forum.labradory.org

Stawy, dysplazja - Zwichnięty staw

Ziutka - 02-11-2011, 21:03
Temat postu: Zwichnięty staw
Mam 6 mies suczkę,dwa dni temu zaczęla utykac na tylna nóżkę,pojechałam z nią do weterynarza-" zwichnięty staw diodrowy,musiala się przewrócić.Nie nastawiamy,utworzy się nowa panewka"-Powieiedział. Miala prześwietlenie,dostala zastrzyk i witaminy,lekarz wydawał się dobrym specjalistą.
Ale wydaje mi się dziwne, to,że tego nie nastawił i teraz ma "bulwę" na tylnim biodrze,widać,że ją boli. :doubt: Co można z tym jeszcze zrobić?
:cring:

tenshii - 02-11-2011, 21:05

Ziutka napisał/a:
Co można z tym jeszcze zrobić?

skonsultować z ortopedą

Ziutka - 02-11-2011, 21:09

No byłam przed chwilą u weterynarza,on powinen się na tym zanć a jak nie to przekierować dalej.Powiedzial,że nic nie trzeba robić."Smarować Voltarenem" :<
nata - 02-11-2011, 21:19

Ziutka napisał/a:
No byłam przed chwilą u weterynarza,on powinen się na tym zanć a jak nie to przekierować dalej.Powiedzial,że nic nie trzeba robić."Smarować Voltarenem"

ale chodzi o weterynarza specjalizującego się tylko w ortopedii.. poszukaj na własną rękę ;-)
Weci tacy są.. po co miałby Ci polecać innego weta i tym samym tracić zarobek?

ppaula2 - 02-11-2011, 21:29

Ziutka, w/g mnie też powinnaś odwiedzić ortopedę i to jak najszybciej.
Ziutka - 02-11-2011, 22:40

No a teraz jeszcze w miejscu zastrzyku wyskoczył jej jakiś obrzęk wielkości pięści dziecka.Dotykałam to,to ją nie boli.To może być groźne czy normalne po zastrzyku przeciwbólowym? Zawsze muszę mieć pecha do wet... :( Juz nie wiem co mam robić!! Ta klinika jest chyba jedyną w Poznaniu calodobową,nie pojadę do tego faceta jeszcze raz. :cring: :cring: :cring: :cring: dziękuję za rady powyżej ;*
mibec - 03-11-2011, 10:41

Ziutka jak sunia? Wybralas sie z nia do weta-ortopedy?
joanna - 03-11-2011, 11:07

kochani może podajcie Ziutce jakies namiary na weta ortopedę albo na dobrego weta w Poznaniu,ja nie zrobię tego bo się nie orientuje ale na pewno ktos z was wie ;*
Chelsea - 03-11-2011, 11:32

Ziutka, a może tutaj polecają go na innych forach http://www.klinikawet.pl/
maxxior - 03-11-2011, 12:04

mibec napisał/a:
Wybralas sie z nia do weta-ortopedy?

W naszym kraju to raczej trudna sprawa z tymi ortopedami.A z dobrymi to już w ogóle.
Patrząc po tym i forum i innych to wszędzie jest mowa tylko o Warszawie i Wrocławiu.
Niestety nie każdy ma jak się dostać do takiego specjalisty.

Ziutka - 03-11-2011, 19:16

No i co ja mam robić..?
kipilam sobie w końcu wymarzonego psiaka i już takie komplikacje. Pytałam się znajomych czy kogoś takiego znają,-mowią,że nie.
A ja nie mam czasu jechać do Wroclawia,albo do Warszawy. Pytalam się nauczycielki od biologii- powiedziała,że jest to możliwe,że utworzy się nowa panewka,ale wg.mnie to i tak dziwne,że jej tego nie nastawił. :( a to od zastrzyku już się rozeszlo i jest oki :)

tenshii - 03-11-2011, 19:19

Ziutka, to skonsultuj to z innym weterynarzem
moim zdaniem to zbyt poważna dolegliwość, żeby pozostawić tak samemu sobie po jednej diagnozie

papisia - 03-11-2011, 20:01

Jedyny ortopeda jakiego kojarzę z Poznania to Wąsiatycz...
http://www.klinwet.pl/go.php/pl/nasi_lekarze.html

Chelsea - 04-11-2011, 20:21

Ziutka, a patrzyłaś na link który podałam wyżej http://www.klinikawet.pl/
brahmadaitya - 05-11-2011, 17:44

jeśli pies utyka to jak najszybciej do ortopedy! żaden wet nie ma rtg w oczach i nie może na 100% stwierdzić że to tylko zwichnięcie!
Palinka - 05-11-2011, 22:48

Ja bym poszła chociaż do innego ,,zwykłego" weterynarza. W tej klinice, do której linka podała Ci Chelsea kastrowałam mojego Morisa i byłam bardzo zadowolona. Tam przyjmuje sporo lekarzy, więc warto spróbować. To jest centrum Zdrowia Małych Zwierząt na Piątkowie, przyjmują nawet w niedzielę.
papisia napisał/a:
Jedyny ortopeda jakiego kojarzę z Poznania to Wąsiatycz...

U niego w klinice jest jeszcze kilku ortopedów, tylko konsultacja chyba sporo kosztuje :( Przynajmniej u samego Wąsiatycza, więc ja tam robiłam tylko RTG. Ale warto zadzwonić i spytać. Ja ze zdjęciem pojechałam do pana Gołańczyka na Naramowicką (chirurg), sporo czasu nam poświęcił i szczegółowo wytłumaczył mi co jest nie tak. Fakt, że zrobił Morisowi zabieg pectinectomii, który podobno nic nie daje, ale wtedy jego argumenty wydawały mi się sensowne :) Tam też zrobią RTG. Ciężko coś poradzić, bo każdego weterynarza, którego ktoś mi polecił, ktoś inny skrytykował... Ale ja bym nie zwlekała i zrobiła cokolwiek.