forum.labradory.org

Żywienie - Kostki lodu zamiast wody

Maleńka - 03-09-2011, 22:02
Temat postu: Kostki lodu zamiast wody
Witam. Ogladam od jakiegos czasu odcinki Jak albo moj pies i tam Victoria polecila jednym wlasciciela ze gdy pies nadmiernie sie zalatwia w domu bo nie kontroluje tego zamiast wody od czasu do czasu dac mu kostki lodu do miski, wtedy pies zaspokoi pragnienie a nie bedzie mial pelnego pecherza. Zastanawiam sie czy by nie zastosowac tego na moim szczeniaku gdyz to jego siusianie jest tragiczne :bad: Co wy o tym sadzicie? Skusilibyscie sie na te metode? Oczywiscie podkreslam ze nie caly czas stosowac te kostki wode rowniez.
Labradore - 03-09-2011, 22:10

ja tam bym wolała nie kombinować .. to normalne że szczeniak często siusia, trzeba z nim wychodzić po przebudzeniu i najlepiej po posiłku...
ollinko - 03-09-2011, 22:31

a jak sie przeziebi? to takie male jeszcze jest... w domu mozna awaryjnie pieluchy rozlozyc, beza zalapala ze ma na nie robic w dwa dni chyba :)
luczyn - 04-09-2011, 07:22

TAJFUN tylko raz nasikał w domu bo nie wyprowadziłem go po spaniu przez 1 miesiąc sikał często po troszku ale co chwile był na dworze więc nie miałem tego problemu zacznij go wyprowadzać regularnie na dwór. Jak nasika to pokaż mu gdzie nasikał i powiedz że jest zły itp na mojego poprzedniego psiaka bandzi jak te skoki na linie. działało

Tajfunowi dawałem kostke lodu jak było gorąco a on się mocno grzał chwycił kostkę kładł się i ją oblizywał powoli

Maleńka - 04-09-2011, 09:48

jest wyprowadzany czesto ale mimo to duzo sika, w ciagu 30 min potrafi ze 3-4 razy ;o dlatego sie tak zastanawiam
luczyn - 04-09-2011, 10:08

Maleńka napisał/a:
jest wyprowadzany czesto ale mimo to duzo sika, w ciagu 30 min potrafi ze 3-4 razy ;o dlatego sie tak zastanawiam

W takim razie coś musi byc nie tak może ma coś s pęcherzem ja bym do weta poszedł bo to troche dziwne żeby tak sikał

Chelsea - 04-09-2011, 10:19

Maleńka, moja też tak często sikała tylko, że w moczu jeszcze był śluz z domieszką krwi jak się okazało było to młodzieńcze zapalenie pochwy po zastrzykach śluz z krwią zniknęły ale dalej sikała nawet jak miała pół roku potrafiła się zsikać w domu :bad: pomimo że wychodziła co 2 godziny ale za to noc wytrzymywała :) przestała sikać w domu w wieku 7 miesięcy :) teraz wychodzę z nią średnio co 4 godziny :)
Pattina - 04-09-2011, 10:32

Tutaj nawet jeden użytkownik forum przestrzegał przed dawaniem psu kostek lodu, bo jego pociecha dostała zapalenia krtani .
Ja bym nie ryzykowała
To normalne że szczeniak dużo i często sika, trzeba z nim wychodzić po każdym spaniu, zabawie i posiłku

Maleńka - 04-09-2011, 10:40

Akurat wychodzic przed posilkiema nie po ;]
szalej - 04-09-2011, 10:43

a wasze szczeniaki są juz po kwarantannie? :D
Pattina - 04-09-2011, 11:14

Maleńka napisał/a:
Akurat wychodzic przed posilkiema nie po ;]
Jak Taj był w fazie dzieciństwa i sikał na potęgę to z nim wychodziłam po posiłku , po spaniu i zabawie.
Teraz przed brykaniem na dworze nie daje mu jeść dopiero jak wrócimy, chyba że idziemy na krótszy spacer to wtedy dostaje jeść przed.

Maleńka - 04-09-2011, 11:25

Ja zawsze go karemie po spacerze ;p wole nie ryzykowac
Labradore - 04-09-2011, 20:35

Maleńka napisał/a:
Akurat wychodzic przed posilkiema nie po

ja Lune zawsze po brałam ;)

Maleńka - 05-09-2011, 09:07

Labradore napisał/a:
Maleńka napisał/a:
Akurat wychodzic przed posilkiema nie po

ja Lune zawsze po brałam ;)

Labek moze dostac od tego skretu zoladka ;/ ale nie wazne bo schodzimy z tematu zbytnio ;p chce dalej poznac opinie innych

Labradore - 05-09-2011, 14:53

a u nas jakoś wszystko w normie ;] . Teraz robimy na odwrót ale jak była mała to brałam ją (tzn to tylko wyjście na dwór) zawsze po.