|
forum.labradory.org
|
|
Psychika i zachowanie - Nagłe wyciszenie zachowania - pies stał się oazą spokoju
ollinko - 02-11-2012, 15:44 Temat postu: Nagłe wyciszenie zachowania - pies stał się oazą spokoju jestem lekko przewrazliwiona na punkcie samopoczucia domownikow. za mezem latam ze sweterkiem, obserwuje tez psa.
i mi od jakiegos czasu nie daje spokoju zachowanie Bezy. natretnie macam ja po nosie czy zimny i mokry, po kadlubie i lapach czy nie zapiszczy, obsesja, wiecie.
a ona po prostu jest mega spokojna i grzeczna! jak nigdy wczesniej. wiekszosc czasu przesypia (ile dorosly pies przesypia z dnia, zalozywszy ze spokojnie przesypia noce??), raczej tuli sie do zabawek niz sie nimi bawi, najchetniej poklada sie na mnie (tez poleguje glownie, ostatni miesiac ciazy) i tak lezy wtulona w brzuch. a jak nie moj brzuch to wygodna podusia, bo jej na sofie za twardo. czy to jest normalne?
poza tym zadnych niepokojacych objawow, je jak na nia niezle, chetnie wychodzi ze mna na dwor chociaz tez jakos tak stateczniej spaceruje, mniej, duzo mniej wariactwa, jak zainicjuje zabawe to jest chetna, w sumie w stosunku do mnie, jakkolwiek by to nie zabrzmialo jest ujmujaco grzeczna i posluszna (maz tak dobrze nie ma, ale on ma swoje podejscie do psa:P).
mloda ma dopiero poltora roku... spodziewalabym sie raczej szalenstwa i glupaw a nie o... znaczy ja boze bron nie narzekam, tylko sie zastanawiam czy to zdrowe?
help
neravia - 02-11-2012, 15:51
ollinko, moja miała IDENTYCZNIE po pierwszej cieczce..już myślałam, że to to - uspokaja się i koniec z szaleńczym adhd.. po 3-4 miesiącach wszystko prysnęło i wróciło do normy. Musiał to być jakieś zaczątki ciąży urojonej. Z tego co wiem, Wasza też całkiem niedawno miała cieczkę więc trzeba brać taką możliwość pod uwagę.
Almathea83 - 02-11-2012, 15:51
ollinko, może czuje Twój wyjątkowy stan lub po prostu dorośleje Moren śpi normalnie w nocy plus jak jestem w pracy więc zakładam że z 8 godzin w ciągu dnia, później po długim spacerze że drzemie- podobno sen powinien spać 16-18 godzin w ciągu doby
[ Dodano: 02-11-2012, 15:52 ]
neravia, o urojonej ciązy też pomyślałam ale Beza chyba już jakiś czas temu cieczkowała
Pikuś - 02-11-2012, 15:54
ollinko napisał/a: | ile dorosly pies przesypia z dnia, zalozywszy ze spokojnie przesypia noce?? | Mazak śpi prawie cały czas Robi przerwę tylko na spacery, jedzenie i zabawę
To raczej całkowicie normalne Może ma kilka dni depresji? Każdy potrzbuje odpoczynku
neravia - 02-11-2012, 15:58
no właśnie a to wszystko zaczyna się po cieczce (a czasami w trakcie). jak czytam ten opis to moja zachowywała się tak samo, dalej chętnie chodziła na spacerki ale w domu po nich już nie latała z zabawką tylko kładła się spać. Czar oazy spokoju prysł, po około 3 miesiącach, mielismy 2 tyg wolnego i tż bawił się z nią bardzo często, sporo spacerków i wszystko przeszło. a z objawów ciąży urojonej miała jedynie delikatnie powiększone sutki, ale nie leciało z nich mleko ani nic.
ollinko,nie przeczę, że psinka Wam już się uspokoiła, ale taką samą nadzieją żyłam jeszcze tak niedawno temu
ollinko - 02-11-2012, 16:00
neravia, uhm, moze to pocieczkowe jeszcze... trwa juz ze dwa tygodnie, dokladnie nie wiem bo nie od razu zwrocilam uwage.
ja mam bujna wyobraznie, przez snem mysle czy nic jej aby nie dolega.
Almathea83, 16-18? jak dla mnie to ona spokojnie ponad 20 przesypia, hmm. Pikuś napisał/a: | Robi przerwę tylko na spacery, jedzenie i zabawę | no wlasnie jakos tak to wyglada a w jakim wieku jest kolega Mazak?
[ Dodano: 02-11-2012, 15:05 ]
neravia napisał/a: | oazy spokoju prysł, po około 3 miesiącach |
no to to moze to... poczekamy zobaczymy... zreszta niedlugo sie ksieznej zycie obroci i zakolysze, wiec pewnie tak czy inaczej nieco sie ozywi
po prostu chcialabym nabrac pewnosci ze to nie zaden objaw chorobowy
Rysia88 - 02-11-2012, 16:05
ollinko Atos w domu śpi wiecznie... budzi się tylko na jedzenie, spacery i żeby coś pociumkać + na zmianę miejsca do spania... też się zastanawiałam czy on zdrowy tylko ta spokojność mija mu na spacerkach wtedy włącza się adhd... a w domu jakby psa nie było. Wczoraj mu z 10 razy nos sprawdzałam bo już w ogóle przesadzał z tym spaniem..
Pikuś - 02-11-2012, 16:22
ollinko napisał/a: | a w jakim wieku jest kolega Mazak? | Mazak ma teraz 2 lata i równo 5 miesięcy a teraz śpi już jakąś 3 godzinę
Linka 83 - 02-11-2012, 17:42
Yuki to samo. Tylko , że jemu cieczka nie grozi.
Sammy - 28-11-2012, 21:09
wlasnie dzis nastapil nowy rozdzial w naszym wspolnym zyciu... Sammy sie uspokoil i nastapila cisza
nie poznaje mojego ksiecia
albo wplyw ma psychiczny spokoj nas wszystkich zwiazany ze zdjeciem szwow po kastracji dzisiaj i zrzuceniem na amen klosza z glowy albo calodzienny spacer
w kazdym razie to nowosc dla nas wszystkich, mamy nadzieje, ze zostanie choc podobnie
Linka 83 - 04-12-2012, 00:55
U nas wróciło do normy. Diabeł wcielony is back.
|
|