|
forum.labradory.org
|
|
Pielęgnacja i akcesoria - Dog Rocks
kolorowooka - 24-05-2012, 17:55 Temat postu: Dog Rocks http://www.petplanet.co.u...=132&pf_id=6503
Czy ktos z was uzywal, badz spotkal sie z osoba uzywajaca tych kamieni?
Zastanawiam sie czy nie ma to jakiegos negatywnego wplywu na organizm psa......
Pikuś - 24-05-2012, 17:57
a co to?
kolorowooka - 24-05-2012, 18:00
Kamienie, ktore trzyma sie w misce z woda dla psa. Z opisu wynika, ze ma w jakis sposob wplywac na mocz tak, ze pies sikajac na trawe nie powoduje wysuszania jej.
Nikaaa - 24-05-2012, 18:08
kolorowooka, pierwszy raz widze coś takiego, ale.. Chyba bym się nie skusiła. Jakiś wpływ jednak musi być, bo skąłd moczu jakoś sie zmienia. Ale z drugiej strony jakby było niebezpieczne to by tego w obieg nie puścili..
A masz problem z trawnikiem w ogródku?
Pikuś - 24-05-2012, 18:08
Moim zdaniem to bzdura
neravia - 24-05-2012, 18:29
u nas też to w zoologicznym widziałam, i też zaczęłam zastanawiać się nad tym..jeżeli wpływa na mocz to zapewne zmienia jego odczyn, nie wydaję mi się to zdrowe dla psa, ale więcej żeby się dowiedzieć trzeba byłoby poczytać skład. My nie chcemy żadnej chemii, na zniszczoną trawkę kupiliśmy specjalną odżywkę, pomaga
Karoola - 24-05-2012, 19:33
kolorowooka, ostatnio o tym czytałam w jakiejś gazecie... poszukam.
[ Dodano: 24-05-2012, 20:42 ]
Mam! "Mój pies", maj 2012:
Nadmiar azotanów w moczu psów jest odpowiedzialny za żółknięcie trawy w miejscach, gdzie się załatwiają. Pomoże w rozwiązaniu tego problemu wydobywany w Australii bazalt, który - jak udowodniły testy - dzięki swojemu unikatowemu składowi ma zdolność wchłaniania z wody związków azotu. Produkt o nazwie Dog Rocks to kawałki tej wyjątkowej skały, które działają jak gąbka. Wiążą związki azotu w wodzie pitej przez psa i tym samym obniżają ich ilość w jego moczu. To wystarcza, by uratować trawnik. Dog Rocks nie zmienia kwasowości moczu i nie wpływa w żadem sposób na zdrowie psów lub innych zwierząt domowych. (...)
kolorowooka - 25-05-2012, 13:03
Karoola dzieki, czytalam ten artykul I wlasnie zastanawialam sie czy ktos to uzywal...
Nikaaa no niestety trawa w ogrodku zaczyna wygladac nie fajnie. Lady regularnie jest
wyprowadzana na spacerki ale tweraz wiekszosc dnia spedza w ogrodku z synkiem. Jest cieplo wiec duzo pije i duzo sika I niestety na trawie porobily sie placki
jurek15 - 03-10-2012, 11:50 Temat postu: Dog Rocks Produkt Dog Rocks wygląda tak:
troskliwa - 03-10-2012, 16:13
Ciekawe ale wiem jedno ze Abi nie dała by poleżec tym kamieniom w misce
|
|