forum.labradory.org

O psach inaczej - Kupujecie prezenty swoim psom?

tenshii - 02-12-2012, 09:19
Temat postu: Kupujecie prezenty swoim psom?
Wlk. Brytania: 66 proc. właścicieli psów wyda na prezent świąteczny dla pupila tyle samo lub więcej co dla partnera

Trzy czwarte właścicieli zwierzaków kupi w tym roku dla pupila świąteczny prezent. Przeciętnie wyda na niego ok. 38 funtów
Badania przeprowadzone zostały na grupie tysiąca właścicieli psów przez firmę "Pets at Home". Wbrew kryzysowi, firmy produkujące gadżety dla zwierzaków domowych informują, że w porównaniu z poprzednim rokiem wzrosła od kilkunastu do kilkudziesięciu procent sprzedaż np. sweterków dla psów z motywem renifera - to hit tej zimy.

Pustoszeją też półki sklepowe z zabawkami dla pupili, miękkimi posłaniami, przyrządami do ćwiczeń, biżuterią. Przemysł coraz bardziej wzoruje się na produktach dla dzieci: w ofercie są całe serie i zestawy z jednolitym motywem (sweterek, kokarda, kocyk, posłanie, maskotka, gryzak, skarpetki itp.)

- To pokazuje, ze jesteśmy narodem kochającym zwierzęta - mówi Peter Pritchard, dyrektor sprzedaży w "Pets at Home". - Traktujemy je jak członka rodziny, dlaczego więc nie wydawać tyle samo na prezenty dla nich, co dla męża czy żony?

Coraz więcej sklepów z gadżetami dla czworonogów ma też programy lojalnościowe dla klientów.

Pod artykułem o prezentach dla psów na portalu Daily Mail pierwszy komentarz otrzeźwiająco: "Kocham mojego psa, ale to pies. On nie wie, co to święta i nie obchodzi go to. Dla niego ważne, żeby być z ludźmi, którzy się z nim pobawią, nakarmią i dadzą ciepłe miejsce do spania. Jeśli macie za dużo pieniędzy - kupcie prezent dziecku, do którego w tym roku nie przejdzie Mikołaj. Albo zasponsorujcie kolację parze starszych ludzi, których na nią nie stać. A jeśli chcecie zrobić prezent swojemu psu - weźcie go na długi spacer."

źródło

Ewelina - 02-12-2012, 09:43

Ja nie kupuję. Yoko jest już za poważna na prezenty. Dostanie koche i pójdzie spać :-P
nikolajewna - 02-12-2012, 10:16

w tym roku Dragon dostał tyle rzeczy, bardziej i mniej przydatnych, i tych praktycznych i tych do zabawy, że pora pomyśleć o sobie. Tak mi to skutecznie wyszło, że wczoraj zrobiłam małe zamówienie na różnego rodzaju smaczki typu ucha, płucka, żwacze... wyszło 3,5 kg. Ale na święta już naprawdę nic nie dostanie. A jakby dostał to na pewno nie za taką kwotę i na pewno nie sweterek a raczej obrożę :P Ale też i nie kładłabym tego pod choinkę.
Cziko - 02-12-2012, 11:01

ja Czikowi pewnie kupię jakąś zabawkę i kostkę, i zapakuję wraz z kilkoma chrupkami w papier, wtedy sobie sam wyciąga spod choinki i rozrywa :)
malgorzatapasze - 02-12-2012, 11:07

A Wirus 23 grudnia będzie miał urodzinki:) chyba kupię mu pod choinkę koszyk smakołyków. Najbardziej lubi ringi z suszonej cielęcej skóry. A z resztą... on lubi wszystko!!! A może zrobię coś sama? Tyle jest przeisów na internecie i na naszym fejsbuczkowym profilu... :heart:
aganica - 02-12-2012, 12:47

U nas jak co roku .. zawsze to samo... nawet, moje psy już wiedzą, czego szukać pod choinką :D Nie mam zamiaru ich zaskakiwać i zmieniać zawartości paczuszek :-P

domaa38 - 02-12-2012, 13:13

aganica, super to wygląda :haha:
Na pewno pieski są zadowolone.
Dla Tochy jeszcze myślę nad prezentem :D To będzie jej pierwsza w życiu gwiazdka wiec chciałabym, żeby była udana :)

Almathea83 - 02-12-2012, 13:32

w zeszłym roku Moren dostał od mojej cioci 3 gryzaki i zabawkę z którą rozprawił się w 15 minut :-P więc i w tym roku pewnie jakiś akcent dla psiaka się znajdzie :)
Nulcia1 - 02-12-2012, 13:37

u nas też standardowo jakieś smaczki , kosteczki i jakaś zabawkę o szarpania bo ostatnio nie wiem jakim cudem znikła nam z domu jedna :D szukałam jej wszędzie i nigdzie jej nie ma :D
Maleńka - 02-12-2012, 13:49

Ja daje Lukasikowi prezenty :D
AnIeLa - 02-12-2012, 15:44

Oczywiście że kupuję :D W zeszłym roku moja siostra też przyjechała z prezentem :D

Swoją paczkę Asior sam starał się otworzyć ;D

W końcu jest członkiem rodziny to jak to tak wszyscy dostaną a on nie ? :-o :-P

W tym roku dostał już wcześniej wielką puszkę smrodów :) I zakupiłam grę z puriny memory game :) Niech myśli trochę :p

Pattina - 02-12-2012, 15:55

Tajo dostał w zeszłym roku prezent więc i w tym pod choinką będzie coś dla niego:)
Jest członkiem rodziny więc dlaczego nie miałby być obdarowany, na pewno nie popadamy w paranoje i nie tracimy milionów ale zawsze jakaś paczuszka jest :)

anna34 - 02-12-2012, 16:08

Ja kupuje i na święta i bez świąt.Chopper ma dzień dziecka cały rok :D :-P
nikolajewna - 02-12-2012, 16:20

AnIeLa napisał/a:
I zakupiłam grę z puriny memory game

Patrzyłam kiedyś te gry dla psa. AnIeLa, Asior interesuje się tym w ogóle? Kumie coś? Bo mój to taki trochę nieogar, więc nie wiem czy to nie strata pieniędzy.

AnIeLa - 02-12-2012, 16:24

nikolajewna, no jeszcze nie dostał na razie czeka sobie gra.Ale z kuli smakuli korzysta, konga załapał też szybko, jak mu wymyślam jakieś zabawy z użyciem starych obrusów ( np zwijam w rulon obrus na który wcześniej wysypałam smakołyki) to też załapał o co chodzi więc mam nadzieję że i tutaj sobie poradzi :) Mamózgownicę niech z niej korzysta :)

anna34 napisał/a:
Ja kupuje i na święta i bez świąt

To tak jak ja :D

Nulcia1 - 02-12-2012, 16:28

AnIeLa, a gdzie kupiłaś tą grę?
AnIeLa - 02-12-2012, 16:30

Nulcia1, na dogomanii jakaś dziewczyna sprzedawała. Co jakiś czas ten na allegro są.Ludzie wystawiają ( to jest gratis dodawany np do karm).
Nulcia1 - 02-12-2012, 16:31

AnIeLa, to muszę poszukać ;) dzięki
nikolajewna - 02-12-2012, 17:09

Nulcia1, tu masz coś takiego. http://www.zooplus.pl/sho...eligencje/70115
Albo taka Puriny http://www.youtube.com/watch?v=5JKS8DIibTY

Maleńka - 02-12-2012, 17:17

AnIeLa, fajny gadzet :) bedzie trzeba o nim pomyslec jak beda pieniazki
domaa38 - 02-12-2012, 17:27

a czy kongi są w każdym sklepie zoologicznym ? Bo wątpię, żeby w moim było takie cudo. czy najlepiej zamówić takie cuś przez internet ?
AnIeLa - 02-12-2012, 17:37

domaa38, ja kupiłam u siebie w sklepie zoo, ale nie mam oryginalnego konga tylko to się nazywa jumper z firmy trixie :) U Nas się sprawdza super :)
Nulcia1 - 02-12-2012, 18:13

nikolajewna, tą puriny już widziałam wcześniej ;) jak AnIeLa, pisała to znalazłam ;) a ta 1 zooplusa też świetna ;)
Milena - 06-12-2012, 14:00

Oczywiście, że kupuje czy to na urodziny czy na Święta :)
Zazwyczaj zabawki dostawały, ale w tym roku pod choinką znajdą ulubione smaczki + ewentualnie po jednym miśku :)

Pikuś - 07-12-2012, 17:29

Czy kupuję.. hmm jeśli mam okazję to tak :D Ale ja kupuję podwójne prezenty :D
Dla własnego zadowolenia np. obrożę a dla Łajzy kostki :D
Dzisiaj też byłam w mieście i "spotkałam św. Mikołaja" który podarował Mazakowi dwie prasowane kości ;D

zaba - 08-12-2012, 00:43

Do Rocco też przyjechał spóźniony z Rzeszowa :D dostał kurze nóżki i jedną kostkę z jagnięciną.
donia457 - 08-12-2012, 00:48

ja juz mam prezent dla Redy :-P Julka juz zakupila ;D kosc :greedy:
Di - 09-12-2012, 17:23

Geeeez, Bianosława na urodziny dostała nowy aport, obrożę *bo przyszła adresówka;P* oraz od każdego gościa, który przyszedł do taty *z okazji Barbórki* jakiegoś smaczka ;) Na święta planuję jej też wsadzić pod choinkę torebkę z jakimiś smakami, kośćmi, czy nową piszczącą zabawką ;) Więc tak prezentom dla psiurzysk! :)
neravia - 14-12-2012, 15:25

Myślę, że taka księga psich przysmaków będzie super prezentem :) http://allegro.pl/ksiazka...2870831423.html

i myślę, jeszcze o kalendarzu.. http://allegro.pl/kalenda...2870712255.html

Milena - 14-12-2012, 17:24

neravia napisał/a:
Myślę, że taka księga psich przysmaków będzie super prezentem

Chyba dopiero przepisy wprowadzone w rzeczywistość będą dla psiaka prezentem ;D

nikolajewna - 14-12-2012, 17:29

neravia napisał/a:
myślę, jeszcze o kalendarzu.. http://allegro.pl/kalenda...2870712255.html

Kalendarz Primy jest nawet fajny i na szczytny cel idzie :P
Dziś zobaczyłam tę książkę z przepisami i też tak myślę czy kupić

neravia - 14-12-2012, 17:30

Milena, masz rację ;D ale bardzo mi się podoba, zwłaszcza, że cel szlachetny, cała wartość idzie na labki w potrzebie, wysyłka gratis :)
Milena - 14-12-2012, 17:31

neravia, no jasne, że tak :)