ma psiak duzo szczescia i na pewno odwdzieczy sie komu trzeba za okazane mu dobro.
gusia1972 - 18-06-2008, 21:55
piękny psiak jak ktos mógł go porzucic
Salerno - 18-06-2008, 22:02
Labi, Natka, papisia i cała ekipa ratująca psiaka
labi - 18-06-2008, 22:30
Tak było na spacerku
Negro (pierwszy z lewej), Saba i Labi
Czesanko
Negro (pierwszy z prawej ) i Labi
karolina - 18-06-2008, 22:34
| Patrycja napisał/a: | Labi, Natka, papisia i cała ekipa ratująca psiaka |
zgadzam sie w 100%!! a Negro - super!
gusia1972 - 18-06-2008, 22:37
to już inny pies !! rewelacja !
AnTrOpKa - 18-06-2008, 22:39
Jejku!! To on ?? Wygląda super !!
iness8@o2.pl - 18-06-2008, 23:26
Jak to dobrze że na świecie są tacy ludzie jak Wy
Salerno - 19-06-2008, 10:34
Toż to nie ten sam pies ! Wygląda świetnie
Goha_lab - 19-06-2008, 11:50
Całkiem inny pies już nie taki smutaśny gratuluję całej ekipie
benia - 19-06-2008, 12:02
Śliczny czarnulek,zrobiliście go na bóstwo!!!!
| gusia1972 napisał/a: | jak ktos mógł go porzucic |
ludzie są bezwzględni!!! szczególnie teraz jak zbliżają sie wakacje,nie maja co ze zwierzakiem zrobić to najlepiej sie go pozbyć kolo mojej kwiaciarni od tygodnia błąka się piesek,podobno(ja tego nie widziałam) podjechało "państwo" fiatem 126p,zwyczajnie otworzyło drzwi i wywalili psiaka,po czym odjechali!!!! normalnie nóż się w kieszeni otwiera!!!!!! Dzisiaj sie dowiedziałam że staruszka która go dokarmiała,zabrała do siebie!!! cieszę się że znalazł swój nowy domek w który na pewno będzie mu lepiej!!!
gusia1972 - 19-06-2008, 12:35
dalej tego nie rozumiem na wakacje można z psem wyjechać, ostatecznie sa hotele i rodzina i znajomi ... tylko to trzeba chcieć i kochac
papisia - 19-06-2008, 13:30
Ja nie wiem co mnei bardziej razi... czy to, że Negro znalazł się na ulicy czy może to jak zachowali się w stosunku do niego miłośnicy rasy??
Ryniu - 19-06-2008, 17:11
Natka, to ja poproszę
karolina - 19-06-2008, 17:23
ja też!
maa821 - 19-06-2008, 20:17
i ja!
inkapek - 19-06-2008, 20:30
i ja też
Bora - 20-06-2008, 08:28
No ba ja również poproszę.
Faka - 20-06-2008, 08:45
My w tym miesiącu nie możemy pomóc sami nie wiemy ile nam Ciocia Agnes krzyknie za leczenie naszych pociech,ale w przyszłym jak najbardziej,więc prosimy o wyrozumiałość,nie damy rady.Pozdrawiamy Dobrych Ludzi Renatę i Tadeusza.
anna34 - 20-06-2008, 08:48
Ja też poprosze o numer konta,coś napewno wykołuje
labi - 20-06-2008, 09:56
Póki co, serdecznie dziękujemy w imieniu Negrusia (i własnym oczywiście także) za zaoferowaną pomoc Nic się nie zmarnuje. "Chłopaka" trzeba teraz "doinwestować" po okresie posuchy Morfologia wykazała, że jest leciutko anemiczny (nic dziwnego po pobycie w schronie i nie wiadomo, jak długiej wcześniejszej tułaczce). Biochemia w porządku. Po zabiegu biedulinka na pewno cierpi (tyłeczek ma wygolony jak szympans) i trudno mu znaleźć sobie miejsce (dzisiaj pokazał parcie na łóżeczko - pozwoliliśmy, niech ma odrobinę luksusu ). Poza tym lubi wtłaczać pokiereszowany tyłeczek w wąską przestrzeń między biurkiem i regałem z książkami (to dla niego pewnie taka namiastka budy, do której się przyzwyczaił w schronie). Widać, że woli jednak chodzić niż leżeć, dlatego staramy się (w miarę możliwości) spacerować jak najczęściej. Przypomniało nam się, jak malutkiego Labiego nazywaliśmy odkurzaczem, tak szybko wchłaniał jedzonko. W takim razie Negro musi mieć na drugie "odkurzacz przemysłowy". Jedzonko to dla niego wszystko. Aż żal bierze, że trzeba mu dozować z rozsądkiem. Dostaje do "korytka" oliwkę, by qpalki bez oporów zbędnych opuszczały biedny tyłeczek. Dzisiaj ok. południa kontrolna wizyta u weta. Trzymajcie kciuki za biedaka. Już widać po nim, że będzie super psiakiem, gdy tylko dojdzie do siebie
Ryniu - 20-06-2008, 10:26
labi, najbardziej mi się podoba "odkurzacz przemysłowy" Wy powinniście pozmieniać zawody i stać się renomowaną lecznicą
Bora - 20-06-2008, 10:52
labi, jasne że kciukensy trzymamy.
I też uśmiechnęłam sie czytając "odkurzacz przemysłowy"
gusia1972 - 20-06-2008, 19:50
ech bidulek
to ja też poproszę o nr konta
AnTrOpKa - 21-06-2008, 14:46
labi a jak się Negro dogaduje z Labim?? Nie walczy o jedzenie?
benia - 21-06-2008, 19:06
My również prosimy o nr konta!!!
labi - 22-06-2008, 00:23
gusia, Bora, benia Nie tylko w niebie będzie Wam policzone
| AnTrOpKa napisał/a: | | a jak się Negro dogaduje z Labim? |
Karolinko, Labi naprawdę jest bardzo "układny". Jeśli tylko piesek na niego nie warczy, to Labiątko już go kocha
Negruś wprawdzie za "korytko" dałby się zjeść, jednak nawet nie próbuje podejść do miski Labiego w Jego obecności. On naprawdę będzie bardzo very good piesek, jak tylko się "odbuduje w masie" i wygoją mu się ranki
Tak biedne Negrusiątko wyglądało bezpośrednio po powrocie z zabiegu
A tak Jego biedna dupka
To biedaczysko jako "white collar"
Czasem ściągamy Mu kołnierz, by trochę odetchnął. Trzeba Go wtedy pilnować, bo dupka najwyraźniej ziarninuje i swędzi. Negro wykorzystał moment swobody i zaanektował łóżeczko Labiego
Po okresie swobody musi jednak nastąpić powrót "w dyby". Czynimy to z bólem serc, wiedząc jednak, że to dla Jego dobra
Wierzcie mi, że wolałbym wklejać zdjątka szczęśliwego Negra. Już niedługo tak będzie
AnTrOpKa - 22-06-2008, 01:02
| labi napisał/a: | | Karolinko, Labi naprawdę jest bardzo "układny" |
Nigdy w to nie wątpiłam
A co do Negro to naprawdę fajny z niego piesiak A kołnierz... no cóż, na razie musi być.
Ryniu - 22-06-2008, 17:39
labi, chyba nie zamierzasz wysłać Negro na księżyc? Wygląda jak kosmonauta
Biedaczek nawet nie może się podrapać po jajkach
labi - 22-06-2008, 20:40
| Ryniu napisał/a: | | Biedaczek nawet nie może się podrapać po jajkach |
Ryniu, ja Go drapię
Goha_lab - 22-06-2008, 20:41
labi,
gusia1972 - 22-06-2008, 22:51
ech chłopaki
Labi to musi być fajny facet skoro swoje posłanie oddaje gościowi
labi - 22-06-2008, 23:43
| gusia1972 napisał/a: | | Labi to musi być fajny facet skoro swoje posłanie oddaje gościowi |
gusia, przyjeżdżaj. Ja Cię też do swojego wpuszczę. Tylko daj znać kiedy, bo trzeba będzie Natkę do jakiegoś Ciechocinka wysłać
AnTrOpKa - 22-06-2008, 23:48
labi, aż tak gościnny jesteś ?? No ładnie...
labi - 23-06-2008, 00:16
| AnTrOpKa napisał/a: | | aż tak gościnny jesteś |
Bo ze mnie to póltora gościa
A teraz kilka fotek z Negrem
To jego "szpakowaty" pycholek
Tarzanko (ciekawe, kiedy ostatnio miał tę możliwość?)
Z Labim i wujkiem labim
AnTrOpKa - 23-06-2008, 00:22
| labi napisał/a: | Z Labim i wujkiem labim |
Ślyyczne!!
papisia - 23-06-2008, 01:10
Boziu jaki szczęśliwy i uśmiechnięty pysiol pomimo obolałej dupeczki Negrusiowe oczęta się śmieją!! Proszę go tam mocno od cioteczki ucałować w sam nochalek!!
gusia1972 - 23-06-2008, 09:57
| labi napisał/a: | | gusia1972 napisał/a: | | Labi to musi być fajny facet skoro swoje posłanie oddaje gościowi |
gusia, przyjeżdżaj. Ja Cię też do swojego wpuszczę. Tylko daj znać kiedy, bo trzeba będzie Natkę do jakiegoś Ciechocinka wysłać |
labi
a w Ciechocinku to grasuje maxi Kaz
Goha_lab - 23-06-2008, 10:47
Jaki śliczny pies
Ryniu - 23-06-2008, 10:49
labi, oj pasują Ci te dwa czarnuszki
gusia1972 - 23-06-2008, 11:07
kurcze jaki ładny pies sie z negra zrobił, wystarczyło trochę miłości i szamponu ech Labi wielkie serce macie z Natką
inkapek - 23-06-2008, 14:12
Śliczności, jaki pychol usmiechnięty
Ryniu - 24-06-2008, 14:32
Natka, ja bym proponował nadać im nowe nicki i podać do publicznej wiadomości.
np. "grubas" "chudy", "niska", "psycholka" "księżniczka". Wszyscy będą szczęśliwi i OK.
A tak nawiasem macie dosyć zmartwień z Negro i nie wymyślajcie sobie nowych
Chyba że chcecie to sobie ulżę i przekaże Wam troszkę swoich
maa821 - 25-06-2008, 14:39
zgadzam sie z Ryniem i wydaje mi, ze nie bedzie to mialo dla nikogo zadnego znaczenia
Ryniu - 25-06-2008, 15:53
a gdzie newsy?
inkapek - 25-06-2008, 17:16
| Natka napisał/a: | | W jaki sposób mamy nazywać w ogólnym rozliczeniu finansowym poszczególnych darczyńców? |
Natka, nie zawracaj sobie tym głowy
mala85 - 25-06-2008, 21:20
Natka, jestem pełna podziwu...jesteście wspaniali
labi - 27-06-2008, 22:26
| mala85 napisał/a: | | Natka, jestem pełna podziwu. |
A ja???
Parę fotencji z ostatnich dni
Tak nasz "kosmonauta" prezentuje się w łóżeczku od cioci Hawany
To wczorajsze wylegiwanie w trawce po czesanku
I drapanko
I malutkie portreciki
Niestety, nie zdążyłem wyjąć aparatu, kiedy Negro zaczął prowokować Labiego do zabawy. Labi był zdziwiony, bo do tej pory Negro "olewał" Jego zachęty. Może uda mi się uchwycić jakieś fajne baraszkowanie, bo coraz częściej się zdarza. Z drugiej jednak strony, coraz bliższa chwila rozstania . Cieszy jednak nas ogromnie, kiedy widzimy jak Negruś normalnieje (tyłeczek coraz mniej Mu doskwiera, wygląda coraz lepiej, ogonek zaczyna merdać coraz częściej, wita mnie z Labim w progu, kiedy wracam z pracy, uczy się od Labcia przeciskania się między moimi nogami z kręcącą dupką i długo by jeszcze wymieniać).
AnTrOpKa - 27-06-2008, 22:32
Jaki ciocia Hawana ma dobry gust Piękne łóżeczko Cieszę się, że Negruś dochodzi do siebie, to wszystko dzięki Wam !!
Goha_lab - 27-06-2008, 22:40
Fajnie że Negro ma kolegę od którego nauczy się normalnego psiego życia. Wygląda świetnie
Bora - 28-06-2008, 12:55
Śliczne wyrko.Wygodnie Negrusiowi
I minki słodkie strzela Uściski od nas.
Ryniu - 28-06-2008, 14:08
| labi napisał/a: | | uczy się od Labcia przeciskania się między moimi nogami z kręcącą dupką |
Fajnie, no bo co to byłby za lab który tego nie robi Pozdrowienia od Enzika dla czarnuchów
labi - 01-07-2008, 20:01
Niestety Ja, stary ćwik, okazałem się hurraoptymistą . DS dla Negra nadal poszukiwany. No cóż, bywa. Ale udało się z Fikusem/Szamanem (i to jak się udało - kayama, szacun), uda się i z Negrusiem Prawdę mówiąc, to jeszcze nie wszystko stracone z tym planowanym DS, ale ja już nie wierzę.
W piątek będzie miał zdjęte szwy. Jeszcze są jakieś kłopoty z uszkami, na razie dostaje Aurizon. W ogóle Negro jest bardzo spokojnym, ułożonym psiakiem. Nie ciągnie na smyczy. Zauważyłem, że nie lubi, kiedy inny pies szczeka. Zdarzyło mu się warknąć na Labiego, kiedy ten zachęcał go szczekaniem do zabawy. W trakcie karmienia, choć sam zjada szybciej, na wylizanie miski Labiego czeka, aż ten skończy. Ma jakiś kłopot z lewą przednią łapką. Troszkę utyka. Nie przeszkadza mu to jednak we wchodzeniu po schodach, czy drobnej przebieżce. Jednak nie jest to piesek bardzo żywiołowy. On woli sobie poleżeć u stóp człowieka z lekka pochrapując. Od pierwszego dnia pobytu u nas nie było żadnych problemów z czystością. Postaram się wkleić świeże fotki.
Goha_lab - 01-07-2008, 21:58
Proponuję zmianę nazwy tematu
labi - 02-07-2008, 22:31
Negro i część fanclubu
A na galeryjce Labiego można zobaczyć dzisiejszą "Próbę wody", którą Negro zaliczył na pięć z plusem
Ryniu - 03-07-2008, 10:42
labi, czy dałoby radę przesłać mi na maila fotkę z dziećmi i jakiś portrecik na mojego maila ale w oryginale. Chciałem sobie druknąć. Zapewne inni też (mógłbym umieścić link w internecie. Zawsze jak się gada z kimś znajomym to fajniej jak się fotkę pokaże, bo laptopa nie mam i nie będę mieć bo nie lubię. A jakby ktoś mi tekst - historię Negro napisał (nie jestem polonistą) to może bym sklecił jakąś stronkę www o Negro.
labi - 05-07-2008, 09:00
Zdjęcie szwów jest – naszym zdaniem – okazją do małego podsumowania.
Negruś znormalniał Wstaje radosny z machającym ogonkiem. Wita gości razem z Labim. Podkręca się na widok przygotowań do wyjścia (zdarza mu się nawet szczeknąć zachęcająco).
Niestety, wyniki wczorajszych badań rtg nie są najlepsze (sami zobaczycie) Negruś utykał na przednią lewą łapkę, więc mu ją prześwietliliśmy. Przy okazji biodra, które też były podejrzane. W przypadku łapki przedniej nie widać powodów do niepokoju. Bioderka jednak nienajlepiej (prawe – masakra)
Ponadto jakiś s…syn kiedyś Negra postrzelił. Na zdjęciu wyraźnie widać śrut
Pomoc Negrusiowi była łatwiejsza dzięki wsparciu grona ludzi dobrej woli. Na konto wpłynęło 360 zł od 6 darczyńców Teraz krótkie rozliczenie.
Centrum Małych Zwierząt Agnieszka i Marcin Żurawscy zasponsorowali szampony i środki przeciwgrzybiczne oraz udostępnili warunki do zmycia schroniskowych brudów. Jak już pisałem, w role „praczek” wcieliły się papisia i Natka.
Opiekę medyczną nad biednym psiurkiem sprawuje Przychodnia Weterynaryjna Pro-Wet Edyta Żygulska i Michał Janikowski. Do tej pory złożyły się na tę opiekę:
morfologia i biochemia
badanie moczu
USG jamy brzusznej
odrobaczanie
zabieg usunięcia gruczołów okołoodbytowych z drążącą przetoką (antybiotyki i środki przeciwbólowe, kołnierz, codzienne kontrole)
badanie zeskrobiny skóry
podciśnieniowe czyszczenie uszu (aparat Auriflush)
Ogólna cena tych zabiegów i środków to 360 zł, jednak weci też mają dobre serca i wzięli 250 (dodatkowo dołożyli GERI-PET – preparat odżywczy dla starszych psów poprawiający witalność i stan ogólny)
Do tego doszły: preparat witaminowy Megavit, Pana Veyxal – maść na rany oraz Aurizon - krople do uszu (razem 106 zł).
Wczorajsze rtg – 120 zł (stawy biodrowe oraz staw barkowy i łokciowy nogi lewej).
Poza tym Negruś dostał od „matki chrzestnej” „łóżeczko”, obróżkę i smyczkę, inne ciocie obdarowywały zabawkami i łakociami
My zapewniamy wikt i opierunek oraz towarzystwo własne i Labiego.
Teraz zaczynamy terapię (Arthroflex i Scanodyl). Dzisiaj znów wykąpiemy Negra w jakimś leczniczym szamponie (on wciąż „wonieje”)
Negro i Labi coraz lepiej się dogadują. Labi czyścił Negrusiowi uszka. Sądząc po minie Negra, podobało mu się
Jeszcze raz dziękujemy za wsparcie
anna34 - 05-07-2008, 09:10
Śliczności
Ryniu - 05-07-2008, 12:14
labi, znaczy rozumiem, że jesteście na minusie? Przydałyby się jeszcze Fundusze?
RTG - nie znam się, ale czy pies był dobrze ułożony? Bo to bioderko nie musi być tragiczne, może po prostu źle leżał.
A tego snajpera to bym sam nafaszerował takim śrutem.
Widać, że Labi się bardzo cieszy:) Ma nowego kolegę
Goha_lab - 05-07-2008, 12:57
I takie jest w polsce Za 100zł można kupić wiatrówkę bez pozwolenia całkiem legalnie i później się takie rzeczy dzieją Negro wygląda świetnie nie ten sam pies co na początku. labi, Natka
karolina - 05-07-2008, 13:53
ludzie to potwory, jak można do kogoś strzelić ???!!!! boże ile ten psiak musiał przejść dobrze,że w końcu trafił na Was
gusia1972 - 05-07-2008, 23:54
ale ... to zdjęcie z jęzorkiem w uchu rewelacja
labi - 07-07-2008, 12:33
| Ryniu napisał/a: | | rozumiem, że jesteście na minusie? |
Ryniu, ja jadę na minusie odkąd Natkę poznałem
A na poważnie, to jednak jest coś nie tak z łokciem. Jak będziemy z Labim we Wrocławiu, to skonsultujemy zdjęcia u dr. Siembiedy.
Od soboty Negro dostaje Scanodyl, Arthroflex zamówiłem w krakvecie.
Wczoraj na psim spotkanku Negro nawet potrafił tak przyspieszyć, że miałem problem z dojściem go
gusia1972 - 07-07-2008, 13:44
| labi napisał/a: | | Ryniu, ja jadę na minusie odkąd Natkę poznałem |
biedna Natka
Faka - 08-07-2008, 16:39
Jak pisałem,w zeszłym miesiącu nie mogłem pomóc.
Teraz proszę o numer konta,wspomogę choć trochę leczenie Negra.Pozdrawiam.
bietka1 - 08-07-2008, 17:32
| Faka napisał/a: | | proszę o numer konta,wspomogę choć trochę leczenie Negra |
labi, ja również proszę.
Anieńka - 10-07-2008, 12:03
ja tez ja tez
[ Dodano: Czw 10 Lip, 2008 ]
(labi przeczytałam, jak obiecałam. jestescie tak cudwni ze sie poplakalam, wiesz? jestem z was taka dumna!!)
Ryniu - 10-07-2008, 16:46
| Anieńka napisał/a: | | jestescie tak cudwni ze sie poplakalam, wiesz? jestem z was taka dumna!! |
Wow! Ja tyż, takie rodzynki jesteście Ty i Natka
labi - 10-07-2008, 17:02
| Anieńka napisał/a: | | ze sie poplakalam |
To Ty beksa jesteś?
| Ryniu napisał/a: | | takie rodzynki jesteście |
Bo co, tacy pomarszczeni?
Ryniu - 10-07-2008, 17:38
| labi napisał/a: | | Bo co, tacy pomarszczeni? |
ty się nie marszcz tylko pisz co z Negrusiem.
labi - 10-07-2008, 22:42
| Ryniu napisał/a: | | pisz co z Negrusiem |
Źle mi się pisze, bo skórę na palcach mam jakąś taką pomarszczoną
Negruś już znormalniał. Popędza mnie poszczekiwaniem, kiedy się ubieram, by z nimi wyjść. Co ciekawe, kupalki strzela najchętniej na pniach drzew Ale na dwórku lubi poleżeć w cieniu, chociaż uważnie obserwuje otoczenie i chętnie wita się z pieskami
Apetyt mu odrobinę zelżał. Jednak teraz, kiedy mamy trzy psiurki, wszystkie zjadają szybciutko i czekają na wylizanie innych misek Jutro powinien przyjść dla Negra Orijen senior.
Codziennie pod wieczór jedziemy do lasu na rowerek z Labim i Bemolem, a Negruś w tym czasie smacznie drzemie. On jest naprawdę bardzo ułożony. Ładnie chodzi przy nodze. Już reaguje na nowe imię. Coraz częściej wygłupia się z Bemolkiem. Kiedy wracam z pracy, w drzwiach obskakują mnie trzy psiury. Tzn. Bemol obskakuje, a Labi i Negro kręcą tyłeczkami Postaram się złapać jakieś fajne ujęcie zabaw, to wkleję
Goha_lab - 10-07-2008, 22:48
labi, labi, a wkleisz dla mnie zdjęcie Bemolka? Ja kocham beagle ale troch dla mnie za małe są. Ale i tak je ubóstwiam
labi - 10-07-2008, 22:53
| Goha_lab napisał/a: | | labi, a wkleisz dla mnie zdjęcie Bemolka? |
Goha_lab, dla Ciebie wszystko Poczekaj jednak troszkę. Taki wyczekany cukierek lepiej smakuje Póki co, możesz zrobić retrospektywny ptrzegląd galeryjki Labiego, to i Bemolka tam znajdziesz
Goha_lab - 10-07-2008, 23:03
labi, tak znajdowałam Albo pół psa wyłaniające się nagle gdzieś z tyłu albo ogon Bemolka bo resztę Labi zasłonił
[ Dodano: Czw 10 Lip, 2008 ]
PS: Poczekam poczekam nigdzie mi się nie spieszy
Ryniu - 14-07-2008, 23:34
Natka, czy ta taksa na zdrowie to tymczasowa, czy już na stałe?
dobrze że to tylko jeden jedyny minus na tyle plusów.
Tsunami - 15-07-2008, 09:56
Ale chyba 500 ml Arthrofleksu nie wypije przez miesiąc?? W większej butelce - ekonomiczniej.
Tsunami - 15-07-2008, 11:25
No tak już rozumiem.
Tu jest za 135 zł:
http://ekarmy.com.pl/prod...?products_id=28
bietka1 - 15-07-2008, 12:49
Natka, znalazłam coś takiego: ARTHROFOS (skład : glukozamina 300mg, chondroityna 250mg, vit c 25 mg, glukonian miedzi 1mg, magnez 1mg, glikonian manganu 1,15 mg ), dawkowanie: 1 tabl. na 20 kg mc.. Jest np. tu: http://www.allegro.pl/ite...wy_wysylka.html , ale nie wiem, jakie dawkowanie ma Negro, więc trudno mi ocenić, czy wyjdzie taniej.
Faka - 15-07-2008, 13:27
ARTHROFOS szamie sobie Ciastek zapobiegawczo i u wetów Żurawskich kosztuje chyba 19zł za 90tabletek !!!! Więc proponuję Renata do Nich podjechać.
Faka - 15-07-2008, 14:01
Od razu sprostowanie.Ja tabletki kupowałem prawie trzy miechy temu,bo Ciachol dostaje jedną dziennie ot tak dla "bezpieczeństwa".Ja nie stosuje do wagi ciała bo i w karmie też są te składniki,więc jedna mu starczy.
Ale myślę,że cena się nie zmieniła
Ryniu - 15-07-2008, 15:18
taniej można dostać na allegro: http://www.allegro.pl/search.php?string=Arthroflex
tutaj jest mnóstwo odpowiedników do stosowania dla ludzi:
http://www.domzdrowia.pl/c1552,glukozamina.html ważne aby zawierały Siarczan glukozaminy i Chondroityne.
Jest to tańsze. Jedynie nie wszystkie psy lubią kapsułki
papisia - 16-07-2008, 11:42
Natka, skocz do Agnieszki. Ona zna bardzo dużo ludzkich odpowiedników i z całą pewnością coś doradzi.
labi - 18-07-2008, 07:17
| Natka napisał/a: | | Negruś zostaje u nas |
To czemu ja nic o tym nie wiem? Powinienem zostać poinformowany, bo przecież muszę się przenieść do piwnicy
ziutka:) - 18-07-2008, 08:49
| Natka napisał/a: | Niestety, stała się rzecz straszna!!!
Negruś zostaje u nas. |
Jaka straszna??!?! To wspaniałą wiadomość!!!
Brawo! Ajj jak się ciesze!
| labi napisał/a: | Natka napisał/a:
Negruś zostaje u nas
To czemu ja nic o tym nie wiem? Powinienem zostać poinformowany, bo przecież muszę się przenieść do piwnicy |
Labi
gusia1972 - 18-07-2008, 11:03
labi, czyżby Negro zajął Wasze łoże ?
| Natka napisał/a: | | Niestety, stała się rzecz straszna!!! |
ee tam, cudowna gdzie mu będzie lepiej ? znacie go już od .. podszewki ?
AnTrOpKa - 18-07-2008, 11:29
Natka, labi !!!
Nie wiem co napisać... Po prostu bardzo się cieszę!!!
Negro to prawdziwy szczęściarz
Macie ogromne serduszka Jejku, jak super!
| labi napisał/a: | Powinienem zostać poinformowany, bo przecież muszę się przenieść do piwnicy |
labi, pamiętaj, zawsze znajdziesz ciepły kąt u mnie
Natka, czyli mam już zmienić nazwę tematu?
Bora - 18-07-2008, 13:12
Natka, gdzie jemu bedzie lepiej niż u was? No powiedz? Pokochaliście go całym sercem. Cieszę się, że psinka ma już własny dom, na zawsze.
Uściski dla was. Macie ogromne, dobre, kochające serca... ale chyba o tym wiecie.
papisia - 18-07-2008, 13:36
| Natka napisał/a: | gdzie mu będzie lepiej? |
Otóż to!
Goha_lab - 18-07-2008, 13:40
| Natka napisał/a: | | Negruś zostaje u nas |
To cudownie Jesteście kochani u was będzie mu najlepiej
bietka1 - 18-07-2008, 15:05
| Natka napisał/a: | | Negruś zostaje u nas | Jesteście wspaniali ! I nic już więcej nie dodam, bo się wzruszyłam .....
Dżastin - 18-07-2008, 16:23
ale fajnie oby takich ludzi jak Wy wiecej na tym podłym świecie
maa821 - 18-07-2008, 16:40
super! ciesze sie ogromnie, ze kolejny psiurek znalazla swoje miejsce - i to jeszcze gdzie!! powiem szczerze, ze troche myslalam sobie, ze moze zostanie u was
supergirl - 18-07-2008, 17:49
Goha_lab - 18-07-2008, 18:20
supergirl, z twojej klawiatury spłynął rwący potok słów
iness8@o2.pl - 18-07-2008, 18:45
Wspaniała wiadomość
amelka - 18-07-2008, 18:49
kuuuurcze!!! Jestem "swieżym" uczestnikiem tego forum wiec nie zdazyłam przesledzić tego forum w całości.. Do tego tematu dotarłam dopiero dziś z zapartym tchem czytałam wszystkie posty ze łzami w oczach nie wiedziałm ze to forum tworza tacy ludzie WSPANIALI LUDZIE Labi , Natka jesteście cudowni!!!! Cudownie że piesio ma taki domek gdzie otoczyliście go taka opieka i miłościa to cudowny psiak który swoim serduszkiem odzwieczy sie Wam.. Brak mi słów poraz pierwszy nie wiem co mam napisać to dla WAs!!!
inkapek - 18-07-2008, 18:49
Jejku jakie cudne wiadomości dziś można poczytać na forum
Ps. ja też liczyłam na to że zostanie psiak u was
Ryniu - 18-07-2008, 19:49
A ja miałem takie podejrzenia, że przeczytam tę "straszną" wiadomość Nie będę lukrował bo to nie ma sensu i tak wszyscy wiedzą jacy jesteście
Adamek - 18-07-2008, 21:25
| Ryniu napisał/a: | | i tak wszyscy wiedzą jacy jesteście |
innego komentarza nie potrzeba
kayama - 26-07-2008, 22:41 Temat postu: :) Jak zwykle mam tyły w czytaniu...
Labi, Natka, szacun dla mnie?? Nie, kochani, Szacun (!) dla Was! Cóż się będę rozpisywać, zawdzięczam Wam Szamka -Fikusa, teraz ratujecie kolejnego psiaka, któremu u nikogo nie będzie tak dobrze, jak u Was. Wiem, bo Szaman mi powiedział na ucho
Podziwiam, gratuluję decyzji i... czekam na wieści od Was wreszcie!
AgniesiaP - 29-07-2008, 12:44
Oczywiście nie napiszę niczego innego jak tylko to, że Was podziwiam. Jesteście ludźmi z sercami ze szczerego złota. Negruś ma szczęście, że trafił do Was.
My ze Smolikiem mamy trudną przeprawę - ciągłe problemy ze stawami, do tego alergik chyba na wszystko (łapki i uszy ma całe w rankach od drapania i podgryzania, a oczka cały czas łzawią). Qpę forsy wydajemy na niego, ale z chęcią dorzucimy naszą cegiełkę do pomocy Negrusiowi - poprosimy zatem o numer konta.
buziaki dla Was i zapraszamy do Elbląga na wycieczkę i spotkanko ze Smolikiem
labi - 21-09-2008, 00:24
Nie chciałbym zaśmiecać tematu pomocy dla psiurków w potrzebie, jednak czuję się zobowiązany do wklejenia jakiejś informacji o pozytywnym wydźwięku. Negruś zmienił się nie do poznania. Naprawdę, ja sam miałbym problem z uwierzeniem, że to ten sam psiak, którego trzy miechy temu przywiozłem ze schronu. Nieskromnie stweiordzę, że to nasza zasługa, jednak zawdzięczamy sporo również grupie forumowiczów. Kto chciał i mógł, dał "na tacę". Dzięki raz jeszcze wszystkim. Od chwili, kiedy ogłosiliśmy, że Negruś zostaje z nami, sprawy kosztów Jego utrzymania to nasza sprawa. I, choć nie jesteśmy krezusami, dajemy radę. W drodze powrotnej znad morza zajrzeliśmy do Wrocławia. Tutaj napiszę jedynie, co diagnozowaliśmy u Negra. U dr Pasławskiej miał badane serduszko. Ogólnie jest OK. Obraz pokazuje jednak, że przeszedł kiedyś ciężkie zapalenie płuc. Dr Popiel ocenił ogólny stan pisurka jako dobry. Wyniki badań tarczycy OK. Dr Bieżyński oglądał Negra w naturze i jego RTG. Opinia: w naturze wygląda lepiej, niźli na zdjątku. Wskazania: nie podawać Scanodylu profilaktycznie, a tylko w stanach nasilenia objawów ( w większej dawce). Póki co, nie widzi potrzeby głębszej ingerencji. To cieszy
Przy okazji podniosę poruszany już temat stworzenia ewentualnego konta wzajemnej pomocy. Myślę, że Forum dojrzało do tego. Takie "dyżurne" pieniążki mogłyby naprawdę czasem się przydać. W razie czego, służymy pomocą. Prosimy o opinie. Wyobraźmy sobie, że w skali miesiąca wpływałoby kilkaset złotych (to nic, zważywszy na liczbę userów, choćby tylko aktywnych).
Ola - 21-09-2008, 00:36
| labi napisał/a: | | Przy okazji podniosę poruszany już temat stworzenia ewentualnego konta wzajemnej pomocy....Takie "dyżurne" pieniążki mogłyby naprawdę czasem się przydać. W razie czego, służymy pomocą. Prosimy o opinie. |
A proszę ba rdzo oto moja opinia - jestem jak najbardziej zastowrzeniem takiego konta.
| labi napisał/a: | | Myślę, że Forum dojrzało do tego. |
a ja myslę że ludzie TWORZĄCY to forum dojrzali do tego.
Dżastin - 21-09-2008, 01:59
Równiez jestem za, juz nie pierwszy raz powstaje taki pomysł, tylko, że naprawde ktos uczciwy i mający chęci mogł by zbierac te pieniązki, warto by załozyc nowy temacik, bardzo wazny dla rozwoju forum i pomocy innym potrzebujacym psiakom
|
|