forum.labradory.org

Archiwum - Pitu¶, znaleziony w lesie, bardzo potrzebuje domu

dogomaniaczka - 15-12-2011, 20:44
Temat postu: Pitu¶, znaleziony w lesie, bardzo potrzebuje domu
Kopiuję z .info na temat psiaka znalezionego w naszych okolicach:

Cytat:
O tym, ze Pitus siedzi w rowie przy drodze, dowiedzialam sie od znajomej, ktora zadzwonila do mnie. Po kilku godzinach, poszedl szukac szczescia. Na pewno zglodniał, bo kiedy kolezanka pojechala sprawdzic, co z nim sie dzieje, to on byl juz kilka kilometrow dalej i dokazywal beztrosko z jakims duzym psem.
Skad sie wzi±ł na szosie, przy lesie, nie wiadomo. Znajoma jechala do miasta i zauwazyla go jak siedzi i sie trzesie. Zatrzymala sie, dala chleba i wspanialomyslnie zadzwonila do mnie. Ja nie moglam, wiec poprosilam kolezankę. Tak wiec jak go znalazla, oczywiscie zabrala do samochodu, ale zawiozla go do sparalizowanej matki, poniewaz do domu wziac nie moze. To było wczoraj, a dzisiaj przywiozla mi go pokazac i zebym zrobila zdjecia.
Pitus jest bardzo grzeczny, pilnuje się, ładnie chodzi na smyczy, lubi jezdzic samochodem i nie zdaje sobie sprawy, ze jego zycie sie zmienilo. Nieswiadomy niczego kocha wszystkich ludzi.
Potrzebujemy dla niego domu tymczasowego, a najlepiej stałego. Pomocy w oglaszaniu. Nie mam pieniedzy zeby go odrobaczyc, zaszczepic, wykastrować.
Prosze o pomoc dla niego, w jakiej kolwiek formie. Mam u siebie 23 psy, 24 koty. Na prawde nie mam miejsca dla niego.
Zalozylam mu tutaj watek, poniewaz wiem, ze jest tu masa osob kochajacych labki, a Pitus jest podobny do labradora.
Czy moge liczyc na jakakolwiek pomoc?

Popatrzcie jaki on ładny jest.

Ma moze 10-12 miesiecy, a moze i mlodszy, bo siusia na siedzaco jak dziewczynka.

Ewelina - 16-12-2011, 16:32

Biedactwo :(
kasiek - 19-12-2011, 09:05

bidulek :(

[ Dodano: 04-01-2012, 10:55 ]
co u pieska?

dogomaniaczka - 26-01-2012, 05:22

Pitu¶ był już w DS, jednak okazało się, że to nie ten dom. Nie wiem, jak to dokładnie wyszło, ale po 3 dniach wrócił. Teraz znów przebywa w DT u Pipi.

Jest grzeczny, zachowuje czysto¶ć. Nadaje się do mieszkania. :)
Jest już wykastrowany.
Jest przyjazny do innych zwierz±t i dzieciaków. Jest posłuszny, reaguje na komendy i bardzo pragnie obecno¶ci człowieka.

Nauczył się wskakiwać na klamkę i otwierać drzwi, przez co sam postanowił decydować, kiedy jest czas na podwórkowe szaleństwa. :-P

Jest też złodziejaszkiem: kradnie od jedzenia po papier toaletowy. :D

kasiek - 26-01-2012, 08:35

kochany Pitus dobrze ,ze juz wrociles i masz opieke :)