forum.labradory.org

Znalazły dom - Max I Mania - rodzeństwo potrzebuje pomocy

kimsi_3 - 22-11-2012, 16:41
Temat postu: Max I Mania - rodzeństwo potrzebuje pomocy
Kochani.... Sama nie wiem od czego zaczać i jakich słów użyć.....

POMÓŻCIE :cring:

Byłam dzisiaj w małej wiosce sprawdzić sytuację jaka tam nastapiła, gdyż dostaliśmy informację o dwóch labradorach potrzebujących domów.

Mieszka tam przesympatyczna Pani Aneta z synkiem Rysiem. Mieszka w starym domu, wymagajacym gruntownego remontu, w jednym pokoiku, przedsionku oraz korytarzu przypominającego kuchnio-kotłownie.

Pani Aneta jest kobieta, która przeszła piekło z mężem pijakiem, który jak pił to i bił. Wiele razy w takiej sytuacji uciekała z domu w obawie o siebie i Rysia. Od roku jest kobietą spokojną psychicznie, gdyz męża wyrzuciła. Ale.... właśnie.... Narobił takich długów,że Pani Anecie po opłaceniu kredytów, rachunków zostaje 400zł miesięcznie na życie... Wyobrażacie sobie przeżyć za taką kwotę?
Szukała pomocy w Opiece ale usłyszała,ze zarabiajac 2000zł miesięcznie z nadgodzinami to cytuje " Pani jest bogata".... Nie wzieli pod uwagę sytuacji,że Pani spłaca kredyty i suma sumarum ma 400zł miesiecznie na życie.
Często musi stanąc przed wyborem czy kupić karmę dla psów czy dla dziecka coś do jedzenia.

Na domiar kłopotów Pani Aneta jako osoba spokojna, cichutka, bojaca się otoczenia, jest systematycznie okradana przez pijaczki z wioski. Miała nadzieje,że psy ja ochronią....ale wszyscy wiemy jakie sa labradory....

Pani Aneta nie prosi o pieniadze... Nie chce aby ktoś pomyślał,że cytuje "naciagam ludzi na pieniadze". Pani Aneta prosi o pomoc rzeczową.

Niestety labki sa na łąncuchach, gdyż niema płotu :( A wielokrotnie sasiedzi wyzywali Ją i dzwonili na policję. Zabiera je do domu ale na noc wolałaby miec psa na zewnatrz by bronił Jej dobytku. Co ma to pochowała w komórce na kłótkę.
Labradory ma od szczeniaka i jest Jej strasznie przykro je oddawac ale zdaje sobie sprawę,że to nie jest dla Nich miejsce a Jej na dwa psy nie stac :(
Dobre duszyczki wysłały Jej karmę i pieniażki na szczepienie. Ja zawiozłam także 12kg karmy, dwie obroże na pchły i tabletki na odrobaczanie.

Labom wiem,że znajdziemy wspaniałe domki ale....

I tu piszę do Forumowiczów po prośbie....

Zaproponowałam Pani Anecie,że labkom znajdziemy domki a Ona by czuła się bezpieczniejsza adoptuje psiaka bardziej nadajacego się do obrony. Ale by tak sie stało potrzebuje:
ok 40m siatki ogrodzeniowej by zabezpieczyć teren przed ucieczkami psa, gdyż metalowy płot to łakomy kąsek dla wioskowych pijaczków aby miec na złom i miec za co sie ubzdryngolić :bad:

To nie wszystko.... dla Pani Anety najwazniejsza jest zima i synek :( Nie stac Jej na węgiel a boi się czym będzie paliła aby było Jej i Rysiowi ciepło. Aby mogła synka wykapać....

Byłam tam dwie godziny.... Kilka razy popłakała się,że ktos się Nia po roku zainteresował i pragnie pomóc. Tuliła mnie najmocniej jak potrafiła i cytuje " jestem szczesciara...bo ktoś wreszcie pragnie mi pomóc a ja już zrezygnowałam bo i wstyd mi było chodzic po ludziach i prosić o pomoc".....

Niestety na rodzine liczyc nie może...Sa to także ubodzy ludzie. Kuzyn pomaga Jej jak może...Nawet przyjeżdza raz dziennie, spuszcza psiaki ze smyczy i spaceruje. Ale tak dłużej nie może....

Kochani POMÓŻCIE :cring: ok 40m siatki ogrodzeniowej i węgiel to nie majatek a może dac tej samotnej Matce odrobine szczęścia i bezpieczeństwa.

Teraz troche o psiakach. Maks i Mania są rodzeństwem. Sa ze sobą od 5 lat i taki tez mają wiek. Są bardzo żywiołowe i skore do zabaw.

Max - zostaje sam w domu, nie niszczy, zna komende siad, jest karny, nie wykastrowany

Mania - po sterylce gdyz wypadała jej macica, turystka ale zawołana wraca posłusznie, niestety nie nauczona zostawania na dłuzej sama w domu... czasem zdarza się Jej ściany pogryść.

Oba psy mają rodowód. Wychowują się od szczeniaka z małym dzieckiem oraz lubią koty :-P

Max

Mania

alisia - 22-11-2012, 16:56

Jaki słodziak wspaniały :heart: albo nie doczytałam bo nie widzę albo nie ma : gdzie są te psiaczki ? Można wziąć tylko jednego czy koniecznie oba ? Jaki masz kontakt z właścicielką, dałoby się jej przekazać pytania dot. Maxa, żeby na nie odpowiedziała? W zamian za psiaka przywozimy węgiel ;D
kimsi_3 - 22-11-2012, 17:07

alisia, jest napisane skąd są psiaki... na stronie głównej :)
Niestety Pani Aneta nie odpowie na Twoja ankiete, ma chorego synka i niema internetu. Dostęp do świata tylko poprzez telefon :(

alisia - 22-11-2012, 17:24

kimsi - edit: o juz wiedzę :) Śląsk :) to jakby bliżej niż Łódź czy Piła :P

Domyśliłam się,że Pni Aneta nie ma internetu dlatego pytam czy Ty masz z nią jakiś kontakt i mogłabyś przekazać ankietę, albo podać nr telefonu do niej, żebym zadzwoniła i wypytała ? :)

anna34 - 22-11-2012, 17:26

alisia,a może pomyśl nad jednym konkretnym psiakiem,bo jak widze to wszystkie Ci się podobają i o wszystkie pytasz?
AnIeLa - 22-11-2012, 17:29

alisia, psiaki znajdua się Cesarzowice ok. Środy Śląskiej
alisia - 22-11-2012, 17:31

Aniela- dzięki, już edytowałam post bo się dopatrzyłam info gdzie są psiaczki :)

Anna
- Nie mogę myśleć nad konkretnym dopóki nie będę wiedzieć jaki jest i czy będzie do nas pasował a my do niego, dlatego pytam... Szukam przyjaciela na kilka albo i więcej następnych lat, ma przebywać z dziećmi ,więc nie wezmę pierwszego lepszego psiaka(chociaż wszystkie są cudne i wszystkich mi szkoda ), by potem nie było rozczarowań i problemów.Dlatego szukam i pytam, chcę o kilku psiakach wiedzieć jak najwięcej i wybrać tego idealnego dla nas :) czy to źle ?

bunia69 - 22-11-2012, 17:56

dziewczyny można by pomyśleć o ciuszkach dla
dziecka,idą święta zróbmy zbiórkę dla nich
co wy na to

alisia - 22-11-2012, 17:58

A ile chłopczyk ma lat ? My co prawda organizujemy już zbiórkę dla DMD w Krk, ale myślę, że starczy i dla Rysia, tylko pasowałoby znać rozmiarówkę no i potrzeby , czy tylko ubrania czy coś jeszcze ?
bunia69 - 22-11-2012, 18:01

trzeba pomyśleć jak pomóc
kobiecie :confused:

zaba - 22-11-2012, 18:04

Nawet o ciuszkach dla niej. Jeśli jest osobą tak drobną jak ja to i ja bym może coś znalazła.
Almathea83 - 22-11-2012, 18:27

AnIeLa napisał/a:
alisia, psiaki znajdua się Cesarzowice ok. Środy Śląskiej

to kilka kilometrów od wioski, z której pochodzę! W sobotę będę przejeżdżała przez Cesarzowice, mogę zawieźć pani jakieś niezbędne produkty, jeśli się skrzykniemy i kupimy od nas :)

alisia - 22-11-2012, 19:06

kimsi - jak możesz to podaj czego najpilniej potrzebuje mama z synkiem, przesłałabym paczuchę dla nich do Almathei:)

Almathea- ogromna prośba - dałabyś radę przekazać Pani Anecie wysłaną do Ciebie razem z paczką ankietę dot. Maxa ? :)

Almathea83 - 22-11-2012, 19:15

alisia, jesli tylko koordynacja zaaprobuje pomysł to oczywiście. Tylko do soboty mało czasu.. Następnym razem będę pewnie za min. 2 tygodnie.
dorka7 - 22-11-2012, 19:32

kimsi_3, napisz faktycznie coś o mamie i synku. Nie stać mnie obecnie na wiele, ale faktycznie mam mnóstwo uniwersalnych ciuszków po mojej Małej i po sobie także, w stanie często wręcz idealnym.
I co jeszcze najbardziej z pomocy rzeczowej poza tym co napisałaś (węgiel, siatka) jeszcze by im się przydało?

bunia69 - 22-11-2012, 19:36

kimsi_3
a może jakiś bazarek na karmę
i inne potrzeby dla rodzeństwa
bo szkoda ich rozdzielać by było :cring:
wiem że coś wymyślicie :lookdown:

Almathea83 - 22-11-2012, 19:39

kimsi_3, daj znać jak robimy- może jakaś zrzutka na artykuły pierwszej potrzeby? Zobowiązuję się je kupić i dowieźć (jeśli to artykuły codziennego użytku, bo węgiel to do osobówki mi się nie zmieści :-P )
AnIeLa - 22-11-2012, 19:40

Almathea83 napisał/a:
bo węgiel to do osobówki mi się nie zmieści :-P

Nie ? :-o Wrzuciłabyś do bagażnika kilka ton :P

kimsi_3 - 22-11-2012, 19:42

karme wysyła kilkoro ludzi - za co Pani Aneta jest bardzo wdzieczna. Psiaki tam nie moga zostać bo potrzeba Pani bardziej stróżujacego, który nie wpuści szwedaków-złomiarzy na teren posesji.
Ciuchy jak najbardziej. Rozmiary ma mi podac. Co jeszcze? Wsumie to o nic nie prosila poza siatka, weglem i znalezieniem domku dla Maksa i Mani.

Almathea83 - 22-11-2012, 19:43

AnIeLa, tylko wtedy bym chyba jechała na tylnym zderzaku :D no z 300 kg się by zmieściło, niech będzie :-P ale będę wiozła jeszcze mamę, psa i dywan więc będzie wesoły samochód :-P
kimsi_3 - 22-11-2012, 19:47

Podliczenia - wegiel ok 300zł tona....
siatka +- 400zł
Potrzeba 6x4m, wysokośc 1.2m
w sprzedazy ok 7zł - 9zł za m2

Almathea83 - 22-11-2012, 19:50

kimsi_3, gdzie taki tani węgiel dają? :-o węgiel kosztuje w naszych rejonach ponad 800 PLN za tonę..
kimsi_3 - 22-11-2012, 19:52

Lwówek Śląski... brunatny orzech... tak jest w ogłoszeniu :)

Jesli ktos chciałby wysłac Pani Anetce ciuchy dla Niej i Rysia to prosze PW do mnie podam adres :)

Pani Anetka ma rozmiar 38-40
Rysiu 110-116 ale buty nosi tylko ortopedyczne bo ma wade kregosłupa :(

alisia - 22-11-2012, 20:10

Czyli zbieramy fundusze na węgiel i siatę i oprócz tego potrzebne rzeczy do paczki ?
Monisiaczek - 22-11-2012, 20:21

A może ktoś ma niepotrzebną siatkę, np. zmieniał ogrodzenie?
bunia69 - 22-11-2012, 21:12

alisia napisał/a:
Czyli zbieramy fundusze na węgiel i siatę i oprócz tego potrzebne rzeczy do paczki ?

dokładnie tak
jak tylko ustalicie w jaki sposób
to proszę o wiadomość
kimsi_3 napisał/a:
Rysiu 110-116 ale buty nosi tylko ortopedyczne bo ma wade kregosłupa

i tu tym bardziej trzeba pomóc za 400zł
przy chorym dziecku nie da rady przeżyć :cring:
wiem to z własnego doświadczenia :cring: :cring: :cring: :cring:

alisia - 22-11-2012, 21:20

Mój starszy synek właśnie wyrósł właśnie z rozmiaru 116 ;D więc ciuszków na 110-116 cm mam naprawdę sporo, bo zanim młodszy do takiej wielkości dorośnie to miną 3 lata, po co ma leżeć :)
a jakieś dane do wysyłki, gdzie paczuchę z ciuchami wysyłać ? :)

donia457 - 22-11-2012, 21:30

jesli chodzi o ubrania dla dziecka to moge pomoc :) ,Kuba moj ma 122 a na 110 czy 116 dawno leza w szafie ;D
bunia69 - 23-11-2012, 07:20

kimsi_3 napisał/a:
Pani Anetka ma rozmiar 38-40

kimsi_3
a wzrost pani Anetki
mam ciuchy tego rozmiaru tylko
wzrost podaj :lookdown:

bunia69 - 23-11-2012, 09:11

jeszcze zapytam ile latek
na chłopiec

kuna29 - 23-11-2012, 09:13

więc tak sobie myslę, że szkoda tej Pani i w ogóle, ale oddanie tych skąd inąd pięknych i rasowych psow a wzięcie innego bo stróżującego, nie jest rozwiązaniem takiej sytuacji bo: jak skończy się naglośnienie tej sprawy i systematycznej pomocy w dokarmianiu na pewno nie osiagnie na zawsze wiec tamten pies też będzie miał źle, poza tym ja szczerze uważam, że zasłanianie się psem przed pijaczkami itp. to nie jest żadne rozwiązanie ani dla rodziny ani dla zwierzęcia!
donia457 - 23-11-2012, 09:16

własnie tak pomyslałam :lookdown:
.kto zamontuje ogrodzenie u tej pani? sama kobicina nie da rady :confused: ,trzeba sie z tym naszarpac, :( jakies pomysły?

bunia69 - 23-11-2012, 09:20

kuna29 napisał/a:
poza tym ja szczerze uważam, że zasłanianie się psem przed pijaczkami itp. to nie jest żadne rozwiązanie ani dla rodziny ani dla zwierzęcia!

najpierw przeczytaj a
potem pisz,pani Aneta ma chore dziecko i zostaje jej mało pieniędzy
na życie i dochodzą zapewne leki na chore dziecko,
to może twoim zdaniem ma zagłodzić psy czy jak ]:)

bunia69 - 23-11-2012, 09:21

donia457 napisał/a:
trzeba sie z tym naszarpac, :( jakies pomysły?

donia457 zawsze ktoś się
znajdzie do pomocy :lookdown:

donia457 - 23-11-2012, 09:24

kuna29, latwiej jest jak sie ma jednego psa na utrzymaniu niż 2,własciwie to pies niemusi byc jakis szeczgólnie duzy ,wystraczy ze bedzie szczekał jak głupi i nie chcianych człowiekow odstraszy a wiadomo jakie sa laby,kochaja wszystkich nawet złodzieja,
Monisiaczek - 23-11-2012, 09:39

donia457 napisał/a:
kto zamontuje ogrodzenie u tej pani?

Z tego, co wiem, kuzyn tej pani zobowiązał się pomóc.

A tak w ogóle - jesteście wspaniali ;*
Tylu ludzi śpieszy z pomocą aż serce rośnie i łza się w oku kręci :)

donia457 - 23-11-2012, 09:40

Monisiaczek napisał/a:
donia457 napisał/a:
kto zamontuje ogrodzenie u tej pani?

Z tego, co wiem, kuzyn tej pani zobowiązał się pomóc.

no o super,kamien z serca :)

bunia69 - 23-11-2012, 09:41

Monisiaczek a wiesz ile chłopiec ma lat
Monisiaczek - 23-11-2012, 09:46

Chyba 3 lata. Dziś z Warszawy będzie jechała znajoma do kimsi_3. Jeśli ktoś chciałby coś przekazać dla potrzebującej pani lub jej synka czy psiaków - kontaktujcie się z kimsi_3 :)
donia457 - 23-11-2012, 09:56

[quote="Monisiaczek"]Dziś z Warszawy będzie jechała znajoma do kimsi_3. Jeśli ktoś
to bardzo fajnie :) ,tylko szkoda ze ja nie jestem mobilna :( ,moge naszykowac paczke ,ale nie bede miala jak zawiesc jej nawet do centrum :confused: TŻ w pracy a ja w domu mam 2 mały dzieci, no trudno ,wysle paczke pod drzwi Pani Anecie :haha: moze dzieki temu cos wiecej z szaf powyciagam ;-)

kuna29 - 23-11-2012, 09:57

To co Pani zacytowała z mojego posta nie ma nic wspólnego z tym co Pani mi zarzuciła. Mój post nie dotyczy kwestii tej, którą Pani porusza.
bunia69 - 23-11-2012, 10:01

Monisiaczek napisał/a:
Dziś z Warszawy będzie jechała znajoma do kimsi_3. Jeśli ktoś chciałby coś przekazać dla potrzebującej pani lub jej synka czy psiaków - kontaktujcie się z kimsi_3

ja mam adres to wyślę
tż w pracy będzie o 19
to już po ptakach :confused:
a znajoma szykuje ciuszki dla małego
a jam rozmiarówkę pani Anety tylko ile ona
wzrostu,boja mam 170cm.

kuna29 - 23-11-2012, 10:02

bunia69 napisał/a:
kuna29 napisał/a:
poza tym ja szczerze uważam, że zasłanianie się psem przed pijaczkami itp. to nie jest żadne rozwiązanie ani dla rodziny ani dla zwierzęcia!

najpierw przeczytaj a
potem pisz,pani Aneta ma chore dziecko i zostaje jej mało pieniędzy
na życie i dochodzą zapewne leki na chore dziecko,
to może twoim zdaniem ma zagłodzić psy czy jak ]:)

Nielogiczna, nieprzemyślana wypowiedź, kompletna nieznajomość racji drugiej strony, ale opieranie się na emocjach, całkiem nieodpowiednich przy nieznajomości myślenia i działania drugiej strony.

zaba - 23-11-2012, 10:06

Oj dziewczyny dajcie spokój, bo znów bezsensowna jatka będzie.
kuna29, może mieć odmienne zdanie, nikt jej nie broni i bunia69, bez nerwów :)
Wiadomo, że chcemy dla kobietki jak najlepiej.
kuna29, powiedziałaś, że psy to nie rozwiązanie. Masz jakiś inny pomysł jak uchronić ją przed pijaczkami?

kuna29 - 23-11-2012, 10:13

Jeśli pies będzie głośno szczekał to z większym hukiem dostanie po głowie. Ale ten post też zrozumieją też Ci co bardziej wrażliwi. Jeszcze na świecie nie ma tak dobrze, żeby jeden piesek uchronił rodzinę od różnych dramatów.
zaba - 23-11-2012, 10:15

kuna29, to oczywiste. Ale jakoś radzić sobie trzeba. Nie zawsze wszystko będzie po naszej myśli.
Też myślę nad tym, jak w inny sposób można pomoc, ale nic mi do głowy nie przychodzi.
A może... może warto medialnie nagłośnić sprawę tej rodziny?

donia457 - 23-11-2012, 10:25

kuna29, z tym to akurat sie calkowicie z Toba zgadzam ,to byla przenosnia zeby pies " szczekał jak głupi'.chodziło mi o to aby chociaz w jakiejs czesci odstaraszal pijaków od domu aby jej nie zdemontowali ogrodzenia ?? 8)
donia457 - 23-11-2012, 10:31

niektore ubrania na 122 tez juz sa za małe na Kubusia,zapomnialam ze moj syn ma juz na 128/134 :)
kuna29 - 23-11-2012, 10:32

Jest to przykre i straszne ale mało kto wie, ze obecnie prawie co piąta rodzina boryka się z takimi problemami i jest to temat rzeka i strasznie trudny. W naszym bądź co bądź chorym państwie, jest obowiązkiem wielu placówek pomagać takim rodzinom, a w praktyce wygląda to tragicznie. Nie jestem przekonana, ze media zainteresują się przez to tą sprawą....Ale tak to ludzie ludziom zgotowali ten los i to ludzie muszą to naprawić, więc chyba nic więcej jak pukanie od drzwi do drzwi pomoże, bo w końcu wśród 100 oszołomów, trafi się ten jeden, z głową na karku, kŧóry wskaże drogę.
kimsi_3 - 23-11-2012, 10:38

Dziewczyny nie rozwazajmy kwestii w ten sposób. Byłam na miejscu i widziałam jaka jest sytuacja. Jak trzeba bedzie to wpadna odpowiednie osoby do pewnych pijaczków :-P Ale wiadomo jak sa na bramach nalepki - uwaga zły pies - i jest odpowiedni pies to zawsze kogos odstraszy. Pani Anetka da rad ewykarmic jednego psa. Zreszta czy na zdjeciach Jej laby sa wychudzone? NIE :)
Policja też już była kilka razy i pomagają Jej patrolujac w tych okolicach. Wiadomo nie znajdziemy złotego środka na wszystko... więc staramy się jakoś pomóc by było kobiecie łatwiej. Wierzcie mi,że Jest jej cholernie ciezko oddać psy, które były z Nią od szczeniaka, z którymi sie zżyła. Ale przemyślała sprawę dokładnie i obgadała z wieloma ludzmi, w tym ze mna. Przyznała mi racje,że jak bedzie pies bardziej stróżujący to pewnikiem kilkoro odstraszy.
obecnie jak Max i Mania szczekną to ona zamyka dom, panicznie zapala wszystkie lampy na zewnatrz i dzwoni na policje. Ale wielokrotnie była sytuacja,że gdy laby biegały to okradli ja a psy zwiały na wioske bo je wypuścili.
Więc stąd padł pomysł na bardziej strózujacego psa :)
Nie kłóccie się bo to nic nieda. Wierzcie mi,że rozmyślałam na wszystkie sposoby jak pomóc. Ale nie ma innego wyjścia niż takiej jak opisałam wyżej.

Madzialenka - 23-11-2012, 18:43

kimsi_3, czy potrzebna jest tylko siatka czy tez caly osprzet do niej?

znalazlam troszke tansza siatke :)
http://tablica.pl/oferta/...5bbb012d;r:3;s:

ryba1 - 23-11-2012, 18:49

Widziałaś że cena jest podana za metr kwadratowy a nie bieżący.
Słupki ocalały.

ryba1 - 23-11-2012, 19:13

Ale gdyby ktoś po drodze ją odebrał to 6 zł za m/b to dobra cena.
Madzialenka - 23-11-2012, 19:48

ryba1 napisał/a:
Widziałaś że cena jest podana za metr kwadratowy a nie bieżący.

tak,widzialam ,mialam dopisac ze za rolke 10m wyjdzie 60zl,ale dziecko mi przeszkodzilo.Nie znam sie na plotach ale wydaje mi sie ze to nie duzo.Czy do tego trzeba jeszcze jakies mocowania dokupic czy cos...?

ryba1 - 23-11-2012, 20:33

Nie wiadomo jakie są słupki, ale standardowo to linka do napięcia i płaskownik do przymocowania.
AnIeLa - 23-11-2012, 20:53

My działkę mamy ogrodzoną siatką leśną.
zouza - 24-11-2012, 02:58

słuchajcie ja proponuje zrobić w domu " porządki " i wysłać co się da.. na pewno to pomorze.. Może jakiś suchy prowiant-makarony, ryże kasze coś co się nie popsuje za szybko?
a oprócz tego może jakąś zbiórke kasy zróbmy i wyślijmy do tej pani przekazem albo niech ktoś kto mieszka nie daleko jej zawiezie lepiej?? a o siatke popytam w poprzedniej pracy.. tylko i tak by jej u mnie nie mozna bylo kupic bo za transport jak za zborze by wyszlo... :(

kimsi_3 - 26-11-2012, 10:24

zouza, dziekuję :)
Pani Anetka nie chce pieniażków by nikt nie odebrał Jej źle.
Wegiel - dzieki ryba1 - za co OGROMNE PODZIĘKOWANIA - Pani Anetka dostała dzisiaj 3 worki i w środę tez mają Jej cos zawieść :)
Przydałaby się zbiórka na siatke - bo to najbardziej teraz potrzebne :(

Madzialenka - 26-11-2012, 17:18

kimsi_3 napisał/a:
Przydałaby się zbiórka na siatke

no wlasnie..Kochani ,ja wiem ze teraz swieta ida i wszyscy mamy duzo wydatkow ,ale ta siatka to nie znow taki majatek-6zl za metr,duzo nas jest na forum moze moglibysmy sie naprawde zrzucic i sprawic zeby samotna matka choc troszke poczucia bezpieczenstwa miala.Ja od siebie wyloze na 10m (niestety dopiero kolo 10.12)jakby jeszcze 30 osob zadeklarowalo po kupnie jednego metra to bylo by pieknie. Jak myslicie damy rade?

Madzialenka - 26-11-2012, 17:21

kimsi_3 napisał/a:
Wegiel - dzieki ryba1 - za co OGROMNE PODZIĘKOWANIA - Pani Anetka dostała dzisiaj 3 worki i w środę tez mają Jej cos zawieść

wow,wow,wow!!! ;* a ile taki worek kosztuje i ile w nim jest tego wegla?

donia457 - 26-11-2012, 17:25

Madzialenka, oczywiscie,napewno pomozemy ,i da sie cos z tym zrobic :) ja moge pomoc ale dopiero ok 10.12 ..paczke z ubraniami tez tak wysle narazie zbieram i przegladam szafy,Patrys jest marudny i musze przeszukiwac wtedy kiedy on spi.
zouza - 26-11-2012, 18:25

ja nie chce tracić kasy na przesyłkę więc proszę osobę która może do tej pani pojechać o pw z nr konta i prześlę ile mogę biorąc pod uwagę że sama straciłam nie dawno prace :(
ale każdy grosz się przyda.. na siatkę do Aganicy na konto forumowe??czy gdzie...

zouza - 26-11-2012, 20:42

i ta osoba kupi co tej pani potrzebne żeby kasy nie dawać :)
bunia69 - 27-11-2012, 08:37

Madzialenka napisał/a:
jakby jeszcze 30 osob zadeklarowalo po kupnie jednego metra to bylo by pieknie. Jak myslicie damy rade?

ja mam zaległości za bazarek,ale obiecuję że robiąc przelew do aganica
będzie więcej,i to będzie dla pani Anetki :)

kimsi_3 - 27-11-2012, 08:42

Dziewczyny spytam aganicy czy mozna na forumowe konto wpłacac pieniazki na siatke. Ja ja kupie w Świdnicy w leroyu i zawioze pani Anetce :)
Sama ubrań niemam ani dla Rysia ani dla Anetki :( - ja jeszcze mniejsza jestem :-P
W czwartek wizyta PA u alisia w krakowie dla Maxa :) Trzymajcie kciuki.
A Manie niebawem jedzie zapoznac juz sprawdzony DS :)
Także dla suni najwieksze kciuki poprosze :)
Mania od soboty siedzi w domu by sprawdzić czy niszczy czy nie. Narazie mamy wtorek i brak zniszczeń :) Ale po złości zaraz po powrocie do domu zgarzyły się dwie kooopki :D Dziwne bo noc przesypia spokojnie nie brudzac i nie niszcząc.
Była wczoraj u wtereynarza, jest zdrowa poza małym zapaleniem prawego ucha na co dostała już leki :)
Dzieki dobrym duszyczkom - nie wiem którym, bo wpłaciły bezposrednio na konto Anetki - uzbierała 160zł na szczepienia psiaków ;*
Mania - paragon na 99zł za szczepienie i krople do ucha.

kimsi_3 - 27-11-2012, 09:52

Kochani mamy zgodę aby jesli ktoś chciał pomóc Pani Anecie w zakupie siatki i jak zostanie to i wegiel oraz spozywkę to pieniazki prosze wpłacac na forumowe konto z dopskiem : "Pomoc Pani Anecie " :)

Potem jak uzbieramy pieniazki ja zakupie siatke i inne potrzebne rzeczy i zawioze z Tż transitem do Niej :)

Oczywiście rozliczenie wrzuce na forum aby nie było potem :razz:

AnIeLa - 27-11-2012, 10:02

Widzę,że na info też jest zbiórka i jest odzew :)
kimsi_3 - 27-11-2012, 10:22

Na dwóch forach jest zbiórka - tak zasegurował " SZEF " :-P
AnIeLa - 27-11-2012, 10:31

Ja wspomagać finansowo nie będę. Ale mogę podpowiedzieć,że warto aby Pani Aneta poszła do banków podowiadywać się o kredycie konsolidacyjnym. Z bankami można dojść do porozumienia.

Jeśli MOPS odmówił pomocy zwróciłabym się do PCK czy Caritasu. Zazwyczaj pomagają chociażby jednorazowo. Jest też akcja szlachetna paczka.

Sposobów, możliwości jest wiele. Na opiece społecznej która ma sztywne zasady pomoc się nie kończy. Są inne organizacje.

kimsi_3 - 29-11-2012, 09:48

Kochani czy ktos mógłby pomóc w ogłoszeniach dla Maxa i Mani :(
Oraz o wydarzenie na fb, że psiaki szukaja pilnie swoich domków? Tylko prosiłabym o dopisanie,że psiaki nie są ze sobą zżyte i moga iść do adopcji oddzielnie. Niestety domki z tych czy innych powodów nie adoptuja psiaków na co jestem zła. Bo nie poto człowiek dwoi się i troi,żeby później wyszły jakieś niemiłe akcje :bad:

nikitka02 - 29-11-2012, 14:51

Choinka... Niedobrze... :confused:
donia457 - 29-11-2012, 21:33

kurka rurka a to pech :doubt:
Madzialenka - 30-11-2012, 19:54

kimsi_3 napisał/a:
czy ktos mógłby pomóc w ogłoszeniach dla Maxa i Mani

tak,ja miedzy innymi ;-)

http://www.morusek.pl/ogl...ilnej-adopcji./
http://www.aukcjezwierzat...ej-adopcji.html
http://alegratka.pl/oglos...i-21484055.html
http://wroclaw.gumtree.pl...dd87MXadDelayed
http://owi.pl/ogloszenie/..._adopcji,739667
http://www.adin.pl/ogloszenia/193597.html
http://wroclaw.olx.pl/ras...i-iid-461051682
http://adsy.pl/ogloszenia...ej_adopcji.html
http://ogloszenia.drobne.pl/detail.php?id=47117
http://www.petworld.pl/og...e/dodania/54101
http://www.hodowcy.com.pl/19063
http://www.adopcjapsa.pl/...65089,Lw==.html
http://www.rozglos.net/ogloszenie-382604.html
http://www.najpewniej.pl/anons.php?nr=152176
http://adpedia.pl/dolnosl...35130?message=6
http://www.aloge.pl/dolno...nej_adopcji,48/
http://zwierzeta.i-bazar....pilnej-adopcji/
http://sellit.pl/ogloszenie.php?id=105463
http://ogloszenia.e-gratka.info/ogloszenie/264568
http://zwierzeta.hiperogl...a-sroda-slaska/
http://www.n2m.pl/oglosze...id=77&Itemid=11
http://zwierzeta.azbazar.pl/ogloszenia/46916/
http://sroda-slaska.lento...cji,694885.html
http://www.wywerna.pl/10/...ej-adopcji.html
http://top-ogloszenia.net/502-18-119-428413
http://ogloszenia.infoweb...dopcji-0_0.html
http://adpedia.pl/dolnosl...35130?message=2
http://www.pineska.pl/?co...5617&do=confirm
http://tablica.pl/oferta/...ji-ID1UVan.html
http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/67975.html
http://wroclaw.pajeczyna....ej_adopcji.html
http://www.oglosze.pl/ofe...ej_adopcji.html
http://www.adopcjepsow.or...50ymur61jwkar6e
http://www.przygarnijzwie...cj-id54435.html
http://oglosili.pl/index....882&method=jobs
http://www.szarik.pl/adopcje_pies.php?id=4606
http://zwierzaki.a4z.pl/o...esarzowice.html

AnIeLa - 30-11-2012, 20:12

Madzialenka, ;*
kimsi_3 - 01-12-2012, 08:03

Madzialenka, dziękuję ;*
Madzialenka - 01-12-2012, 14:57

:)
donia457 - 01-12-2012, 16:36

Madzialenka, super :)
to teraz trzymamy kcukaski za nowe domki :haha:

kimsi_3 - 04-12-2012, 09:05

Trzymajcie kciuki w sobote dla Mani - dziewczynka ma zostać Warszawianką, zaś w niedziele za Maxa - będzie nadal dolnoslązakiem tylko góralem :-P
Chelsea - 04-12-2012, 09:06

trzymamy kciuki :)
donia457 - 04-12-2012, 09:12

kimsi_3 napisał/a:
dziewczynka ma zostać Warszawianką,

ale fajnie :haha:
za oboje trzymam kciukasy ;*

kasiek - 04-12-2012, 09:31

trzymam kciuki :)
Madzialenka - 04-12-2012, 16:12

Trzymymy,trzymamy kciukaski:)
zouza - 04-12-2012, 22:33

ja również mam nadzieję, że im się lepiej życie ułoży ;*
kimsi_3 - 06-12-2012, 10:38

Warszawiacy i okoliczni mieszkańcy - ryba1 we wtorek będzie jechał do Wrocławia i do Pani Anetki - jesli chcielibyście przekazac ciuchy, żywność, chemię i inne dary to piszcie na PW do ryba1. Zadeklarował,że chętnie wezmie dary dla Pani Anetki :D
Martoocha - 06-12-2012, 20:36

Zapraszamy też na bazarek dla pani Anetki :)

https://www.facebook.com/events/468766563162834/

Madzialenka - 06-12-2012, 22:22

Bazarek dla pani Anetki????WOW!!!Wspaniale :haha: juz lece licytowac:)
kimsi_3 - 07-12-2012, 09:41

Zapraszamy, zapraszamy :) Z uzberanych pieniążków zrobimy Świateczną Paczkę :)

A .... chciałabym podziękować.... tylko nie wiem komu. Może tak:

Dobrym Duszyczkom ze Środy Śląskiej - za ciuchy i karme :)
Przejezdnym przez Kostomłoty ( taka informacje dostałam) - za karme dla psiaków :)
Pani z Łomży - która wysłała 2 worki po 30kg karmy i to nie byle jakiej ;D
Dobrym Ludziom z Dzierzoniowa, którzy sprzedali mi 45m siatki z osprzetem za 100zł ( wartoś ok. 700zł).
Panu Wetowi Kidy i Luny za podarowanie obroży i tabletek dla Maxa i Mani :)
Kolejnym Wspaniałym ludziom ( nie wiem nawet jakim :( ) za pieniażki na szczepienia psiaków :)
Noi Naszemu niezastapionemu Sylwkowi ( ryba1 ) za wegiel i dalsza pomoc Pani Anetce :greedy:

Wczoraj dotarły do Anetki 3 paczki.... Dostała duzo produktów spozywczych i ubrań :)
Przyznac się kto wysyłał? :-o
Napewno jedna z Niemiec z pieknym listem, który wzruszył Panią Anetkę.
Druga z Konina - chyba dobrze zapamietałam.
Trzecia z miejscowości na B.... - DZIĘKUJĘ WAM !

LUDZIE - JESTEŚCIE WSPANIALI !!!

Madzialenka - 07-12-2012, 17:34

Kochane ludziska ;*
kimsi_3 - 08-12-2012, 08:47

Dziekuje także Kasi z Wrocławia za zaproszenie Pani Anetki i Rysia do Aquaparku we Wrocławiu :)

WIEŚCI:
Max pojechał do nowego domku wczoraj do Kudowy Zdrój....
Radość ze znalezienia mu domu jest wielka ale brak uzewnetrznienia jej, gdyż Pani Anetka wczoraj płakała - miała go od szczeniaka :cring: Jak powiedziała:
całą kobiałke drewna z nerwów narąbała....Ale rozumie,że tak będzie najlepiej. Zastanawia mnie i Ją jedno - 2 dni temu powiedziała Mu,że znajdzie lepszy domek, że będzie Mu ciepło i będzie miał lepiej.
Jak psy to rozumieja? Od dwóch dni smutny chodził....
Choć do wczoraj... przyjechali Państwo z Kudowy z dwójką dzieci... odrazu podszedł dał się wymiziać, Pani Anetka pokazała jak mieszka z kotem, usiadł pomiedzy Nowym Panem a Panią i juz na Anetke nie spojżał :D To dziad jeden...
Państwo byli ponad 2h. Przywieżli Anetce i Rysiowi prezenty oraz zaprosili ich w styczniu w góry do Nich :)
Anetka uspokoiła się i cieszyła,że tak wspaniały domek przyjechał po Maxa. Państwo wzieli sobie wolne by m,óc kilka dni zapoznac Maxa z otoczeniem i Rodziną.
Po czym Max grzecznie wskoczył do auta, wtulił się w małą dziewczynkę - nie spogladnął nawet na Anetkę - i pojechał....
Ach te laby.... zero przywiązania....

Madzialenka - 08-12-2012, 16:52

Bajeczne wiesci :haha: a z Maksa zwyczajny kawal drania! :)
AnIeLa - 08-12-2012, 17:08

Madzialenka napisał/a:
z Maksa zwyczajny kawal drania! :)

EEE tam, pewnie czuł, że teraz będzie miał super domek :)

nikolajewna - 08-12-2012, 17:33

kimsi_3 napisał/a:
Ach te laby.... zero przywiązania....

to prawda :) dzięki temu mój Dragon w ogóle się nie przejął, że ktoś go oddaje :)
A wieści o nowym domku dla Maxa super :)

nikitka02 - 08-12-2012, 20:32

Też Coś wiem o tym bo adoptowaliśmy go jako dorosłego "rozumiejącego" futrzaka. Ale u Nas pare dni chodził struty.Tylko w pierwszy dzien był radosny potem chyba zrozumiał ze do domku nie wroci ... Może Max też tak najpierw sie ucieszył ze gdzies jedzie ale jak dotrze ze nie wraca to bedzie troszkę tęsknił...
kimsi_3 - 10-12-2012, 16:33

Lepiej Wam powiem - dzwonili do mnie wczoraj nowi włąwsciciele Maxa. W ciagu 3 dni rozpuścili chłopaka :-P
Śpi sobie w łóżku z Pańciami, juz poznał nowa okolice, dostał nowe komplety smyczy i obróżek, poznał Rodzine. Je drogie karmy i pozwalaja chłopakowi na spac gdzie tylko chce :D
I nic do tej pory nie tęsknił... Nie dali mu na to mozliwości. Ciagle cos mu wymyslają ;D

Wieści od Mani:
Mańka uspokoiła się, nie niszczy, nie sika, zostaje sama w domku ale nadal czeka na Państwa z warszawy. Nie oceniajcie żle. Gdyz Państwo zasmuceni poinformaowali mnie i Anetkę,że Pan Marcin pochorował się i nie ma sił na tak daleka trasę w ten weekend co był. Sa to starsi ludzie. Bardzo przepraszali. Jednakże chęci sa na przyjazd w kolejny weekend - wiec czekamy :)
Mam nadzieje,że w tydzień wyzdrowieje - Grypka Go dopadła - i doczekaja sie wreszcie upragnionej Mani :)

Madzialenka - 11-12-2012, 22:29

kimsi_3, same dobre wiesci ostatnio przynosisz :)
neravia - 11-12-2012, 22:37

super wiadomości :)
Chelsea - 12-12-2012, 08:34

wspaniale :)
neravia - 12-12-2012, 23:10

to wieczory Maxa chyba tak teraz wyglądają ;D :
http://www.facebook.com/p...&type=1&theater

ryba1 - 14-12-2012, 20:51

Mania dotarła do punktu przeładunkowego,jutro odbiorą ją nowi właściciele.
anna34 - 14-12-2012, 20:52

ryba1 napisał/a:
Mania dotarła do punktu przeładunkowego,jutro odbiorą ją nowi właściciele.

czyli masz 4 sztuki :-P

ryba1 - 14-12-2012, 21:00

Pięć sztuk,jamnik też pies :-P
anna34 - 14-12-2012, 21:02

ryba1 napisał/a:
Pięć sztuk,jamnik też pies

No dobra,niech będzie 1/3 laba :D

ryba1 - 14-12-2012, 21:30

Jest bardzo ładna.

anna34 - 14-12-2012, 21:33

Ale musisz mieć wesoło :)
Lucky szczęściarz ma 4 suczki w domu :-P

ryba1 - 15-12-2012, 12:02

Mania odjechała właśnie do swojego nowego domku.
Życzymy powodzenia.

belly - 15-12-2012, 18:06

Super :)
Teraz jeszcze potrzeba psiaka stróżującego najlepiej takiego, który odgryzałby co wrażliwsze części ciała amatorom cudzego mienia :-P

Chelsea - 15-12-2012, 19:03

szczęscia :)
kimsi_3 - 15-12-2012, 19:21

ryba1, dziekuje za wszystko :)

Na bazarku dla Pani Anetki uzbieraliśmy 416zł :) doliczając wpłaty na forum - będzie dużżżża paczka Świąteczna ;D DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM za pomoc!!! ;* ;* ;*
Poprosiłam Anetke by zrobiła liste co jest Jej i Rysiowi potrzebne.
Mysle,że tak będzie najlepiej by nie kupowac w ciemno :)
Także teraz czekamy na wpłaty i przed Świętami pojade zawieść od Dobrych Duszyczek Paczke jako Mikołaj :-P

ryba1 - 15-12-2012, 19:47

A wąsiska sumiaste musisz sobie załatwić. :-P
kimsi_3 - 15-12-2012, 20:34

I wąsy będą :-P Jak trzeba to i moje renifery wezme :-P
nikolajewna - 15-12-2012, 20:35

i zdjęcia wstawić. Z panią Anetą na kolanach u "Mikołaja" :p
aganica - 19-12-2012, 23:56

Pięknie dziękujemy właścicielom Mani, za dobre serducho dla potrzebusiów.Adoptowali Manię i nie zapomnieli o reszcie psów w potrzebie ;* ;*
Na konto S.O.S wpłynęło 300 zł .. jesteście wspaniali ;*

Ryniu - 20-12-2012, 00:04

aganica napisał/a:
Na konto S.O.S wpłynęło 300 zł .. jesteście wspaniali

prawda. Miła wiadomość

kimsi_3 - 20-12-2012, 08:27

aganica napisał/a:
Pięknie dziękujemy właścicielom Mani, za dobre serducho dla potrzebusiów.Adoptowali Manię i nie zapomnieli o reszcie psów w potrzebie ;* ;*
Na konto S.O.S wpłynęło 300 zł .. jesteście wspaniali ;*

:-o :-o :-o

Coś Sylwek wspominał,że chcialiby wspomóc labki ale nie sądziłam, że przed Świetami i że taka kwotą :greedy:

A wracając do Maxa i Mani.
Maniutka troszke wystraszona w nowym domku, gdyz atakują Ją koty. Państwo pomału socjalizują swoich podopiecznych. Na spacerkach mania ciagnie ale bez smyczy słucha się i na zawołanie wraca - ach ten męski głos :-P
Państwo są przeszczęśliwi bo twierdzą,że Mania to "aniołek" :-o dziwne.... pewnikiem się jeszcze rozbryka :D

Co do Maxa - wczoraj dzwonili Nowi Właściciele z Kudowy - Max wogóle nie tęskni. Nie ma szczerze nawet kiedy. Wycieczki, spacery,zabawy - wszelakiego rodzaju rozrywki przekupiły Maxa :D Jedzie na Święta z Pańciami do Rodziny. Bez smyczy słucha się bardziej niż na. Zabawy z dziecmi sprawiaja mu wielka radość. Państwo - cytuje- nie wyobrażają sobie zycia bez Niego... ;D

Kocham takie ZAKOŃCZENIA ^_^ ^_^ ^_^

kasiek - 20-12-2012, 08:30

kimsi_3, Tez uwielbiam takie zakonczenia -cudnieee ;*
neravia - 20-12-2012, 08:34

Świetne wieści :haha: ;*
kimsi_3 - 27-12-2012, 17:16

Dostałam na maila prezent świateczny od pana Marcina :
Zdjęcia Mani - Warszawianki pełnym pyszczkiem :-P

ryba1 - 28-12-2012, 16:35

Grzecznie się pytam gdzie zdjęcia tego wąsatego Mikołaja i reniferów. :-P
kimsi_3 - 28-12-2012, 21:44

ryba1, zdjęć nie zdążyłam zrobić :cring: miałysmy co wnosić do domu dzieki wpłatom od Dobrych Duszyczek ;*
Ale nie chce nic pisac bo Pani Anetka prosiła mnie o wstrzymanie się, gdyż chce mi cos przekazać abym wstawiła na forum dla Wszystkich, którzy pomogli Jej ;D
Zdradze tylko,że zakupiłam za wpłacone pieniazki żywność, chemię, witaminy dla Rysia, mięso do zamrożenia. Dorzuciliśmy od Nas ( ode mnie i Tż ) 100zł i razem wyszło: 536zł od Dobrych Duszyczek plus 100zł od Nas. Były wielkie zakupy, które mój kręgosłup potem odcierpiał :-P
Mam paragony na wszystko aby nie było,że zdefrałdowałam chocby grosik :D :-P

Pani Anetka dostała duzo kartek z życzeniami świątecznymi oraz dwie paczki :)

Nie wiem ile razy będę Wam dziekowac ;*

Poprostu poczekam na to co Pani Anetka ma mi przekazać...

kasiek - 02-01-2013, 09:06

Szczescia w Nowym Roku ;*
kimsi_3 - 17-02-2013, 22:07

Patrzcie jak się Max i Mania ustawili:
Mania ze swoim Pańciem :)

Max na włościach w swoim nowym domku :)

luizka4don - 17-02-2013, 23:04

Super ich widziec w takim szczęściu:)
nikolajewna - 17-02-2013, 23:08

druga fotka :heart:
Madzialenka - 19-02-2013, 21:49

Wow wspaniale,zeby wszystkie psiaki znalazly takie super domki:)