forum.labradory.org

Znalazły dom - Enzo (Lolek) biszkotowy pulpecik mieszka w Skierniewicach :)

AnIeLa - 11-01-2012, 18:31
Temat postu: Enzo (Lolek) biszkotowy pulpecik mieszka w Skierniewicach :)
Kopiuję z LR:

Temat: http://labradorretriever....opic.php?t=1300

Cytat:

Witajcie!

Z 2 labradorow, ktore byly w poznanskich schronisku kolo Bukowskiej zostal jeden, dzisiaj go "ogladalem":

- samiec, niekastrowany;
- wiek 4,5 roku;
- w schronie od marca 2011;
- wg. opiekunow ogolnie zdrowy, byc moze ma cos z oczami;
- ma sporą nadwagę (brak ruchu!);
- dla ludzi przyjazny (poza "pilnowaniem" miski);
- na spacerze (podobno) pelen zycia;
- w kojcu gdzie przebywa z innym psem jest spokojny (jako jeden z nielicznych w calym schronie nie szczeka, nie rzuca sie na kraty itd.).

Piechu wyglada tam na mocno nieszczesliwego, sam - pozbawiony raczej zachowan agresywnych, siedzi zamkniety ze sporym, wilczurowatym mieszancem... Labas chowa sie z tylu, owczarek "rządzi" przy kratach. Chcialem zobaczyc go z bliska i jak juz udalo mi sie go przywolac to czarny natychmiast sie na niego rzucil z zebami - nie wygladalo to fajnie :(
Nie mam w zwiazku z tym dobrych zdjec. Sadze, ze trzeba by tam pojechac przynajmniej w 2 osoby i wyciagnac psiaka z boksu.

Cytat:

Miejsce: Okolice Poznania (wieś pod Obornikami)

Chip: tak
Kastracja: nie (ale zaplanowana)

Zachowanie: Bardzo pogodny, pozytywny psiak, lgnący do człowieka -co po prawie rocznym pobycie w schronisku jest zrozumiałe ;)
Nie zauważyłam u niego agresji wobec innych psiaków. Przebywa z kilkoma psiakami i relacje są ok.
Lubi biegać za piłeczką. Mimo swojej masy bardzo zwinny ;) chetny do zabawy.
Ciągnie na smyczy.

Zdrowie: Duża nadwaga!!! Musi sporo kg schudnąć.

W schronisku

Ijuż wyciągnięty przez Renatę :)

Ewelina - 11-01-2012, 20:59

Z Lolka chyba niezły misiek jest :) Piękny pies :)
Monisiaczek - 11-01-2012, 22:02

Jak przystojny pulpecik sprawdzi się w kontaktach z dziećmi, to w nagrodę dostanie super domek :)
Palinka - 11-01-2012, 22:49

Ale on jest fajny ;* Trzymam za niego kciuki :)
Nikaaa - 11-01-2012, 22:54

Hehe mały niedźwiadek :D
Monisiaczek - 12-01-2012, 00:05

ren_ata71 napisał/a:
Psiak jest ekstra!
Takie apetyczne misio ;D
Oczywiście trzeba go odchudzić!
Choć nie powiem ma chłopak kondycje, na spacerku hasał jak sarenka ;) a w aucie jak mi przeskoczył z bagażnika na siedzenie to mnie nieźle zaskoczył :)
Lubi aportować, wesolutki chłopak.

Ewelina - 12-01-2012, 08:22

Cudna mordeczka. No chłopie z dziećmi musisz dobrze żyć to ci się super dom trafi. Zaciskam kciukasy :)
kasia.wska - 12-01-2012, 08:34

Świetny ;*
Podobny do Rafiego :)

Chelsea - 12-01-2012, 08:50

piękny ;* trzymamy kciuki za Ciebie przystojniaku ;*
kasiek - 13-01-2012, 09:37

ja tez sie dolaczam wszystkiego dobrego :)
Monisiaczek - 13-01-2012, 09:52

ren_ata71 napisał/a:
Cytat:
Pies jest piękny, chociaż na zdjęciach nie widać jego wspaniałego, oryginalnego umaszczenia, jest rudziutki, ciemniejszy trochę nawet niż Cinnamon Kociokwikowy (miałam szczęście go widzieć, tzn. obydwóch :D ). Ma cudne czarne obwódki wokół oczu i misiowatą główkę. Wysoki mniej więcej, jak mój Bari, czy Midas, bo oni chyba tyle samo mierzą :) Wydaje się być niższy, ponieważ jest STRASZNIE gruby. Moim zdaniem jest gubszy, niż Bari, inaczej ta otyłość wygląda. Na moje oko ma do zrzucenia ok. 15kg (tyle schudł Bari, myślę, ze tu podobnie). Więc jak sądzę będzie też problem z dyszeniem.
Ale ten pan jest bardzo sprawny, przeszedł z bagażnika w Renaty aucie na siedzenie, haha, jak to komicznie wyglądało :hihi: Przyszły właściciel będzie musiał bardzo odchudzić tego misiaczka :)

Cytat:
Podobno chłopak nie opuszcza człowieka na krok... taki długi pobyt w schronisku i do tego z psim terrorystą zrobił swoje...
Myślę, że jak już będzie miał tego swojego człowieka na własność to będzie wierny, kochany psiak...

Cytat:
Ale psiak odżył!! nie ten pies, taki dziś wesolutki był :) nie wiedział chyba że czeka go kastracja :haha:

ren_ata71 - 13-01-2012, 10:49

No numer pierwszej klasy ;D Lolek to kastrat :D
W schronisku jak go odbierałam zapytałam czy psiak jest kastrowany, pomyślałam jest tam tyle czasu to może go wykastrowali. Usłyszałam, że nie :] Więc nie sprawdzałam mu jajeczek
Wet zdąrzył mu ogolić łapke do znieczulenia, zważył ile narkozy, zagląda a tam jajek brak ;D

Chyba już wiem dlaczego był taki wesolutki jak go zabierałam na kastrację :rotfl: myślał sobie: "a to się babo zdziwisz 8) "

Ryniu - 13-01-2012, 11:02

Lolek zaoszczędził kasę na następny zabieg u innego psa :)
Monisiaczek - 13-01-2012, 11:05

ren_ata71, :D :D Ale Lolek zrobił Ci dowcip :D :D
Pomyślał pewnie: może za taką oszczędność kasy jakieś smaczki mi zafundują ;)

Chelsea - 13-01-2012, 11:28

dobre :D
ren_ata71 - 13-01-2012, 11:30

Lolek waży 42 kg (choć dawałam mu dużo więcej) i wet mówi, że jedyny jego zdrowotny problem to nadwaga. Jego wskazówki co do tego psiaka to DIETA i ruch -stopniowo zwiększany :)

[ Dodano: 15-01-2012, 16:07 ]
LOLEK a od dziś Enzo ;D pojechał do nowego domku!!!

Wyglądał na przeszczęśliwego jak się rozsiadł na tylnej kanapie swojego auta :)
Obecnie jest jeszcze w trasie do Skierniewic.
Mamy obiecane fotki i info o psiaku :)

Bardzo dziękuje wszystkim osobom zaangażowanym w adopcję Lolka z forum labradory.org. Dzięki wielkie!!!

Zobaczcie psiak w niecały tydzień znalazł dom.... w schronisku siedział prawie rok! Oj warto wyciągać psiaki ze schronisk!!! ;D

Ryniu - 15-01-2012, 17:41

Jeszcze nie dojechali, chyba były jakieś atrakcje po drodze :)
AnIeLa - 15-01-2012, 19:57

Lolek już w nowym domu. :haha: Zmienił imię na Enzo.
Ryniu - 15-01-2012, 20:39

SMS od Enzo-Lolków
Cytat:
Witam! Już w domu - takie pierwsze szybkie foto! Podróż bardzo dobrze na minęła - labek super grzeczny! Bardzo dziękujemy za pomoc, jak troszkę ochłoniemy to na forum też dodamy jakieś fotki napiszemy więcej

Enzo w nowym domku

gosiak060900 - 15-01-2012, 21:11

To jest nasz grubasek:] właśnie się rozprawia ze swoja zabawką
Nikaaa - 15-01-2012, 21:23

Kolejny happy end! :)
gosiak060900, Proszę ucałowac niedźwiadka prosto w nosialek! :*

aganica - 15-01-2012, 21:32

A ja napiszę to co zawsze :) ..od początku ustalcie zasady, jakie mają panować w domu, by wam i Enzikowi żyło się łatwo,lekko i przyjemnie :haha:
gosiak060900 - 15-01-2012, 23:05
Temat postu: pozdrowienia od Enzo ze Skierniewic
Bardzo Dziękuję w imieniu całej naszej powiększonej od dziś rodzinki za pomoc w adopcji.
Nasz Enzo cudownie zachowywał się w czasie nie ma co ukrywać dość długiej podróży ( 300 km). Enzo umie kontrolować potrzeby fizjologiczne- cierpliwie czekał jak znajdziemy jakiś ustronny parking i dopiero tam robił co trzeba. W czasie jazdy z ciekawością zerkał na drogę, część podróży smacznie przespał.
Pierwsze chwile w nowym domu to ciekawe obwąchiwanie nowych ludzi i kątów.
Enzo chyba bardzo się zmęczył przeżyciami dzisiejszego dnia, gdyż od godziny smacznie, donośnie chrapie na dywanie. Na razie to w tym miejscu najchętniej się wyciąga.
Lubi dostawać w nagrodę kawałki jabłka ku uciesze naszej córci Olci.

Jagusia - 16-01-2012, 09:21

To i ja dołączam się do gratulacji i pozdrowień dla całej rodzinki. Jestem niezwykle szczęśliwa, że kolejne psie nieszczęście znalazło swój szczęśliwy i kochający domek. Mam nadzieję, że już niebawem dwa Enziki wypróbują swoich sił we wspólnej zabawie. Proszę wymiziać od nas serdecznie imiennika. :)
kasiek - 16-01-2012, 09:32

super zakonczenie :)
Monisiaczek - 16-01-2012, 09:46

gosiak060900, co tam będę się rozpisywać - bardzo się cieszę i już :) Jak będziecie mieli jakieś pytania - śmiało pytajcie :) Proszę ode mnie wymiziać Enzika ;*
gosiak060900 - 17-01-2012, 21:55

Dotrzymujemy słowa i wysyłamy foto enza (dawnego lolka)
Ryniu - 17-01-2012, 23:46

Oto i Enzo:

monia899 - 17-01-2012, 23:51

Piękny jest i ma super ekipę do zabaw w nowym domu ;)
kasiek - 18-01-2012, 09:03

widac ,ze jest szczesliwy :)
Monisiaczek - 18-01-2012, 09:42

Mmmm.... Kawał miśka do przytulania ;*
Ryniu - 18-01-2012, 10:34

I właśnie te fotki mówią całą prawdę, lepiej dzieciom w dorosłym psem niż szczeniaczkiem który je podgryza :)