forum.labradory.org

Zdrowie Labka - Zmuszanie do ruchu - czy nie przesadzam?

Agnes_Maksio - 15-08-2011, 11:52
Temat postu: Zmuszanie do ruchu - czy nie przesadzam?
Mój Maksik ma 2 miesiące, a już strasznie się leni. Nie chce schodzić ze schodów, na spacerach się kładzie i idzie spać, nie chcę, aby miał w przyszłości problemy zdrowotne więc jak mogę go zmusić do większego ruszania się?
mibec - 15-08-2011, 12:11

Agnes_Maksio po co powielasz tematy - uzywaj szukajki :) ? http://forum.labradory.or...ighlight=leniwy
superspoon - 15-08-2011, 12:22

U mojego labka takie zachowanie było objawem dysplazji. Ma dopiero 2 miesiące więc nie forsuj go, a maluch potrzebuje jeszcze snu. Może rozruszaj go przez zabawę. Labki uwielbiają patyki, piłeczki, mój np nie ominie żadnej butelki- a jak się nią hałasuje to już w ogóle. Nie panikuj, jest jeszcze malutki :) Jednak radzę go obserwować i sprawdzić przy okazji stawy. Badanie nie jest strasznie drogie, a jednak wcześnie wykrycie ewentualnych wad może ułatwić maluchowi życie.
Milena - 15-08-2011, 15:03

Agnes_Maksio napisał/a:
Nie chce schodzić ze schodów, na spacerach się kładzie

A może to wcale nie lenistwo tylko lęk przez nieznanym ? Jest jeszcze malutki...

ikusia_88 - 15-08-2011, 19:46

Moj Marley podobnie sie zachowuje ale mysle ze jest to zwiazane z tym ze jest jeszcze malutki i jest u nas dopiero 3 dzien. W 1 dzien wogole nie chcial chodzic wybral sobie jedno miejsce na ogrodzie i ciagle tam lezal nawet nie chcial wejsc do domu , nastepnego dnia zaczol juz chodzic, obwachiwac, podgryzac rozne rzeczy. Dalej duzo spi ale jak tylko wstaje od razu chce sie bawic.Twoj Maxiu napewno w koncu sie przyzwyczai i bedzie szalal daj mu troche czasu .
donia457 - 16-08-2011, 23:24

takie maluchy duzo spia,musicie byc cierpliwe,a po za tym jezeli macie schody to takie malenstwo sie boi zejsc czy wejsc bo to jest dla nich cos nowego
najlepiej jest wnosic i znosic malucha po schodach zeby pozniej nie mial problemow ze stawami

Chelsea - 17-08-2011, 10:09

Czesia z miłą chęcią podzieli się swoją energią bo ma jej stanowczo za dużo mogłaby obdarować co najmniej 3 labki :D :D :D
kozung - 17-08-2011, 14:46

Chelsea napisał/a:
Czesia z miłą chęcią podzieli się swoją energią
:D :D :D

a mój ma prawie rok i śpi pół dnia... tyle, że na spacerach to diabeł wcielony ]:) ;]

luLulu - 17-08-2011, 18:08
Temat postu: Re: Mały leniuszek
Agnes_Maksio napisał/a:
Mój Maksik ma 2 miesiące[...]
[...]Nie chce schodzić ze schodów, na spacerach się kładzie i idzie spać[...]

W tym wieku szczeniaczki tak mają, daj mu czas, bo to wcale nie musi być problem zdrowotny :)

gio850327 - 17-08-2011, 18:26

mój skończył 3 miesiące i miał tak samo , ja mały ślimaczek ociągał się nawet ze wstawaniem.... ale to mija, Agnes Maksio będziesz chciała jeszcze żeby wróciło hehe.