|
forum.labradory.org
|
|
Zęby, skóra, oczy, sierść, pazury i uszy - Odbarwienia skóry na pysku
kolorowooka - 06-09-2012, 15:04 Temat postu: Odbarwienia skóry na pysku Siostrze naszej Lady - Jesse odbarwila sie skora na pysku, ma kilka takich bialych plamek. Nie miala zadnego stani zapalnego, ani skaleczenia.
Spotkal sie ktos z czyms takim?
a to ten sam pycholek pare miesiecy wczesniej
tenshii - 06-09-2012, 15:07
Teyla ma często pojawia się i znika - nie wiem od czego to zależy
Wiem, że kiedyś jakiś pies dotknął nosem i faflem gorącego garnka i tez miał takie odbarwienie
Generalnie - jeśli nie swędzi, nie rośnie - w sensie narośli, nie rozpieje itp, to nie ma się czym martwić
Milena - 06-09-2012, 15:08
kolorowooka, Zefir też od niedawna ma odbarwienie na dolnej wardze, w miejscu gdzie kieł nachodzi, ale nie mam pojęcia skąd to się bierze.
[ Dodano: 06-09-2012, 16:15 ]
a wygląda to tak:
effcyk - 06-09-2012, 16:09
Milena napisał/a: | kolorowooka, Zefir też od niedawna ma odbarwienie na dolnej wardze, w miejscu gdzie kieł nachodzi, ale nie mam pojęcia skąd to się bierze. |
Nestor miał na tych wypustkach co są na faflach, takie odbarwienia, nawet się wystraszyłam trochę, bo z czarnego zrobiły się różowe, ale obecnie z powrotem jest czarne.
mibec - 06-09-2012, 16:27
Barney ma takie odbarwienie na wardze - wetka kazala obserwowac czy sie nie robi wypukle - dopoki to jest poprostu jasniejszy punkt na skorze to nie ma sie czym martwic
Monika. - 06-09-2012, 16:57
Paco tez często ma takie przebarwienia jak Jessy.Nie ma się czym przejmowac, po jakimś czasie pewnie zniknie
Aniussia - 06-09-2012, 17:02
Blondi miała tez takie cos... i u niej najpierw był strupek po zabawie z Ninka a później jak to odpadło to własnie zrobilo sie takie przebarwienie
kolorowooka - 06-09-2012, 18:46
Dzieki ze uspokoiliscie nas Co prawda zbytnio nie panikowalismy, ale warto bylo dowiedziec sie, ze dosc czesto to sie zdaza
Gouda - 03-02-2013, 08:46 Temat postu: Co znowu ma moja Sonia :-( Witam, wczoraj zauważyliśmy że nasza Sonia ma na pyszczku coś takiego jak na zdjęciu poniżej. Może pomożecie nam co to może być może ktoś już spotkał się z czymś takim...
[ Dodano: 03-02-2013, 10:12 ]
Halo pomocy! Ma ktoś numer do Weterynarza co przyjmuje w niedziele w Kołobrzegu?
Bo do Pani Kolman nie mam niestety numeru telefonu i na dodatek jutro dopiero przyjmuje od 17:30
Ania_Z - 03-02-2013, 13:54
Jeśli to tylko odbarwienie to nie masz sie co martwić. Saba też tak czasem ma i potem samo zniknęło.
Maleńka - 03-02-2013, 14:10
A ja bym proponowała pójść z nia do weta nie jesteśmy wetami i czasem możemh nie wiedzieć co dzieje sie psu..
FadGoś - 03-02-2013, 14:28
Mi to wyglada raczej na jakiś ropień , chyba że pychol jest obsliniony i dlatego tak sie błyszczy ale jesli jest wypukłe to skłaniała bym sie ku ropniowi , u nas powstalo cus takiego w wyniku alergii na jakis składnik w karmie (u nas Fadzioch wygryzal sobie tez łapki ) , wet dał nam jakiś sterydzik i płyn antyseptyczny do przemywania do tego tabletki
Gouda - 03-02-2013, 23:02
Ma delikatne wybrzuszenie jutro do Weterynarza idę i napiszę co ciekawego wymyślił.
Di - 03-02-2013, 23:52
Gouda, czekamy na wiadomość.
Nawet mnie nie strasz, Bianka też ma krostki i przebarwienia takie jaśniejsze. Nie są tak rozlane, jak te Sonii ani wybrzuszone, ale i tak się zestresowałam. Czekamy na efekty konsultacji!
Gouda - 04-02-2013, 08:06
Podejrzewam że to nic groźnego ale upewnić się muszę. Jedno co mnie cieszy że ma non stop ochotę do zabawy a to dobry znak
tenshii - 04-02-2013, 09:29
Póki się nie czerwieni, nie nacieka i nie rośnie to nic groźnego
dorota_19886 - 04-02-2013, 19:53
Gouda, Ruben miał coś podobnego. Nawet w tej okolicy co na zdjęciu. Okazało się, że to zapalenie mieszka włosowego. Czasem mu to krwawiło gdy sobie to podrażnił np. podczas zabawy patykiem. Dostał jakąś maść z antybiotykiem (nie pamiętam nazwy). Długo się to leczyło, ale to nic groźnego.
Idź do veta on ci powie czy to co miał mój lab czy co innego.
troskliwa - 06-02-2013, 15:59
Gouda a psina tego nie drapie ? rzeczywiscie moze wygladac na zapalnie mieszka włosowego , ale tez na swoisty rodzaj uczulenia , zaobserwuj czy nie drapie uszu , nie lize przestrzeni miedzy palcowych i gruczoły moze do sprawdzenia niestety czesto pies lize okoloce odbytu drapie uszy drapie pysia i tak własnie roznosi wszelkiego rodzaju bakterie
Gouda - 09-02-2013, 08:10
U Weterynarza powiedziano mi że to jakieś uczulenie prawdopodobnie coś musiała pyszczkiem dotknąć (jakąś chemie budowlaną) bo mamy remont w domu i dlatego takie coś. Myślała że to od karmy ale od małego je royala dla Labradorów więc wykluczyła to. Dostała 2 zastrzyki i antybiotyk w tabletce i mam nadzieje że pomoże.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi
|
|