|
forum.labradory.org
|
|
Choroby - Osteopatia żuchwy
mery - 11-12-2011, 15:13 Temat postu: Osteopatia żuchwy Witam. mam 8-miesięczną kochaną suczkę Tesi, która dla mnie jest członkiem naszej rodziny. niestety pieskowi zaczęły 1,5 miesiąca temu rosnąć ząbki a teraz gdy ma już wszystkie okazało się że rośnie jej narośl na żuchwie, która nie była widoczna za bardzo natomiast teraz ma już zmiany zgrubieniowe około 1 cm. zgrubienie zaczyna się przy tylnych zębach i kończy na końcu żuchwy, co powoli przeszkadza jej i zaczyna chrząkać. Teska jest nadzwyczaj mądrym i kochanym psiakiem a więc proszę Was jeżeli spotkaliście się już z czymś takim u swojego pupila to napiszcie jak go leczyliście i czy leczenie pomogło. nie wyobrażam sobie co będzie jeśli nie uda mi się wyleczyć mojego psiaka.
aganica - 14-12-2011, 20:07
http://westie.net.pl/modu...=article&sid=27
Na pewno szukałaś w necie i czytałaś ten artykuł .
mery - 25-12-2011, 18:53
dzięki. czytałam ten artykuł zanim jeszcze napisałam do Was na forum. niestety lekarze prowadzący mojego psa sami nie wiedzą co mu jest. jadę sama zrobić mu rtg gdzie indziej. jedyne z objawów z tego artykułu zgadza się ta guzowatość na żuchwie. moja Teska nie ma problemu z jedzeniem, nie boli ją gdy otwiera pysk, jest wesoła i ruchliwa. moge ją dotykać po zgrubieniach i nic ją nie boli. więc już sama nie wiem czy to osteopatia czaszkowo-żuchwowa. jeśli tak to mam nadzieję że wzrost kości się zachamuje zanim stan mojego psa się pogorszy. pozdr
|
|