forum.labradory.org

NEWS - Lubelskie: dzieci spali³y psa

Ryniu - 05-07-2008, 10:43
Temat postu: Lubelskie: dzieci spali³y psa
"Policjanci zatrzymali trzech m³odych ch³opców, którzy podpalili i zakatowali szczeniaka. Film z nagraniem tego zdarzenia przekazali policji dziennikarze z Radia Lublin.
Przes³uchiwani do pó¼nych godzin wieczornych m³odzi mieszkañcy gminy Be³¿yce przyznali policjantom, ¿e to faktycznie oni s± odpowiedzialni za zabicie szczeniaka rasy Husky.

Do tragicznego zdarzenia dosz³o pod koniec maja br. w Motyczu. B³±kaj±cego siê psa zauwa¿y³ 11-latek, który przyprowadzi³ go do starszego o 5 lat brata i ich 15-letniego kolegi. Wspólnie postanowili sprawdziæ, czy pies potrafi p³ywaæ. Kiedy wrzucili go do wody, d³u¿sz± chwilê obserwowali jak szczeniak radzi sobie, usi³uj±c wydostaæ siê z wody. Znudzony zabaw± 15-latek postanowi³ podpaliæ psa. Wys³a³ najm³odszego ch³opca po denaturat, podpali³ szczeniaka i kaza³ obu braciom filmowaæ p³on±cego psa telefonami komórkowymi. Na koniec z³apa³ go za koñczyny i kilkakrotnie podrzuci³ w powietrze, nas³uchuj±c czy podczas upadku daje jeszcze oznaki ¿ycia.
Wszyscy sprawcy przyznali siê do tego co zrobili. Nie potrafili wyt³umaczyæ swego zachowania. Ich rodzice, obecni podczas przes³uchania, stwierdzili ¿e nigdy wcze¶niej ich dzieci nie zrobi³y niczego podobnego.

Prokurator nie zdecydowa³ wczoraj o zatrzymaniu i osadzeniu w Izbie Dziecka trójki nieletnich. Wszyscy zostali zwolnieni."

¬ród³o: wiadomosci.onet.pl

ziutka:) - 05-07-2008, 10:51

No ku**a... zabi³abym takie gnoje!!! :bad: :bad: :bad: No nie mam s³ów!! Czytaj±c to pop³aka³am siê :cring: To straszne.. I GDZIE TU BYLI KU..A RODZICE?!?!? :bad: :bad: No nie wierze...!!! :| Jej.. biedny psiak ;( ;(
I ¯ADNEJ KONSEKWENCJI?!?! :bad: :bad: Przez takie co¶ mo¿emy siê spodziewaæ nied³ugo podobnych sytuacji..!!! Jak tak mo¿na..!! :bad: ;(

Lorena - 05-07-2008, 10:55

o matko to straszne :( biedny maluch.
A te dzieciaki powinno siê odizolowaæ od ¶wiata przecie¿ to jakie¶ bestie a nie ludzie, zupe³ni socjopaci :/
A¿ p³akaæ siê chce kiedy czyta siê takie wiadomo¶ci, i jeszcze rekacja prokratora:/

cranbi - 05-07-2008, 11:49

Przed chwil± s³ysza³am o tym w radiu. Mia³am podobna reakcjê do ziutka:).
Od razu pomy¶la³am o tym, ¿e jak bym ich z³apa³a to.. ]:) Nie rêczy³abym za siebie. :bad: :->

Goha_lab - 05-07-2008, 11:51

Ku¼wa i jeszcze ich wypu¶cili :bad: Przecie¿ oni nie okazali totalnej skruchy wcale tego nie ¿a³uj± teraz mo¿na siê spodziewaæ ¿e w przysz³o¶ci zrobi± co¶ podobnego z cz³owiekiem bo "im siê nudzi" :bad: Pier****** Gnojki :bad:
karolina - 05-07-2008, 12:55

tacy gnoje wiedz± ,¿e nie grozi im nic za takie czyny i pewnie jak nadarzy siê okazja to znowu bêd± sprawdzaæ jak jaki¶ inny zwierzak p³onie. k***a!!!!
ziutka:) - 05-07-2008, 13:09

A widzieli¶cie komentarze?!?!?! :bad: np.
"To przykre, ale to DZIECI, których rodzice tak wychowali

natomiast wy wszyscy hipokryci zjecie dzisiaj po kilogramie wieprzowinki. Szkoda ¿e nie widzieli¶cie cierpienia i przera¿enia ¶wini, która musia³a byæ zakatowana, pobita m³otkami na ¶mieræ, obdarta ze skóry i na koniec, z poder¿niêtym gard³em wisia³a przez pó³ godziny, ¿eby¶cie mieli czym zagry¼æ dzi¶ wieczorem piwko w rodzinnym klimacie mi³o¶ci i pokoju..
"
:bad: :bad: :bad:

supergirl - 05-07-2008, 13:35

to nie dzieci.... to potwory... :cring:
inkapek - 05-07-2008, 14:25

Brak mi s³ów...... :cring:
iness8@o2.pl - 05-07-2008, 18:29

Matko jak tak mo¿na :cring:
AnTrOpKa - 05-07-2008, 23:30

Wiecie co.... ja nie moge tego poj±æ... Te bachory uczuc nie maj±?? No comment........
;(

gusia1972 - 06-07-2008, 19:41

ale z drugiej strony gdyby w domu panowa³a atmoswera mi³o¶ci do innych, do zwierz±d, przyrody to te dzieci nie wpad³y by na taki pomys³ :( pewnie przygarneliby po prostu szczeniaka i dali mu dom
i kto¶ na pewno powinien sie nimi zaj±æ, dzi¶ szczeniaka jutro dziecko, pojutrze doroslego ... :(

anna34 - 07-07-2008, 10:13

W moim domu specjalnie nie rozprawia³o siê o atmosferze mi³o¶ci do zwierz±t.By³y zwierzaki typu chomik,papu¿ki,rybki,ale nigdy nie by³o psa,kiedy¶ krótko by³ kot,którego ojciec odda³ koledze,gdy siê przeprowadzali¶my do mieszkania w bloku.Jako¶ nie uczyli mnie specjalnie tej mi³o¶ci do zwierz±t i my¶lê,¿e tego nie trzeba siê uczyæ.Jak siê jest dobrym,normalnym dzieckiem i cz³owiekiem to sie kocha ludzi i zwierzaki.
Za przyk³ad podam ostatnie zdarzenie,sz³am ulic± z Chopperem i 2 ch³opców bawi³o siê w wojne,jak nas zobaczyli to s³yszê jak jeden mówi do drugiego strzelamy do psa,zabijemy go.Ja wiem,¿e to jeszcze dzieci i zabawa,ale jak zabawiaj± siê ju¿ tak to co bêdzie pózniej,nie chce my¶leæ poprostu.

bietka1 - 07-07-2008, 17:29

anna34 napisa³/a:
Jak siê jest dobrym,normalnym dzieckiem i cz³owiekiem to sie kocha ludzi i zwierzaki
i siê ich szanuje! Pracujê od wielu lat z dzieæmi i niestety z przera¿eniem stwierdzam, ¿e coraz wiêcej w¶ród nich egoistów, którzy znaj± tylko : "ja, mnie, moje". Nie s± nauczeni pomagania innym, wra¿liwo¶ci, empatii. A jedyne co zapamiêtuj± z modnych ostatnio zajêæ o asertywno¶ci to to, ¿e zawsze trzeba postawiæ na swoim. No i mamy tego efekty ]:) ...
benia - 07-07-2008, 20:09

Moim zdaniem w du¿ej mierze zawinili rodzice,niestety takie czasy ¿e doro¶li biegn± za kas± i nie maj± czasu dla w³asnych dzieci!!! To jest chore!!!A rekompensuj± to kupowaniem zabawek,czy gier dla ¶wiêtego spokoju,my¶l±c ¿e to wystarczy ]:) A gdzie rozmowa? wspólnie spêdzony czas? Przecie¿ to jest najwa¿niejsze!!! a te "potwory" wspólnie z rodzicami powinny ponie¶æ zas³u¿on± karê i nie ma co do tego w±tpliwo¶ci,bo zostawienie tego bez poniesionych konsekwencji to jak zezwolenie na bestialstwo!!! ]:) ]:)
bietka1 - 07-07-2008, 20:32

benia napisa³/a:
zostawienie tego bez poniesionych konsekwencji to jak zezwolenie na bestialstwo

Konsekwencje? Mój uczeñ pobi³ kiedy¶ kolegê, inni to nagrali i wstawili w internet, zwyciêzca chodzi³ dumny jak paw. I co z tego, ¿e dostal kuratora a mamusia wyp³akiwa³a mi sie w mankiet, ¿e synu¶ terroryzuje rodzinê - z okazji ukoñczenia szko³y kupi³a mu psa - AMSTAFFA :bad: !!!

D¿astin - 07-07-2008, 22:14

i jak takiemu czemus zapobiec jak rodzice nieodpowiedzialni :/ sami musimy chyba brac sie za "przystosowywanie" dzieci jezeli rodzice tego nie potrafia :/ bo a¿ sie boje pomyslec co z takich urwisow wyrosnie :/ a teraz mozna ich jeszcze zmienic
DODO - 09-07-2008, 23:52

Gdybym to ja dosta³bym ich w swoje rêce... Brak s³ów... A Ci ludzie co jeszcze próbujê ich broniæ... Nie nie mogê pisaæ z tego wszystkiego, ale i tak ka¿dy tutaj czuje to co ja.
anna34 - 10-07-2008, 09:23

A bêdzie jeszcze gorzej jak wejdzie ustawa bez klapsów :bad:
Rozumiem,ze nie mo¿na katowaæ dzieci,zreszt± zwierz±t te¿,ale do diab³a lekki klaps nikomu jeszcze w ¿yciu nie zaszkodzi³,a czasem uwa¿am,¿e mo¿e pomóc :shy:
Moja kole¿anka,która ostatnio próbowa³a wyegzekwowaæ co¶ od swojego syna strasz±c go wkoñcu klapsem to us³ysza³a tylko-biæie dzieci jest karane i uwa¿aj,bo mogê zg³osiæ na policje,¿e mnie katujesz-no dobre :-o
To chore jakie¶ jest :|

D¿astin - 10-07-2008, 21:14

przyznaje chore ... :( niestety :( :(
labradorciaaa - 18-08-2008, 09:37

biedny, kochany piesio :( s± ludzie i potwory wygl±daj±cy jak ludzie :(
Jagnes093 - 18-08-2008, 11:50

Takie bachory to powinni 'usunaæ' z tej ziemi. Szxkoda s³ów na takich gówniarzy. Juz wole nie wiedzieæ jacy mog± byc za kilkanascie lat ;;/