forum.labradory.org

Znalazły dom - Heban - czeka w schronisku w Łodzi

Monisiaczek - 21-11-2012, 21:56
Temat postu: Heban - czeka w schronisku w Łodzi
Info i zdjęcia ze strony schroniska w Łodzi:

numer: 347
numer chip: 967000009467852
imię: Heban
wielkość: duza
rasa: mix labradora
data przyjęcia: 2012-09-14
przebywa w boksie: nowy box między III i IV pawilonem

opis: Heban to duży psiak w typie labradora. Trafił do nas z ulicy Aleksandrowskiej. Błąkał się tam od jakiegoś czasu. Okoliczni mieszkańcy twierdzili, że jest to pies , którego właściciel prawdopodobnie zmarł.

kasiek - 22-11-2012, 10:38

:( o nie czarnuszku co ty tam robisz :(
kimsi_3 - 28-05-2013, 08:18

Kochani Heban ma szansę na Nowy Domek i na Kochającą Rodzinę :greedy:

W związku z tym,że idą kolejne wolne dni zwracam sie do Was z prosbą:
Czy Ktoś z Was nie jedzie przypadkiem trasą Łódź - Poznań lub okolice Poznania?

Pomóżmy Hebanowi dojechać do Swojego Domku, gdzie do końca już dni będzie szczęśliwy :greedy:
ZA długo juz czeka w schronisku...

kimsi_3 - 06-06-2013, 16:50

Udało Nam sie wyciagnąć Hebana ze schroniska ;D
Zgrane trio oraz transport ;D
Oto wieści z Nowego Domku:
volvo napisał/a:
:) :) :) :) Kochani Heban jest w domku, mamy przed soba pierwszą noc.... mysle że bedzie dobrze. Heban jest bardzo posłuszny, na komende robi siad, podaje łapę i cierpliwie czeka na smaczny kąsek, posłusznie idzie na swoje miejsce, chodzi cały czas przy nodze. Niestety jeszcze nie reaguje na swoje imie, ale to kwestia czasu.... Co jakiś czas przychodzi do mnie i sprawdza czy jestem....no a ja jestem... :) Myśle, że długo nie potrwa, zanim przywyknie do nowego otoczenia. Poczuł już sie panem posesji, bo dobiega do furtki i patrzy jak ktoś nadchodzi. Bardzo skrupulatnie zaznaczył swój teren, no a nasz kot ... siedzi na dachu ;) Pozdrawiam wszystkie PAnie i bardzo bardzo dziekuje za pomoc w adopcji. Wszystko przebiegło bardzo sprawnie. Jolanta i Heban :)

6.06.13
volvo napisał/a:
Witam, jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc w adopcji Hebanka wszystkim Paniom -Pani Kasi za super szybką reakcję i ogłoszenie w sprawie transportu, Pani Agnieszce, która znalazła czas i chęć pomocy w dowiezieniu piesia do Poznania oraz Paniom wolontariuszkom, które "miały czujne i serdeczne oko" nad czarnuszkiem. Oczywiście fotki będą jak najszybciej, musimy się trochę do tego przygotować ;) , wyczesać, mieć ładne ząbki i ładny uśmiech. Zaprzyjaźniamy się powoli coraz bardziej, piesek jest bardzo posłuszny, aczkolwiek zaczyna już powoli nabierać chęci do zwariowanych zabaw, na przykład o 5 nad ranem :) Ranka po zabiegu powoli goi się, myslę, że na poczatku przyszłego tygodnia zrobimy oględziny u pana doktora. Pozdrawiamy serdecznie Jolanta i Heban.