forum.labradory.org

Znalazły dom - 52kg szczęścia. Bunia schudła i znalazła swoją przystań

Ryniu - 15-11-2012, 20:13
Temat postu: 52kg szczęścia. Bunia schudła i znalazła swoją przystań
źródło: http://www.dogomania.pl/f...57#post19959557

Cytat:
Oto Bunia ,przywieziona z ulicy. Jest niesamowicie zatuczona. Jednocześnie to pokłady dobroci i szczęścia. Chyba często rodziła. Prosimy o porady jak ją odchudzić. Prosimy o wsparcie na karmę bo w schronisku sa karmy kaloryczne. Częściej się zdarza że psiaka trzeba dokarmić. Po raz pierwszy że trzeba odchudzić.

Bunia kocha się pieścić, wywala brzuchol pełna radości. Ma w sobie to "coś"
Głaskałoby się te hektary i głaskało.:evil_lol:

album na FB http://www.facebook.com/m...28026832&type=1

Kontakt:
- 507176898;
- w godzinach od 7.00 do 15.00 pod nr. 519058615 lub 519058642 (pracownicy schroniska)

nathaliena - 15-11-2012, 20:16

53 kg, to tyle, co mój bari kiedyś, tyle, ze Bari jest bardzo amsywny, wiec mimo, ze był otyły, to nie wyglądał, aż tak źle, jak ona. Przydałby sie DT dla niej, gdzie mogłaby spokojnie zrzucić ten balast :cring:
neravia - 15-11-2012, 20:23

ale klusia.. trzeba odchudzić, widać, że jest kochana i spragniona miłości człowieka :(
olus - 15-11-2012, 21:30

No kluseczka z niej przekochana!!! A jak odchudzic labiszona, dla ktorego celem zycia jest jedzenie?....Chyba duzo ruchu, nie?
Madzialenka - 15-11-2012, 21:30

jeju jaka zapasiona :-o i jaki miziaty pycholek kochany ;*
jolam - 15-11-2012, 21:31

ło matko :haha: ona wygląda jak klon mojego Rufusia sprzed 2 lat.
w schronisku ruchu nie będzie miała więc jedynym wyjściem dla niej jest karma odchudzająca weterynaryjna.

kasiek - 16-11-2012, 13:20

jaka kochana i pieszczotliwa kluska
Ewelina - 16-11-2012, 14:07

na pewno znajdzie super domek gdzie ją odchudzą i będzie mogła cieszyć się psim życiem :)
Chelsea - 16-11-2012, 14:53

oby domek znalazł się szybciutko dla przytulanki ;* trzymamy kciuki
Martoocha - 18-12-2012, 22:30

Dla Buni jest możliwe DT, tyle że w Lesznie, a to kawałek drogi. Dlatego szukamy transportu na trasie Jastrzębie Zdrój - Leszno. Czy ktoś może pomóc, a może będzie jechał tą trasą?
Ryniu - 22-12-2012, 15:41

Bunia już jest odebrana ze schroniska. Aktualnie jest u Angeliki i czeka na dalszą podróż

andziaaa1331 napisał/a:
Witam, nazywam się Angelika, to u mnie obecnie przebywa Bunia. Noo super psina, na prawdę! Dawno nie widziałam tak radosnego psa :) Nie wiem skąd w niej tyle miłości do świata i ludzi :) Uwielbia być głaskana, cieszy się na każdego człowieka i psa. Chodzi za mną krok w krok, spokój mam tylko gdy Bunia śpi :D A i tak jak tylko wstanę to Ona za mną. Jest przeurocza i przekochana. Woła za potrzebą, całą noc przespała spokojnie, jak odbierałam ją ze schroniska to sama wskoczyła do samochodu i od razu się położyła. Jest super słodka i urocza ;) Mój 4mczny psiak rasy Tosa Inu cały czas ją męczy, podgryza, zaczepia, skacze po niej, a Ona niiiic, po 15 minutach męczarni szczeknie na niego raz i koniec, dalej po niej skacze, musimy Ricusia na przedpokoju zamykać żeby jej nie wkurzał :) Ona tylko siedzi i patrzy takim błagającym wzrokiem "weźcie go ode mnie!" :)

anna34 napisał/a:
chyba klucha :razz: ,trzeba ja droche pobudzić do chodzenia,a potem biegania rotfl

Hahaha.. jej do niczego nie trzeba pobudzać, Bunia to TORPEDA! wystarczy ją puścić luzem i biega jak szalona. Jak po nią byłam i wypuścili ją z boksu to przez dobre 25 minut biegała od jednej osoby do drugiej i nie dało się jej uspokoić :D Z tego co mówili to Ona tak zawsze, wystarczy tylko jej dać taką możliwość. Raczej trzeba ją uspokajać żeby się dziołcha nie zajechała :) Mimo swojego ciałka jest naprawdę ruchliwa i żywiołowa :) Więc nie powinno być problemu z gubieniem zbędnego tłuszczyku :)
Zdjęcia też tylko leżące na razie bo Suńki nie da się inaczej bez ruchu uchwycić, a ogon to jej nie lata na wszystkie strony tylko jak śpi :)

A tak śpią Bunia i Rico :)

Ewelina - 22-12-2012, 15:42

Jezusieńku jakie piękne zdjęcia. Cieszę się, że kolejna psia bida ma Dt ;*
Milena - 22-12-2012, 15:49

Super, że Bunia trafiła pod opiekę ciepłego domku :) Zapewne ma wiecej ruchu niż w schronisku, więc i może zgubi troszkę ciałka :haha:
jolam - 23-12-2012, 18:56

ZAPRASZAM bardzo serdecznie na bazarek cegiełkowy na bieżące potrzeby BUNI
Bunia z racji swojej wagi potrzebuje dobry preparat wzmacniający stawy, preparaty wzmacniające, badanie wet, badanie serduszka np. EKG bo sunia ciągle dyszy (pewnie przez wagę ale zbadać trzeba) i inne bieżące potrzeby. Sunia nie ma wsparcia finansowego.
Wszystkim którzy mogą w jakikolwiek sposób wspomóc sunię bardzo serdecznie dziękujemy ;*

http://www.dogomania.pl/f...15#post20178015

A to Bunia dzisiaj, zmęczona podróżą :-)
Dostałam pierwsze fotki Buni od Małgosi.

Uploaded with ImageShack.us

Ryniu - 23-12-2012, 19:45

Kolejne foty Buni

jolam - 25-12-2012, 14:20

Bunia szuka nowego DT !!!!! Pilne

Bunia bardzo "nakręca się" na koty. Małgosia u której jest Bunia ma 3 koty.
Jeden z kotów został poturbowany przez Bunię, ma złamaną łapę.
Raczej nie jest to agresja tylko chyba chęć zabawy i gonienia za kotem. Obecnie koty są zamykane w osobnym pokoju.
Bunia nie może zostać u Małgosi bo wszystkie jej zwierzaki są zestresowane tą sytuacją.

Poszukiwany DT bez kotów.

kimsi_3 - 26-12-2012, 21:45

Powodzenia Sunieczko:
http://tablica.pl/oferta/...ia-ID1YDz5.html

jolam - 29-12-2012, 10:00

Bunia pojechała do domowego hoteliku.
jolam - 30-12-2012, 19:26

Małgosia przeslała nowe fotki Buniusi :zakochany:

kasiek - 02-01-2013, 08:59

powodzenia niunko
kimsi_3 - 11-01-2013, 16:57

Bunia w poniedziałek jedzie do DS -lepszego domku nie mozna było sobie dla suni wymarzyć - ogromne mieszkanie na parterze z tarasem i prywatynym ogrodzonym ogródkiem :greedy: Samemu by sie tam zamieszkało :-P
troskliwa - 11-01-2013, 17:16

Ale wiesci ! powodzenia Buniu niech to bedzie twoja ostateczna przystan
Madzialenka - 11-01-2013, 19:01

Szczescia Bunko w nowym domku ;*
kimsi_3 - 15-01-2013, 09:14

Mój Marcin jak zobaczył Bunie to powiediał,że takiego "klocka" to jeszcze nie widział
Myslał,że Beza była gruba
Grzecznie jechała autem. Gdy wysiedlismy i Pani Ula wyszła z domu i gdy Bunia Ją zobaczyła to Mój Marcin uczył sie sztuki latania :-P
Jak z procy wyleciał z Bunia do pani Uli. Radość była wielka :-P
Byc może jutro bedę u Pani Uli by poćwiczyc z Bunia gdyz ciagnie. A prosiła by pokazac jak z Nia ćwiczyć. W domu w nocy chodziła. Dzieci koło północy obudziły się i szczęsliwe jak zobaczyły Bunie. Suczka jak do dorosłych podskakuje to do dzieci jest bardzo delikatna.
Mąż Pani Uli tez sprzedany. Zaskoczony jak zobaczył Bunie. Ale madra sunia wzieła zabawkę, połozyła łepek Mu na kolankach i już zdobyła Jego serce.
Lepiej sie słucha bez smyczy jak na. Ale poćwiczymy z Nią. A ja postaram się pomóc.

Ewelina - 15-01-2013, 09:16

cieszy mnie ten opis, ale nie mogło być inaczej. Powodzenia :haha:
UlkaP - 15-01-2013, 21:03

Dobry wieczór
Mam na imie Ula zostałam nową i ostatnią panią Buni;).Pozwoliłam sobie zostać członkiem forum ze względu na Bunie:).Napisze w skrócie co u mojej suni... widze pani Kasiu że pani juz przesłała wieści o Buni;)ciesze się:).
Bunia przyznam przeraziła mnie na początku torpeda!,ale była pełna emocji wrażeń,no i chyba mojego strachu;/.
Mąż wczoraj zakochal sie w naszej Buni ,jak podeszła z zabawą i położyła głowe na kolanach nawet po kryjomu zakupił jej kilka zabawek czym mnie bardzo miło zaskoczył;).
Dziś rano spacer wyglądał tez niezaciekawie;/.
Ale postanowiłam sie nie poddawać i dzis spędziłysmy na podwórku okolo 4 godzin biorąc pod uwage wszystkie spacery,i za kazdym razem było coraz lepiej.
Wieczorem juz Bunia nie ciagneła tak mocno na smyczy.Za kazdym razem spuszczona na komende wróć wraca;),siad siada,zostań zostaje a tak naprawde wczoraj jeszcze nic nie umiała.,pani Kasiu dziekuje za podpowiedz -smaczki;),i pani Małgosiu przepraszam za te telefony i bardzo pani dziekuje za wszystko;)Czasami jej nie wyjdzie ale to początek.
I idzie na miejsce sama jak mówię idz sie połóż.
Jeśli chodzi o moje córeczki jest cudowna powiedziałam jej że to jej dzieci i żeby je pilnowała pilnuje całuje ,pozwala brać swoje zabawki ,ale ich nie ruszy.
Dziewczynki oszalały ;) .
Bunia w domu jest bardzo grzeczna ,teraz tez śpi koło mnie .Juz mniej chrapie jak tak długo sie wybiega wczoraj sapała dzis juz mniej.
Wogóle jest spokojna,i mimo tego ze nic nigdy jej nikt nie nauczył poza pania Małgosią to jest wspaniała i bardzo pojętna.
Mamy problem z chodzeniem po schodach,a w zasadzie z wchodzeniem ,dzis mąż musiał Bunie wnosic po 5 schodkach z ogródka bała sie wejśc;),za to ogrodu pilnuje jak nielada rycerz;).Szczeka na kazdego kto przechodzi.Dzis tez nie spodobała jej sie jedna pani żle zareagowała na spacerze szczekala bardzo i sie wyrywała może sobie cos skojarzyła.Ale tez nie polubiła mojej sąsiadki i jej psa,tak samo psów drugiej sasiadki.Dobry pies zna sie na ludziach;).
Cóż ja będe pisac Bunia skradła nasze serca!,moje w szczególnosci bo nie odstępuje mnie na krok nawet siku chodzimy razem;).
I nikomu jej juz nie oddamy,stała sie członkiem naszej rodziny,i na zawsze w mojej głowie zostanie obrazek z wczorajszego nocnego witania Buni.
Jak dzieciaki obudzily sie o 23.30 i lezały w łózkach mąz siedział na łózku ja tez a Bunia wycałowała dzieci coś niesamowitego;) ;* .Jesli pstrykniemy jakies zdjęcia z nowego domku buni obiecuję wysłać;)

kasiek - 16-01-2013, 08:19

UlkaP, czekamy na fotki :)
kimsi_3 - 16-01-2013, 16:37

Byłam dzisiaj u Buni z wizytą ;D
Musiałysmy rozwiazac problem schodów i chodzenia na smyczy.
Bunia jest bardzo pojetna suczką - znalazłysmy sposób na schody ale troche było myslenia :D
Spacer - sunia jest idealna bez smyczy, pilnuje sie człowieka, przychodzi na zawołanie. Na smyczy bez tłumów też fajnie pracuje.
Ale... strasznie nakreca się na inne psy, az do nich wyrywa. To samo z rowerzystami i niektórymi ludźmi. Na ludzi wiemy jak zaradzić i na rowerzystów. Ale psy...
ma ktos rady? Bo nie da się skupic Jej uwagi na sobie gdy widzi psa. :confused:
A teraz kilka zdjeć ze spaceru :-P

Aniussia - 16-01-2013, 16:54

hihi jaka fajna kluseczka :*
Ewelina - 16-01-2013, 17:17

Świetna klusia :haha:
Chelsea - 16-01-2013, 17:42

szczęścia w nowym domku :)
Madzialenka - 16-01-2013, 18:48

UlkaP, piekna relacja:)i witamy na forum :)
a z Buni piekna niedzwiedzica ;* samych radosci z sunci zycze:)

UlkaP - 16-01-2013, 22:45

Kilka obiecanych fotek Buni z nowego domku:)
malgo70 - 16-01-2013, 22:56

Widać że Bunia wyluzowana i szczęśliwa ;*
kimsi_3 - 17-01-2013, 09:20

Widać,że Buni z różem do twarzy :-P
Troszke ćwiczeń i bedzie fajna suczka z Niej :greedy: Ma duzy potencjał i lubi sie uczyć ;D

kasiek - 17-01-2013, 11:33

Buniu ciesze sie Twoim szczesciem :) :)
UlkaP - 17-01-2013, 23:04

Byliśmy dzisiaj u weterynarza z Bunią,uszy zdrowe,ale wyczyścilśmy.
Bunia waży 40 kg;))),chudnie dziewczyna;)kolejne 2 kg na minusie,ale niestety podobno brzuch będzie nadawał się do plastyki;/przy sterylizacji.Juz teraz się nadaje,bo skóra wisi jak wór po chudnięciu.
Bunia to torpeda!...,spacerujemy bardzo długo dziś około 3 godz wczoraj i przedwczoraj po 4 godz jest niezniszczalna ,zaskakuje mnie z kąd w niej tyle energii mimo takiej tuszy.
Coraz lepiej chodzi na smyczy,z królikiem tez się zaprzyjażniła.
powtarzamy do znudzenia komendy czasami się zapomina,ale pracujemy,dzis byłam zdenerwowana i widziałam że wieczorem wspólpraca nie szła już tak jak wczoraj więc odpuściłam,zaczniemy jutro;).
Budzik nastawiony na 7.00 wstajemy ćwiczyć;)
Pozatym chyba mamy pchełki bo jedna na mnie skoczyła,i Bunia sie drapie ;/jutro idziemy po adwokata.

luizka4don - 17-01-2013, 23:44

No to super ze Bunia zgubiła kolejne kg:) (Też by mi sie przydało hahah) u co za brzydactwa męcza panienke ]:) ]:) ]:)
UlkaP - 27-01-2013, 00:45

Witam;)
Pozdrawiamy wraz z Bunią;)
Co u nas...
Uwaga Bunia waży 38,5 kg;),chudnie pieknie ale troche za szybko ,musimy przystopować.
Pozatym uszka już zdrowe,w tygodniu usuwamy z łapki narośl którą wypatrzył mój mąż by nie zezłośliwiała.
W marcu będziemy Bunie sterylizować.
Chwilowo odpuściliśmy spacerki z Bunią przymusowo przez chorobę,ale nadrobimy,Bunia jednak nie narzeka ma do dyspozycji dużo miejsca;),
Troche nam rozrabia żeby za dobrze nie było,wskakuje obcym do aut na tylnie siedzenie i nie chce wysiadać;)
Ostatnio sąsiad dał ultimatum albo flacha, albo sprzątanie;P,więc nie miałam wyjścia trzeba było kupić flache;).
Pozatym Buńczysko ma się dobrze jest szczęśliwa,leży na plecach wieczorami i wywala brzuchol żeby ją głaskać;)
Dzis pierwszy raz odstapiła od diety ,moja córeczka nakarmiła ja naszym obiadem podczas gdy sprzatałam łazienkę;),więc Buńczysko pełne a my byliśmy głodni;)
Bunia została wykąpana,wysuszona ,była bardzo dzielna chodz 2 razy uciekała mi z pod prysznica;)
I co.....?nie poznałam własnego psa po wysuszeniu;)
Kupiłam jej profesjonalny szampon ,pięknie sie błyszczy sierść;)inny pies;).
Tylko jak usunąć ten zapach w łazience walczę już 2 dzień;/
Tyle u nas ;) , z dnia na dzień coraz bardziej kochamy nasze Buńczysko;)

UlkaP - 27-01-2013, 00:50

Kilka fotek już nie tej samej Buni;)
kasiek - 27-01-2013, 04:00

UlkaP, cudnie ,ze daliscie Buni domek :)
malgo70 - 27-01-2013, 10:04

UlkaP- super się czyta wieści o Buni ,że trafiła do tak wspaniałych ludzi,już Ci to Ulko mówiłam oby wszystkie psiaki trafiły na takie domki ;*
Ewelina - 27-01-2013, 11:14

ale się dziewczyna zmienia. Cudownie wygląda ;* ;*
inkapek - 27-01-2013, 15:18

Super wygląda ;*
malgo70 - 20-02-2013, 22:24

Ulka przesłała parę fotek Buniaka
malgo70 - 20-02-2013, 22:33

Uśmiechnięta Bunia ;*
Ewelina - 20-02-2013, 22:39

jaka szczęśliwa ;*
malgo70 - 20-02-2013, 22:44

Na każdym zdjęciu się usmiecha ;* i wypiękniała dziewczynka :haha:
Chelsea - 21-02-2013, 12:02

ślicznotka ;*
Justyna D. - 21-02-2013, 12:18

Widać, że jest szczęśliwa. Cudownie, że ma taki dom ;*
malgo70 - 28-02-2013, 20:56

Tak sypia teraz Bunia ;*
jolam - 28-02-2013, 21:10

Rozczulające zdjęcie ;*
Madzialenka - 28-02-2013, 21:44

jeju jak slodko :heart:
kimsi_3 - 01-03-2013, 16:33

Bunia :greedy: :greedy: :greedy:
UlkaP - 18-03-2013, 17:15

Proszę trzymac kciuki za Buniaczka w środę ma poważna opracje usunięcia płatów mlecznych,sterylizacje i usunięcie narośli z łapki...
Chelsea - 18-03-2013, 18:23

mocno trzymamy ;* będzie dobrze :)
Ewelina - 18-03-2013, 18:41

UlkaP, Trzymam mocno ;*
jolam - 18-03-2013, 20:58

Trzymamy mocno kciuki ;*
malgo70 - 18-03-2013, 22:06

Kciuki trzymamy ;*
UlkaP - 19-03-2013, 18:19

Jutro o 13.00 Bunia będzie operowana,waży 35,5 kg;).Strasznie się denerwuje zaciskajcie kciuki najlepije jak potraficie.
Dzis moja sunia upolowała wrone i przyniosła pani w zębach;)

troskliwa - 19-03-2013, 18:30

Trzymamy kciuki z calych sil no i sobie jeszcze polowanko zrobila
kimsi_3 - 20-03-2013, 15:27

Byłam odwiedzić Bunie ale już Ją zabrali do sali operacyjnej :confused:
Czekam z niecierpliwością na telefona od Pani Uli jak operacja i czy prezencik sie spodoba Buni :-P
A co do wrony... :D :D :D

Ewelina - 20-03-2013, 15:28

będzie dobrze. \trzymam kciuki cały czas :)
UlkaP - 20-03-2013, 21:03

Dziękuje wszystkim z całego za trzymanie kciuków;"*
okazały się bardzo przydatne.Operacja trwała 3,5 godziny wyszły duże komplikacje w trakcie okazało się że Bunia miała 2 cysty wielkości pięści na jajnikach;/ zostały usunięte,skóry tez juz nie ma ,wysterylizowana,narośl usunięta.Moja największa miłosć zaczyna nowe życie;)))
Bunia jeszcze nie wstaje,ma zwidy po lekach ,jak się wybudziła warczała na wszystkich i na wszystko nie mogła wstać ale głowe podnosiła lekko i warczała.
Co godzine dzwoni weterynarz,bo żle zareagowała na narkoze i mija 5 godzina a Bunia dalej leży i warczy.
Pani Kasiu,Małgosiu dziękuję dzisiaj za wsparcie jestście nieocenione!!!... ,i za wspaniałe prezenty dla Buniaka;*
Bunia jeszcze nie jest w stanie sie bawić ,ale jak wróci do siebie będzie bardzo szczęsliwa

malgo70 - 20-03-2013, 21:04

Bunia już po zabiegu sterylizacji,podczas zabiegu okazało sie że ma dwie cysty wielkości pięści na jajnikach ,wszystko zostało usunięte i teraz biedulka dochodzi do siebie :( Jutro juz bedzie lepiej ;*
malgo70 - 20-03-2013, 22:18

zdrowiej Buniaczku ;*
pasiconik - 20-03-2013, 23:24

I my trzymamy kciuki, żeby psiuta szybciutko wróciła do zdrowia ;*
troskliwa - 21-03-2013, 09:15

Bunieczko wracaj do zdrowia i pełni sił
malgo70 - 21-03-2013, 09:23

Ulka dzwoniła do mnie że dzisiaj juz troszeczkę lepiej ,całą noc czuwała przy Buniaczku,spacerek juz zaliczony :) .Jeszcze trochę i Bunia odzyska siły i będzie biegać jak dotychczas .Trzymajcie się dziewczyny ;*
Ewelina - 21-03-2013, 10:07

wracaj do zdrówka ;*
Justyna D. - 21-03-2013, 11:53

Zdrówka!
Di - 21-03-2013, 23:28

Kochana Bunia. Wzrusza mnie strasznie jej historia, happy - end i te cudowne zdjęcia <3 Zdrowiej maleńka!:*
UlkaP - 22-03-2013, 09:31

Moja Hrabina Bunia ma się o wiele lepiej,jakby mogła zjadła by konia z kopytami;) ale dostaje małe porcje ryżu z kurczakiem i marchewką jak zalecił lekarz.
Pozatym na sąsiada Mikusia(owczarka niemieckiego),szczeka i rwie się do niego jak dotychczas,mimo iz cała w opatrunkach ma ten charakterek;)dziewczyna...;)
Rana sie Goi,noc też była lepsza przespała całą raz poskomlała,ale wstałam ją wycałowałam ,pomiziałam i usneła.
Zaczyna się lizać ale po założniu talerza ufo;)wali w wszystkie ściany więc ściągamy,wpadłam na lepszy pomysł i zakładam jej podkłady na kubrak i związuje i lizania nie ma;P.
Tak więc cóż ja moge napisać jestem szczęśliwa że osiagnełam to co zamierzyłam;),doprowadziłam psinke do ładu.by mogła zacząć zycie o jakim zawsze marzyła,a o tych co zrobili jej taka krzywdę czasami myślę ...i wiem że ich spotka o wiele większa.
My mamy naszą Bunieczke całą i zdrową i teraz zaczyna się dla niej nowe lepsze życie o wiele lepszej jakości;) i to jest najwazniejsze;)
Powoli tez zaczynamy myśleć o drugiej suni;)towarzyszce dla Buniaka;).

Ewelina - 22-03-2013, 09:39

UlkaP, Cudownie, że malutka :-P wraca szczęśliwie do zdrowia :)
malgo70 - 01-04-2013, 22:28

Nasza kochana Bunia już pomalutku wraca do siebie ,miała troche komplikacji pooperacyjnych ale juz jest ok ,Jak mi dzisiaj Ula przysłała fotki Buni to pomyslałam ze podmienili jej sunię ,tylko oczka ma te same
malgo70 - 01-04-2013, 22:30

dla porównania wstawiam fotke sprzed pół roku :D istna metamorfoza :papa:
neravia - 02-04-2013, 01:48

szok jak ona się zmieniła :-o
UlkaP napisał/a:
Tak więc cóż ja moge napisać jestem szczęśliwa że osiagnełam to co zamierzyłam;),doprowadziłam psinke do ładu.

i tego trzeba Wam pogratulować ;*

kimsi_3 - 02-04-2013, 08:38

No laska az się patrzy :greedy:
Teraz wygląda jak miss :-P

Chelsea - 02-04-2013, 15:57

prawdziwa Tap lab ;D
Ewelina - 02-04-2013, 19:10

wspaniałe metamorfoza :haha: