|
forum.labradory.org
|
|
Żywienie - Kostki lodu zamiast wody
Maleńka - 03-09-2011, 22:02 Temat postu: Kostki lodu zamiast wody Witam. Ogladam od jakiegos czasu odcinki Jak albo moj pies i tam Victoria polecila jednym wlasciciela ze gdy pies nadmiernie sie zalatwia w domu bo nie kontroluje tego zamiast wody od czasu do czasu dac mu kostki lodu do miski, wtedy pies zaspokoi pragnienie a nie bedzie mial pelnego pecherza. Zastanawiam sie czy by nie zastosowac tego na moim szczeniaku gdyz to jego siusianie jest tragiczne Co wy o tym sadzicie? Skusilibyscie sie na te metode? Oczywiscie podkreslam ze nie caly czas stosowac te kostki wode rowniez.
Labradore - 03-09-2011, 22:10
ja tam bym wolała nie kombinować .. to normalne że szczeniak często siusia, trzeba z nim wychodzić po przebudzeniu i najlepiej po posiłku...
ollinko - 03-09-2011, 22:31
a jak sie przeziebi? to takie male jeszcze jest... w domu mozna awaryjnie pieluchy rozlozyc, beza zalapala ze ma na nie robic w dwa dni chyba
luczyn - 04-09-2011, 07:22
TAJFUN tylko raz nasikał w domu bo nie wyprowadziłem go po spaniu przez 1 miesiąc sikał często po troszku ale co chwile był na dworze więc nie miałem tego problemu zacznij go wyprowadzać regularnie na dwór. Jak nasika to pokaż mu gdzie nasikał i powiedz że jest zły itp na mojego poprzedniego psiaka bandzi jak te skoki na linie. działało
Tajfunowi dawałem kostke lodu jak było gorąco a on się mocno grzał chwycił kostkę kładł się i ją oblizywał powoli
Maleńka - 04-09-2011, 09:48
jest wyprowadzany czesto ale mimo to duzo sika, w ciagu 30 min potrafi ze 3-4 razy ;o dlatego sie tak zastanawiam
luczyn - 04-09-2011, 10:08
Maleńka napisał/a: | jest wyprowadzany czesto ale mimo to duzo sika, w ciagu 30 min potrafi ze 3-4 razy ;o dlatego sie tak zastanawiam |
W takim razie coś musi byc nie tak może ma coś s pęcherzem ja bym do weta poszedł bo to troche dziwne żeby tak sikał
Chelsea - 04-09-2011, 10:19
Maleńka, moja też tak często sikała tylko, że w moczu jeszcze był śluz z domieszką krwi jak się okazało było to młodzieńcze zapalenie pochwy po zastrzykach śluz z krwią zniknęły ale dalej sikała nawet jak miała pół roku potrafiła się zsikać w domu pomimo że wychodziła co 2 godziny ale za to noc wytrzymywała przestała sikać w domu w wieku 7 miesięcy teraz wychodzę z nią średnio co 4 godziny
Pattina - 04-09-2011, 10:32
Tutaj nawet jeden użytkownik forum przestrzegał przed dawaniem psu kostek lodu, bo jego pociecha dostała zapalenia krtani .
Ja bym nie ryzykowała
To normalne że szczeniak dużo i często sika, trzeba z nim wychodzić po każdym spaniu, zabawie i posiłku
Maleńka - 04-09-2011, 10:40
Akurat wychodzic przed posilkiema nie po
szalej - 04-09-2011, 10:43
a wasze szczeniaki są juz po kwarantannie?
Pattina - 04-09-2011, 11:14
Maleńka napisał/a: | Akurat wychodzic przed posilkiema nie po | Jak Taj był w fazie dzieciństwa i sikał na potęgę to z nim wychodziłam po posiłku , po spaniu i zabawie.
Teraz przed brykaniem na dworze nie daje mu jeść dopiero jak wrócimy, chyba że idziemy na krótszy spacer to wtedy dostaje jeść przed.
Maleńka - 04-09-2011, 11:25
Ja zawsze go karemie po spacerze ;p wole nie ryzykowac
Labradore - 04-09-2011, 20:35
Maleńka napisał/a: | Akurat wychodzic przed posilkiema nie po |
ja Lune zawsze po brałam
Maleńka - 05-09-2011, 09:07
Labradore napisał/a: | Maleńka napisał/a: | Akurat wychodzic przed posilkiema nie po |
ja Lune zawsze po brałam |
Labek moze dostac od tego skretu zoladka ale nie wazne bo schodzimy z tematu zbytnio ;p chce dalej poznac opinie innych
Labradore - 05-09-2011, 14:53
a u nas jakoś wszystko w normie . Teraz robimy na odwrót ale jak była mała to brałam ją (tzn to tylko wyjście na dwór) zawsze po.
|
|