| |
forum.labradory.org
|
 |
Hyde Park - Jaki internet bezprzewodowy polecacie?
effcyk - 13-03-2012, 13:05 Temat postu: Jaki internet bezprzewodowy polecacie? Hej,
za kilka mscy będę zmuszona zrezygnować z neostrady z której byłam do tej pory bardzo zadowolona - brak limitów, net śmiga aż miło. Niechętnie przechodzę na bezprzewodowy, ale nie mam wyjścia. Ostatnio gdzieś tam przeglądam sobie oferty różnych firm oferujących internet mobilny, komentarze, opinie.
Narazie biorę pod uwagę play i iplusa , ale ciągle się zastanawiam. Ciekawa jestem z jakich sieci korzystacie, czy jesteście zadowoleni ? jak z zasięgiem ? na ile starcza Wam transfer ?
Aha, za bardzo się na tym nie znam więc przy okazji zapytam - potrzebuje sieci głównie do przeglądania stron www, posiedzenia sobie na forach, na gg, od czasu do czasu obejrzenia jakiegoś serialu online - zastanawiam się czy transfer 7 GB starczy czy jednak nie ?
Czekam na jakieś opinie, szczególnie tych doświadczonych internautów forumowiczów z internetem bezprzewodowym
agusia1974 - 13-03-2012, 13:23
effcyk, miałam kiedyś Plusa i myślałam że mnie trafi tak wolno chodził ale wszystko zależy od zasięgu. Ja też miałam kłopot z wybraniem internetu bo netia u nas nie łapała zasięgu więc musiałam zdecydować się na neostrade. Ale u nas to wiocha
Almathea83 - 13-03-2012, 13:26
effcyk, jak będziesz oglądać seriale to i 7 GB Ci szybko się zje wybierz net z najlepszym zasięgiem w Twoim miejscu zamieszkania. Z Play z tego co wiem, można wziąć modem z netem na 7 dni na próbę. Ale ogólnie to nie polecam mobilnego, zamulator straszny używałam parę miesięcy, teraz mama ma i jest szczerze mówiąc fatalnie..
Jak masz swój modem i koniecznie ma być net mobilny to fajny jest Orange Free, można kupić 6 GB transferu za 33 PLN z przesyłką
nata - 13-03-2012, 13:29
effcyk, a ja w ogóle nie polecam mobilnych... Nie ma u Ciebie jakiejś innej kablówki? Nawet na kablu TPsy, może netia czy coś?
7GB.. teoretycznie dużo a w praktyce zobaczysz że Ci braknie + problemy z prędkością i zasiegiem = nie polecam, a wiem co mówię, bo właśnie w tym pracuję
Almathea83 - 13-03-2012, 13:33
effcyk, jak masz od kogo pożyczyć modem to sobie przetestuj
http://allegro.pl/orange-...2177797139.html nawet taniej niż 33 PLN z przesyłką- widać się konkurencja zrobiła
nata - 13-03-2012, 13:40
| Almathea83 napisał/a: | | jak masz od kogo pożyczyć modem to sobie przetestuj |
O właśnie, wiem że w niektórych sieciach, wypożyczają na tydzień do testów
O ile się nie mylę to u nas tak było w Play i PolsacieCyfrowym
ppaula2 - 13-03-2012, 13:43
Ja mam Play i jestem zadowolona
Almathea83 - 13-03-2012, 13:44
nata, w Play trzeba podpisać umowę z tego co pamiętam, ale w ciągu 7 dni można od niej odstąpić
nata - 13-03-2012, 13:49
Almathea83, ano chyba że tak
Almathea83 - 13-03-2012, 13:52
nata, ale ręki sobie nie dam odciąć za to tak mi sie kojarzy, że koleżanka tak zrobiła bo niby centrum Wrocławia a zasięg był gorzej niż słaby
nata - 13-03-2012, 14:02
| Almathea83 napisał/a: | | bo niby centrum Wrocławia a zasięg był gorzej niż słaby |
No własnie, ja też tak miałam a używałam go w centrum Łodzi Rozłączał się co chwile, szlag mnie trafiał. Nie ma to jak kabelek jednak albo routerek
Co do umowy, na pewno można odstąpić od umowy w ciągu 10 (lub ustawowo 14dni) od daty jej zawarcia jeśli podpisywana jest poza siedzibą firmy (np w domu u klienta) teoretycznie z umów podpisywanych w siedzibie odstąpić nie można, chyba, że firma ma taki zapis w swoim Regulaminie.
Pattina - 13-03-2012, 14:06
Tylko nie Plus! Mieliśmy z nim doczynienia . Grzej niż źle. Zasięg słaby, czasem w ogóle znikomy. Ciągłe problemy, koszmar. To było co prawda ze 2 lata temu może coś do tej pory uległo zmianie i jego jakość się polepszyła
Bora - 13-03-2012, 15:51
Zgadza się, miałam Plusa do wypróbowania przez tydzień ponad. Oszaleć można, nic nie chodzi jak powinno, zamulacz straszny, możesz iść ugotować obiad, zrobić pranie i wymalować kuchnię na fiołkowo a strona ci się nie załaduje. A mieszkam w centrum miasta.
effcyk - 13-03-2012, 18:37
dzięki dziewczyny , sytuacja jest taka że reszta domowników zdecydowała że rezygnują z telefonu stacjonarnego - no bo wszyscy mają komórki wiec po co dodatkowo płacić za stacjonarkę skoro jej się właściwie nie używa , a jak wiecie bez stacjonarnego nie ma mowy o neostradzie ..... ja z neo jestem mega zadowolona, też nie widzi mi się ten mobilny ale w tej sytuacji chyba tylko bezprzewodowy mi zostaje ...
Bora - 13-03-2012, 18:43
effcyk, wiesz co dowiedz się, bo nie jestem pewna czy zawieszenie telefonu stacjonarnego spowoduje odłączenie netu. Warto zapytać. A net z kablówki ? CyfrowyPolsat?
Ja ma neta z kablówki i nie mogę narzekać.
Grapy - 13-03-2012, 19:06
effcyk, będziesz płacić za dzierżawę łącza chyba 21zł
effcyk - 13-03-2012, 20:47
| Bora napisał/a: | | A net z kablówki ? CyfrowyPolsat? |
jesteśmy trochę do tyłu, bo nie mamy kablówki , po prostu rzadko oglądamy tv, nikt nie ma za bardzo czasu przesiadywać przed tv, dlatego kilka podstawowych kanałów nam w zupełności wystarcza
| Cytat: |
effcyk, będziesz płacić za dzierżawę łącza chyba 21zł |
no i chyba zdecyduje się na tą dzierżawę.
Grapy - 13-03-2012, 21:37
effcyk, ja z tego korzystam i sobie chwalę
katherine87 - 04-11-2016, 11:22
U mnie netia się bardzo wieszała i naprawdę sprawiała same problemy A używam teraz CP -Plus LTE i działa szybko - od czasu do czasu małe zakłócenia w routerze, ale tak to działa i śmiga lepiej niż netii.
nikodem342 - 03-01-2017, 20:52
T-mobile jest dość ok
|
|