forum.labradory.org

Choroby - Dyskopatia

AnGi89 - 26-02-2012, 16:18
Temat postu: Dyskopatia
Za nami nieprzespana noc.. Choco strasznie piszczał i nie mógł siedzieć ani lezeć... Widać było, że boli go cały tył. Szczególnie lewa strona. Pojechali¶my do weterynarza, okazało się, że to dyskopatia. Dostał zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzapalny. Powiedziano nam, że 2h po zastrzyku powinno być lepiej. Gdy wrócili¶my do domu Choco położył się i chwilę spał. Teraz cały czas chodzi, na chwilkę siada, popiskuje i nie chce się położyć. Męczy się strasznie ;( Teraz nie wiem czy to normalne, czy nie powinno go już boleć? Na zastrzyki mamy przyjeżdżać jeszcze kilka dni... Czy Wy też zmagacie się z t± chorob±? Jak sobie radzicie? ;(
Chelsea - 26-02-2012, 16:26

AnGi89, nie miałam do czynienia z dyskopati± znalazłam co¶ takiego http://www.vetopedia.pl/a...Dyskopatia.html życzę dużo zdrówka dla Choco :)
Lorena - 26-02-2012, 16:42

Witam
Czy zostało wykonane zdjęcie RTG kręgosłupa? czy zostało przeprowadzone badanie neurologiczne?
Powiem szczerze, że rzadko się spotyka stricto dyskopatię u labradorów i w ogóle dużych psów zwłaszcza w młodym wieku. Przyczyn takiego zachowania może być całe mnóstwo, jeżeli po podaniu leków nie czuje się pies lepiej to radziłabym się skontaktować zlekarzem prowadz±cym.