forum.labradory.org

Archiwum - Piękny 3 letni biszkopt szuka domu!!!!

Ewelina - 24-02-2012, 13:04
Temat postu: Piękny 3 letni biszkopt szuka domu!!!!

Pies jest zdrowy, wykastrowany, posiada aktualną książeczkę zdrowia wraz z wpisem wszystkich szczepień.

Pies od samego początku mieszkał w mieszkaniu, uwielbia towarzystwo ludzi, i oczekuje na morze miłości. Pies jest łagodny, przeszedł podstawowe szkolenie w zakresie posłuszeństwa . W czasie spacerów nie ciągnie na smyczy .

OSOBY ZAINTERESOWANE PROSZĘ O NAPISANIE O SOBIE KILKA SŁÓW I PRZESŁANIE WIADOMOŚCI NA ADRES E-MAIL - ALLESLAV@WP.PL

Cytat:
ZDECYDOWALIŚMY SIĘ NA ODDANIE PSA PONIEWAŻ NASZE DZIECKO JEST ALERGIKIEM I NASZA SYTUACJA ŻYCIOWA BARDZO SIĘ ZMIENIŁA W OSTATNIM CZASIE CO W KONSEKWENCJI SPRAWIŁO, ŻE NIE JESTEŚMY W STANIE ZAPEWNIĆ MU ODPOWIEDNIEJ OPIEKI.

Pattina - 24-02-2012, 13:53

Jaki piękny, duży chłopiec. Szybciutko znajdzie ciepły domek, 3mam kciuki :*
Ewelina - 24-02-2012, 13:57

No już szuka 3 miesiąc i nic :(
Klauzunka - 24-02-2012, 14:05

jakie cudo :heart:

Piękny, młody, po szkoleniu aż dziwne, że tyle czasu szuka domu :(

Chelsea - 24-02-2012, 14:09

trzymamy kciuki za znalezienie domku :)
Ewelina - 24-02-2012, 14:09

Państwo nie oddają go byle komu dlatego to też tak długo trwa. Pomoc w ogłoszeniach bardzo się przyda :)
Monisiaczek - 24-02-2012, 14:48

Ewelina, a wiadomo w jakiej miejscowości jest pies? I jak ma na imię? :)
Ewelina - 24-02-2012, 15:20

Monisiaczek, Wysłałam maila z zapytaniem. Jak tylko dostanę odpowiedź od razu wpiszę :)
Emily - 24-02-2012, 22:07

Witam,
Jestem właścicielką przystojniaka o którym mowa wyżej :)
Piesek ma na imię Gomez, mieszkamy w Warszawie na Bemowie.

Szukamy dla niego nowego domu ale jak się okazuje nie jest to proste. Zgłosiło się kilka osób ale większość szukała psa do pilnowania posesji, dostawałam kwieciste opisy boksów w którym miałby pies mieszkać, jedna rodzina miała 6-tke dzieci i 5 psów i sama się przyznała że co chwilę jakiś pies albo im się gubi, albo ginie pod kołami samochodu albo go oddają "dalej". Jedna osoba zainteresowana pytała czy pies ma rodowód i kiedy usłyszała, że nie to się rozłączyła.

Podczas tych tygodni poszukiwań zgłosiła się tylko jedna rodzina, która wzbudziła nasze zaufanie ale Państwo jednak się wycofali.

My nie chcemy oddać psa byle komu i mieć spokój bo mimo że mamy sporo kłopotu z Nim to bardzo go kochamy i musimy mieć pewność, że nowy właściciel będzie się Nim odpowiednio opiekował. Decyzja była trudna do podjęcia, dojrzewaliśmy do niej długo. Pieska też nie wzieliśmy bo chcieliśmy, mogliśmy go zabrać do siebie albo pozwolić mu umrzeć bo "hodowla", z której był kupiony za 1200 zł okazała się jednym wielkim oszustwem no ale nie będę tego rozwijać.

Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem.

Małgosia35 - 24-02-2012, 22:15

Trzeba chłopaka pokazać światu ,bo jest piękny,napewno pomożemy znależć mu odpowiedni i kochający dom ;*
Monisiaczek - 24-02-2012, 22:38

Emily, wysyłam PW.
Małgosia35 - 24-02-2012, 22:56

Ewelina napisał/a:
Pomoc w ogłoszeniach bardzo się przyda

Oczywiście będzie pomoc :)

szalej - 24-02-2012, 22:58

Emily, pies jest naprawde piękny, myślę, że przydałyby mu się lepsze zdjecia, wiadomo tez że ludzie patrzą też na zdjęcia a im więcej chętnych tym można lepszego domku szukać
Monisiaczek - 24-02-2012, 23:09

szalej, racja :) Poprosiłam o jak najlepsze fotki :)
Małgosia35 - 24-02-2012, 23:14

Monisiaczek, czy z ogłoszeniami poczekać na nowe fotki ?
Monisiaczek - 25-02-2012, 00:25

Małgosia35, poczekajmy :) Im lepsze fotki, tym większy odzew.
Klauzunka - 25-02-2012, 09:08

Emily no i jak możesz podaj też telefon do siebie.
Pomogę w ogłoszeniach ale z doświadczenia wiem, bo ogłaszam dosyć sporo psiaków, że ludzie jednak wolą dzwonić.

kasia.wska - 25-02-2012, 09:09

Emily napisał/a:
mimo że mamy sporo kłopotu z Nim

Jeśli psiak sprawia jakieś problemy w domu to może warto by o tym wspomnieć, żeby nie było później pretensji, nieporozumień i przerzucania psa z rąk do rąk :-(

Ewelina - 25-02-2012, 09:20

Cieszę się, że właściciele są z nami to dużo daję. czekamy na lepsze zdjęcia :)
Małgosia35 - 25-02-2012, 15:47

Jeśli psiak sprawia jakiekolwiek problemy w domu czy na spacerach koniecznie TRZEBA o tym wspomnieć w ogłoszeniach.
Nowy właściciel musi o tym wiedzieć zanim adoptuje psa.

Emily - 25-02-2012, 17:54

Problemy o których mowa to alergie naszego dziecka, zazdrość o mała, czasami ucieka na spacerze no i lepiej nie zostawiać butów i gomeza samych w mieszkaniu :haha:

Etap gryzienia rożnych rzeczy i niszczenia mamy już za sobą, od 1,5 roku nic sie nie dzieje.

Oczywiście nowemu właścicielowi powiemy wszystko co powinien wiedzieć, pomożemy tez w razie jeśli zmiana otoczenia i rodziny będzie dla Gomeza trudna.

A tak szczerze. . . Serce mnie boli ze musimy to zrobić. Myślałam ze dojrzałam do tego ale teraz jak Wam to pisze to prawie mi sie chce płakać.

Poszukam zdjęć wieczorem jak córeczka już zaśnie i coś wyśle.

wojteksci - 25-02-2012, 21:10

Dzień Dobry!

Czy Gomez jest nauczony/przyzwyczajony, że sam zostaje w domu na 6-8 godzin?

Czy i jak znosi podróże samochodem?

Pozdrawiam

Wojtek

Emily - 25-02-2012, 21:55

Zostawał w domu kiedy oboje z mężem wychodziliśmy do pracy na ok 10-12 godzin ale od 2 lat ja nie pracuję i nie ma takich dni samotności. Myślę, że zostałby bez problemu te 6-8 godzin, zwykle kiedy wychodzimy gdzieś to śpi, nie szczeka, nie wyje. Pytałam sąsiadów :D

Co do jazdy samochodem nie ma problemu. Podróżuje z Nami na każde wakacje, zwykle śpi w podróży.

Wklejam przykładowe zdjęcie, co myślicie?

kasiek - 25-02-2012, 23:08

sliczny biszkopcik ;*
oleander - 25-02-2012, 23:22

Emily, napisałaś, że Gomez jest zazdrosny o Twoją córeczkę. W jaki sposób to się objawia? Ile lat ma Twoja córcia? Przyznam, że Gomez chwyta za serce, ale ja też mam dziecko i dlatego tak dopytuję.
Maluda - 25-02-2012, 23:23

Gomez.... cudowny.... rozgłaszam w Poznaniu.... jesli bedzie potrzeba postaram sie pomoc w transporcie

Gomezik chyba troche grubasek. przyda mu sie troszkę aktywności :P :D

Emily - 26-02-2012, 00:33

wg mnie grubaskiem nie jest. waży 45 kg ale jest dużym psem.

Zazdrość o dziecko... niszczenie jej rzeczy, odpychanie jej ode mnie, wciskanie się miedzy mną a córeczkę.. hmm co jeszcze. Kiedy zaczynała chodzić to często ją przewracał, raz się zdażyło że tak ją przewalił, że uderzyła dość mocno głową o płytki, dodatkowo przeszedł po niej, córeczka przerażona krzyczała i zasneła mi na rękach... pojechałam na pogotowie, na szczęscie wszystko było ok. Po prostu przewracał ja specjalnie. Pamiętam, że wtedy też był bardziej złośliwy i nieposłuszny na spacerach ale już teraz się dogadują, razem bawią, razem jedzą :-P

Córka w maju skończy 2 lata. Od początku ciąży szykowaliśmy go z trenerem na zmiany związane z jej urodzeniem.

Małgosia35 - 26-02-2012, 01:09

Emily, wklejaj zdjęcia :haha: bo psiak jest cudny i trzeba go pokazać.
Ewelina - 26-02-2012, 09:40

Emily, On jest tak śliczny i fajny, że musi być dla niego najfajnieszy dom na świecie :)
kasia.wska - 27-02-2012, 09:13

Emily, tak szczerze mówiąc to jestem skołowana, w Twoich wypowiedziach jest za dużo niejasności.
Ze wstępnego opisu Gomeza wyłania się obraz psa idealnego, piszesz że oddajecie go ze względu za alergie córki i zmianę sytuacji życiowej. W kolejnym poście jest już wzmianka o ''problemach''... No i dowiadujemy się, że pies niszczy, jest zazdrosny o dziecko, ucieka. Później wspominasz, że niszczył 1,5 roku temu, a teraz już nie, no ale lepiej nie zostawiać go sam na sam z kapciami... no więc w końcu niszczy, czy nie?
Kolejna sprawa, zazdrość o córkę. Kiedyś ją przewracał, teraz jest już OK, więc i ten problem się rozwiązał samoistnie, jak wynika z Twoich postów.
Pozostają ucieczki, ale tutaj mogłaby pomóc kastracja i odpowiednie szkolenie.

Nie jest moim celem dyskusja na temat powodów oddania psa, gdyż tę kwestię pozostawiam Twojemu własnemu sumieniu.

Jeśli jednak naprawdę zależy Ci na znalezieniu dla Gomeza dobrego domu, nie powinnaś ubarwiać jego opisów, ale podawać rzetelne i czytelne informacje. Dom nie znajdzie się tylko dlatego, że napiszesz jak bardzo go kochacie i jak ciężko się Wam z nim rozstać. :confused:

Ewelina - 15-03-2012, 13:05

Co tam u chłopaka?
kimsi_3 - 15-03-2012, 19:22

Nie chce nikogo karcić ale uważam,że wystarczy pójść po porade do szkoleniowca, który poradzi jak zmienić zachowanie psiaka. alergia dziecka nie jest powodem do oddania. wiem po sobie. bo niby też mialam alergie, kichałam jak głupia ale dobry alergolog pomógł.