|
forum.labradory.org
|
|
Choroby - Dyskopatia
AnGi89 - 26-02-2012, 16:18 Temat postu: Dyskopatia Za nami nieprzespana noc.. Choco strasznie piszczał i nie mógł siedzieć ani lezeć... Widać było, że boli go cały tył. Szczególnie lewa strona. Pojechali¶my do weterynarza, okazało się, że to dyskopatia. Dostał zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzapalny. Powiedziano nam, że 2h po zastrzyku powinno być lepiej. Gdy wrócili¶my do domu Choco położył się i chwilę spał. Teraz cały czas chodzi, na chwilkę siada, popiskuje i nie chce się położyć. Męczy się strasznie Teraz nie wiem czy to normalne, czy nie powinno go już boleć? Na zastrzyki mamy przyjeżdżać jeszcze kilka dni... Czy Wy też zmagacie się z t± chorob±? Jak sobie radzicie?
Chelsea - 26-02-2012, 16:26
AnGi89, nie miałam do czynienia z dyskopati± znalazłam co¶ takiego http://www.vetopedia.pl/a...Dyskopatia.html życzę dużo zdrówka dla Choco
Lorena - 26-02-2012, 16:42
Witam
Czy zostało wykonane zdjęcie RTG kręgosłupa? czy zostało przeprowadzone badanie neurologiczne?
Powiem szczerze, że rzadko się spotyka stricto dyskopatię u labradorów i w ogóle dużych psów zwłaszcza w młodym wieku. Przyczyn takiego zachowania może być całe mnóstwo, jeżeli po podaniu leków nie czuje się pies lepiej to radziłabym się skontaktować zlekarzem prowadz±cym.
|
|