| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - szukam domu dla kocurka
effcyk - 07-09-2011, 09:35 Temat postu: szukam domu dla kocurka Parę dni temu znalazłam u siebie na drzewie małego kociaka. Jakież było moje przerażenie kiedy wyszłam rano na balkon ( conajmniej 5 metrów nad ziemią) a wiza wiz moich oczu ukazał się kociak siedzący na cienkiej gałęzi, dokładnie na wysokości balkonu miaucząc przerażliwie. Zeszłam na podwórko pędem i zaczęłam go do siebie wołać, na szczęście kociak jakoś zszedł praktycznie sam. Wiem, że bardzo nie lubi psów bo na widok Nestora ostro prychał, Nestor też zresztą strasznie na niego warczał więc nie mogę mieć takiej mieszanki wybuchowej w domu. Dałam go koleżance na przetrzymanie, niestety ona sama ma w domu dorosłego kota który nie akceptuje innych kotów, 3 psy i 2 konie - mały trzymany jest razem z końmi w stajni, ale konie mają ochotę go tam "skubnąć", więc kot nie może tam zbyt długo przebywać. Wiem, że napewno jest to kocur ( samiec) załatwia sie do kuwety albo na dworze, jest bardzo spokojny, zostawiony sam w domu, albo zamknięty sam w innym pokoju, praktycznie od razu siada na parapecie - bo musi widzieć co się dzieje za oknem i potem uspia. Nauczony też jest nocą spać w swoim legowisku/ pudełku.
Kotek ma na oko gdzieś koło 4 miesięcy. Popytajcie znajomych, może ktoś ma ochotę przygarnąć małego kociaka, odbiór osobisty w Radomsku - nie mam możliwości dowiezienia kota w inne miejsce.
[ Dodano: 10-09-2011, 15:30 ]
kociak ma już dom, temat do zamknięcia.
donia457 - 17-10-2011, 23:51
no to super ze ma domek, ale on jest podobny z pycholka do mojej kotki
|
|