forum.labradory.org

Karmy suche - Karmy: BIOMILL

Chica - 20-10-2012, 11:48
Temat postu: Karmy: BIOMILL
Witajcie.Jestem tutaj nowa,od dwóch i pół tygodnia mieszka z nami 10-cio tygodniowa Chocusia.Mam mały problem z karmą Arion na której jest od samego początku i chciałabym ją zmienić ale kompletnie nie wiem na jaką.Czy moglibyście mi coś doradzić?Szukam czegoś z przyzwoitym składem oraz aby sunia nie rosła po niej ja szalona :) !!!Zainteresowała mnie karma BIOMILL Swiss Professional Maxi Junior,ale nie potrafię znaleźć żadnych opini na jej temat.Może Wy coś słyszeliście?Pozdrawiam
P.S Dodam,że mała ma 10 tygodni,a waży prawie 10 kilo więc troszkę za dużo :)

Weronika_S - 20-10-2012, 12:08

przez długi czas karmiłam swojego psa Biomillem Adult Sensible.Świetna karma,wytwarzana wyłącznie w jednej fabryce na świecie, usytuowanej na terenie Rezerwatu Przyrody,jak najbardziej mogę ją polecić. Karma jest dosyć droga,ale moim zdaniem jak najbardziej warta swojej ceny.
dominika92 - 20-10-2012, 12:48

Weronika_S, a co jest w niej dobrego? Bo szczerze mówiąc ostatnio wybierałam karmę dla Demi i brałam tą pod uwagę, ale skład jest kiepski jak za taką cenę...

[ Dodano: 20-10-2012, 13:52 ]
Skład:Suszone mięso drobiowe (dehydratyzowane) (25%), ryż (21%), kukurydza, tłuszcz drobiowy, gluten kukurydziany, świeże mięso z kurczaka (4,5%), soja gotowana, mączka rybna, siemię lniane, sproszkowane pełne jaja, pulpa buraczana, drożdże piwne, proteiny ziemniaczane, wątróbka hydrolizowana, błonnik, fruktooligosacharydy (FOS 0,2%), hydrolizowana chrząstka drobiowa (0,2%), lecytyna, ekstrakt z Yucca Schiedegera, kompozycja ziołowa, substancje mineralne. Antyoksydanty: Kompozycja naturalnych tokoferoli (α, β, γ, δ tokoferole w naturalnych proporcjach).

niezbyt to do mnie przemawia..a za 12kg 250zł!